Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα


ΔΕΙΤΕ: Βίντεο από το νησί που βομβαρδίστηκε

Να εμποδίσει την κλιμάκωση της ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας σε μεγαλύτερης κλίμακας σύρραξη επιχειρεί ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-μπακ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι η Σεούλ προειδοποίησε για ισχυρότερη απάντηση, εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις προκλήσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα βορειοκορεατικά πυρά γύρω από το νησί της Νότιας Κορέας φαίνεται ότι έχουν σταματήσει, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Προηγουμένως, ο στρατός της Νότιας Κορέας ε4ίχε απευθύνει μήνυμα στη Βόρεια Κορέα να παύσει τα πυρά του πυροβολικού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο YTN ότι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί με αλιευτικά σκάφη.

Το γενικό στρατιωτικό επιτελείο της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις βορειοκορεατικές οβίδες έπληξαν το νησί όπου βρίσκεται νοτιοκορεατικό στρατιωτικό απόσπασμα. 

«Μονάδα του βορειοκορεατικού πυροβολικού εκτόξευσε προκλητικά πυρά στις 14.34 (τοπική ώρα) και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά», δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας έδωσε εντολή στα πολεμικά του αεροσκάφη να πετάξουν επάνω από το νησί.

Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού Γεοπγιεόνγκ περίπου πενήντα οβίδες έπεσαν στο νησί. «Μας έδωσαν εντολή με τηλεβόες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας». Η νοτιοκορεατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί, από όπου υψώνονται στήλες καπνού.

Το νησί βρίσκεται στην Κίτρινη Θάλασσα, μία ζώνη την οποία διεκδικούν και τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου. 
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/78868/prospathoun-na-prolavoun-ta-heirotera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου