Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αγωνία για Μουάμπα

Σοβαρότατη είναι η κατάσταση του Φαμπρίς Μουάμπα που λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», στον αγώνα της Τότεναμ με τη Μπόλτον, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο! Το ιατρικό επιτελείο της Μπόλτον με ανανήψεις προσπαθούσε να τον επαναφέρει για δέκα λεπτά χωρίς αποτέλεσμα! Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Όταν ο παίκτης κατέρρευσε δεν υπήρχε κανένας δίπλα του. Αμέσως έγινε αντιληπτό ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Το ιατρικό επιτελείο προσπάθεισε με ανανήψεις και απινιδωτή επί δέκα λεπτά να τον επαναφέρει, αφού η καρδιά του είχε σταματήσει! Ακόμη και τη στιγμή που με το φορείο τον οδηγούσαν εκτός γηπέδου, ο Μουάμπα δεν έδειχνε κανένα σημάδι βελτίωσης. Ο Γουέμπ διέταξε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να πάνε στα αποδυτήρια και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η διακοπή του αγώνα.


Ο Μουάμπα έχει ήδη διακομιστεί στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την κατάστασή του. 

VOLLEY B' EΘΝΙΚΗ: ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ(25-19,25-23,25-15).ΔΕΙΤΕ VIDEO

Νίκη για το Μοσχάτο μας στο εκτός έδρας αγώνα του με την Πρέβεζα με 3-0 σετ.

Μιά εξαιρετική εμφάνιση η οποία την διατηρεί στην δεύτερη θέση του ομίλου της και πλέον απο ότι φαίνεται πολύ δύσκολα θα χάσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

 

Οι αγώνες που  απομένουν για το Μοσχάτο μας έχουν  ως εξής:

ΑΟΠΕ Μοσχάτου- ΦΕΙ
Ρεπό
Καλαμάτα 80-AΟΠΕ Μοσχάτου





Μονόδρομος η νίκη για το Μοσχάτο μας στο αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με τους νέους Δραπετσώνας!

Η ομάδα μας θέλει  αύριο νίκη  στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Νέους Δραπετσώνας για να μπορέσει να καλύψει βαθμολογικά την απρόσμενη ισοπαλία 2-2 που έφερε στο εντός έδρας αγώνα του με τον Αμπελακιακό στο Μοσχάτο με αποτέλεσμα να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς.

Στην βαθμολογία του πρώτου ομίλου προηγείται η Χαραυγή με 48 βαθμούς ακολουθούν Αετός Κορυδαλλού και Περαμαικός με 47 και το Μοσχάτο μας με 46   σημασία έχει ότι η ομάδα μας την στιγμή που βρισκόμαστε στην 24η αγωνιστική και απομένουν άλλες 7 μαζί με την αυριανή δεν πρέπει λοιπόν να χάσει άλλους βαθμούς ιδιαίτερα αύριο.

Εάν λοιπόν σε περίπτωση νίκης της Χαραυγής στην Σαλαμίνα και έστω ισοπαλία της δικιά μας ομάδας στην Δραπετσώνα η διαφορά από την κορυφή θα είναι τέσσερις βαθμοί και για να καλυφθούν θα πρέπει να στραβοπατήσει η ομάδα της Χαραυγής σε δύο αγώνες και όχι μόνο σε έναν  (έστω αυτόν στο μεταξύ μας ντέρμπι την 28η αγωνιστική στο Μοσχάτο), στους εναπομείναντες πλέον έξι αγώνες και θα είναι πολύ δύσκολο να την ξεπεράσεις διότι και το Μοσχάτο μας θα δώσει την 29η αγωνιστική αγώνα εκτός έδρας με τον Αετό Κορυδαλλού  έναν πολύ δυναμικό  αντίπαλο και συν διεκδικητή του τίτλου.

  Είναι λοιπόν σημαντικό να τελειώσει η αυριανή αγωνιστική και η διαφορά από τον πρώτο να είναι τουλάχιστον στην χειρότερη στους τρεις βαθμούς γιατί πλέον όλα θα μπορούν να γίνουν θετικά για το Μοσχάτο μας μέχρι το τέλος. 

Αγωνιστικά  θα απουσιάσουν ο  Καράμπελα,, ο οποίος υπέστη ολική ρήξη χιαστού και ο Πολυμέρος, ο οποίος έπαθε ρήξη μηνίσκου.

καλή επιτυχία στην ομάδα μας


ΕΣΩΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ &ΤΑΥΡΟ...


Ξεχωριστές θα είναι οι κάλπες που θα στηθούν σε Μοσχάτο &Ταύρο

Γιά το Μοσχάτο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51)    

Για τον Ταύρο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο πρώην Δημαρχείο Ταύρου(Πειραιώς&Επταλόφου)

Ο κάθε ένας ψηφοφόρος  θα δίνει και δύο ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος.

Η  ΨΗΦΟΦΟΡΙ Α ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΠΟ  9:00 ΠΜ   ΜΕΧΡΙ    17:00ΜΜ

Αγιαξ Ταύρου: Χωρίς Φύτρο στο Ζηρίνειο με τον πρωτοπόρο Ελπιδοφόρο


Δύσκολη αποστολή θα έχει την Κυριακή ο αγιαξ Ταύρου, ο οποίος στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής φιλοξενείται στο 'Ζηρίνειο' από τον πρωτοπόρο Ελπιδοφόρο. 
Ο έμπειρος τεχνικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου μέσου Μάρκου Φύτρου, ενώ αμφίβολη παραμένει και η συμμετοχή του τραυματία αμυντικού Λευτέρη Ψυχουντάκη. Το συγκρότημα του Αλέκου Ρίζου προέρχεται από μια σημαντική νίκη απέναντι στην Νέα Ιωνία, αποτέλεσμα που τόνωσε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση τις τάξεις των 'ερυθρόλευκων'. Παρόλα αυτά, το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου αναγνωρίζει τη δυσκολία που κρύβει η συνάντηση της Κυριακής, με δεδομένο ότι απέναντι από τον Αγιαξ θα βρεθεί μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.


Γ ΕΣΚΑΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: HTTA ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΕ 66-50



Ισινμπάγιεβα και Κζοτ οι κορυφαίοι


  Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (EAA) ανακήρυξε τη Γελένα Ισινμπάγιεβα στις γυναίκες και τον Άνταμ Κζοτ στους άνδρες κορυφαίους της ηπείρου μας για το μήνα Φεβρουάριο. Η 29χρονη Ρωσίδα σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου με 5.01μ στο μίτινγκ της Στοκχόλμης στις 23 Φεβρουαρίου και κατέρριψε την προηγούμενη δική της κορυφαία επίδοση, με 5.00μ, που είχε σημειώσει το 2009 στο Ντόνετσκ της Ουρανίας.

Από την πλευρά του ο Πολωνός δρομέας, που είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στα 800μ, έκανε στις 14 Φεβρουαρίου στο Λιέβεν της Γαλλίας 1:44.57, που είναι νέο εθνικό ρεκόρ. Επίσης, είναι η ταχύτερη κούρσα που έχει γίνει στο αγώνισμα από Ευρωπαίο αθλητή τα τελευταία 9 χρόνια στον κλειστό στίβο, επίδοση που είναι ταυτόχρονα και η 3η καλύτερη όλων των εποχών στην Ευρώπη και στον κόσμο μετά αυτές των Ουίλσον Κιπκέτερ (Δανία) και Γιούρι Μπορζακόφσκι (Ρωσία) με 1:42.67 και 1:44.15 αντίστοιχα.


http://www.zougla.gr/sports/article/isinmpagieva-ke-kzot-i-korifei 

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σήμερα το μεσημέρι είχαμε εικαστική πορεία με «Σημαίες – Πανό – Λάβαρα» από νέους δημιουργούς& σπουδαστές όλοι του Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθηνών ... Από την ΑΣΚΤ έως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

35 νέοι δημιουργοί – σπουδαστές
όλοι του Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθηνών
με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη
συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση
«Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών» -
Μια συνάντηση Ζωγραφικής και Ποίησης
 Πατρίδα των Kαιρών» -
Μια συνάντηση Ζωγραφικής και Ποίησης

Από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00


35 νέοι δημιουργοί – σπουδαστές όλοι του Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθηνών  με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδησυμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών» - που οργανώνεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, με τη συμμετοχή 24 Ελλήνων ζωγράφων.

Η συμμετοχή των 35 νέων δημιουργών αποτελείται από πραγματικές σημαίες και λάβαρα που έχουν ζωγραφίσει με θέματα παρμένα από την κοινωνική πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που ζούμε.

Με κριτικό βλέμμα και εικαστική τόλμη «διαδηλώνουν» με σημαίες που αναφέρονται στις γενικότερες ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι και στην ελληνική ταυτότητα, την Ευρώπη και την κρίση. Η νεότατη αυτή γενιά των νέων καλλιτεχνών δίνουν με αίσθημα, φαντασία και δύναμη το δικό τους στίγμα και την ασυμβίβαστη αποφασιστικότητα – μέσα από την τέχνη και την στάση τους – να παλέψουν για τις αξίες και τα ιδανικά τους.

Το πρώτο μέρος της καλλιτεχνικής δράσης των σπουδαστών, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, στις 15:00,  είναι η πορεία με τις σημαίες και τα λάβαρά τους στην οδό Πειραιώς, από την Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)  μέχρι και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), όπου και θα εναποθέσουν τις σημαίες – έργα τους για να εκτεθούν μαζί με τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης «Χρώμα στην Πατρίδα των καιρών». 
περισσότερα διαβάστε στο

Σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό με βρέφη βρέθηκε στον Πειραιά και το Μοσχάτο – Συνελήφθησαν 4 άτομα ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα 5.

Εννέα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τα οποία διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, απεικονίζονταν ακόμα και βρέφη σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα.

Συγκεκριμένα μετά από στοχευμένες έρευνες, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «EGMA» από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τηΔίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν χθες και προχθές, με την αυτόφωρη διαδικασία, τέσσερα άτομα για «πορνογραφία ανηλίκων», ενώ για άλλα πέντε σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδια κατηγορία.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer “ e DONKEY 2000”, που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκαν έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά, οπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-51 σκληροί δίσκοι Η/Υ
-2 φορητοί Η/Υ,
-298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία, κατά την οποία υπερφορτώθηκαν.

Νέος Χλοοτάπητας στο Γήπεδο Μοσχάτου



Όπως είχε εξαγγείλει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία των εκπροσώπων των αθλητικών Σωματείων της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής και τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας αποδέχτηκαν την πρόταση του Δημάρχου για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα στο γήπεδο του Μοσχάτου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίαση την Πέμπτη 15/3/12012 στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ενέκρινε την υλοποίηση του έργου αυτού, προϋπολογισμού ύψους 467.000 €.

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/deltiotypou_gipedo.pdf

Το… όνειρο έγινε «εφιάλτης» για τον Ολυμπιακό


Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό με τη Μέταλιστ, χάνοντας μέσα από τα… χέρια του την πρόκριση για τους «8» του Europa League.
Η ομάδα του Πειραιά, αν και προερχόταν από το υπέρ της 1-0 στο Χάρκοβο και βρέθηκε να προηγείται με γκολ του Μαρκάνο (14'), έχασε με 2-1 από τους Ουκρανούς στο «Καραϊσκάκη» και τέθηκε εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης.
Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάθε λόγο να τα έχουν με την τύχη τους ή για να ακριβολογούμε με την ατυχία τους, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχαν δύο δοκάρια και και αρκετές ευκαιρίες, για να πετύχουν κι άλλα γκολ.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Πειραιά, καθώς έχασε, λόγω τραυματισμών τους Ιμπαγάσα (44’) και Μανιάτη (59’), η απουσία των οποίων ήταν καθοριστικός παράγοντας, για την ανατροπή του σκηνικού στο παιχνίδι.

Κι αυτό γιατί, οι φιλοξενούμενοι άδραξαν την ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στο κέντρο του Ολυμπιακού, κάνοντας... πάρτι στο τελευταίο δεκάλεπτό, παίρνοντας έτσι την πρόκριση.
Η Μέταλιστ έχασε πέναλτι στο 78 με τον Ντέιβις, ο οποίος με εκτέλεση α λα Πανένκα είδε την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μέγιερι.
Πάντως ο ίδιος παίκτης… ρέφαρε για το λάθος του, καθώς πέτυχε στο 86’ το γκολ της πρόκρισης για τους Ουκρανούς. Ενδιάμεσα και δη στο 80’΄ο Βιγιάγκρα είχε ισοφαρίσει σε 1-1.
 περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/sports/article/olimpiakos-metalist-0-0-live 

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Χονδροκούκης: «Θέλω χρυσό και στο Λονδίνο»

Τρώγοντας ανοίγει όρεξη» λέει ο θυμόσοφος λαός και επαληθεύεται στην περίπτωση του Δημήτρη Χονδροκούκη.
Ο άλτης του Ολυμπιακού, μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, φιλοδοξεί να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Ο μεγάλος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Υπάρχουν και κάποια μίτινγκ που είναι απλώς σταθμοί της προετοιμασίας μου. Όπως στην Κωνσταντινούπολη, θέλω το χρυσό μετάλλιο και στο Λονδίνο. Αυτό που κάνω δεν το κάνω ως επάγγελμα, αλλά επειδή το γουστάρω» είπε ο χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε εκδήλωση της «Nike», που βρέθηκε μαζί με τον Λούη Τσάτουμα.
Από την πλευρά του ο πρωταθλητής του μήκους τόνισε: «Περιμένω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά προηγείται το Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι. Στόχος μου μια θέση στην οκτάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης και Κώστας, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, Κώστας Κατσουράνης και Στέφανος Καπίνο.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=491617 

Νοσοκομείο το Μοσχάτο

 Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκαν σήμερα σύμφωνα με την ιστοσελίδα «stoplekto», δύο ποδοσφαιριστές του Μοσχάτου.
Πρόκειται για τον Καράμπελα,, ο οποίος υπέστη ολική ρήξη χιαστού και τον Πολυμέρο, ο οποίος έπαθε ρήξη μηνίσκου.
Οι προαναφερθέντες αναμένεται να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση σε περίπου πέντε μήνες.
Θέση στο ιατρικό δελτίο καταλαμβάνει και ο Τσίτης, ο οποίος θα κάνει μαγνητική τομογραφία την Παρασκευή (16/3) για να φανεί αν θα υποβληθεί και αυτός σε χειρουργική επέμβαση.
Για τον αγώνα με τους Νέους Δραπετσώνας, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κοντοπάνου και Κοκκόλη. Ο πρώτος έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς, ενώ ο δεύτερος έχει τραυματιστεί στο γόνατο.

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Έκθεσης Ζωγραφικής “Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών” με τη συμμετοχή 24 ζωγράφων & 35 νέων δημιουργών-σπουδαστών στην ΑΣΚΤ Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στις 20:00




Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται η έκθεση “Χρώμα στην πατρίδα των καιρών”  στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Είναι ένα εικαστικό-ποιητικό γεγονός, στο οποίο εικοσιτέσσερις ζωγράφοι και τριάντα πέντε νέοι δημιουργοί σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, καταγράφουν με έργα τους την δραματική κατάσταση που ζει η χώρα μας σήμερα.

Αφορμή για αυτό το εικαστικό - ποιητικό γεγονός, το βιβλίο - ποίημα ¨Πατρίδα των καιρών” του Γιώργου Δουατζή. Στίχοι από το βιβλίο, επιλεγμένοι από τους καλλιτέχνες θα συνοδεύουν κάθε έργο στον κατάλογο, αλλά και στο χώρο της έκθεσης.

Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου. Σημαντικό μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα εκχωρηθεί από τους δημιουργούς για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στον Δήμο Ταύρου.

            Οι ζωγράφοι που μετέχουν (με αλφαβητική σειρά) είναι: Αγγελίδης Νίκος, Αμάραντος Μιχάλης, Βατανίδης Στάθης, Γιαννακάκη Μαρία, Δρούγκας Αχιλλέας, Κανά Ρένα, Καράς Χρίστος, Κατσαδιώτης Χριστόφορος, Κατσουλίδη Μαριάννα, Κοντέλλης Ανδρέας, Λαζόγκας Γιώργος, Μαρτίνου Ελεάννα, Μαστερόπουλος Γιάννης, Μετζικώφ Γιαννης, Μπότσογλου Χρόνης, Νικολάου Ανδρέας,  Ρήνας Βαγγέλης, Σάμιος Παύλος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σκουλά Μαρία, Σκουλάκης Δήμος, Ψυχάκη Μυρτώ, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Οι τριανταπέντε σπουδαστές του Ζ' εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ  με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, δίνουν ένα δυναμικό νεανικό στίγμα στην έκθεση και ζωγράφισαν πραγματικές σημαίες και λάβαρα με θέματα της κοινωνικής πραγματικότητας που ζούμε.
 
Συμμετέχουν οι: Κλεοπάτρα Τεχλικίδη, Κλεοπάτρα Δροσοπούλου, Λητώ Κάττου, Βάσω Τζούνη, Καμέλια Σαματά, Γιάννης Χειμωνάκης, Νατάσσα Γεωργακάκη, Πένυ Μονογυιού, Μπέσσυ Ράλλη, Εμμανουέλα Αγγελοπούλου, Σοφία Κυριακοπούλου, Λίζα Καρατζά, Βίβιαν Χαλκίδη, Άντα Αναστασέα, Αλέξανδρος Βέργης, Ανδριάννα Δαούτη, Χριστίνα Κουσουλίδου, Κρίστι Γρηγορίου, Βασίλης Κουτουζής, Τζένη Καζαντζίδη, Μαρία Ορφανουδάκη, Παυλίνα Βαγιωνή, Λιάνα Σαλαμψά, Θοδωρής Τράμπας, Κυριακή Γονή, Ανδρέας Χριστοδούλου, Δήμητρα – Ελένη Γεωργίου, Ευαγγελία Παπαθανασίου, Αγγελική Λόη, Αποστόλης Φιλίππου, Νότα Πατεριμού, Τάσος Παντής, Sophie Fardella, Φωτεινή Παλπάνα, Παύλος Ιωαννίδης, Ελένη Κοκολάκη.

Ο Γιώργος Δουατζής σημειώνει μεταξύ άλλων: “Όταν έγραφα στα τέλη του 2009 την “Πατρίδα των καιρών”, η οποία εκδόθηκε από τις εκδόσεις Καπόν το 2010, δεν μπορούσα να φανταστώ τη ραγδαία επιδείνωση αυτής της πολύπλευρης κρίσης. Ως άλλος κακός προφήτης βλέπω δυστυχώς τώρα να επιβεβαιώνονται οι στίχοι μου, να σκοτεινιάζει κι άλλο η πατρίδα μου, να ξεχειλίζουν ο ανθρώπινος πόνος, η απόγνωση, το έλλειμμα δημοκρατίας και η οργή.  Η έκθεση αυτή επιχειρεί να καταστεί μια μικρή κραυγή υπόμνησης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης”.

Η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου αναφέρει μεταξύ άλλων: “Εικοσιτέσσερις καλλιτέχνες, η τραγική κατάσταση που ζει η χώρα και το βιβλίο-ποίημα Πατρίδα των καιρών του Γιώργου Δουατζή. Τρεις αφετηρίες, μια συνάντηση, ένας γόνιμος διάλογος. Εικαστικοί διαφορετικών γενεών, τεχνοτροπιών, προσεγγίσεων, διαλέγουν στίχους από το ποίημα, διαλέγονται με αυτό και το μεταμορφώνουν σε εικόνες. Το ποιητικό έργο διαχέεται μέσα από τα χέρια των καλλιτεχνών και παίρνει άλλη μορφή. Ρεαλισμός, εξπρεσιονισμός, εννοιολογική τέχνη, υπερρεαλισμός, αφηρημένη τέχνη, συναντιούνται και ανασυνθέτουν την Πατρίδα των Καιρών, μια πατρίδα με τους νικητές και τους ηττημένους της, με το σκοτάδι αλλά και το φως της, με τις μάσκες λύπης της, αλλά και με την ελπίδα της”.

Έκθεση Ζωγραφικής
“Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών”
με τη συμμετοχή 24 ζωγράφων 
& 35 νέων δημιουργών-σπουδαστών στην ΑΣΚΤ


Από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00

Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ 18:00-22:00

                      
****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr                ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr      
camerastyloonline.wordpress.com       in2life.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Η ΚΕΔ όρισε την Πέμπτη (15/3) τους διαιτητές για τις αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της Δ' Εθνικής.


Αναλυτικά:

Ελπιδοφόρος - Άγιαξ Ταύρου
Καρυοφύλλης, Κοτζαμανίδης,Συνιοράκης (Πειραιά)

Αιγάλεω – Πανναξιακός
Τζοβαράς, Δοσκόρης, Κιούσης (Φωκίδας, Φθιώτιδας)

Περιστέρι – Ηλιούπολη
Ανδρονικίδης, Κάρφης, Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

Νέα Ιωνία – Μελίσσια
Ζαχαριουδάκης, Μαρνέζος, Κοκμότος (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου)

Τράχωνες - Αγία Παρασκευή
Κουλούδης, Κρετσίμος, Μητάρης (Λέσβου, Ανατ. Αττικής)

Ρόδος - ΑΕ Κως
Διαγγελάκης, Σπυρόπουλος, Τσιαλογιάννης (Ανατ. Αττικής)

Καρλόβασι Σάμου: Δικαιώθηκε ενάντια στον Φωστήρα!


Του Δημήτρη Θεοδώρου

Οριστική είναι πλέον η δικαίωση του Καρλοβάσου Σάμου ενάντια στον Φωστήρα, αναφορικά με τη δικαστική διαμάχη που είχαν τα δύο σωματεία για τη νομιμότητα της χρησιμοποίησης του Μπλένταρ Τσιομπάι στη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής (27/11/2011). 

Πριν λίγο ο νησιώτικος σύλλογος έλαβε έγγραφο από την ΕΠΟ μέσω του οποίου ενημερώνεται ότι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή έκανε δεκτή -τυπικά και κατ' ουσία- την έφεσή του ενάντια στην πρωτοβάθμια απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι η νίκη (2-1) και οι βαθμοί του αγώνα επιστρέφουν στον σύλλογο της Σάμου
Ασφαλώς, πρόκειται για απόφαση που αλλάζει την κατάσταση στην κορυφή του ομίλου, αφού εντελώς απροσδόκητα ο Ελπιδοφόρος αποκτά προβάδισμα τριών βαθμών στην κούρσα της ανόδου.

http://www.periferiako.com/index.htm 

Οι «8» του Champions League

Μετά την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι ολοκληρώθηκε ο χάρτης των προημιτελικών του Champions League. Στους «8», εκτός από τον ΑΠΟΕΛ, βρίσκονται δύο ομάδες από την Ισπανία, μία από την Ιταλία, μία από την Αγγλία, μία από την Πορτογαλία, μία από τη Γερμανία, μία από τη Γαλλία, οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι οκτώ ομάδες είναι: ΑΠΟΕΛ, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μαρσέιγ και Μπάγερν Μονάχου.

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Ηττήθηκαν τα κορίτσια του ΑΟΠΕ Μοσχάτου σήμερα απο την ομάδα της Αργυρούπολης με 3-1 set στο κλειστό της Παραλίας

Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τα κορίτσια του ΑΟΠΕ σήμερα στο κλειστό της Παραλίας από την ομάδα της Αργυρούπολης με 3-1 set (12-25,18-25,25-18,20-25) και πλέον πρέπει να προβληματίζοντε γιατί συνέβει αυτό .

Σημασία έχει οτι έχουν μείνει άλλες εξι αγωνιστικές, το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο με την δεύτερη  Ηλιούπολη εκτός έδρας και θα χρειαστούν πάρα πολλά πράγματα να γίνουν πολύ γρήγορα για να έχουμε κάποια βελτίωση για την ομάδα μας.


Οι καλές ομάδες φυσικά στα δύσκολα προσπαθούν να ανταπεξέρχονται      

καλή συνέχεια

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πορφύρας απόψε επι της Ηλιούπολης με 3-0 set (25-22,25-21,25-19)στο γήπεδο του Σαλπέα

Την σημαντικότερη νίκη πέτυχε σήμερα στο κλειστό του Σαλπέα  με 3-0 σετ  ο Πορφύρας επι της Ηλιούπολης .
Εαν δεν χάσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια ομάδα και θα ανέβει στην Α2 κατηγορία λόγω ότι θα έχει καλύτερη διαφορά σετ στα ανα μεταξύ τους παιχνίδια  σε τυχόν ισοβαθμία (στην Ηλιούπολη έχασε με 3-2 σετ) 
Σήμερα η ομάδα του Πορφύρα ήταν αυτή που φάνηκε μέσα στο γήπεδο γιατί είχε θέληση για την νίκη και περισσότερο συνοχή  με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει επι της αντιπάλου της και να πάρει την ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου στην Ηλιούπολη.
Οι θεατές που γέμισαν το γήπεδο (δεν έπεφτε καρφίτσα) αποζημιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο γιατί είδαν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι  με ωραίες φάσεις και απο τις δύο ομάδες.  (πραγματική διαφήμηση του βόλλευ)

Καρλόβασι Σάμου: Δεν κατεβαίνει στον Ταύρο!

Τρεις βαθμούς χωρίς... ιδρώτα θα κατακτήσει ο Φωστήρας απέναντι στο Καρλόβασι Σάμου στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. 
Ο νησιώτικος σύλλογος απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ, μέσω του οποίου γνωστοποιεί την απόφασή του να μην ταξιδέψει στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον ιστορικό σύλλογο. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοικούντων το Καρλόβασι, τα έξοδα της μετακίνησης είναι ο λόγος για τον οποίο προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια. 

Μπιτς βόλεϊ: Στις ΗΠΑ για προετοιμασία Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη

Με προορισμό τις ΗΠΑ αναχώρησε η εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ των Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Το ελληνικό δίδυμο θα μεταβεί στην Καλιφόρνια, όπου θα συνδυάσει το πρόγραμμά του με κοινό προπονητικό καμπ με επίλεκτες ομάδες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς και την ομάδα εθνικού σχεδιασμού των Παπαγεωργίου-Ρουμπάνη, που διαμένουν μόνιμα στην Καλιφόρνια.

Οι δύο αθλήτριες έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στις 31 Μαρτίου.


http://www.zougla.gr/sports/article/mpits-volei-stis-ipa-gia-proetimasia-arvaniti-ke-tsiartsiani 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Χονδροκούκη

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστούν τον Τύπο για το ενδιαφέρον που έδειξε τις τελευταίες μέρες, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Δημήτρης Χονδροκούκης και ο πατέρας και προπονητής του, Κυριάκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ευχαριστούμε τα Μέσα Ενημέρωσης και τον κόσμο από τα βάθη της ψυχής μας για το ενδιαφέρον και την αγάπη που έδειξαν προς εμάς τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.




περισσότερα στο

http://www.zougla.gr/sports/article/efxaristiria-anakinosi-tou-xondrokouki-490628

Την Κυριακή 18-3-2012 και ώρα από 19.00 έως 22.30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο πρώην δημαρχείο Ταύρου, στον 1ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί το ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο " Πρώτες Βοήθειες σε Τροχαίο"

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο σημερινός βραδυνός αγώνας του ΑΟΠΕ Μοσχάτου με την ΑΟΝ Αργυρούπολης στο κλειστό της Παραλίας.Πρόγραμμα Αγώνων..Βαθμολογία..

Ευκαιρία δίνεται σήμερα στον ΑΟΠΕ Μοσχάτουνα να επανέλθει στις νίκες και  να ανακάμψει βρίσκοντας  τον πραγματικό του εαυτό μετά απο τρείς  συνεχόμενες ήττες για το πρωτάθλημμα της Α ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών.(Πειραικό-Αρη Αμφιάλης-Αιγάλεω)
Στις 21:30 θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Παραλίας  την ΑΟΝ Αργυρούπολης  η οποία και αυτή με την σειρά της θα θέλει νίκη για να διεκδικήσει καλύτερη θέση στην  βαθμολογία.
Το σημερινό παιχνίδι χαρακρτηρίζετε αρκετά δύσκολο γιατί η ομάδα της Αργυρούπολης το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει αρκετά την αποδοσή της (στους τελευταίους  έξι αγώνες της έχει χάσει τους δύο απο τους πρωτοπόρους Ηλιούπολη και Πορφύρα και κέρδισε όλους τους άλλους είτε εντός είτε εκτός έδρας) χρεάζεται λοιπόν  ιδιαίτερη προσοχή απο τα κορίτσια μας  ώστε να πάρουν την επιθυμητή νίκη απόψε.  
Ελπίζουμε πάνω απο όλα να δούμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι...καλή επιτυχία
Πρέπει επίσης σήμερα να σας πούμε ότι  στο γήπεδο του Σαλπέα γίνεται και το μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας ανάμεσα στον Πορφύρα και την Ηλιούπολη που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή στην Α ΕΣΠΕΔΑ. 
 
Σημερινό πρόγραμμα 5ης αγωνιστικής δεύτερου γύρου
 ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
 ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ
 ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ-ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ.
 ΑΕ ΡΕΝΤΗ-ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. (11η αγωνιστική):


 1) ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ............44
 
2) ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ............  43
 
3) ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ........... 33
 
4) ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ....................      21
 
5)ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ...  21
 
6) ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ...........    20

7)ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.... 19

8)ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ..........  18

9) ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.................... 18

10) ΑΕ ΡΕΝΤΗ...................... 16 
 
11) ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ............... 11 

12) ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ.........6