Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ Ο ΑΖΩΙΔΗΣ



Στην ελίτ των κορυφαίων τζουντόκα της Ευρώπης στις ηλικίες κάτω των 20 ετών, ανήκει από σήμερα ο Γιώργος Αζωίδης. Ο τζουντόκα της Χαλκιδικής, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -66 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας, αφού στον τελικό νίκησε με Ippon (1:42 πριν το τέλος) τον Ρώσο Αζναούρ Αρντάνοφ...


Είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό U20, με πρώτη πριν από έξι χρόνια, επίσης στα -66 κιλά, με πρωταγωνιστή τον Ταριέλ Ζιντιρίδη.
Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους το 2009 και Νο-23 (μέχρι και πριν την έναρξη των αγώνων) στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης σημειώνοντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Επικράτησε κατά σειρά των Μπραμ Κρανς (Ολλανδία), Γκρεγκόρζ Λεβίνσκι (Πολωνία), Ντμίτρι Φεντοσέενκοβς (Λετονία) και Λιούις Κίμπλ (Βρετανία), ενώ στον τελικό αν και βρέθηκε να χάνει με Yuko, χάρη στην εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση έκαμψε την αντίσταση του Ρώσου με Ippon.
Ακόμη από ελληνικής πλευράς ο Μιχάλης Λίλικιν (-60κ.) ηττήθηκε στον α` προκριματικό γύρο από τον Πορτογάλο Αντρέ Σοάρες και αποκλείστηκε πρόωρα όπως και οι Ελένη Μπαλτζίδου και Αντωνία Μαυρίδου στα -44 και -48 κιλά αντίστοιχα.


Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό


Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σχετικά με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο Νέων, στη Σόφια, από τον Γιώργο Αζωίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι νέοι Έλληνες αθλητές στους διεθνείς στίβους είναι και αξιέπαινες και επιτυχείς, όπως αποδεικνύεται και πάλι σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο Νέων, αυτή τη φορά, από τον Γιώργο Αζωίδη, μας γέμισε με χαρά, συγκίνηση και περηφάνια. Του εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για νέες μεγάλες επιτυχίες και στο μέλλον». 

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_8484.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου