Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ--- ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χτες η συνέλευση για την ανακήρυξη του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου -Ταύρου με τη μεγάλη συμμετοχή μελών της κίνησης και πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου. Αρχικά το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Σωπάκης ο οποίος έκανε μια σύντομη ανασκόπηση για το σκεπτικό της δημιουργίας της νέας δημοτικής κίνησης : ‘’ είναι το αποτέλεσμα συλλογικών και ανοικτών διαδικασιών και όχι αποτέλεσμα μιας απλής συγκόλλησης των υπαρχουσών δημοτικών κινήσεων από τις εκλογές του 2010 ''ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ'' ΚΑΙ ''ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ'' .

Ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Κρεμμύδας αναφερόμενος στις διαδικασίες συγκρότησης της παράταξης τόνισε : ΄΄ η παράταξή μας βγήκε μέσα από πρωτόγνωρες διαδικασίες που προϋποθέτουν ωριμότητα, που βασίζονται στη σύνθεση, που σέβονται τη δημοκρατία, που αναδεικνύουν την ανεξαρτησία των τοπικών κοινωνιών. Από διαδικασίες συμμετοχής και διαλόγου για να βρεθεί ο πολυπόθητος κοινός μας τόπος! Ένας κοινός τόπος που δε νέμεται εξουσία και αξιώματα, αλλά διακατέχεται από τις κοινές αγωνίες, τους κοινούς προβληματισμούς και αναζητά τη λύση στα καθημερινά αδιέξοδα. Ένας κοινός τόπος που απαντά με τον πιο αληθινό τρόπο στη σημερινή πολιτική και αυτοδιοικητική αναγκαιότητα.΄΄

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τις καταστροφικές συνέπειες, οικονομικές και θεσμικές, που έχουν επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι μνημονιακές πολιτικές, θέτοντας και το πολιτικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών : ΄΄ Η βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε στις ζωές μας θα εξαπολυθεί και μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης ή ο θεσμός θα αποτελέσει το ανάχωμα αυτών των επιθέσεων;
Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η δημοτική αρχή εξαργυρώνει τα πολιτικά της γραμμάτια με τη σιωπή, αντιπροτείνουμε το μοντέλο της Δημοτικής αρχής που δε χρωστά πουθενά παρά μόνον στους πολίτες. Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η δημοτική αρχή αποτελεί το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών στην τοπική κοινωνία, αντιπροτείνουμε το μοντέλο της Δημοτικής αρχής που είναι η προέκταση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας στη διοίκηση του Δήμου. Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η Δημοτική αρχή γίνεται το άθροισμα των κομματικών δυνάμεων που επιβάλλουν τις πολιτικές της βαρβαρότητας, αντιπροτείνουμε το μοντέλο που η Δημοτική αρχή γίνεται ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων που αγωνίζονται για την ανατροπή τους. Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η Δημοτική αρχή εξουσιοδοτείται και παίρνει φύλλο πορείας από ένα υποταγμένο πολιτικό σύστημα, αντιπροτείνουμε το μοντέλο που η Δημοτική αρχή εξουσιοδοτείται από τους πολίτες, ελέγχεται από τους πολίτες, λογοδοτεί στους πολίτες, ενεργεί μαζί με τους πολίτες΄΄

Ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος στην ανάλυση των δύο βασικών πυλώνων του προγράμματος της παράταξης, την ανάπτυξη με κέντρο τις ανάγκες των πολιτών και την δημιουργία κοινωνικών δομών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Άρης Κρεμμύδας απηύθυνε ευρύ κάλεσμα συστράτευσης σε όλους όσους ΄΄αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση σαν επιταχυντή προόδου και όχι σαν επιταχυντή καταστροφής, σε όσους θέλουν δημοτική αρχή υπεράσπισης της κοινωνίας και όχι θύλακα προώθησης αλλότριων συμφερόντων, σε όσους πιστεύουν στην αξία της συμμετοχής και του αγώνα και όχι στην ένοχη σιωπή και την ενσωμάτωση, σε όσους δεν αναθέτουν απλά μια εντολή διοίκησης, αλλά ελέγχουν καθημερινά και συναποφασίζουν για το κοινό μέλλον΄΄

Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίστηκε και διακριτικός τίτλος της κίνησης : ''ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ'' .

Aπό το Γραφείο Τύπου




https://www.facebook.com/drasitora

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Δευτέρα 10 Μαρτίου έως Τρίτη 8 Απριλίου 2014 - Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 20:00- «Ι LOVE U»- Η Ελένη Ουζουνίδου - ερμηνεύει Λούλα Αναγνωστάκη- Τιμητικό αφιέρωμα στην συγγραφέα μέσα από τον γυναικείο λόγο έξι έργων της Σκηνοθετεί και συνοδεύει στο πιάνο ο Σταμάτης Κραουνάκης





Πρεμιέρα: Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, στις 20:00
και για δέκα μόνο παραστάσεις

Ο Σταμάτης Κραουνάκης  συνθέτει μια παρτιτούρα ερμηνείας για την Ελένη Ουζουνίδου. Στιγμές γυναικών η και της ίδιας γυναίκας  σε διαφορετικούς χρόνους, με θραύσματα από τα έργα «Σ’ εσάς που μ’ ακούτε», «Αντόνιο ή το μήνυμα», «Η πόλη», «Διαμάντια και μπλουζ», «Ο ήχος του όπλου» και ολόκληρο το έργο «Ο ουρανός κατακόκκινος».
Ο κόσμος, η βία, η μοναξιά, η απώλεια, η ελπίδα,  το «εγώ δε βολεύομαι».
Με πρωταγωνιστή το διαχρονικό λόγο της Αναγνωστάκη, με εκτιναγμένα το χιούμορ και την απελπισία, επιστρέφουμε  στα σημαντικά κείμενα για να σηματοδοτούνται ξανά τα νοήματα, να επαναπροσδιορίζεται ο μύθος και  να ξαναγεννιούνται αισθήματα για τους νεότερους, χρήσιμα για τις ζωές τους.


Συντελεστές 

Σύνθεση κειμένων: Σταμάτης Κραουνάκης - Αλεξάνδρα Παντελάκη 
         με τη συνεργασία της συγγραφέως
Σκηνοθεσία -μουσική σύνθεση  και συνοδεία στο πιάνο: Σταμάτης Κραουνάκης
Ενδυματολόγος:  Δέσποινα Χειμώνα
Βοηθός σκηνοθέτη:  Χρήστος Μουστάκας
Ήχος:  Δημήτρης Μουρλάς
Φωτισμοί:  Δημήτρης Στίγκας
Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου

Στο ρόλο του Μιχάλη στο έργο «Ο ήχος του όπλου» ο Χρήστος Γεροντίδης
Την παράσταση "βάφτισε"  η Λούλα Αναγνωστάκη.
Το πιάνο είναι ευγενής χορηγία του οίκου Νικοτιάν
Δευτέρα 10 Μαρτίου  έως Τρίτη 8 Απριλίου 2014 
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 20:00
Ειδικά για τις 31/3 ώρα έναρξης: 22:00
«Ι LOVE U»
Η Ελένη Ουζουνίδου  ερμηνεύει Λούλα Αναγνωστάκη
Σκηνοθετεί και συνοδεύει στο πιάνο ο Σταμάτης Κραουνάκης
 Αίθουσα: «Open House» 3ος όροφος
Διάρκεια παράστασης: 80΄
Τιμές εισιτηρίων:  12€, Προπώληση
 15€ Στο ταμείο του ΙΜΚ 
Κατά τη διάρκεια της παράστασης επιτρέπεται στο κοινό να πιεί τον καφέ του, το τσάι του, το ποτό του.

Η Λούλα Αναγνωστάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αδελφή του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. Εμφανίστηκε στο θέατρο το 1965 με την τριλογία της Πόλης ("Η διανυκτέρευση", "Η πόλη", "Η παρέλαση"), που παρουσίασε σε ενιαία παράσταση στο Θέατρο Τέχνης ο Κάρολος Κουν. 
Το Φεβρουάριο του 1967 ανέβηκε από το Εθνικό Θέατρο το τρίπρακτο έργο της "Η συναναστροφή", σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά. Ακολούθησαν: "Αντόνιο ή το Μήνυμα" (1972), "Η νίκη" (1978), "Η κασέτα" (1982), "Ο ήχος του όπλου" (1987), όλα από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. 
Το 1990 ο θίασος Τζένης Καρέζη - Κώστα Καζάκου παρουσίασε το έργο "Διαμάντια και μπλουζ", σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Το 1995 ανέβηκε Το "Ταξίδι μακριά" από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή. 
Το 1998 το μονόπρακτο "Ο ουρανός κατακόκκινος" από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βίκτορα Αρδίττη και το 2003 το έργο "Σ` εσάς που με ακούτε" από τη Νέα Σκηνή, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή. 
Τα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη έχουν επίσης παρουσιαστεί από Αθηναϊκούς θιάσους και Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, καθώς και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρος, Ισπανία, ΗΠΑ). 
Δημιουργός μιας ιδιαίτερης γραφής, η Λούλα Αναγνωστάκη αποτύπωσε στα έργα της το εσωτερικό τοπίο του σύγχρονου Έλληνα και τις μεταβολές του υπό την επίδραση της Ιστορίας. Πραγματεύτηκε τα σημαντικότερα θέματα της μεταπολεμικής περιόδου στη χώρα μας, όπως το τραύμα, η ενοχή, η μοναξιά, η ήττα. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της νεοελληνικής κοινωνίας και μετά τη μεταπολίτευση, πραγματεύεται τον εγκλωβισμό των ανθρώπων και των κοινωνιών, τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου, τη μοναξιά, την έλλειψη επικοινωνίας και το αίσθημα ασφυξίας του ατόμου. Βαδίζει το δικό της δημιουργικό, μοναχικό δρόμο, επενδύοντας ιδιαιτέρως στη μουσική διάσταση του λόγου της, που ενισχύει τη δραματικότητα και την εμβέλειά του. Παντρεμένη με το συγγραφέα και καθηγητή Ψυχιατρικής Γιώργο Χειμωνά και μητέρα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά. 
******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Public στην Αττική
Υποστηρικτές Ιδρύματος ΜΚακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος ΜΚακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ      METROPOLIS     Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,     Ελculture.gr                Clickatlife.gr        
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online
Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.  Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια 
6972 710 991, e-mailx-petrouyia@ath.forthnet.g

O Aρης Κρεμμύδας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος της Δημοκρατικής Κίνησης Μοσχάτου για την ανάδειξη του επικεφαλής υποψηφίου Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο.