Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ρωσία - Πάνω από 10.000 οι νεκροί από τον καύσωνα

Ο άνευ προηγουμένου καύσωνας που έπληξε φέτος τη Μόσχα, ταυτόχρονα με τις πυρκαγιές που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη ρωσική πρωτεύουσα, αύξησαν κατά 60% τους θανάτους σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Τον Αύγουστο, μόνο στη Μόσχα που αριθμεί 10 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφηκαν 15.016 θάνατοι, δηλαδή 6.111 περισσότεροι από τον ίδιο μήνα του 2009, όπως είπε η αξιωματούχος της υπηρεσίας, Εβγκένια Σμιρνόβα. Εάν σε αυτόν τον αριθμό προστεθούν και οι 4.824 περισσότεροι θάνατοι που σημειώθηκαν τον Ιούλιο, τότε οι νεκροί από τον καύσωνα φτάνουν τους 10.935, μια αύξηση της τάξης του 60% σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.
Οι ρωσικές αρχές, που προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τις συνέπειες του καύσωνα, δεν έκαναν τότε καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αυτό. Μόλις στις 30 Αυγούστου, μετά από πληθώρα δημοσιευμάτων, η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 50% στη Μόσχα τον Ιούλιο ενώ σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 15.000 περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με άλλες χρονιές.
Ο ρωσικός Τύπος είχε δώσει έμφαση στο «έμφραγμα» που είχαν υποστεί τα νεκροτομεία και τα κρεματόρια της Μόσχας το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία επί πολλές εβδομάδες άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Να σημειωθεί ότι για το σύνολο της χώρας ο αριθμός των θανάτων παραμένει αδιευκρίνιστος.
ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου