Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ 2011-Eναρξη κυνηγιού Χαμένου Θησαυρού Παρέλαση από το Χαμένο Θησαυρό, Σταθμός ΗΣΑΠ - πλατεία Μεταμόρφωσης.(ΔΕΙΤΕ VIDEO)

































































































































































Βόλεϊ: Με ανατροπή πέρασε από την έδρα του Άρη ο ΠΑΟΚ

Μεγάλη νίκη στην έδρα του Άρη, με 3-2, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0. Με τους δύο πόντους της νίκης στα Βασιλικά, ο «δικέφαλος» διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν ΕΑΠ και Λαμία.


Στο πρώτο σετ οι ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, αλλά λάθος εφαρμογή του "ρολογιού" ενώ το σκορ ήταν 25-24 υπέρ του Άρη, έδωσε το σετ στους γηπεδούχος. Στο δεύτερο, οι "κίτρινοι" κυριάρχησαν πλήρως και φάνηκε ότι θα πάρουν καθαρή νίκη, όμως ο ΠΑΟΚ είχε άλλη άποψη. Με έναν καταπληκτικό Μπόγιτς να πετυχαίνει 27 πόντους συνολικά και τον Λινς να έχει εξαιρετικά ποσοστά στις επιθέσεις, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και έστειλαν το ματς σε τάι μπρέικ.

Το πέμπτο σετ ήταν συναρπαστικό, αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα. Ο Άρης είχε 8 ματς μπολ, ο ΠΑΟΚ 4 και τελικά ήταν αυτός που κέρδισε με το τάιμ μπρέικ να διαρκεί 30 λεπτά!

Τα σετ: 26-24, 25-17, 18-25, 19-25, 23-25



http://www.enet.gr/

Ευσυγκίνητη η Αμαρυλλίς...

Η Αμαρυλλίς εξομολογείται ότι έχει βάλει τα κλάματα σε πάρτι. Τι της συνέβη;

Όπως δήλωσε: «Είχε τύχει να κλάψω σε ένα πάρτι επειδή όλα τα κοριτσάκια χόρευαν με κάποιον κι εγώ ήμουν μόνη μου. Είχα περίεργη ψυχολογία, δεν πίστεψα ποτέ ότι ήμουν πολύ άσχημη, αν και ήμουν».

Πηγή: People

http://www.zougla.gr/

Έτοιμα τα video clip της Eurovision

Στο Studio A των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη ολοκληρώθηκαν χθες, Παρασκευή τα γυρίσματα της ειδικής εκπομπής, όπου θα παρουσιαστούν τα υποψήφια τραγούδια για τον ελληνικό τελικό της Eurovision. Την εκπομπή αυτή θα παρουσιάσει η Λένα Αρώνη στη ΝΕΤ, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 20.00.
Χθες βρέθηκαν στο στούντιο για την ολοκλήρωση των video clip των τραγουδιών τους η Βαλάντω Τρύφωνος που τραγουδά την μπαλάντα The Time is Now και το συγκρότημα «Τριημιτόνιο» με το τραγούδι «Χαμογέλα». Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τα γυρίσματα και των άλλων υποψηφίων...
Υπενθυμίζουμε ότι ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου. Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). 



Πηγή:real
http://www.gossip-tv.gr/story/81480/etoima-ta-video-clip-tes-eurovision

Onirama καλούν Σκλεναρίκοβα


Ετοιμάζουν συνεργασία-έκπληξη!

Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα διασκέδασε στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζονται οι Onirama και απόλαυσε το πρόγραμμα του Θοδωρή Μαραντίνη και των φίλων του. 

Η επίσκεψή της αυτή μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού το μοντέλο θα συνεργαστεί με το συγκρότημα για το νέο του video clip. 

Όπως αποκάλυψε η μάνατζέρ της, στο περιοδικό Down Town, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συζητήσεις για τη συνεργασία αυτή τη καλοκαίρι.

http://www.newsbeast.gr/


ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣΤΟΥΚΛΑΡΙΝΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣΑΘΗΝΩΝ. Αδιαχώρητο για την παράδοση

Καλά είναι τα νέα σχήµατα της ποπ, ο αγγλόφωνος στίχος, τα riff της κιθάρας, τα κάζουαλ ντυσίµατα, η Monica, ο Lolek, και τα τραγούδια για τα βροχερά τοπία των µελαγχολικών πόλεων, αλλά η άνοιξη της παράδοσης, η επιστροφή στις ρίζες (µε την καλή έννοια) και οι εκατοντάδες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων που ξεφυτρώνουν κάθε µέρα, είναι στοιχείο που δεν µπορείς να αγνοήσεις.

Αυτές οι σκέψεις µου γεννήθηκαν βλέποντας το κατάµεστο Μέγαρο Μουσικής, στο αφιέρωµα που επιµελήθηκε ο εθνοµουσικολόγος Λάµπρος Λιάβας µε τίτλο «∆εξιοτέχνες της ελληνικής δηµοτικής µουσικής». Για την ακρίβεια το πρώτο µέρος, µε θέµα το λαϊκό κλαρίνο και πρωταγωνιστές τον Πετρολούκα Χαλκιά, τον Νίκο Φιλιππίδη, τον Γιώργο Κωτσίνη, τον ∆ηµήτρη Κώτσικα και τα Χάλκινα Πνευστά της Κοζάνης.

Γιατί όταν βλέπεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαµπράκης του Μεγάρου τον κόσµο να κρέµεται σαν τσαµπιά, να επιδίδεται σε εκδηλώσεις λατρείας για τους κλαρινίστες µας, τότε ψάχνεις τις απαντήσεις για να ερµηνεύσεις το φαινόµενο.

«Ο κόσµος δεν σταµατάει να αναζητάει τα αληθινά πράγµατα, την αδιαµεσολάβητη έκσταση, το µεράκλωµα και το γλέντι (ή τον καηµό) χωρίς προκαταλήψεις. Πιάνεις πολλές φορές τον εαυτό σου να λέει: “Το θέλω αυτό πολύ, µε συγκινεί!” και κάπως έτσι ξαναγυρνάµε στα δηµοτικά, τα νησιώτικα, τα µικρασιάτικα, τα ρεµπέτικα, τα λαϊκά», έδωσε µία εξήγηση στα «ΝΕΑ» ο Παντελής Θαλασσινός.

Η µαζική προσέλευση άρχισε από νωρίς. Ο κόσµος των πανηγυριών, ο κόσµος της εσωτερικής µετανάστευσης που ψάχνει την τύχη του στην Αθήνα, η δεύτερη και τρίτη γενιά των Ηπειρωτών δεν ξεχνάει την πατρίδα του. Είχαν την τιµητική τους άλλωστε. Επιβεβαιώνοντας και τη δύναµη της παράδοσης, τη δίψα του κόσµου για δεξιοτεχνία και για τα παλιά γνώριµα ακούσµατα.

Κόσµος στο τραπεζάκι µε τα βιβλία και τα CD: «Γιώργος Κωτσίνης, Χοροί Ελληνικοί», «Με κέντηµα δικό του, Πετρολούκας Χαλκιάς», «Τραγούδια και Σκοποί από τους Χουλιαράδες της Ηπείρου». Αν δεν τρυπώσω στα καµαρίνια, δεν κάνω δουλειά, σκέφτοµαι και σε χρόνο dt είµαι µαζί µε τους σολίστες του κλαρίνου και τους µουσικούς. Παρατηρώ τα καλογυαλισµένα παπούτσια. Τις απίστευτες κοστουµιές. «Ο σοβαρός καλλιτέχνης ντύνεται καλά για να τιµήσει το κοινό», µου είχε πει ο αείµνηστος κλαρινιτζής Γιάννης Βασιλόπουλος και το επιβεβαιώνω.

Παίζουν, ποζάρουν, πίνουν ουίσκι µε κόκα κόλα. Είναι ο Πετρολούκας Χαλκιάς απ’ το ∆ελβινάκι και τη µεγάλη πορεία σε Ελλάδα και Αµερική. Είναι ο δαιµονικός Νίκος Φιλιππίδης απ’ την Κόνιτσα, ο άνθρωπος που άρχισε να παίζει φλογέρα στα έξι του και έχει φτάσει σε Ηρώδειο και Επίδαυρο. Είναι ο σαραντάρης Γιώργος Κωτσίνης, της νεώτερης γενιάς µε καταγωγή απ’ το Πωγώνι, λαµπρές σπουδές και τώρα διευθυντής του τοµέα παραδοσιακής µουσικής στο Ωδείο Φ. Νάκας.

Είναι ο ∆ηµήτρης Κώτσικας απ’ τη Γαλατινή Κοζάνης που έχει δηµιουργήσει τα Χάλκινα Πνευστά Κοζάνης. «Θα παίξουµε πολλά και βέβαια τα δικά µας τα Πωγωνίσια», µου λέει ο Πετρολούκας, που δεν µπαίνει πρώτη φορά στο Μέγαρο, για την ακρίβεια τέταρτη και δύο στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του είναι ο αδελφός του Αχιλλέας (θαυµάσιος βιολιστής) µε το µπαστούνι, ο λαουτιέρης Θανάσης Μαρκόπουλος απ’ το Μονοδέντρι, ο Σπύρος Αλεύροντας µε το ντέφι.





 http://www.tanea.gr/

Αυστραλία: Χωρίς τριαντάφυλλα φέτος του Αγίου Βαλεντίνου .Μετά τις πλημμύρες η τιμή τους αυξήθηκε έως και 50%


Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Αυστραλία θα κοστίσουν και θα πλήξουν ιδιαίτερα τους ερωτευμένους. Η θεομηνία κατέστρεψε τα τριαντάφυλλα με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Λόγω της έλλειψής του (και γενικά της έλλειψης λουλουδιών) η τιμή τους αυξήθηκε έως και 50% σε αντίθεση με τα άλλα δώρα για τους ερωτευμένους που φέτος κοστίζουν λιγότερα.
Στο μεταξύ με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής του Αγίου Βαλεντίνου γίνονται διάφορες έρευνες στην Αυστραλία. Μια απ' αυτές, μεταξύ 470.000 Αυστραλών, δείχνει πως οι πιθανότητες καπνιστών να βρουν σύντροφο μειώνονται.
Το 40% των γυναικών αρνείται να βγει σε ραντεβού με καπνιστές και το ίδιο ισχύει για το 34% των ανδρών. Το μήνυμα της έρευνας είναι πως «το τσιγάρο σκοτώνει και τον έρωτα» σχολίασε η Άννα Ρέινολντς από το eHarmony.com.au.
Την ίδια στιγμή ο δανειστικός οργανισμός MyRate.Com.au καλεί τους νέους αντί να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε άσκοπα δώρα να τα διαθέσουν για την μείωση του στεγαστικού τους δανείου.
«Αν κάθε ζευγάρι πληρώσει 300 έξτρα δολάρια στην δόση του στεγαστικού του δανείου (τόσα ξοδεύει κατά μέσον όρο του Αγίου Βαλεντίνου) τότε θα κερδίσει 20.000 δολάρια κατά την διάρκεια του δανείου. Οι Μπιτλς έλεγαν πως τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν αγάπη αλλά η στέγη και η έλλειψη χρέους την εξασφαλίζουν» είπε η διευθύντρια της εταιρίας Νάταλι Μπολ.


http://www.tanea.gr/

Ζητούν να μπουν μπάρες στις εισόδους του μετρό!

Δεν έπρεπε να γίνουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων αλλά να μπουν ηλεκτρονικές μπάρες. Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα μπορούσε να είχε ημερήσια έσοδα 800.000 ευρώ!

Το Μετρό και ο Ηλεκτρικός μπορούν να επιτύχουν θεαματική αύξηση των εσόδων τους και να καλύψουν τις τρύπες των λεωφορείων, αν εφαρμοστεί ποτέ το «κλειστό σύστημα» εισιτηρίου στα εν λόγω μέσα. Αν δηλαδή τοποθετηθούν μπάρες στις εισόδους και εξόδους των σταθμών, από όπου θα περνούν όσοι έχουν προμηθευτεί- και ακυρώσει το εισιτήριό τους. Κάτι δηλαδή που γίνεται σε όλα τα μετρό των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Αυτό σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη των αστικών συγκοινωνιών, τα οποία τονίζουν ότι η συγκεκριμένη ιδέα ανακυκλώνεται χωρίς επιτυχία από το 2000 και δεν πραγματοποιείται για άγνωστους ως σήμερα λόγους.

«Το Μετρό και οι ΗΣΑΠ μπορούν αθροιστικά να επιτύχουν ημερήσια έσοδα της τάξεως των 800.000 ευρώ, χωρίς καν να χρειαστεί η σημερινή αύξηση του εισιτηρίου» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και επισημαίνουν ότι «το μόνο που χρειάζεται είναι μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του κλειστού συστήματος και δυο-τρεις μήνες δουλειά».

Οπως εξηγούν, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί και στην Αθήνα το ίδιο μοντέλο που υπάρχει στο Λονδίνο ή στο Παρίσι, όπου κανένας δεν μπαίνει ή δεν βγαίνει χωρίς να ακυρώσει το εισιτήριό του, διότι υπάρχουν μπάρες με ακυρωτικά μηχανήματα τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των σταθμών.

«Το Μετρό και ο Ηλεκτρικός διακινούν αθροιστικά 800.000 επιβάτες την ημέρα. Από 1 ευρώ να δίνει ο καθένας, μπορούμε να πετύχουμε ετήσια έσοδα σχεδόν 300 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να καλύψουμε εν μέρει και τα ελλείμματα των λεωφορείων» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι παρόμοιο σύστημα με πύλες εισόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανέτως και στις οδικές μεταφορές, όπως τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

«Εφαρμόζεται με επιτυχία στο εξωτερικό και αποτελεί τον μόνο τρόπο ανάσχεσης της εισιτηριοδιαφυγής. Ειδάλλως, πώς θα μπει το σώμα ελεγκτών να ελέγξει στις 8 το πρωί σε ένα όχημα που είναι υπερπλήρες από επιβάτες;» αναρωτιούνται.

«Αν εφαρμοστεί το κλειστό σύστημα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε εύκολα οι αστικές συγκοινωνίες θα συγκεντρώσουν έως και 500 εκατ. ευρώ σε μία χρονιά» καταλήγουν.

Το Μετρό είναι ο μεγάλος ριγμένος στη «μοιρασιά» των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών από τον ΟΑΣΑ καθώς, ενώ αποτελεί εν γένει κερδοφόρο οργανισμό και το δεύτερο μέσο σε μεταφορά επιβατών, λαμβάνει μέρισμα μόλις 20% από τη διακίνηση των εισιτηρίων, όταν το 2000 έπαιρνε το 37%. Μάλιστα, και λόγω του ενιαίου εισιτηρίου, λαμβάνει κατ΄ αναλογία 45% λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνε στην αρχή της δεκαετίας. Παράγοντες των δημοσίων μεταφορών εντοπίζουν ως πληγή του κακού τον μαθηματικό τύπο κατανομής των εσόδων από τον ΟΑΣΑ, ο οποίος υποβιβάζει το πλέον υγιές μέσο μεταφοράς.




newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_7227.html

ΠΟΡΟΙ ΥΨΟΥΣ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πόσο 30 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, κατένειμε στους 325 δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση...

Εν τω μεταξύ, το οξυμένο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών όλων των κατηγοριών (ΑΜΕΑ, μουσικά σχολεία κλπ) συζήτησαν οι περιφερειάρχες στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.).
Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ομόφωνα να ζητηθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, πρώτον, να ψηφίσουν άμεσα την τροπολογία για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών από τις καταργηθείσες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, δεύτερον, να αποδώσουν στις περιφέρειες το σύνολο των οφειλόμενων χρημάτων προηγούμενων ετών και, τρίτον, να προχωρήσει η προετοιμασία για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του «Καλλικράτη» για μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας από τις περιφέρειες στους δήμους από την 1η Ιουλίου 2011, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά και νέες αρρυθμίες.



http://fimotro.blogspot.com/

Ποιες συναλλαγές εξαιρούνται. Μετρητά τέλος για συναλλαγές πάνω από 3.000 ευρώ. Τα πρόστιμα που προβλέπονται

Aπό 1η Απριλίου ξεκινάει το μέτρο της υποχρεωτικής εξόφλησης συναλλαγών μέσω καρτών, επιταγών ή τραπεζικών λογαριασμών. Το όριο συνδιαλλαγής για το 2011 είναι 3.000 ευρώ αντί τα 1.500 που είχε οριστεί αρχικά και από 1 Ιανουαρίου του 2012 η εξόφληση γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης για ποσά από 1.500 ευρώ

Αξία της συναλλαγής ορίζεται το σύνολο του ποσού συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Σε περίπτωση που η συναλλαγή γίνεται σε ώρα και ημέρα που δεν λειτουργεί η τράπεζα και δεν είναι δυνατή η εξόφληση, θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη είσπραξης μετρητών και ο εισπράξας θα πρέπει να τα καταθέσει σε τράπεζα μέσα σε δυο μέρες.
Όσον αφορά στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση παράβασης κυμαίνονται από 117 έως 1170 ευρώ.
Συναλλαγές που εξαιρούνται:
♦ Οι πωλήσεις ακινήτων, βιομηχανοστασίων, πλοίων, αυτοκινήτων, αεροσκαφών και λοιπών μηχανημάτων, εφόσον συντάσσονται συμβόλαια μεταβίβασης, καθώς και οι πωλήσεις μετοχών, παραγώγων, ομολογιών, ομολόγων, εντόκων γραμματίων και λοιπών συναφών.
♦Οι πωλήσεις ύδατος μη ιαματικού, αεριόφωτος, ηλεκτρικού ρεύματος, θερμικής ενέργειας ή παροχής τηλεπικοινωνιακών, ταχυδρομικών, τραπεζικών, χρηματιστηριακών, χρηματοδοτικών εργασιών, καθώς και στις περιπτώσεις είσπραξης ανταποδοτικών τελών και λοιπών συναφών δικαιωμάτων από το Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., δημοτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
♦ Αγορές που εξοφλούνται από διαφορετικά πρόσωπα.

http://www.enet.gr/

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητεί η τρόικα .Αποκρατικοποιήσεις «μαμούθ» στην τετραετία


Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 15 δισ. ευρώ, έδωσαν οι ελεγκτές της τρόικας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι υπερβολικά αργή.
Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 15 δισ. ευρώ, έδωσαν οι ελεγκτές της τρόικας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι υπερβολικά αργή.
Οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου, καθώς και αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ στην τετραετία. Αναφορικά με τα επόμενα δύο χρόνια το πρόγραμμα προβλέπει έσοδα 15 δισ.ευρώ.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Σερβάς Ντερούζ, η χώρα θα πρέπει να αντλήσει έσοδα 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές πηγές (εσόδων) από αποκρατικοποιήσεις: εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις, τα μερίδια του Δημοσίου σε αυτές τις επιχειρήσεις και εμπορικά ακίνητα», διευκρίνισε. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει πλήρης και αναλυτική απογραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τόμσεν τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η τρόικα δεν πρότεινε την πώληση αρχαίων μνημείων της Ελλάδας για συμπληρωθεί το ποσό.
«Για να βοηθήσουμε στη μείωση του δημοσίου χρέους και να στηρίξουμε μεγαλύτερες επενδύσεις και ανάπτυξη, είναι σημαντικό να ενισχύσει τις ιδιωτικοποιήσεις».
Ο κ. Ντερούζ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο ως προς τη δημοσιονομική εξυγίανση, ωστόσο προειδοποίησε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να μειωθεί το έλλειμμα.
Στην κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής της τρόικας αναφέρουν ότι η συνολική αξιολόγησή τους είναι ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων του.
Όπως σημειώνουν, παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος.
Υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη.
«Το πρόγραμμα είναι εντός των στόχων, αλλά δεν θα παραμείνει εντός των στόχων, χωρίς μια σημαντική, εκτεταμένη επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.
Οι κύριοι Τόμσεν και Ντερούζ αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων και ανέφεραν ότι θα παρακολουθήσουν την εφαρμογή για ένα διάστημα έξι μηνών και αν χρειαστεί θα προτείνουν τροποποιήσεις.
«Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους η έξοδος στις αγορές»
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι το κλίμα για έξοδο της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές δεν είναι «τόσο ευνοϊκό όσον αναμέναμε», αλλά αυτό οφείλεται σε γενικότερες εξελίξεις που αφορούν τις οικονομίες της περιφερειακής Ευρώπης. Ο κ. Τόμσεν απέφυγε να αναφερθεί σε εκτιμήσεις του για τον ακριβή χρόνο εξόδου της χώρας μας στις διεθνείς αγορές, σημείωσε πάντως ότι με την πιστή εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας είναι αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να βγει μέχρι τις αρχές του επομένου έτους.
Η τρόικα βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί για να διαπιστώσει αν η χώρα τηρεί τους όρους του Μνημονίου. Η τελευταία επιθεώρηση αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Η νέα δόση των 15 δισ. ευρώ θα πρέπει πλέον να εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης καθώς και από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Η χώρα έχει λάβει μέχρι στιγμής δάνεια ύψους 38 δισ. ευρώ.
περισσότερα http://www.naftemporiki.gr/

Ενοπλη ληστεία σε Τράπεζα στα Ασπρα Σπίτια


Ένοπλη ληστεία, με λεία περίπου 250 χιλιάδες ευρώ, έγινε στις 8 το πρωί, από τέσσερα άτομα, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα ‘Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Οι δράστες έφτασαν στην τράπεζα με ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι «Μιτσουμπίσι», το οποίο είχε κλαπεί προχθές από το Μοσχάτο. Οι δύο έσπασαν με βαριοπούλες την πλαϊνή είσοδο και εισέβαλαν στο υποκατάστημα, όπου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με δύο καλάσνικοφ και τους ανάγκασαν να ανοίξουν το ΑΤΜ από το οποίο πήραν περίπου 150 χιλιάδες ευρώ.
Στη συνέχεια άρπαξαν άλλα 100 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία και μαζί με τους συνεργούς τους διέφυγαν. Το φορτηγάκι όμως ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και τότε οι δράστες σταμάτησαν διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «Φίατ Πούντο», στο οποίο επέβαιναν δύο κοπέλες, τις έβγαλαν έξω και έφυγαν με το ΙΧ.
Το «Πούντο» βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγο αργότερα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τον τόπο της ληστείας, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
http://www.tromaktiko.net/

«Ουδέν πρόβλημα»

Από το πρωί έχει ξεσπάσει ένα θέμα με την Eurovision μετά την είδηση ότι η Νίκη Πόντε πήρε τους χορευτές της Αντιγόνης Ψυχράμη. Η Αντιγόνη πάντως δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα…

«Δεν είχαμε ξεκινήσει πρόβες με τα παιδιά. Εφόσον δεν είχαμε ξεκινήσει και είχανε κάνει κάποιες πρόβες, δεν το βρίσκω παράλογο. Το καταλαβαίνω από τη μεριά τους. Εφόσον τους προέκυψε αυτό και το επέλεξαν. Είναι επιλογές του κάθε ανθρώπου, δε μπορώ να το κρίνω. Θα δουλεύουμε σκληρά και όλα θα πάνε μια χαρά. Δεν κάθομαι να αναλώνομαι σε τέτοια. Τη Δευτέρα θα γνωρίσω τους (νέους) χορευτές». 




Πηγή: news-piper

http://www.zougla.gr/

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δικαίωση του στίβου


Ενθουσιασμό προκάλεσε στον κόσμο του στίβου η νίκη της Γουέστ Χαμ στη δημοπρασία του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου.
Η επικράτηση της Γουέστ Χαμ έναντι της Τότεναμ στον «αγώνα» με έπαθλο το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο του στίβου, που από την πρώτη στιγμή πίεζε ασφυκτικά να διατηρηθεί ο στίβος του γηπέδου μετά τη λήξη των Αγώνων.
Ο συγκεκριμένος παράγοντας, άλλωστε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση, καθώς η Τότεναμ είχε ξεκαθαρίσει πως οτιδήποτε μη ποδοσφαιρικό θα έπαιρνε αργά ή γρήγορα το δρόμο του.. ξηλώματος.
«Είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή της Γουέστ Χαμ, που έγινε μετά από μία διεξοδική και ανταγωνιστική διαδικασία», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», αλλά και αντιπρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε.

http://www.onsports.gr/

Χόσνι Μουμπάρακ: Κυβέρνησε 30 χρόνια, «έπεσε» σε 18 μέρες

Όση δημοσιότητα γνώρισε ο Χόσνι Μουμπάρακ στις 18 μέρες της εξέγερσης, δεν τις γνώρισε στα 30 χρόνια που κυβέρνησε την Αίγυπτο!

Εδώ και λίγη ώρα, ο Χόσνι Σαΐντ Μουμπάρακ –όπως είναι πλήρες όνομά του- αποτελεί μέρος της ιστορίας της Αιγύπτου. Δεν έφυγε με τον τρόπο που ίσως θα ήθελε, έχοντας την αναγνώριση του λαού του, αλλά τουλάχιστον δεν έφυγε όπως και ο προκάτοχος του: δολοφονημένος δηλαδή...

Είναι ο 4ος και μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της Αιγύπτου. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Οκτωβρίου του 1981 μετά τη δολοφονία του Ανουάρ ελ Σάντατ. Είναι παντρεμένος με την Σούζαν Θάμπετ και έχουν δυο γιους, τον Άλαα και τον Γκαμάλ και δυο εγγόνια.

Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1928, στο Καφρ-ελ-Μεσέλχα, που βρίσκεται στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου, στην καρδιά της Αιγύπτου. Με την αποφοίτηση του από το Λύκειο, εισήχθη στην Αιγυπτιακή Στρατιωτική Ακαδημία, από όπου και αποφοίτησε με bachelor στις Στρατιωτικές Επιστήμες.

Το 1950 εισήχθη στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας, από όπου και αποφοίτησε με Bachelor στις Αεροπορικές Επιστήμες. Έκτοτε υπηρέτησε σε πολλές διοικητικές θέσεις στην Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ως πιλότος, εκπαιδευτής, σμηναγός και Διοικητής Βάσης. Το 1964, ο Μουμπάρακ ήταν επικεφαλής της αιγυπτιακής στρατιωτικής αποστολής στην πρώην Σοβιετική Ένωση και διορίσθηκε Διοικητής της Δυτικής Αεροπορικής Βάσης, στο Δυτικό Αεροδρόμιο του Καΐρου.

Κατά την περίοδο 1967-1972, είχε διορισθεί Διοικητής της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας και Αρχηγός Επιτελείου της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1972, οπότε και έγινε αντιπτέραρχος της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας και υφυπουργός Στρατιωτικών. Τον Οκτώβριο του 1973 προήχθη στον βαθμό του πτεράρχου. Τον Απρίλιο του 1975 ονομάσθηκε Αντιπρόεδρος της Αιγύπτου και το 1978 διορίσθηκε Αντιπρόεδρος του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Αιγύπτου (NDP).

Ανέλαβε την προεδρία –όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας- μετά τη δολοφονία του Σάντατ και παρέμεινε εκεί για 30 ολόκληρα χρόνια. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1987, του 1993, του 1999 και του 2005. Αρχικά, επρόκειτο να είναι υποψήφιος και στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου αλλά τον... πρόλαβαν οι εξελίξεις και η εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου.

Υπό την προεδρία του, η Αίγυπτος έγινε ξανά δεκτή στους κόλπους του Αραβικού Συνδέσμου, το 1989. Στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου, η Αίγυπτος τάχθηκε υπέρ του Κουβέιτ και έστειλε δυνάμεις εναντίον του Ιράκ. Και αυτό της το ξεπλήρωσαν ΗΠΑ και Ευρώπη, χαρίζοντάς της χρέη ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων!

Παρά τις παραδοσιακά καλές σχέσεις του με τις ΗΠΑ, ο Μουμπάρακ αντιτάχθηκε στην αμερικανική εισβολή του 2003 στο Ιράκ, τονίζοντας πως έπρεπε πρώτα να επιλυθεί το Μεσανατολικό ζήτημα. Εκτίμησε πως ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να γεννήσει «100 Μπιν Λάντεν». Εν πολλοίς, δικαιώθηκε...

Επικρίθηκε για διώξεις πολιτικών του αντιπάλων και για προσπάθεια καταστολής της αντιπολίτευσης. Το Δεκέμβριο του 2005 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια καταναγκαστικά έργα ο Αϊμάν Νουρ.

Ο λαός τον κατηγόρησε πως έδειχνε εύνοια στο γιο του, Γκάμαλ, τον οποίο προόριζε για διάδοχό του. Τον κατηγόρησε και για το επίπεδο ζωής, αφού στην Αίγυπτο έχει εξαφανιστεί η μεσαία τάξη. Με αφορμή τη φτώχεια και την εξαθλίωση ξεκίνησε και η εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου, με σύμβολο την πλατεία Ταχρίρ ή πλατεία Απελευθέρωσης, του Καΐρου.

newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/30-18.html

Αποχωρεί ο Χόσνι Μουμπάρακ


Έξαλοι πανηγυρισμοί στο Κάιρο

Ανακοινώθηκε πριν από μερικά λεπτά η παραίτηση Μουμπάρακ από τον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου, κ. Σουλεϊμάν, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στην πλατεία Ταχρίν του Καΐρου
http://www.newsbeast.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Για το καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου


Για το καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

     Η Αποκριά είναι μια Διονυσιακή γιορτή που επέζησε ανά τους αιώνες πέρα από οικονομικές κρίσεις και χρεοκοπίες. Στηρίζεται στη σάτιρα, την ανατροπή της καθημερινότητας με το μασκάρεμα, που πίσω από την ανωνυμία της στολής δίνει την δυνατότητα αλλαγής ρόλων. Αποκριά είναι η κριτική στα κακώς κείμενα της κάθε εξουσίας.
Τι σχέση είχε το καρναβάλι του Μοσχάτου με την Αποκριά;
Εκδηλώσεις χωρίς σάτιρα, χωρίς αυθορμητισμό, φτιαγμένες με μια αισθητική τηλεοπτικού σόου που ανταγωνίζονταν επάξια τις πρωινάδικες εκπομπές της τηλεόρασης.
Ακόμα και θετικές προσπάθειες όπως η εκδήλωση για την παράδοση την Τσικνοπέμπτη ή το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που πρέπει να συνεχιστεί, χάνονταν στη φτήνια των «μεταλλαγμένων» βραζιλιάνων χορευτριών
Ψυχαγωγία για όλους


Βρισκόμαστε στη σκιά μια πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που δεν θα τελειώσει σύντομα. Τα επόμενα χρόνια τα φαινόμενα της «νέας φτώχειας», της περιθωριοποίησης όλο και περισσότερων ανθρώπων θα ενταθούν και τα αστικά κέντρα αποτελούν κατεξοχήν το πεδίο όπου νέα φαινόμενα αποκλεισμού θα εμφανιστούν με βιαιότητα.. 
Στο δήμο μας το Ωδείο και όλο το Πνευματικό Κέντρο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Οι καθηγητές τους για πολλούς μήνες απλήρωτοι. Οι γονείς σε απόγνωση. Προσωπικοί και οικογενειακοί προγραμματισμοί σε διάλυση και φυσικά αυτή την κρίση δεν μπορεί να την παρακάμπτουμε με δηλώσεις ότι « όλα αυτά οφείλονται σε διοικητικές αστοχίες »- λες και υπεύθυνη για την διοίκηση του Πνευματικού κέντρου δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια η ίδια δημοτική αρχή και  οι εν ενεργεία σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου - και να συνεχίζουμε αμέριμνοι να συζητάμε την οργάνωση καρναβαλιού από τον Δήμο.
Πέρα από την σπατάλη οικονομικών πόρων, απαραίτητων για την λειτουργία των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου, το Καρναβάλι Μοσχάτου, που η Δημοτική πλειοψηφία ονειρεύεται να το κάνει Μοσχάτου- Ταύρου, έχει πλέον κλείσει τον κύκλο του. Η δυστοκία όλων των πρόσφατων συσκέψεων δείχνει ότι παραμένει «ξένο» για τους κατοίκους.  

Ο Δήμος μας οφείλει να ενθαρρύνει την ερασιτεχνική έμπνευση και πρωτοβουλία των μαθητών, των γονιών, των κατοίκων κάθε ηλικίας στις γειτονιές ,στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, για ερασιτεχνικές αποκριάτικες εκδηλώσεις, που θα ενισχύουν την παρέα, την επαφή, την αλληλεγγύη στην κοινωνία ,με αποκορύφωμα τον γιορτασμό της Καθαροδευτέρας στην Παραλία Μοσχάτου και στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων για όλους τους κατοίκους.
     Με αυτές τις σκέψεις ζητάμε ο προγραμματισμός και ο προϋπολογισμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων να τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ






             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                   Μοσχάτο, 9/2/2011
          
   ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.: ………2799………………….. 

                                                                       ΠΡΟΣ:
·         Συλλόγους, Φορείς, Σωματεία, Ενώσεις
·         Αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι
·         Εθελοντικές οργανώσεις
·         Κινήσεις πολιτών
·         Δημότες

Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες

    Δύο σημαντικοί θεσμοί για τη συμμετοχή και τις δυνατότητες του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου πρόκειται να ενταχθούν στη διοίκηση του Δήμου μας. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και ο Συμπαραστάτης του Δημότη.
   Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με προγράμματα του δήμου και για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, εξετάζει τοπικά προβλήματα και αναπτυξιακές δυνατότητες  και προτείνει λύσεις.
   Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης, είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Δέχεται καταγγελίες πολιτών και επιχειρήσεων, διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους για τα θέματα που προκύπτουν.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του θα επιλέξει τους εκπροσώπους της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Οι υποψηφιότητες για τους δύο θεσμούς κατατίθενται στο Δημαρχείο (Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου), μέχρι τις 21/2/2011. Το πλήρες κείμενο των προκηρύξεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.dimosmoschatou.gr.
   Πιστεύω στη μεγάλη συμμετοχή σας σε δύο συμμετοχικούς θεσμούς που μπορούν να προσφέρουν στο νέο μας Δήμο.
                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


                                                                                                 Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Ασταμάτητος ο Αθηναϊκός!

Η υπεράσπιση του στέμματος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για τον Αθηναϊκό, που ξεπέρασε στο κλειστό της Εργάνης το εμπόδιο και της Μαν Φίλτερ Σαραγόσα (74-62) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του EuroCup Γυναικών.
Το εξαιρετικό συγκρότημα του Γιάννη Κτιστάκη στον δρόμο προς ακόμη έναν τελικό θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις (24/2 εκτός και 3/3 εντός) την ισραηλινή Ελίτζουρ Ράμλα.

Το άλλο ημιτελικό ζευγάρι της διοργάνωσης αποτελούν η ρώσικη Τσεβάκατα και η γαλλική Αράς.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 40-31, 56-40, 74-62
Αθηναϊκός (Κτιστάκης): Καλέντζου 6 (3ασ.), Λύμουρα 5 (3ασ.), Χατζηνικολάου 14 (6ρ., 3ασ.), Σωτηρίου 9 (1τρίπ., 7ρ., 4λ.), Κρες 15 (1/4τρίπ.), Κοσμά, Ράιλι 10 (2κοψ.), Ντέιβις 9 (9ρ.), Μπάλετιτς, Ζόχνοβα 6
Σαραγόσα (Λαπένα): Φίστερ-Στρονγκ 10 (0/4τρίπ.), Κάσας, Ουβίνα 8 (1/5τρίπ., 4ασ.), Ζλατάνοβα 8 (0/6τρίπ., 3ασ.), Κρέσοβιτς 8 (2/5τρίπ., 3κλ.), Πασκουά, Ρόγιο 4, Μπράουν 8 (2), Χένρι 14 (6ρ.), Πινά



http://www.gazzetta.gr/

«Ασύγκριτο το συναίσθημα της μητρότητας»

Για το ενδεχόμενο να κάνει κάποια στιγμή οικογένεια και παιδιά μίλησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε μία από τις συνεντεύξεις της.

«Θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να πω ότι είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος εάν δεν δημιουργήσω οικογένεια, κάτω –φυσικά- από κανονικές συνθήκες. Για μένα η μητρότητα δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συναίσθημα στη ζωή».

Πηγή: Hello

http://www.zougla.gr/

Ένα «ρεπό» την εβδομάδα για την Katy Perry

Είναι σεξοβόμβα. Οι αφίσες της «φιγουράρουν» σε αρκετά εφηβικά και όχι μόνο δωμάτια. Πολύ λογικό, λοιπόν, η τραγουδίστρια να επιδιώκει να προκαλεί με τις δηλώσεις της στρέφοντας συνεχώς τη συζήτηση γύρω από το σεξ.

Είτε με τα «κάτι σαν ρούχα που φοράει» κατά καιρούς, είτε με αυτά που δηλώνει. «Δεν κάνω σεξ μόνο μια φορά την εβδομάδα με τον άνδρα μου» είπε και οι πρώτες στάλες ιδρώτα άρχισαν να κυλούν από τα μέτωπα των θαυμαστών της.

Τυχερός ο Russell που έχει πάρει την… «πολυάσχολη» Katy.



http://www.zougla.gr/

Διάσωση φάλαινας στον Κόλπο του Μεξικού

Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, μια ομάδα Μεξικανών δυτών κατάφερε να ελευθερώσει μια φάλαινα η οποία ήταν παγιδευμένη σε δίχτυα ψαράδων. Το θαλάσσιο κήτος στάθηκε τυχερό, αφού εντοπίστηκε γρήγορα από ψαράδες που βρίσκονταν κοντά, οι οποίοι ειδοποίησαν τις τοπικές Αρχές.











http://www.zougla.gr/

Αυτόχειρας πατέρας ανακοίνωσε στη διαθήκη του το φόνο των παιδιών του


Τραγική εξέλιξη στο θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια

Το σχέδιό του να σκοτώσει τις κόρες του και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει γνωστοποιούσε ο Ματίας Σεπ, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν στις 30 Ιανουαρίου, σε επιστολή-διαθήκη που βρέθηκε στο σπίτι του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien που επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας

«Παραδόξως», αναφέρει η εφημερίδα, «αυτό το έγγραφο ορίζει ως δικαιούχους τις κόρες του ή, απουσία τους, τη μητέρα τους, την αδελφή του ή τον αδελφό του».

Η εφημερίδα εξηγεί ότι η πληροφορία αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε προηγουμένως για να μην αποθαρρύνει πιθανούς μάρτυρες από το να συνδράμουν στην αναζήτηση των δύο παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του, ο Ματίας Σεπ ταχυδρόμησε επίσης την 1η Φεβρουαρίου από τα προάστια της Τουλόν επιστολή προς τη σύζυγό του Ιρίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Στην ηλεκτρονική έκδοση δε της Corriere della Sera, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι στην επιστολή αυτή ο πατέρας διαβεβαίωνε ότι τα κοριτσάκια «αναπαύονται εν ειρήνη, δεν υπέφεραν».

Ο Ματίας Σεπ, Ελβετός μηχανικός 43 ετών, χωρισμένος από τη μητέρα τους, απήγαγε τα δύο κορίτσια στις 30 Ιανουαρίου, από το σπίτι του, όπου τις φιλοξενούσε για το Σαββατοκύριακο.

Έκτοτε, οι αστυνομίες της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας προσπαθούν να ανασυνθέσουν την περιπλάνηση του Ματίς Σεπ μέχρι την Τσερινιόλα της Ιταλίας, όπου αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στις 3 Φεβρουαρίου.

Η εφημερίδα Le Parisien αναφέρει επίσης ότι, την ημέρα της απαγωγής, ο πατέρας των δύο κοριτσιών πέρασε ώρες στο χωριό Μορζ της Ελβετίας, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Λεμάν και η υπόθεση ότι οι δίδυμες δολοφονήθηκαν εκεί και θάφτηκαν κάπου στην Ελβετία κατά μήκος του οδικού άξονα ανάμεσα στο Σεν Σιλπίς και Γενεύης παραμένει σημαντικό ενδεχόμενο για την ελβετική αστυνομία.
http://www.newsbeast.gr/