Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Γιώργος Δαμηλάκος: H μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα μόρφωμα αστικού νεοφιλελεύθερου κόμματος δεν με εκφράζει και γι αυτό δηλώνω την αποχώρηση μου από αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Φίλες και Φίλοι,

Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να βάλω σε ένα κομμάτι χαρτί τα συναισθήματά μου και να τα μοιραστώ μαζί σας.
Μαζί με όλους εσάς τους αφανείς και κατά άλλους «αφελείς», που εμπνευστήκαμε από τις αρχές και τα ιδεώδη της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.
Μετά από 36 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, οι λέξεις και τα συναισθήματα που προσπαθώ να γράψω μου φαίνονται φτωχά για να περιγράψω την απογοήτευση, την αγανάκτηση, την ντροπή και την λύπη μου.
Τα τελευταία 3 χρόνια το κίνημα που γαλούχησε με τις αξίες και τις αρχές του εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, έχασε τον κινηματικό του χαρακτήρα, έχασε κάθε δεσμό που διατηρούσε με την κοινωνία.
Στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η νεοφιλελεύθερη πολιτική των ισχυρών του βορρά, της ΕΚΤ και των κερδοσκόπων, ξεπεράσαμε ακόμα και τις κόκκινες γραμμές της ιδεολογίας μας.
Επιλεχθήκαμε ως χώρος δοκιμών κερδοσκοπικών σχεδίων, με απώτερο σκοπό την εξάπλωση αυτού του σχεδίου και σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Αποκομμένοι από την βάση που ήταν και η δύναμη του κινήματος αποδεχθήκαμε μοιρολατρικά της όποιες αποφάσεις του διευθυντηρίου της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αποδεχθήκαμε την θεωρία του λιγότερου κακού, αποκομμένοι από τα μαζικά κινήματα και αγκιστρωμένοι σε μια επίπλαστη ανάγκη «σωτηρίας της πατρίδας», απεμπολήσαμε κάθε κοινωνική κατάκτηση που αυτό το κίνημα και ο ιδρυτής του είχαν κατακτήσει με μπροστάρη τον Λαό.

Εξοργίζομαι όταν το κίνημα που εξέφραζε την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, έγινε συνιστώσα στο κόμμα που προκάλεσε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Χώρας.
Θυμώνω με όλους αυτούς τους μανδαρίνους της Τρόικας, που μας κατέστησαν πειραματόζωα και οδηγούν τους Λαούς του Νότου της Ευρώπης, στην εξαθλίωση επιβάλλοντας τους μια συνταγή, η οποία αποδεδειγμένα και με παραδοχή από τους ίδιους έχει αποτύχει.
Λυπάμαι που πείστηκα ότι όλα αυτά τα επώδυνα και σκληρά μέτρα που πάρθηκαν εις βάρος των ίδιων και των ίδιων, ήταν μέτρα που θα μας οδηγούσαν στην ανάπτυξη, την ευημερία και το νοικοκύρεμα του σπάταλου κράτους, την πολυπόθητη έξοδο από την ύφεση και την κρίση.
Ντρέπομαι να βλέπω το ΠΑΣΟΚ αποκομμένο από τις ρίζες του και από τον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε, αποξενωμένο από εκείνες τις δυνάμεις που το κατέστησαν πρωταγωνιστή της μεταπολίτευσης και που πίστεψαν στο τρίπτυχο για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, να έχει γίνει ένα «άδειο πουκάμισο».
Θλίβομαι για την εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους απέναντι σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού που οδηγούνται στην εξαθλίωση και την φτωχοποίηση.
Φοβάμαι να κοιτάξω στα μάτια την νέα γενιά, τους νέους άνεργους επιστήμονες, γιατί αδυνατώ να δώσω απαντήσεις στα ερωτήματα τους για το πώς φτάσαμε ως εδώ.
Αγανακτώ με τον υφέρποντα κρετινισμό και τους τακτικισμούς αξιωματούχων που αποσκοπούν στο να οικειοποιηθούν το «άδειο πουκάμισο», τακτικισμούς που μόνο σκοπό έχουν να κεφαλαιοποιήσουν την μωροφιλόδοξη ματαιοδοξία τους και την αλαζονεία τους.
Αναρωτιέμαι αν αυτή η παρελκυστική πολιτική, αποτελεί αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης ενός ευνομούμενου κράτους ή είναι μέρος ενός σχεδίου της αστικής τάξης με διάφορους επώνυμους Ηρακλειδείς, που εσχάτως εμφανίζονται ως σωτήρες των εργατικών κεκτημένων.
Διαπιστώνω ότι αυτές οι πολιτικές δεν επαναδιαπραγματεύονται, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ από αυτούς είδαν να γκρεμίζονται ιδέες, όνειρα, αξίες και αρχές.

Ενδεχομένως αγαπητοί φίλες και φίλοι που θα διαβάσετε αυτό το κείμενο, κάποιοι από εσάς να βιαστούν να με χαρακτηρίσουν φυγόπονο και ρίψασπι.

Αρνούμαι να δικαιολογήσω περαιτέρω τις πολιτικές που στο παρελθόν πείστηκα παρόλο που δυσπιστούσα για την εγκυρότητα τους, να συνεχίζω να υποστηρίζω.
Αρνούμαι πλέον να συμβιβάζομαι και να κάνω εκπτώσεις σε θέματα αρχών, αξιών και συνείδησης, θέσεις με τις οποίες μεγάλωσα, ανδρώθηκα και πορεύτηκα 36 ολόκληρα χρόνια σε αυτόν τον χώρο.
Αρνούμαι να παραμείνω συμμέτοχος έστω και κατ’ ιδέα στην αποδόμηση και του τελευταίου ψήγματος κοινωνικού κράτους.
Αρνούμαι να συμμετέχω περαιτέρω στην εμμονή και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται από την νομενκλατούρα της ηγεσίας του Κινήματος.

Κλείνοντας, να δηλώσω ότι η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα μόρφωμα αστικού νεοφιλελεύθερου κόμματος δεν με εκφράζει και γι αυτό δηλώνω την αποχώρηση μου από αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Για όλους τους παραπάνω πολιτικούς λόγους και αρνήσεις και μη έχοντας άλλο τρόπο να υποβάλλω την παραίτηση μου στα αρμόδια όργανα του κινήματος σε τοπικό αλλά και νομαρχιακό επίπεδο, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω την απόφαση αποχώρησης μου από το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν υπάρχουν πλέον Τ.Ο. οργανώσεις και Σ.Ε. που η ηθική και η δεοντολογία μου θα μου υπέβαλαν να καταθέσω.

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συντρόφους των 36 χρόνων που μαζί πορευτήκαμε σε καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, η μακροχρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά αλλά και η αξιοπρέπεια μου, μου επιβάλλει να καταθέσω δημόσια τις απόψεις μου χωρίς φοβικά σύνδρομα και ιδεοληψίες.

Είναι προφανές ότι δεν «θα κάτσω σπίτι», ούτε θα μείνω απαθής και αμέτοχος στις όποιες πολιτικές διεργασίες συντελούνται, είμαι βέβαιος ότι με πολλούς φίλους και φίλες, συντρόφους και συντρόφισσες σύντομα θα ανταμώσουμε και θα παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ισοπεδώνει την κοινωνία.

Με εκτίμηση

Γιώργος Δαμηλάκος


https://www.facebook.com/damilakosg?hc_location=timeline 

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 έως Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, στις 21:00- ΧΟΡΟΔΡΑΜΑ THE CAVE- Μια σύγχρονη ματιά στην αλληγορία της σπηλιάς από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας- Πρεμιέρα: 10 Μαΐου 2013, στις 21:00 Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ

Η ψεύτικη πραγματικότητα των «σκιών», η αφύπνιση, η αναζήτηση, η ανακάλυψη, οι συνέπειες… δραματοποιημένα με ευαισθησία μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων από τη σύγχρονη εποχή

Το έργο είναι δημιουργία της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ, σε συνεργασία με γνωστούς χορογράφους και χορευτές με επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κούβα), απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού του εξωτερικού, της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αναγνωρισμένων επαγγελματικών σχολών χορού της Ελλάδας. Η μουσική είναι αυθεντική, γραμμένη ειδικά για το έργο αυτό. Το video art, μέσω δυνατών εικόνων, προσθέτει στη δραματουργία του έργου.
Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ έχει πολυετή πείρα σε χοροδράματα και έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό www.echodrama.gr.

Συντελεστές:
Δραματουργία:
Σέβη Δημητριάδου, Φαίδρα Πισιμίση
Μουσική:
Ionnix  (Γιάννης Πισιμίσης)
Επιμέλεια χορογραφιών:
Δανιέλα Πισιμίση
Χορογραφίες:
Δανιέλα Πισιμίση, Φαίδρα Πισιμίση, Alain Rivero Rodriguez, Γιώργος Νταγιάντας και οι χορευτές της ομάδας
Video Art:
TRANSET, Φίλιππος Πανταζόπουλος
Σχεδιασμός-κατασκευή κοστουμιών:
Λαμπρινή Κατσαούνου
Επιμέλεια φωτισμού:
Λίνος Μεϊτάνης
Χορεύουν:
Alain Rivero Rodriguez
Κατερίνα Αλεξανδράκη
Νώντας Δαμόπουλος
Σμαραλία Καρακώστα
Αργύρης Κουδούνας
Έρη Παπαχαραλάμπους
Δανιέλα Πισιμίση
Φαίδρα Πισιμίση
Χρήστος Ταγρίδης
Τζένη Τοψίδου
Δημήτρης Αντωνόπουλος
Ελένη Γιαννούδη

Παραστάσεις:
Μάιος 2013:
Παρ. 10, Σαβ. 11, Κυρ. 12,
Παρ. 17, Σαβ. 18, Κυρ. 19,
Παρ. 31
Ιούνιος 2013:
Σαβ. 1, Κυρ. 2,
Παρ. 28, Σαβ. 29, Κυρ. 30
Ιούλιος 2013:
Παρ. 5, Σαβ. 6, Κυρ. 7Υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, Γενική Γραμματεία Πολιτισμού

espa_pep_logos2

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 έως Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, στις 21:00
Χορόδραμα: THE CAVE
Μια σύγχρονη ματιά στην αλληγορία της σπηλιάς από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα
Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ
Πρεμιέρα: 10 Μαΐου 2013, στις 21:00

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 70’ λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ κανονικό
                                 8€ Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) /Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ΑμΕΑ/ Άνω των 65

******
**********


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι.
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, στις 20:30- Αναλόγιο "Το αμάρτημα της μητρός μου" Γεωργίου Βιζυηνού- Δραματουργική επεξεργασία – επιμέλεια: Δήμος Αβδελιώδης Αφήγηση: Δήμος Αβδελιώδης, Ρένα Κυπριώτη στην εκκλησία του Εσταυρωμένου ΤαύρουΕίσοδος Ελεύθερη


Τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 20:30, στην εκκλησία του Εσταυρωμένου Ταύρου, ο Δήμος Αβδελιώδης θα παρουσιάσει αναλόγιο βασισμένο στο διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου». Μέσα στην ατμόσφαιρα της λυτρωτικής κατάνυξης της εκκλησίας, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει το λόγο ενός από τους πιο εμπνευσμένους Έλληνες λογοτέχνες.

Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ενορίας του Εσταυρωμένου Ταύρου και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης που καλούν τους δημότες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και όλους τους κατοίκους του Κέντρου να χαρούν την άνοιξη στην πόλη μετέχοντας  της συγκίνησης που αποπνέει το κείμενο του Βιζυηνού. Ένα κείμενο με το οποίο σύμφωνα με τον Δήμο Αβδελιώδη, «ο συγγραφέας ζητά την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του.
Πρόκειται για μία εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του».

Δραματουργική επεξεργασία – επιμέλεια: Δήμος Αβδελιώδης
Αφήγηση: Δήμος Αβδελιώδης, Ρένα Κυπριώτη

Δευτέρα, 13 Μαΐου στις 20.00
Ναός Εσταυρωμένου, Πλατεία Εσταυρωμένου,  Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη


*******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr