Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

«Ανάσα» για την ΑΕΚ, 1-0 τον Ολυμπιακό στο 90΄!

Με γκολ του Μπλάνκο
Νίκη για την ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 1-0, χάρη σε γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο στο 90'. Κακό το ντέρμπι, μεγάλη ένταση στις κερκίδες κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του.

Οι αρχικές 11άδες

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου.

Στον πάγκο: Σάχα, Νασούτι, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ, Ντιόπ.

Ολυμπιακός; Πάρντο, Μοντέστο, Ντουντού, Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ, Ουρτάδο, Ριέρα, Ποτουρίδης.

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Νέμεθ, Γ. Παπαδόπουλος




http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=92724

H Αλεξανδράκη έκτο ωραιότερο μοντέλο στον κόσμο


Με το κεφάλι ψηλά επέστρεψε η Δήμητρα Αλεξανδράκη από την Κίνα καθώς διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Miss Model of the World 2010». Μάλιστα με την αξία της, καθώς τα κάλλη της είναι εμφανή… κατέκτησε την έκτη θέση!!!!

«Είμαι υπερήφανη για τη διάκρισή μου. Δούλεψα σκληρά, γι αυτό και τα κατάφερα. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για την Ελλάδα και ευτυχώς οι κόποι μου έπιασαν τόπο» δήλωσε στην Espresso η Δήμητρα Αλεξανδράκη και πρόσθεσε «Πέρασα υπέροχα, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Σινικό Τείχος και να γνωρίσω την κουλτούρα της ανερχόμενης δύναμης από κοντά. Μια τελείως διαφορετική κουλτούτρα από τη δικιά μας που με κέρδισε».

Η σέξι Δήμητρα που είχε αποχωρήσει από τον προηγούμενο κύκλο του «Next Top Model» είχε προκαλέσει πολλές φορές με τη συμπεριφορά της μέσα στο παιχνίδι αλλά και με τις άκρως τολμηρές φωτογραφίσεις της…

Όμως τελικά όπως φαίνεται είναι η μόνη που κάνει καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ και μάλιστα έχοντας στο ενεργητικό της ήδη και διάκριση σε παγκόσμιο οργανισμό ομορφιάς.

http://www.star.gr/


Λατρεύει τον Sinatra


Είναι όμορφη, sexy και όπως φαίνεται έχει όλο το «πακέτο»…

Ο λόγος για της Έβελυν Καζαντζόγλου, η οποία εμφανίζεται καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας. Στον ελεύθερο χρόνο της, η Έβελυν προτιμά να πηγαίνει κινηματογράφο και λατρεύει να ακούει… Frank Sinatra.

Όσον αφορά τον έρωτα, η ίδια αποκάλυψε ότι περιμένει έναν old- fashion άνδρα, για να της κλέψει την καρδιά. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=211427&cid=11

Τα βλέμματα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ



Το ενδιαφέρον της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας επικεντρώνεται στο ΟΑΚΑ, όπου το Σάββατο η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Η Ένωση θα τα δώσει όλα για τους τρεις βαθμούς της νίκης, αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν απέναντι στον πρώτο Ολυμπιακό, με ανεβασμένο ηθικό, μετά και την ανανέωση της συνεργασίας της ομάδας με τον Σκόκο, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν θα είναι στη διάθεση του Χιμένεθ ο Σ. Σάχα και ο Ι. Μπλάνκο, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη ή έστω ισοπαλία, για να παραμείνει πρωτοπόρος στη βαθμολογία. Τον Ε. Βαλβέρδε προβληματίζουν οι σημαντικές απουσίες, καθώς δεν θα έχει στη διάθεση του τους Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιο, Μπράβο και Τοροσίδη. Ο Ιμπαγάσα πάντως ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Σε ό,τι αφορά τα άλλα σημαντικά παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής, την Κυριακή, ο Ζ. Φερέιρα θα κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, στον πάγκο του Παναθηναϊκού, κόντρα στην Κέρκυρα. Οι «πράσινοι» θέλουν μόνο τη νίκη, για να παραμείνουν μια ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας.

Δύσκολη θα είναι η αποστολή του Άρη, που θα αντιμετωπίσει στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό, στον αγώνα με τον οποίο ανοίγει η αυλαία της αγωνστικής. Την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ, θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Ατρόμητο, και είναι σίγουρο φαβορί για τη νίκη, αρκετά σημαντικό είναι και το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με την Καβάλα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ  
17:15 Πανσερραϊκός-Αρης          
17:15 Εργοτέλης-ΑΕΛ           
19:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός          
    
ΚΥΡΙΑΚΗ  
15:00 Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα 
15:00 Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη  
15:00 Πανιώνιος-Ηρακλής         
17:15 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος             
19:30 Κέρκυρα-Παναθηναϊκός

http://www.ant1online.gr/Sports/football/Pages/201011/257ce43b-f824-4b5d-8cc7-40a016d62094.aspx

Κλειδώνει η βοήθεια στην Ιρλανδία Μέσα στο Σαββατοκύριακο - Οκτώ χρόνια ο χρόνος αποπληρωμής - Ετοιμη η Ελλάδα να ζητήσει επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ

 





Οριστικοποιείται μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το πακέτο στήριξης προς την Ιρλανδία από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το πακέτο θα ανέρχεται μεταξύ 80 και 90 δισ. ευρώ και η διάρκειά του μπορεί να φθάνει στα οκτώ με εννέα χρόνια.
Γίνεται φανερό πλέον ότι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ καταλαβαίνουν ότι η δημοσιονομική αναδιάρθρωση των κρατών με αδύναμες οικονομίες δεν μπορεί να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως τα τρία χρόνια της Ελλάδας, και δίνουν πολύ μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την αποπληρωμή της βοήθειας.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί ελπίδες στην Ελλάδα, ότι θα γίνει επιμήκυνση και του δικού της χρέους που είναι σημαντικά μεγαλύτερο καθώς φτάνει στα 110 δισ. ευρώ και ο χρόνος αποπληρωμής σημαντικά μικρότερος.
Η επιμήκυνση του ελληνικού δανείου όμως έχει ορισμένες δυσκολίες καθώς η αυτή δεν μπορεί να γίνει αυτόματα και θα πρέπει να περάσει από το γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο και θα την εγκρίνει.
Βέβαια οι μεγάλοι της Ευρωζώνης δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν δύο κατηγορίες χωρών στα σπλάχνα της, καθώς είναι βέβαιο ότι οι αδηφάγες αγορές θα κατασπαράξουν την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο ευρώ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει ενημερωθεί σχετικά από τους συνεργάτες του και είναι έτοιμος, με την ανακοίνωση της βοήθειας προς την Ιρλανδία, να διατυπώσει αμέσως το ελληνικό αίτημα για την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου από την ΕυρωπαΊκή Ενωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=370061&dt=27/11/2010#ixzz16UE0z6cw

Μετάλλια στο «σφυρί» λόγω... ΔΝΤ


Λιτότητα αλά ΔΝΤ ζει η Λετονία και λεφτά δεν υπάρχουν για να συμμετάσχουν αθλητές της στους επικείμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες Στίβου! Σε μια πράξη απελπισίας, δύο Παραολυμπιονίκες αποφάσισαν να πουλήσουν τα μετάλλια που έχουν κατακτήσει για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους!

Οι Αϊγκαρς Απίνις και Γιούρις Τόνε βγάζουν στο «σφυρί» τα μετάλλιά τους καθώς η λετονική αποστολή χρειάζεται περίπου 47.000 ευρώ για να ταξιδέψει στη Νέα Ζηλανδία τον προσεχή Φεβρουάριο.

«Η Πολιτεία δεν μπορεί να διαθέσει στην αποστολή τα απαιτούμενα χρήματα για τη Νέα Ζηλανδία. Είναι μια πράξη απόγνωσης. Είναι απαράδεκτο να οδηγούνται σε αυτή την έσχατη ενέργεια για να μπορέσουν να βοηθήσουν», δήλωσε στέλεχος της παραολυμπιακής επιτροπής της Λετονίας.
http://www.star.gr/sports/70297/

Η Ζιζέλ κόβει την ανάσα με το κορμί της!


Έκοψε τις ανάσες για ακόμα μια φορά η Ζιζελ με το κορμί της. Φορώντας ένα μικροσκοπικό μαύρο σορτσάκι και μια μωβ μπλούζα άρχισε να λικνίζεται. Με την καλογυμνασμένη κοιλιά της σε κοινή θέα και με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της ξεσήκωσε τους θαυμαστές της για τις ανάγκες διαφημιστικού σποτ.

«Είναι κουραστικό αλλά και διασκεδαστικό. Αγαπάω το χορό αλλά όταν πηγαίνω να χορέψω δεν φοράω δωσεκάποντα.  Παθαίνω κράμπες με τα  ψηλά τακούνια», είπε το διάσημο μοντέλο σε  ένα από τα διαλλείματα των πολύωρων γυρισμάτων.

Τα οπίσθια της Ζιζέλ ανεβάζουν τις μετοχές του… προϊόντος που λανσάρει αλλά ακόμα και οι καλλονές χρειάζονται φροντίδα. Έτσι οι συνεργάτες περιποιούνται τις καμπύλες της με… σπρέι.

Η Ζιζελ ταξιδεύει πολύ συχνά και όποτε αυτό είναι εφικτό παίρνει μαζί της και το γιο της. «Είναι φορές που θέλεις να μείνεις σε ένα μέρος και να κοιμηθείς στο δικό σου κρεβάτι. Ταξιδεύω κάθε εβδομάδα σε άλλη χώρα. Είναι δύσκολο», λέει το 30χρονο topmodel. Για την ίδια το πιο σημαντικό είναι η οικογένεια της και όπως λέει νιώθει ωραία όταν φτάνει στο σπίτι.

http://www.star.gr/

«Γυρίζει σελίδα το Ρίο»

Η άνευ προηγουμένου αντεπίθεση που έγινε κατά των λαθρεμπόρων ναρκωτικών σε μια πολύ επικίνδυνη φαβέλα, με τη χρήση τεθωρακισμένων, αποτελεί μια αλλαγή σελίδας στην τοπική ιστορία, δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνήτης του Ρίο Σέρζιο Καμπράλ.
«Γυρίζουμε μια πολύ σημαντική σελίδα στην ιστορία του Ρίο», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Καμπράλ, ο οποίος άρχισε από την άνοδό του στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2007 μια επίθεση "χωρίς ανακωχή» στο οργανωμένο έγκλημα μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια αδιαφορίας από την πλευρά των τοπικών αρχών.
Την Πέμπτη, 200 μέλη των δυνάμεων της τάξης εκδίωξαν τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών από τη φαβέλα Βίλα Κρουζέιρο κατά την πέμπτη ημέρα των ενόπλων συγκρούσεων που σημειώνονταν και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 31 ανθρώπων. Περισσότεροι από 200 λαθρέμποροι ναρκωτικών διέφυγαν από τη Βίλα Κρουζέιρο του Ρίο ντε Ζανέιρο για να καταφύγουν στη γειτονική φαβέλα Μόρο ντο Αλεμάο.
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπεύθυνος για τη δημόσια ασφάλεια της πολιτείας του Ρίο, Ζοζέ Μαριάνο Μπελτράμε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακατάληψη της φαβέλας και την εκδίωξη των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.
«Μπορούμε να μπούμε παντού, οποιαδήποτε στιγμή» στο έδαφος του Ρίο, σημείωσε.
Ο υπουργός Αμυνας Νέλσον Ζόμπιμ, ο οποίος παρευρισκόταν στην ίδια συνέντευξη Τύπου μαζί με διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Βραζιλίας, επισήμανε την υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης στις αρχές του Ρίο, με την αποστολή σήμερα 800 στρατιωτών, 10 τεθωρακισμένων, 2 αεροσκαφών και 300 ομοσπονδιακών πρακτόρων στο Κομπλέξο ντο Αλεμάο, όπου βρίσκονται οι δύο αυτές φαβέλες, οι οποίες είναι οι πιο επικίνδυνες του Ρίο.
«Αν δεχθούμε επίθεση θα απαντήσουμε» με όπλα πολέμου, προειδοποίησε ο στρατιωτικός διοικητής της ανατολικής περιοχής της Βραζιλίας, Αντριάνο Περέιρα Τζούνιορ, σημειώνοντας ότι θεωρεί την περίμετρο των επιχειρήσεων «πολεμική ζώνη».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1903009

Παιχνίδια πολέμου Κίνας – Αμερικής

Το Πεκίνο προειδοποιεί την Ουάσινγκτον
Αυστηρή προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν οι Κινεζικές αρχές λόγω της επικείμενης κοινής ναυτικής άσκησης Η.Π.Α – Νοτίου Κορέας που θα λάβει χώρα στην Κίτρινη Θάλασσα.

Οι αμερικανικές αρχές καθησυχάζουν το Πεκίνο πως η άσκηση έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση ενάντια στα κινεζικά δικαιώματα στην θαλάσσια ζώνη, λίγο πιο μακριά από τα χωρικά της ύδατα.Στην κοινή άσκηση Η.Π.Α – Νοτίου Κορέας πρόκειται
να λάβει μέρος και το αεροπλανοφόροo George-Washington.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=92849

Η Σκάρλετ Γιόχανσον εκπέμπει SOS για το περιβάλλον

Ενόψει της συνόδου του ΟΗΕ στο Κανκούν
Η Σκάρλετ Γιόχανσον και επτά ακόμη σταρ συνυπογράφουν μια ανοιχτή επιστολή για τις κλιματικές αλλαγές την οποία απέστειλαν προς τους αρχηγούς των κρατών- μελών του Ο.Η.Ε.

Την επόμενη εβδομάδα οι: Scarlett-Johansson, Djimon Hounsou, Gael Garcia Bernal, Helena Christensen, Miguel Bose, Christine Davis, Bill Nighy και Angelic Kitzo θα βρεθούν στο Κανκούν όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Ο.Η.Ε. για τις κλιματικές αλλαγές που έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της συνεχούς απειλής των έντονων κλιματικών αλλαγών.

Τι έγραψαν στην επιστολή τους οι 8 σταρ

Η ομάδα των «8» ζητά από τους αρχηγούς των κρατών- μελών του Ο.Η.Ε. να πάρουν πιο δραστικά μέτρα. Αναγνωρίζουν δε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στην Κοπεγχάγη πριν από ένα χρόνο βοήθησαν αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλιματικές αλλαγές και ο ένας χρόνος μετά την Σύνοδο της Κοπεγχάγης ήταν κόλαση. Πλημμύρες, ξηρασία, πυρκαγιές, καταιγίδες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν τις καλλιέργειες και σε πολλές περιπτώσεις στοίχισαν και τη ζωή μερικών από τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου.

Επίσης η Σκάρλετ και η «πράσινη» παρέα της ζήτησε τη χρηματοδότηση των φτωχών κοινοτήτων του Κανκούν που θα τις προστατεύσει και θα βοηθήσει να διατηρήσουν χαμηλά τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, δίνοντας έτσι λύση στο σημερινό αδιέξοδο των κλιματικών αλλαγών.

Τέλος η ομάδα των «8» κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου προειδοποίησαν ότι ο χρόνος τελειώνει, αλλά δεν είναι πολύ αργά για να αποτραπεί η κλιματική καταστροφή.

«Περιμένουμε να παίξετε τον ρόλο σας στην ιστορική πρόκληση της εποχής μας, ώστε να εξασφαλίσουμε το δικό μας μέλλον αλλά και των γενεών που θα ακολουθήσουν», έγραψαν οι σταρ.



Scarlett Johansson


Djimon Hounsou


Helena Christensen


Miguel Bose


Christine Davis


Bill Nighy

http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=92857

Όγδοος ο Δρυμωνάκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης...


Την 8η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στο τελικό των 400 μ. μικτής ατομικής σε πισίνα 25 μέτρων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν. Ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε χρόνο 4.12.15 και τερμάτισε τελευταίος. 


                                                   ΠΗΓΗ: news-piper.blogspot.com 

Ο Ούγγρος Νταβίντ Βεράστο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 4.03.06, με 4.05.24.
το ασημένιο ο Γερμανός Γιάνικ Λέμπερτς με χρόνο 4.05.08 και το χάλκινο ο Ιταλός Φεντερίκο Τουρίνι

Ο Έλληνας πρωταθλητής του Περιστερίου πριν από δυόμισι χρόνια και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου του 2008, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ. μικτής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας στο Μάντσεστερ με χρόνο 4.05.11 


Read more: http://blogpress-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_8889.html#ixzz16Sk4AraO
http://blogpress-gr.blogspot.com/

...Μπράβο παιδιά

Τρεις μαθητές δημοτικού παράδειγμα για όλους μας

Πολλές φορές τα μικρά παιδιά δείχνουν το δρόμο σε εμάς τους μεγάλους για να κάνουμε πιο όμορφη την καθημερινότητα μας στον τόπο που ζούμε. Ένα τέτοιο παράδειγμα δημιουργικής παρέμβασης τριών μαθητών Δημοτικού είχαμε στη διασταύρωση των οδών Ρόδων και Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ηράκλειο Αττικής.

Ο Λάμπρος, ο Απόστολος και ο Ευάγγελος- Κωστής αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να αναμορφώσουν ένα παραμελημένο παρτέρι, όταν οι εκκλήσεις περιοίκων προς τους υπεύθυνους του Δήμου δεν έπιασαν τόπο. Πήραν, λοιπόν, στα χέρια τους τσουγκράνες, φτυάρια και τσαπιά και έκαναν πράξη το “όραμα”. Ξεχορτάριασαν, καθάρισαν και φύτεψαν, ομορφαίνοντας το μικρό παρτέρι. Σίγουρα αυτή η κίνηση αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για να αρχίσουν πολλές γωνιές της πόλης να παίρνουν χρώμα με πρωτοβουλία των ίδιων των πολιτών και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, όπου η γνωστή έλλειψη προσωπικού στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δημιουργεί προβλήματα στη συντήρηση αυτών των μικρών χώρων πρασίνου. Βέβαια και η καθαριότητα είναι προβληματική. Αρκεί να αναφέρουμε πως ο σωρός από τα σκουπίδια και τα χόρτα που έβγαλαν τα παιδιά από την ανωτέρω εργασία τους ήταν ακόμα δίπλα στο παρτέρι, όταν περάσαμε από εκεί, ένα μήνα μετά.
πηγή: xtypos
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/81434/bravo-paidia/

Από την κλινική στο γυμναστήριο web only

της Μυρτώς Τζώρτζου
 
 
Δεν πρόλαβε να φύγει από την κλινική αποτοξίνωσης και έπιασε δουλειά στο γυμναστήριο.

Ο λόγος για τη Lindsay Lohan, την οποία ο φωτογραφικός φακός έπιασε-μάλλον στημένο μας φάνηκε-, σε prive γυμναστήριο στο Μπέβερλι Χιλς να κάνει βάρη και ασκήσεις στρέτσινγκ, τη μέρα των Ευχαριστιών.

Η Lohan, η οποία είχε να γράψει στο twitter της εδώ και μήνες, επέστρεψε δριμύτερη: «Κάθε λεπτό που περνάει είναι και μια ευκαιρία να φέρεις τα πάνω κάτω» Lohan είναι αυτή. Εχει το ακαταλόγιστο.

http://img.protothema.gr/CB52D8903B40819D14686D71E4038F49.jpg

Θα πρωταγωνιστήσει στην TV ο Αντώνης Βλοντάκης;


Μακροβούτι στην υποκριτική φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει ο Αντώνης Βλοντάκης, που μπορεί το «φωτογενής πολίστας» που άκουσε στο σόου τραγουδιού να τον πείραξε ωστόσο οι φωτογραφήσεις πάνε κι έρχονται!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης θα ξεδιπλώσει το ταλέντο με την βοήθεια δύο φίλων του, του Γιώργου Καπουτζίδη και της Βίκυς Σταυροπούλου. Όπως όλα δείχνουν, ο πολίστας θα βρεθεί στην κωμωδία που ετοιμάζει το Mega για την νέα σεζόν.

Μάλιστα, ηθοποιός που πήγε για οντισιόν σε γνωστό θέατρο της Αθήνας -όπου θα παίξουν η Βίκυ Σταυροπούλου και η Μαρία Καβογιάννη- αποκάλυψε τηλεφωνικά στο Star πως ήταν εκεί και ο Αντώνης Βλοντάκης! «Μιλούσε περισσότερο με την κα. Σταυροπούλου», πρόσθεσε ο ίδιος και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον δούμε στην εν λόγω σειρά.

Ήταν να μην πάρει φόρα η... φωτογένεια του πολίστα!

http://www.star.gr/life_style/70340

Ελληνίδα ηθοποιός τραυματίστηκε στη σκηνή


Ατύχημα την ώρα της παράστασης είχε η Μαρία Λεκάκη! Λίγο πριν πέσει η αυλαία, η γνωστή ηθοποιός παραπάτησε και χτύπησε το πόδι της, ενώ άφωνοι έμειναν οι συνάδελφοι και οι θεατές που την είδαν.

Το γέλιο και η χαρά στην παράσταση της ηθοποιού με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη «πάγωσαν».

«Σκόνταψε σε ένα μέρος του σκηνικού, σε ένα σκαλοπάτι», είπε ο Κλέωνας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Star. Όπως πρόσθεσε, μέχρι το τέλος της παράστασης η Μαρία δεν έδειξε πόσο πολύ πονούσε... «Μετά δεν μπορούσε να περπατήσει και είχε δάκρυα στα μάτια», κατέληξε.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, με το γνωστό του χιούμορ, έβαλε τα δυνατά του για να μην καταλάβει κανείς το ατύχημα, ενώ η Μαρία Λεκάκη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως επρόκειτο για διάστρεμμα και συνέστησαν στην ηθοποιό να μείνει σπίτι της και να ξεκουραστεί. Δύο παραστάσεις αναβλήθηκαν, ενώ το θέατρο ενδέχεται να ανοίξει αύριο αν η κατάσταση της Μαρίας το επιτρέψει.

http://www.star.gr/life_style/70336

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Βουλιαγμένη


Τον τέταρτο σερί ευρωπαϊκό της τίτλο πανηγυρίζει η ομάδα πόλο γυναικών της Βουλιαγμένης, που κέρδισε με 13 - 5 τον Εθνικό και κατέκτησε το Σούπερ Καπ!

Στο πρώτο 8λεπτο, ο Εθνικός βρέθηκε να κερδίζει 2 - 1, ωστόσο, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου πέτυχαν 6 γκολ έναντι κανενός και άνοιξαν τον δρόμο για την νίκη.

Στο τρίτο 8λεπτο, ο κάτοχος του Len Trophy προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, δεν τα κατάφερε και η Βουλιαγμένη έφτασε στον θρίαμβο.

«Από αύριο πρέπει να συγκεντρωθούμε ώστε να παραμείνουμε στην κορυφή. Κάθε χρόνος είναι και πιο δύσκολος, όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα όμως είναι και φέτος ανταγωνιστική», δήλωσε η προπονήτρια των κοριτσιών.


Τα οκτάλεπτα: 1 - 2, 6 - 0, 2 - 2, 4 - 1

http://www.star.gr/

Η Πεντέλη θα ζωντανέψει και πάλι με… ποδηλάτες


Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, η Πεντέλη θα ζωντανέψει και πάλι. Ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το κατάστημα Kifissia Bikes διοργανώνουν αγώνα ποδηλασίας δρόμου και συγκεκριμένα την 4ης ανάβαση ποδηλάτων.

Στόχος των διοργανωτών είναι να ζωντανέψουν και πάλι, με το δικό τους τρόπο, το πεντελικό δάσος και να ζήσουν μοναδικές στιγμές, που όλοι έχουν περάσει στο όμορφο αυτό δάσος. Η προεκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 π.μ. από το Α.Ο.ΔΗ.Κ. (Διονύσου & Σπάρτης) ενώ η εκκίνηση θα δοθεί δέκα λεπτά αργότερα.

Η ανάβαση ξεκινά από την οδό Ξενία, λίγο πριν τον ιππικό όμιλο στο χαμηλότερο σημείο της (γεφυράκι και ρέμα). Οι συμμετέχοντες θα ανηφορίσουν μέχρι τη διασταύρωση για Ν. Πεντέλη (6.0% κλίση) και θα συνεχίσουν αριστερά στο δρόμο προς το βουνό. Εκεί θα καλύψουν το πιο δύσκολο χιλιόμετρο (10% κλίση) και θα φτάσουν στην αρχή της κατηφόρας (8.4% από διασταύρωση Πεντέλης). Η συνέχεια έχει φουρκέτες μέχρι την κορυφή όπου βρίσκεται και ο τερματισμός (8.2% κλίση, από το τέρμα της ενδιάμεσης κατηφόρας). Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 9,77 χλμ. με κλίση 7,4%.


Πρόσβαση εκκίνησης:
Από Κεφαλάρι και οδό Χαριλάου Tρικούπη στρίβετε δεξιά και ανηφορίζετε προς Πεντέλη.

http://www.zougla.gr/

Προσεχώς τα αποτελέσματα των εισακτέων αθλητών με διακρίσεις


Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραδόθηκαν απόψε τα στοιχεία που σχετίζονται με τη συμμετοχή αθλητών στο σύνολο των ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, κατόπιν αίτησης της Γραμματείας, ύστερα από τη διαπίστωση λανθασμένων βεβαιώσεων συμμετοχής ορισμένων εξ αυτών.

Αποτέλεσμα του λάθους ήταν η εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Α-θλητισμού, από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών αθλητών υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Μετά από τον σχετικό πρώτο έλεγχο από το υπουργείο Παιδείας οι βεβαιώσεις είχαν κριθεί πλημμελείς, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν είχαν δικαίωμα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά από λεπτομερή έλεγχο που ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να ανακοινωθούν, την προσεχή Δευτέρα, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στις σχολές, αθλητών με διακρίσεις σε πανελλήνιους ή και διεθνείς αγώνες.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά από την ιστοσελίδα του υπουργείου και οι εγγραφές θα γίνουν από 3 έως 10 Δεκεμβρίου. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=211030&cid=4

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τα αρχαία φρενάρουν τα έργα του ΗΣΑΠ


«Θύμα» αρχαιολογικών ευρημάτων έπεσαν για άλλη μια φορά τα έργα ανακατασκευής της γραμμής του ΗΣΑΠ, αυτή τη φορά στο τμήμα από το σταθμό «Μοναστηράκι» έως τον σταθμό «Θησείο».

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αποκαλυφθεί τμήμα των Μακρών Τειχών κατά τις εργασίες που διεξάγονταν στο τμήμα της γραμμής του ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών Μοσχάτου και Φαλήρου.

Το νέο εμπόδιο έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της απόδοσης του συγκεκριμένου τμήματος στην κυκλοφορία, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβεί εντός του Α΄ εξαμήνου της νέας χρονιάς. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210888&cid=4

Αερογέφυρα σωτηρίας για 24χρονη


Μια 24χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε σήμερα στην Πίζα της Ιταλίας προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Ιταλία σήμερα στις 05:10 τα ξημερώματα, με αεροσκάφος C - 130, που απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. 

http://www.zougla.gr/

Ένα ιστορικό, κι ένα… βυθισμένο!


Σαν σήμερα, πριν από 54 χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστραλίας ο… άγνωστος στο ευρύ κοινό Γιώργος Ρουμπάνης, κατακτά ένα ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο επι κοντώ. Την ίδια μέρα, ο Σοβιετικός κωπηλάτης Ιβάνοφ, κατακτά κι αυτός ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, όμως την ώρα της απονομής του φεύγει από τα χέρια και βυθίζεται για πάντα στη λίμνη της Μελβούρνης…


Μετά τα ελληνικά μετάλλια του Κωνσταντίνου Τσικλητήρα  στη Στοκχόλμη το 1912 χρειάστηκε να περάσουν 44 ολόκληρα χρόνια ώστε η Ελλάδα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του επόμενου Ολυμπιακού της μεταλλίου. Αυτό ήρθε στους Ολυμπιακούς της Μελβούρνης, σαν σήμερα 26 Νοεμβρίου του ’56 όταν ο επικοντιστής Γιώργος Ρουμπάνης κατάφερε να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ένα άγνωστο αλλά ιστορικό ελληνικό μετάλλιο!

Ο αγώνας – στον οποίο συμμετείχαν 19 αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες – διήρκησε κάτι παραπάνω από 11(!) ώρες, με τους Αμερικανούς Μπομπ Ρίτσαρντς και Μπομπ Γκουντόφσκι να παίρνουν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα. Ο Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 4.50 πήρε την 3η θέση κι έγραψε τη δική του ιστορία στο αγώνισμα. Βέβαια, η επίδοση μπορεί πλέον να μοιάζει μικρή ακόμη και για τις γυναίκες, αλλά κάτι οι αλλαγές στα κοντάρια και κάτι οι συνεχής βελτίωση της τεχνικής των αθλητών έχουν αλλάξει πλέον τα δεδομένα στο άθλημα.

Το ιστορικό πάντως μετάλλιο για την Ελλάδα, που επανέφερε και πάλι τη χώρα μας μετά από 44 χρόνια στη ζώνη των Ολυμπιακών μεταλλίων μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό στο ευρύ ελληνικό κοινό, όπως επίσης και το όνομα του Έλληνα Ολυμπιονίκη που το κατέκτησε αλλά σίγουρα έχει ιδιαίτερη μνημειακή αξία.

Την ίδια ώρα, ένα μετάλλιο βυθιζόταν…

Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν την ίδια ακριβώς μέρα, όπου έλαβε χώρα ένα ανεπανάληπτο περιστατικό σε Ολυμπιακού αγώνες. Μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο της Μελβούρνης όπου ο Ρουμπάνης στεφόταν Ολυμπιονίκης, ένας Σοβιετικός Κωπηλάτης, ο Βιατσεσλάβ Ιβάνοφ, κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στη λίμνη της Μελβούρνης.

Την ώρα όμως που ο… άτυχος αθλητής πήγε να παραλάβει στις όχθες της λίμνης το μετάλλιό του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτό του έφυγε από τα χέρια και βυθίστηκε στη λίμνη. Έντρομος ο Σοβιετικός αθλητής προσπάθησε να το προλάβει πριν χαθεί αλλά μάταια. Το μετάλλιο βυθίστηκε και έμεινε για πάντα στο πάτο της λίμνης της Μελβούρνης. Ένα περιστατικό άνευ προηγουμένου, με τη δική του ιστορική σημασία…

www.gazzetta.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_1794.html

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"


Κατηγορηματικά απέρριψε ο Πρωθυπουργός από τη Βουλή σήμερα το πρωί τη φημολογία για μυστικές διαπραγματεύσεις για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο. Στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε λόγο για μυστικές συνομιλίες για το Αιγαίο, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Μπαγίς, ο οποίος σε συνέντευξή του πρότεινε «στις διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε πλατφόρμες πετρελαίου και αυτές να γίνουν ...
πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών», θέτοντας -όπως παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης- εμμέσως πλην σαφώς, ζήτημα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία


Όλα αυτά τα σενάρια πηγάζουν από την Τουρκία, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και εδώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τσιμπάμε».

Στην απάντησή του ο Πρώθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία μυστική διαπραγμάτευση ούτε συζήτηση περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και έκανε λόγο για προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από την Τουρκία στην οποία εμείς δεν πρέπει να εμπλακούμε


Ακολούθως ο Πρωθυπουργός απαρίθμησε μία σειρά από λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει μία τέτοια συζήτηση: η υποβόσκουσα έστω απειλή του casus belli, οι παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει το Οικουμενικό Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και το περίφημο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.


Γ. Καρατζαφέρης: Η Τουρκία ζητά, η Ελλάδα δεν διεκδικεί

«Από τη στιγμή που μια χώρα απειλεί μια άλλη χώρα με πόλεμο, πώς μπορούμε εμείς να συζητάμε για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη;», διερωτήθηκε, λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης.


«Είμαστε οι πρώτοι συνήγοροι της ένταξης της Τουρκίας της Ευρώπης την ώρα που μας απειλεί με πόλεμο», παρατήρησε.

«Οδηγούμεθα σε μια πορεία, κατά την οποία η Τουρκία ζητά σειρά πραγμάτων από την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας πως η Αγκυρα ζητεί να γίνουν υποχωρήσεις προκειμένου να ανοίξει τη θεολογική σχολή της Χάλκης.

Κατά τη δευρερολογία του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα λέει «ναι» στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά ότι «ο οδικός χάρτης προς την ΕΕ έχει πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Σχετικά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «επιδίωξή μας αποκλειστική είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες» και κατέληξε: «Η ΑΟΖ δεν είναι μαγικό χαρτί με υπερφυσικές ιδιότητες που λύνει όλα τα προβλήματα».
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_7372.html

Πάτρα: Ο κρατούμενος, ο αστυνομικός και… η σέξι ερωμένη!


Ένα απίστευτο περιστατικό από αυτά που συναντάμε σε σενάρια ευφάνταστων βιβλίων ή ταινιών του Χόλυγουντ αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας».

Πρωταγωνιστές σε αυτό ένας κρατούμενος, μια … τσαχπίνα ερωμένη, ο αστυνομικός και ο δεύτερος φίλος της καλλίγραμμης ερωμένης!

Όλα συνέβησαν προ ολίγων ημερών, όταν άνδρες της δίωξης ναρκωτικών συνέλαβαν έναν νεαρό για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο νεαρός οδηγήθηκε στο τμήμα της περιοχής, εκεί όπου εμφανίστηκε και η ερωμένη του όλο αγωνία για το τι θα γίνει με τον ευκατάστατο αγαπημένο της.

Μόνο που η αγωνία της -όπως αποδείχθηκε- δεν ήταν και τόσο έκδηλη ή έντονη, μιας και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η κοπέλα «έπεσε» από το ψηστήρι του αστυνομικού που είχε εντυπωσιαστεί από τα κάλλη της!

Η αθεόφοβη ερωμένη, λοιπόν, γοητευμένη πρότεινε το εξής εκπληκτικό στον αστυνομικό: να πάρει τα κλειδιά από το κρατητήριο μαζί του και να πάνε στο διαμέρισμα του κρατούμενου για να "ευχαριστηθούν" ο ένας τον άλλο! Υπακούοντας στις ορμές του ο αστυνομικός και εκτιμώντας ότι μέχρι να οδηγηθεί ο κρατούμενος στον Εισαγγελέα υπήρχε άφθονος χρόνος, έφυγε μαζί με την κοπέλα για… τα περαιτέρω!

Εκεί όμως περίμενε και τους δύο μια δυσάρεστη έκπληξη αφού ο δεύτερος εραστής της καλλίγραμμης δεσποινίδος είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του ευκατάστατου κρατούμενου και... νούμερο ένα εραστή της κοπέλας με σκοπό να το ληστέψει!

Βλέποντας τον αστυνομικό να μπαίνει με την κοπέλα στο διαμέρισμα, ο εραστής-επίδοξος κλέφτηςάρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να πετά πέτρες με αποτέλεσμα να έρθει... η αστυνομία!

Οι άνδρες της Αμέσου Δράσεως έφθασαν άμεσα και συνέλαβαν και τους τρεις τους με αποτέλεσμα ο αστυνομικός κάθεται τώρα σε αναμμένα κάρβουνα για την πιθανότητα να διαταχθεί ΕΔΕ εναντίον του.

Όσο για τους άλλους πρωταγωνιστές της απίστευτης ιστορίας; Ο πρώτος εραστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον δεύτερο εραστή υπεβλήθη μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας ενώ παράλληλα πάνω του βρέθηκε και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Η… άτακτη κοπέλα, τέλος, κυκλοφορεί ελεύθερη και ωραία!
http://www.star.gr/ellada_kosmos/70251/

Κόπηκαν δέντρα, «φύτρωσαν» τραπεζάκια!

Μήνυση σε βάρος ιδιοκτήτη καφετέριας στη Θεσσαλονίκη

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εκδικάζεται σήμερα η μήνυση που κατέθεσε ο δήμος σε βάρος ιδιοκτήτη καφετέριας, ο οποίος έκοψε επτά δέντρα για να βγάλει τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες για την προστασία των πελατών του από τη βροχή και τον ήλιο!

Η μήνυση κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2007 και είναι η πρώτη τέτοιου είδους που φτάνει στο ακροατήριο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δέντρα που υπήρχαν κοντά στην καφετέρια, στην περιοχή της ΧΑΝΘ, εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί και στη θέση τους «φύτρωσαν» τραπεζάκια και καρέκλες.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για έξι ακόμη παρόμοιες υποθέσεις. 


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/80981/kopikan-dedra-futrosan-trapezakia/

Δεν θα απολυθεί μόνιμο προσωπικό στο δημόσιο


Τι δηλώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος

Απολύσεις μόνιμου προσωπικού και εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στο δημόσιο τομέα δεν θα γίνουν, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος χωρίς να προσδιορίζει παράλληλα τον αριθμό των μετατάξεων στο δημόσιο. 

Όπως είπε πάντως στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ήδη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν μεταταγεί εθελοντικά περίπου 2.000 με 2.500 εργαζόμενοι και στόχος το 2011 είναι φτάσουν τους 5.000.

Σε ο,τι αφορά τον ΟΣΕ ο κ. Ντόλιος είπε πως θα γίνουν τουλάχιστον 2.900 μετατάξεις, ενώ για την Ολυμπιακή Αεροπορία είπε πως από τους 2.500 έχουν μεταταγεί 1.500.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/80968/den-tha-apoluthei-monimo-prosopiko-sto-dimosio/

Αποκλείστηκε στο «χρυσό» σετ


Μπορεί η Λαμία να επικράτησε 3-1 σετ της ισπανικής Ουνικάχα Αλμερία και να ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως στο «χρυσό» σετ, οι Ισπανοί επικράτησαν 15-12 και άφησαν εκτός Κυπέλλου Συνομοσπονδίας τους γηπεδούχους.

Το ματς διεξήχθη στο «Χαλκιοπούλειο» και η Αλμερία ήταν αυτή που πήρε το… εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Τα σετ:
 25-22, 25-21, 17-25, 25-19, 12-15.
http://www.zougla.gr/

Ληστεία σε περίπτερο


Χθες το βράδυ λίγο μετά τις 21:00 στο Περιστέρι, στην οδό Πελασγίας, ένας άγνωστος άνδρας με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από τον υπάλληλο ενός περιπτέρου 100 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε πεζός. Ο δράστης αναζητείται.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210600&cid=4

Σ΄αυτό η Μέρκελ έχει δίκιο!


Η γερμανίδα καγκελάριος επιμένει να μετέχουν και οι ιδιώτες - δηλαδή οι τράπεζες και τα διαφόρων μορφών επενδυτικά σχήματα-στον κίνδυνο από την πτώχευση μιας χώρας.Και κάνει καλά παρά τις αντιδράσεις που συναντά. Η Ελλάδα έζησε από "πρώτο χέρι" αυτό το βρώμικο παιγνίδι που κάνουν κάποιο χωρίς κανένα ρίσκο. Ηταν την περασμένη άνοιξη όταν αυτοί οι "επενδυτές"πόνταραν στην ελληνική χρεοκοπία και έστειλαν τα ελληνικά ομόλογα στα...σκουπίδια. Είναι οι ίδιοι που το ξανακάνουν σήμερα με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Είναι αυτοί που στο όνομα του κέρδους τους -και εκμεταλευόμενοι τα πεπραγμένα κακών πολιτικών-καταδικάζουν λαούς στην ύφεση, στέλνουν πολίτες στην ανεργεία και επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Και το κάνουν με ελάχιστο, σχεδόν μηδενικό, ρίσκο! Γιατί ενώ κατέχουν ομολογα των χωρών στις οποίες επιτίθενται και σπρώχνουν στην κερδοσκοπία τζογάροντας επάνω της, αυτά είναι εγγυημένα! Δηλαδή αγοράζουν τα ομόλογα της Ελλάδας, τη στέλνουν στη χρεοκοπία αλλά ως ιδιώτες επενδυτές είναι προστατευμένοι και πέρνουν τα χρήματα τους πίσω. Η απίστευτη αυτή πρακτική όπως το newsit σας είχε παρουσιασει αναλυτικά γίνεται πια από υπολογιστές με συγκεκριμένα λογισμικά και είναι δημιουργημα του συνδιασμου τεχνολογιας και τζόγου. Εκμεταλεύεται τα κενά του συστήματος και παράγει σίγουρα κέρδη. Οπως συμβαίνει πάντα στην οικονομία το να μπει ένα φρένο σε αυτή την πρακτική θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Τα κρατικά ομόλογα δεν θα θεωρούνται πια τόσο ασφαλή και δεν θα είναι το ίδιο ελκυστικά. Δε θα αποτελούν όμως το ευκολο όχημα για να οδηγηθεί μιά χώρα στην καταστροφή. Γι' αυτό η Μέρκελ έχει δίκιο που επιμένει. Οι αγορές αντιδρούν γιατί πλήτεται το εύκολο κέρδος τους. Αν όμως υλοποιηθούν αυτά που ζητά η Μέρκελ κάθε φορά που θα εξαπολύουν οργανωμένη επίθεση κατά ενός κράτους θα έχουν και αυτές ρίσκο. Αρα θα το υπολογίζουν πολύ
http://www.newsit.gr/...
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/11/blog-post_5366.html

Γιατί ο χρυσός είναι τόσο πολύτιμος;


Το γράφημα του Reuters

Η τιμή του χρυσού σπάει καθημερινά ιστορικά ρεκόρ. Με βάση μετρήματος την ουγγιά, δηλαδή τη ράβδο χρυσού, σήμερα η τιμή του στις διεθνείς αγορές κυμαινόταν γύρω στα 1.400 δολάρια. Όλοι οι επενδυτές τον θεωρούν το καταφύγιο της κρίσης. Σε καιρό πολέμου ή μεγάλης οικονομικής ανασφάλειας, ο χρυσός θεωρείται «η σίγουρη επένδυση». Ποια είναι όμως η ιστορία του πολύτιμου μετάλλου;http://www.newsbeast.gr

http://solidaritymit.blogspot.com/2010/11/blog-post_4944.html

Για την Κρήτη…


Άρθρο του Νίκου Αναστασάκη*,
Την Κυριακή αυτή οι Κρητικοί και Κρητικές καλούνται να εκλέξουν τον Πρόεδρο και τα μέλη του μεγαλύτερου πνευματικού-πολιτιστικού σωματείου της Ελλάδας, της Παγκρητίου Ένωσης. Εδώ και 62 χρόνια η Παγκρήτιος Ένωση αποτελεί το σημείο αναφοράς όλων  των Κρητών και έχει ταυτιστεί στην συνείδησή τους με την μεγάλη πολιτιστική παράδοση της Μεγαλονήσου.
Σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τους Έλληνες, όπου η Ελληνική μας ταυτότητα βάλλεται από παντού, η Παγκρήτιος Ένωση καλεί τους Κρητικούς όλης της Αττικής να επιλέξουν εκείνον που καλύτερα θα αναδείξει την παράδοση και τις αξίες της Κρήτης.
Οι αξίες αυτές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο των Ελλήνων. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η UNESCO αναγνώρισε την «Μεσογειακή Διατροφή»,  ως Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Βλέποντας ότι ο δυτικός τρόπος ζωής δεν μας οδηγεί τελικά εκεί που όλοι αναμέναμε, η επιστροφή στις ρίζες μας και στην ιστορία μας θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε ή ξεχάσαμε κατά την διάρκεια των χρόνων που πέρασαν.

Όντας ο ίδιος Κρητικός και μέλος της Παγκρατίου Ένωσης νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που η χώρα μας έχει ένα τόσο δραστήριο, πολυπληθές και σημαντικό σωματείο. Η συμμετοχή όλων των Κρητικών στις προσεχείς εκλογές είναι απαραίτητη.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_26.html

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τελευταίο φύλλο την Παρασκευή για το καθημερινό «Βήμα»

Ο ΔΟΛ θα προβεί σε απολύσεις
Ανακοινώθηκε και επίσημα στους εργαζόμενους το βράδυ της Πέμπτης από τον διευθυντή του Βήματος, Παντελή Καψή η αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας.

Την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει άρθρο που θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση του ΔΟΛ πήρε την απόφαση, ενώ θα περιέχει και γενικότερες αναφορές για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Παντελής Καψής στην ενημέρωση που έκανε στους εργαζόμενους δεν αρνήθηκε ότι ο οργανισμός θα αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Στην προσπάθειά του όμως να καθησυχάσει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, δήλωσε ότι κατέθεσε πρόταση στην διοίκηση του οργανισμού για περικοπές μισθών προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Συγκεκριμένα πρότεινε μείωση 10% σε μισθούς από 1000 έως 3000 ευρώ και 15% από 3000 ευρώ και άνω.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση του Παντελή Καψή για περικοπές αμοιβών αφορά το σύνολο των εργαζομένων του ΔΟΛ, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο, μιας και οι συνάδελφοι των Νέων δεν προτίθενται να αποδεχθούν μια τέτοια πρόταση. Τέλος ανέφερε ότι ένα μέρος των εργαζομένων θα απορροφηθεί στο Κυριακάτικο φύλλο το οποίο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, ενώ οι υπόλοιποι στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=92620

Έχασε από τη Ρεάλ, κράτησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός



Δεν απέφυγε την ήττα ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη, όπου η Ρεάλη ήταν εμφανώς καλύτερη και τον νίκησε με 82-68 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" κράτησαν με... νύχια και με δόντια τη διαφορά κάτω από τους 16 -με την οποία είχαν νικήσει στο ΣΕΦ- και έτσι εξακολουθούν να έχουν το προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα:24-14, 42-34, 58-50, 82-68
http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=92494

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής στο Δημόσιο


Αλλάζει την Παρασκευή ο τρόπος καταβολής των μισθών στο Δημόσιο και η αρχή θα γίνει με 202.106 υπαλλήλους που εργάζονται στα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Εργασίας, Οικονομικών, Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και στους διάφορους εποπτευόμενους φορείς τους.
Η καταβολή του μισθού θα γίνει μέσω τραπεζικών λογαριασμών και αφορά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Στο νέο σύστημα αναμένεται να ενταχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου άλλοι 200.000 υπάλληλοι, ενώ μέχρι τον Απρίλιο του 2010 εκτιμάται ότι στο σύστημα θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Μετά την απογραφή τα στοιχεία μισθοδοσίας των 760.000 δημοσίων υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν σε ειδική βάση δεδομένων και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς έπαιρναν διπλές αποδοχές. Έλεγχος γίνεται επίσης και στο αν είναι πραγματικοί δικαιούχοι των επιδομάτων που λαμβάνουν, καθώς και αν εφαρμόζεται το πλαφόν στις υπερωρίες και το ανώτατο όριο μισθού.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/70171

Ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια


Με ήττα σημαδεύτηκε το 500ο ευρωπαϊκο παιχνίδι του ΠΑΟ και δεύτερο στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 69 - 73 από την Βαλένθια.

Παρά το προβάδισμα των 9 πόντων στο τέλος της 3ης περιόδου, η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν κατάφερε να πάρει την νίκη. Οι αντίπαλοι πέρασαν μπροστά με 68 - 64 και ο Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε ελπίδες που τελικά δεν έγιναν πράξη.

Από τους πράσινους ξεχώρισε ο Ρομέιν Σάτο με 19 πόντους και από την Βαλένθιαο Ντε Κολό με 14.

Πλέον, στην κορυφή του 4ου ομίλου ισοβαθμούν Παναθηναϊκός, Ολίμπια Λιουμπλιάνα και Εφές Πίλσεν.

Τα δεκάλεπτα: 22 - 22, 39 - 37, 57 - 48, 69 - 73

http://www.star.gr/sports/70176/

Κατέβηκε ο στρατός στο Ρίο ντε Τζανέιρο


Οι Αρχές της Βραζιλίας αποφάσισαν να αναπτύξουν μονάδες του στρατού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά από τις αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμοριών στις φτωχογειτονιές (φαβέλες) της πόλης.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον έξι οχήματα του στρατού και βαριά οπλισμένοι στρατιώτες βγήκαν στους δρόμους και περιπολούν τις φαβέλες στη βόρεια πλευρά της πόλης.



Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι συμμορίες ναρκωτικών καίνε αυτοκίνητα και ανοίγουν πυρ εναντίον της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας να εισέλθουν στο «άντρο» τους, τις φαβέλες.

Περίπου 150 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων Μάχης της Αστυνομίας (Special Police Operations Battalion – Bope) και στρατιώτες, υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των στρατιωτικών οχημάτων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Συνολικά, οι δυνάμεις ασφάλειας παρεμβαίνουν σε 13 φαβέλες στην περίμετρο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Στις χίλιες φαβέλες ζουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο συνταγματάρχης τεθωρακισμένων, Λίμα Κάστρο, ανέφερε ότι «17 χιλιάδες στρατιώτες τελούν σε κατάσταση συναγερμού», ώστε «να κτυπηθούν καίρια οι λαθρέμποροι των ναρκωτικών». 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210375&cid=5

Τους άφησε όλους άφωνους!


Φαίνεται ότι η «Μις Υφήλιος» 1996 τα μπέρδεψε λιγάκι...

Η μελαχρινή καλλονή, Αλίθια Μακάντο από τη Βενεζουέλα, σε μία απόπειρα να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ομόνοιας για την κρίση στην Βόρεια και Νότια Κορέα, έγραψε στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Απόψε θέλω να σας ζητήσω να προσευχηθείτε μαζί μου για την ειρήνη, ώστε αυτές οι επιθέσεις ανάμεσα στις δύο Κίνες να μην χειροτερέψουν την κατάστασή μας». (!!!)

Σωρεία προσβλητικών σχολίων προκάλεσε η ομολογουμένως άστοχη δήλωση της Μακάντο, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει τον λογαριασμό της! 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210457&cid=11

Tι συζητούν για το Αιγαίο;


του Θανάση Μαυρίδη στο capital.gr

Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός ότι υπάρχουν κατά καιρούς δηλώσεις Τούρκων επισήμων που μας πληροφορούν ότι την εποχή αυτή διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο. Μας το είπε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ο κ. Νταβούτογλου. Αλήθεια, τι ακριβώς είναι αυτό που διαπραγματευόμαστε; Ναι, πολλές φορές δεν είναι καλή η δημοσιότητα. Αλλά και το πολύ σκοτάδι δημιουργεί άλλων ειδών κινδύνους...

Κατ΄ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε από εκείνους που είναι αντίθετοι στις συζητήσεις. Είναι ένας πολιτισμένος τρόπος για να λύνουν οι άνθρωποι τις διαφωνίες τους. Το πρόβλημα είναι ότι με την Τουρκία έχουμε πολλές διαφωνίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν μπορεί να είναι θέμα συζήτησης για μας. Για παράδειγμα, οι Τούρκοι θεωρούν τους τελευταίους μήνες ως εθνικό εναέριο χώρο τους τον ουρανό πάνω από το κατοικημένο νησί Φαρμακονήσι. Με την ίδια λογική μπορούν να μας ζητήσουν να συζητήσουμε για τη Ρόδο, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και άλλα ελληνικά νησιά.

Για μας είναι θέμα ζωτικής σημασίας να ξεκαθαρίσουμε...
 το τοπίο με την Τουρκία και να σταματήσουμε να ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα για εξοπλισμούς. Από την άλλη, όμως, είναι αμφίβολο αν η οικονομική κρίση μας έχει αφήσει άθικτη τη διαπραγματευτική μας ισχύ...

Το πρόβλημα δεν είναι να κάνουμε ένα deal με τους Τούρκους για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μπορεί να υπάρξει συμφωνία με οποιονδήποτε και μάλιστα να είναι και ιδιαίτερα επωφελής. Αυτός ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι ο Κινέζος, μπορεί να είναι και ο Τούρκος. Το πρόβλημα δεν είναι με ποιόν συμφωνείς, αλλά ποιοι θα είναι οι όροι μιας τέτοιας συμφωνίας. Κι επειδή ακριβώς συζητάμε για το Αιγαίο και όχι για την Αγρογή, θα πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα για το περιεχόμενο των συζητήσεων και φυσικά για τις όποιες αποφάσεις. Κάτι που απαιτεί ουσιαστική ενημέρωση, τουλάχιστον των πολιτικών αρχηγών...

Προσέξτε, τώρα, την πλήρη δήλωση του υπουργού εξωτερικών της γείτονος: «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Αλλά στο Αιγαίο η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα. Θα συνεχιστούν οι εργασίες για να τεθούν υπό εγγύηση τα εν λόγω συμφέροντα. Οι συνομιλίες είναι μυστικές. Δεν θεωρώ σωστό να κάνω εκτιμήσεις. Αλλά οι δύο πλευρές, τους τελευταίους μήνες, επιδεικνύοντας καλή προσέγγιση, έχουν σημειώσει συγκεκριμένη πρόοδο. Αλλά δεν είναι σωστό να μπούμε σε λεπτομέρειες. Αποδίδουμε σημασία στη συνέχιση των συνομιλιών αυτών, με καλές προθέσεις και αποφασιστικότητα».

Στη δήλωση αυτή να ξεχωρίσουμε δύο φράσεις: «Στο Αιγαίο η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα». «Οι δύο πλευρές, τους τελευταίους μήνες, έχουν σημειώσει συγκεκριμένη πρόοδο».

Τους τελευταίους μήνες αυτό που συμβαίνει είναι ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Να γίναμε, άραγε, πιο «σκληροί» στις συζητήσεις εν μέσω κρίσης;

Πηγή: capital.gr 
http://networkedblogs.com/b1zxs

Ο «χρυσός» δρόμος της Ολλανδίας


Perierga.gr - Ο χρυσός δρόμος της Ολλανδίας
Η πόλη Schiedam είναι μία από τις πιο φτωχές πόλεις της Ολλανδίας. Όταν κατασκευάστηκε εκεί ένας νέος σιδηροδρομικός σταθμός, οι υπεύθυνοι πρότειναν ο δρόμος που τον συνδέει με το κέντρο της πόλης να στρωθεί με κίτρινα τούβλα για να συμβολίζει το δρόμο για την επιτυχία.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχει κάνει την πόλη να φαίνεται πιο όμορφη, ειδικά από ψηλά.
http://korkos.blogspot.com/2010/11/blog-post_6613.html

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις από τις αναχρηματοδοτήσεις των δανείων τους...



«Ανάσα» στην αγορά δίνουν οι αναχρηµατοδοτήσεις των δανείων, στις οποίες προχωρούν τους τελευταίους µήνες, η µία µετά την άλλη, χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω της κρίσης.

Από την αρχή του 2010, σύμφωνα με Τα Νέα, έχει προχωρήσει σε διακανονισµό µια στις τέσσερις επιχειρήσεις, ενώ το ύψος των επιχειρηµατικών δανείων, για τα ...
οποία έγινε επαναδιαπραγµάτευση, φτάνει τα 34 δισ. ευρώ, από το σύνολο των 129 δισ. ευρώ που είναι η συνολική χρηµατοδότηση προς τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται ότι από τις 100.000 αιτήσεις διακανονισµού παλαιών επιχειρηµατικών δανείων έχουν ήδη εγκριθεί περίπου 80.000.

Στελέχη από την τραπεζική αγορά δηλώνουν ότι, µε δεδοµένη την κατάσταση στην αγορά,δεν υπάρχει άλλη λύση από την αναχρηµατοδότητη των δανείων.

Προϋπόθεση για να εγκριθεί η αναχρηµατοδότηση από την τράπεζα είναι και οι ίδιοι οι επιχειρηµατίες να δείξουν «καλά δείγµατα» για το µέλλον της επιχείρησής τους. Έτσι, πολύ συχνά, οι τράπεζες ζητούν να δουν σχέδια αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Όµως και οι τράπεζες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο να ρυθµίσουν τα επιχειρηµατικά τους δάνεια.

Ένα επιχειρηµατικό δάνειο 1 εκατ. ευρώ ισοδυναµεί µε 100 καταναλωτικά ή περισσότερες από 300 πιστωτικές κάρτες.

Και ενώ τράπεζες και επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις σωτήριας για την αγορά, οι µικροµεσαίοι επιχειρηµατίες ζητούν περαιτέρω διευκολύνσεις και σε ό,τι αφορά την αποπληρωµή των υποχρεώσεών τους και από τα δάνεια των προγραµµάτων του Ταµείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, καθώς, σύµφωνα µε εκτιµήσεις, το 20% τωνµικροµεσαίων αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Οι εµποροβιοτέχνες ζητούν επαναδιαπραγµάτευση µε τιςτράπεζες και τριετή παράταση.

Ηδη, οι εκπρόσωποι των τραπεζών και των µικροµεσαίων έχουν ξεκινήσει επαφές και έχουν πραγµατοποιήσει συναντήσεις, ενώ το θέµα εξετάζει και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς στηναγορά από την αρχή του έτους έχει εκδηλωθεί επιδηµία λουκέτων, µε τον τελευταίο µήνα να έχουν κατεβάσει ρολά περίπου 4.000 µικροµεσαίες επιχειρήσεις και από την αρχή του χρόνου να έχουν κλείσει σε όλους τους κλάδους περισσότερες από 27.500. 


http://nonews-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_81.html

Δύο τραυματίες από νέα κατολίσθηση στα Τέμπη...



laikoyra.blogspot
Δύο άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν μέσα από τη σήραγγα που βρίσκεται υπό κατασκευή στα Τέμπη κοντά στην Κατερίνη, καθώς λίγο πριν από τις 09:20 σημειώθηκε εκεί κατολίσθηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο άνδρες καταπλακώθηκαν από πέτρες και μπάζα την ώρα που εκτελούνταν εργασίες μέσα στη σήραγγα. Έγινε...


επιχείρηση απεγκλωβισμού του ενός 38χρονου τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση. Ο δεύτερος τραυματίας ανασύρθηκε από τους συναδέλφους του στο εργοτάξιο μέσα από τα χώματα, πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο.... 


http://nonews-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_4343.html