Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010


Ο Τόμι Σμιθ πουλάει το μετάλλιο του 1968





Σε πλειστηριασμό αποφάσισε να θέσει, ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού του 1968, Τόμι Σμιθ, το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της Καλιφόρνια 66χρονος πλέον Σμιθ ζήτησε 250.000 δολάρια για το μετάλλιό του και για το ζευγάρι των αθλητικών παπουτσιών που φορούσε την ημέρα εκείνη.
«Το μετάλλιο είναι σημαντικό γι’ αυτόν, όμως η ανάμνηση της νίκης του είναι πολύ σημαντικότερη. Το κάνει σίγουρα για τα χρήματα, αλλά δεν είναι και απελπισμένος.», δήλωσε ο υπεύθυνος του πλειστηριασμού. Ο ίδιος ο Σμιθ, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Ο πλειστηριασμός λήγει στις 4 Νοεμβρίου.
Να θυμίσουμε ότι στις 16 Οκτωβρίου 1968, στο Ολυμπιακό Στάδιο της  Πόλης του Μεξικό, ο Σμιθ και ο συμπατριώτης του Τζον Κάρλος ύψωσαν τη γροθιά τους και κατέβασαν το κεφάλι τη στιγμή που ανακρουόταν ο αμερικανικός εθνικός ύμνος.
Η χειρονομία αυτή, συμβόλιζε τον αγώνα των Αφρο-Αμερικανών για την βελτίωση της θέσης τους στην αμερικάνικη κοινωνία καθώς και την αλληλεγγύη στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Το αποτέλεσμα ήταν να τους διώξουν από το ολυμπιακό χωριό, αλλά και να δεχθούν πολλές απειλές για τη ζωή τους.
http://hellasathletic.com/

Δήλωση Οικολόγων Πράσινων για τη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο




Σχετικά με τη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννης Παρασκευόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που η κυβέρνηση οργανώνει διεθνείς διασκέψεις για το κλίμα, η ίδια ακρωτηριάζει το σιδηρόδρομο και προωθεί νέα ιδιωτικά λιγνιτωρυχεία που δεν θα μπορούν να κλείσουν με πολιτική απόφαση. Με την πολιτική της η κυβέρνηση φαίνεται να εξαιρεί την Ελλάδα από την μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.  Η μάχη για το κλίμα χρειάζεται πρώτα αξιόπιστες πολιτικές και μετά δημόσιες σχέσεις.»

http://ecogreensalonika.wordpress.com/2010/10/23/ecogreens-declaration-for-the-summit-on-climate-change-in-mediterranean/
«ΧΡΥΣΟΣ» Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ!

Τον παγκόσμιο τίτλο στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε πανηγυρικά ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος θριάμβευσε στον τελικό του αγωνίσματος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Ρότερνταμ, πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση. 
Ο 19χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε ιδανικά το πρόγραμμά του, που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,60, παίρνοντας 15,700 βαθμούς και κατακτώντας με χαρακτηριστική ευκολία το χρυσό μετάλλιο. Τον Έλληνα αθλητή ακολούθησαν στο βάθρο των νικητών ο Ιάπωνας παγκόσμιος πρωταθλητής του σύνθετου ατομικού Κοχέι Ουτσιμούρα (15,333) και ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις (15,366).

Η κατάταξη στον τελικό των ασκήσεων εδάφους ανδρών:

1. Λευτέρης Κοσμίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 15,700

2. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία) 15,533

3. Ντάνιελ Πέρβις (Βρετανία) 15,366

4. Αλεξάντερ Σατίλοφ (Ισραήλ) 15,333

5. Τομά Μπουαΐλ (Γαλλία) 15,200

6. Έντι Πένεφ (Βουλγαρία) 15,066

6. Φλάβιους Κότσι (Ρουμανία) 15,066

8. Στίβεν Λεζέντρ (ΗΠΑ) 13,600


Το μετάλλιο του Λευτέρη Κοσμίδη είναι το τέταρτο χρυσό και συνολικά έβδομο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης στο θεσμό. Αναλυτικά:

Έτος / Τόπος Αθλητής Αγώνισμα Θέση

1994, Μπρίσμπεϊν Ιωάννης Μελισσανίδης Έδαφος 2ος

1999, Τιαντζίν Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 3ος

2001, Γάνδη Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος

2002, Ντέμπρετσεν Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος

2003, Άναχαϊμ Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 1ος

2006, Άαρχους Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 3ος

2010, Ρότερνταμ Λευτέρης Κοσμίδης Έδαφος 1ος

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλους τέσσερις τελικούς οργάνων Άνδρες: πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί). Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει αύριο (Κυριακή 24/10) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος), στους οποίους δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου με την πτήση ΟΑ152 της «Olympic Air» από το Άμστερνταμ και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 18:05.

πηγή: ΕΓΟ


http://www.facebook.com/profile.php?id=827253441
http://www.facebook.com/?page=1&sk=messages&tid=1608085078289

Την "πιο μεγάλη διαδήλωση" ετοιμάζουν τα 


συνδικάτα στη Βρετανία...


Το Συνέδριο των Εργατικών Ενώσεων(TUC), η οργάνωση-ομπρέλα των βρετανικών συνδικάτων, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει τη "μεγαλύτερη και πιο τολμηρή" διαδήλωση στην ιστορία του τον ερχόμενο Μάρτιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί εναντίον των περικοπών της κυβέρνησης.
Όπως είναι γνωστο, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα περικόψει μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης και θα περικόψει τις κοινωνικές δαπάνες, στο πλαίσιο περικοπών ύψους 80 δισεκατομμυρίων λιρών, προκειμένου να...
 αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης του 11% του ΑΕΠ.
Το TUC, που εκπροσωπεί 6,5 εκατομμύρια εργάτες, δήλωσε πως οι περικοπές θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις και υποσχέθηκε να διεξαγάγει εκστρατεία πολιτικής πίεσης προκειμένου να προσπαθήσει να στρέψει τους ψηφοφόρους εναντίον των σχεδίων αυτών.
"Το εργατικό κίνημα και η χώρα αντιμετωπίζουν την πιο σκληρή δοκιμασία μέσα σε μία γενιά", είπε ο Γενικός Γραμματέας του TUC, Μπρένταν Μπάρμπερ, σε μία ομιλία σε συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Λονδίνο. "Όχι μόνο έχει γονατίσει η οικονομία, όχι μόνο ο νόμος έχει γυρίσει εναντίον μας, αλλά έχουμε στην εξουσία μία κυβέρνηση η οποία κάνει περικοπές με μία ταχύτητα, κλίμακα και αγριότητα που δεν είδαμε ποτέ πριν".
Ο Μπάρμπερ έχει αποφύγει μέχρι τώρα να καλέσει για εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, λέγοντας πως το TUC θα επικεντρώσει στην τιθάσσευση της λαϊκής δυσαρέσκειας, που προκύπτει ως αποτέλεσμα των βαθύτερων περικοπών στη δημόσια υπηρεσία από το 1975, στην προσπάθεια να επηρεάσει τους υπουργούς. Ωστόσο, κάποιες ενώσεις έχουν καλέσει για "συντονισμένη" δράση και υπονόησαν ότι υπολογίζουν στο παράδειγμα που δίνουν οι συνάδελφοί τους στη Γαλλία, η οποία έχει δει βίαιες διαδηλώσεις και απεργίες εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης.
Διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια με την υποστήριξη των συνδικάτων έχουν ήδη ξεκινήσει σε πόλεις και χωριά σε ολόκληρη τη Βρετανία. Θα κλιμακωθούν σε μία εθνική διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου στις 26 Μαρτίου.
Ο συνασπισμός των Συντηρητικών και των Φιλελευθέρων, ο οποίος προσβλέπει στον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μεγέθυνσης, δήλωσε πως η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι αναπόφευκτη και πως οι περικοπές που αποφάσισε ήταν δίκαιες για όλους.
Ωστόσο, μία δεξαμενή σκέψης με επιρροή έχει δηλώσει πως τα μέτρα λιτότητας θα πλήξουν το ήμισυ των πιο χαμηλά αμοιβώμενων και ο Μπάρμπερ προειδοποίησε πως οι περικοπές θα αφήσουν τη Βρετανία "λιγότερο πολιτισμένη και λιγότερη ανεκτική". "Οι επιπτώσεις αυτής της βάναυσης, ιδεολογικής και στρεβλά άδικης λιτότητας θα είναι πραγματικά καταστροφικές", θα πει ο Μπάρμπερ."Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αδιαμφισβήτητα -- αυτές οι βάρβαρες περικοπές θα καταστρέψουν τους πιο φτωχούς, τους περισσότερο μειονεκτούντες και τους πιο ευπαθείς".

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1734.html

ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 5 ΔΙΣ.ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ

Τη διαβεβαίωση του Κατάρ ότι οι επενδύσεις συνολικού ύψους 5 δισ. δολαρίων θα πραγματοποιηθούν μετέφερε ο επικεφαλής Επενδύσεων του εμιράτου Αχμέντ αλ-Σαγέντκατά την πρώτη συνάντηση της διυπουργικής επιτροπήςΕλλάδας και Κατάρ στην Αθήνα την Παρασκευή. Επί τάπητος βρέθηκαν τα σχέδια για το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού -τη μετατροπή του οποίου σε «Λας Βέγκας»αποκλείει η κυβέρνηση- αλλά δεν συζητήθηκε το ματαιωμένο σχέδιο στον Αστακό...


Στο κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση τονίζεται πως «η πλευρά του Κατάρ εξέφρασε την ισχυρή βούλησή της να υλοποιήσει την πρόθεσή της για επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους μέχρι και 5 δισ. δολαρίων». Στη συνάντηση προήδρευσαν ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις επενδύσεις Χάρης Παμπούκης και ο επικεφαλής της Αρχής επενδύσεων του Κατάρ Αχμέντ αλ-Σαγέντ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η οργάνωση των επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς και τα σχέδια επενδύσεων στους τομείς που προβλέπει το Μνημόνιο που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη. Το ζήτημα της ματαίωσης της επένδυσης στον Αστακό, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν εθίγη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, καθώς το σχέδιο δεν συμπεριλαμβανόταν στη διακρατική συμφωνία. Ο Χάρης Παμπούκης δήλωσε ότι «η συζήτηση αφορούσε τόσο θέματα οργάνωσης των επαφών, όσο και ποιες επενδύσεις θα υπαχθούν στους τομείς που ενδιαφέρουν τις δύο πλευρές. Οι σχέσεις είναι άριστες και όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό δεν ισχύουν». Από την πλευρά του ο αξιωματούχος του Κατάρ δήλωσε «ευτυχής που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και όχι τελευταία» και τόνισε ότι επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις, λέγοντας πως «μελετώνται διάφορες προτάσεις και πώς θα προχωρήσουμε σε αυτές». Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό το κλίμα της συνεργασίας των δύο χωρών. Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον του Κατάρ να επενδύσει στο πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού, ο κ. Σαγέντ απάντησε ότι «δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, μελετάμε εναλλακτικά σχέδια». Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκε και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης. Η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη αν και προσήλθε εγκαίρως στη συνάντηση, τελικά δεν συμμετείχε, λόγω καθυστέρησης στην άφιξη της αντιπροσωπείας του Κατάρ στην Αθήνα και του γεγονότος ότι έπρεπε να μιλήσει στη Διάσκεψη της Βουλιαγμένης για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο. Μετά τη δίωρη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών οι Γ.Παμπούκης και Αχμέντ Αλ Σαγιέντ εξέδωσαν την εξής κοινή ανακοίνωση: «Η Κοινή Επιτροπή που συστάθηκε μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελλάδας και της Κυβέρνησης του Κατάρ εκπροσωπούμενη από την Επενδυτική Αρχή του Κατάρ στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της συνάντηση, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί από τις δυο πλευρές. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πλευρά του Κατάρ εξέφρασε την ισχυρή βούλησή της να υλοποιήσει την πρόθεσή της για επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους μέχρι και 5 δισ. δολαρίων. Τα δυο μέρη επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για τη συνέχιση των συναντήσεων και την εντατικοποίηση της συνεργασίας με σκοπό την προώθηση των επενδυτικών σχεδίων σε εκείνους τους τομείς που αναφέρονται στο Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφτηκε στη Νέα Υόρκη». Η επόμενη συνάντηση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στη Ντόχα του Κατάρ εντός του Νοεμβρίου.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/5_22.html

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ G20 ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Έκκληση προς τις χώρες που εμφανίζουν πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου να αναμορφώσουν τη συναλλαγματική πολιτική τους, με στόχο την ενίσχυση του επιπέδου της παγκόσμιας εμπιστοσύνης και την αποτροπή ενός νομισματικού πολέμου, απηύθυναν οι ΗΠΑ στη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας G-20 στη Ν.Κορέα...


Οι αμερικανικές προτάσεις, οι οποίες εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονται στην Κίνα, αναμένεται να τύχουν αντιδράσεων από σειρά πλουσίων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας. «Οι χώρες του G20 με επίμονα πλεονάσματα πρέπει να αναλάβουν την προώθηση μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών, δημοσιονομικών και φορολογικών ώστε να ενισχύσουν τις εγχώριες πηγές ανάπτυξης και να διατηρηθεί η παγκόσμια ζήτηση», επισημαίνεται σε επιστολή του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάϊτνερ, η οποία απευθύνεται συνολικά στους μετέχοντες στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G20, δίχως να συγκεκριμενοποιεί ειδικά κάποια χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμαρτύρονται για την διατήρηση του κινεζικού γιουάν σε επίπεδα ισοτιμίας που θεωρούνται ως υποτιμημένα, καθώς περισσότερο από το ήμισυ του ελλείμματος του αμερικανικού εμπορικού ισοζυγίου αφορά σε εισαγωγές από την Κίνα. Σύμφωνα με την πρόταση του Γκάϊτνερ, η ανισορροπία του εξωτερικού ισοζυγίου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ της εμπλεκόμενης χώρας, δίχως όμως να ορίζεται το ποσοστό αυτό. Στην πρόταση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να αντιταχθεί σειρά εξαγωγικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας και της Γερμανίας. «Οι χώρες της ομάδας G20 πρέπει να απέχουν από την εφαρμογή συναλλαγματικών και επιτοκιακών πολιτικών που έχουν ως στόχο την εξασφάλιση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Τζιονγκτζού της Ν.Κορέας, στο πλαίσιο προσπάθειας για την επίτευξη ανακωχής στο νομισματικό πόλεμο που μαίνεται από τον Σεπτέμβριο και απειλεί την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Σύμφωνα με προσχέδιο του ανακοινωθέντος που θα εκδοθεί, οι χώρες της G20 δεσμεύονται να «απέχουν από κάθε ανταγωνιστική υποτίμηση», μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones .

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/g20.html

Η Πάρις Χίλτον ντύθηκε σέξι ναύτης

Αυτό το κορίτσι έχει μια τάση να κάνει τη..διαφορά. Μια με το ντύσιμο, μια με τη συμπεριφορά της, μια με τα κατορθώματα της, καταφέρνει πάντα να στρέφει πάνω της τα φλάς. Ο λόγος φυσικά για την Πάρις Χίλτον, που προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη γιορτή του Halloween, κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας Απόκριες.

Και μπορεί οι περισσότεροι να επιλέγουν κοστούμια μαγισσών και φαντασμάτων, όμως η «χρυσή» κληρονόμος είπε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα. Ο φακός την εντόπισε σε κατάστημα εσωρούχων να ψωνίζει μια άκρως αισθησιακή αποκριάτικη στολή. Όταν μάλιστα τη φόρεσε κάθε άλλο παρά τρομαχτική ήταν, καθώς αυτό που επέλεξε ήταν ένα σέξι κοστούμι ναύτη σε μορφή κορσέ.


Μάλιστα, για να είναι σίγουρη ότι της πάει, έκανε και «παρέλαση»μέσα στο μαγαζί, χωρίς να νοιάζεται για το «καυτό» σορτσάκι της στολής που άφηνε επιμελώς ακάλυπτα  τα οπίσθια της.



Φυσικά, απαραίτητος συνοδός της στην όλη διαδικασία δεν ήταν άλλος από το σκυλάκιτης το οποίο το είχε αγκαλιά όλη την ώρα που «περιόδευε» μέσα στο κατάστημα μέχρι να διαλέξει τι εσώρουχο να φορέσει.








http://www.star.gr/

Αγνοείται γυναίκα ορειβάτης στον Όλυμπο
Το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης, υπηκόου Γαλλίας, που αγνοείται στον όλυμπο.

Οι διασώστες από το Λιτόχωρο και τη Λάρισα έφτασαν σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, όπου έκαναν έρευνες κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούσε χαμηλή θερμοκρασία και χιόνιζε.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λιτόχωρου και της Κατερίνης, καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Λάρισας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

http://www.star.gr/
Απίστευτες εικόνες μέσα από κρατήρα ηφαιστείου




Κατάβαση μέσα στον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου έκανε ο  βρετανός  Ντρού Μπρίσλοου. Ο ριψοκίνδυνος εξερευνητής έφτασε σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τη λάβα, κάτι που κατέγραψε στιγμή προς στιγμή με την κάμερά του και χαρακτήρισε ως «το πιο όμορφο θέαμα που έχω αντικρύσει στη ζωή μου».





Αυτό που για τον Ντρου Μπριστοου ήταν όνειρο ζωής, για τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι ένας αφόρητος εφιάλτης. Ήταν ένα εγχείρημα που σχεδιάστηκε με την παραμικρή λεπτομέρεια επί 10 χρόνια, καθώς το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.





«Είναι απολύτως απίστευτο. Έρχομαι εδώ επί 30 χρόνια προσπαθώντας να καταγράψω τα πλάνα που μαγνητοσκοπώ τώρα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Ο θόρυβος, η ζέστη, οι βράχοι που πέφτουν και οι τοξικές αναθυμιάσεις μου είναι... αδιάφορα. Δεν θα ήθελα να  βρίσκομαι πουθενά αλλού στον κόσμο», εμφανίζεται να δηλώνει κατά την διάρκεια της κατάβασής του.





Φορώντας ειδική στολή που τον προστάτευε από την απίστευτη ζέστη και τα εγκαύματα ο Ντρου  Μπρίστοου κατέβηκε σε βάθος 500 μέτρων. Σταμάτησε μόλις 100 μέτρα από το σημείο που η λαβα ανέβλυζε κοχλάζοντας από τα έγκατα της Γης.





Στο ριψοκίνδυνο εγχείρημά του, τον συνόδευαν ο συνεργάτης του ηφαιστειολόγος Τζοφ Μακέι και οι καμεραμέν Μπραντλει Αμπροουζ και Ντανιελ Λεισι, που όμως δεν τόλμησαν να κατέβουν μέχρι το βάθος του κρατήρα. Ωστόσο, χρησιμοποίησαν τους πιο δυνατούς φακούς τους για να καταγράψουν αυτά τα απίστευτης δύναμης και ομορφιάς πλάνα. Δείτε τα...

http://www.star.gr/

Σε ασπρόμαυρο φόντο

3
Στη σελίδα που έχει η Άννα Βίσση στο facebook έχει «ανεβάσει» τις καλύτερες φωτογραφίες που έβγαλε πρόσφατα μαζί με τον Σάκη Ρουβά.



Η φωτογράφηση των δύο τραγουδιστών έγινε με αφορμή την συνεργασία τους και την κοινή τους αφίσα.





Σε ασπρόμαυρο φόντο είναι και οι δύο εντυπωσιακοί και για ακόμη μία φορά τέλειοι.



Η Άννα Βίσση φοράει ένα στενό, μίνι, μαύρο φόρεμα και ο Σάκης Ρουβάς μαύρο παντελόνι, λευκό πουκάμισο και μαύρο γιλέκο.

http://www.zougla.gr/

Δάσκαλος ξεψύχησε μέσα στη σχολική αίθουσα


Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Σύμης, λόγω του αιφνίδιου θανάτου ενός 33χρονου δασκάλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στο δημοτικό σχολείο του νησιού.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο δάσκαλος ξεψύχησε, μπροστά στα έντρομα μάτια των μαθητών του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιολογικά αίτια.

