Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟ  
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΠΕΙΤΑ
ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ  ΜΕΡΕΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Οικολογικό το λιμάνι του Πειραιά!


Από πρωταθλητής της ρύπανσης, το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται ταχύτατα σε οικολογικό λιμάνι χάρη στην έμπνευση και την αξιοποίηση κάθε σύγχρονου προσφερόμενου τρόπου, από τον Πρόεδρο του και... διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Ανωμερίτη.

Ήδη, το πρώτο λιμάνι της χώρας, απέκτησε το πρώτο του κτίριο με φυτεμένο δώμα. Μια καταπράσινη ταράτσα με δεκάδες δενδρύλλια, εμφανίστηκε σαν πράσινη όαση στο νεόδμητο κτίριο του Εμπορευματικού Σταθμού (Προβλήτα Ι) στο Ν. Ικόνιο.

Σύμφωνα με την κεντρική διοίκηση του ΟΛΠ, πρόκειται για ένα παθητικό σύστημα προστασίας του κελύφους του κτιρίου με ειδικά φυτά, το οποίο μειώνει το ηλιακό και θερμικό πεδίο, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει θετικά και αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο, αναδεικνύοντας έτσι και την αρχιτεκτονική εμφάνιση του κτιρίου.

Το φθινόπωρο και μετά από διαγωνισμό προβλέπεται να φυτευτούν χιλιάδες δέντρα και φυτά ενώ στις οροφές κτιρίων του ΟΛΠ θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 3kwp. Επίσης στο εμπορικό λιμάνι θα εγκατασταθεί θερμικο-ηλιακό κέντρο παραγωγής ενέργειας 11kwp, ενώ εκπονείται η τελική μελέτη για την ανάδειξη πρασίνου και στο εμπορικό λιμάνι στο Ικόνιο.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ανωμερίτης, το λιμάνι του Πειραιά εντός του 2010 θα αρχίσει να μετατρέπεται σε ecoport με αυτές τις επιλεγμένες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_6707.html

ΒΟΛΟΣ- Αεροπλάνα χωρίς πιλότο στη μάχη της δασοπροστασίας


Στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία το έργο της δασοπροστασίας και της παρακολούθησης για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς έχει ανατεθεί, εδώ και καιρό, σε μια ειδική ομάδα. Η ομάδα αυτή αποτελείται αποκλειστικά από μικρά αεροπλάνα, τα οποία εκτελούν αυτοματοποιημένες πτήσεις,... χωρίς πιλότους, πάνω από τις δασικές περιοχές και μέσα από ένα σύστημα καμερών παρακολουθούν οτιδήποτε συμβαίνει στο δάσος. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, η ενεργοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι άμεση και οι συνέπειες μιας φωτιάς ελαχιστοποιούνται προτού αυτή επεκταθεί.

Τη συγκεκριμένη καλή πρακτική, που εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ευρώπη, πληροφορήθηκαν πρόσφατα και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μαγνησίας (ΚΕΚΑΝΕΜ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πρότυπο Δάσος» (Model Forest), στο οποίο συμμετέχουν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της μεταφοράς τεχνογνωσίας για την προστασία των δασών έμαθαν ότι η βόσκηση κοπαδιών ζώων, μέσα σ' ένα δάσος, μπορεί να μην είναι καταστροφική, όπως πίστευαν μέχρι σήμερα. «Σε περιπτώσεις δασών που είναι αρκετά ώριμα και οι κορμοί των δέντρων είναι αρκετά μεγάλοι, η βόσκηση των ζώων μπορεί να απαλλάξει τα δέντρα από τη χαμηλή βλάστηση, που επιβαρύνει την ανάπτυξη του δάσους», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΚΕΚΑΝΕΜ, Απόστολος Τσακνάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένας πλούσιος κατάλογος καλών πρακτικών, που εφαρμόζονται στο εξωτερικό και μπορούν να εφαρμοστούν και στην περιοχή του Πηλίου, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των δασών. Μία ακόμη τέτοια πρακτική είναι, κατά την υλοτόμηση, η χρήση των κορυφών των δέντρων για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

«Αυτή τη στιγμή λαμβάνουμε τεχνογνωσία από το Μεσογειακό Δίκτυο Προτύπων Δασών, στο οποίο συμμετέχουμε μαζί με 20 ακόμη χώρες και 50 δασικά οικοσυστήματα. Με την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος 'Πρότυπο Δάσος', το 2012, θα έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα εφαρμοστούν στο Πήλιο. Παράλληλα, θα θέσουμε υποψηφιότητα για ένταξη στο Διεθνές Δίκτυο Πρότυπων Δασών, ένα δίκτυο που δημιούργησε η κυβέρνηση του Καναδά και θα παρέχει χρηματοδότηση για δράσεις δασοπροστασίας εσαεί», τονίζει από την πλευρά του ο διευθυντής της ΚΕΚΑΝΕΜ, Φανούριος Παναγόπουλος.

Το πρόγραμμα «Πρότυπο Δάσος» παρουσιάστηκε, σήμερα, μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί η ΚΕΚΑΝΕΜ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο νομάρχης Μαγνησίας, Απόστολος Παπατόλιας.

Πως θα πληρώνουμε τα νέα τέλη κυκλοφορίας - Ρυπαίνεις, πληρώνεις!


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν καλά οι ιδιοκτήτες οχημάτων καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Από το 2011 τα τέλη γίνονται... «πράσινα».
Κριτήρια για τα χρήματα που θα καλούνται... να καταβάλουν οι Έλληνες οδηγοί θα είναι η παλαιότητα του αυτοκινήτου τους, τα κυβικά του αλλά κυρίως οι εκπομπές ρύπων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011, θα πληρώσουν τέλος κυκλοφορίας το οποίο θα προκύψει μόνο από τις εκπομπές ρύπων. Αντίθετα, για τα καινούργια αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2010, τα τέλη θα προκύψουν από τον κυβισμό.

Η αλλαγή του υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας δεν είναι -στις περισσότερες περιπτώσεις- υπέρ των οδηγών, ενώ υπάρχει και η πρόταση για αυξήσεις έως και 15%! Εκτός από την ώθηση που θα δοθεί στην αγορά των νέων και των ελαφρώς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα «πράσινα» τέλη εκτιμάται πως θα φέρουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_3702.html

Βομβιστική επίθεση στον Αχμαντινετζάντ...

Ο τηλεοπτικός σταθμός Future του Λιβάνου, επικαλούμενος την ιρανική προεδρία, μετέδωσε ότι δέχθηκε βομβιστική επίθεση δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Η ζωή του δεν τέθηκε σε κίνδυνο.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya του Ντουμπάι μετέδωσε ότι ένας βομβιστής, ο οποίος και συνελήφθη, πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό προς την αυτοκινητοπομπή.
Σύμφωνα το Al Arabiya, ο εκρηκτικός μηχανισμός χτύπησε αυτοκίνητο στο οποίο...
 επέβαιναν δημοσιογράφοι και προσωπικό του προεδρικού γραφείου.
Ο Αχμαντινετζάντ εμφανίστηκε σε απευθείας σύνδεση της ιρανικής τηλεόρασης σε αθλητική εγκατάσταση της πόλης Χαμαντάν στα δυτικά του Ιράν. Ο Ιρανός πρόεδρος φαινόταν καλά στην υγεία του και δεν έκανε καμία αναφορά στην επίθεση. 
http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_7205.html
 

ΗΣΑΠ: «Κλειστόν μέχρι νεωτέρας»

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣΤαλαιπωρία υφίστανται οι έλληνες επιβάτες αλλά και οι ξένοι τουρίστες που επιχείρησαν να μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο καθώς λόγω των έργων έχουν κλείσει αρκετοί κομβικοί σταθμοί, ενώ ακόμη και όπου γίνονται δρομολόγια οι συρμοί περνούν με μεγάλες καθυστερήσεις. 

Η ταλαιπωρία κορυφώνεται στα σημεία όπου οι επιβάτες υποχρεώνονται να μετακινηθούν με λεωφορειακές γραμμές αφού οι συγκοινωνίες λειτουργούν με το θερινό πρόγραμμα, με λίγα δρομολόγια και λίγα λεωφορεία. Ετσι παρατηρείται το φαινόμενο επιβάτες από δέκα τουλάχιστον βαγόνια να στριμώχνονται στην πράξη σε δύο (δηλαδή στα λεωφορεία) μέχρι τον επόμενο ανοιχτό σταθμό. Εως τη Δευτέρα 9 Αυγούστου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Αττική- Φάληρο ενώ έως το τέλος του έτους θα είναι κλειστό το τμήμα από Αττική έως Μοναστηράκι, δηλαδή κλειστή τελείως και η Ομόνοια και η Βικτώρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες του ΗΣΑΠ μπορούν να πάρουν το μετρό στην Αττική για να κατέβουν π.χ. στην Ομόνοια, ή από την επόμενη εβδομάδα από το Μοναστηράκι, αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν για το λιμάνι του Πειραιά ή το αντίστροφο προς Κηφισιά.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ο ΟΑΣΑ δρομολογεί- για αυτό το διάστημα- τη λεωφορειακή γραμμή «Χ19», η οποία θα καλύψει το συγκοινωνιακό έργο από την Ομόνοια ως το Νέο Φάληρο, με ενδιάμεσες στάσεις κοντά στους σταθμούς του ηλεκτρικού. Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της οδού Αθηνάς (μεταξύ Ομόνοιας και Λυκούργου) και το τέρμα της μπροστά από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Φαλήρου. Η συχνότητα δρομολογίων θα είναι αντίστοιχη των συρμών του ΗΣΑΠ. Επίσης οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν και τις υφιστάμενες μόνιμες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ. Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι οι επιβάτες ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικής χρήσης ΗΣΑΠ ΑΕ μπορούν να τη χρησιμοποιούν σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό έως την ολοκλήρωση του έργου. Σημειώνεται ότι ο ΗΣΑΠ έχει αναστείλει και τη λειτουργία των μεταμεσονύχτιων δρομολογίων, που ίσχυε για τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ενώ στους σταθμούς Περισσό και Πευκάκια οι διερχόμενοι συρμοί προς Πειραιά (κάθοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Ο ΗΣΑΠ μεταφέρει περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Τα έργα εκσυγχρονισμού έχουν προϋπολογιστεί σε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ και ενώ ο προγραμματισμός προέβλεπε να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2010, θα συνεχιστούν άγνωστο για πόσο ακόμη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=346834&dt=04/08/2010#ixzz0vcguvRxZ
Το πάρτι των δήμων

Οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας το μόνο που γνωρίζουν για τον δήμο τους είναι ότι δεν έχει λεφτά. Η οικονομική διαχείριση των δήμων κρύβεται πίσω από δυσνόητους απολογισμούς και περίεργους κωδικούς. Μόνιμη δικαιολογία για τη χρεοκοπία ή τον υπέρμετρο δανεισμό είναι ότι «το κράτος δεν δίνει λεφτά». Λες και οι φορολογούμενοι όλης της χώρας οφείλουν να χρηματοδοτούν τα αναρίθμητα πανηγύρια των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς με μηδαμινή απήχηση και τα πολλά σκάνδαλα που ετησίως αποκαλύπτει η έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Το πάρτι τέλειωσε και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δήμαρχοι οφείλουν να σεβαστούν εμπράκτως, δηλαδή με καλή διαχείριση, τα χρήματα των φορολογουμένων: να προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών και να εισπράξουν τις οφειλές από δημοτικά τέλη, φόρους κ.λπ. Η κρίση, στην οποία συνέβαλε και η σπατάλη πολλών δημάρχων, δεν επιτρέπει άλλες επιλογές.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_17_04/08/2010_410327


Με το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου αγόρασε ο Σίντνεϊ Χάρμαν, ιδρυτής εταιρείας συσκευών ήχου, το αμερικανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Newsweek.
O Χάρμαν θα καλύψει και τις ζημιές του περιοδικού, αν και ένα μέρος των υποχρεώσεων (κυρίως ασφαλιστικών) παραμένει στα χέρια της Washington Post Company.
Το περιοδικό ανήκε για 50 χρόνια στην Washington Post, αλλά η πτώση στα έσοδα και κυρίως στις κυκλοφορίες ανάγκασαν την μητρική εταιρεία να εξετάσει την πώλησή του.
Το 2009 οι ζημιές έφτασαν τα 30....

εκατομμύρια δολάρια. Ο Χάρμαν υποσχέθηκε ότι τα 350 άτομα που εργάζονται για το περιοδικό θα παραμείνουν στη θέση τους.
http://news24gr.blogspot.com/2010/08/newsweek.html

«Ασφυξία» στη Μόσχα

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων οχτώ ετών έφτασε το επίπεδο ποιότητας του αέρα στη Μόσχα, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ελέγχου της ατμοσφαιρικής μόλυνσης, λόγω των πυρκαγιών που κατακαίνε τα δάση.

Οι καπνοί έφτασαν, μάλιστα, μέχρι και τις αποβάθρες του μετρό.

Στις 06:30 το πρωί, ελάχιστα κτίρια διακρίνονταν και τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας με αναμμένα τα φώτα.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι η ορατότητα έχει μειωθεί στα 300 μέτρα, τα αεροδρόμια της πόλης λειτουργούν κανονικά, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161847&cid=5

Ασελγούσε σε ανηλίκους από το 2000


Από το 2000 χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο για να προσεγγίζει ακόμα και με φυσική παρουσία νεαρούς, ηλικίας 13 – 17 ετών, ο 37χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Όπως εξομολογήθηκε στους αστυνομικούς, σκοπός του ήταν η σεξουαλική συνεύρεση, η οποία σε περισσότερες από 15 φορές ήταν, όπως αποκάλυψε, επιτυχής.

Καθοριστική για τη σύλληψη του 37χρονου ήταν η καταγγελία μιας 39χρονης μητέρας, τον Ιανουάριο του 2009, ότι θύμα του είχε πέσει ο 13χρονος γιος της.

Όπως ανέφερε στην καταγγελία, ο γιος της είχε προσεγγιστεί από τον συλληφθέντα, ο οποίος, αφού τον δελέασε, προσφέροντας του δώρο, στη συνέχεια τον οδήγησε σπίτι του, όπου ασέλγησε σε βάρος του.

Ο 37χρονος, μάλιστα, επανήλθε στις αρχές του φετινού Μαΐου με ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία με τον 13χρονο.

Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή της Τούμπας, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161857&cid=4

Απάντηση της ΚΕΔΚΕ σε δημοσιεύματα σχετικά με τα χρέη των δήμων.


Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που ομαδοποιούν τα χρέη των δήμων και των ΔΕΚΟ σε μία ενιαία "μαύρη τρύπα".

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να τονιστεί ότι:...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο συνολικός δανεισμός των δήμων και κοινοτήτων δεν ξεπερνάει τα 1,7 δις €. Η συντριπτική πλειοψηφία των δανειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ εξυπηρετείται κανονικά και το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων είναι περιορισμένο.

Παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι:

" Η Ελληνική ΤΑ έχει το μικρότερο, μετά τη Μάλτα, δανειακό βάρος σε όλη την Ευρώπη, σε σχέση με το ΑΕΠ. Είναι προφανές ότι ο δείκτης της δανειακής επιβάρυνσης των ΟΤΑ μειώνεται εάν συγκριθεί με το συνολικό δημοσιονομικό χρέος της χώρας.

" Οι δανειακές υποχρεώσεις των 1.034 σημερινών ΟΤΑ αντιστοιχούν στο 15% περίπου των δανειακών υποχρεώσεων μίας και μόνο ΔΕΚΟ, του ΟΣΕ.

Ένα νέο στοιχείο που προστέθηκε, σχετικά πρόσφατα, στη σχετική φιλολογία είναι οι οφειλές των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ προς τρίτους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει τις σημερινές οφειλές των δήμων προς τρίτους σε λιγότερο από 1 δις €. Θα πρέπει να τονιστεί ότι:

" Βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οικονομική υποχρέωση ενός Δήμου προς τρίτους δεν σημαίνει αναγκαστικά ανεξόφλητη υποχρέωση ή αδυναμία εξυπηρέτησης της. Το ποσοστό των ανεξόφλητων, στο σύνολο των υποχρεώσεων των ΟΤΑ είναι πολύ περιορισμένο.

" Το σύνολο των υποχρεώσεων αντιπροσωπεύει περίπου το 15% των συνολικών εσόδων των ΟΤΑ. Ποσοστό ικανοποιητικό, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

" Το σύνολο των (ανεξόφλητων και μη) υποχρεώσεων των 1.034 ΟΤΑ της χώρας αντιπροσωπεύει περίπου το ετήσιο έλλειμμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Όλα τα παραπάνω πιστοποιούν ότι η Ελληνική ΤΑ δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, όπως ορισμένες ΔΕΚΟ.

Εξάλλου, το περιορισμένο δανειακό βάρος των Ελληνικών ΟΤΑ δεν σημαίνει ότι ορισμένοι δήμοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης. Οι δήμοι όμως αυτοί αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 3% του συνόλου της ΤΑ και οι περισσότεροι από αυτούς, με τις προβλέψεις του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" για την εξυγίανσή τους, θα μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική τους κατάσταση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι αναγνωρισμένες οφειλές του κεντρικού κράτους προς τους ΟΤΑ της χώρας φτάνουν στα 1,7 δις € και αποδίδονται, σύμφωνα με το νόμο, σε 8 ετήσιες δόσεις, ενώ οι φετινές περικοπές λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το 1,2 δις €. Είναι προφανές ότι αν είχαν καλυφθεί οι υποχρεώσεις αυτές του κράτους προς τους ΟΤΑ, οι δανειακές επιβαρύνσεις τους και τα οικονομικά τους προβλήματα θα ήταν πολύ περιορισμένα.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_888.html

Τελικός Ελληνικού Γκραν Πρι -Σήμερα στη Θήβα ο αγώνας με καλές συμμετοχές

Σήμερα Τετάρτη (4/8) πέφτει στο Δημοτικό Στάδιο Θηβών η «αυλαία» της εφετινής σειράς για το Ελληνικό Γκραν Πρι που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ, με στόχο να παρέχονται περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.
Τον τελικό αγώνα της σειράς με την επωνυμία «Χρήστος Βουδούρης» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας και ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και αναμένεται η συμμετοχή κορυφαίων πρωταθλητών μας.
Για τη σειρά έχουν προηγηθεί οι αγώνες της Έδεσσας («Αλεξάνδρεια»), της Καβάλας («Δαβιτζόγλεια») και του Άργους Ορεστικού. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα της Θήβας έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να πάρουν μέρος αρκετοί γνωστοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας.
Στα 100μ ανδρών έχουν δηλωθεί για να αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Ευθύμης Στεργιούλης (ΑΟ Μεγάρων), Παναγιώτης Σαρρής (ΠΓΣ), Μανώλης Κουτσουκλάκης (ΑΟ Κύδων), Κώστας Βογιατζάκης, Θεόπιστος Μαυρίδης (ΜΕΑΣ Τρίτων) και Τάσος Φράγκος (Πίνδαρος Θήβας).
Ο Παντελής Μελαχροινούδης (ΠΓΣ), ο Γιώργος Οικονομίδης (Πανιώνιος), ο Γιάννης Ντόβολης (ΓΣ Ηρακλής) και ο Γιάννης Σταματελόπουλος (ΕΚΑ Δωδώνη) θα αγωνιστούν στα 400μ, ενώ στα 800μ θα πάρουν μέρος ο Ευθύμης Παπαδόπουλος (ΓΣ Ηλιούπολης) και ο Ανδρέας Δημητράκης (ΓΣ Γλυφάδας).
Ο Μιχάλης Γελασάκης (ΟΣΦΠ) και ο Μανώλης Μουστάκας (ΟΣΦΠ) θα τρέξουν στα 3.000μ, ενώ Θεόπιστος Μαυρίδης (ΜΕΑΑΣ Τρίτων) και Αλέξανδρος Θεοφανόφ (ΟΣΦΠ) θα αγωνιστούν στα 110μ εμπόδια. Στο μήκος θα πάρουν μέρος οι Γιώργος Τσάκωνας (ΟΣΦΠ), Σάββας Διακονικόλας (Υγεία Ρόδου) και Μιχάλης Μερτζανίδης (ΕΑΡ), στο ύψος ο Δημήτρης Χονδροκούκης (ΟΣΦΠ) και ο Χαράλαμπος Συντζάκης (ΑΣΕ Δούκα) και στον ακοντισμό οι Γιώργος Ηλτσιος (ΟΣΦΠ) και Κώστας Βερτούδος.
Στις γυναίκες, τώρα, θα μετάσχουν στα 100μ οι Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός ΑΟ), Θεοδοσία Νακοπούλου (Ερμής Σχηματαρίου) και Σοφία Κήτα (Ολυμπιάδα Κομοτηνής, στα 200μ η Ανδριάννα Φέρρα (ΟΣΦΠ) και στα 100μ εμπόδια η Ολυμπία Πετσούδη.
Η Χριστίνα Χαντζή (ΕΑΡ) θα τρέξει στα 400μ εμπόδια, μαζί με την Θεοδοσία Νακοπούλου (Ερμής Σχηματαρίου), στο μήκος οι Ευαγγελία Γαλένη (ΑΣ Αρης), Χάιδω Αλεξούλη (ΑΣ Πελασγός), Ελένη Καφούρου και στο ύψος η Σουλτάνα Παπασωτηρίου (ΜΕΑΣ Τρίτων), ενώ στο τριπλούν οι Ιωάννα Γραμματικοπούλου (ΟΣΦΠ), Κατερίνα Βέργου (ΓΣ Βόλου) και Ευαγγελία Γαλένη.
Στη σφαιροβολία θα πάρουν μέρος η Χρυσή Μωϋσίδου (ΠΑΟ) και η Ευαγγελία Σοφάνη (ΠΓΣ), στη δισκοβολία η Μάγδα Κομότογλου (ΠΑΟ), η Δώρα Καλπακίδου (ΟΣΦΠ), η Ευαγγελία Σοφάνη και στον ακοντισμό η Αγγελική Τσιολακούδη (ΕΑΡ).
Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στον τελικό είναι:
Ανδρών : 100μ, 200μ, 400μ, 1500μ, 3000μ, 110μ εμπ., Μήκος, Υψος, Σφαιροβολία, Ακοντισμός.
Γυναικών: 100μ, 100μ, 1500μ, 100μ εμπ, Μήκος, Τριπλούν, Κοντώ, Σφαιροβολία, Δισκοβολία, Ακοντισμός.
Εκτός Βαθμολογίας του Γκραν Πρι θα διεξαχθούν τα 200μ (Γ), 400μ εμπ (Γ) και 800μ (Α).
Ώρα έναρξης 18:00 μ.μ.

http://thiva-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_5706.html

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Χωρίς Ριέρα στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός

Χωρίς τον Άλμπερτ Ριέρα θα ταξιδέψει αύριο το πρωί ο Ολυμπιακός για το Ισραήλ, ενόψει του επαναληπτικού (5/8) με την Μακάμπι Τελ Αβιβ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

O τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Έβαλντ Λίνεν έκρινε ότι ο Ισπανός άσος δεν είναι ακόμη στα επιθυμητά αγωνιστικά επίπεδα και έτσι αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Εν αντιθέσει με τον Ριέρα, ο Ντουντού θα βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού. Ο Βραζιλιάνος μέσος θα ενσωματωθεί απευθείας στην αποστολή στο Ισραήλ,.

Αναλυτικά οι 21 «εκλεκτοί» του Λίνεν: Νικοπολίδης, Μέγερι, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Ντουντού (θα ενσωματωθεί στην αποστολή στο Τελ Αβίβ), Ιμπαγάσα, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει αύριο το πρωί στις 10:30 για το Τελ Αβίβ.

Στα της σημερινής προπόνησης ο Κέβιν Μιραλάς ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, όπως και ο Βαλεριάνος, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Οι παίκτες που δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον επαναληπτικό με την Μακάμπι, θα προπονηθούν αύριο στις 08:30 το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, ενώ για την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η προπόνηση της Πέμπτης.http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161780&cid=10

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Κηφισίας από την Τρίτη

Εικόνα ΕλλάδαAπό την Τρίτη 3 Αυγούστου έως και το Σάββατο 7 καθώς και από τη Δευτέρα 23 Αυγούστου έως και το Σάββατο 28 Αυγούστου και κατά τις νυκτερινές ώρες (21.30-06.00) θα εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης ασφαλτικού τάπητα και κατασκευή νέου αντιολισθηρού ασφαλτικού τάπητα στα παρακάτω τμήματα της Λεωφόρου Κηφισίας: * Στη λεωφορειολωρίδα της ανόδου της Λ.Κηφισίας από το ύψος της οδού Αιτωλίας έως το ύψος της οδού Πεζοπούλου * Στη λεωφορειολωρίδα της καθόδου της Λ.Κηφισίας από το ύψος της οδού Μπιζανίου έως το ύψος της οδού Φθιώτιδος * Στην άνοδο της Λ.Κηφισίας από το ύψος της οδού Συν/ρχου Δαβάκη έως το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Κατεχάκη σε όλο το πλάτος της. Οι εργασίες θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα * Στην κάθοδο της Λ.Κηφισίας, στο υπόγειο τμήμα του ανισόπεδου κόμβου Κατεχάκη και σε όλο το πλάτος της.

http://news.in.gr/shortnews/?aid=1231054225
Ξέφωτα στη ζούγκλα

Τερατώδης θύελλα ισοπέδωσε μισό δισεκατομμύριο δέντρα στον Αμαζόνιο


Μέλος της ερευνητικής ομάδας συλλέγει παρατηρήσεις από το έδαφος προκειμένου να συγκριθούν με δορυφορικά δεδομένα
Μέλος της ερευνητικής ομάδας συλλέγει παρατηρήσεις από το έδαφος προκειμένου να συγκριθούν με δορυφορικά δεδομένα (Φωτογραφία:  Jeffrey Chambers )

Ουάσινγκτον
Οι ισχυρές θύελλες παίζουν σημαντικό ρόλο στη δυναμική του υγρού τροπικού δάσους του Αμαζονίου, αποκαλύπτει νέα αμερικανική μελέτη: Μία και μόνη θύελλα που εκδηλώθηκε το 2005 ισοπέδωσε έως και 600 εκατομμύρια δέντρα, εκτιμούν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την ευαίσθητη ζούγκλα του Αμαζονίου γνωρίζουν ότι το 2005 ήταν μια ιδιαίτερα κακή χρονιά. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009 στο περιοδικό Science απέδιδε τους αυξημένους θανάτους δέντρων στην έντονη ξηρασία που είχε καταγραφεί εκείνη το χρονιά.

Όμως πολλές περιοχές στις οποίες χάθηκαν δέντρα δεν είχαν πληγεί από την ανομβρία, αντιτείνουν τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου Τουλέιν στη Νέα Ορλεάνη.

Ο μαζικός θάνατος των δέντρων, δείχνει η νέα μελέτη, προκλήθηκε από την τερατώδη θύελλα, με μήκος 1.000 χιλιόμετρα και πλάτος 200, η οποία σάρωσε τη λεκάνη του Αμαζονίου το διήμερο 16-18 Ιανουαρίου 2005, κινούμενη από τα νοτιοδυτικά στα βορειοανατολικά.

Η τέλεια καταιγίδα, στην πραγματικότητα μια σειρά από επιμέρους θύελλες, έφερε κατακόρυφους ανέμους 145 χιλιομέτρων ανά ώρα και σκότωσε ανθρώπους στις περιοχές Μανάους, Μανακαπάρου και Σανταρέμ της Βραζιλίας.

Η ερευνητική ομάδα του Δρ Τζέφρι Τσέιμπερς εξέτασε την περιοχή του Μανάους και συνέκρινε δορυφορικά δεδομένα με παρατηρήσεις πεδίου από το έδαφος. Στις δορυφορικές εικόνες, τα δέντρα που νεκρώθηκαν από άλλα αίτια ξεχωρίζουν από αυτά που ισοπεδώθηκαν από τον άνεμο επειδή συνήθως παραμένουν όρθια.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι μόνο στην περιοχή του Μανάους ισοπεδόθηκαν 300 έως 500 χιλιάδες δέντρα. Από τον αριθμό αυτό, και με την προϋπόθεση ότι οι συνέπειες της θύελλας ήταν περίπου ίδιες σε όλο τον Αμαζόνιο, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι τα δέντρα που ισοπεδόθηκαν σε όλη την περιοχή ήταν από 441 έως 663 εκατομμύρια.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 23% της μέσης ετήσιας συσσώρευσης άνθρακα από το δάσος του Αμαζονίου.

Δεδομένου ότι ορισμένα μοντέλα του παγκόσμιο κλίματος προβλέπουν αύξηση των βίαιων καταιγίδων στην περιοχή του Αμαζονίου, η ισοπέδωση των δέντρων απειλεί να επιτείνει την παγκόσμια θέρμανση.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Geophysical Research Letters, ένα έντυπο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Εταιρείας.
Newsroom ΔΟΛ

http://reviews.in.gr/agro/environment/article/?aid=1231052024


Άγριο μακελειό στις ΗΠΑ - Απολυμένος σκότωσε οκτώ άτομα και αυτοκτόνησε


Άφωνη άφησε την αμερικανική κοινή γνώμη η είδηση πως απολυμένος υπάλληλος άνοιξε πυρ κατά συναδέλφων του, σκοτώνοντας 8 άτομα πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στο... Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο δράστης οδηγήθηκε στο αποτρόπαιο έγκλημα γιατί του ζητήθηκε να παραιτηθεί, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εργαζόταν ως οδηγός σε μια εταιρία διανομής μπύρας. Την Τρίτη, του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του μετά από πειθαρχικό παράπτωμα αλλά αρνήθηκε.

Η συνέχεια αιματηρή. Άνοιξε πυρ κατά πάντων, οδηγώντας στο θάνατο οκτώ άτομα και τραυματίζοντας άλλα δυο. «Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα του μακελειού, στο κτίριο βρίσκονταν 50-70 άτομα. 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_9651.html
Με στήριξη και όχι χρίσμα

Την πρώτη δόση υποψήφιων δημάρχων ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε την Τρίτη το ΠΑΣΟΚ. Απουσιάζουν τα ονόματα των υποψηφίων στους μεγάλους δήμους. Σε πέντε δήμους θα διενεργηθούν προκριματικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιπποκράτους, η πρόταση αξιολόγησης αφορά στους μισούς καλλικρατικούς δήμους και θα υποβληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης.

Όλες οι υποψηφιότητες τις οποίες θα στηρίξει, χωρίς να δώσει χρίσματα το ΠΑΣΟΚ, θα επικυρωθούν με την ανακοίνωσή τους στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει κατά πάσα πιθανότητα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι

Αβδήρων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Βασίλης Τσολακίδης
Αγίας Βαρβάρας Αττικής: Γιώργος Καπλάνης
Αγίας Παρασκευής Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος
Αγίων Αναργύρων – Καματερού Αττικής: Νίκος Σαράντης
Αγρινίου: Παύλος Μοσχολιός
Αίγινας: Σάκης Σακιώτης
Άκτιου: Γιώργος Αποστολάκης
Αλίαρτου: Αλέξανδρος Βίτσης
Αλίμου: Θάνος Ορφανός
Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Κυριακή Τεκτονίδου
Αμυνταίου: Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
Αμφιλοχίας: Απόστολος Κοιμήσης
Αστυπάλαιας: Πανορμίτης Κονταράτος
Βέροιας: Χαρούλα Ουσουτζόγλου
Δεσκάτης: Κώστας Μυλωνάς
Έδεσσας: Γιάννης Σόντρας
Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ιωάννης Κωνσταντάτος
Ζήρου Ηπείρου: Κώστας Βογιατζής
Ζωγράφου Αττικής: Κώστας Καλλίρης
Ηλιούπολης: Βασίλης Βαλασόπουλος
Ηρακλείου Κρήτης: Γιάννης Κουράκης
Θάσου: Σταύρος Αραπάκης
Ιλίου: Νίκος Ζενέτος
Καβάλας: Κωνσταντίνος Σιμιτσής
Καλλιθέας: Κώστας Ασκούνης
Καρδίτσας: Δομήνικος Βερίλλης
Κάσου: Δημήτρης Ερωτόκριτος
Κομοτηνής: Γιώργος Πετρίδης
Κορδελιού - Ευόσμου: Απόστολος Καφαρίδης
Κορινθίων: Αλέξανδρος Πνευματικός
Λαγκάδα: Δημήτρης Ράβναλης
Λευκάδος: Κώστας Αραβανής
Λυκόβρυσης -  Πεύκης: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
Μαραθώνος: Νίκος Ιωνάς
Μεγαρέων: Δημήτρης Στρατιώτης
Μουζακίου: Αλέξανδρος Βασιλείου
Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου: Ευάγγελος Τετριμίδας
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Νίκος Μαράκης
Νάουσας: Αναστάσιος Καραμπάτζος
Νέας Ιωνίας: Γιάννης Χαραλάμπους
Νέστου: Ευάγγελος Τζοπανόπουλος
Νισύρου: Νίκος Καρακωνσταντίνου
Ξάνθης: Χρήστος Πούλιος
Ξηρομέρου: Γιάννης Λύτρας
Ορχομενού: Κώστας Ξηρογιάννης
Παγγαίου: Βασίλειος Ξουλόγης
Παλλήνης: Αθανάσιος Ζούτσος
Περάματος: Ιωάννης Γλύκας
Πετρούπολης: Στέφανος Βλάχος
Πηνειού: Γιώργος Παναγούλιας
Πύλης Θεσσαλίας: Απόστολος Παντέρας
Ρεθύμνης: Γιώργος Μαρινάκης
Σαλαμίνας: Σπύρος Σοφράς
Σαμοθράκης: Γιώργος Χανός
Σαρωνικού: Χριστίνα Χριστοφάκη
Σάμου: Στέλιος Θάνος
Σιθωνίας: Άγγελος Πράτσας
Σκύρου: Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης
Σύρου – Ερμούπολης: Ιωάννης Δεκαβάλλας
Τανάγρας: Ευάγγελος Γεωργίου
Τήλου: Αναστάσιος Αλιφέρης
Τοπείρου: Στυλιανός Χατζηευαγγέλου
Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος: Σταύρος Κοντός
Φιλιατων Ηπείρου: Μηνάς Παππάς
Φούρνων Κορσέων: Ιωάννης Μαρούσης
Χαϊδαρίου: Δημήτρης Τσατσαμπάς
Χάλκης: Κιτράκης Χρυσοβέργης
Χανίων: Μανώλης Σκουλάκης
Χίου: Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Ωραιοκάστρου: Χριστίνα Αλίρη
Προκριματικές εκλογές θα γίνουν σε πέντε δήμους: Ζακύνθου, Λοκρών, Ορεστιάδας, Σουλίου, Φαρκαδόνας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Lindsay κοντά στη μαμά της

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010, 17:34
Η Lindsay Lohan, η οποία μόλις χθες αποφυλακίστηκε μετά από 13 μόνο ημέρες- αντί για 90- που παρέμεινε στη φυλακή, χάρηκε πάρα πολύ που πήγε σπίτι της και είδε τη μητέρα της.

Η Lindsay δεν θα μπορέσει, όμως, να χαρεί για πολύ τη μητρική φροντίδα, μια και είναι αναγκασμένη να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης.

Η μητέρα της, Dina Lohan, είπε: «Επιτέλους κατάφερα να αγκαλιάσω την κόρη μου, μετά από δύο ολόκληρες εβδομάδες που της μιλούσα στο τηλέφωνο».

http://www.zougla.gr/

Το απορριμματοφόρο του έκοψε το κεφάλι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010, 15:32
Με φρικτό τρόπο έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ ένας 47χρονος υπάλληλος που εργαζόταν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χανίων. Ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει ένα αντικείμενο, που είχε φρακάρει στον χώρο όπου συνθλίβονται τα απορρίμματα, η βαριά πίσω πόρτα του οχήματος κατέβηκε και επί της ουσίας του έκοψε το κεφάλι. Άγνωστο παραμένει το πώς η πόρτα ενεργοποιήθηκε. Έντρομοι οι δύο συνάδελφοί του, που δεν κατάφεραν να τον σώσουν καθώς όλα έγιναν ακαριαία, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω τραυματικού σοκ.


http://www.zougla.gr/


Νέα στοιχεία για το θάνατό της Μέριλιν Μονρόε


Στις 5 Αυγούστου του 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της μετά από ένα Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια. Ήταν μόλις 36 χρόνων.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες της επόμενης μέρας, στο ένα χέρι κρατούσε το τηλέφωνο και στο άλλο ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια.

Πολλοί γείτονες, όπως δήλωσαν στις καταθέσεις τους, είχαν δει περίεργες κινήσεις. Ένα ασθενοφόρο ήταν για αρκετή ώρα σταθμευμένο έξω από το σπίτι της μία μέρα πριν από το θάνατό της, και ένα ελικόπτερο πετούσε συνεχώς πάνω από την περιοχή. Επίσης, είχαν ακουστεί φωνές και γυαλιά να σπάνε.Επίσης, αρκετοί μάρτυρες δήλωσαν πως είχαν ακούσει μία γυναίκα –της οποίας η ταυτότητα είναι ακόμα άγνωστη- να φωνάζει: «Δολοφόνοι! Είστε ευχαριστημένοι τώρα που είναι νεκρή;».Το μυστήριο γύρω από το θάνατο της πιο εκρηκτικής ξανθιάς γυναίκας του Χόλιγουντ παραμένει ακόμα και μετά από 48 χρόνια. Σε συνέντευξη που έδωσε στην «Daily Mail», ο Μπάντι Γκρέκο -πιανίστας που περιόδευε μαζί με το περιβόητο «Ρατ Πακ» και παρών σε αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ζωής της Μέριλιν- έφερε στο φως πολλά νέα στοιχεία και μίλησε για το ποιες θα ήταν οι επόμενες κινήσεις της διάσημης ηθοποιού.Όπως λέει ο ίδιος, εκείνο τον καιρό η Μέριλιν ήταν σε τραγική κατάσταση, αφού τα προβλήματα δουλειάς αλλά και διάφορα θέματα με τους έρωτες της ζωής της, Φρανκ Σινάτρα και αδέλφια Κένεντι, την είχαν ρίξει περισσότερο στα ναρκωτικά. Πολλοί έλεγαν πως έδειχνε να μην έχει επαφή καν με το περιβάλλον. Έδειχνε ευάλωτη.Η σχέση της και με τον Μπόμπι και με τον Ρόμπερτ Κένεντι δείχνει να έπαιξε το δικό της ρόλο στην ιστορία. Το περιβάλλον της αναφέρει ότι είχε απειλήσει την οικογένεια Κένεντι πως αν δεν έρθει σε επαφή μαζί της ο Μπόμπι, θα έδινε συνέντευξη Τύπου και θα έλεγε όλη την αλήθεια. Κάτι τέτοιο δεν το ήθελε καθόλου η οικογένεια του προέδρου της χώρας. Όπως φαίνεται, η Μεριλιν είχε πληγωθεί πολύ και ήθελε εκδίκηση.Εκείνο το Σαββατοκύριακο στο πάρτι που είχε γίνει ήταν όλη η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ. Η Μέριλιν, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ντιν Μάρτιν. «Ήταν μία αξέχαστη στιγμή» όπως αναφέρει ο Γκρέκο.«Ξαφνικά όλα σταμάτησαν και η Μέριλιν στεκόταν στην πόρτα. Ήταν φανερό ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Ο Φρανκ είχε αρχίσει να εκνευρίζεται με αυτή την ιστορία, αφού οι εθισμοί της την είχαν κάνει να φέρεται περίεργα. Πήγε προς το μέρος της και αυτή τον έδιωξε φωνάζοντας: «Τι στο διάολο κοιτάτε όλοι;». Ο Φρανκ κατάλαβε πως έπρεπε να δράσει», λέει ο Γκρέκο, «αφού η Μέριλιν μπορούσε να ξεστομίσει πολλά μυστικά που δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν. Έτσι είπε στο σωματοφύλακά του να την απομακρύνει».Ο Γκρέκο συνεχίζει λέγοντας πως πήγε να τη βρει στον κήπο που καθόταν δίπλα από την πισίνα. Ήταν η τελευταία φορά που την είδε. Ο ίδιος υποστηρίζει πως εκείνο το Σαββατοκύριακο ο Φρανκ είχε καλέσει τη Μέριλιν «μόνο και μόνο για να την πιέσει να μην ξαναμιλήσει για τις σχέσεις της με τους Κένεντι. Ίσως τελικά να ήρθαν σε αντιπαράθεση και απλά να την άφησε στην μοίρα της αβοήθητη».

Πηγή: yupi 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_1864.html

Πρόσκρουση του Flying Cat 5 στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου


Στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου προσέκρουσε, καταπλέοντας από Σκιάθο, το Flying Cat 5, ύστερα από επαφή που είχε,... εισερχόμενο στο λιμάνι, με το "Εξπρές Σκιάθος" που απέπλεε για Αλόννησο.

Οπως ανακοίνωσαν οι Λιμενικές Αρχές, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ρύπανση.

Το "Εξπρές Σκιάθος" συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του, ενώ στο Flying Cat 5 απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/flying-cat-5.html

ΚΑΜΙΝΙ Η ΧΩΡΑ


Για την Παρασκευή η μετεωρολογική προβλέπει περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας


http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_4978.html

O στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ισραηλινού αξιωματικού


O στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ισραηλινού αξιωματικού στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα με τον στρατό του Λιβάνου στα σύνορα των δύο χωρών, αναφέροντας ότι... πρόκειται για τ ον Ντοβ Χαράρι, διοικητή τάγματος με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ο θάνατος του 45χρονου αξιωματικού έγινε γνωστός από τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου, αλλά ο ισραηλινός στρατός καθυστέρησε την επίσημη ανακοίνωση μέχρι να ειδοποιηθεί η οικογένεια του θύματος.

"Ένας αξιωματικός του στρατού βρήκε τον θάνατο σήμερα από τα πυρά των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου" αναφέρει ανακοίνωση του στρατού

Σύμφωνα με τον στρατό, ένας ακόμη ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε στις συγκρούσεις.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/o_2912.html

Τα πρώτα νεογέννητα χελωνάκια στη 


Ζάκυνθο 


ξεκίνησαν το ταξίδι τους
Με χαρά υποδεχτήκαμε και φέτος τον ερχομό των πρώτων νεοσσών της χρονιάς στην παραλία του Καλαμακίου Ζακύνθου.
Το βράδυ της 21 Ιουλίου  τέσσερα χελωνάκια ξεκίνησαν το επικίνδυνο ταξίδι της ζωής τους, αφήνοντας τα ίχνη τους στην άμμο, γεγονός που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για την ερευνητική ομάδα τουΑρχελών και του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Ζ.
Την επόμενη μέρα ακολούθησε η δεύτερη εκκόλαψη φωλιάς στην παραλία του Καλαμακίου.
Η εκκόλαψη και των υπόλοιπων φετινών φωλιών θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβρη.
Κάθε χρόνο χιλιάδες χελωνάκια ξεκινούν το ταξίδι προς την θάλασσα, από αυτά όμως μόνο ένα στα χίλια υπολογίζεται ότι θα καταφέρει να επιβιώσει και να επιστρέψει ως ενήλικη χελώνα στον τόπο γέννησής της μετά από 25 με 30 χρόνια για να συνεχιστεί ο κύκλος ζωής της.
Όταν τα χελωνάκια βγαίνουν από τη φωλιά τους, είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν φώτα στο πίσω μέρος της παραλίας, γιατί τα αποπροσανατολίζουν, δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη θάλασσα και πεθαίνουν από εξάντληση και αφυδάτωση.
Επίσης, η ανθρώπινη παρουσία στην παραλία κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τα χελωνάκια, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ποδοπατηθούν κατά λάθος.
Η θαλάσσια χελώνα συνυπήρχε κάποτε με τους δεινόσαυρους και ζούσε σε θάλασσες και ωκεανούς πολύ πριν ο άνθρωπος εμφανιστεί στη γη.
Σήμερα δυστυχώς η ύπαρξη της απειλείται σοβαρά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, λόγω της υποβάθμισης των παραλίων ωοτοκίας αλλά και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες χελώνες στη θάλασσα που συνήθως σχετίζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες (όπως η πρόσκρουση με ταχύπλοα σκάφη, η εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία, η ρύπανση κ.α.).
Η Caretta caretta χρειάζεται την βοήθεια όλων μας για να συνεχίσει να μπορεί να γεννάει επιτυχώς στις παραλίες ωοτοκίας της, αλλά και να κολυμπάει χωρίς κίνδυνο μέσα στη θάλασσα.
Ο πιο σημαντικός καταγεγραμμένος βιότοπος αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Μεσόγειο είναι ο κόλπος του Λαγανά, ο οποίος φιλοξενεί περίπου το 26% των φωλιών στη Μεσόγειο.
Το 1999 η περιοχή αυτή χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και από τότε την προστασία και διαχείριση του έχει αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Ζ..
Για την προστασία αυτής της τόσο σημαντικής περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ζακύνθου συνεργάζεται με Τοπικούς Φορείς και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρχελών, WWF – Ελλάς και Mom.
Newslink
Πηγή: Αρχελών
http://www.econews.gr/

Υποθαλάσσιος ποταμός 350 φορές μεγαλύτερος 

από τον ΤάμεσηΟι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα υποθαλάσσιο ποταμό στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, όπου ο όγκος νερού που μεταφέρει είναι 350φορές μεγαλύτερος από τον Τάμεση,σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph».
Σε ορισμένα σημεία, ο ποταμός φτάνει σε βάθος μέχρι 35 μέτρα, έχει κοίτη, ρεύματα, παραπόταμους, καταρράκτες και ρέουν περίπου 22,000 κυβικά μέτρα νερού μέσα σε αυτόν κάθε δευτερόλεπτο, 10 φορές περισσότερο σε σχέση με το Ρήνο.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αν ο ποταμός βρισκόταν στην επιφάνεια, τότε θα ήταν ο 6ος μεγαλύτερος στον πλανήτη, από όγκο νερού.
Η εν λόγω ανακάλυψη έγινε από τους βρετανούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leeds.
Αρχικά, οι ερευνητές ήθελαν να μελετήσουν το βυθό της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη Τουρκία. Έτσι χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό υποβρύχιο, έφτασαν στην εν λόγω ανακάλυψη.
Ο υποθαλάσσιος ποταμός μεταφέρει πολύ αλμυρό νερό και ιζήματα, έχει κοίτη και παραπόταμους.
«Το νερό του ποταμού είναι πιο αλμυρό και πιο πυκνό από το υπόλοιπο νερό γύρω του», δήλωσε ο Dr. Dan Parsons, από το Πανεπιστήμιο του Leeds.
Το ποτάμι χύνεται στην άβυσσο της Μαύρης Θάλασσας.
Οι επιστήμονες εδώ και καιρό υποπτεύονταν ότι είναι δυνατό να σχηματιστούν ποτάμια στους βυθούς , αφού είχαν ανακαλύψει υποθαλάσσια κανάλια σε ωκεανούς.
Μέχρι στιγμής όμως οι επιστήμονες δεν είχαν εντοπίσει ποτέ, να διασχίζει κάποιο ρεύμα νερού ένα τέτοιο κανάλι.
Τα μεγαλύτερα κανάλια έχουν βρεθεί στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, όπου χύνεται ο Αμαζόνιος και στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Πηγή: econews
http://www.i-live.gr/

Καραμπόλα επτά Ι.Χ. κοντά στα Μουδανιά


Σύγκρουση επτά αυτοκινήτων συνέβη κοντά στα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής πριν περίπου μία ώρα. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός... ...και οι συνέπειες του ατυχήματος περιορίστηκαν σε υλικές ζημίες των οχημάτων.


Υπ. Μεταφορών-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ.Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, υπέγραψε απόφαση για τη δημοπράτηση του έργου "Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Σύνδεσης Παραγλαύκιων Αρτηριών με το νέο Λιμάνι Πατρών και κατασκευή Τεχνικού Εκβολής Χειμάρρου Διακονιάρη, προϋπολογισμού 48.000.000 ευρώ. Η διαδικασία δημοπράτησης θα γίνει... σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 6 του Ν.3669/2008.

Επίσης, υπέγραψε την απόφαση για τη δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου "Ολοκλήρωση υφιστάμενου συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων υψηλών περιοχών Μοσχάτου - Καλλιθέας - Ν.Σμύρνης στην οδό Ελευθερίας", προϋπολογισμού 22.500.000 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_7965.html

Αύγουστος χωρίς μελτέμια-Έρχεται 10ήμερο με ζέστη και υγρασία-Τυχεροί όσοι έχουν άδεια Κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας μας ετοιμάζει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες.

- Η άπνοια ανεβάζει το δείκτη δυσφορίας 
Παρά τις βροχές σε κάποια σημεία της χώρας, οι άνεμοι δεν θα βοηθήσουν ώστε να δροσίσει αφού δεν θα ξεπεράσουν πουθενά τα τέσσερα μποφόρ.

Ο καιρός του Αυγούστου δεν θα θυμίζει... Ελλάδα, αφού τα “κλασικά” μελτέμια φέτος θα λείψουν. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 38 βαθμούς με την υγρασία γύρω στο 70% (!) ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα τέσσερα μποφόρ.

Ανάλογος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη όπου παρά τη συννεφιά το μεσημέρι η άπνοια θα βοηθήσει τον υδράργυρο να μείνει ψηλά, πάνω από τους 35 με 36 βαθμούς.

Ακόμη και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου αναμένονται ακόμη και καταιγίδες στα ορεινά το θερμόμετρο και εκεί θα φτάσει ως τους 38 βαθμούς.

Η άπνοια δεν θα βοηθήσει ούτε όσους βρίσκονται στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο. Παρά τη συννεφιά ο υδράργυρος θα μείνει στους 38 βαθμούς. Μόνο τη νύχτα θα ανασάνουν οι κάτοικοι καθώς το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από τους 23.

Καμίνι θα θυμίζει η Θεσσαλία κυρίως λόγω υγρασίας με το θερμόμετρο στους 38, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Στο Αιγαίο και την Κρήτη παρά τα πέντε μποφόρ η θερμοκρασία ακόμη και τη νύχτα δεν πρόκειται να πέσει κάτω απ' τους 25, ενώ το μεσημέρι θα φτάσει σε κάποιες περιοχές τους 38 βαθμούς.

Για το επόμενο τριήμερο ο καιρός παραμένει ίδιος. Οι άνεμοι ακόμη και στα νησιά δεν θα ξεπεράσουν τα πέντε μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δύσκολα θα κατέβει κάτω από τους 35 ακόμη και την Πέμπτη που αναμένονται κάποιες βροχές στα βόρεια.

Μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας οι αδειούχοι του Αυγούστου είναι οι μόνοι τυχεροί αφού θα βρίσκονται μακρυά από τα αστικά κέντρα που θα ... ψήνονται σε θερμοκρασίες σταθερά πάνω από τους 34-35 βαθμούς.

Αν και στα ορεινά Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης θα συνεχίσουν κατά διαστήματα να πέφτουν κάποιες βροχές οι άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τα 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο και το Ιόνιο τα 4 με 5 δεν θα βοηθήσουν να δροσίσει κάπως.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=36661&catid=3