Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Κοινή Υπουργική Απόφαση για εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές


Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό κατηγοριών των παροχών και διευκολύνσεων, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι παροχές και διευκολύνσεις, που αποτιμώνται σε χρήμα και συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αποτελούν η διάθεση ή παραχώρηση δωρεάν ή με μειωμένο αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών.

Αυτές οι παροχές αφορούν τη χρήση από τους συνδυασμούς ακινήτων ως εκλογικών κέντρων για όσο χρόνο χρησιμοποιηθούν, τη χρήση από τους συνδυασμούς αιθουσών ή άλλων κλειστών χώρων χωρητικότητας άνω των 500 ατόμων για διοργάνωση εκδηλώσεων, την έκδοση εντύπων προεκλογικού περιεχομένου και τα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή τους, την καταχώρηση και προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στον Τύπο κλπ, καθώς και τη χρησιμοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από επιχειρήσεις διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η αξία των υπηρεσιών αποτιμάται ως εξής:

1. Το συνολικό μίσθωμα για τη χρήση ακινήτων ως εκλογικών κέντρων καθορίζεται με βάση τον ΟΤΑ στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο ως ακολούθως:

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό μέχρι 25.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 4.000€

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 25.001 έως 50.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 7.000€

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 50.001 έως 75.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 10.000€

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 75.001 έως 100.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 12.000€

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 15.000€

2. Τίμημα για την καταχώρηση μηνυμάτων θεωρείται το ποσό που προκύπτει από τον τιμοκατάλογο που υποβλήθηκε από το ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό ή από το έντυπο (εφημερίδα ή περιοδικό).

Τα ποσά που προκύπτουν από την κατά τις παραπάνω παραγράφους αποτίμηση, περιλαμβάνονται στα βιβλία εσόδων - δαπανών των συνδυασμών και στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών καθώς και των υπόχρεων υποψηφίων.

Πηγη: κathimerini.gr- ΑΠΕ

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3439

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Ρεπορτάζ : Γ. Φιντικάκης-Γ. Πουλερές
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Είκοσι πέντε μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 20 δισ. ευρώ, ετοιμάζονται να κτυπήσουν την πόρτα του Fast Τrack ώστε να κόψουν δρόμο μέσα από τη ζούγκλα της ελληνικής γραφειοκρατίας, εκμεταλλευόμενα την ταχύτητα που υπόσχεται ο νέος νόμος ο οποίος αναμένεται να...
ψηφιστεί από τη Βουλή τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα 12 από αυτά είναι μεγάλα τουριστικά projects, άλλα 8 αφορούν έργα ΑΠΕ, κυρίως αιολικά πάρκα σε νησιά με υποβρύχιες διασυνδέσεις που θα μεταφέρουν την παραγόμενη ενέργεια στα κέντρα κατανάλωσης της ηπειρωτικής χώρας, 4 είναι μεγάλα εμπορικά κέντρα και ένα αφορά την αξιοποίηση ορυκτού πλούτου. Πληροφορίες από το περιβάλλον του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη αναφέρουν ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα δύοτρία πιο ώριμα από αυτά να υπαχθούν στον νόμο του Fast Τrack το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και φέτος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέτοια έργα θεωρούνται το Ελληνικό (την ένταξή του στο νέο πλαίσιο ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη), για το οποίο ο επενδυτικός βραχίονας του Κατάρ, η Qatar Ηoldings, έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τουριστική αξιοποίησή του. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν το σύνθετο ενεργειακό έργο που προωθεί στο λιμάνι του Αστακού η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Κατάρ, το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο το οποίο διεκδικεί η κινεζική Cosco από κοινού με τον ΟΛΠ, η έκταση του Δημοσίου που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου κ.ά. Οπως δήλωσε προ ημερών ο κ. Παμπούκης στη γαλλική «Figaro», με αφορμή την επίσκεψή του στο Παρίσι, έχει βάλει στοίχημα τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νέου νόμου να τρέξουν 5-6 έργα (κανένα κάτω των 300 εκατ. ευρώ) συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ. Το πιο φιλόδοξο σενάριο κάνει λόγο ακόμη και για 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ζητείται ανάπτυξη...
Στην κυβέρνηση είναι σαφές ότι σε αυτή τη φάση, με τη μικρή έως ανύπαρκτη ρευστότητα της ελληνικής αγοράς, η μόνη λύση για την αναθέρμανση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα προέλθει από το εξωτερικό. Και ελπίζουν ότι το νέο πλαίσιο θα αποδειχθεί το αποτελεσματικό εκείνο εργαλείο ανάπτυξης, για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων. Ενισχυτικό μέτρο είναι και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη για μείωση από 24% σε 20% του φορολογικού συντελεστή των μη διανεμομένων κερδών, εκείνων δηλαδή που προορίζονται για επενδύσεις. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος αναμένεται να συμβάλει και το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 25 δισ. ευρώ υπό μορφή ομολόγων που θα δοθεί στις τράπεζες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εγγυήσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την άντληση ρευστότητας.

Από τα 25 έργα που επιδιώκουν να διαβούν την πόρτα της διαδικασίας ταχείας αδειοδότησης ορισμένα έχουν «κλειδώσει» και έχει βρεθεί ο αντίστοιχος επενδυτής, όπως στην περίπτωση του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ για άλλα είναι έτοιμος ο φάκελος από την «Ιnvest in Greece» και πρόκειται σύντομα να προκηρυχθούν ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί. Στην πρώτη κατηγορία, εκτός από τον Αστακό, συγκαταλέγονται και μεγάλα έργα ΑΠΕ, έκαστο ύψους άνω του ορίου των 200 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να υπαχθεί ένα έργο στη διαδικασία, όπως αυτά που ξεμπλόκαρε πρόσφατα η ΡΑΕ.

Τα έργα αυτά πήραν άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ προ δεκαπέντε ημερών και σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο των ΑΠΕ, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξής τους στο Fast Τrack θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την τελευταία άδεια που απαιτείται για να λειτουργήσουν- δηλαδή την άδεια εγκατάστασης- πολύ πιο γρήγορα απ΄ ό,τι αν ακολουθούσαν τις συνήθεις διαδικασίες.

Πρόταση για το Ελληνικό...
Ενα από τα μεγαλύτερα φιλέτα, που ωστόσο δεν είναι ακόμη ώριμο αδειοδοτικά, είναι η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγεται ο επενδυτικός βραχίονας του Κατάρ, η Qatar Ηoldings. Η πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες έχει παρουσιάσει στην ελληνική κυβέρνηση προβλέπει μεταξύ άλλων παραχώρηση μέρους της παραλίας κάτω από το αεροδρόμιο για την κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού θαλαμηγών, την οποία θα χρησιμοποιούν ως βάση για κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Προβλέπει επίσης την κατασκευή ξενοδοχείου, μιας μεγάλης υπερπολυτελούς θαλαμηγού-πλωτού καζίνου με ποσοστά για το ελληνικό κράτος επί των κερδών και ενός μίνι αεροδρομίου όπου θα προσγειώνονται τα lear jet και τα ιδιωτικά αεροσκάφη των επισκεπτών. Επίσης περιλαμβάνει την υπογειοποίηση της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος στο τμήμα μπροστά από το αεροδρόμιο μέχρι και την παραλία, για τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου πρασίνου. Το σκεπτικό είναι να αξιοποιηθεί 20%-30% της συνολικής έκτασης για τουριστικές και εμπορικές δραστηριότητες και στο υπόλοιπο να δημιουργηθούν πάρκα, χώροι πρασίνου και περιπάτου για κατοίκους και επισκέπτες. Στο σύνολό της η πρόταση της Qatar Ηoldings είναι προϋπολογισμού άνω των 2 δισ.

ευρώ. Εκείνο που επισημαίνουν ωστόσο οι αρμόδιοι είναι ότι θα υπάρξουν ενδεχομένως πολλές αντιδράσεις από τους δήμους της περιοχής και τους κατοίκους, καθώς το όλο σχέδιο προϋποθέτει την παραχώρηση για εμπορικές χρήσεις μέρους του σημερινού παραλιακού μετώπου.

Συνωστισμός έργων ΑΠΕ άνω των 10 δισ. ευρώ!

Εκεί όπου θα υπάρξει πραγματικός συνωστισμός στην πόρτα του Fast Τarck είναι στις πράσινες επενδύσεις. Τους όρους ένταξης στο νέο καθεστώς φέρονται να πληρούν έργα ΑΠΕ περίπου 10 δισ. ευρώ, που αν υλοποιηθούν θα προσθέσουν 5.000 μεγαβάτ στο δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής της χώρας ή μια δεύτερη «λιγνιτική ΔΕΗ». Ποια είναι αυτά; Κατ΄ αρχάς όλα τα σχέδια που έχουν εγκριθεί ή κατατεθεί στη ΡΑΕ για αιολικά πάρκα σε νησιά με παράλληλη μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας διά μέσω υποβρυχίων διασυνδέσεων στην ηπειρωτική χώρα. Τέτοια είναι τα σχέδια αξιοποίησης του αιολικού δυναμικού των νησιών Λέσβου, Χίου, Λήμνου από το σχήμα ΙberdrolaΡόκας (1,5 δισ. ευρώ), των Δωδεκανήσων από την ΕDF (600 εκατ. ευρώ), των Κυκλάδων (1 δισ. ευρώ) και της Κρήτης (2-2,5 δισ. ευρώ) από τον όμιλο Κοπελούζου, της Σκύρου από την ελληνική ΕΝΤΕΚΑ (600 εκατ. ευρώ) και επίσης της Κρήτης από την ΤΕΡΝΑ (2-2,5 δισ. ευρώ). Αθροίζοντας τους προϋπολογισμούς και των έξι μεγάλων projects, έχουμε το αστρονομικό ποσό των 9 δισ. ευρώ! Τα κριτήρια του νόμου πληρούν επίσης μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα όπως αυτό της ΔΕΗ στην Κοζάνη, της τάξεως των 200 ΜW και κόστους άνω των 600 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που πρόκειται να γίνουν μέσα στα επόμενα χρόνια (300 ΜW) και που με σημερινό κόστος 2,8 εκατ. ευρώ/ ΜW δημιουργούν ένα προϋπολογισμό 840 εκατ. ευρώ. Τέλος, υπάρχουν και άλλα μεγάλα έργα που θα επιδιώξουν να υπαχθούν στο νέο πλαίσιο όπως το υβριδικό της ΕDF στην Κρήτη, 100 ΜW, άνω των 300 εκατ. ευρώ, μεγάλο έργο ΑΠΕ ελβετικών συμφερόντων κ.ά. Αθροίζοντας όλα τα παραπάνω δημιουργείται ένα πράσινο δυναμικό μεγάλων έργων της τάξεως των 4.500 μεγαβάτ, δηλαδή λίγο κάτω από το συνολικό εγκατεστημένο λιγνιτικό δυναμικό των σταθμών της ΔΕΗ (5.288 ΜW με στοιχεία 2007)!

Ενδιαφέρον για τα φιλέτα της ΚΕΔ
Στο στόχαστρο της Qatar Ηolding αλλά και της αιγυπτιακής Οrascom, συμφερόντων της οικογένειας Σαουίρις, έχουν μπει μερικά από τα ακίνητα-φιλέτα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Πριν από μερικούς μήνες εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΚΕΔ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ζήτησαν πληροφορίες για κάποια από τα συγκεκριμένα ακίνητα: κυρίως της περιοχής του Ρίου- Αντιρρίου, του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν, αλλά και για τα ακίνητα στο Βαθύ Σάμου, τις Αλυκές Μεσολογγίου και τις Γούρνες της Κρήτης. Δύο από τα ακίνητα αυτά είναι αρκετά ώριμα για να βγουν σε διεθνείς διαγωνισμούς προκειμένου να αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους έως και 50 χρόνια. Τα δύο ακίνητα είναι, πρώτον, το ακίνητο των 270 στρεμμάτων στο τέλος της γέφυρας του Ρίου- Αντιρρίου και, δεύτερον, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με τη γύρω έκταση των 18.000

στρεμμάτων. Πηγές της ΚΕΔ εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2010 και παρά το γεγονός ότι η οικονομική συγκυρία δεν είναι η καλύτερη θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για τα δύο ακίνητα-φιλέτα. Στα σχέδιά της, που βεβαίως θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους αναδόχους, είναι η κατασκευή μιας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, μιας από τις μεγαλύτερες μαρίνες της περιοχής, καθώς επίσης εμπορικών κέντρων και κέντρων ψυχαγωγίας- εστίασης. Για το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία πίστας 1.000 μέτρων στην οποία θα μπορούν να προσγειώνονται ελαφρά αεροσκάφη, μεταφέροντας τουρίστες από περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Ενας από τους κλάδους που θα επιδιώξει την επιτάχυνση των επενδυτικών σχεδίων του είναι και η τουριστική βιομηχανία. Μία από τις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στον κλάδο του τουρισμού είναι και η επένδυση της Dolphin Capital Ιnvestors, που αφορά το τουριστικό συγκρότημα Ρorto Ηeli Collection, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στην Αργολίδα.

Στόχος να μπουν μπουλντόζες αρχές του 2011 στον Αστακό
Η κυβέρνηση άναψε πριν από περίπου 15 ημέρες το πράσινο φως για την προώθηση της επένδυσης της Qatar Ρetroleum στη Ναυτική και Βιομηχανική Περιοχή (ΝΑΒΙΠΕ) Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει ότι ανάμεσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις στη ΝΑΒΙΠΕ είναι και η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας. Ανοιξε έτσι ο δρόμος για το σχέδιο της ελληνο-αραβικής κοινοπραξίας «Αstakos Ρower Ρlan Concorctium», δηλαδή την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1.010 ΜW με πρώτη ύλη υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LΡG), ύψους 800 εκατ.

ευρώ. Το καύσιμο θα μεταφέρεται από το Κατάρ στο λιμάνι του Αστακού με πλοία και εν συνεχεία θα αποθηκεύεται σε εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στην περιοχή. Το σχέδιο έχει ήδη πάρει θετική γνωμοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την έκδοση άδειας παραγωγής. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την ιταλική Εdison για την αγορά από αυτήν του 70% της παραγόμενης από τη μονάδα ενέργειας, μέσω της διασύνδεσης του λιμανιού του Αστακού με τη γείτονα, και αναμένονται οι λεπτομέρειες για την υπογραφή της σύμβασης. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως η αδειοδοτική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ώστε από του χρόνου να αρχίσουν τα πρώτα χωματουργικά έργα. Αλλά δεδομένου ότι το χρονοδιάγραμμα δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα τηρηθεί, η κοινοπραξία έχει κάθε λόγο να θέλει να υπαχθεί το έργο στη διαδικασία του Fast Τrack ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/20_18.html
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΗΡΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ BLOGS (ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ)  
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ALEXA COM 
(ΚΑΤΑΓΡΑΦH ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ  ΚΑΘΕ BLOG)







ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΝΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ 
Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ BLOGS NA ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΨΗΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ 'ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ'

Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline
Πιο γρήγορο από το «γρήγορο» Ίντερνετ αποδείχθηκε ένα ταχυδρομικό περιστέρι. Σε έναν πρωτότυπο αγώνα που διεξήχθη στη Βρετανία, δέκα περιστέρια ανέλαβαν την «αποστολή» να παραδώσουν μια κινηματογραφική ταινία, την ίδια στιγμή που ένας υπολογιστής ξεκινούσε να κάνει το ίδιο, μέσω Διαδικτύου...


Η ευρυζωνικότητα αποτελεί το πιο σύγχρονο μέσο επικοινωνίας, ενώ τα ταχυδρομικά περιστέρια χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή. Όμως χθες ο αγώνας μεταξύ των δύο «μέσων», υπογράμμισε τις χαμηλές ταχύτητες των ευρυζωνικών συνδέσεων σε αρκετές περιοχές. Το περιστέρι νίκησε το Ίντερνετ!

Ο αγώνας
Δέκα περιστέρια, που κουβαλούσαν ένα USB stick, ξεκίνησαν χθες το ταξίδι τους από μια φάρμα στο Γιόρκσαϊρ. Έπρεπε να παραδώσουν το αρχείο με την ταινία στον παραλήπτη της, που βρισκόταν 120 χιλιόμετρα πιο μακριά, στην παραθαλάσσια κωμόπολη Σκέγκνες.
Ταυτόχρονα ξεκίνησε το «ανέβασμα» της ταινίας -διάρκειας πέντε λεπτών- στο Ίντερνετ. Μια ώρα και ένα τέταρτο αργότερα τα περιστέρια είχαν φτάσει στον προορισμό τους, ολοκληρώνοντας την αποστολή. Την ίδια στιγμή, μόνο το 24% του αρχείου, μεγέθους 300MB, είχε «φορτώσει» στο Ίντερνετ.
Οι διοργανωτές αυτού του ιδιότυπου διαγωνισμού «φύσης» εναντίον «τεχνολογίας», δήλωσαν ότι η επίδειξη έγινε για να αναδειχθεί ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας «εξακολουθούν να μην είναι οι ενδεδειγμένες».
Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τέτοια κούρσα. Πέρυσι έγινε ένα παρόμοιο «πείραμα» στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Ένα περιστέρι με το όνομα «Ουίνστον» χρειάστηκε δύο ώρες για να διανύσει μια διαδρομή 96 χιλιομέτρων. Στον ίδιο χρόνο, μόλις το 4% ενός αρχείου 4 GB είχε «κατεβεί».
Τα περιστέρια ολοκληρώνουν ένα ταξίδι 120 χιλιομέτρων σε περίπου δύο ώρες, ενώ μια ADSL σύνδεση θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τη μεταφορά ενός αρχείου 300 MB.

Χαμηλές συνδέσεις στην περιφέρεια
«Η φάρμα μας έχει σύνδεση που πιάνει ταχύτητες 100 έως 200 Kbps ανά δευτερόλεπτο. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους στον υπολογιστή και οι αγρότες να υποβάλουν online δηλώσεις, αλλά η σύνδεση δεν είναι κατάλληλη γι’ αυτές τις εργασίες», δήλωσε ο Τρεφ Ντέιβις, επικεφαλής της εκστρατείας για τη βελτίωση των ευρυζωνικών συνδέσεων στην βρετανική περιφέρεια.
 Ο κ. Ντέιβις, ο οποίος είναι συνιδρυτής της εταιρείας υπηρεσιών Ίντερνετ Timico και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ISPA (Ένωση Παρόχων Διαδικτύου), πιστεύει ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τους παρόχους Διαδικτύου και από την κυβέρνηση. «Αυτή είναι η Βρετανία. Θα έπρεπε να είναι πλήρως συνδεδεμένη, αλλά περίπου το ένα τρίτο των νοικοκυριών δεν μπορούν να έχουν ευρυζωνικές συνδέσεις», τόνισε.
Ωστόσο, η British Telecom αμφισβητεί τα στοιχεία του. Ο εκπρόσωπος του βρετανικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών υποστήριξε ότι το 99% των νοικοκυριών μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα, πλην περίπου 160.000 γραμμών, «το μεγάλο μήκος των οποίων δεν επιτρέπει τη λειτουργία ευρυζωνικών συνδέσεων».
Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, ακόμη και στις αγροτικές περιοχές που διαθέτουν «γρήγορο» Ίντερνετ, στην πραγματικότητα οι συνδέσεις δεν είναι και τόσο γρήγορες.
Έρευνα που διεξήχθη πέρυσι για λογαριασμό του BBC διαπίστωσε ότι περίπου τρία εκατομμύρια νοικοκυριά στη Βρετανία είχαν συνδέσεις κάτω των 2 Mbps ανά δευτερόλεπτο.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να παρέχει συνδέσεις ταχυτήτων τουλάχιστον 2 Mbps σε κάθε σπίτι, μέχρι το 2015.
Όμως, πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης Ofcom διαπίστωσε ότι παρότι οι «ονομαστικές ταχύτητες» είναι σε άνοδο, οι πραγματικές ταχύτητες που απολαμβάνουν οι χρήστες είναι πολύ χαμηλότερες.
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_585.html

ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ Ο ΑΖΩΙΔΗΣ



Στην ελίτ των κορυφαίων τζουντόκα της Ευρώπης στις ηλικίες κάτω των 20 ετών, ανήκει από σήμερα ο Γιώργος Αζωίδης. Ο τζουντόκα της Χαλκιδικής, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -66 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας, αφού στον τελικό νίκησε με Ippon (1:42 πριν το τέλος) τον Ρώσο Αζναούρ Αρντάνοφ...


Είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό U20, με πρώτη πριν από έξι χρόνια, επίσης στα -66 κιλά, με πρωταγωνιστή τον Ταριέλ Ζιντιρίδη.
Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους το 2009 και Νο-23 (μέχρι και πριν την έναρξη των αγώνων) στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης σημειώνοντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Επικράτησε κατά σειρά των Μπραμ Κρανς (Ολλανδία), Γκρεγκόρζ Λεβίνσκι (Πολωνία), Ντμίτρι Φεντοσέενκοβς (Λετονία) και Λιούις Κίμπλ (Βρετανία), ενώ στον τελικό αν και βρέθηκε να χάνει με Yuko, χάρη στην εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση έκαμψε την αντίσταση του Ρώσου με Ippon.
Ακόμη από ελληνικής πλευράς ο Μιχάλης Λίλικιν (-60κ.) ηττήθηκε στον α` προκριματικό γύρο από τον Πορτογάλο Αντρέ Σοάρες και αποκλείστηκε πρόωρα όπως και οι Ελένη Μπαλτζίδου και Αντωνία Μαυρίδου στα -44 και -48 κιλά αντίστοιχα.


Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό


Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σχετικά με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο Νέων, στη Σόφια, από τον Γιώργο Αζωίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι νέοι Έλληνες αθλητές στους διεθνείς στίβους είναι και αξιέπαινες και επιτυχείς, όπως αποδεικνύεται και πάλι σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο Νέων, αυτή τη φορά, από τον Γιώργο Αζωίδη, μας γέμισε με χαρά, συγκίνηση και περηφάνια. Του εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για νέες μεγάλες επιτυχίες και στο μέλλον». 

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_8484.html
Νέες εκτιμήσεις για το παρελθόν της Σελήνης

 

Η Σελήνη πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια, από τα υπολείμματα μιας σφοδρής σύγκρουσης ανάμεσα στη Γη και σε ένα ουράνιο σώμα σαν τον Άρη.
 
Ένας νέος, πιο πλήρης από ποτέ, τοπογραφικός χάρτης των μεγάλων σεληνιακών κρατήρων, που δημιούργησαν αμερικανοί επιστήμονες με βάση τα νέα στοιχεία του σκάφους Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της NASA, έρχεται να αναζωπυρώσει μια χρονίζουσα επιστημονική διαμάχη σχετικά με το κατά πόσο ο δορυφόρος της Γης επλήγη από ένα ξαφνικό «μπαράζ» ουράνιων σωμάτων στην αρχή της ζωής του.
Δημιουργεί ακόμη νέους προβληματισμούς για το βίαιο παρελθόν και του δικού μας πλανήτη.
Η Σελήνη πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια, από τα υπολείμματα μιας σφοδρής σύγκρουσης ανάμεσα στη Γη και σε ένα ουράνιο σώμα σαν τον Άρη.
Η επιφάνειά της φέρει πολλαπλά σημάδια προσκρούσεων, τα οποία όμως -σε αυτό συμφωνούν οι γεωλόγοι- έχουν αραιώσει με το πέρασμα του χρόνου. Το κεντρικό ερώτημα είναι αν υπήρξε ένας αιφνίδιος «βομβαρδισμός» από ουράνια σώματα πριν από 3,9 δισ. χρόνια και, αν όντως υπήρξε, τι τον προκάλεσε.
Οι νέες παρατηρήσεις του LRO επέτρεψαν την λεπτομερή τοπογραφική μελέτη του φεγγαριού μέσω της εκπομπής ακτινών λέιζερ στην επιφάνεια του δορυφόρου και του υπολογισμού του χρόνου που χρειάστηκαν οι ακτίνες για να επιστρέψουν στο διαστημικό σκάφος, που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.
Το όργανο αυτό μπορεί από ψηλά να εντοπίσει οποιαδήποτε ανωμαλία του σεληνιακού εδάφους με ύψος ακόμα και δέκα εκατοστών.
Οι ερευνητές, υπό τον πλανητικό γεωλόγο Τζέημς Χεντ του πανεπιστημίου Μπράουν, που δημοσίευσαν σχετική εργασία στο περιοδικό «Science» εντόπισαν 5.185 κρατήρες με διάμετρο άνω των 20 χιλιομέτρων, περίπου διπλάσιους από όσους είχαν εντοπίσει οι επιστήμονες μέχρι τώρα.
Βρήκαν επίσης ότι οι παλαιότερες περιοχές του φεγγαριού είχαν αναλογικά περισσότερους μεγάλους κρατήρες σε σχέση με τις πιο νέες γεωλογικά περιοχές, μια ένδειξη ότι υπήρξαν δύο διαφορετικά «κύματα» προσκρούσεων στη Σελήνη, η οποία απέχει από τον πλανήτη μας 384.000 χιλιόμετρα περίπου.
Οι μεγαλύτεροι κρατήρες, που προήλθαν από μεγαλύτερους αστεροειδείς (μάλλον προερχόμενους από την κύρια ζώνη αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία), προκλήθηκαν πιο παλιά (πριν από 3,8 έως 3,9 δισ. χρόνια), ενώ οι μικρότεροι κρατήρες σχηματίστηκαν πιο πρόσφατα και προέρχονται από πιο μικρούς αστεροειδείς, που βρίσκονται πιο κοντά στη Γη.
Επίσης η μελέτη των στοιχείων του LRO σχετικά με τα κοιτάσματα ορυκτών δείχνει ότι ουσιαστικά πάνω στο φεγγάρι δεν υπάρχει πια καμία "παρθένα" επιφάνεια εξαιτίας των αλλεπάλληλων προσκρούσεων, άρα δεν φαίνεται πιθανό οι επιστήμονες να καταφέρουν να βρουν απομεινάρια πετρωμάτων που χρονολογούνται από την πιο πρώιμη εποχή γέννησης του δορυφόρου.
Ακόμα ανακαλύφθηκαν αρκετές ποσότητες οξυγόνου (άγνωστης προέλευσης) δεσμευμένες μέσα στα σεληνιακά ορυκτά, κάτι που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, για την αναπνοή και ως συστατικό καυσίμων.
Όμως άλλοι επιστήμονες, όπως ο Γκέρχαρντ Νέουκουμ του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, διαφωνούν και πιστεύουν ότι, επί δισεκατομμύρια χρόνια, διάφορες γεωλογικές διαδικασίες, όπως η ροή λάβας και η εκτίναξη υλικών από τις προσκρούσεις, έχουν στο μεταξύ αλλοιώσει σημαντικά τη σεληνιακή επιφάνεια και έχουν περιπλέξει την εικόνα, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει μια αξιόπιστη εικόνα για το αν όντως περισσότεροι μεγαλύτεροι αστεροειδείς προσέκρουσαν στη Σελήνη κατά το απώτατο παρελθόν σε σχέση με το πιο πρόσφατο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9765
Ρωσία - Πάνω από 10.000 οι νεκροί από τον καύσωνα

Ο άνευ προηγουμένου καύσωνας που έπληξε φέτος τη Μόσχα, ταυτόχρονα με τις πυρκαγιές που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη ρωσική πρωτεύουσα, αύξησαν κατά 60% τους θανάτους σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Τον Αύγουστο, μόνο στη Μόσχα που αριθμεί 10 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφηκαν 15.016 θάνατοι, δηλαδή 6.111 περισσότεροι από τον ίδιο μήνα του 2009, όπως είπε η αξιωματούχος της υπηρεσίας, Εβγκένια Σμιρνόβα. Εάν σε αυτόν τον αριθμό προστεθούν και οι 4.824 περισσότεροι θάνατοι που σημειώθηκαν τον Ιούλιο, τότε οι νεκροί από τον καύσωνα φτάνουν τους 10.935, μια αύξηση της τάξης του 60% σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.
Οι ρωσικές αρχές, που προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τις συνέπειες του καύσωνα, δεν έκαναν τότε καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αυτό. Μόλις στις 30 Αυγούστου, μετά από πληθώρα δημοσιευμάτων, η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 50% στη Μόσχα τον Ιούλιο ενώ σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 15.000 περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με άλλες χρονιές.
Ο ρωσικός Τύπος είχε δώσει έμφαση στο «έμφραγμα» που είχαν υποστεί τα νεκροτομεία και τα κρεματόρια της Μόσχας το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία επί πολλές εβδομάδες άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Να σημειωθεί ότι για το σύνολο της χώρας ο αριθμός των θανάτων παραμένει αδιευκρίνιστος.
ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9764

Reuters: Θυμίζει κάτι από Απρίλιο η τωρινή κατάσταση


Ανησυχίες εκφράζουν οι αναλυτές για την πορεία της ευρωζώνης καθώς φαίνεται ότι επιστρέφουν οι «εφιάλτες» του Απριλίου, με τα spreads των κρατικών ομολόγων να κινούνται εκ ...
νέου κοντά στα υψηλά της συγκεκριμένης περιόδου (Απριλίου-Μαΐου).

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο που δεν κατονομάζει, «το κύριο μέτωπο της φωτιάς έσβησε με το πρόγραμμα στήριξης που εκπόνησε η ΕΕ, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά μικρότερα μέτωπα που μπορεί να αναζωπυρωθούν με ένα δυνατό άνεμο».

Οι πλέον ευδιάκριτες περιπτώσεις, είναι αυτές της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, οι οποίες εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων φέτος, καθώς και οι τεράστιες υποχρεώσεις των τραπεζών στην Ιρλανδία.

«Ακόμη είμαστε σε διαδικασία εξόδου από την τελευταία φάση της χρηματοοικονομικής κρίσης και της κρίσης κρατικού χρέους», σχολίασε ο Marco Annunziata, επικεφαλής οικονομολόγος στη UniCredit.

«Υπάρχουν παρόμοιες ανησυχίες με αυτές που αντιμετωπίσαμε τον Απρίλιο και το Μάιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο σοβαρές καθώς πλέον υπάρχει η στήριξη, ενώ και οι χώρες, όπως η Ισπανία, έχουν δώσει ενθαρρυντικές ενδείξεις στην ανάληψη δομικών μεταρρυθμίσεων».

Ο Moritz Kraemer, επικεφαλής του τμήματος sovereign ratings στη Standard & Poor’s, επισήμανε ότι η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Βρετανία, έχουν όλες αρνητικές προοπτικές, υποδηλώνοντας πως υπάρχει πιθανότητα ένα προς τρία μιας περαιτέρω υποβάθμισης.

«Ασφαλώς και δεν βρισκόμαστε στην κατάσταση του περασμένου Απριλίου, όταν τα κρατικά ομόλογα αποκλείστηκαν από την αγορά. Ωστόσο, παίρνει χρόνο για τις κυβερνήσεις να εμφανίσουν αποτελέσματα των προσπαθειών τους, αλλά και να εμφανιστούν και οι ίδιες πρόθυμες να προχωρήσουν σε δημοσιονομικές προσαρμογές», τόνισε το στέλεχος της Standard & Poor’s.

Ακόμη, το πρακτορείο Reuters συνεχίζει ότι παρά την σφοδρή απόρριψη από την Αθήνα, του ενδεχόμενου αναδιάρθρωσης του χρέους, αρκετοί οικονομολόγοι εκτιμούν πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί ουσιαστικά να το κάνει.

«Οι επενδυτές είναι μπερδεμένοι. Αρχικά μας είπαν πως δεν θα υπάρξει διάσωση. Τότε, όταν οι αγορές άρχισαν να προεξοφλούν το ρίσκο χρεοκοπίας, μας είπαν ότι δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό, καθώς υπάρχει «αλληλεγγύη» μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο Annunziata.

Μην εκπλήσσεστε λοιπόν που οι αγορές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να επαναπροσδιορίσουν το ρίσκο, συνέχισε ο αναλυτής. 
capital.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/reuters.html

7ο χαριστικό παζάρι στη 


Θεσσαλονίκη...

Από το http://www.xariseto.gr/   
Μετά απο τα 6 τελευταία επιτυχημένα παζάρια αναδεικνύει αυτή τη φορά το θέμα των πρώην στρατοπέδων της πόλης, που χρόνια τώρα δεν έχουν αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες και παραμένουν εγκαταλελειμμένα.
Στις 3 Οκτωβρίου στο πρώην στρατόπεδο του Καρατάσου, στο Πολίχνη.
Δράσεις για παιδιά, παραστάσεις με μαριονέτες, κέφι, φαντασία, δημιουργία, επικοινωνία,
πικ-νικ, παζάρι ρούχων και βιβλίων και μικρών αντικειμένων.
Ζητούμε τη συμμετοχή...
 Διεκδικούμε το όνειρο.
Οι νέοι της πόλης συναντιούνται, συζητούν και οραματίζονται, μια πόλη φιλόξενη και ζωηρή, γειτονιές ζωντανές και δημιουργικές, κατοίκους ασυμβίβαστους και τολμηρούς.
Το event του group μας στο facebook
Έναρξη: Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010 στις 9:00
Λήξη: Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010 στις 21:00
Τοποθεσία: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ, ΠΟΛΙΧΝΗ
Οδός: Λεωφόρος Στρατού
Πόλη: Θεσσαλονίκη, Πολίχνη
Προβολή Χάρτη
Φέρτε αντικείμενα, Ρούχα, Βιβλία, cd, Παιχνίδια και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείται στο παζάρι του Xariseto.gr και πάρτε ότι σας είναι χρήσιμο ΔΩΡΕΑΝ!

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/7.html

Σε ποια ταινία θα συμμετάσχει ο Κώστας Κατσουράνης;


Ένας διεθνής άσος στη μεγάλη οθόνη! Ο Κώστας Κατσουράνης υποδύθηκε τον... εαυτό του στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Ομήρου Ευστρατιάδη αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον σκηνοθέτη και στους άλλους ηθοποιούς που βρέθηκαν μαζί του στο γύρισμα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=174033&cid=11

Πεζοί και ποδήλατα στο κέντρο της πόλης

Πεζόδρομος το Σάββατο πρωί η Πανεπιστημίου


Μια Αθήνα διαφορετική, απαλλαγμένη από τα ΙΧ που θα δώσει χώρο στους πεζούς και τους ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αύριο οι κάτοικοι της πόλης
Η ιδέα που υλοποιούν τα υπουργεία Υποδομών, Περιβάλλοντος, ο ΟΑΣΑ ο δήμος Αθηναίων και άλλοι φορείς της πόλης αντιγράφει μια συνηθισμένη πρακτική στο εξωτερικό. Σε συγκεκριμένα σημεία μιας πόλης γίνονται πεζοδρομήσεις  μία μέρα την εβδομάδα ή ακόμα και μία βδομάδα τον μήνα. Γιατί όχι και στην Ελλάδα;», διερωτάται ο υφυπουργός Υποδομών κ. Σπύρος Βούγιας ο οποίος χαρακτηρίζει την ιδέα «Πρόβα για το αύριο».

Η σημαντική οικολογική πρωτοβουλία περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και την ελεύθερη μεταφορά ποδηλάτων με το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ.

Παράλληλα προβλέπεται ολοήμερη χρήση δημοσίων μέσων μετακίνησης με εισιτήριο 1 ευρώ, ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου αλλά και κληρώσεις με έπαθλο δωρεάν μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία συμπληρώνεται από τις δράσεις που ετοιμάζει για την πόλη το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υλοποιώντας μέτρα που στοχεύσουν στην αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και στην μείωση της χρήσης των οχημάτων.

Όπως παρατηρούν στο υπουργείο, η χρήση των ΙΧ περιορίζει τους ελεύθερους χώρους  και το αστικό πράσινο μέσα στις πόλεις. Φαινόμενα  όπως η αυθαίρετη κατάληψη των δημόσιων χώρων από αυτοκίνητα και δίκυκλα, η απουσία σεβασμού προς τους πεζούς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ηλικιωμένους είναι καθημερινά φαινόμενα που επιτείνονται από την αδυναμία παρακολούθησης και επιβολής κατασταλτικών μέτρων στους παραβάτες. Αυτές οι πρακτικές οδηγούν και σε αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Το ΥΠΕΚΑ δίνοντας προτεραιότητα στη βιώσιμη κινητικότητα, προτείνει μια πρώτη δέσμη μέτρων με σκοπό τη δημιουργία κινήτρων για αυξημένη χρήση των ΜΜΜ στην πόλη, στην κατασκευή χώρων στάθμευσης μετεπιβίβασης σε κομβικούς σταθμούς του Μετρό και στην επεξεργασία ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αστικών εμπορευματικών μεταφορών.

Μάλιστα για όλους τους εποπτευόμενους φορείς, το υπουργείο
προωθεί πρόγραμμα μετακινήσεων με τα ΜΜΜ, προσφέροντας εκπτώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και ομαδικές μεταφοράς με υπηρεσιακά οχήματα.
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=81467


Δεν θα γίνει η λειτουργία στην Αγία Σοφία

Απαγόρευσαν στον Κρις Σπύρου την είσοδο στην Τουρκία


Τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα λειτουργία στην Αγία Σοφία, μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου.
http://img.protothema.gr/47611B0D9966D8BCA7922AF081CF5EA6.jpg

Σε τηλεγράφημά του, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ανέφερε πως σε δήλωση που έκανε ο κ. Σπύρου στην Αλεξανδρούπολη, από όπου σήμερα το πρωί θα ξεκινούσε το ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη, είπε πως έλαβε «από τις τουρκικές αρχές έγγραφο με το οποίο η δραστηριότητά του χαρακτηρίζεται προκλητική». Ο Σπύρου είπε πως «το έγγραφο έχει σχεδόν το χαρακτήρα απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία» και ότι εξαιτίας της εξέλιξης αυτής ματαιώθηκε το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αναφέρει σήμερα ότι σε δήλωσή του προς την εφημερίδα, ο σύμβουλος του Σπύρου, Αθανάσιος Μπακόλας είπε πως το εν λόγω έγγραφο ήταν επιστολή του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα.

Πριν από την εξέλιξη αυτή, ο Σπύρου μίλησε χτες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV και ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση που τον συλλάβει η αστυνομία καθώς επιχειρεί να πραγματοποιήσει τη λειτουργία, είπε «θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ρωτήσει για ποιο λόγο αντιμετωπίζω διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τον Πάπα». Ο Σπύρου υποστήριξε ότι κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη το 2006 ο Πάπας είχε επισκεφθεί και την Αγία Σοφία, όπου είχε προσευχηθεί.

Χτες ο τούρκος υπουργός πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ είχε δηλώσει ότι δεν θα δοθεί άδεια για λειτουργία στην Αγία Σοφία.

Σχετικές δηλώσεις έκανε χτες και ο διευθυντής του μουσείου του Τόπκαπι, ιστορικός Ιλμπέρ Ορταϊλί ο οποίος είπε πως «η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει ως έχει» και ότι «κανείς δεν μπορεί να μπει στο μουσείο της Αγίας Σοφίας δίχως εισιτήριο».

Σημειώνεται ότι αργά χτες το απόγευμα ομάδα τούρκων ακροδεξιών πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία. Περίπου 250 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τη λειτουργία που επρόκειτο να τελεστεί σήμερα.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=81335




Αμαξοστοιχία παρέσυρε πεζό


Λίγο μετά τις 20:00, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, άνδρας στη έχασε τη ζωή του όταν περπατώντας πάνω στις ράγες, παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 20:00, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας 444 με προορισμό την Κωνσταντινούπολη δεν πρόλαβε να αντιδράσει στη θέα του πεζού, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας, βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.
Η αμαξοστοιχία συνέχισε με μικρή καθυστέρηση το ταξίδι της.

http://www.zougla.gr/

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

H "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"...

 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/h_352.html

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ:
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
Ανδρέας Ευθυμίου, Υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου
                                                                                              
                                                           Μοσχάτο 17 Σεπτέμβρη 2010 

Δήλωση του Ανδρέα Ευθυμίου  σχετικά με τη συστράτευση του Θανάση Ντερέκα στην παράταξή μας «Ανθρώπινη πόλη- Σύγχρονος Δήμος»  

Με τη δήλωσή μου της 3 Σεπτεμβρίου για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου
στο νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου επεσήμανα τη δυσκολία της συνένωσης των δύο Δήμων και κάλεσα όλους εκείνους που πιστεύουν στο εγχείρημα του Καλλικράτη για μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση, να συμπαραταχθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις δίχως παζάρια και μυστικές συμφωνίες. Με βάση τα παραπάνω και μετά την απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου συναδέλφου Θανάση Ντερέκα να ενταχθεί στο συνδυασμό μας, έχω να δηλώσω να εξής:
Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη συστράτευση του Θανάση Ντερέκα. Στο δύσκολο αυτό αγώνα δεν μας περισσεύει κανείς και η συμμετοχή του ενδυναμώνει την προσπάθειά μας, για αυτό και τον ευχαριστώ για τη συμβολή του στην ενότητα.
Θέλω να καλέσω δημόσια σε κοινή συστράτευση και άλλες δυνάμεις και πρόσωπα που πιστεύουν σε μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, αυτόνομη και ριζοσπαστική, δίπλα στο δημότη με κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη.

Διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για ένα ισχυρό και σύγχρονο Δήμο Μοσχάτο- Ταύρο
  
      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ
                                                                                              
                                                           16 Σεπτεμβρίου 2010

Φίλες  και φίλοι του Μοσχάτου και του Ταύρου,Λίγες εβδομάδες  πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, οφείλουμε όλοι δημόσια, χωρίς  περιστροφές και υπονοούμενα, να πάρουμε θέση και αποφάσεις.
Πριν από λίγο καιρό δημόσια είχα δηλώσει ότι οι καθαρές θέσεις είναι προϋπόθεση για καθαρές σχέσεις.Αντιλαμβάνομαι το μερίδιο της κοινωνικής ευθύνης που μου αναλογεί ,σαν συμβολή σε θετικές και προοδευτικές  εξελίξεις στο Δήμο μας.
Ο νέος Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, που προέκυψε από την μεγάλη μεταρρύθμιση, απαιτεί κοινωνικές συναινέσεις – συμμαχίες και συνθέσεις.Μόνο το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα που στηρίζει τον Καλλικράτη και την μεταρρύθμιση, είναι εγγύηση για την προοδευτική εξέλιξη στον νέο μας Δήμο.
Αυτές τις στιγμές τόσο ο κώδικας αξιών ο δικός μου αλλά πιστεύω ολόκληρης της προοδευτικής παράταξης που χρόνια υπηρετώ, δεν μου επιτρέπουν να ιεραρχήσω και να προτάξω ατομικές φιλοδοξίες και προσωπικές στρατηγικές.Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια που συμμετείχα στον Δήμο, έκανα πάντα το ίδιο.
Μέσα από την διαφορετικότητα και την κριτική μου, προσπαθούσα  πάντα για το καλό της πόλης.Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και τώρα.Η τωρινή μου στάση, είναι στάση ενότητας και νίκης. Είναι θετική συμβολή στην ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της νέας δημοτικής εξουσίας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ.Και γι’ αυτήν την στάση μου, θέλω να με κρίνουν οι πολίτες του νέου Δήμου μας.Πάνω απ’ όλα είναι ο τόπος μας, πάνω και πέρα από μας είναι τα παιδιά μας και οι νέες γενιές που έρχονται. 
Θέλω να καλέσω με την πιο βροντερή φωνή, όλους όσους αυτήν την περίοδο συμπορευτήκαμε και δώσαμε μαζί τη μάχη της ανανέωσης και της νέας αρχής, να συμβάλλουν ,με την ατομική τους στάση, στην δημιουργία του νέου πλειοψηφικού ρεύματος στην περιοχή μας. Να στηρίξουμε όλοι μαζί χωρίς αστερίσκους υπονοούμενα και υποσημειώσεις τον επί τόσα χρόνια συνεργάτη, ΑΝΤΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ.
Εκτιμώ, ότι αν όλοι εμείς που πιστεύουμε στην ανανέωση ενώσουμε σήμερα τις δυνάμεις μας, τότε είναι βέβαιο ότι η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στον Δήμο μας, είναι σίγουρη.Το δίλλημα των εκλογών, δεν ήταν για μένα ποτέ δίλλημα προσώπων. Ήταν και είναι δίλλημα πολιτικών επιλογών.· Πιστεύουμε ή όχι στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη;·
Πιστεύουμε ή όχι στην ανανέωση της δημοτικής αρχής;· Είμαστε αποφασισμένοι ή όχι να συμβάλλουμε θετικά στην ενότητα, στην σύνθεση και στην νίκη;Αυτά είναι τα διλλήματα, και με βάση αυτά, κρίνεται ο καθένας από μας.Για όλους αυτούς τους λόγους, θα δώσω τη μάχη σαν απλός στρατιώτης μαζί με τον Αντρέα Ευθυμίου για την νέα αρχή.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ 
Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου

Στη Σητεία, το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο στον κόσμο


Το πάρκο στη Σεβίλλη-στη Σητεία θα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο!
Στην Κρήτη σχεδιάζονται μερικές από τις πιο μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις στην Ευρώπη! Μετά την άδεια που έδωσε η ΡΑΕ για το υβριδικό της γαλλικής EDF ισχύος 100MW, προωθείται το πιο μεγάλο ηλιοθερμικό πάρκο που έχει γίνει παγκοσμίως, ενώ αναμένονται οι άδειες και για τα υποβρύχια καλώδια. Οπως γράφει η ‘Πατρίδα’ ο νέος σταθμός στο Λασίθι θα είναι σχεδόν τριπλάσιος από εκείνο του δήμου Λεύκης και πολύ μεγαλύτερος από τον πρώτο πανευρωπαϊκό που ξεκίνησε να λειτουργεί πέρυσι στη Σεβίλλη της Ισπανίας(11 Μεγαβάτ, φωτό κάτω) .
Εάν δε ξεπεραστούν και οι αντιδράσεις στο Ακρωτήρι Χανίων- οι μοναχοί της Μονής Γουβερνέτου ζητούν να φτιάξουν ένα σταθμό 50 Μεγαβάτ σε 2000 στρέμματα-θα είναι και πάλι μεγαλύτερος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμός θα κατασκευαστεί από ένα κονσόρτσιουμ Γερμανών Ελβετών και Ισπανών οι οποίοι σε 3000 στρέμματα θα κατασκευάσουν το ηλιοθερμικό πάρκο για να παράγουν 60 Μεγαβάτ. Είναι μια επένδυση της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ και θα απασχολεί 100 εργαζόμενους.
Η περιοχή θεωρείται ιδανική διότι έχει υψηλή θερμότητα-έχει μετρηθεί ότι ανάλογες θερμότητες έχουν η Κρήτη και η Ρόδος και όχι πχ η Πελοπόννησος και σύμφωνα με τους κατασκευαστές τα οφέλη είναι πολλά καθώς το σύστημα θα μπορεί να δώσει ισχύ και δύο ώρες μετά τη δύση του ηλίου! Και δεν είναι η μόνη επένδυση που ετοιμάζεται καθώς και η ιαπωνική ‘Μιτσουμπίσι» και εταιρεία του Βαρδινογιάννη κινείται στην περιοχή για να κάνουν κάτι ανάλογο! Εξάλλου το υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας της ΕDF, που είχε καταθέσει στην πρώτη αίτηση πριν από 10 περίπου χρόνια, εγκρίθηκε πλέον επίσημα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή του-αφού εξασφαλιστούν και οι εγκρίσεις από τα Νομαρχιακά Συμβούλια.
Το υβριδικό- αιολικό- αντλησιοταμιευτικό -υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ενέργειας είναι μια επένδυση της τάξεως των 400 εκατομμυρίων ευρώ και θα γίνει στα Μάλια, όπου θα αξιοποιηθεί η δύναμη του νερού και της δυναμικής ενέργειας που αναπτύσσεται με δύο δεξαμενές και εκμεταλλευόμενοι την διαφορά του υψόμετρου. Το συγκεκριμένο σύστημα θα αντλεί νερά πλημμυρικά που φεύγουν στη θάλασσα και θα τα αποθηκεύει εφάπαξ (θα ανανεώνεται μόνο το νερό που εξατμίζεται) ώστε να μετατρέπουν με τη δύναμη του νερού σε ενέργεια.Σύμφωνα με τα στοιχεία της EDF το υβριδικό αιολικό- αντλησιοταμιευτικό -υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ενέργειας στην Κρήτη, συνδυάζει δύο βασικές ιδέες που τυγχάνουν ευρείας εφαρμογής.
  1. Την αρχική παραγωγή ενέργειας από αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 90, 1MW, που συνδέονται με το δίκτυο υψηλής τάσης της Κρήτης.
  2. Την αντλησιοταμίευση, δηλαδή την αποθήκευση ενέργειας, προερχόμενης κυρίως από ανανεώσιμες πηγές, με τη μορφή δυναμικής ενέργειας του νερού που αντλείται από έναν κάτω ταμιευτήρα σε έναν άνω, με υψομετρική διαφορά περίπου 700m μεταξύ τους. Η άντληση με τη χρήση ενέργειας από συμβατικές μονάδες γίνεται στις περιπτώσεις που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της αιχμής της επόμενης ημέρας, μόνο τις ώρες χαμηλού φορτίου. Στη συνέχεια, τη μετατροπή της δυναμικής ενέργειας του νερού σε ηλεκτρική με υδροστρόβιλους Pelto και την απόδοση ενέργειας στο μη διασυνδεδεμένο δίκτυο της Κρήτης.
http://www.cretalive.gr


http://kala-nea.gr/?p=8021#ixzz0zmM4tMks

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο γερμανικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης Bertelsmann ανακοίνωσε ότι ιδρύει μια ακαδημία δημοσιογραφίας, με έδρα το Αμβούργο, η οποία από το τέλος του 2011 θα αναλάβει να επιμορφώνει δημοσιογράφους που προέρχονται από χώρες όπου η ελευθεροτυπία είναι είδος υπό εξαφάνιση...
 Η "Διεθνής Ακαδημία Δημοσιογραφίας" θα δέχεται δημοσιογράφους "που προέρχονται κυρίως από χώρες όπου η ελευθερία του Τύπου είναι ανύπαρκτη ή απειλείται" και οι οποίοι αγωνίζονται "για την ελευθεροτυπία στη δουλειά τους", ανακοίνωσε η εταιρεία με την ευκαιρία της δεξίωσης που παρέθεσε στο Βερολίνο για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυσή της.


 Την πρωτοβουλία της εταιρείας στηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πορτογάλος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οι αρχισυντάκτες μεγάλων γερμανικών περιοδικών και εφημερίδων, όπως των Στερν, Σπίγκελ και Ντι Τσάιτ, έχουν βολιδοσκοπηθεί για να συμμετέχουν στο συμβούλιο του νέου ιδρύματος.


 Η Bertelsmann, η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, είναι ιδιοκτήτρια του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου RTL Group, του εκδοτικού οίκου Random House, τυπογραφείων και άλλων μέσων. Στη δεξίωση για την επέτειο της ίδρυσής της έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων ο Μπαρόζο και η καγκελάριος της Γερμανίας, Aγκελα Μέρκελ. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_1309.html

Η μελλοντική δημοσιογραφία on line και η αξιοπιστία στην μπλογκόσφαιρα...

*Η επιτυχία της δικής μας Αριάννας Huffington-Στασινοπούλου

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Το μέλλον της ενημέρωσης είναι στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να είναι ένας από τους τίτλους. Θα τα έλεγε όλα, για να ξεφύγουμε από το χιλιοειπωμένο ..τέλος στο χαρτί, ζήτω το διαδίκτυο...η εφημερίδα των πολιτών στο internet... ή αν προτιμάτε ...η κοινωνία των ειδήσεων μέσα από blogs και video. Για να μη χρησιμοποιήσω τη νέα επιστημονική ορολογία όσων ισχυρίζονται ότι το μέλλον της δημοσιογραφίας είναι υβριδικό. Για την μητέρα της δημοσιογραφίας on line (αυτή κι αν δεν είναι ελληνο-αγγλική σύνθεση), την γνωστή μας ελληνο-αμερικανίδα Arianna Huffington ή Στασινοπούλου (φωτογραφία) δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία. Την περασμένη χρονιά οι συνολικές εισπράξεις της από το huffingtonpost.com υπολογίζονται στα 12-16 εκατομμύρια δολάρια.
Η 60χρονη Αριάννα, γεννημένη στην ελληνική πρωτεύουσα, με δημοσιογράφο πατέρα, κατάφερε να έχει μεγάλη επιρροή στα μίντια. Τόση ώστε όταν ο Ομπάμα ανέλαβε...
 επίσημα την προεδρία των ΗΠΑ, στην παρθενική του συνέντευξη στα ΜΜΕ προτίμησε να δεχτεί την πρώτη ερώτηση από συνεργάτη της ιστοσελίδας huffingtonpost.com. Αγνόησε σκόπιμα τις μεγάλες έγκυρες αμερικανικές εφημερίδες και τηλεοράσεις, επιλέγοντας ένα μέσο επικοινωνίας που δεν βρίσκεται στα περίπτερα αλλά ταξιδεύει παντού στο διαδίκτυο. Βέβαια, τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο ίδιος δέχτηκε στο οβάλ γραφείο τους δημοσιογράφους δύο επαρχιακών εφημερίδων, δεν δίστασε να εκφράσει τις επιφυλάξεις του στα “πλοκάμια της μπλογκόσφαιρας που στο τέλος ίσως πνίξουν την πραγματική δημοσιογραφία”.
Η χρηματική αξία της on line δημοσιογραφίας της Στασινοπούλου εκτιμάται από 100-200 εκατομμύρια δολάρια. ΄Ισως ένα από τα μυστικά της δουλειάς της είναι ότι όλοι σχεδόν που γράφουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα της είναι συνεργάτες και όχι μόνιμο προσωπικό. ΄Αν και τα μεγέθη κάθε άλλο παρά συγκρίσιμα είναι, η Αριάννα θα έχει να αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα την εμφάνιση στο διαδίκτυο της γνωστής παραδοσιακής εφημερίδας The New York Times. Η πρόσφατη ανακοίνωση της αναπόφευκτης πρόθεσης των υπευθύνων αυτής της εφημερίδας (με ιδρυτή τον ΄Αρθουρ Σουλτσμπέργκερ) να εγκαταλείψουν την έκδοσή της σε χαρτί και να την παρουσιάζουν στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνει τα σχέδια κι άλλων εκδοτών να καταφύγουν αναγκαστικά σ΄ αυτή τη μορφή γρήγορης ενημέρωσης χωρίς σύνορα.
Μεταξύ αυτών είναι και κάποιοι δικοί μας. Προσανατολίζονται σ΄ αυτή την κατεύθυνση βλέποντας ότι δεν συγκρίνεται το παραδοσιακό κόστος παραγωγής της εφημερίδας σε χαρτί με εκείνο της ηλεκτρονικής μορφής της. Μέχρι τότε θα μας βασανίζουν τα ερωτήματα κατά πόσο η ψηφιακή εποχή θα διατηρήσει τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα,την διασταύρωση της είδησης, την αξιοπιστία της πηγής και την εμπεριστατωμένη ανάλυση των γεγονότων. Με απλά λόγια, αν η καρδιά της εφημερίδας στο διαδίκτυο θα χτυπά με το συνεχές κυνήγι της είδησης και κυρίως της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/on-line.html

Δεν επέτρεψαν Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία...

Από το http://filotimia.blogspot.com/

Μόλις τώρα μας ενημέρωσαν ότι οι Τούρκοι όχι μόνον δεν επέτρεψαν την τέλεση, σήμερα Παρασκευή,  Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία, αλλά οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού κ. Κρίς Σπύρου, 250 άτομα περίπου, θα παραμείνουν απόψε στην Αλεξανδρούπολη και δεν θα τους δοθεί άδεια να μετακινηθούν βορειότερα…
Τώρα ο κ. Σπύρου καλά θα κάνει να ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από τους ανθρώπους που παρέσυρε και ενέπλεξε εν αγνοία τους, στις...
 μεγαλεπήβολες μπίζνες του. Εμείς θα επανέλθουμε συντόμως με στοιχεία για τις εκπαιδευτικές «επιχειρηματικές δραστηριότητες» του ελληνοαμερικανού. 
 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5921.html
Λουκέτο σε 7 ραδιοφωνικούς σταθμούς
Τουλάχιστον 7 ραδιοφωνικοί σταθμοί, που λειτουργούσαν παράνομα έκλεισαν τις τελευταίες 10 μέρες με παρέμβαση του εισαγγελέα και της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Το βράδυ της Πέμπτης μπήκε λουκέτο σε 5 σταθμούς, που εξέπεμπαν παράνομα τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κατασχέθηκε ένας πομπός από τον όρο Ζαχαρίτσα και  δύο από το όρος Αιγάλεω.


http://www.star.gr/index.php?ID=media&Rec_ID=60406