Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ανακοινωση-Καταγγελία του Σύνδεσμου Επιστημόνων Μοσχάτου





Με έκπληξη  πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της  προκήρυξης για την πρόσληψη διευθυντή στη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Μοσχάτου –Ταύρου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
 Πραγματικά μας εντυπωσίασε η γενικότητα και η αοριστία των                       απαιτούμενων τυπικών προσόντων :
  1. Πτυχίο Ανωτάτης ή Ανωτέρας σχολής της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής ανεξαρτήτου ειδικότητας (δηλαδή χωρίς ούτε καν να προτιμάται κάποια ειδικότητα έναντι άλλης π.χ ειδικότητα οικονομολόγου ΑΕΙ έναντι αποφοίτου ΤΕΙ κλωστουφαντουργίας ή ανθοκομικής ).
  2. Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών σε οποιαδήποτε ειδικότητα. (δηλαδή ακόμη και αν η ειδικότητα της επαγγελματικής εμπειρίας είναι άσχετη με τον τίτλο σπουδών π.χ θεολόγος που εργάστηκε ως διανομέας πίτσας )
  3. Ηλικία έως 55 ετών.
  4. Γνώσεις πληροφορικής (χωρίς καν να αναφέρεται πώς αυτές πιστοποιούνται  
Πιθανολογούμε ότι  εάν η επίμαχη προκήρυξη έπεφτε στην αντίληψη του επιθεωρητή της δημόσιας διοίκησης ,θα την τοποθετούσε στο μακρύ μαύρο κατάλογο με τα ευρήματα  της έκθεσής του  για τον τρόπο προσλήψεων  μεταξύ των οποίων χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι : 

Εντοπίστηκε πρόσληψη οδηγού συρμών, με μοναδική εργασιακή πείρα σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων και στην ομάδα συναυλιών γνωστού συνθέτη.
Βρέθηκε υπεύθυνος σταθμών (σταθμάρχης) που, πριν προσληφθεί στο μετρό, εργαζόταν στην τοποθέτηση τεντών και στη συσκευασία CD.
Άλλος οδηγός συρμού προτιμήθηκε παρά το γεγονός ότι η μοναδική εργασιακή εμπειρία που είχε ήταν αυτή του dealer σε καζίνο.
Κάτοικος επαρχίας με εξαετή πείρα σε εστιατόρια, προσλήφθηκε ως οδηγός στο τραμ.
Τελειόφοιτος ΤΕΙ Νοσηλευτικής επιλέχθηκε για να καλύψει το πόστο του τεχνίτη συντήρησης.
Εγκρίθηκε η πρόσληψη αποφοίτου ΤΕΛ, ο οποίος εργαζόταν ως οικοδόμος-πλακάς για τη θέση του υπεύθυνου σταθμού.
Περαιτέρω εντυπωσιαστήκαμε με τις αοριστολογίες και φιλολογικές διατυπώσεις σχετικά με τα κριτήρια διαμόρφωσης της κρίσης της επιτροπής που θα λάβει τη συνέντευξη των υποψηφίων και η οποία καλείται να αξιολογήσει :
Α. την  προσωπική αντίληψη του ενδιαφερόμενου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της επιχείρησης.
Β. τη  γνώση των αναγκών της αγοράς που είναι σύμφωνες με τους σκοπούς της επιχείρησης.
Γ. τη σφαιρική αντίληψη για την οργάνωση τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.
Δ. την  ικανότητά του στην διαχείριση των ανθρώπινων πόρων μιας επιχείρησης.
Ε. την  προσωπική αντίληψη και ερμηνεία του ενδιαφερόμενου σε νόμους ή συμβάσεις ή ενός συμφωνητικού, όπου απαιτούνται βασικές νομικές γνώσεις.
Επιπλέον μας προκάλεσε τεράστια έκπληξη η απουσία από την προκήρυξη οποιασδήποτε αναφοράς σε μοριοδότηση :
  1. Ξένης γλώσσας (άραγε σε ένα Δήμο του 2013 , που εκ των πραγμάτων οφείλει να έχει ευρωπαικό προσανατολισμό,  είναι δυνατό να μη θεωρείται  προσόν η γνώση ξένων γλωσσών ; )
  2. Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (όπως επιβάλλει η αρχή της αξιοκρατίας )
  3. Εντοπιότητας (άραγε οι επιστήμονες του Μοσχάτου δεν είναι ικανοί και  δεν προτιμώνται έναντι των άλλων ;)
  
 Δυστυχώς η επίμαχη προκήρυξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί – ούτε για τον πιο καλοπροαίρετο ή και αφελή – ότι εκφράζει τις αρχές της διαφάνειας ,της αξιοκρατίας ,της ίσης μεταχείρισης και αξιολόγησης .Το αντίθετο συμβαίνει .Η προκήρυξη αυτή μας φέρνει αντιμέτωπους με την παθογένεια που έφερε τη χώρα μας στη σημερινή κατάντια .
Με την παρούσα καταγγελία μας καταθέτουμε την οργή τη θλίψη και την αγανάκτησή μας γιατί η επίμαχη προκήρυξη μας υπενθυμίζει δυστυχώς  ότι οι πρακτικές των «κολλητών», των «ημετέρων» και των κομματικών φίλων, εξακολουθεί να είναι  το …προσοντολόγιο ενός μεγάλου τμήματος του προσωπικού που θέλει να προσληφθεί στο Δημόσιο Τομέα.
 Με την παρούσα καταγγελία μας καταθέτουμε την ανησυχία μας γιατί η επίμαχη προκήρυξη μας δίνει την  αφορμή να ξαναθυμηθούμε, μία από τις απειράριθμες αιτίες, που μας οδήγησαν σα χώρα στα βράχια και τραβάμε αυτά που τραβάμε ως χώρα και ως κοινωνία, εμείς και τα παιδιά μας. Κυρίως τα τελευταία …

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου καλεί τα μέλη του και όλους τους Μοσχατιώτες επιστήμονες να γυρίσουν τη πλάτη σε αυτή τη διαδικασία που θίγει την αξιοπρέπειά μας και τη νοημοσύνη μας. Ζητάμε διαφάνεια στις προσλήψεις με κριτήρια ξεκάθαρα και αξιοκρατικά.
Επίσης καλούμε τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου  κ.Ανδρέα Ευθυμίου ή να  διορθώσει αμέσως αυτή την απαράδεκτη  διάτρητη προκήρυξη ή να την αποσύρει οριστικά.
Επίσης καλούμε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης κ.κ. Σπανάκη, Κρεμμύδα, Σωπάκη, Κυριαζίδη καθώς και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.Δ.Ναυπλιώτη να πάρουν θέση. Γιατί άραγε σιωπούν;
Κλείνοντας δηλώνουμε  ότι όσο  εξακολουθούμε να συναντάμε προκηρύξεις που αποτελούν τίτλους εγγραφής υποθήκης του παρόντος και του μέλλοντός μας θα μαχόμαστε για την ανατροπή τους  και θα καταθέτουμε την αντίθεσή μας ….


Γραφείο Δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συμμετέχει στην καμπάνια “Let's do it Greece” καθαρίζοντας την παραλία Μοσχάτου και το Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019612 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
12/4/2013



       Την Κυριακή 14 Απριλίου, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συμμετέχει στην μεγάλη εκστρατεία εθελοντισμού με τίτλο “Lets do it Greece”. Η εν λόγω καμπάνια αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
       Φέτος, είναι η δεύτερη φορά που η δράση διοργανώνεται στην Ελλάδα, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη φορά όπου συμμετείχαν πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς.
       Ο Δήμος μας συμμετέχει φέτος, καλώντας κάθε εθελοντική οργάνωση, κάθε φορέα και κάθε πολίτη, στις 9.00 π.μ., την Κυριακή 14 Απριλίου, να δηλώσει συμμετοχή με την παρουσία του. Καθαρίζουμε την παραλία του Μοσχάτου και το Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, σε μία προσπάθεια να περάσουμε το μήνυμα ότι όλοι μαζί, αν συνεργαστούμε, μπορούμε να προσφέρουμε μία Ελλάδα πιο όμορφη, πιο καθαρή.
       Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλώντας όλους να συμμετέχουν στην εκστρατεία, δήλωσε: “είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε να ενισχύσουμε το εθελοντικό κίνημα, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει πως δίνουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα και το περιβάλλον, ενώ προσπαθούμε να εμφυσήσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού. Μόνο με συνεργασία και ομαδική εργασία μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας”
      
                                                                      
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Την Κυριακή 14 Απριλίου η έναρξη του 22ου μαθητικού φεστιβάλ Μοσχάτου-Ταύρου..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    12/4/2013

 
          Την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο), θα γίνει η έναρξη του 22 Μαθητικού Φεστιβάλ. Ένας θεσμός που μετρά 22 χρόνια παρουσίας και που φέτος γίνεται ακόμα πιο δυνατός με τη συμμετοχή του συνόλου των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, φορέων του Δήμου και φιλοξενούμενων ομάδων.
          Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου αυτή την Κυριακή θα σημάνει την έναρξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στο πολιτιστικό κέντρο στις 19.30, ενώ  το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση “η μικρή μας πόλη” του Θ. Ουαιλντερ. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου, ενώ οι παραστάσεις  και τα δρώμενά του φιλοξενούνται στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, στο Σινέ “Νέα Μασκώτ” στον Ταύρο, στο Δημοτικό Ωδείο στο Μοσχάτο και στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στον Ταύρο.
        
  Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας των μαθητών μέσα από την ενασχόλησή τους με τον πολιτισμό και η ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους. Πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει θεατρικές παραγωγές, συναυλίες, εικαστικά δρώμενα  και εκθέσεις, βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, www.dimosmoschatou-tavrou.gr.
          O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: “Η διοργάνωση του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά αυτή τη χρονιά.  Η ίδια η διοργάνωσή του Φεστιβάλ και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος για το Δήμο, η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των διδασκόντων, αλλά και η φιλοξενία του σε σημαντικούς χώρους εκδηλώσεων της πόλης μας, αποτελεί απόδειξη στήριξης του πολιτισμού και της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα επιβίωσης.
          Περιμένουμε γονείς και παιδιά να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια που γίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις, επιβραβεύοντας το έργο των παιδιών και απολαμβάνοντας πλούσιο θέαμα που δεν έχει να ζηλέψει πολλές φορές τίποτα από αντίστοιχα επαγγελματικά θεάματα. Ιδιαίτερα αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν σκληρά για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, τους δασκάλους και τους καθηγητές των μαθητών, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και το προσωπικό του Δήμου που σχεδόν τρεις μήνες καλείται να καλύψει μία διοργάνωση με τόσο μεγάλο εύρος εκδηλώσεων. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα απολαύσουμε και θα χαρούμε  το έργο των παιδιών μας.”

                                                                        
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου