Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Στο Πεκίνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2015


To Πεκίνο έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει το 2015 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ανακοινώθηκε σήμερα.
Ο παγκόσμιος αθλητισμός θα επιστρέψει στο Στάδιο «Φωλιά» στην κινεζική πρωτεύουσα, όπου διεξήχθησαν το 2008 οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η απόφαση ανακοινώθηκε από το Συμβούλιο της Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου  IAAF(International Association of Athletics Federations) το πρωί, με τον πρόεδρο του σώματος να το περιγράφει ως "μια μεγάλη ευκαιρία".
Ο Λιού Τζινγκμίν, αντιδήμαρχος του Πεκίνου, είπε: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Κίνα από το 2008 που διοργανώσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Εμείς θα προσφέρουμε μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση στο Πεκίνο».

(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/21569

Γέμισε το Facebook με cartoons


Σίγουρα, οι χρήστες του Facebook, θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες πως τα προφίλ όλων των φίλων σας, τα έχουν καταλάβει διάσημα cartoons!
Πλέον στη συνομιλία δεν έχετε να κάνετε με τον Γιώργο, τη Ζέτα, τον Κώστα κλπ, αλλά με τη Sailor Moon, τη Χιονάτη, τους Power Rangers, τον Spiderman, και τα Χελωνονιντζάκια.
Αυτή η "παιδική" ιστορία στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε από ένα μήνυμα που έγραφε: "Από 15 ως 20 Νοεμβρίου ας αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας, αντικαθιστώντας τις με κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία για λίγες ημέρες στο Facebook".
Κάποιοι βρήκαν αυτή την ιδέα χαριτωμένη καθώς θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια και νοστάλγησαν τους τότε ήρωές τους, και άλλοι αντέδρασαν κάνοντας λόγο για την ψυχολογία της μάζας και χρήστες - πιόνια.
Το μήνυμα αυτό όμως ήταν μια πρωτοβουλία για τη στήριξη της εβδομάδας των δικαιωμάτων των παιδιών, που σαν σήμερα, 20 Νοεμβρίου, το 1989 υπογράφηκε η σχετική Σύμβαση.

http://mediasoup.gr/node/21546

Οι σημαντικές ανατροπές και νίκες δεν μπορούν να καλύψουν το μήνυμα αποχής και οργής



Υπογραφή:Χρήστος Καψάλης


Δεκατρείς περιφερειάρχες και 325 δήμαρχοι εκλέχτηκαν και θα αναλάβουν από τον καινούργιο χρόνο τα καθήκοντά τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες αφενός λόγω έλλειψης κονδυλίων αφετέρου  εν μέσω συνθηκών πλήρους αναδιάρθρωσης των ΟΤΑ που γιγαντώνονται  και αναλαμβάνουν νέες ευθύνες χωρίς να έχει εξασφαλιστεί με ποιους πόρους και προσωπικό θα κληθούν να ανταποκριθούν σε αυτές.
Αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα μας μια μέρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Υπάρχει όμως εκείνο το υπέρογκο ποσοστό αποχής που δεν μας αφήνει να σκεφτούμε τίποτα άλλο. Υπάρχουν και οι απαντήσεις των πολιτών στην έρευνα που έκανε η Public Issue για τον ΣΚΑΙ που τρυπάνε το μυαλό όσων θέλουν να μη βλέπουν απλώς πράσινα και μπλε χρώματα στο χάρτη της χώρας.
Στις χθεσινές εκλογές δυστυχώς δεν υπήρχαν νικητές. Όταν η πλειονότητα των ελλήνων εκφράζει οργή, αγανάκτηση, ντροπή, απογοήτευση, μόνο όσοι κοιτάζουν με μυωπικά, κομματικού ή προσωπικού συμφέροντος, γυαλιά μπορούν να είναι ευχαριστημένοι.
Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποια ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Μετά από πολλά χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι και συνδυασμοί πέτυχαν μεγάλες ανατροπές και νίκες, χωρίς να επιτρέψουν στα κόμματα να τους τραβάνε από το μανίκι.
Κι αυτές ακόμα οι σημαντικές επιτυχίες όμως δεν είναι ικανές αν επισκιάσουν το μείζον μήνυμα των εκλογών και των ημερών. ΑΠΟΧΗ, ΟΡΓΗ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΝΤΡΟΠΗ.
Ευθύνη των κομμάτων να αφήσουν τα κομπιουτεράκια για τα ποσοστά και να μετρήσουν το μέγεθος αυτής της οργής. Να την ερμηνεύσουν. Και να βρουν όπως οφείλουν απαντήσεις. Γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό που θα ξεχειλίσει δεν θα είναι ποτήρι αλλά ποτάμι...


http://www.eklogika.gr/blog/73

Αστέρια του Χόλιγουντ στη συναυλία για το Nobel Ειρήνης

Αστέρια του Χόλιγουντ στη συναυλία για το Nobel Ειρήνης

Η Anne Hathaway και ο Denzel Washington θα βρεθούν στο Όσλο στις 11 Δεκεμβρίου. Θα παρουσιάσουν τη συναυλία που θα ακολουθήσει τη βραδιά απονομής του Nobel Ειρήνης με τη συμμετοχή του συνθέτη και τραγουδιστή AR Rahman, αλλά και του συγκροτήματος Florence and the Machine. Είναι αμφίβολο πάντως εάν στη διάρκεια της τελετής θα απονεμηθεί το βραβείο, αφού με το φετινό Nobel Ειρήνης τιμήθηκε ο Κινέζος αντιφρονούντας Lou Siaobo. Ο ίδιος εκτίει ποινή φυλάκισης, ενώ η Κίνα μέχρι στιγμής δεν έχει επιτρέψει σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του να το παραλάβει.

http://www.gossip-tv.gr/story/66306/asteria-tou-kholigount-ste-sunaulia-gia-nobel-eirenes

Από θαύμα σώθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου


Η γλυκιά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σύζυγος του ηθοποιού Μάξιμου Μουμούρη, Νάντια Γιαννακοπούλου, βρίσκεται στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Εχθές το πρωί, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της και εκείνη και το έμβρυο που κυοφορεί εξαιτίας μίας βλάβης που παρουσίασε το αυτοκίνητό της.
Φεύγοντας από το σπίτι της στον Βύρωνα και κατευθυνόμενη προς τη Βουλή, το αυτοκίνητό της τυλίχθηκε στις φλόγες καθώς όπως είπε η Πυροσβεστική, είχε κοπεί το σωληνάκι της βενζίνης. Αυτό παρεξένεψε την βουλευτή καθώς είχε πάει πολύ πρόσφατα να του κάνει service. Ευτυχώς για εκείνη δεν ήταν μόνη της, αλλά στη θέση του συνοδηγού, βρισκόταν η αδερφή της, Ελένη. Το TLIFE επικοινώνησε με το πολιτικό της γραφείο και έμαθε τι ακριβώς συνέβη.
»H κυρία Γιαννακοπούλου επέβαινε στο αυτοκίνητό της, ένα Polo δεκαετίας, μαζί με την αδερφή της. Εν κινήσει έπιασε φωτιά. Είναι σοκαρισμένη. Ευτυχώς είναι καλά και εκείνη και το έμβρυο που κυοφορεί», δηλώνει το δεξί της χέρι.
Τόσο η Νάντια όσο και ο Μάξιμος είναι συγκλονισμένοι από το γεγονός. Ευτυχώς όμως δεν έπαθε κανείς τίποτα και η εγκυμοσύνη της προχωράει ομαλά.
Πηγή : newsit
http://www.i-live.gr/

Tα golden boys χάνουν πιο πολλά από τα …old boys

Από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως η πτώση στο Χ.Α.
Όταν οι γηραιότεροι  Έλληνες με την μείωση των συντάξεων  τους , χάνουν ένα σημαντικό ποσό, είναι τουλάχιστον ανήθικο να ομιλεί κανείς περί χρηματιστηριακών κερδών. Τα χρηματιστήρια, όμως, δεν είναι εκκλησίες, ούτε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Και από την αρχή του χρόνου οι απώλειες του Γενικού Δείκτη είναι 32%, ενώ σε επίπεδο 52 εβδομάδων οι ζημίες διαμορφώνονται στο 40%.

Η πτώση είναι από  τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Δηλαδή με άλλα λόγια, ένας επενδυτής ο οποίος έχει τοποθετήσει 1 εκατ. ευρώ σε μετοχές του Γενικού Δείκτη γράφει ζημίες 400 χιλ ευρώ.

Στον εικοσάρη, από  την 1/1 οι  υψηλότερες απώλειες εντοπίζονται στην μετοχή της MIG με πτώση 64%, στην Τράπεζα Πειραιώς με 61% , αλλά και στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία έχει χάσει 54%.

Στον σαραντάρη, οι απώλειες διαμορφώνονται στο 82% για  την μετοχή της Γενικής και  στο 70% για τον τίτλο της Μηχανικής. Η ίδια κακή εικόνα επικρατεί και στα Αμοιβαία Κεφάλαια με απώλειες έως 34%  στην κατηγορία των μετοχικών  Αμοιβαίων. Εξαίρεση αποτελούν τα αμοιβαία της Πειραιώς με απόδοση 29%, της Eurobank Εmerging με 20% και της HSBC αναπτυξιακό με απόδοση 13% περίπου.

«Η αγορά είναι  σαν μια «κινούμενη» άμμο. Ακόμη  και οι εκπαιδευμένοι traders μπορούν να χάσουν ανά πάσα στιγμή και να εγκλωβιστούν αν δεν ορίσουν το όριο των απωλειών τους. Οποιαδήποτε επιλογή την τελευταία περίοδο μετά την αύξηση κεφαλαίο της Εθνικής καταλήγει σε εγκλωβισμό. Τώρα συμβαίνει το ανάποδο από την περίοδο του 1999», αναφέρει παλαιός χρηματιστής.

Χαρακτηριστική η  περίπτωση  της μετοχής του  ΟΤΕ η οποία χθες έκανε άνοδο 12-13% με διακίνηση άνω του 1 εκατ. τεμαχίων.  Μια φήμη  περί πώλησης ήταν αρκετή για να τοποθετηθεί κανείς για  να καταλάβει αργότερα ότι επρόκειτο  για «ξεφόρτωμα» ισχυρού χαρτοφυλακίου  μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας.

Η περίοδος μετά την  αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας δεν σηματοδότησε μια άλλη πορεία, όπως αναμενόταν, καθώς οι ξένοι επενδυτές απαιτούν να πειστούν για την δυνατότητα του ελληνικού κράτους να συγκεντρώσει τα ελλείμματα του. Όσο τα έσοδα του κράτους παραμένουν στο μείον , το ΧΑ θα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Συμπερασματικά, οι συνταξιούχοι μπορεί να έχασαν την σύνταξη τους, αλλά και τα χρηματιστηριακά και  πολιτικά Golden Boys- που υποστηρίζουν ανέξοδα το αναγκαίο κακό της μείωσης των συντάξεων -  γράφουν τεράστιες ζημίες.
 
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=91658

Ντον Ντελίλο: «Η καλή λογοτεχνία δημιουργείται ενάντια στις κυβερνήσεις»


Τη φαντασία στη λογοτεχνία, την έννοια του χρόνου, την ελευθερία της γνώμης και τη σύγχρονη αμερικανική πολιτική σχολιάζει ο διάσημος Αμερικανός λογοτέχνης Ντον Ντελίλο, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην ιστοσελίδα rue89.
Γεννημένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης στις 20 Νοεμβρίου του 1936, ο Ντον Ντελίλο ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα στα 23 του χρόνια. Το πρώτο του διήγημα, με τίτλο Americana δημοσιεύτηκε το 1971, ενώ η πρώτη του επιτυχία σημειώθηκε μόλις το 1985, με το White Noise. Τα βιβλία του πραγματεύονται ποικίλα θέματα. Μεταξύ αυτών, η τηλεόραση, ο πυρηνικός πόλεμος, οι ιδιομορφίες της γλώσσας, η τέχνη της «performance», ο Ψυχρός Πόλεμος, τα μαθηματικά, η έλευση της ψηφιακής εποχής και η παγκόσμια τρομοκρατία.
Το τελευταίο του βιβλίο, Falling Μan (2007), το εμπνεύστηκε βλέποντας μια φωτογραφία του Ρίτσαρντ Ντριού, η οποία απεικόνιζε έναν άγνωστο άνδρα να αυτοκτονεί άθελά του, λίγα λεπτά μετά την πτώση των δύο αεροπλάνων στους Δίδυμους Πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.
Ο 74χρονος συγγραφέας είναι βαθιά ευαισθητοποιημένος σχετικά με τα προβλήματα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, ενώ δεν διστάζει να επεκτείνει τις καλλιτεχνικές και υπαρξιακές του αναζητήσεις και στον τομέα των τεχνών. Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα βραβεία National Book Award, Irish Times International Fiction Prize και PEN/Faulkner Award for Fiction. Το μυθιστόρημα Underworld απέσπασε το Howells Medal της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, ως το σημαντικότερο λογοτεχνικό έργο των τελευταίων πέντε ετών.
«Κάθε κυβέρνηση μοιάζει με συνδικάτο του εγκλήματος», αναφέρει ο ήρωας του τελευταίου σας βιβλίου, Έλστερ, θυμίζοντας έντονα τον Τζέιμς Έλροϊ. Αυτή η αντίληψη για την εξουσία είναι βάσιμη και παρατηρείται συχνά στη λογοτεχνία;
Σκέφτομαι εδώ και καιρό ότι η καλή λογοτεχνία δημιουργείται ενάντια στις δομές, ενάντια στις κυβερνήσεις. Με τον έναν τρόπο ή τον άλλον.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε το σύστημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία είναι λίγο-πολύ η πρότυπη αξία του τρόπου σκέψης μας. Είναι καλό η φαντασία να μπορεί να λειτουργεί ενάντια σ’ αυτήν την ιδέα, και μάλιστα να παίρνει το δικό της δρόμο. Πόσο μάλλον όταν μπορούμε να το κάνουμε… ακριβώς χάρη σ’ αυτό το ιδανικό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Στην Κίνα, αν κάποιος γράφει ενάντια στο σύστημα, μπαίνει στη φυλακή. Στη Δύση έχει μία θέση στα εξώφυλλα των περιοδικών.
Στα έργα σας Players, Mao II, Falling Man και Point Omega, μοιάζετε πάντα συνεπαρμένος από τον αγχώδη κόσμο, από την τρομοκρατία…
Αυτός ήταν πάντα ο άξονας της δουλειάς μου. Στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, δεν βιώναμε τόσο την ίδια τη βία όσο την πιθανότητα ενός πολέμου! Ήταν μια περίοδος γενικευμένου φόβου. Από τότε, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο ύπουλα. Ο κόσμος εξακολουθεί να βιώνει έναν κοινό φόβο, αλλά πλέον αυτός είναι ακόμη πιο διάχυτος, ακριβώς επειδή μπορεί να υλοποιηθεί ανά πάσα στιγμή: αυτός ο φόβος είναι η τρομοκρατία. Δεν την αντιλαμβάνεστε συνειδητά, αλλά είναι πανταχού παρούσα.
Αυτός ο φόβος έγινε πιο προσωπικός, γιατί η τρομοκρατία μπορεί να εμφανισθεί τόσο στο αεροπλάνο στο οποίο επιβιβαζόμαστε, όσο και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Είναι αυτό το πλαίσιο, αυτές οι εποχές, ανάμεσα στον προσωπικό και τον συλλογικό φόβο, που με ενδιαφέρουν.

Κατά την γνώμη σας, ποια Αμερική σχεδιάζει ο Ομπάμα; Ποιον κόσμο;

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι’αυτό. Ξέρετε, στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, καθώς επίσης και πολύ βαθιά απογοήτευση. Εδώ και δύο χρόνια, ακούμε πολλές αμφιλεγόμενες κριτικές, αντιλαμβανόμαστε τις αδυναμίες, βλέπουμε τους οικονομικούς του συμβούλους να τον εγκαταλείπουν λίγο πριν από τις σημαντικές εκλογές, παρατηρούμε ένα είδος πατριωτικής δυσαρέσκειας.
Πολλοί τον κατηγορούν: αυτοί που τον αποκαλούν μουσουλμάνο, αυτοί που ισχυρίζονται ότι δεν είναι Αμερικανός πολίτης. Τον κατηγορούν, γιατί ουσιαστικά δεν έχουν τίποτα συγκεκριμένο για να του προσάψουν.
Το Point Omega είναι ένα βιβλίο για τη βία, αλλά όλως παραδόξως είναι επίσης ένα βιβλίο που αποπνέει μία αίσθηση ηρεμίας. Ένα βιβλίο σχετικά με την απόσταση από τον βραχυπρόθεσμο πολιτισμό, το κέρδος…
Είναι ένα βιβλίο για τον χρόνο, αυτό είναι σαφές. Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω. Κάθε φορά που ξεκινάω ένα βιβλίο, δεν γνωρίζω ποτέ αυτό που θα προκύψει. Συνδιαλέγομαι με τους ήρωες μου, αφήνω τα γεγονότα να εξελιχθούν. Αφήνω κυρίως τη γλώσσα να δράσει και να συνθέσει μόνη της τις φράσεις, τις παραγράφους -σε τελική ανάλυση, τη δομή του βιβλίου. Όλο αυτό δημιουργείται από μόνο του και η μία ιδέα γεννά την επόμενη. Τα τελευταία βιβλία μου έχουν πολύ ιδιαίτερη δομή ακριβώς γι’ αυτό το λόγο: Τα αφήνω να εξελιχτούν.
Το Point Omega, με τον πρόλογο, την κεντρική ιστορία και τον επίλογό του, είναι σαν μια πολύχρωμη σύνθεση πλαισιωμένη από δύο πίνακες σε μαύρο και άσπρο χρώμα: στον κεντρικό πίνακα, η αντίληψη του χρόνου, το νόημα των στοιχείων, παρουσιάζονται με τελείως διαφορετικό τρόπο. Η κεντρική ιστορία λαμβάνει χώρα στην έρημο, και η αίσθηση του χρόνου είναι διαφορετική. Είναι όπως μία ταινία σε αργή κίνηση: ο χρόνος και το νόημα της λεπτομέρειας εμφανίζονται με τρόπο πολύ διαφορετικό.
Θυμηθείτε ότι, στις περιόδους που μελετούν οι αρχαιολόγοι, υπήρχε θάλασσα πάνω απ’ την έρημο. Όταν βρισκόμαστε σε τέτοιους χώρους αναγκαστικά συλλογιζόμαστε ποια είναι η φύση της ανθρώπινης συνείδησης, οι απαρχές αυτής της συνείδησης… και το τέλος της! Εξάλλου, η συγγραφή μάς προτρέπει να φανταστούμε μία άλλη χρονικότητα: ένα χρόνο όπου το μέλλον υπάρχει. Οι μυθιστοριογράφοι αγγίζουν αυτό το μέλλον, ακόμη και αν το μετατρέπουν έπειτα σε κάτι προσωπικό, και κυρίως εξυπηρετούνται από αυτήν την ιδέα του μέλλοντος μέσα σ’ ένα φανταστικό πλαίσιο. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, τα πράγματα δεν είναι για να εξηγούνται, πρέπει να εμφανίζονται. Έτσι απλά. Να εμφανίζονται με τα όρια της αντίληψης των ηρώων. Που είναι τα ίδια με τα όρια της δικής μας αντίληψης …

http://tvxs.gr/news

Κάρτα υγείας στους μαθητές από το 2011, για πρόληψη της παχυσαρκίας


Με την έναρξη του σχολικού έτους 2011-2012, κάθε μαθητής θα λαμβάνει την προσωπική του κάρτα «Δείκτη Μάζας Σώματος». Με την κάρτα αυτή, η οποία θα ανανεώνεται κάθε χρόνο, θα παρακολουθείται η πορεία σωματικής ανάπτυξης των παιδιών, με στόχο την πρόληψη της παχυσαρκίας και βελτίωση της υγείας τους. Παράλληλα προβλέπεται αύξηση των ωρών υποχρεωτικής γυμναστικής.
Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας καθιερώνουν τη διανομή κάρτας «Δείκτη Μάζας Σώματος» (ΔΜΣ) σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από το Σεπτέμβρη. Τα στοιχεία θα περιλαμβάνουν το βάρος, το ύψος και την περίμετρο μέσης των μαθητών/-τριών και θα ανανεώνονται στην αρχή κάθε σχολικού έτους, από την Α Δημοτικού και έπειτα. Έτσι δάσκαλοι, γονείς αλλά και το υπουργείο θα έχουν μία εικόνα για την εξέλιξη της σωματικής ανάπτυξης των παιδιών, ώστε να παρακολουθείται και να προλαμβάνεται η παιδική παχυσαρκία. Όπως δηλώνει στο Βήμα ο υφυπουργός Υγείας Χρ. Αηδόνης «Θα πρέπει να παρακολουθείται η ανάπτυξη αλλά και το βάρος των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία και αυτό αποτελεί μέριμνα της πολιτείας».
Το σύστημα αυτό περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξιολόγησης σωματικής διάπλασης, διατροφικών συνηθειών και σωματικής δραστηριότητας μαθητών» του υπουργείου Παιδείας. Σκοπός της αξιολόγησης είναι η βελτίωση της υγείας των παιδιών και η μείωση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας, με την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η αύξηση των ωρών φυσικής αγωγής στα σχολεία.
Οι εκπαιδευτές φυσικής αγωγής και οι δάσκαλοι των Γ΄ και Δ΄τάξεων πρέπει, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει σταλεί από το Μάιο, να αναλάβουν τις μετρήσεις, ενώ όλα τα σχολεία πρέπει να εφοδιαστούν με ζυγαριές και μετροταινίες. Παράλληλα με την απόκτηση της κάρτας ΔΜΣ, θα παρέχονται στους γονείς πίνακες με τα επιτρεπτά όρια βάρους και ύψους των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους. Εάν παρουσιαστεί κάποια μεγάλη απόκλιση από αυτά, οι γονείς θα ενημερώνονται για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό και τους τρόπους αντιμετώπισης. Έτσι η αύξηση βάρους θα γίνεται αντιληπτή πριν λάβει τη μορφή παχυσαρκίας.
Όσον αφορά στο ανάστημα, η ενδοκρινολογική μονάδα της Α΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία) πραγματοποίησε έρευνα, σύμφωνα με την οποία επηρεάζεται και από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ενώ κατά κύριο λόγο εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες, περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η διατροφή, οι γενετικές συνθήκες διαβίωσης, η καταπολέμηση ασθενειών και οι ψυχοκοινωνικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ανάστημα ενός παιδιού. Αντίστοιχα, βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του γενετικά προβλεπόμενου αναστήματος.
Με την πάροδο των γενεών παρατηρείται επίσης εξέλιξη στη σωματική διάπλαση των παιδιών. Σύμφωνα με σύγκριση πρόσφατης μέτρησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2001) και παλαιότερης μέτρησης (1978), τα αγόρια φαίνεται να παραμένουν στα ίδια επίπεδα, ενώ τα κορίτσια να παχαίνουν. Τα αγόρια ηλικίας 0-18 ετών έχουν αυξήσει το μέσο όρο αναστήματος κατά 1-3 εκατοστά και το βάρος τους κατά 6 κιλά. Τα κορίτσια, με τον μέσο όρο αναστήματος να παραμένει ίδιος, αύξησαν το μέσο όρο βάρους τους κατά 7 κιλά.
Επισημαίνεται ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι το πηλίκο του βάρους (σε kg) προς το ύψος (σε μέτρα) του κάθε ατόμου και χρησιμοποιείται για την κατάταξη σε κατηγορίες υψηλού ή χαμηλού βάρους και παχυσαρκίας.

http://tvxs.gr/news

Η Βαθεία στη Μάνη και το παλίο λιοτρίβι...


Από το http://theodorasart.blogspot.com/  

Αυθεντικά έργα τέχνης...
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΠΗΡΑΝ 26 ΙΡΑΝΟΙ


Πολιτικό άσυλο σε 26 Ιρανούς που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας στα Προπύλαια, έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, πέντε απ΄ αυτούς είχαν ράψει τα στόματά τους.
Τέλος, ο υπουργείο έδωσε πολιτικό άσυλο σε άλλους 22 ομοεθνείς τους.


http://fimotro.blogspot.com/2010/11/26.html

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...


Ρεπορτάζ : Άγγελος Αθανασόπουλος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Η οριοθέτηση των ελληνικών χωρικών υδάτων βρίσκεται αυτή την περίοδο στον πυρήνα των διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο οι οποίες διεξάγονται εντατικά μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», το σενάριο των...
κλιμακωτών χωρικών υδάτων της περιόδου 1999-2004 έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο, με την Αγκυρα να εμφανίζεται διατεθειμένη να αποδεχθεί το δικαίωμα της Αθήνας να τα επεκτείνει σε πολλές περιοχές σε 12 ναυτικά μίλια- σε συνδυασμό φυσικά με την ευθυγράμμιση του εθνικού εναερίου χώρου. Στο Ανατολικό Αιγαίο πάντως, η Αγκυρα διατηρεί την πάγια θέση της κατά των 12 ν.μ. και αναζητείται η «μαγική φόρμουλα» που θα άρει τις δυσκολίες.
Παράλληλα, οι δύο χώρες διαπραγματεύονται επί ενός Πολιτικού Κειμένου Αρχών. Αυτό θα περιγράφει τις βασικές αρχές των σχέσεων των δύο χωρών. Ουσιαστικά θα δεσμεύει τις δύο χώρες ότι θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, με την Αγκυρα να επιθυμεί να αποτρέψει μελλοντικά νέα επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων και την Αθήνα να θέλει την αποδοχή από την τουρκική πλευρά συγκεκριμένων προβλέψεων του Δικαίου της Θάλασσας. Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας θα απασχολήσει τις διερευνητικές επαφές στο επόμενο στάδιο της διαπραγμάτευσης, ακόμη και με παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Διαφαίνεται επίσης η πρόθεση της Αγκυρας να αποδεχθεί ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, κάτι που, εφόσον επιβεβαιωθεί στην πράξη, αποτελεί μείζονα κίνηση που θα βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη συμφωνίας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν λάβει μάλιστα χώρα αρκετές απόρρητες συσκέψεις, σε ιδιαίτερα στενό κύκλο στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον κ. Δ. Δρούτσα και παρουσία τόσο του πρέσβη ε.τ. κ. Π. Αποστολίδη όσο και στενών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Παράλληλα, η Αθήνα έχει έρθει σε επαφή με κορυφαίο νομικό γραφείο του εξωτερικού που ειδικεύεται στην επίλυση συνοριακών διαφορών. Ωστόσο, οι γνώστες των απόρρητων διαπραγματεύσεων επιμένουν ότι «αυτή τη στιγμή κάθε πλευρά απλώς παρουσιάζει τις προτάσεις της. Υπάρχουν στοιχεία που μας ενθαρρύνουν, υπάρχουν και διαφορές. Τίποτε όμως δεν θεωρείται συμφωνημένο μέχρι να συμφωνηθούν όλα».
Η «χρυσή τομή» Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, η Αγκυρα εμφανίζεται να αποδέχεται κατ΄ αρχάς ότι η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε 12 ναυτικά μίλια, όπως ορίζει το Δίκαιο της Θάλασσαςόχι όμως σε όλο το Αιγαίο. Από τις συζητήσεις φαίνεται να έχει προκύψει μια συμφωνία για επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στις ηπειρωτικές ακτές, με την εξαίρεση της Θράκης (ανατολικά της Θάσου), όπου λόγω του ανοίγματος των Στενών οι Τούρκοι δεν θα ήθελαν να περιοριστεί δραματικά το κομμάτι υφαλοκρηπίδας που διεκδικούν εκεί.
Σε αυτή την περίπτωση, ο κανόνας των 12 ναυτικών μιλίων αναμένεται να εφαρμοστεί και δυτικά του 25ου μεσημβρινού (που χωρίζει το Αιγαίο στη μέση) με ορισμένες μικρές εξαιρέσεις. Η κατάσταση όμως είναι διαφορετική στο Ανατολικό Αιγαίο. Εκεί, η τουρκική πλευρά δεν επιθυμεί επέκταση στα 12 ν.μ. Αναζητείται λοιπόν η «χρυσή τομή», η οποία θα μπορούσε κατά ορισμένες πληροφορίες να είναι τα 8 ή τα 9 ν.μ. Ανάλογες προτάσεις έχουν συζητηθεί και στο παρελθόν. Ολα όμως παραμένουν ανοιχτά. Ο σκοπός είναι η μεικτή ρύθμιση που θα βρεθεί να έχει τις λιγότερες δυνατές εξαιρέσεις. Υπάρχουν πάντως περιοχές, κυρίως μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, αλλά και στα ίδια τα Δωδεκάνησα, όπου λόγω γεωγραφίας τα χωρικά ύδατα λογικά θα παραμείνουν στα 6 ν.μ., προς διευκόλυνση της διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Το Πολιτικό Κείμενο Αρχών Οσον αφορά το Πολιτικό Κείμενο Αρχών, αυτό αναμένεται να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο μιας τελικής συμφωνίας. Θα περιγράφει τις αρχές της συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και τον δρόμο για το μέλλον των σχέσεών τους. Η σύνταξή του παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, επισημαίνουν οι γνώστες του βαθέος παρασκηνίου. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πάντως ότι η Αγκυρα θα επιδιώξει να δεσμεύσει την ελληνική πλευρά ότι δεν πρόκειται μελλοντικά να προχωρήσει σε κινήσεις όπως, π.χ., νέα επέκταση των χωρικών υδάτων. Την ίδια στιγμή, όμως, η Αθήνα δεν μπορεί ούτε και επιθυμεί πολιτικά να εμφανιστεί ότι απεμπολεί ένα δικαίωμά της που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο. Επιπλέον, η τουρκική πλευρά φέρεται να επιμένει στην αναφορά περί ζωτικών συμφερόντων της στο Αιγαίο, επικαλούμενη και τη Συμφωνία της Μαδρίτης του 1997, ενώ, κατά ορισμένες πληροφορίες, θα ήθελε να περιλαμβάνεται στο κείμενο ότι το Αιγαίο είναι κλειστή ή ημίκλειστη θάλασσα.
Η «αλλεργία» της Τουρκίας με το Καστελόριζο «Αγκάθι» των διαπραγματεύσεων το Καστελόριζο Τ ο ερώτημα «οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ή αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ);» απασχολεί έντονα τους συμμετέχοντες στις διερευνητικές επαφές. Η πιθανότητα κήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα προκαλεί «αλλεργία» στην Τουρκία που φοβάται πιθανό αποκλεισμό της. Πολλοί υποστηρικτές της ΑΟΖ στην Ελλάδα δεν επιμένουν τόσο πολύ στο ότι αυτή είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος οριοθέτησης, αλλά στο ότι με αυτή θα περιοριστούν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας.
Η ΑΟΖ έχει οφέλη σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, ερευνών ή και αλιείας, καθώς δεν αφορά μόνο τον βυθό αλλά και την απόσταση από τον βυθό ως την επιφάνεια της θάλασσας. Ακόμη και η ΑΟΖ, όμως, απαιτεί οριοθέτηση. Η άποψη που φαίνεται ότι διαμορφώνεται στην Αθήνα είναι ότι, με το θέμα της υφαλοκρηπίδας να έχει φορτιστεί τόσο αρνητικά επί πολλά χρόνια, η στροφή των συνομιλιών στην ΑΟΖ θα επιβάρυνε περαιτέρω το κλίμα. Το θέμα της ΑΟΖ έχει συνδεθεί στενά με το Καστελόριζο. Οι πληροφορίες για ύπαρξη πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων έχουν μετατρέψει το νησί σε «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων.
Η Αγκυρα θεωρεί ότι ένα τόσο μικρό νησί μπροστά τις τεράστιες τουρκικές ακτές δεν μπορεί να πάρει μεγάλο κομμάτι υφαλοκρηπίδας ή ΑΟΖ.
Η τουρκική πλευρά πιστεύει ότι η θέση της είναι νομικά ισχυρή, επικαλούμενη και πρόσφατη απόφαση, με παρόμοια χαρακτηριστικά, του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί ενός νησιού στη Μαύρη Θάλασσα. Διάδικοι στην απόφαση αυτή, που εκδόθηκε το 2008, ήταν η Ουκρανία και η Ρουμανία. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία προσπαθεί να εξαιρέσει το Καστελόριζο από τη συζήτηση, καθώς θεωρεί ότι δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο. Ουσιαστικά, δείχνει ότι θέλει να το αποκόψει από τον υπόλοιπο εθνικό κορμό. Φέρεται μάλιστα να επικαλείται επ΄ αυτού παλαιότερη απόφαση του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού για τον γεωγραφικό διαχωρισμό των θαλασσών, βάσει της οποίας το Αιγαίο «σταματά» λίγο μετά τη Ρόδο. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, σημειώνουν διπλωμάτες με βαθιά γνώση των ελληνοτουρκικών, θα είναι καταστροφικό για τα ελληνικά συμφέροντα.
Ωστόσο, επειδή η πλήρης ΑΟΖ του Καστελόριζου σχεδόν αγγίζει εκείνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Τούρκοι τηρούν άτεγκτη στάση. Ειδικοί επί του Δικαίου της Θάλασσας όμως επιμένουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει έστω έναν «διάδρομο» υφαλοκρηπίδας ή ΑΟΖ με την Κύπρο. Οι γκρίζες ζώνες Ο «άγνωστος Χ» των διερευνητικών επαφών παραμένουν οι γκρίζες ζώνες, θεωρία που πρωτοδιατυπώθηκε από την Αγκυρα στην κρίση των Ιμίων το 1996. Αποτελούν απλό διαπραγματευτικό χαρτί των Τούρκων που κάποια στιγμή θα αποσυρθεί ή όχι; Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έχει πει στον κ. Γ. Παπανδρέου ότι δεν σκοπεύει να αμφισβητήσει την κυριαρχία ελληνικών εδαφών σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν επί κυβέρνησης Καραμανλή. Οι γκρίζες ζώνες παραμένουν πάντως, μαζί με την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, δύο θέματα για τα οποία οι Τούρκοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/12_20.html

Τρεις αγώνες το Σάββατο για την Σούπερ Λίγκα



Με τρεις αγώνες ανοίγει αύριο η αυλαία της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από τους αγώνες που θα γίνουν την Κυριακή, ξεχωρίζει το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ και η αναμέτρηση Καβάλας-ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ο οποίος όπως όλα δείχνουν βρίσκεται εν αναμονή της οριστικοποίησης της συμφωνίας με τον Πορτογάλο προπονητή Ζεσουάλδο Φερέιρα υποδέχεται τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι θα εχουν στον πάγκο τους τον Γιάτσεκ Γκμοχ ο οποίος ανέλαβε ως υπηρεσιακός  προπονητής μετά την λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Νιόπλια.

Το Σάββατο θα διεξαχθούν άλλα δυο ματς. Στο Βόλο ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και στην Ξάνθη η Σκόντα θα παίξει με τον Πανσερραϊκό.

Από τους αγώνες της Κυριακής ξεχωρίζει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ θα αντιμετωπίζει στην Καβάλα τη πολύ δυνατή, τοπική ομάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής.


Το Σάββατο:

ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ17:15  NOVA
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ19:30  NET
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ19:30  NOVA

Tην Κυριακή
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  15:00  NOVA
ΑΡΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ  17:15  NOVA
ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  17:15  NOVA
ΚΑΒΑΛΑ - A.E.K.  19:30  NOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:30  NET

Bραδινή ποδηλατοπορεία στη Λεωφόρο Κηφισίας


Ποδηλατοπορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Μεγάρου του ΟΤΕ.

Εκατοντάδες ποδηλάτες δίνουν δυναμικό παρών στους δρόμους της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την Τροχαία, πρόκειται για μέλη των Atenistas, οι οποίοι πραγματοποιούν διάφορες δράσεις στην πρωτεύουσα, ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα, με αγάπη για την πόλη τους.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το «κομβόι» των ποδηλατών ακολουθεί για λόγους ασφαλείας, περιπολικό. Οι ποδηλάτες φτάνοντας στον Πύργο του ΟΤΕ  θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής, δηλαδή για το Θησείο. 
http://www.zougla.gr/

Κόντρα στη Βουλή για τους μετανάστες

«Βολές» από Καρατζαφέρη

Την έναρξη εκστρατείας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των νομίμων μεταναστών ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ για την εγκληματικότητα.

Τοποθετούμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Παπουτσής επέλεξε να στείλει ένα «μήνυμα», προκειμένου «να φτάσει παντού, στα κέντρα των διακινητών, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη: στην Ελλάδα θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια, εκστρατεία, από τις αρχές, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους ενεργούς πολίτες, ώστε να εξασφαλίσουμε το απόλυτο δικαίωμα στην ασφάλεια, όχι μόνο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και όσων έχουν το νόμιμο δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα βρουν το δρόμο της επιστροφής».

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε τους νόμους του ελληνικού κράτους, τις διεθνείς συνθήκες που έχει προσχωρήσει η χώρα μας, να εκδηλώσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αξιακό μας πλαίσιο, αυτό που βασίζεται στην παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού... Θα είμαστε απόλυτα συνεπείς, όσον αφορά στις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της Συνθήκης του Σένγκεν και θα εγγυηθούμε το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην ασφάλεια και στη ζωή του» ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής υπενθύμισε τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου του για αναβάθμιση του συστήματος εξέτασης των αιτημάτων ασύλου στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το υπάρχον σύστημα έχει αποδειχθεί δυσλειτουργικό και χρονοβόρο, ενώ δυσφημεί και τη χώρα στο εξωτερικό.

Από πλευράς ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, παρατήρησε πως «σήμερα υπάρχουν γκετοποιημένες περιοχές. Οι γυναίκες δεν μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας με ιστορικά ονόματα, όπως η Σοφοκλέους, η Μενάνδρου, η Ευρυπίδου».

«Πήρατε την Ελλάδα και την κάνατε Μοζαμβίκη και Σικάγο του Μεσοπολέμου» κατηγόρησε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Δείτε τα σπίτια. Έχουν μεταμορφωθεί σε κελιά. Παράθυρα μεγάλα και φεγγίτες, όλα έχουν κάγκελα. Ο Έλληνας δεν ζει καλά, όχι γιατί ο τόπος του είναι πάνω στη Σαχάρα και δεν παράγει τίποτα, αλλά λόγω του αποπνικτικού περιβάλλοντος που, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν από κοινού επιβάλλει. Όποιος σηκώνει ανάστημα και λέει "όχι σ’ αυτό το κατεστημένο, την καθεστηκυία τάξη της μίζας και της λωποδυσίας", τον λένε φασίστα, ρατσιστή και ξενοφοβικό».

Ο κ. Καρατζαφέρης επέκρινε επίσης την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, αντιπροτείνοντας, μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του, τη λειτουργία πολλών μικρότερων ευκτήριων οίκων. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, επίσης, υπερασπίστηκαν τους αστυνομικούς, που αρνήθηκαν, για λόγους θρησκευτικής πίστης, να δεχθούν τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, που διαθέτουν barcode.

«Επί της ουσίας, έχετε ήδη υιοθετήσει τις αιτιάσεις των αστυνομικών -ταυτότητες του σατανά και άλλου τέτοιου τύπου ιστορίες για αγρίους» παρατήρησε ο κ. Παπουτσής, χρεώνοντας στο ΛΑΟΣ πολιτική εκμετάλλευση του φαινομένου.
 
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=91600

Ο μισός ετήσιος προϋπολογισμός του Κράτους είναι …δάνεια

Πού πάνε τα λεφτά από τις θυσίες του λαού

 
 
Τα μισά και πλέον από τα κονδύλια που εξασφαλίζει το Κράτος από τις θυσίες του ελληνικού λαού, πάνε για τόκους και δάνεια του παρελθόντος! Σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, για κάθε 100 ευρώ που δαπανά το κράτος, τα 53 πάνε για τοκοχρεολύσια.

Υπό την έννοια αυτή, ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας μας μοιάζει με μαγική εικόνα. Δεν είναι, πια, μόνον ένας… Είναι δύο! Ο πρώτος είναι ένας προϋπολογισμός όπως αυτός που έχει κάθε χώρα του κόσμου: (προ-) υπολογίζει τι έσοδα θα έχει από φόρους, αποκρατικοποιήσεις, μερίσματα κερδοφόρων ΔΕΚΟ, επιδοτήσεις από διεθνείς οργανισμούς, κοινοτικές επιδοτήσεις κλπ.  Ο δεύτερος αφορά στις δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, λειτουργία του Κράτους, κοινωνική πολιτική, Παιδεία, Υγεία…

Στην περίπτωση της Ελλάδας, τα έσοδα αυτά ήταν πέρσι 53,5 δισ. ευρώ συνολικά και οι δαπάνες 62,3 δισ. ευρώ, ενώ για το 2011 η κατάσταση φαίνεται να «συμμαζεύεται» (με τις γνωστές μεγάλες θυσίες που επιβάλλει το Μνημόνιο) σε 59,360 δισ. ευρώ έσοδα, ενώ οι δαπάνες δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 56 δισ. ευρώ…

Η Ελλάδα όμως βρίσκεται στο σημείο να έχει άλλον έναν, ακόμη μεγαλύτερο από τον "κανονικό" προϋπολογισμό, ο οποίος κινείται παράλληλα αλλά επηρεάζει όλους μας άμεσα: αφορά το πόσα χρήματα θα δανειστεί το Κράτος και πόσα θα πληρώσει.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το 2011 τα "έσοδα" από δάνεια θα φτάσουν τα 61 δισ. ευρώ και θα αγγίζουν το 54% των συνολικών εσόδων της χρονιάς (που μαζί με τα "τακτικά" θα ανέρχονται σε 120 δισ. ευρώ). Τα υπόλοιπα 46%, θα είναι τα "τακτικά έσοδα" (φόροι κλπ).

Αλλά και στις δαπάνες, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το 54% όσων ξοδεύει το κράτος, πηγαίνουν πλέον για τόκους, χρεολύσια και λοιπά έξοδα δανείων. Πού πάνε τα υπόλοιπα;

Όπως δείχνουν και οι πίνακες που ακολουθούν, για τα υπόλοιπα 46 από κάθε 100 ευρώ (από το σύνολο των 120 δισ.) που θα βγαίνουν από τα κρατικά ταμεία κατά το 2011, τα 16,4 ευρώ θα πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις και τα 15,5 ευρώ  σε επιχορηγούμενους φορείς και επιδοτήσεις. Μένουν κάποια 14 ευρώ από τα οποία 1,3 ευρώ πάνε σε πρόσθετες εισοδηματικές παροχές (π.χ. ΕΚΑΣ, έκτακτα επιδόματα), άλλα 2,8 σε καταναλωτικές δαπάνες του κράτους και τα υπόλοιπα σε διάφορα άλλα.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=91644

Οι σκηνοθέτες τιμούν τον Θανάση Βέγγο



 
Ε
πίτιμο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών ο Θανάσης Βέγγος! Η πρόταση του προέδρου της Ε.Ε.Σ. Χάρη Παπαδόπουλου ψηφίστηκε ομόφωνα από το συμβούλιο, πριν από τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του κορυφαίου μας κωμικού.
Είναι μια ελάχιστη τιμή στον κινηματογραφικό σκηνοθέτη Βέγγο, ο οποίος το 1964 «σε αναζήτηση καλλιτεχνικής ελευθερίας» ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής με την επωνυμία «ΘΒ - Ταινίες Γέλιου» και γύρισε τις καλύτερες -ομολογουμένως- ταινίες του, όπως τις «Φανερός πράκτωρ 000», «Τρελός, παλαβός και Βέγγος», «Ποιος Θανάσης;».
Ωστόσο, «παρά την εμπορική και καλλιτεχνική τους επιτυχία, οι ταινίες αυτές οδηγούν σε κλείσιμο της εταιρείας και τον ίδιο σε οικονομική καταστροφή, από την οποία θα συνέλθει μετά από πολλά χρόνια», όπως έχει αναφερθεί.
Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην προσωπικότητα αυτού του «ανθρώπου παντός καιρού» (τίτλος που ο ίδιος ο Θ.Β, έβαλε στο βιβλίο του Γιάννη Σολδάτου), σχολιάζει στην «Espresso»: «Ο Θανάσης Βέγγος συνδυάζει την ερμηνεία του Μάρλον Μπράντο και την ευαισθησία του Ντίνου Ηλιόπουλου. Εχει καταφέρει ό,τι και να παίζει να μην τον φθείρει και να τον κρατάει αναλλοίωτο, ανέγγιχτο και να μας θυμίζει την εφηβεία μας, τα πρώτα χρόνια που αντικρίσαμε την οθόνη. Με τιμάει ιδιαίτερα η φιλία του. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να τον ανακηρύξουμε επίτιμο μέλος των Ελλήνων Σκηνοθετών».
Μόλις λοιπόν, αναρρώσει ο αγαπημένος μας Θανάσης Βέγγος, θα πάει να παραλάβει μία ακόμα αναμνηστική πλακέτα.
Οσο για την περιπέτεια με την υγεία του, είναι πια παρελθόν. Αισθάνεται καλύτερα από ποτέ και κάνει δειλά-δειλά τις πρώτες βόλτες του μέσα στο διαμέρισμά του στον τέταρτο όροφο επί της οδού Ηπείρου στην Αγία Παρασκευή. Η γυναίκα του, η κυρία Ασημίνα, που στέκεται διακριτικά στο πλάι του πάνω από μισό αιώνα στηρίζοντας πάντα τις καλλιτεχνικές του επιλογές, ακόμα και στα δύσκολα, τότε που έμεναν σε μια καμαρούλα, τον φροντίζει με τόση αγάπη. «Μιλάμε για λατρεία» έχει εξομολογηθεί ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος.
Και βέβαια, ο Θανάσης δεν κάνει χωρίς τα εγγόνια του, την Αγγελικούλα και τον Θανασάκο, που του χάρισε ο πρωτότοκος γιος του Βασίλης. Αλλά και ο Χάρης, ο μικρός, είναι συνέχεια κοντά στον πατέρα του. Είναι μια πολύ δεμένη οικογένεια.
Ολα καλά, λοιπόν, για τον «καλό μας άνθρωπο» - προσφώνηση που ο ίδιος έχει αποποιηθεί.
 

http://www.dete.gr/news.php?article_id=13422

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Θα τη δούμε… γυμνή!

Ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη τα γυρίσματα της νέας ταινίας της Jennifer Aniston, με  τίτλο «Wanderlust».

Στην ταινία, η ηθοποιός έχει πολλές σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της θα εμφανιστεί γυμνή στη μεγάλη οθόνη, καθώς υποδύεται μια γυναίκα που κοιμάται με πολλούς άνδρες και γυναίκες, ενώ παίρνει και ναρκωτικά.

Στη διάρκεια, πάντως, της παραμονής της στην πόλη έχει βρει και ευκαιρία να βγαίνει με φίλους, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τελειώνοντας τη δουλειά της συναντά και επισκέπτεται γνωστά bar.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=206935&cid=11


Έρχεται στην Αθήνα ο… Eros Ramazzoti!


Μετά από τέσσερα χρόνια ο γόης του ιταλικού τραγουδιού, Eros Ramazzoti, θα επισκεφτεί την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους.

Σύμφωνα με την «Espresso», ο διάσημος ερωτικός Ιταλός ερμηνευτής, που έχει fun club σε όλα τα μέρη του κόσμου, αυτές τις ημέρες συζητά τις τελευταίες λεπτομέρειες της εμφάνισής του στη χώρα μας.

Αυτή την περίοδο ο Eros Ramazzoti, πραγματοποιεί μια σειρά εμφανίσεων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=207098&cid=11

Ελληνική ικανοποίηση για το νέο στρατιωτικό δόγμα


Ικανοποιημένη φέρεται να είναι η ελληνική αντιπροσωπία για τις ελληνικού ενδιαφέροντος αναφορές στο κείμενο για το νέο στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ που συζητείται στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στη Λισαβόνα.

Για την ώρα, πάντως, καμία πλευρά δεν δείχνει πρόθεση να προβάλει προσκόμματα και η έγκριση προβλέπεται ότι θα δοθεί στη διάρκεια του αποψινού δείπνου εργασίας των ηγετών των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Όσον αφορά την αντιπυραυλική άμυνα, η Ελλάδα τη θεωρεί ως συμπληρωματική προς τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα, στα οποία η χώρα μας δίνει προτεραιότητα. Από ελληνικής πλευράς τονίζεται, επίσης, ότι το πλαίσιο δράσης του ΝΑΤΟ καθορίζεται από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Από τα ενδιαφέροντα θέματα και για την Ελλάδα, θέματα που θα συζητηθούν στη Λισαβόνα, είναι και η προσέγγιση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, καθώς η Ελλάδα θεωρεί αναγκαία τη συνεργασία των δύο μερών. Δεν αποκλείεται, εξ άλλου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της Συνόδου να έχει συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο Ντιμίτρι Μετβιέντεφ.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=207058&cid=6

Βαριά πρόστιμα για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο παρουσία παιδιών


Τροπολογία που προβλέπει πρόστιμα και ποινές για όσους καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητο όταν σε αυτό βρίσκονται παιδιά ηλικίας έως 12 ετών κατατέθηκε την Παρασκευή, στη Βουλή, από το υπουργείο Υγείας.

Η τροπολογία προβλέπει:

  • Πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα στους οδηγούς ή και συνεπιβάτες ΙΧ
  • Πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα στους οδηγούς οχημάτων Δημόσιας Χρήσης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=206979&cid=4

Δήμαρχος για λίγες μέρες!


Το ΣτΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση, για δεύτερη φορά, επαναληπτικών εκλογών στον καποδιστριακό δήμο Επιδαύρου, στις 5 Δεκεμβρίου. Το παράλογο όμως της υπόθεσης δεν είναι οι συνέχεια των επαναληπτικών εκλογών, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι ο δήμαρχος που θα εκλεγεί, θα διοικήσει για λίγες ημέρες έναν δήμο που έχει καταργηθεί!

Το φαινόμενο αυτό αρχίζει από την ανακήρυξη των υποψηφίων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές του 2006. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 συμμετείχαν τρείς συνδυασμοί, του Νικόλαου Βρεττού, του Αλέξανδρου Λυμνιάτη και του Νικόλαου Γεώργα.

Τις εκλογές κέρδισε ο συνδυασμός Γεώργα, και λίγο μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο ζητώντας την ακυρότητα του συνδυασμού του εκλεγμένου Δημάρχου, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών που όριζε ο νόμος. Μετά από δικαστική διαμάχη που έφτασε στο ΣτΕ το 2008, προκηρύχθηκαν και διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές με την συμμετοχή των ίδιων συνδυασμών και ψηφοδελτίων που συμμετείχαν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006. Από την εκλογική διαδικασία επανεξελέγη Δήμαρχος Επιδαύρου ο κ. Γεώργας. Αμέσως μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε και πάλι στην δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των εκλογών, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός του κ. Γεώργα που επανεκλέγει δήμαρχος δεν έπρεπε να συμμετάσχει καθόλου αφού έμειναν ίδια τα ψηφοδέλτια και δεν υπήρχε η ποσόστωση. Υπήρξε και πάλι μια μακρά δικαστική διένεξη, που πριν από λίγο καιρό, το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε εκ νέου τον κ. Λυμνιάτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στηθούν και πάλι κάλπες με απόφαση του νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλου, στις 5 του προσεχούς Δεκεμβρίου στον Δήμο Επιδαύρου, μεταξύ των συνδυασμών του Λυμνιάτη και Βρεττού, αποκλειομένου πλέον του συνδυασμού Γεώργα. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι στις 6 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Επιδαύρου θα αλλάξει χέρια για δέκα περίπου ημέρες, ενώ παλιά και νέα αρχή θα ορκιστούν σχεδόν παράλληλα. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=206975&cid=4

Έληξε η κατάληψη στο δημαρχείο Πειραιά



Πριν λίγη ώρα έληξε η κατάληψη στην είσοδο του δημαρχείου Πειραιά με τους εργαζομένους στην καθαριότητα να αποχωρούν ύστερα από την παραμονή τους εκεί από το πρωί της Πέμπτης.

Οι υπάλληλοι διεκδικούν την καταβολή των υπερωριών και νυχτερινών προσαυξήσεων των δύο τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων Βασίλη Γκιτάκο, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του δήμου Γ.Οικονομόπουλο, παρουσία της διευθύντριας καθαριότητας, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα θα υπογράψει τις εντολές, έτσι ώστε να προχωρήσει το θέμα των πληρωμών. 

http://www.zougla.gr/

Το χαμόγελο του παιδιού» εκπέμπει SOS για τα κακοποιημένα παιδιά!


Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης η σημερινή και ο Δημήτρης Μάρκος φιλοξένησε στο kontra τους εκπροσώπους από το σύλλογο «χαμόγελο του παιδιού», προκειμένου να μας ευαισθητοποιήσουν πάνω σε βασικά θέματα πρόληψης: Η εκπρόσωπος του συλλόγου Αντιγόνη Δήμα τόνισε το βασικό ρόλο της δωρεάν γραμμής 1056 για την προστασία των αθώων παιδικών ψυχών και επεσήμανε τα «επικίνδυνα» σημεία στη συμπεριφορά των παιδιών που πρέπει να μας ενεργοποιούν άμεσα...



newsbeast.gr
http://evia-logos.blogspot.com/2010/11/sos.html

Βάζουμε όλοι Φώτο προφίλ τον αγαπημένο μας ήρωα


Aπό16 έως 20 Νοέμβρη  αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας,
αντικαθιστώντας τις με κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. 
 Τα καρτούν που βάζουμε για φωτογραφία προφίλ είναι μία πρωτοβουλία για τη στήριξη της εβδομάδας των δικαιωμάτων των παιδιών, που θα κορυφωθεί το Σάββατο 20/11, στη μνήμη της επικύρωσης της σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία συνέβη 20/11/1989.
Χιλιάδες χρήστες έχουν άλλαξει την φωτογραφία τους..
Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία
 
για λίγες μέρες στο Facebook. 
Ας γίνουμε όλοι πάλι παιδιά
http://www.facebook.com/pages/Bazoume-oloi-PHOTO-prophil-ton-agapemeno-mas-eroa-
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000622020701

1715 .το τελευταιο φιλι στ΄Αναπλι.




Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ '''1715'''


ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ.

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου · 7:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ (Πειραιως κ Επταλοφου ΤΑΥΡΟΣ)

ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΙΚ ΤΟΥ ΜΠΑΤΜΑΝ



Το 1939, ο 13χρονος Ρόμπερτ Ίργουιν, από τηνΚαλιφόρνια, αγόρασε ένα περιοδικό κόμικς με δέκα σεντς. Χθες, το 39ο τεύχος του περιοδικού Detective Comics, στο οποίο παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ένας νέος ήρωας, οΜπάτμαν, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 492.000 δολαρίων. Η δημοπρασία έγινε στο Ντάλας του Τέξας και ο αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το σπάνιο τεύχος του περιοδικού είναι το μόνο που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ο 84χρονος σήμερα αγοραστής. «Μάλλον το κράτησα γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο», δήλωσε ο Ρόμπερτ Ίργουιν...
 «Είναι καταπληκτικό να σκεφτείς ότι ο πωλητής του περιοδικού, Ρόμπερτ Ίργουιν, είναι το ίδιο άτομο που το αγόρασε από ένα περίπτερο πριν από τουλάχιστον επτά δεκαετίες», δήλωσε ο Έντ Τζάστερ, της εταιρείας που έκανε τη δημοπρασία. Στη δεκαετία του 1990 ένας συλλέκτης είχε προσφέρει μέχρι 100.000 δολάρια στον Ίργουιν για να αγοράσει το τεύχος του περιοδικού, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Όμως τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα αντίτυπο του ίδιου τεύχους, που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1.075.000 δολαρίων. Τότε ο Ίργουιν αποφάσισε να πουλήσει και το δικό του περιοδικό.

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_6195.html

Αυτός είναι ο πιο σέξι άνδρας του πλανήτη!


Ο 34χρονος Ryan Reynolds στέφθηκε ως ο πιο σέξι άνδρας του πλανήτη, αφήνοντας τους «κλασσικούς» Brad Pitt και George Clooney και τα ανερχόμενα αστέρια του «Twilight» όπως ο Robert Pattinson με... την χαρά!

Ο καλογυμνασμένος ηθοποιός -διπλά τυχερός αφού είναι ο σύζυγος της σέξι Scarlet Johansson- κέρδισε τον τίτλο που απονέμει κάθε χρόνο το περιοδικό «People» εδώ και 25 χρόνια.

«Το σώμα μου είναι φυσιολογικό», είπε ο Καναδός πρωταγωνιστής του «Buried» (λες και τους six-pack που έχει τους έχουν πολλοί), ενώ αστειεύτηκε για τον τίτλο λέγοντας: «αυτό δίνει στην οικογένειά μου έναν λόγο για να με πειράζει το υπόλοιπο της ζωής μου»! Παράλληλα, ο σέξι Ryan παραδέχθηκε πως στην προσωπική του ζωή ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας φυσιολογικός άνδρας που... βγάζει τα σκουπίδια και εργάζεται για τα προς το ζην.

Ο ηθοποιός παίρνει την σκυτάλη από τον Hugh Jackman, ενώ ο πρώτος άνδρας που ανακηρύχθηκε ως ο πιο σέξι από το περιοδικό ήταν ο Mel Gibson, το 1985.

Όσο για τους Clooney και Pitt; Μάταια περίμεναν να... τριτώσει, αφού και οι δύο έχουν πάρει τον τίτλο δύο φορές στο παρελθόν: ο Clooney το 1997 και το 2006 και ο Pitt το 1995 και το 2000.

http://www.star.gr/life_style/69255

Χωρίς Τοροσίδη στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ο Ολυμπιακός




Σοκ στον Ολυμπιακό με τον Τοροσίδη, ο οποίος χάνει τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, λόγω θλάσης στους προσαγωγούς που υπέστη στον φιλικό αγώνα της εθνικής μας με την Αυστρία.

Ο Μέλμπεργκ αποχώρησε με ενοχλήσεις στη φτέρνα από την προπόνηση της Πέμπτης και δύσκολα θα προλάβει το ματς με τον «δικέφαλο του βορρά».

Στο μεταξύ, φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο «Καραϊσκάκη», όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους φίλους των Ζιντάν και Ρονάλντο. 

http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Sports





http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Sports

Διαμάχη στο Λονδίνο για την διαδρομή του Μαραθωνίου




Συντάκτης:
  • AlphaTV News Team
  • 19/11/2010 10:41
Οι αρχές του προαστίου Τάουερ Χάμλετς, ένα από τα πέντε προάστια του Ανατολικού Λονδίνου που θα φιλοξενήσουν τα ολυμπιακά αγωνίσματα στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012, καταφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, για να ανατρέψουν την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής υπό τον Λόρδο Σεμπάστιαν Κόε, να αλλάξουν την διαδρομή του μαραθωνίου και να την μεταφέρουν στο κέντρο της αγγλικής πρωτεύουσας, ενώ ο φάκελος διεκδίκησης της Ολυμπιάδας προβλέπει η διαδρομή του μαραθώνιου να τελειώσει μέσα από το Ανατολικό Λονδίνο και να τερματίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Στράφορντ.
Η Οργανωτική Επιτροπή πιστεύει, και αυτό θα είναι το επιχείρημά της στα δικαστήρια, ότι θα είναι καλύτερα για τους θεατές και το κοινό, εάν η διαδρομή περάσει μέσα από ιστορικά σημεία του Λονδίνου, όπως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και άλλα.
Η δικαστική αυτή διαμάχη μεταξύ των τοπικών αρχών του προαστίου Τάουερ Χάμλετς και της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, είναι χωρίς προηγούμενο. Οι δικηγόροι που αντιπροσωπεύουν το προάστιο πιστεύουν ότι έχουν ισχυρά επιχειρήματα ώστε να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς της Οργανωτικής Επιτροπής.
http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Sports