Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

VOLLEY:Β' ΑΝΔΡΩΝ - Β' ΟΜΙΛΟ: ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ - ΜΟΣΧΑΤΟ 3-1.. Κέρδισε το ντέρμπι αλλά έχασε τον Γεωργά που του κρατήθηκε το δελτίο.Aποτελεσματα.Βαθμολογία


Ο Πανερυθραϊκός «έσπασε» το αήττητο του Μοσχάτου νικώντας με 3-1 ύστερα από επεισοδιακό αγώνα που σημαδεύτηκε από την σύρραξη των παικτών των δύο ομάδων και την αποβολή από τον αγώνα του Γεωργά...
Ντέρμπι με τα όλα του έγινε στη Νέα Ερυθραία όπου το Μοσχάτο ξεκίνησε εντυπωσιακά και πήρε εύκολα το 1ο σετ. Ο Πανερυθραϊκός βελτιώθηκε, ισορρόπησε τον αγώνα και μετά από πολύ ένταση στους τελευταίους πόντους του 2ου σετ επικράτησε 26-24 και ισοφάρισε 1-1 σετ.
Ο Γεωργάς είχε φραστικό επεισόδιο με τον Κοτζάμπαση (λίμπερο του Μοσχάτου), τα πνεύματα άναψαν και ξέφυγαν από τον έλεγχο όταν ο Γεωργάς πέρασε στο αντίπαλο τερέν με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα και να του κρατηθεί το δελτίο από τους διαιτητές. Κίτρινη κάρτα είδε ο Κοτζάμπασης. 
Η διακοπή αποσυντόνησε το Μοσχάτο και ο Πανερυθραϊκός με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στη νίκη με 3-1 (13-25, 26-24, 25-13, 25-18) που τον φέρνει στην κορυφή του Β΄ομίλου της Β΄Εθνικής Ανδρών.
Διαιτητές: Μαρκάτσας - Βλάχος
Τα σετ: 13-25, 26-24, 25-13, 25-18
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χατζηπέρρος): Ρούσης, Λαμπρινός, Χελιώτης, Παπασιδέρης Γ., Γεωργάς, Παπασιδέρης Δ. / Μπαρούτας(λ), Σπανός, Κοντός.
ΜΟΣΧΑΤΟ (Μαλτίδης): Χριστοφοράκης, Αραμπατζής, Πανδής, Στυλιανού, Παπαθωμόπουλος, Τσότρας / Κοτζαμπάσης(λ), Τσακιρόπουλος, Κόντος, Σπανός.
Β΄ΟΜΙΛΟΣ
(5η αγωνιστική)
Σάββατο 10/12/2011 
ΑΟ Πρεβέζης - ΦΕ Ιωαννίνων 2-3 (23-25, 25-17, 28-30, 25-15, 10-15)
Πανερυθραϊκός - Μοσχάτο 3-1 (13-25, 26-24, 25-13, 25-18)
Ολυμπιάδα Π. - Καλαμάτα 80 3-2 (20-25, 23-25, 25-22, 25-16, 15-9)
Κολλέγιο - Αναγέννηση Άρτας 3-0 (25-20, 25-22, 25-19)

Ρεπό Αίας Μαλεσίνας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1.Πανερυθραϊκός 12 (12-2)
2.Κολλέγιο Αθηνών 11 (12-5)
3.Μοσχάτο 10 (12-7)
4.Αίας Μαλεσίνας 8 (10-6)
5.Ολυμπιάδα 8 (10-9)
6.Καλαμάτα 80 7 (8-6)
7.ΦΕΙ 3 (6-14)
8.ΑΟ Πρεβέζης 1 (2-12)
9.Αναγέννηση 0 (1-12)

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.. Δελτίο Τύπου- ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Κώστας Σπυρόπουλος- « Αιέν αριστεύειν... στο σύγχρονο αστικό τοπίο» - Από Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012


Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2011

"Κάθε αντικείμενο είναι ωραίο ή άσχημο ανάλογα
με την ματιά που το βλέπουμε …" 

Ο Κώστας Σπυρόπουλος, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και γνωστός ζωγράφος, εκθέτει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012,  σειρά πρόσφατων έργων  του, που επικεντρώνονται στο σύγχρονο τοπίο της πόλης με ιδιότυπες συνθέσεις και  πληθωρικά χρώματα.
Εγκαίνια της Έκθεσης : Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2011, στις 19:30, στο Φουαγέ του 1ου ορόφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.        

Η δουλειά του Κώστα Σπυρόπουλου, των τελευταίων χρόνων, πραγματεύεται την εικόνα του αστικού τοπίου όπως διαγράφεται και λειτουργεί πρωτογενώς ως χώρος δραστηριότητας της όψιμης πολιτιστικής δομής. Για τον ζωγράφο Κώστα Σπυρόπουλο το αστικό τοπίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αστική δημοκρατία που έχει την προέλευσή της σε παλαιότερους αυστηρά δομημένους κοινωνικούς σχηματισμούς. Διατηρεί το ενδιαφέρον του κυρίως ως μια αρθρωμένη δήλωση υπαρξιακής υπόστασης και επικοινωνίας σαν ένα αναπόφευκτα οργανωμένο πεδίο, που διαπραγματεύεται και κρίνει την ατομική ελευθερία. Κάθε νέος αναπτύσσεται και βιώνει το αστικό τοπίο, ως νέος πρωτόπλαστος, που είναι ένα "απειλητικά" προστατευτικό πλαίσιο που θέτει όρια και επιζητεί κατανόηση, αποκρυπτογράφηση και συναίνεση.

Υπάρχει σαφήνεια στην απόδοση των χώρων, που βρίσκονται σε αρμονία με την εικόνα των αθλητών της πόλης και των άλλων μορφών που ζουν και βιώνουν το περιβάλλον. Οι πίνακες του ζωγράφου απεικονίζουν ενίοτε την εσωτερική ζωή του αστού, που πότε βασανίζεται αλλά και πότε προάγεται και ευοδώνεται από το πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται, δραστηριοποιείται και σκέφτεται βιώνοντας εμπειρίες καθημερινές που έχουν αξία μοναδική, ερωτική πολλές φορές, γιατί προστιθέμενη η καθημερινότητα αποτελεί ολοκλήρωση της νοηματικής ύπαρξης.

Στο πιο πάνω πλαίσιο θίγονται και συγκεκριμένες εκδοχές, χαρακτηριστικές της αστικής ζωής, όπως τα όρια της πόλης που απειλούν το φυσικό τοπίο, η αυξανόμενη παρουσία βίας στους δρόμους, η απειλητική αισθητική της τηλεόρασης και η παραπληροφόρηση, γίνεται ένας υπαινιγμός ως προς την αληθή γνώση και την δίχως εννοιολογικό περιεχόμενο πληροφόρηση. Χρησιμοποιούνται επίσης εικόνες από την μαζική κουλτούρα, τα λαϊκά έντυπα, τη διαφήμιση στον κόσμο της μαζικής κατανάλωσης και των μαζικών προϊόντων.
Όπως σημειώνει ο ίδιος: "Κάθε αντικείμενο είναι ωραίο ή άσχημο ανάλογα με τη ματιά που το βλέπουμε..."

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κώστας Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Έκανε μαθήματα ζωγραφικής στο Heron Art Institute του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης των ΗΠΑ. Έκανε ελεύθερες σπουδές στα περισσότερα από τα μουσεία της Ευρώπης. Από το 2000 έως το 2008 ήταν αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο Εικαστική Ανατομία (Ν.407). Είναι καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών «Βούρου – Ευταξία», στο Σπίτι του Ηθοποιού και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Κώστας Σπυρόπουλος
« Αιέν αριστεύειν... στο σύγχρονο αστικό τοπίο»  
Από Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος

Εγκαίνια:                    Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου    2011, στις 19:30 
Διάρκεια:                    14.12.2011 - 8.01.2012
Κλειστά:                      24, 25, 30, 31/12/2011   1/1 και 6/1/2012
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
***
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr


Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη δελτίου εισόδου εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ         METROPOLIS
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Mε την πολύ καλή πάρασταση καραγκίοζη ξεκίνησε σήμερα το βραδί στο κλειστό γήπεδο Μοσχάτου το παιδικό φεστιβάλ 2011 που διοργανώνει ο δήμος Μοσχάτου&Ταύρου.(δείτε φωτο)



Αύριο το πρωί θα συνεχιστεί με τα παραδοσιακά παιχνίδια (δημοτικά σχολεία) στην πλατεία Μεταμορφώσεως

Μπάσκετ ή θάνατος!


Από τη Ντόχα του Κατάρ, όπου βρίσκεται παρακολουθώντας τους 12ους Αραβικούς Αγώνες, ο Βασίλης Σκουντής γράφει για το πώς μερικά γενναία κορίτσια από τη Σομαλία αψηφούν τις απειλές για τη ζωή τους και συνεχίζουν να παίζουν μπάσκετ.
Σημαδεύοντας τον κεντρικό στόχο ενός πολέμου, ο στρατηγός (και παρεμπιπτόντως, Ο)λυμπιονίκης του πεντάθλου) Τζορτζ Πάτον είχε πει ότι «το θέμα δεν είναι να πεθάνεις εσύ για την πατρίδα σου, αλλά να κάνεις τον άλλον τον μπάσταρδο να πεθάνει για τη δική του» κι αυτή είναι όντως μια πολύ ρεαλιστική προσέγγιση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις…
Στις στρατιωτικές, σίγουρα, όχι όμως και στις αθλητικές, διότι εδώ και πέντε χρόνια, οι μπασκετμπολίστριες της Σομαλίας αλλάζουν το νόημα και αντιστρέφουν την αποφθεγματική φράση του Πάτον πλασάροντας την στην παγκόσμια κοινή γνώμη ως εξής: «Το θέμα δεν είναι να σκοτώσεις για την εθνική ομάδα της πατρίδας σου, αλλά να σκοτωθείς γι’ αυτήν»!
Η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών της Σομαλίας είναι το «talk of the town» στους 12ους Αραβικούς αγώνες. Ένα συγκλονιστικό, αλλά και μακάβριο κεντρικό θέμα συζήτησης, διότι (για να τεκμηριωθεί το πένθιμον του πράγματος) πρώτα απ’ όλα απ’ αυτή τη συντροφιά λείπει ένα κορίτσι : η Μοχάμεντ Αλι Αμπντισαλάν, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Φεβρουάριο, φεύγοντας από το γήπεδο μετά την προπόνηση, από μια βόμβα που έριξε ένας τρομοκράτης, επιχειρώντας να αυτοκτονήσει!
Δέκα μήνες αργότερα, η εθνική ομάδα γυναικών της Σομαλίας βρίσκεται στη Ντόχα, έχοντας ήδη κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο (όχι του τουρνουά μπάσκετ, αλλά) της μπασκετικής αφοσίωσης, της αθλητικής τιμής και της εθνικής υπερηφάνειας, που ξεχειλίζουν σε κάθε αγώνα της, εδώ στη Ντόχα. Φοράνε κιόλας το περιβόητο Carolina ή Tar Heels blue (χρώμα) στις φανέλες τους και δίνουν την εντύπωση ότι είναι γνήσιοι απόγονοι του Μάικλ Τζόρνταν: στο χρώμα, βεβαίως και όχι στις επιδόσεις, διότι στην πρεμιέρα τους γνώρισαν τη συντριβή από την Αίγυπτο με 90-24!
Συνετρίβησαν στο γήπεδο, αλλά έχουν ήδη θριαμβεύσει από τη στιγμή που κατάφεραν να φτάσουν στη Ντόχα και (για την ακρίβεια) από τη στιγμή που έφτασαν εδώ ζωντανές!
περισσότερα στο 

Συνελήφθη ο στρατιωτικός γιατρός που εμπλέκεται στο παραδικαστικό


Είχε διαφύγει στη Νότια Αφρική

Συνελήφθη σήμερα στη Νότια Αφρική, ο 63χρονος στρατιωτικός γιατρός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Εις βάρος του χειρουργού είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Κατηγορείται ότι εξέδιδε ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά ώστε να μην προφυλακιστούν ή για να αποφυλακιστούν κατηγορούμενοι, κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών. 

Ο στρατιωτικός γιατρός είχε διαφύγει στο εξωτερικό πριν από αρκετά χρόνια, μετά την αποκάλυψη της δράσης του παραδικαστικού κυκλώματος. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σε κλινική στη Νότια Αφρική.

Βόλεϊ: Έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός


Στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των Ανδρών ανέβηκε ο Ολυμπιακός.
Η ομάδα του Πειραια επικράτησε με 3-0 της Λαμίας στο κλειστό του Ρέντη και με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους προσπέρασαν τον Ηρακλή, ο οποίος ωστόσο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.
Κορυφαίος για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη ήταν ο Μάρεκ Νοβότνι, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν  και οι δύο κεντρικοί των Πειραιωτών, Κανέλλος και Πετρέας.
Τα σετ: 25-23, 25-17, 27-25
Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 09/12
Ολυμπιακός - Λαμία 3-0 (25-23, 25-17, 27-25)
Σάββατο 10/12
ΑΟ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός (19:00)
Απόλλων Καλαμαριάς - Άρης (19:00)
ΕΑ Πατρών - Ηρακλής (19:00)
Κυριακή 11/12
ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου (19:00)
Δευτέρα 12/12
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παμβοχαϊκός (19:00, Novasports 3)
Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 18 (20-6)
2. Ηρακλής 17 (18-3)
3. Παμβοχαϊκός 14 (17-8)
4. Φοίνικας Σύρου 12 (14-8)
5. ΑΟ Κηφισιάς 10 (13-13)
6. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 9 (12-12)
7. ΠΑΟΚ 8 (12-13)
8. Λαμία 8 (10-16)
9. ΕΑ Πατρών 7 (10-13)
10. Άρης 7 (11-15)
11. Παναθηναϊκός 1 (4-18)
12. Απόλλων Καλαμαριάς 0 (2-18)
* Ολυμπιακός και Λαμία έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο.
 Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

«Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο απ΄ όλους»

Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας.
Βάσει της έρευνας, οι Έλληνες εργάζονται 42,2 ώρες την εβδομάδα, ενώ ακολουθούν οι Γάλλοι με 38 ώρες, οι Βρετανοί με 36.3 ώρες ενώ οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες.

Τις λιγότερες ώρες σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργάζονται οι Ιρλανδοί και συγκεκριμένα 35 ώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.

Μάλιστα, ο Guardian δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.
Η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=432365&cid=6

Ορατή στη χώρα μας η ολική έκλειψη της Σελήνης


Με τα μάτια στραμμένα στον ουρανό

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, η Σελήνη θα ανατείλει «ματωμένη». Πρόκειται για μία ολική έκλειψη του φεγγαριού που θα αρχίσει αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος), όταν ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντα.

Μολονότι οι παρατηρητές θα έχουν χάσει την ολική φάση του φαινομένου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ.Σιμόπουλο, θα μπορέσουν εντούτοις να δουν εύκολα, με την ανατολή της, τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς, η οποία θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης. Το όλο φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 7:30 μ.μ. του Σαββάτου και θα είναι ορατό, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, απ' όλη τη χώρα.

Όσο η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στη Σελήνη και την «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει τον δορυφόρο να φαίνεται σαν «ματωμένος».

Κατά τις σεληνιακές εκλείψεις διακρίνει κανείς εύκολα το σχήμα της σκιάς της Γης πάνω στη Σελήνη, γεγονός που φανέρωσε στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους το σφαιρικό σχήμα του πλανήτη μας. Μια έκλειψη Σελήνης, κατά τον κ. Σιμόπουλο, συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και μόνον όταν η Σελήνη τύχει να περάσει μέσα από τη σκιά που ρίχνει η Γη στο διάστημα, αφού οι σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν ο δορυφόρος μας, στην τροχιά του γύρω από τη Γη, μπαίνει στην περιοχή της γήινης σκιάς.

Για να διασχίσει τη σκοτεινή αυτή περιοχή χρειάζεται δύο σχεδόν ώρες, αφού διανύσει 10.000 περίπου χιλιόμετρα. Αντίθετα, στις ηλιακές εκλείψεις η Σελήνη καλύπτει τον φωτεινό δίσκο του Ήλιου ρίχνοντας τη σκιά της πάνω σε έναν μικρό διάδρομο της Γης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός σεληνιακών και ηλιακών εκλείψεων που μπορεί να παρατηρηθούν στη διάρκεια ενός χρόνου είναι επτά και ο μικρότερος δύο, οπότε και οι δύο θα είναι οπωσδήποτε ηλιακές.

Παρότι συνήθως οι σεληνιακές εκλείψεις ακολουθούν ή προηγούνται κατά 15 περίπου ημέρες των ηλιακών εκλείψεων, εν τούτοις οι ηλιακές εκλείψεις είναι πολύ πιο συχνές από τις σεληνιακές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός σεληνιακών εκλείψεων στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν υπερβαίνει τις τρεις. Αντίθετα ο μέγιστος αριθμός των ηλιακών εκλείψεων μπορεί να φτάσει τις πέντε. 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ(15-12-12)


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο    9 /12/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                        Προς:  τους Δημοτικούς Συμβούλους
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

 

28ο     ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 34200

  Καλείσθε να παρακολουθήσετε την τακτική συνεδρίαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού  Συμβουλίου  (Κοραή 51) στις  15  Δεκεμβρίου 2011 ημέρα  Πέμπτη και ώρα 18:30  με τα εξής θέματα:

  1. Ένταξη του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου στους φορείς που συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού κοινωφελούς εργασίας.
2.       Λήψη απόφασης επί του αριθμ. πρωτ. 32076/22-11-11 εγγράφου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την κατανομή της 2ης εντολής πιστώσεων ΣΑΤΑ
3.       Λήψη απόφασης επί του υπ΄ αριθμ. πρωτ. 32072/22-11-2011 εγγράφου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την κατανομή ποσού (50.494,14) € , ΣΑΤΑ  για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων
4.       Λήψη απόφασης για την εξεύρεση χώρων για τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.
5.       Κατανομή ποσού στις σχολικές Επιτροπές Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
6.       Έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2011 του Νομικού Προσώπου « Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου»
7.       Λήψη απόφασης για τροποποίηση – αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011.
8.       Λήψη απόφασης για τη χορήγηση εξόδων παράσταση των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου έτους 2011.
9.       Λήψη απόφασης για την επιχορήγηση από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στο Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
10.   Λήψη απόφασης για την καταβολή αναδρομικών ΠΟΕ εργαζομένων.
11.   Λήψη απόφασης για την πληρωμή οφειλής ΠΟΕ.
12.   Λήψη απόφασης: α) για την ενταλματοποίηση και πληρωμή ανεξόφλητων τιμολογίων και β) για την επανέκδοση και πληρωμή ανεξοφλήτων ενταλμάτων φιλαρμονικής Δήμου Ταύρου οικονομικού έτους 2010.
13.   Λήψη απόφασης για ανάληψη δαπανών και διάθεση πιστώσεων που αφορούν σε εκδηλώσεις του Δήμου.
14.   Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 13 απόφαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. που αφορά τον καθορισμό και την οριοθέτηση των θέσεων (χώρων) άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου που διενεργείται στην περιφέρεια του Δήμου.
15.   Λήψη απόφασης για τον κανονισμό  επιβολής  τελών χρήσεως  πεζοδρομίων – πλατειών και λοιπών  κοινοχρήστων  χώρων, οικονομικού έτους 2012.
16.    Λήψη απόφασης κανονιστικής απόφασης, για την επιβολή  τελών διαφήμισης, έτους 2012.
17.    Λήψη απόφασης για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου επί της πλατείας Μεταμορφώσεως από την εταιρεία ISP Α.Ε. για εγκατάσταση οικολογικής τσουλήθρας συνθετικού πάγου.

Εισηγήσεις θεμάτων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr) στο αριστερό μενού (Εισηγήσεις Θεμάτων -> Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου). Για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με αριθμό 15, 16, 17 οι εισηγήσεις θα είναι διαθέσιμες από την Τρίτη.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


        ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Φωτεινούς σηματοδότες τοποθετεί ο Δήμος μας σε καίριες διασταυρώσεις του Μοσχάτου για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών του


Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α 2 0 1 1.......ΓιορτάΖΟΥΜΕ στην πόλη μας





ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

                            Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α    2 0 1 1

                             ΓιορτάΖΟΥΜΕ στην πόλη μας



 Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου φοράει τα γιορτινά του και καλεί όλους τους κατοίκους του και τους επισκέπτες της πόλης σε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα!

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν από το
Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου


Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου
Μοσχάτο- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Σολωμού-Κωνστ/λεως-Ομήρου), 12.00: «Ο Τρι το Τριγωνάκι» έρχεται στο πολιτιστικό! Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Γιώργου Κατσέλη και αφήγηση παραμυθιού.

Μοσχάτο-ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ (Μιαούλη 60), 17.00: Παράσταση θεάτρου σκιών για τους μικρούς μας φίλους, από τον θίασο ΑΡΓΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και happenings

Μοσχάτο- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Σολωμού-Κωνστ/λεως-Ομήρου), 20.00: Συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή Λορέντζο Μαβίλη, με τη Μικτή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Κλάψη. Ρεσιτάλ βιολιού του σολίστα Θοδωρή Μουζακίτη


Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου
Μοσχάτο-ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (Λεωφ. Μακρυγιάννη), 10.30: Παραδοσιακά παιχνίδια με τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων Μοσχάτου

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις θεάτρου σκιών, παραδοσιακά παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα δρώμενα στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΓιορτάΖΟΥΜΕ όλοι μαζί στην πόλη που ζούμε και Αγαπάμε
 

Κλειστό το τμήμα Ομόνοια - Ταύρος του ΗΣΑΠ

Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το τμήμα Ομόνοια - Ταύρος του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, λόγω εργασιών ανακαίνισης των σιδηροδρομικών γραμμών.

Από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου η εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα Ομόνοια - Ταύρος θα γίνεται με το ίδιο εισιτήριο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή 011 (EXPRESS).


Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.


Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου 

Μαθήματα Capoeira από την Lopez

Εντυπωσίασε με το καλλίγραμμο σώμα της

Το ταλέντο της στην Capoeira ξεδίπλωσε η Jennifer Lopez, η οποία παρά τα 42 της χρόνια, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με το καλλίγραμμο και καλογυμνασμένο σώμα της.

Η σέξι Λατίνα βρέθηκε σε παραλία, στο Μοντεβιδέο, και κατάφερε να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα κάνοντας επίδειξη υψηλής τεχνικής…


περισσότερα στο 
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/272268/mathimata-capoeira-apo-tin-lopez/ 

Κινδύνεψαν οι ένοικοι πολυκατοικίας από φωτιά που έβαλαν κλέφτες!

Λίγο έλειψε να καεί ολόκληρη πολυκατοικία από στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Καποδιστρίου, στο Μοσχάτο

06:10 τα ξημερώματα οι ένοικοι της τριώροφης πολυκατοικίας ξύπνησαν από τους καπνούς και τις φλόγες.

Είδαν φωτιά στο ισόγειο του κτιρίου, οπού στεγάζεται ένα χρυσοχοείο. Ευτυχώς ενημέρωσαν γρήγορα την Πυροσβεστική και 15 άνδρες με πέντε οχήματα έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά λίγο πριν από τις 07:00.

Όπως αποδείχθηκε η φωτιά δεν ήταν τυχαία. Τα στοιχεία που βρήκαν οι πυροσβέστες, λένε πολλά. Άγνωστοι είχαν μπει στο χρυσοχοείο για να κλέψουν και στη συνέχεια για να “σβήσουν” τα ίχνη τους έβαλαν φωτια.


http://www.newsit.gr 

Συγκέντρωση τροφίμων από την RSF Hellas.

Φέτος η αλληλεκτίμηση και η αλληλεγγύη πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο,
Φέτος αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Άνεργη, Άπορη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ της
διπλανής πόρτας ώστε να μην διαλυθεί και να παραμείνει οικογένεια,

Ξέρω πως θέλετε να βοηθήσετε και δεν ξέρετε πως, διαβάστε το συνημμένο
PDF, διαδώστε αυτό το email ώστε η προσπάθεια μας να αποδώσει.

Η εθελοντές της RSF Hellas, θα αναλάβουν να μοιράσουν εκ μέρους σας,
ότι συγκεντρωθεί σε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν ανάγκη, με
μοναδική ανταμοιβή το  χαμόγελο σας και το χαμόγελο των οικογενειών
που θα λάβουν την βοήθεια σας.

Για την RSF Hellas
ΣΑΜΑΛΤΑΝΟΣ Ανδρέας.
τηλ. 6972611087

www.rsfhellas.org