Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Οι πιο ειρηνικές χώρες του πλανητη


ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η εγκληματικότητα, οι δολοφονίες, ο αριθμός των φυλακισμένων και πολλοί άλλοι παράγοντες χρησιμοποιούνται απο διεθνές ινστιτούτο για να φτιάξει τον κατάλογο με τις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου. Στην κορυφή του καταλόγου αυτού βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία ενώ ακολουθεί η Ισλανδία. Στον πάτο μ στην 149η θέση, με το χειρότερο δείκτη το Ιράκ ενώ η Ελλάδα δυστυχώς ειναι...

στη θέση 62

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8070.html

H χειρότερη ήττα με το χειρότερο ξεκίνημα...


Νωρίς φαίνεται να αποχαιρετάει η Εθνική μας ομάδα τις ελπίδες της για κάτι καλύτερο στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Δυο τραγικά αμυντικά λάθη οδήγησαν σε ισάριθμα γκολ για τη Ν. Κορέα, η οποία επικράτησε έτσι εύκολα με 2-0 στο Πορτ Ελίζαμπεθ στο εναρκτήριο παιχνίδι των δυο ομάδων στο τουρνουά.

Ο Γιουνγκ Λι στο 7' με κοντινό πλασέ σε στημένη φάση και μετά από ολιγωρία μας στο ψηλό παιχνίδι ήταν αυτός που άνοιξε νωρίς το σκορ για τους αντιπάλους μας, οι οποίοι έτσι κατάφεραν και πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα.

Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η καλοοργανωμένη άμυνα των Κορεατών δεν της άφησε πολλά περιθώρια. Αντίθετα, εμείς μείναμε εκτεθειμένοι σε αντεπιθέσεις, αλλά ευτυχώς δεν δεχτήκαμε εκεί κάποιο τέρμα.

Δυστυχώς, το δεχθήκαμε μετά από νέο δικό μας λάθος. Στο 52' ο Λουκάς Βύντρα δεν έκανε καλό κοντρόλ στην παράλληλη μπαλιά που του έγινε και έτσι ο Παρκ που ερχόταν από πίσω κέρδισε την κατοχή. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με χαρακτηριστική άνεση μπήκε στην περιοχή του Τζόρβα και αφού ούτε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κατάφερε να τον κόψει, σκόραρε με χαρακτηριστική άνεση και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Έστω και αν από εκείνο το σημείο και ύστερα μόνο καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Όχι από οργανωμένο ποδόσφαιρο, αλλά από σέντρες απελπισίας. Και αυτό χτυπάει ακόμα περισσότερο στην κακή εικόνα της Εθνικής.

naftemporiki
http://dousisnews.blogspot.com/2010/06/h_12.html



Ο νεότερος σύζυγος μειώνει το προσδόκιμο ζωής της γυναίκα



Ο γάμος τελικά ωφελεί περισσότερο τους άνδρες, παρά τις γυναίκες, τουλάχιστον ως προς το προσδόκιμο επιβίωσης. Οι γυναίκες που είναι επτά έως εννέα χρόνια νεότερες από τον άνδρα τους, έχουν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας από ό,τι αν ήταν συνομήλικες του συζύγου, σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα.
Η μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες, οι οποίοι παντρεύονται νεαρότερη γυναίκα, ζουν περισσότερα χρόνια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο γάμος γενικά αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, αλλά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας, η επίπτωσή της στο προσδόκιμο ζωής είναι διαφορετικά στα δύο φύλα: Ο γάμος με νεαρότερο άνδρα «κλέβει» χρόνια από μια γυναίκα, ενώ ο γάμος με νεαρότερη γυναίκα «προσθέτει» χρόνια στον άνδρα.
Το μυστικό για περισσότερα χρόνια ζωής για μια γυναίκα, είναι ο γάμος με κάποιον που έχει περίπου την ίδια ηλικία με αυτήν. Όσο μικρότερος είναι ο σύζυγός από την ίδια, τόσο λιγότερο αναμένεται να ζήσει μια γυναίκα κατά μέσο όρο, ενώ το ίδιο ισχύει -αλλά σε μικρότερο ποσοστό- ακόμα και αν ο σύζυγός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Με άλλα λόγια, όσο μεγαλύτερη ηλικιακή «ψαλίδα» υπάρχει σε ένα ζευγάρι, τόσο αυτό αποβαίνει σε βάρος της γυναίκας από άποψη προσδόκιμου ζωής.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο για θέματα δημογραφίας Demography, έγινε από ερευνητές του γερμανικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών Μαξ Πλανκ, με επικεφαλής τον Δρ Σβεν Ντρεφάλ, και βασίστηκε στην ανάλυση ιατρικών αρχείων περίπου δύο εκατομμυρίων ζευγαριών από τη Δανία.
Η ανάλυση έδειξε ότι ένας άνδρας που είναι μικρότερος κατά επτά έως εννέα χρόνια από τη γυναίκα του, έχει 11% μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με έναν άνδρα που έχει ίδια ηλικία με τη σύζυγό του. Αντίθετα, ένας άνδρας πεθαίνει νωρίτερα, αν είναι πιο νέος από τη γυναίκα του.
Σύμφωνα με τον Δρ Ντρεφάλ, παραμένει ασαφές γιατί υπάρχει αυτή η ανισότητα στη διαφορετική επίπτωση που έχει στα δύο φύλα η «ψαλίδα» στη διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων. Μια πιθανή ερμηνεία έχει να κάνει με τις διαφορετικές φιλίες που αναπτύσσουν άνδρες και γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους.
Οι γυναίκες ωφελούνται ψυχολογικά και κοινωνικά λιγότερο από ένα νεαρότερο άνδρα από ό,τι ένας πιο ηλικιωμένος άνδρας ωφελείται από την πιο νέα σύζυγό του, επειδή, κατά τον Δρ Ντρεφάλ, «κατά μέσο όρο, οι άνδρες έχουν λιγότερες και χειρότερης ποιότητας κοινωνικές επαφές με άλλους σε σχέση με τις γυναίκες».
Σύμφωνα με τους Γερμανούς ερευνητές, οι γυναίκες έχουν περισσότερες και καλύτερες φιλίες έξω από το γάμο τους, συνεπώς ωφελούνται αναλογικά λιγότερο από ένα πιο νέο σύζυγο, που θα μπορούσε να τους φροντίσει, να τις διασκεδάσει ή να πάει μια βόλτα μαζί τους, καθώς όλα αυτά μια γυναίκα μπορεί να τα κάνει και με τις φίλες της. Αντίθετα, ένας μεγαλύτερος άνδρας, χάρη στη νεαρότερη σύζυγό του, κάνει και βιώνει πράγματα που δεν θα μπορούσε να κάνει με τους φίλους του.
Από την άλλη, σύμφωνα με τον Γερμανό ερευνητή, είναι πιθανό ότι τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας είναι πολύ πιο νέος, παραβιάζουν τα κοινωνικά ήθη και συνεπώς υφίστανται κοινωνικές «κυρώσεις» ως τίμημα, με την μορφή αυξημένου άγχους, που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και αυτό συντομεύει το προσδόκιμο ζωής τους.
Πάντως, αν και η νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες ωφελούνται από ένα γάμο κυρίως όταν παντρεύονται κάποιον που έχει τη δική τους περίπου ηλικία, προηγούμενες έρευνες έχουν βεβαιώσει ότι ο γάμος γενικότερα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής (δηλαδή η ζωή του εργένη αφαιρεί χρόνια) και αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Εξάλλου, σε όλο τον κόσμο, το προσδόκιμο ζωής των γυναικών ξεπερνά αυτό των ανδρών κατά μερικά χρόνια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://married.pblogs.gr/2010/06/639705.html

Παναγιώτης Καποδίστριας:"Ίσως στο μέλλον να ξανανοίξει ο κύκλος των πεθερών"



O Παναγιώτης Καποδίστριας, ένας από τους σεναριογράφος των "7 θανάσιμων πεθερών" μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Tvnea, σε μια mini-συνέντευξη.

Παναγιώτη μου γειά σου. Οι 7 Θανάσιμες πεθερές, μετά απο 7 πολύ επιτυχημένα χρόνια, έφτασαν στο τέλος τους. Ποια τα συναισθήματα σου;
ΑΠ:Είμαι πολύ περήφανος που έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στο να πάει αυτή η σειρά για 7 ολόκληρα χρόνια. Ήμασταν νιοί και γεράσαμε, που λένε... (γέλια) Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπήρξα κομμάτι των πεθερών και μακάρι να γίνονται πάντα τόσο γλυκές συνεργασίες όσο αυτή.




περισσότερα:http://tvnea.blogspot.com/2010/06/blog-post_2595.html


Τον λήστεψαν με τσεκούρι μέρα μεσημέρι!



Στιγμές τρόμου έζησε ιδιοκτήτης φαρμακείου στην Καλλιθέα, το μεσημέρι της Παρασκευής.Άγνωστός άνδρας μπήκε στο κατάστημα του και δεν δίστασε να΄βγάλει ένα τσεκούρι και να τον απειλήσει με αυτό. Ο ίδιοκτήτης έντρομος αναγκάστηκε να του δώσει τις εισπράξεις του, ενώ ο δράστης, αφού του άρπαξε τα χρήματα, διέφυγε
.



http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_5146.html

Saturday, 12 June 2010 14:15
 
Έπεσαν από βράχο πηγαίνοντας για μπάνιο...
Ένας 16χρονος έχασε τη ζωή του και ένας 17χρονος τραυματίστηκε όταν έπεσαν από βράχο στην περιοχή του οικισμού Άβαντα Αλεξανδρούπολης. Οι δύο νεαροί με άλλους τέσσερις φίλους τους είχαν πάει για κολύμπι σε ποτάμι της περιοχής.
Ανέβηκαν σε βράχο, αλλά έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν στο κενό.
Ο 17χρονος, που τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση για το θέμα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2974:-16--17--&catid=1:latest-news&Itemid=50

Βουτιές στο πρώτο Δελφινάριο της Ελλάδας

Η Κάλια, η Χλόη, ο Ιάσων και ο Ερμής από τη Λιθουανία και η Μάρα και ο Τσάρλι από την Ισπανία έφθασαν στα Σπάτα! Δεν πρόκειται, βέβαια, για ανθρώπους αλλά για τέσσερα δελφίνια και δύο θαλάσσια λιοντάρια που προστέθηκαν στους μόνιμους «κατοίκους» του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το πάρκο, το οποίο λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια, ξεκινά αυτές τις ημέρες τη λειτουργία του πρώτου και μοναδικού Δελφιναρίου στην Ελλάδα, το οποίο και θα φιλοξενήσει τα έξι θηλαστικά.

«Τα δελφίνια είναι ένα είδος ζώου που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό. Ειδικά για την Ελλάδα αποτελεί ένα είδος πολύ γοητευτικό και με ιδιαίτερη απήχηση στους επισκέπτες» σημειώνει ο δημιουργός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου κ. ΖανΖακ Λεσουέρ. «Τα μεν δελφίνια που φέραμε γεννήθηκαν σε θαλάσσιο μουσείο της Λιθουανίας, τα δε θαλάσσια λιοντάρια στην Ισπανία» συμπληρώνει.

Πλέον, όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην Αθήνα, το νέο Δελφινάριο θα παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν από κοντά τα δελφίνια, τα οποία είναι διάσημα για τις ικανότητές τους και την ευφυΐα τους. «Το Δελφινάριο ήδη λειτουργεί και ανοίγει στο κοινό τις πρωινές ώρες. Προς στιγμήνδεν υπάρχει κάποιο σόου με τα δελφίνια. Αντίθετα,όμως, λειτουργούν προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για τη θάλασσα και την προστασία των δελφινιών, διάρκειας 15 λεπτών, τα οποία φέρνουν τους επισκέπτες σε γνωριμία με τα συγκεκριμμένα θηλαστικά» τονίζει ο κ. Λεσουέρ.

Παράλληλα το Πάρκο διεξάγει έρευνα που αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες των δελφινιών για άτομα με ειδικές ανάγκες και κυρίως για παιδιά με αυτισμό. «Στη Λιθουανία, όπου γεννήθηκαν τα δελφίνια μας, υπήρχε ένα αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμματο οποίο συσχετίζεται με τη θεραπεία αυτιστικών παιδιών. Εδώθα το ξεκινήσουμε στα τέλη Ιουνίου και θα συνεχίσουμε τα πειράματα. Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το δελφίνι μπορεί να επηρεάσει ορισμένες συμπεριφορές στην προσωπικότητα ενός παιδιού, όπως στην περίπτωση των αλόγων. Βέβαια, όλα αυτά ακόμη ερευνώνται» συμπληρώνει το «αφεντικό» του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ακόμη το Δελφινάριο συμμετέχει σε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου της Καταλωνίας Μισέλ Αντρέ, με τον οποίο θα μελετήσουν την ακουστική αντίληψη των δελφινιών, καθώς η πραγματοποίηση μιας τέτοιας έρευνας μπορεί να γίνει μόνο μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Ο καταλανός πανεπιστημιακός θεωρείται ειδικός στη μελέτη της ανθρωπογενούς ηχορρύπανσης και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τα θαλάσσια κήτη. Τα εν λόγω πειράματα θα ξεκινήσουν και αυτά στα τέλη Ιουνίου με αρχικό αντικείμενο τις ακουστικές δυνατότητες των δελφινιών.

Επίσης το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει εγκαινιάσει συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία Savewave- η οποία ειδικεύεται σε οικολογικά βιώσιμες λύσεις στο υδάτινο περιβάλλον- συμμετέχοντας στον σχεδιασμό ειδικών συσκευών που προσαρμόζονται στα αλιευτικά δίχτυα και εκπέμπουν απωθητικούς για τα δελφίνια ήχους. «Στο Αιγαίο τα δίχτυα των ψαράδων αποτελούν κίνδυνο για τα δελφίνιακαθώς συχνά παγιδεύονται σε αυτάπροσπαθώντας να πιάσουν τα ψάριαμε αποτέλεσμα να πνίγονται» λέει ο κ. Λεσουέρ.

Παράλληλα το Δελφινάριο συμμετέχει σε παγκόσμια έρευνα για τον προσδιορισμό των σημαντικότερων παραγόντων στην ενηλικίωση και στη σεξουαλική ωρίμανση των δελφινιών και ήδη γερμανός επιστήμονας εντρυφεί σε ζητήματα τεχνητής γονιμοποίησης για λογαριασμό του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου
Το ακοίμητο ρινοδέλφινο

Παιχνίδια της Χλόης και του Ιάσονα
Το ρινοδέλφινο (Τursiops truncates ponticus) αποτελεί ενδημικό είδος της Μαύρης Θάλασσας και συναντάται στη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Τρέφεται με διάφορα ψάρια και θαλασσινά, όπως ρέγκα, κολιό, μπακαλιάρο, γαρίδες και κεφαλόποδα, και οι ποσότητες της τροφής του μπορεί να φτάσουν έως και τα 10 κιλά την ημέρα. Διαθέτει υδροδυναμικό σώμα, κολυμπά με την ουρά και χρησιμοποιεί το ραχιαίο πτερύγιο για ισορροπία και τα πρόσθια για πηδάλιο. Περνά το περισσότερο χρόνο της ζωής του κάτω από το νερό και δεν κοιμάται ποτέ, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου ξεκουράζονται εναλλάξ επιτρέποντας στο ζώο να παραμένει σε εγρήγορση, ούτως ώστε να μπορεί να αναδύεται για να αναπνεύσει και να εκτελεί βασικές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=336585&dt=10/06/2010#ixzz0qUAvGFuv
http://nomanmemo.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

35 Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα ανέλαβαν δράση για το περιβάλλον


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εργαζόμενοι του ΟΤΕ με τις οικογένειές τους, καθώς και πολίτες, ανέλαβαν δράση για το περιβάλλον, συμμετέχοντας σε κατά τόπους ενέργειες που πραγματοποίησαν Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Από τη Ρόδο μέχρι την Καστοριά και από τις Σέρρες μέχρι τη Τρίπολη, 35 Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ, με τη συνεργασία της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ και την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, έκαναν πράξη το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον, πραγματοποιώντας δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς ακτών, λιμνών, δασών κ.α., καθώς και αποκομιδή και διαλογή απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη.


«Υιοθετώντας» το περιβάλλον, ένα βασικό άξονα του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΤΕ, τα Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ υλοποίησαν δράσεις προσαρμοσμένες στις τοπικές ανάγκες και συνθήκες, μεταφράζοντας τη στρατηγική δέσμευση της εταιρείας και την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πρακτική.


Ταυτόχρονα, με τις δράσεις αυτές συμβάλλουν στην καλλιέργεια της εθελοντικής προσφοράς και στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών, αποδεικνύοντας πώς κάθε μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά για το περιβάλλον.

http://allisbusiness.blogspot.com/2010/06/35.html

Οι βροχές κάνουν την Πάρνηθα πυριτιδαποθήκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ
Το Τατόι διατρέχει εφέτος- σύμφωνα με δασικούς- τον υψηλότερο κίνδυνο να ξεσπάσει φωτιά το καλοκαίρι. «Εχουν συσσωρευτεί μεγάλες ποσότητες εύφλεκτης ύλης- κυρίως λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων- και επιπλέον εφέτος δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός λόγω έλλειψης χρημάτων», λένε. «Η περιοχή έχει καεί τρεις φορές στο παρελθόν: το 1916, το 1945 και το 1974».
Φωτογραφία
Αυτός είναι και ο λόγος, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, «που έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην προστασία της περιοχής με ενίσχυση των περιπολιών από δασικούς και εθελοντές».
Στην περιοχή περιπολούν ήδη σε μόνιμη βάση 2 από τα 12 πυροσβεστικά οχήματα που αποτελούν δωρεά μαζί με το σύστημα έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών του Ιδρύματος Μarfin στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού.
Η βάση του συστήματος έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών έχει στηθεί στο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης. Εκεί, μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, 2 εκπαιδευμένοι χειριστές μπορούν μέσα από τις 4 οθόνες να έχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τον πυρήνα της Πάρνηθας. Την ίδια ώρα, μπορούν ανά πάσα στιγμή να βλέπουν πού κινούνται τα 12 πυροσβεστικά οχήματα, να δίνουν εντολές και να σπεύδουν για κατάσβεση στα σημεία όπου ξεσπούν φωτιές.
Ιδιωτικό δίκτυο. Για να φτιαχτεί το πρόγραμμα του συστήματος έπρεπε από την αρχή να στηθεί ιδιωτικό δίκτυο που καλύπτει πλέον το 85% της έκτασης του βουνού. Αυτό έγινε επειδή το υπάρχον δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας δεν κάλυπτε ούτε το 5% της έκτασης του Εθνικού Δρυμού. Το όλο πρόγραμμα βασίζεται σε ένα δίκτυο τηλεματικής που μεταφέρει στιγμιαία εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα ανάλυσης της περιοχής με ψηφιακούς χάρτες - πάνω στους οποίους φαίνονται πού κινούνται τα 12 πυροσβεστικά οχήματα-, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης διαχείρισης περισσότερων από μίας πυρκαγιών.
«Το σύστημα έγκαιρου εντοπισμού λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και αυτό επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητανα προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό για να κάνει τη βραδινή βάρδια», λέει ο κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος. «Είμαστε σε συνεργασία με εθελοντές για να δούμε αν μπορούν να κάνουν τη βραδινή τους βάρδια στον Φορέα, παρακολουθώντας μέσα από το σύστημα το βουνό». «Φαλακρό βουνό». Τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά- το καλοκαίρι τού 2007- όπου αποτεφρώθηκαν 56.000
στρέμματα σε Αττική και Βοιωτία, η Πάρνηθα
Φωτογραφία
εξακολουθεί να παραμένει ένα «φαλακρό βουνό». Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα βραχώδη μέρη (αυτά στα οποία δεν υπάρχει πλέον χώμα) και δεν μπορεί να γίνει αναδάσωση. Στην Πάρνηθα τα 3/4 του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού- τα 15.000 από τα 20.000 στρέμματα- είναι βραχώδη. Οπως επισημαίνουν δασικοί, «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα για τα βραχώδη όρη και πρέπει να γίνουν εξειδικευμένες μελέτες, η εκπόνηση των οποίων αναμένεται να αρχίσει μετά το καλοκαίρι».
Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι εφέτος η συντήρηση του δάσους της Πάρνηθας- αλλά και των δασών γενικότερα- έχει μείνει πίσω. «Υπάρχουν περιορισμοί και δεσμεύσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, γι΄ αυτό και η Πολιτεία- περισσότερο από ποτέζητάει εφέτος μεγαλύτερη στήριξη από τις εθελοντικές οργανώσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Νίκος Μποκαρης. «Μέρος των χρημάτων που πάνε στους δήμους θα πρέπει να διοχετευτούν στους καθαρισμούς των δασών και τη συντήρηση των δασικών δρόμων». Σήμερα στην Πάρνηθα υπάρχουν 12 μόνιμα πυροφυλάκια, 141 πυροσβεστικοί κρουνοί και 78 δεξαμενές νερού.

http://greenmemogr.blogspot.com/2010/06/blog-post_1322.html

Η μαγεία του ποδοσφαίρου


Λένε πως το ποδόσφαιρο είναι το μόνο πραγματικά παγκόσμιο άθλημα. Μπορεί, ας πούμε, να παίζει μια κινέζικη ομάδα εναντίον μιας αφρικανικής, με διαιτητή Ρώσο, επόπτες από τα Βαλκάνια, και ο αγώνας να διεξάγεται στην Ουρουγουάη… Όλα θα κυλήσουν ομαλά. Άσχετα αν κανένας τους δεν θα μπορεί να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους. Οι κανόνες είναι λίγοι και απλοί. Όμως το πάθος είναι μεγάλο.
Αν και οι δημιουργοί του αθλήματος ήταν οι ψυχροί και φλεγματικοί Άγγλοι, η εγγενής «φαντασία» του αθλήματος, οδήγησε το ποδόσφαιρο στο να εξαπλωθεί ραγδαία και να παθιάσει  λαούς και λαούς, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σε αυτό συντέλεσε και η απλότητά του. Δεν χρειάζονται ούτε ρόπαλα, ούτε ρακέτες, ούτε  κράνη, ούτε τίποτα. Μια απλή μπάλα, ένα επίπεδο χωράφι και πολύ  πολύ κέφι. Αυτά και μόνο αρκούν.
Περιέργως και παρά τις πολλές προσπάθειες, το μόνο μέρος στο οποίο δεν έπιασε (σε μαζικό επίπεδο) ήταν οι ΗΠΑ. Ο βασικότερος λόγος για αυτό, λένε πως είναι το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τηλεοπτικό σπορ. Δεν έχει διαλείμματα, δεν παγώνει ο χρόνος, δεν υπάρχουν τάϊμ άουτ δηλαδή για τηλεοπτικές διαφημίσεις. Και ως εκ τούτου, σε μια κοινωνία και μια αγορά όπως είναι η Αμερικανική, αν δεν είσαι εμπορικά εκμεταλλεύσιμος δεν υπάρχεις. Όχι ότι  δεν πειραματίστηκαν οι Αμερικάνοι. Δεκάδες φορές άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού, προκειμένου να γίνει πιο τηλεοπτικό. Απέτυχαν όμως. Έτσι το ποδόσφαιρο εκεί, απολαμβάνει την ίδια δημοτικότητα με αυτήν που απολαμβάνει σε εμάς το πινγκ πονγκ, (λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τα ανάλογα μεγέθη), και κυρίως ελκύει τους πολλούς Λατινοαμερικάνους  και άλλους μετανάστες οι οποίοι το συντηρούν.
Παρόλα αυτά, ο υπόλοιπος πλανήτης συνεχίζει να δονείται σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς. Αν και οι πολέμιοι του είναι πολλοί και σοβαροί, κατηγορώντας το ως το σύγχρονο «όπιο του λαού» κλπ. η μαγεία του συνεχίζει να κυριαρχεί. Μπορεί πράγματι να αποτελεί όργανο και εργαλείο κάποιων ολοκληρωτικών καθεστώτων προκειμένου να αποκοιμίζουν τις λαϊκές μάζες και να αποφεύγονται οι αντιδράσεις, όμως για αυτό δεν φταίει το ίδιο το ποδόσφαιρο που δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που καταργεί, έστω προσωρινά,  τις κοινωνικές, οικονομικές, ακόμη και τις μορφωτικές τάξεις. Ο σκουπιδιάρης παθιάζεται εξίσου με τον επιστήμονα, και η ταύτιση με τους ποδοσφαιριστές ή τους συλλόγους διεμβολίζει οποιαδήποτε άλλη τεχνητή ή φυσική διάκριση, μετατρέποντας τους φιλάθλους οπαδούς σε μια ενιαία μονάδα. Σε μια μάζα. Σε έναν πολτό που δονείται…
Ακόμη και εγώ, που σταμάτησα οριστικά να πηγαίνω στο γήπεδο όταν η ευχάριστη αυτή διαδικασία κατάντησε πραγματική πολεμική περιπέτεια,  με κίνδυνους απωλειών, δεν μπορώ παρά να μη μαγεύομαι από τα κατορθώματα των σύγχρονων μπαλαδόρων που απολαμβάνω πια μέσα από τη τηλεόραση. Μια φαντεζί ενέργεια του Μέσσι, ή ένα απόκοσμο κολπάκι του Ροναλντίνιο, έχει για εμένα (και πολλούς ακόμη) την ίδια αξία με ένα… ποίημα ή μια καλλιτεχνική ταινία. Οι περίτεχνες ενέργειες του Βασίλη Χατζηπαναγή, που απολάμβανα κάποτε, έχουν καταλάβει στη μνήμη μου ανάλογο χώρο με αυτόν που καταλαμβάνουν τα διάφορα λογοτεχνικά, μουσικά και κινηματογραφικά  αριστουργήματα που έχω αφομοιώσει και που θα με συνοδεύουν για πάντα.
Η μαγεία του ποδοσφαίρου είναι ανεπανάληπτη. Και τι πιο μαγικό από τη συγκέντρωση των κορυφαίων εθνικών ομάδων του κόσμου εν όψει Μουντιάλ; Μια παγκόσμια ποδοσφαιρική γιορτή και μια ευκαιρία για να απολαύσουμε κάτι παρόμοιο με αυτά που δισεκατομμύρια ανθρώπων απόλαυσαν στο παρελθόν. Τι περιμένω; Μια εμπνευσμένη τρίπλα του Μέσσι, μια προσποίηση κάποιου άλλου, ένα σπάσιμο της μέσης που θα στείλει κάποιον τερματοφύλακα για … βρούβες. Αυτά. Δεν είναι αρκετά; Για μένα πάντως  είναι. Και αν στη πορεία βάλει και κανένα γκολ η εθνική μας (λέμε τώρα), τότε να δείτε χαρές…. Ποιο ΔΝΤ και ποια κρίση…
Χμ, λέτε να έχουν δίκιο οι επικριτές του;
Strange Attractor
http://www.antinews.gr/?p=49533

Οι χαμένοι του Ασφαλιστικού

Θίγονται 35ετία και 37ετία, μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενοι στα Βαρέα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Οσοι αποχωρούν με 35ετία ή 37ετία, οι μητέρες ανηλίκων, οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, και όσοι σήμερα συνταξιοδοτούνται πριν από το 60ό έτος της ηλικίας τους θα είναι οι χαμένοι του νέου Ασφαλιστικού.

Μεγάλες χαμένες του νέου Ασφαλιστικού θα είναι οι μητέρες ανηλίκων (φωτογραφία αρχείου από διαδήλωση του Μαΐου για το Ασφαλιστικό)
Με ξεχωριστό νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών θα επέλθει η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρώνγυναικών στο Δημόσιο (επιβάρυνση από το 2011 έως το 2013 μέχρι και 15 έτη στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών).


1 Η 40ετία θα αντικαταστήσει την 35ετία και την 37ετία, από την 1/1/2011 έως το 2015: Το 2011 θα χρειάζονται 38 έτη ασφάλισης, το 2012 39 και το 2013 θα φτάσουν τα 40, ενώ η ηλικία των 58 ετών για 35ετία θα αυξηθεί στα 58,6 έτη το 2011, το 2012 στα 59, το 2013 στα 59,6 και το 2014 στα 60. Το ίδιο ισχύει και για το καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα που, επίσης, θα καταργηθεί σταδιακά από την 1/1/2011 έως το 2013 στο Δημόσιο και το 2015 στα υπόλοιπα Ταμεία.

2 Η «ποινή» για κάθε έτος πρόωρης εξόδου μεταξύ του 60ού και του 65ου έτους της ηλικίας θα είναι 6%, εκτός αν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης. Στα 40 έτη ασφάλισης μελετάται να υπολογίζεται και πλασματικός χρόνος και συγκεκριμένα ο στρατός, ο χρόνος λοχείας, η παράλληλη ασφάλιση, η διαδοχική ασφάλιση και οι σπουδές.


3 Από την 1.1.2015 (χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα) και σταδιακά βάση υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου με έτος- βάση το 2013 ή και νωρίτερα. Βασική σύνταξη, και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών, με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως. Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%.

4 Η ηλικία συνταξιοδότησης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα θα αναπροσαρμοσθεί από τα 55 στα 60 για έξοδο με 35ετία. Η αύξηση θα είναι ένα δωδεκάμηνο ανά έτος και θα αρχίσει το 2011. Ετσι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθεί στο 56ο έτος το 2011, στο 57ο έτος το 2012, στο 58ο έτος το 2013, στο 59ο έτος το 2014 και στο 60ό έτος το 2015. Εξάλλου η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα θα ισχύσει και για τους παλαιούς ασφαλισμένους.
Σε όσα επαγγέλματα αποχαρακτηριστούν, η ηλικία συνταξιοδότησης με 15ετία θα πάει από τα 60 στα 65 έτη, με την αύξηση να είναι 12 μήνες ανά έτος. Ποιοι δεν θίγονται. Σημειώνεται ότι δεν θίγονται όσοι θεμελιώνουν ασφαλιστικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010, εφόσον είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και σε ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ) που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ. Με διάταξη που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο, με τα νέα οικονομικά μέτρα ορίζεται ότι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται τουλάχιστον μέχρι 31-12-2010 δεν θίγονται από την παραμονή των υπαλλήλων στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους από τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης από 1-1-2010, να την ανακαλέσουν μέσα σε έναν μήνα από τη δημοσίευση του νόμου. Η αίτηση ανακαλείται ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, ακόμα και αν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης.
Τέλος διευκρινίζεται ότι στον δημόσιο τομέα το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση των απαραίτητων ετών ασφάλισης και ασκείται όταν συμπληρωθεί και το προβλεπόμενο όριο ηλικίας. Στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο, ο χρόνος ασφάλισης και το όριο ηλικίας πρέπει να συντρέχουν για τη θεμελίωση του δικαιώματος. Για τις μητέρες ανηλίκων πρέπει να συντρέχει και η ανηλικότητα του παιδιού.

●Σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελλάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαιτούμενες κινήσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

http://fapes-mapes.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html

Τραγικός θάνατος για πατέρα και γιο στη θάλασσα

limenikoΤραγικό τέλος είχε το νυχτερινό υποβρύχιο ψάρεμα για πατέρα και γιο, που βούτηξαν το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά των Αντικύρων Βοιωτίας, καθώς λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκαν νεκροί.
Ο 52χρονος πατέρας και ο 24χρονος γιος του είχαν ξεκινήσει χθες το βράδυ για υποβρύχιο ψάρεμα με μπουκάλες.Άργησαν όμως να δώσουν σημεία ζωής και η κόρη ειδοποίησε την αστυνομία ότι αγνοούνται.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση του λιμενικού και τελικά οι άτυχοι άνδρες εντοπίστηκαν σε βάθος 15 μέτρων και σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο.
Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Θηβών, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

http://www.socialnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3017:2010-06-12-10-15-50&catid=48:2010-04-30-12-33-09&Itemid=309

Θα λειτουργήσει ξανά η Παναγία Σουμελά μετά από 87 χρόνια

1185972961_8af6b76923_o
Άδεια για την τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, στην επαρχία της Τραπεζούντας, επέδωσαν οι τουρκικές αρχές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το σχετικό έγγραφο προβλέπει ότι θα μπορεί κάθε χρόνο την ημέρα τη εορτής της Παναγίας, τον δεκαπενταύγουστο, να τελείται θεία λειτουργία στην ιστορική Μονή.
Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ είχε ενημερώσει σχετικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, στα εγκαίνια του φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης στην Αγία Ειρήνη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ήδη εγκαινιάσει την παράδοση επαναλειτουργιών ιστορικών ναών της Καππαδοκίας.
Παράλληλα, είχε ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού δυνατότητα να τελεσθεί λειτουργία στη Μονή Σουμελά, που δεν έχει λειτουργήσει ως χριστιανικός ναός, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1923. Έκτοτε η Μονή λειτουργεί ως μουσείο.
Ο δήμαρχος της Μάτσκα του Πόντου, στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο γα να τον προσκαλέσει επισήμως στην πόλη του.
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2010/06/87.html

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, με θύμα νεαρή γυναίκα


Νεκρή βρέθηκε τα ξημερώματα, από περαστικούς, 25χρονη γυναίκα, επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα ήταν θύμα τροχαίου...



δυστυχήματος με δίκυκλο, ο οδηγός του οποίου αναζητείται. Δεν έχει, ωστόσο, ακόμη διευκρινιστεί αν προσπαθούσε να περάσει πεζή το οδόστρωμα, ή αν επέβαινε στο δίκυκλο.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_2181.html

Αλλάζουν υπηρεσία 80.000 υπάλληλοι Τρίμηνο πρόγραμμα ανακατανομής προσωπικού θα εφαρμόσει λόγω «Καλλικράτη» η κυβέρνηση 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


«Καυτός» θα είναι ο μήνας Ιούλιος για πάνω από 80.000 εργαζομένους στις νομαρχίες, στις περιφέρειες, στους δήμους και στα υπουργεία. Πρόκειται για τους δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι θα κληθούν μέσα σε διάστημα ενός μηνός να επιλέξουν σε ποια νεοσυσταθείσα (με τον «Καλλικράτη») υπηρεσία θα ήθελαν να μεταταγούν, προτού το πράξουν έτσι και αλλιώς μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων που θα ακολουθήσουν. Από 1ης Ιουλίου και με σχετική εγκύκλιο η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού, η οποία εκτιμάται ως σαφές μήνυμα μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων στον δημόσιο τομέα. Εκτός των υπηρεσιακών αναγκών που θα καλύψει, στόχο έχει να στείλει και μήνυμα προς την τρόικα και τους ξένους δανειστές ότι είναι αποφασισμένη να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών θα πρέπει να δηλώσουν ως τις 31 Ιουλίου σε ποια (υπό μεταφορά) υπηρεσία θα ήθελαν να εργαστούν στο μέλλον. Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και εκτιμάται ότι θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία) θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού. Αυτή θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010. Και τούτο για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ. Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους. Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές θέσεις, αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις. Οπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών προς «Το Βήμα», ανεξαρτήτως σε ποιες θέσεις θα μεταταγούν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η εγκύκλιος του υπουργείου επαναλαμβάνει ότι 
«διατηρούνται οι μισθολογικές παροχές (με τα πάσης φύσεως επιδόματα) και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς των μεταφερόμενων και μετατασσόμενωνυπαλλήλων».

Παράλληλα, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να μην προκληθούν οικογενειακά προβλήματα, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα οι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φορέα απασχόλησης, να παραμείνουν στην πόλη όπου ήδη εργάζονται. Το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για τις εθελοντικές μετατάξεις αλλά και για τις υποχρεωτικές. 
«Σεόλες τις περιπτώσεις», επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, «η μεταφορά του προσωπικούσυνοδεύει την αντίστοιχη μεταφορά αρμοδιοτήτων (απότη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στους δήμους, από την κρατική περιφέρεια στις αιρετές περιφέρειες) και γίνεται αυτοδίκαια σε αντίστοιχες θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα, με διατήρηση του μισθολογικού και ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού κεκτημένου» .

Αν ληφθεί υπόψη ότι έχει ήδη αρχίσει ουσιαστική μείωση στις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, είναι προφανές ότι η μείωση του προσωπικού που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης» μπορεί να είναι πολλαπλάσια. Ηδη στους δήμους υπηρετούν σήμερα 16.492 συμβασιούχοι από περίπου 35.000 που ήταν πέρυσι, ενώ αισθητή είναι και η μείωση του έκτακτου προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα ΝΠΙΔ- δεν υπερβαίνουν σήμερα τα 9.000 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση των μετατάξεων, εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν περίπου 25.000

συμβασιούχοι οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στους ΟΤΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ταυτόχρονα με τη διαδικασία των μετατάξεων θα ξεκινήσει και τη σύνταξη 13 οργανισμών που θα ισχύσουν για τις 13 περιφέρειες της χώρας και 6 οργανισμών-πιλότων για τους «καλλικράτειους» δήμους, που θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των δήμων και με πληθυσμικά κριτήρια.

Οι οργανισμοί των αυτοδιοικητικών περιφερειών, που θα αποτυπωθούν και σε προεδρικό διάταγμα, θα εμφανίζουν ενιαία δομή. Οι οργανισμοί-πιλότοι για τους δήμους, μεταξύ των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν τα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια στις αρχές του νέου έτους, αποβλέπουν στην καλύτερη λειτουργία τους και στην ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την ομαλή άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων.
Στα σκαριά το νέο μισθολόγιο 
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι οι μετατασσόμενοι ή μεταφερόμενοι στις νέες υπηρεσίες υπάλληλοι θα διατηρήσουν πλήρως τις μισθολογικές αποδοχές τους και τα συνταξιοδοτικάασφαλιστικά τους δικαιώματα. Η κατάρτιση, παρά ταύτα, του ενιαίου μισθολογίου, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τέλη Ιουλίου, τη σύσταση του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων και τη λειτουργία της νέας αρχής πληρωμών, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα επιφέρει σοβαρές αλλαγές στους υφιστάμενους μισθούς.

Οι σκέψεις που κυριαρχούν στους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι με το νέο μισθολόγιο που θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2011 θα καταργηθούν τα (πάσης φύσεως) επιδόματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα μισθούς «πολλών ταχυτήτων» ακόμη και για υπαλλήλους των ίδιων υπηρεσιών, και θα αναμορφωθούν οι μισθολογικές κλίμακες.

http://krmns.blogspot.com/2010/06/80000.html


Ατύχημα στη Ροδο ..έπεσε πάνω στο αεροπλάνο του σείχη




Το Ατύχημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, όπου σταθμεύει το αεροπλάνο του σεΐχη του Κατάρ. 

Ο οδηγός ενός φορτηγού ανεφοδιασμού έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να ξεφύγει από την πορεία του και να πέσει πάνω στο ιδιωτικό αεροσκάφος.

Ο σεΐχης βρίσκεται στη Ρόδο για ολιγοήμερες διακοπές. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του δεν ανακοινώνεται για λόγους ασφαλείας.






http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_6705.html

Η ώρα της Ελλάδας έφτασε...




Τα...ψέμματα τελείωσαν. Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική Ελλάδας έφτασε, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου (14.30) θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής. Πρώτος αντίπαλος για τον Ότο Ρεχάγκελ και τους παίκτες του η Ν. Κορέα, σε ένα ματς που σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό κρύβει πολλές δυσκολίες, αλλά που παράλληλα αποτελεί και το "κλειδί" για την πορεία της "γαλανόλευκης" στη διοργάνωση. 
 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό ισχύει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους Κορεάτες. Μία νίκη θα δώσει φτερά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και παράλληλα θα μετατρέψει αυτόν που θα την καταφέρει σε μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Στο άλλο ματς του ομίλου, εξάλλου, η Αργεντινή θα "μετρηθεί" με τη Νιγηρία, την οποία η Εθνική μας θα την βρει αντίπαλο στην δεύτερη αγωνιστική (17/6-17.00). 
  
Ποια είναι η αντίπαλος της Εθνικής...

Μπορεί σαν όνομα η Ν. Κορέα να μην τρομάζει, ωστόσο το έργο της Εθνικής κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Η ασιατική ομάδα έχει αποδείξει, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα την παρουσία της στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2002. Το μεγάλο της αστέρι είναι ο Τζι Σουνγκ Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο τεχνικός της, Χου Γιουνγκ Μου, περιμένει πολλά και από τους Τσουνγκ Γιονγκ Λι της Μπόλτον και τον Σουνγκ Γιονγκ Κι της Σέλτικ. Σε ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της, στηρίζεται ιδιαίτερα στην πειθαρχία και την ταχύτητα, ενώ έχει μεγάλες αδυναμίες στις στημένες φάσεις. Εκεί, πιθανότατα, θα κληθεί να "χτυπήσει" και η Εθνική μας. 
 
Τα τελευταία νέα...
Ο Βαγγέλης Μόρας είναι ο μεγάλος "πονοκέφαλος" για τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός προόριζε τον αμυντικό της Μπολόνια για βασικό στα μετόπισθεν της Εθνικής, ωστόσο κόντρα στους Κορεάτες δεν θα τον έχει στη διάθεσή του. Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά προβλήματα και πλέον όλο το βάρος έχει πέσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογική προετοιμασία για το ματς. 

Οι πιθανές συνθέσεις

Για την Κορέα, στη θέση του τερματοφύλακα αναμένεται να ξεκινήσει  ο Κιμ Γιουνγκ-Κουάνγκ, δεξί μπακ ο Οχ Μπέομ-Σέοκ, αριστερό ο Λι Γιουνγκ-Πιου και στόπερ οι Λι Τσουνγκ-Σου και Τσο Γιονγκ-Χουνγκ. Στη μεσαία γραμμή, δεξιά θα είναι ο Λι Τσονγκ-Γιουνγκ, αριστερά ο Παρκ Σι-Γιουνγκ, κεντρικοί οι Κιμ Τσονγκ-Ου, Κι Σονγκ-Γιου και επιθετικό δίδυμο οι Παρκ Τσου-Γιονγκ, Γιομ Κι-Χουν. 

Σε ότι αφορά την Εθνική μας, ο Αλέξανδρος Τζόρβας δείχνει να παίρνει το χρίσμα από τον Ρεχάγκελ για τη θέση του πορτιέρο, με τους Σεϊταρίδη και Τοροσίδη στα άκρα της άμυνας. Βύντρα, Κυργιάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος αναμένεται να ξεκινήσουν στα στόπερ, ενώ Καραγκούνης και Κατσουράνης θα βρεθούν στη μεσαία γραμμή. Σε ότι αφορά τους τρεις της επίθεσης, αυτοί δεν θα είναι άλλοι από τους Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Σαμαρά.
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=47715