Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου για το αποτέλεσμα των εκλογών


Τα συγχαρητήρια του σε όσους εξελέγησαν στις νέες περιφέρειες και τους δήμους έδωσε ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις 22:45.

Όπως είπε η κυβέρνηση θα είναι κοντά τους για να στηρίξει τον Καλλικράτη.

Χαρακτήρισε εθνικό σκοπό τη σωτηρία της χώρας, για την οποία τόνισε ότι έχει προϋπόθεση τις αλλαγές.
Έκανε λόγο για αναγκαίες θυσίες που έγιναν από όλους για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεωκοπία προσθέτοντας ότι η προσπάθεια αυτή άρχισε να πιάνει τόπο και λέγοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι αυτή των μεγάλων αλλαγών για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της.

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου οι πολίτες έδειξαν τον δρόμο με την ψήφο τους αυτές τις δύο Κυριακές, «ζήτησαν τη συνέχιση της πορείας, επέλεξαν τη σταθερότητα και απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης».

«Σε αυτόν τον αγώνα έχω δώσει το είναι μου και την ψυχή μου χωρίς να λογαριάζω το πολιτικό κόστος» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα συμμετοχής σε όσους απείχαν σημειώνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς.

«Καλώ κάθε πολιτική δύναμη του τόπου να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να παραδειγματιστούν από όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε ανοιχτός σε όσες ειλικρινείς προτάσεις που μπορούν να πάνε τη χώρα μπροστά.

«Αυτή τη μάχη της σωτηρίας θα την κερδίσουμε γιατί είναι στόχος ζωής» κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου.
http://www.zougla.gr/

«Θα βοηθήσω τον Γ. Καμίνη»


Για αποτέλεσμα που δεν τον ικανοποιεί έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος συνεχάρη τον Γιώργο Καμίνη, για την εκλογή του στη θέση του δημάρχου της πρωτεύουσας της χώρας.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε, επίσης, σε δύσκολες ημέρες που έρχονται και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τον Γ. Καμίνη.

Ευχαρίστησε, ακόμα, τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων για το έργο των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Όταν ρωτήθηκε, τέλος, αν είναι ικανοποιημένος από τη στήριξη της Ν.Δ. απάντησε ότι αυτό είναι ερώτημα που πρέπει να απευθυνθεί προς την κεντρική πολιτική σκηνή.
http://www.zougla.gr/

«Δήμαρχος μειοψηφίας ο Β. Μιχαλολιάκος»


Το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, που στον Πειραιά έφτασε μόνο το 35%, επισήμανε τουλάχιστον δύο φορές στις δηλώσεις του με τις οποίες παραδέχθηκε την ήττα του ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας.

Όπως είπε επικοινώνησε με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στη θέση του δημάρχου Πειραιά.

Ο κ. Μίχας ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όσους επέλεξαν λευκό, αποχή ή άκυρο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επόμενη ημέρα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=203818&cid=6

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ


Συμπολίτες του Ταύρου και του Μοσχάτου,

Ο διχασμός της κοινωνίας που επιχειρείται με προβοκατόρικα ανώνυμα κείμενα δεν πρόκειται να μειώσει την μεγάλη νίκη του Συνδυασμού μας, αλλά κύρια την νίκη της ενωμένης κοινωνίας απέναντι σε άθλιους δολοπλόκους μαθητές αυτών που ιστορικά έχουν φέρει δεινά στην Ελλάδα.
Το φως της ημέρας θα διαλύσει την αθλιότητα τους και οι πολίτες θα τους τιμωρήσουν όπως τους αξίζει.
Η Δημοκρατία και η κοινωνία θα νικήσουν τους σ΄τγχρονους γκαιμπελίσκους.

Ανδρέας Ευθυμίου
Επικεφαλής του Συνδυασμού
Ανθρώπινη Πόλη - Σύγχρονος Δήμος
Μοσχάτου-Ταύρου

http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html

Έφυγαν τα πουλιά από το σπίτι τους...

Από το http://www.evianews.com/   
Sos εκπέμπει η Λίμνη του Δύστουεξαιτίας της φωτιάς που σιγοκαίει από την Τρίτη το μεσημέρι! 
Η Οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του περιβαλοντικού συλλόγου Γιώργο Λαγανά, η επικείμενη μεταναστευτική περίοδος των αποδημητικών πουλιών θα βρει τον συνήθη τόπο παραμονής τους σημαντικά μειωμένο και κατεστραμμένο ενώ η φωτιά αναδεικνύει για άλλη μια φορά τα...
χρονίζοντα προβλήματα του υδροβιότοπου, τα οποία όμως δεν δικαιολογούν την αδράνεια, όπως η έλλειψη φορέα διαχείρισης, η έλλειψη διαχειριστικού πλαισίου, η έλλειψη φύλαξης και προστασίας του υδροβιότοπου κλπ. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε τους καπνούς στον υδροβιότοπο. Μπορεί να μην είναι πυκνοί αλλά εδώ και μέρες έχουν κάνει στάχτη μεγάλο μέρος του πιο δημοφιλή υδροβιότοπου στην Νότια Ελλάδα. Στην επόμενη φωτογραφία μπορεί κάποιος να δει ένα πουλί που έφυγε από την λίμνη εξαιτίας της κατάστασης και βρήκε καταφύγιο σε ένα δέντρο. Η φωτογραφία είναι συγκλονιστική μιας και δείχνει την ταλαιπωρία του πτηνού.

http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html

Σγουρός για την Περιφέρεια Αττικής...


Για την Περιφέρεια Αττικής, οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι ο Γιάννης Σγουρός έχει μια "απόσταση ασφαλείας" 4-5 μονάδων από τον Βασίλη Κικίλια και ότι εκτός απροόπτου θα επικρατήσει, έστω και οριακά, στο τέλος. 
Στη Ρηγίλλης πάντως πιστεύουν ότι θα είναι "ντέρμπι" και ότι μέχρι να κλείσουν οι κάλπες όλα θα είναι ανοικτά...
Ο Αυτοδιοικητικός

http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_838.html

Πορτογαλία: Φόβοι για αποχώρηση από το ευρώ


Photo for this article
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλία, κ. Λουίς Αμάντο, μία ενδεχόμενη αποτυχία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα να αποχωρήσει την Ευρωζώνη.

Ο κ. Αμάντο υπογράμμισε ότι η Πορτογαλία "χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τη σημερινή ακραία κατάσταση".

Μάλιστα ο πορτογάλος υπουργός, τόνισε ότι η απότομη πτώση των επενδύσεων για τις τελευταίες βδομάδες, οφείλεται στις ανησυχίες για την Ιρλανδία που ώθησαν τα πορτογαλικά ομόλογα σε κλείσιμο με τα υψηλότερα επιτόκια αφότου η χώρα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι "τα πολιτικά κόμματα κατανοούν ότι η άλλη εναλλακτική λύση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι τελικά η αποχώρηση από το ευρώ", τονίζοντας δε ότι "αυτή είναι μια κατάσταση που αναπόφευκτα θα μας αναγκάσουν να εξετάσουμε οι αγορές".

Ωστόσο μετά την ανησυχία για το κατά πόσο η αντιπολίτευση θα στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να περάσει ο προϋπολογισμός, καθώς η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν κατέχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κάμφθηκαν κατόπιν συμφωνίας των Σοσιαλιστών με την Σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση.
(Πηγή φωτογραφίας: ECB)

http://mediasoup.gr/node/21065

Ασυνείδητος οδηγός τραυμάτισε βρέφος


Photo for this article
Ένας ασυνείδητος οδηγός στην περιοχή της Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του ένα βρέφος πέντε μηνών.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός έκανε όπισθεν με το όχημά του και ανέτρεψε το καροτσάκι στο οποίο βρισκόταν το μωρό, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Η μητέρα του βρέφους σοκαρισμένη κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το μικρό μωράκι στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος υπέστη ευτυχώς ελαφρύ τραυματισμό, ενώ ο  επιεικώς "απαράδεκτος" οδηγός (ο Θεός να τον κάνει) αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/
Νίκη ο ΠΑΟΚ, «X» ο Παναθηναϊκός
Με 2 - 1 νίκησε ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ, ενώ Παναθηναϊκός και Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι με 1 - 1 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Στον αγώνα της Τούμπας, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την νίκη στις καθυστερήσεις, ενώ τον αγώνα σημάδεψαν οι αποβολές των Μανωλά και Δέλλα από τον πάγκο. Το σκορ άνοιξε ο Φωτάκης μετά από καταπληκτική πάσα του Βιεϊρίνια, ενώ η ΑΕΚ ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Λεονάρντο. Ο Βιεϊρίνια αποδείχθηκε πολύτιμος και στις καθυστερήσεις αφού σημείωσε το νικηφότο τέρμα.

Η Λάρισα προηγήθηκε στο 7ο λεπτό όταν το σουτ του Κουζέν χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Σισέ στο 22ο λεπτό, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει την νίκη παρά τις ευκαιρίες που είχε όπως το καταπληκτική κεφαλιά του Γκαρσία που βρήκε στο δεξί δοκάρι του Αμπάρη.

Λόγω των εκλογών, η 10η αγωνιστική θα συνεχιστεί την Δευτέρα με τα παιχνίδια: Αστέρας Τρίπολης - Καβάλα, Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής - Άρης.

http://www.star.gr/sports/68461
«Χάλκινος» ο Κοσμίδης στο Παγκόσμιο
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανέβηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους!

Παρά τις ενοχλήσεις στην μέση, ο 19χρονος αθλητής κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με 14.850 βαθμούς, με το πρόγραμμά του να έχει αρχική αξία 6,5.

Ο Λευτέρης άφησε τους πάντες άφωνους με την επίδοσή του δεδομένου ότι αγωνιζόταν τραυματίας, ενώ ανέβηκε στην κορυφή της ετήσιας παγκόσμιας κατάταξης στις ασκήσεις εδάφους, φτάνοντας τους 150 βαθμούς στους φετινούς αγώνες.

Πρώτος τερμάτισε ο Αλεξάντερ Σατίλοφ από το Ισραήλ και δεύτερος ο Ντάνιελ Πέρβις από την Βρετανία, με 15.125 και 15.025 βαθμούς αντίστοιχα.

http://www.star.gr/sports/68467
Ξανά στις κάλπες για 11 περιφέρειες και 221 δήμους
Οριστικά εκλέγονται αυτή την Κυριακή 11 περιφερειάρχες και 221 δήμαρχοι. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν έμφαση στην προσέλευση στις κάλπες και τα αποτελέσματα στις περιφέρειες, ενώ δεν λείπουν τα ντέρμπι όπου η διαφορά μεταξύ των μονομάχων είναι μόλις μερικές δεκάδες ψήφοι.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 07:00 το απόγευμα και ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά τμήματα με τον α’ γύρο. Απαραιτήτως θα πρέπει να έχουμε μαζί μας την αστυνομική ταυτότητα, Εναλλακτικά, αποδεκτά γίνονται το διαβατήριο, η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας, καθώς και η σχετική προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας.

Προσοχή: αυτή τη φορά δεν βάζουμε σταυρούς προτίμησης!

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ έχουν επιστρατεύσει τα επιτελεία τους ιδίως στις περιοχές όπου η μάχη κρίνεται αμφίρροπη, ενώ μεγάλο ζητούμενο είναι να μειωθεί η αποχή που στον α’ γύρο έφτασε το 40%. Ο καιρός, πάντως, δεν θα είναι σύμμαχος των εκλογέων αφού αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα.

Από τις 11 περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως μπορεί να κερδίσει 5 έως 6: Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Πελοπόννησος και Θεσσαλία. Από την πλευρά της, η ΝΔεκτιμά ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις 7: θεωρεί σίγουρες Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, αισιοδοξεί για την Ήπειρο και «μάχεται» για Θεσσαλία, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Στην περιφέρεια Αττικής αναμένεται να γίνει το ντέρμπι των ντέρμπι μεταξύ των κ.κ. Σγουρού και Κικίλια, ενώ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πήρε την στήριξη του Κυριάκου Βελόπουλου και αντιμετωπίζει τον Μάρκο Μπόλαρη έχοντας το αβαντάζ των περίπου 13 μονάδων του πρώτου γύρου.

Στο δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης, στο δήμο Πειραιά Γιάννης Μίχας και Βασίλης Μιχαλολιάκος και στο δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Γιάννης Μπουτάρης.

Σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ελλάδα η διαφορά μεταξύ των δύο «μονομάχων» ανέρχεται σε μερικές δεκάδες ψήφους. Τέτοιες περιπτώσεις είναι: στον δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (10 ψήφοι), στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης (13 ψήφοι), στον δήμο Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες (14 ψήφοι), στη Δεκάτη Γρεβενών (16 ψήφοι), στην Σέρφιο (19 ψήφοι) και στον δήμο Δομοκού (23 ψήφοι)

http://www.star.gr/politics/68448

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Δεν έχει χρόνο το κορίτσι


Η Kelly Brook σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Daily Telegraph θέλησε να ενημερώσει τον ανδρικό πληθυσμό πως το πρόγραμμά της είναι βαρύ και δεν έχει χρόνο για σχέση.

«Είμαι ακόμα single», είπε η επιτυχημένη ηθοποιός και πρόσθεσε: «Δεν ψάχνω για σχέση αυτή την περίοδο. Είμαι πολύ απασχολημένη με την δουλειά μου. Επίσης διαβάζω και για ένα έργο έκπληξη, που θα είμαστε μόνο γυναίκες, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα μέχρι στιγμής».

Παρόλα αυτά, η Kelly πρόσφατα παραδέχτηκε πως της αρέσει να είναι μόνη της γιατί έχει την ελευθερία της και μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως για παράδειγμα να ταξιδέψει!

Για αυτό αγόρια μην κάνετε όνειρα!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202869&cid=11

Έδωσαν τέλος στις φήμες


Η Ελένη Μενεγάκη έδωσε τέλος στις φήμες που την ήθελαν να είναι στα μαχαίρια με την κουμπάρα της, Νατάσα Θεοδωρίδου, καθώς χθες το βραδύ την επισκέφτηκε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται.

Ευδιάθετη και πάρα πολύ όμορφη έκατσε σε ένα από τα πρώτα τραπέζια και διασκέδασε με τις επιτυχίες της λαϊκής τραγουδίστριας. Η Νατάσα έσκυψε και φίλησε την Ελένη και δεν έλειψαν τα καλά λόγια και τα χαμόγελα.

Στο πλευρό της Ελένης ήταν καλοί φίλοι και συνεργάτες.

Πηγή φωτογραφιών NPD
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202959&cid=11

Που πήγαν οι καμπύλες της;


Μπορεί η Eva Mendes να έγινε διάσημη για το χυμώδες στιλ και τις θελκτικές της καμπύλες όμως, όπως φαίνεται σιγά -σιγά, υποκύπτει στα πρότυπα του Χόλιγουντ που θέλουν τις γυναίκες πολύ αδύνατες.

Η 36χρονη Λατίνα σταρ, στην προώθηση της νέας της ταινίας «The Other Guys» στην Μαδρίτη, εμφανίστηκε εμφανώς αδυνατισμένη, φορώντας ένα στενό πράσινο φόρεμα Prada που άφηνε ακάλυπτους τους ώμους και τα μπράτσα της.
Η όμορφη ηθοποιός που έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη δημόσια εικόνα της, δηλώνει «αγανακτισμένη» από την πίεση που της ασκείται να είναι σέξι σε όποιον ρόλο κι αν παίξει.

«Αν και εγώ είμαι υπεύθυνη για την εικόνα που βγάζω, απογοητεύομαι γιατί δεν θέλω να χαρακτηρίζομαι μόνο ως σέξι. Σίγουρα θα ήταν καλό για την ματαιοδοξία μου, όμως θα προτιμούσα να χαρακτηρίζομαι για την εξυπνάδα μου και την αίσθηση του χιούμορ που διαθέτω».
Η Eva επιμένει πως, παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση, στην πραγματικότητα έχει τις ίδιες ανασφάλειες όπως κάθε άλλη γυναίκα, ειδικά όταν πρέπει να γδυθεί μπροστά στο φακό.
Ωστόσο, αποφεύγει να κάνει αρνητικές σκέψεις, ενώ αποκαλύπτει ότι «δούλεψε» σκληρά προκειμένου να αγαπήσει τον εαυτό της.

Πηγή:star.gr
http://www.zougla.gr/

Η Ινδή καλλονή με τις τέλειες αναλογίες


Η 29χρονη σταρ του Bollywood Amrita Rao διεκδικεί επάξια τη δική της θέση ανάμεσα στις πιο σέξι παρουσίες της ινδικής βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Η Amrita ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Οι παραγωγοί κινηματογραφικών μόλις την ανακάλυψαν είδαν, της πρότειναν να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία.

Εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχει και μόρφωση και καλλιέργεια, καθώς διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας.
http://www.zougla.gr/

Ταχύτερος ο Χάμιλτον στα ελεύθερα δοκιμαστικά


Συντάκτης:
  • AlphaTV News Team
  • 12/11/2010 19:19
Νωρίτερα, στην 1η περίοδο ο Φέτελ είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, που μπορούσε να δώσει εκείνη την ώρα η πίστα. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά έβρεξε σήμερα το πρωί εδώ στην έρημο. Μια βροχή που υποχρέωσε τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν στην αρχή της 1ης περιόδου ενδιάμεσα ελαστικά! Συνολικά η 1η περίοδος κύλησε χωρίς απρόοπτα, αλλά μόλις τα φώτα άναψαν άρχισαν και οι αψιμαχίες. Ο Χάμιλτον κινήθηκε άκομψα εναντίον της HRT του Μπρούνο Σένα, όταν ο Βραζιλιάνος τον ανάγκασε να βγει εκτός πίστας, για να τον αποφύγει. Ο Μάσα σταμάτησε 25 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα παροχής καυσίμου στην F10.
Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος και με τη μέση και με την πολύ μαλακή γόμα. Οι RB6 όσο κι αν προσπάθησαν οι πιλότοι της, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να βρεθούν επικεφαλής του πίνακα των χρόνων. Αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Αλόνσο, που έδειξε να έχει βρει τα πατήματά του στο Yas Marina Circuit. Όπως και να έχει, αύριο αναμένεται μια συναρπαστική μάχη για τις κατατακτήριες δοκιμές. Η απευθείας μετάδοση του ALPHA από τη Yas Marina ξεκινά το Σάββατο στις 14:30.
http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Sports

Οι προτάσεις που έχει στα χέρια της η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων -και όπως όλα δείχνουν θα υιοθετηθούν- δεν αναφέρονται καθόλου στις ευθύνες, πολιτικές και οικονομικές, των μέχρι σήμερα ηγεσιών του ΜΤΣ και του υπουργείου Αμυνας, παρά επικεντρώνονται στο πώς θα μαζέψουν χρήματα αυξάνοντας τις εισφορές, μειώνοντας τις αποδόσεις και καταργώντας προνόμια.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αλλάξει άρδην το υπάρχον σκηνικό σε ό,τι αφορά το ΜΤΣ. Ο υπουργός ή ο αναπληρωτής θα ανακοινώσει σειρά οικονομικών μέτρων με στόχο τη διάσωση του Ταμείου, ενώ από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες μερισματούχοι θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του Ταμείου αλλά και των πολιτικών ηγεσιών που το οδήγησαν στη χρεοκοπία.
«Το θέμα συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο. Η Ενωση θα αξιοποιήσει κάθε ένδικο μέσο. Καλούμε όλους να συστρατευτούν στον αγώνα μας», δήλωσε στην «Ε» μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ανεξάρτητης Ενωσης Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων. Για να προλάβει τις εξελίξεις το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιταχύνει τις διαδικασίες και εντός των επομένων ημερών θα ανακοινώσει λύση που, μεταξύ άλλων, προβλέπει: την αύξηση κατά τουλάχιστον 1% των εισφορών που πληρώνουν οι εν ενεργεία ένστολοι, τη μείωση κατά τουλάχιστον 15% για το επόμενο έτος και κατά 25% για το 2012 του μερίσματος που δικαιούνται οι απόστρατοι, την κατάργηση προνομίων που αφορούν τα δικαιώματα συζύγων και τέκνων μερισματούχων και τον επανακαθορισμό των όρων λειτουργίας του επιδόματος που δικαιούνται τα παιδιά των ενστόλων (ΒΟΕΑ). Επίσης, μέρισμα θα δικαιούνται οι ένστολοι αφού κλείσουν το 53ο ή 55ο έτος της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από το πότε έχουν αποστρατευτεί.
Οι προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου, στον βαθμό που έχουν αφεθεί να διαρρεύσουν, το μόνο που προκάλεσαν είναι την έντονη αντίδραση των αξιωματικών, κατά κύριο λόγο των εν ενεργεία. Και αυτό διότι, όπως λένε, την ώρα που οι μισθοί τους μειώθηκαν δραματικά -και αναμένεται να μειωθούν κι άλλο- και τα επιδόματα καταργούνται, η πολιτική ηγεσία θα επιβάλει αύξηση των κρατήσεών τους υπέρ του ΜΤΣ, συρρικνώνοντας περαιτέρω τις καθαρές αποδοχές τους.




Δεν τους δίνει το δικαίωμα να επιλέξουν εάν θέλουν ή όχι να μετέχουν στο ΜΤΣ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ασφαλιστικός φορέας και, τέλος, διότι για μία ακόμη φορά οι υπεύθυνοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, που είτε «έφαγαν» είτε κακοδιαχειρίστηκαν τα χρήματα του Ταμείου, δεν θα τιμωρηθούν. Αρκετοί είναι οι εν ενεργεία αξιωματικοί που ζητούν την παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα ώστε να κατονομαστούν οι «ένοχοι».
Διαφορετική είναι η εκτίμηση της ηγεσίας του Ταμείου, η οποία υποστηρίζει ότι:
* Το ΜΤΣ δεν έχει καταρρεύσει.
* Εχει πρόβλημα ρευστότητας, έχει όμως και σημαντική ακίνητη περιουσία που το υπερκαλύπτει.
* Δεν έχει αγοράσει δομημένα ομόλογα.
* Οι μισθώσεις ακινήτων δεν έχουν γίνει με προνομιακούς όρους σε κανένα από τα κτίρια.
* Τα μερίσματα του δ' τριμήνου του έτους πληρώθηκαν.
* Το υπουργείου Δικαιοσύνης έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς το ΜΤΣ.
Οσο για τους λόγους που οδήγησαν το ΜΤΣ στη σημερινή οικονομική κατάσταση, με υποχρεώσεις της τάξεως των 370 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, η ηγεσία του Ταμείου θεωρεί ότι οφείλονται:
* Στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας αντί στην αναζήτηση λύσεων αποδοτικότερης εκμετάλλευσής της.
* Στην αύξηση κατά 61% στο μέρισμα που δόθηκε την περίοδο 2001-2005 χωρίς παράλληλη αύξηση των εισφορών.
* Σε πράξεις και παραλείψεις αρμοδίων που ζημίωσαν ή δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως την κατάσταση.
Ενας άλλος τομέας που έχει εξαγριώσει τους ένστολους, είτε είναι εν ενεργεία είτε σε αποστρατεία, είναι η άρνηση του ΜΤΣ να πληρώσει, ως οφείλει, το βοήθημα στα παιδιά τους, όταν αυτά συμπληρώνουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Αυτό οδήγησε χθες τον πρώτο απόστρατο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς η κόρη του ζήτησε να πάρει το βοήθημα, αλλά η απάντηση που πήρε εγγράφως από το ΜΤΣ ήταν ότι: «Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι αιτήσεις των δικαιούχων τέκνων ικανοποιούνται σταδιακά ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου, με σειρά προτεραιότητας (...) Μέχρι σήμερα έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί μέχρι τον μήνα Σεπτέμβριο του 2008 λόγω έλλειψης ρευστότητας του Ταμείου». Οπως έχει προκύψει από έρευνα που έγινε για το πού πήγαν τα λεφτά του (υποτιθέμενου) ξεχωριστού ταμείου για το βοήθημα, έχει αποδειχθεί ότι το ποσό που προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για το βοήθημα μεταφέρθηκε παρανόμως στο Ταμείο για να πληρωθούν τα μερίσματα - με αποτέλεσμα και τα δύο να μείνουν άδεια. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=223355

Καλή μας Ιρλανδία καληνύχτα!...

Από τον Γιώργο Σαρρή
 http://giorgossarris.blogspot.com/  
Υπάρχει άραγε κανείς που να μην καταλαβαίνει τι πρόκειται να γίνει;
Ολη η Ευρώπη που έζησε το δράμα της Ελλάδας και την τραγική κατάληξη στην αγκαλιά του ΔΝΤ σίγουρα φαντάζεται τη συνέχεια. Με τα Ιρλανδικά spreads να αγγίζουν τις 700 μ.β. -και επομένως το επιτόκιο δανεισμού από τις αγορές να  "πετάει" στο 9%- τί άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς εκτός από μια πορεία ανάλογη με αυτήν της Ελλάδας.
Μόνο που η πραγματικότητα της Ιρλανδίας είναι πολύ διαφορετική από την δική μας.
Πρωτα-πρώτα το κατα κεφαλήν εισόδημα (όσο αυτό σημαίνει κατι ουσιαστικό) στις 2 χώρες έχει...
 τεράστια διαφορά..
Στην Ελλάδα είναι κοντά στις 30000Ε ενώ στην Ιρλανδία στις 45500Ε!!
Μα η τέως πτωχή Ιρλανδία θα πείτε; Και όμως.
Η παλιότερα  περιφρονημένη αγροτική Ιρλανδία ήταν μια από τις χώρες όπου έγινε ένα από τα οικονομικά πειράματα της μοντέρνας οικονομίας και τώρα μελετώνται οι συνέπειες πάνω από τα ερείπια.
Ενώ μέχρι το 1995 περίπου ήταν μια από τις τελευταίες οικονομίες της Ευρώπης και η ντροπή του παλιού Ην. Βασιλείου, ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει ρότα.Βαζοντας πλώρη για την ένταξη στο ενιαίο νόμισμα, αποφάσισε συνολική αλλαγή στη δομή της οικονομίας της.
Θεσπίζοντας μεγάλης κλίμακας φορολογικές ελαφρύνσεις προς όλους τους πιθανά ενδιαφερόμενους, έγινε γρήγορα ένας ελκυστικός φορολογικός παράδεισος, προσελκύοντας με ευκολία επενδύσεις από εταιρείες που ως γνωστο έχουν ως μόνη πατρίδα το κέρδος. Η μέχρι πρότινος  αγροτική και ολίγον τουριστική Ιρλανδία μετατράπηκε σε μια ανερχόμενη βιομηχανική δύναμη, αφού όλοι έτρεχαν να εγκαταστήσουν μονάδες εκεί εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή φορολογία.
Με αυτό τον τρόπο η Ιρλανδία κατάφερε γρήγορα να δημιουργήσει μέσω εξαγωγών βιομηχανικών προιόντων, ένα πολύ θετικό εμπορικό ισοζύγιο,με 30% των εργαζομένων να απασχολείται στη βιομηχανία που έφτασε στο σημείο να πρσφερει το 50% περίπου του ΑΕΠ!
Φυσικά σαν επακόλουθο άρχισαν να μαζεύονται στη χώρα τράπεζες ή ανάλογες εταιρείες "τραπεζικών" και "επενδυτικών" υπηρεσιών.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήταν πού άρχισε μεσα σε μια πανευρωπαική αλλά και παγκόσμια χρηματιστηριακή ευφορία να χαλαρώνει σε επικίνδυνο βαθμό το πλαίσιο λειτουργίας των αγορών με κεντρική κατεύθυνση από τις ΗΠΑ και τον Α.Γκρηνσπαν της FED.
Ετσι στην Ιρλανδία που ήδη είχαν δοθεί κίνητρα για την είσοδο τραπεζών και εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει, ειδικά από τη στιγμή που η χώρα μπήκε σε πορεία ένταξης στο ευρώ μετά το 2000.Τα γνωστά μας subrimes άρχισαν να κάνουν θραύση στην αγορά, ενώ όλες οι τράπεζες και οι παρατράπεζες κατέφευγαν σε εξωτερικό δανεισμό για αγορά περίεργων "προιόντων"- συμβολαίων που έδιναν βραχυπρόθεσμα τεράστιες αποδόσεις  στους "επενδυτές" τους.
Αυτό σε συνδυασμό με τη σταθερότητα που προσφερε στο οικονομικο περιβάλλον το ευρώ(π.χ στον πληθωρισμό) έφερε κι άλλες "επενδύσεις" και περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ(η Ιρλανδία έχει ΑΕΠ ανάλογο με το Ελληνικό με λιγότερο από μισό πληθυσμό!)Αυτό δε σημαίνει οτι το Ελληνικό ΑΕΠ είναι μικρό αλλά οτι το Ιρλανδικό ηταν πολύ μεγάλο.
Κάπου λοιπόν στη μέση της δεκαετίας όλοι μιλούσαν για το Ιρλανδικό θαύμα!
Φυσικά η διόγκωση του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα (σχεδόν 10πλασιασμός!) δεν γινόταν να μην έχει παρενέργειες.Οι τράπεζες τρέφονται από την πώληση δανείων και η Ιρλανδοί έπρεπε να δανειστούν μεχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο.Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ο υπερδανεισμός για αγορές σπιτιών και κατανάλωση, ο 10πλασιασμός των τιμών των κατοικιών και η ολοφάνερη υπερβολή μεσα σε ελάχιστα χρόνια 8 στα 10 Ιρλανδικά σπίτια να είναι  ιδιόκτητα!
Ολα λοιπόν πήγαιναν καλά μέχρι το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων στην Αμερική.
Τότε όλη η ευφορία εξαφανίστηκε και το γνωστό ντομινο της καταστροφής δήλωσε έντονα το παρόν του.
Η ξαφνική εμφάνιση επισφαλειών στις διάφορες εταιρείες δανείων(φυσικα αναμενόμενη στους γνωρίζοντες),  έφερε ξαφνικές χρεοκοπίες που φυσικά επηρρέασαν τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα και γρήγορα μόλυναν την πραγματική οικονομία. Κλείσιμο δεκάδων εταιρειών, φυγή επιχειρήσεων που είχαν εμπλακεί στο πανηγύρι, εμφάνιση ανεργίας, αδυναμία αποπληρωμής των δανείων για σπίτια κ.λ.π.Ύστερα ο φαύλος κύκλος ξανάρχιζε απειλώντας και παρασύροντας τα πάντα.
Η Ιρλανδική κυβέρνηση προσπαθώντας να διασώσει την κατάσταση, εθνικοποίησε τις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που δεν μπορούσαν να επιβιώσουν, δίνοντας 10άδες δις ευρώ όπως έκανε και η Ισλανδία φορτώνοντας βέβαια το κόστος στην οικονομία και στις πλάτες των υπερδανεισμένων Ιρλανδών.
Ακολούθησε η πίεση για λήψη μέτρων, που λόγω των αρκετά υψηλών εισοδημάτων μπορεί να μην προκάλεσε αντιδράσεις έφερε όμως επιβράδυνση και στη συνέχεια ύφεση .
Το αποτελεσμα ήταν η περαιτέρω συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και έτσι η δήλωση πριν από λίγες μέρες της αδυναμίας πληρωμών από την ΑNGLO-IRISH. Όπως ξέρουμε η τράπεζα έκανε  πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους της στους δανειστες της, που τους καλούσε να δεχτούν την αποπληρωμή του 20%(!!!) της αξίας του χρεους της με κρατικά ομόλογα η ακόμη μικρότερου ποσοστού με μετρητά (δηλ. ανταλλαγή ομολόγων της τράπεζας με κρατικά ομόλογα στό 20% της ονομασικής αξίας των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους ή τίποτα!).
Αυτό βέβαια είχε ένα άρωμα κρατικής χρεοκοπίας αφού η Αnglo-Irish ανηκει πλέον στο κράτος.
Ετσι μεσα σε λίγες μέρες είδαμε τα Ιρλανδικά spreads να εκτοξεύονται στις 685 μονάδες και όλη την Ευρώπη να περιμένει με αγωνία την εξέλιξη, αφού τουλάχιστον Ισπανια και Πορτογαλία, μοιάζουν να είναι τα επόμενα πιθανά θύματα.
Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ με τα συμβόλαια πλέον στα χέρια ετοιμάζουν βαλίτσες για το Δουβλίνο και τα κοράκια ακονίζουν τα νύχια τους.
Καλή μας Ιρλανδία καληνύχτα.











http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_9199.html