Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΙΑ 373 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ...


Ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο που καίει μόλις ένα λίτρο βενζίνης σε απόσταση 373 χιλιομέτρων παρουσίασαν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης το μεσημέρι της Τετάρτης (9/6) στα Χανιά.



Το αμάξι βγήκε για την πρώτη του βόλτα στην Πλατεία Ελευθερίας έξω από το Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων.

Το εν λόγω δημιούργημα των φοιτητών κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco Marathon 2010που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία με τη συμμετοχή 221 ομάδων πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο διαγωνισμός στόχευε στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για την κίνηση οχημάτων, με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία μεγάλων οχημάτων (Urban Concept) που αντιστοιχούν σε μονοθέσια οχήματα πόλης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής που περιλαμβάνει κυψέλη καύσιμου υδρογόνου και κίνηση με ηλεκτρικό κινητήρα τα οποία παρέχουν μηδενικούς ρύπους κατά την κίνηση του οχήματος.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης κατέκτησε την πρώτη θέση στον παράλληλο διαγωνισμό ασφάλειας οχημάτων (ADAC Safety Award) με το όχημα ER10, ένα ολοκληρωμένο όχημα με εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ασφάλειας.

 
Περισσότερα:http://ballikrateia.blogspot.com/2010/06/373.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου