Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΗΣ ΚΡΕΜMΥΔΑΣ:Η ιστορία δεν μπορεί να παραποιηθεί, ούτε να παραγραφεί.....

Tήν ακόλουθη δήλωση έκανε ο Αρης Κρεμμύδας μέσω της προσωπικής του σελίδα στο facebook.  
Η ιστορία δεν μπορεί να παραποιηθεί, ούτε να παραγραφεί .Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η αρχή του τέλους ενός φασιστικού καθεστώτος που επέβαλαν στη χώρα τα ξένα και εγχώρια κατεστημένα όταν διαπίστωσαν ότι το τότε πολιτικό σύστημα είχε σαπίσει και δεν είχε να τους προσφέρει τίποτα παραπάνω.
Η σημερινή κατάσταση παρουσιάζει πολλές ομοιότητες σε σχέση με το σαπισμένο πολιτικό σύστημα .Κάποιοι ονειρεύονται φασιστικά καθεστώτα παίζοντας ηθελημένα ή κάποιοι άλλοι άθελά τους το παιχνίδι εγχώριων και ξένων συμφερόντων.Η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί αλλά πάντα στο τέλος η εξέγερση του λαού φέρνει την κάθαρση.Αυτό να μην το ξεχνάει κανείς.
https://www.facebook.com/aris.kremmidas 

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ- Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η- Οι νέες αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
θα κατατίθενται από 19 Νοεμβρίου  2012 έως 14 Δεκεμβρίου 2012
στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου ισόγειο – Μοσχάτο
και Πειραιώς & Επταλόφου –Ταύρος).

είτε τα σχετικά έγγραφα):
  http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ----39 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ,ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ» ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ!ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ.,
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ!


περισσότερα στο
http://mesopotamia-mosxato.blogspot.gr/2012/11/25-2012-1100.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου- Ταύρου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων Καμιά απόλυση και καμία εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση


 15 / 11/  2012
 
  ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
            Γραφείο τύπου      
            graftip.mt@gmail.com
             τηλ.: 2132019612                                          

           
            Στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας και οι πολίτες η Δημοτική Αρχή είναι σταθερός συμπαραστάτης του αγώνα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση στηρίζοντας τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων της Αττικής τον Αύγουστο ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Καμιά απόλυση και καμία εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση.
           
            Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου έχει τεθεί το θέμα των απολύσεων και της εποπτείας των Δήμων στην προγραμματισμένη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου μας, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους. Η ευθύνη που αναλαμβάνω για την αποτροπή των διαδικασιών διαθεσιμότητας είναι πάνω από όλα θεσμική, πολιτική αλλά και προσωπική.  Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιους μπορούν να εμπιστεύονται».
           
Από το Γραφείο Τύπου

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ:ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Tετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012                                  
                                                        Προς:   Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ.Ευθυμίου Αν.
                                                                                                                                                                                       Πρόεδρο Δημ.Συμβ. κ.Ντερέκα Αθαν.
                                                                               Συλλόγους  εργαζομένων Μοσχάτου και Ταύρου
                                           
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    Κύριε δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε ,
Μετά την ψήφιση του 3ου Μνημόνιου από την τρικομματική Κυβέρνηση, ξεκίνησε με μορφή κατεπείγοντος το σχέδιο αναγκαστικών μετατάξεων και απολύσεων στο δημόσιο τομέα και η επιβολή επιτροπείας στους δήμους.      Ανεξάρτητα, από το αν και πόσους εργαζόμενους έχει ο Δήμος Μοσχάτου –Ταύρου που εμπίπτουν στο σχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και επειδή κατά τη γνώμη μας αυτό είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά επόμενων μέτρων που θα πλήξουν εργαζόμενους και Τοπική Αυτοδιοίκηση και  με δεδομένο ότι, η Αυτοδιοίκηση δεν αρνήθηκε ούτε πρόκειται να αρνηθεί τον οποιοδήποτε έλεγχο της λειτουργίας αλλά δε θα επιτρέψει την κατάργηση των θεσμών και κύρια του Συντάγματος ,
Ζητάμε:
1.     την Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ,ούτως ώστε με  απόφασή του να δηλώσουμε την αντίδρασή μας στην εφαρμογή του σχέδιου απολύσεων  εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα
2.     την άρνηση μας να ενταχθούν οι δήμοι σε καθεστώς Επιτροπείας,
και τέλος,
με εντολή δημάρχου προς το Γραφείο Προσωπικού να μην επιτραπεί να αποσταλούν τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου στο Υπ.Διοικ.Μετ/σης  έως την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Θεωρούμε απαραίτητο να εκφράσουμε τόσο η   Δημοτική Αρχή όσο και οι  αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι τη συμπαράστασή μας και τη συλλογική αντίδρασή μας απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνία και στοχεύουν τα καταστρέψουν και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.
 
Για τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
Σωπάκης Γρηγόρης
Δημοτικός Σύμβουλος
 

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» παρουσιάζει το μουσικό-θεατρικό αναλόγιο «Επιτάφιος & Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,

αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα, αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο, αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.


Γιάννης ΡίτσοςΤο Σάββατο 17/11/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κων/πόλεως & Σολωμού) στις 7.30 μ.μ. το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» παρουσιάζει το μουσικό-θεατρικό αναλόγιο «Επιτάφιος & Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό λαϊκό ποιητικό ρέκβιεμ που αντικατοπτρίζει τον ανθρώπινο πόνο στο μαρτυρικό Δίστομο και όλους τους μαρτυρικούς τόπους της πατρίδας μας, που βίωσαν την σκληρή πραγματικότητα των πολέμων, του φασισμού, της κατοχής και που ακόμα μέχρι και σήμερα δυστυχώς, οι μνήμες τους παραμένουν νωπές.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από τη σφαγή στο Δίστομο, ενώ στο δεύτερο μέρος, τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τα ποιητικά έργα του Γιάννη Ρίτσου «Επιτάφιος» και «Ρωμιοσύνη» σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.

Είσοδος Ελεύθερη
 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00- ΔΥΝΑΤΑ ΤΩΡΑ- μια μουσική παράσταση του Στέφανου Κόκκαλη συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου και Δάφνη Λέμπερου


Δυνατά τώρα τραγούδια. Δυνατά τώρα συναισθήματα. Είναι ανάγκη πια να κάνουμε τα πάντα δυνατότερα, με τις αισθήσεις στη διαπασών. Να περιπλανηθούμε στις εικόνες που μας προσφέρει η ζωή και να τις μεταφράσουμε σε τραγούδι.
Επειδή όταν περισσεύει η κοινωνική οργή, ο δημιουργός στρέφεται προς τα μέσα. Προσπαθεί να μιλήσει στο κοινό του σαν να μιλάει στο βαθύτερο είναι του και το αποτέλεσμα είναι τόσο αληθινό, που θέλεις να το φυλάξεις, να το κάνεις δικό σου, να το μεταδώσεις και σε άλλους. Επειδή τα τραγούδια ανεβαίνουν στο στόμα από την ψυχή και μοιράζονται. Επειδή πρέπει να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει ψυχαγωγία με την κυριολεκτική της έννοια.
Η καινούργια μουσική παράσταση του Στέφανου Κόκκαλη για πιάνο και σαξόφωνο με δυο φωνές. Μαζί του η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Δάφνη Λέμπερου.
Συντελεστές
Τραγούδι: Ρίτα Αντωνοπούλου & Δάφνη Λέμπερου
Πιάνο - τραγούδι: Στέφανος Κόκκαλης
Σαξόφωνο: Sam Marlieri
Δημιουργία οπτικού υλικού: Κώστας Μανιουδάκης
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00
ΔΥΝΑΤΑ ΤΩΡΑ
μια μουσική παράσταση του Στέφανου Κόκκαλη
με τις: Ρίτα Αντωνοπούλου και  Δάφνη Λέμπερου
Αίθουσα: Θέατρο
Τιμή Εισιτηρίου: 10€, ενιαίο
************
************************
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC  εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή. 
Υποστηρικτές Ιδρύματος ΜΚακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ      METROPOLIS     Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,     ελculture.gr                  clickatlife.gr        
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com
ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάβ. από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5 € και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5ευρώ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια 
6972 710 991, e-mailx-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μοσχάτο αποτελεί ώριμο και αυτοτελές έργο Νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ   12 / 11/ 2012
Γραφείο τύπου 
τηλ.: 2132019612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μοσχάτο αποτελεί ώριμο και αυτοτελές έργο
Νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  
Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου αποτελεί για το Δήμο μας θέμα πρώτης προτεραιότητας. Ο Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα από πολύ κοντά και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου επανέλαβε τη σταθερή θέση του Δήμου τόσο στην πρόσφατη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη και με τους Δημάρχους των Δήμων ολόκληρου του παραλιακού μετώπου όσο, όπως είναι γνωστό, και στη μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων (21/2/2012). 
Πρόσφατα δε το θέμα επανήλθε με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση, και αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ του ΣΕΦ και του Σουνίου. Ο Δήμαρχος κατέθεσε στη διαβούλευση τις πάγιες θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την παραλιακή ζώνη χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως δημόσιο χώρο και υπερτοπικό πόλο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού με την προοπτική να αποτελέσει Πάρκο μητροπολιτικών λειτουργιών με την ταυτόχρονη υλοποίηση των συγκοινωνιακών και αντιπλημμυρικών έργων που είναι αναγκαία για την ασφάλεια της περιοχής.
Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και με αφορμή το σχέδιο νόμου για το «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων εισηγήθηκε εκτάκτως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι για το συγκεκριμένο έργο έχει εκπονηθεί Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως, επίσης, και σχέδιο νέου ΠΔ Σχεδιασμού που έχει υπογραφεί από τον ΥΠΕΚΑ. Επίσης, η τεχνική μελέτη για τα έργα ανάπλασης χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με 3.800.000 €. Επίσης, η χρηματοδότηση του έργου έχει προβλεφθεί καθώς για το πρόγραμμα ανάπλασης έχει εκδοθεί απόφαση εκχώρησης του Υπουργού Ανάπτυξης προς το ΠΕΠ Αττικής για το ποσόν των 290.000.000 € όπως και για το ποσόν των 110.000.000 € με τελικό δικαιούχο την ΕΤΑΔ ΑΕ. Τέλος για τα έργα υποδομής αναμένεται εντός του έτους η έκδοση νέας πρόσκλησης ύψους 150.000.000 €
Επιπρόσθετα, η κοινωνική αποδοχή του συγκεκριμένου σχεδιασμού είναι υψηλή καθώς έχει αποτιμηθεί θετικά από το δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου- Ταύρου ενώ έχουν γνωμοδοτήσει φορείς της κεντρικής διοίκησης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως και από τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης. Τέλος, η οριστική μελέτη Master Plan που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή περιβάλλοντος και στη Βουλή των Ελλήνων. Συνεπώς, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έργο πλήρους τεχνικής ωριμότητας και ο συνολικός σχεδιασμός των έργων εξυπηρετεί ως ενιαίο σύνολο τους ίδιους στρατηγικούς στόχους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου,  αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:  
Α. Διαφωνεί με την φιλοσοφία του άρθρου 16 του σχεδίου νόμου για τη  σύσταση της Εταιρείας με την επωνυμία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.». 
Β. Απαιτεί την υλοποίηση του σχεδιασμού όπως έχει εγκριθεί και συμφωνηθεί επικαιροποιώντας και τις προγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή, να αποτελέσει η Ζώνη 1 δημόσιο και ανοικτό χώρο πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση και ήπιες χρήσεις πολιτισμού και αθλητισμού κοινωφελούς χαρακτήρα και τα έργα αξιοποίησης να συσχετισθούν άμεσα με τα αντιπλημμυρικά έργα, τη βύθιση των γραμμών του τραμ, την μετατόπιση και βύθιση της υπερυψωμένης παραλιακής λεωφόρου και της κατασκευής πεζοδιαβάσεων που αποτελούν έργα πρωταρχικής σημασίας για την περιοχή. 
Γ. Διεκδικεί να υπογραφεί άμεσα το νέο ΠΔ σχεδιασμού από τους συναρμόδιους υπουργούς
Δ. Διεκδικεί τη συμμετοχή του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου στο φορέα διαχείρισης του παραλιακού μετώπου και να προβλεφθούν αντισταθμιστικά μέτρα με τη υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή προς όφελος των πολιτών. 
Ε. Να εξαιρεθεί η παραλία του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου από τη σύσταση της εταιρείας «Παράκτιο μέτωπο» (άρθρο 16 παρ.3) ώστε το ώριμο έργο του Φαληρικού Όρμου να υλοποιηθεί αυτοτελώς με αυτόνομη διοικητική υποστήριξη. 
Ζ. Να αποσταλεί η παρούσα απόφαση στους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελου Λιβιεράτου, Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στον αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ Νότη Μηταράκη, στον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό και στην αντιπεριφερειάρχη Νοτίου τομέα κ. Μαρία Καρακλιούμη και τα Μέσα Ενημέρωσης. 
Από το Γραφείο Τύπου