Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η ώρα της Ελλάδας έφτασε...




Τα...ψέμματα τελείωσαν. Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική Ελλάδας έφτασε, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου (14.30) θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής. Πρώτος αντίπαλος για τον Ότο Ρεχάγκελ και τους παίκτες του η Ν. Κορέα, σε ένα ματς που σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό κρύβει πολλές δυσκολίες, αλλά που παράλληλα αποτελεί και το "κλειδί" για την πορεία της "γαλανόλευκης" στη διοργάνωση. 
 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό ισχύει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους Κορεάτες. Μία νίκη θα δώσει φτερά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και παράλληλα θα μετατρέψει αυτόν που θα την καταφέρει σε μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Στο άλλο ματς του ομίλου, εξάλλου, η Αργεντινή θα "μετρηθεί" με τη Νιγηρία, την οποία η Εθνική μας θα την βρει αντίπαλο στην δεύτερη αγωνιστική (17/6-17.00). 
  
Ποια είναι η αντίπαλος της Εθνικής...

Μπορεί σαν όνομα η Ν. Κορέα να μην τρομάζει, ωστόσο το έργο της Εθνικής κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Η ασιατική ομάδα έχει αποδείξει, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα την παρουσία της στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2002. Το μεγάλο της αστέρι είναι ο Τζι Σουνγκ Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο τεχνικός της, Χου Γιουνγκ Μου, περιμένει πολλά και από τους Τσουνγκ Γιονγκ Λι της Μπόλτον και τον Σουνγκ Γιονγκ Κι της Σέλτικ. Σε ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της, στηρίζεται ιδιαίτερα στην πειθαρχία και την ταχύτητα, ενώ έχει μεγάλες αδυναμίες στις στημένες φάσεις. Εκεί, πιθανότατα, θα κληθεί να "χτυπήσει" και η Εθνική μας. 
 
Τα τελευταία νέα...
Ο Βαγγέλης Μόρας είναι ο μεγάλος "πονοκέφαλος" για τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός προόριζε τον αμυντικό της Μπολόνια για βασικό στα μετόπισθεν της Εθνικής, ωστόσο κόντρα στους Κορεάτες δεν θα τον έχει στη διάθεσή του. Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά προβλήματα και πλέον όλο το βάρος έχει πέσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογική προετοιμασία για το ματς. 

Οι πιθανές συνθέσεις

Για την Κορέα, στη θέση του τερματοφύλακα αναμένεται να ξεκινήσει  ο Κιμ Γιουνγκ-Κουάνγκ, δεξί μπακ ο Οχ Μπέομ-Σέοκ, αριστερό ο Λι Γιουνγκ-Πιου και στόπερ οι Λι Τσουνγκ-Σου και Τσο Γιονγκ-Χουνγκ. Στη μεσαία γραμμή, δεξιά θα είναι ο Λι Τσονγκ-Γιουνγκ, αριστερά ο Παρκ Σι-Γιουνγκ, κεντρικοί οι Κιμ Τσονγκ-Ου, Κι Σονγκ-Γιου και επιθετικό δίδυμο οι Παρκ Τσου-Γιονγκ, Γιομ Κι-Χουν. 

Σε ότι αφορά την Εθνική μας, ο Αλέξανδρος Τζόρβας δείχνει να παίρνει το χρίσμα από τον Ρεχάγκελ για τη θέση του πορτιέρο, με τους Σεϊταρίδη και Τοροσίδη στα άκρα της άμυνας. Βύντρα, Κυργιάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος αναμένεται να ξεκινήσουν στα στόπερ, ενώ Καραγκούνης και Κατσουράνης θα βρεθούν στη μεσαία γραμμή. Σε ότι αφορά τους τρεις της επίθεσης, αυτοί δεν θα είναι άλλοι από τους Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Σαμαρά.
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=47715

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου