Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Από Playmate… δεκανέας


Όταν το 2004 η Δήμτρα Καραούζα πόζαρε όλο νάζι μπροστά στον φωτογραφικό φακό, διεκδικώντας τον τίτλο της Playmate, κανείς δεν φανταζόταν ότι η ψηλόλιγνη κοπέλα με τις τέλειες αναλογίες και το σαγηνευτικό βλέμμα μετά από λίγα χρόνια θα παρατούσε να τις πασαρέλες, προκειμένου να υπηρετήσει την πατρίδα.
Τόσο οι φαντάροι όσο και οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα και δη στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί, καθώς ζουν τη μεγαλύτερη ίσως φαντασίωση που έχουν όλοι οι στρατευμένοι: να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, να διατάζουν ή να διατάσσονται από μία από τις- και με τη βούκα- ωραιότερες Ελληνίδες.

Ο λόγος για τη δεκανέα πλέον Δήμητρα Καραούζα, η οποία το 2004 είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό «Playmate» και είχε καταφέρει να ξεχωρίσει. Η Δήμητρα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και από «βασίλισσα» της πασαρέλας να γίνει «βασίλισσα» των στρατώνων.
Έτσι λοιπόν, τον Μάρτιο του 2009, μετά από προκήρυξη που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείου Στρατού σχετικά με την κατάταξη 2000 Επαγγελματικών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) του Στρατού Ξηράς, έβγαλε τις τουαλέτες και τα ψηλοτάκουνα και φόρεσε το χακί.


Πηγή: Παραπολιτικά-http://sportsontime.gr/index.php


Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

«Τσουνάμι» οι γυναίκες μετά την έλευση της Φώφης Γεννηματά στο Πεντάγωνο

Με το που πάτησε το πόδι της στο Πεντάγωνο η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά άρχισαν να πληθαίνουν οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι γυναίκες μέσα αλλά και έξω από το Πεντάγωνο(!).
Εκτός από τη γυναίκα υπασπιστή που τοποθέτησε λέγεται τώρα ότι αναζητά και «άρωμα γυναίκας» να πλημμυρίσει το διευθυντικό της γραφείο.
Το θέμα, όμως, είναι ότι οι γυναίκες καταλαμβάνουν και ηγετικές θέσεις εκτός του Πενταγώνου, όπως έγινε με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εξέλεξαν πρόεδρό τους την Ευμορφύλη Ασλανίδου.
Ωστόσο το υπόλοιπο οχταμελής διοικητικό συμβούλιο είναι άντρες .
Γ. Κοκ.

Διαβάστε: http://newpost.gr/post/250298/tsoynami-oi-gynaikes-meta-thn-eleysh-ths-fwfhs-gennhmata-sto-pentagwno#ixzz2YBtDof4Q

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:Μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013, ώρα 8.30μμ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
4/7/2013

  

        Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, στις 8.30 μμ, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου), στο Μοσχάτο, διοργανώνει μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία με τη συμμετοχή της 35μελούς μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού. Με τον τίτλο “Μουσικές και τραγούδια που...επιμένουν”, η Μπάντα υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη και με τις φωνές του  Θόδωρου Μπιράκου, του Παντελή Παπανικολάου και της Ευδοκίας Μωυσίδου, θα μας ταξιδέψει μουσικά  ένα όμορφο δίωρο με τραγούδια που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να τραγουδάμε μέσα από τις αξέχαστες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για τη συναυλία: “Περιμένουμε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να περάσουν αυτή την Κυριακή ένα ευχάριστο καλοκαιρινό βράδυ με γνωστά τραγούδια, από την ιδιαίτερα αξιόλογη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που όλοι έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε λιγάκι από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, η  συναυλία μας σε νοσταλγική διάθεση, αποτελεί μία ευκαιρία για λίγες ώρες ψυχαγωγίας σε ένα όμορφο καλοκαιρινό  σκηνικό για την πόλη μας.”


                                                              
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Ανοικτή Δημόσια Συζήτηση με αντικείμενο: Η Σιδηροδρομική Γραμμή του Προαστιακού - Αφορμή για την Ολοκληρωμένη Πολεοδομική Ανάπλαση του Ταύρου





Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, εκτιμά ότι η αναβάθμιση του Σιδηροδρομικού Διαδρόμου του «Προαστιακού», εκτός από την σημαντική διάσταση της βελτιστοποίησης της Προαστιακής και Υπεραστικής Μεταφορικής Κίνησης, αποτελεί ευκαιρία για την ουσιαστική πολεοδομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της περιοχής του Ταύρου και σε επέκταση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, θεραπεύοντας ριζικά κρίσιμα προβλήματα, που προκύπτουν από την «διχοτόμηση» του αστικού ιστού.
Για τον λόγο αυτό, αξιολογώντας υπεύθυνα την σημαντικότητα της δρομολόγησης των έργων του «Προαστιακού» παράλληλα με τις ιδιαίτερες επιπτώσεις τους στο Φυσικό, Αστικό, Κοινωνικό και Οικονομικό Περιβάλλον της περιοχής του Ταύρου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σε Ανοικτή Δημόσια Συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, ώρα 16:30, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος).
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, εφαρμόζοντας, όπως οφείλει, τις θεμελιώδεις αρχές για την συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή με σκοπό την
  • τεκμηριωμένη ενημέρωση των δημοτών επί του θέματος στα σημεία που τους αφορά και
  • την παραγωγή συναινετικών θέσεων & δημιουργικών προτάσεων με στόχο την προστασία
    • του Δημόσιου συμφέροντος,
    • του περιβάλλοντος και
o   της κοινωνικής συνοχής
Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την Ανοικτή Δημόσια Συζήτηση, θα αποτελέσουν την βάση της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.
Την επιστημονική οργάνωση και διαχείριση της Ανοικτής Δημόσιας Συζήτησης έχει αναλάβει το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD), ώστε να διασφαλισθεί η πληρότητα της ενημέρωσης και η αντικειμενικότητα της διαβούλευσης.
Στην ενημέρωση των Δημοτών θα συμμετάσχουν με τοποθετήσεις τους:
Ο εκπρόσωπος του ΟΣΕ, Γρηγόρης Σαμπατακάκης, Διευθυντής ΔΙΣΣΑ
Ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΟΣΕ,  Μιχάλης Αναστασάκης,
Ο Μελετητής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του τ. Δήμου Ταύρου, Σπύρος Τσαγκαράτος,
Ο Μελετητής του Έργου του «Προαστιακού», συγκοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Ζέκκος,
Ο Μελετητής Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου του «Προαστιακού», Σπύρος Παπαγρηγορίου,
Ο Μελετητής Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Ανισόπεδων Κόμβων στον Ταύρο, Γραφείο ΡΟΓΚΑΝ
Ο καθηγητής Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, Θάνος Βλαστός                                           
Ο εκπρόσωπος της Ομάδας Μηχανικών Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                                     
Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Ταύρου για τον Προαστιακό                                                         
Η Θεματική Επιτροπή του CISD για το Δομημένο Περιβάλλον
Στην συζήτηση που θα ακολουθήσει, με συντονίστρια την Πρόεδρο του CISD Μαργαρίτα Καραβασίλη, οι συμμετέχοντες Δημότες θα έχουν την δυνατότητα ερωτήσεων και τεκμηριωμένων παρεμβάσεων.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Cine Μεσοποταμία - Σάββατο 6/7/2013 - Καληνύχτα και καλή τύχη.

Στον κήπο της Μεσοποταμίας η προβολή της ωραίας ταινίας του Τζορτζ Κλούνεϊ  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ, παραγωγής του 2005΄, 93΄ με θέμα αληθινά γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική της εποχής του Μακαρθισμού, την δεκαετία του 1950. Η ταινία βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Βενετίας με πρώτο βραβείο σεναρίου και πρώτο βραβείο αντρικού ρόλου.


Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σκηνοθετεί ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ που ρίχνει φως σε αληθινά γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική του 1950. Η ταινία παρακολουθεί τις θρυλικές live αντιμαχίες ανάμεσα στον παρουσιαστή ειδήσεων του CBS Έντουαρντ Ρ. Μόροου και τον γερουσιαστή Τζόζεφ Μακάρθι, που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του πολιτικού στα μέσα της δεκαετίας του '50. Παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν την προβολή του σόου και να τη σταματήσουν σιγά σιγά, αυτή αποτέλεσε μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του Μόροου, του οποίου η δουλειά αποτέλεσε έμπνευση για πολλές γενιές δημοσιογράφων που ακολούθησαν. Ταινία που έκανε εντύπωση στη Mόστρα της Bενετίας, κερδίζοντας δύο βραβεία (σεναρίου, α΄ αντρικού ρόλου), και φαβορί για τα Οσκαρ.



http://mesopotamia-mosxato.blogspot.gr/2013/07/cine-672003.html 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας η έναρξη του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας-Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις: από την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013






Το Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και τα δύο Εργαστήρια  στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του 19ου Φεστιβάλ.
Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Το 19ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα ζήσει μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία του. Μετά από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας ήρθε η ώρα που το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα εγκαινιάσει το πολυαναμενόμενο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, προϋπολογισμού 12,7 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το 3ο Κ.Π.Σ. και στη συνέχεια από το Ε.Σ.Π.Α. και αποτελεί το μεγαλύτερο κτήριο πολιτισμού της Πελοποννήσου. 
Διαθέτει κεντρική σκηνή πολύ μεγάλου μεγέθους, ίσως τη μεγαλύτερη σκηνή ελληνικού θεάτρου, επιφάνειας μαζί με τα παρασκήνια περίπου 1.500 τ. μ. Η αίθουσα θεατών μαζί με τους εξώστες διαθέτει 675 θέσεις με τη δυνατότητα επαυξήσεως, επίσης διαθέτει και 15 ειδικές θέσεις για ΑμεΑ. Έχει εγκαταστάσεις για πιτ ορχήστρας και είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Πέραν της κεντρικής αίθουσας υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα δοκιμών, επιφάνειας περίπου 350 τ. μ., η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των χορευτών αλλά και για τη διενέργεια παράλληλων, με την κύρια αίθουσα, εκδηλώσεων.
Τέλος, το κτήριο εκτός από τους χώρους που φιλοξενούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαθέτει σημαντικό αριθμό αποδυτηρίων – ατομικών και ομαδικών - χώρους διοίκησης και βιβλιοθήκης, κυλικείο καθώς και φουαγιέ – χώρο υποδοχής.
Το Μέγαρο Χορού κατασκευάστηκε με γνώση και προσοχή στη λεπτομέρεια και με τις ειδικές προδιαγραφές που αφορούν στην τέχνη του χορού τόσο στην παραγωγή όσο και στην παρουσίαση ώστε  να προσφέρει  νέα δυναμική και προοπτικές στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης,  προετοιμάζοντας και φιλοξενώντας απαιτητικές παραστάσεις χορού καθώς και να  παρουσιάζει και άλλες εκδηλώσεις, όπως όπερα, συναυλίες, συνέδρια κ.α. Ο χώρος είναι σχεδιασμένος ώστε να γίνει πραγματικά ένα «σπίτι» για τους καλλιτέχνες του χορού και ένας πυρήνας που θα στηρίζει παραγωγές έργων σε άριστες συνθήκες.
Παράλληλα, μπορεί ν’ αποτελέσει ένα από τα οχήματα ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης της Καλαμάτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που δεν σταματά να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και να αποτελέσει ένα διεθνές κέντρο αναφοράς για τη χώρα.
********

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 ξεκινά η Προπώληση των εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις του 19ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ως εξής:
Παράσταση Rosas στο Μέγαρο Χορού (Κεντρική Αίθουσα): €20,00 (α’ ζώνη), €15,00 (β’ ζώνη - εξώστης), €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο) & €10,00 (ενιαία τιμή γ΄ ζώνης περιορισμένης ορατότητας)
Παράσταση Ultima Vez στο Αμφιθέατρο Κάστρου €20,00 & €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο & β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας)
Παράσταση Rachid Ouramdane στο Μέγαρο Χορού (Στούντιο) & παράσταση Qudus Onikeku στο ΔΗΠΕΘΕΚ €15,00 & €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο)
Παράσταση Fabián Barba στο ΔΗΠΕΘΕΚ & παράσταση ΖΗΤΑ / Ίρις Καραγιάν στο Μέγαρο Χορού (Στούντιο) €12,00 & €10,00 (φοιτητικό / μειωμένο)
Παράσταση ΥΨΙΛΟΝ / Αγγελικής Στελλάτου στο ΔΗΠΕΘΕΚ & παράσταση Cie Projet 11 / Γιάννης Μανταφούνης & May Zarhy στο Μέγαρο Χορού (Στούντιο): Ενιαίο εισιτήριο και για τις δύο παραστάσεις €12,00 & €10,00 (φοιτητικό / μειωμένο)
Εγκατάσταση βίντεο ΜΕΣΑ του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Αμφιθέατρο Κάστρου
€8,00 & €5,00 (φοιτητικό / μειωμένο)
Ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο & τα Εργαστήρια του Φεστιβάλ:
- €8,00 για την παράσταση της ομάδας ΖΗΤΑ / Ίρις Καραγιάν και ως ενιαίο εισιτήριο για τις παραστάσεις των ΥΨΙΛΟΝ / Στελλάτου και Cie Projet 11
- €5,00 για την προβολή του «ΜΕΣΑ» του Δημήτρη Παπαϊωάννου
- Δωρεάν η είσοδος στην παράσταση του Fabian Barba
- €10,00 για οποιαδήποτε άλλη παράσταση
H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού / Κάρτα ΑΜΕΑ).
Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων/ http://www.kalamatadancefestival.gr/gr/tickets.php
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας:  10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής & απογεύματος Σαββάτου)
Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) T: 27210 62043 & 27210 62045 / Φ: 27210 63715, 10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής & απογεύματος Σαββάτου)
***


Ένα Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και δύο Εργαστήρια πλαισιώνουν το 19ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Δηλώσεις συμμετοχής Ιωάννα Αποστόλου | 6972 558593 | mail@kalamatadancefestival.gr
Θέσεις Περιορισμένες, Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Οι παραστάσεις του 19ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας πλαισιώνονται, όπως πάντα, από ένα σεμινάριο και δύο εργαστήρια υψηλής ποιότητας.  

Στο Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τίτλο " Όταν η παράσταση κυλάει"  διδάσκει για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  ο Ισπανός χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού Χόρχε Κρέσις, και απευθύνεται σε επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών και προχωρημένους σπουδαστές χορού.  

Το Ερευνητικό Εργαστήρι Χορού με τίτλο playforKALAMATADANCEFESTIVAL καθοδηγούν η Σοφία Μαυραγάνη και η Σάνια Στριμπάκου και απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές παραστατικών τεχνών, καθώς και σε ερασιτέχνες, μόνιμους κατοίκους της Καλαμάτας και επισκέπτες, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου επί σκηνής την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.
Ενώ, το σύντομο  Εργαστήρι Τεχνικής με τους ουγγρικής καταγωγής  József Trefeli και Gábor Varga είναι μια εισαγωγή στο "body percussion": τη δημιουργία ρυθμών και μουσικής χρησιμοποιώντας ως  μουσικό όργανο το ίδιο το σώμα τους και  απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και προχωρημένους σπουδαστές χορού.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες
Ιωάννα Αποστόλου | 6972 558593 | mail@kalamatadancefestival.gr
http://www.kalamatadancefestival.gr



Το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια αναλυτικά

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
Όταν η παράσταση κυλάει με τον Jorge Crecis
17.07-25.07.2013
Ο Ισπανός Χόρχε Κρέσις, χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού, είναι γνωστός για τις εξαιρετικές επιδόσεις του ως εκπαιδευτικός. Επισκέπτεται για πρώτη φορά την Καλαμάτα, για να διδάξει το σεμινάριο σύγχρονου χορού και να μεταδώσει στους έλληνες χορευτές την τεχνική του: μέσω της χρήσης της δυναμικής που αναπτύσσεται ανάμεσα στο σώμα και το έδαφος, οι πιο θεαματικές χορογραφίες γίνονται παιχνιδάκι και χωρίς κανένα ρίσκο τραυματισμού.
Κάθε συνάντηση χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, μετά από ένα εντατικό ζέσταμα, οι συμμετέχοντες θα διδάσκονται πώς να χρησιμοποιούν το σκελετό και τους ανατομικούς κανόνες για ν’ αποκτήσουν την αίσθηση για το πώς μπορεί κανείς να δουλέψει με το έδαφος. Επειδή κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, οι γενικές αρχές θα εφαρμοστούν σε καθέναν χωριστά.  Στο δεύτερο μέρος θα πειραματίζονται με μικρές χορογραφίες σωματικής εικονοποιίας που θα γεννούν διαφορετικές χορευτικές ενέργειες.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών και προχωρημένους σπουδαστές χορού.
Κόστος συμμετοχής: 140€
Εγγραφή - προκαταβολή: 40€

Ειδική τιμή Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού + Ερευνητικό Εργαστήρι Χορού playforKALAMATADANCEFESTIVAL: 170€  Εγγραφή - προκαταβολή: 50€

***

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ
playforKALAMATADANCEFESTIVAL
με τις Σοφία Μαυραγάνη και Σάνια Στριμπάκου
Η Σοφία Μαυραγάνη και η Σάνια Στριμπάκου θα καθοδηγήσουν το playforKALAMATADANCEFESTIVAL, ένα εργαστήρι για όλους, στο οποίο η παιγνιώδης φύση μας γίνεται πηγή ευρηματικών χορογραφιών. Μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου θα φέρει όλους τους συμμετέχοντες επί σκηνής την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.
Το playforKALAMATADANCEFESTIVAL είναι ένας ακόμα σταθμός του διεθνούς προγράμματος playforPLACE, με το οποίο η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη ερευνά τη λειτουργία και τη δυναμική της σκηνικής έκφρασης του παιχνιδιού. Με αφετηρία τον ολλανδό ιστορικό Johan Huizinga και τη θεωρία του για τον Homo Ludens [παιγνιώδη άνθρωπο], η χορογράφος αναπτύσσει μια σειρά ερευνητικά εργαστήρια in situ, τα οποία διερευνούν τη δύναμη του παιχνιδιού να εναλλάσσει το φανταστικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, το τοπικό με το ου-τοπικό.
Το χορογραφικό εργαστήρι playforPLACE, είναι ένα διεθνές πρόγραμμα της  Σοφίας Μαυραγάνη, με το οποίο η χορογράφος  ερευνά τη λειτουργία και τη δυναμική της σκηνικής έκφρασης του παιχνιδιού και ήδη έχει διοργανωθεί με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή σε Αθήνα, Κέρκυρα, Καστοριά, Τρίκαλα, Κωνσταντινούπολη και Αμβέρσα.

Το εργαστήρι
• Εφαρμόζει τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σε όλα τα στάδια της έρευνας και της δημιουργίας.
• Ερευνά τα χαρακτηριστικά του παιγνιώδους σώματος και τον τρόπο με τον οποίο οι όροι του παιχνιδιού γίνονται όροι σκηνικής δημιουργίας.
• Ενθαρρύνει την ανάπτυξη προσωπικών ιδεών και τη δοκιμή στρατηγικών δυναμικής χορογραφικής σύνθεσης.
• Τονώνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και εμπλουτίζει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία μέσω της διαφορετικότητας των συμμετεχόντων και της ανατροπής των αναμενόμενων πρακτικών.
• Παρέχει πρακτικές απαντήσεις στη δυνατότητα της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν το ίδιο αντικείμενο και αναζητά τον τρόπο με τον οποίο η παιγνιώδης και ανατρεπτική συνεργασία οδηγεί στο μέγιστο παραστατικό αποτέλεσμα.
Τo εργαστήρι playforKALAMATADANCEFESTIVAL απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές παραστατικών τεχνών, καθώς και σε ερασιτέχνες, μόνιμους κατοίκους της Καλαμάτας και επισκέπτες.
Κόστος συμμετοχής: 50€ Εγγραφή - προκαταβολή: 20€

Eιδική τιμή Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού + Ερευνητικό Εργαστήρι Χορού
playforKALAMATADANCEFESTIVAL: 170€  Εγγραφή - προκαταβολή: 50€
****

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
Body Percussion
με τους József Trefeli και Gábor Varga
24.07 | 12:00-14:00
Αυτό το σύντομο εργαστήρι είναι μια εισαγωγή στην τεχνική του "body percussion". Οι συμμετέχοντες θ' ανακαλύψουν μια από τις τεχνικές που συνδιαμόρφωσαν το κινητικό λεξιλόγιο της παράστασης JINX 103. Θα πειραματιστούν με τη δημιουργία ρυθμών και μουσικής χτυπώντας το έδαφος και το σώμα τους με τα δάχτυλα, τα χέρια και τα πόδια, δηλαδή χρησιμοποιώντας το δικό τους μουσικό όργανο: το ίδιο το σώμα τους.
Η παράσταση και το εργαστήρι της Compagnie József Trefeli πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Pro Helvetia.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και προχωρημένους σπουδαστές χορού.

Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φορούν παπούτσια.


Στοιχεία επικοινωνίας για τον Τύπο

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου
Χαρά Πετρούνια
τηλ. 210 52 44 648 & 6972 710 991
x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου Καλαμάτας
'Εβελυν Καμβυσίδη
τηλ. 27210 95611 & 6948 591 321


Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας
Παν. Καίσαρη 6, 24 100 Καλαμάτα
Τηλ. 27210 83086 & 90886 - Φαξ: 27210 26966
mail@kalamatadancefestival.gr
www.kalamatadancefestival.gr

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΟ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝ ΙΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013


espa_big (2)