Με πληροφορίες από verena.gr
http://www.zougla.gr/

  

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΑΠΟ ΤΟΝ 

ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ"

Το Σάββατο 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Συνάντηση 10.00πμ στον ηλεκτρικό σταθμό Μοσχάτου
ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
Δημοτική κίνηση Μοσχάτου- Ταύρου


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα με τους εργαζόμενους του Δήμου Ταύρου

Ταύρος, 21/10/2010


Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην εκδήλωση – συζήτηση που οργάνωσε ο υποψηφίος δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Άρης Κρεμμύδας, για το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Δήμου Ταύρου.
Στην κατάμεστη αίθουσα των Σφαγείων, ο Άρης Κρεμμύδας, ανέλυσε το μοντέλο διακυβέρνησης του νέου Δήμου : “Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της απόλυτης συγκέντρωσης εξουσιών έφτασε στο τέλος του. Η νέα αρχιτεκτονική δομή των δήμων επιβάλλει την αποκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων, ανοίγει δρόμους για πραγματική δημοκρατική διακυβέρνηση”.

Ταυτόχρονα ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τους υπαλλήλους του Δήμου, με κυρίαρχο ζήτημα τη μη μετακίνηση υπαλλήλων από τη μία διοικητική μονάδα στην άλλη, αλλά και το θέμα της καταβολής των υπερωριών : “Σε αυτήν την άγρια επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα των εργαζομένων, πρώτο μας μέλημα είναι η καταβολή των υπερωριών όλων των εργαζόμενων. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή”.

“Ζητήματα λειτουργίας, όπως ο νέος εσωτερικός κανονισμός, η επάνδρωση της τεχνικής υπηρεσίας με ειδικευμένους εργάτες, η καθιέρωση του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ελέγχου” είναι στις προτεραιότητες των πρώτων ημερών, ώστε εύρρυθμα και οργανωμένα να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις, στις αυξημένες απαιτήσεις.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι διατύπωσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά και ερωτήσεις, με αποτέλεσμα η συνάντηση να εξελιχθεί σε μια πολύ γόνιμη και σε άριστο κλίμα ανταλλαγή απόψεων.

Το φεγγάρι είναι πράγματι «ασημένιο»!


Εκτός από αρκετό νερό, υπάρχει ακόμα και άργυρος στη ΣελήνηΤελικά το φεγγάρι μας δεν είναι καθόλου ένας... άνυδρος ξερότοπος στερημένος από την Φύση, ενώ οι ποιητές που τραγούδησαν το «ασημένιο» χρώμα του, διαισθητικά είχαν δίκιο, καθώς νέες αναλύσεις των επιστημόνων της NASA όχι μόνο επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πολύ περισσότερο νερό από ό,τι πίστευαν, αλλά επίσης το έδαφός του είναι πλούσιο σε διάφορα στοιχεία, μεταξύ των οποίων υπάρχει ακόμα και άργυρος (ασήμι).

Οι ερευνητές του Κέντρου Ames της NASA υπό τον Άντονι Κολαπρέτε και του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ υπό τον πλανητικό γεωλόγο Πίτερ Σουλτς, μελέτησαν για λογαριασμό της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας περίπου 155 κιλά από σωματίδια της σεληνιακής σκόνης, που εκτοξεύτηκαν ψηλά όταν, πριν από περίπου από ένα χρόνο, το διαστημικό όχημα LCROSS της NASA έκανε σκοπίμως ελεγχόμενη πρόσκρουση στην επιφάνεια του δορυφόρου με ταχύτητα 9.000 χλμ. την ώρα, σε ένα σκιερό κρατήρα, όπου δεν είχε πέσει το φως του ήλιου επί δισεκατομμύρια χρόνια.

Μελετώντας τα δεδομένα που προέκυψαν από τον πειραματικό «βομβαρδισμό» (τα συνέλεξαν άλλα σκάφη, που μετά από λίγα λεπτά πέρασαν πάνω από το σημείο πρόσκρουσης), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το έδαφος του φεγγαριού στους πόλους του, εκτός από πολύ παγωμένο νερό, περιλαμβάνει ένα πολύπλοκο μίγμα από ίχνη διαφόρων χημικών στοιχείων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το υδρογόνο (χρήσιμο για μια μελλοντική σεληνιακή βάση και για τη δημιουργία πυραυλικών καυσίμων), ο άργυρος (μάλλον σε μικροσκοπικά σωματίδια και όχι σε μορφή κατάλληλη για εξόρυξη), ο υδράργυρος (η τοξικότητά του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μια μελλοντική απόπειρα ανθρώπινης εξερεύνησης του υπεδάφους), η αμμωνία, το υδροξύλιο, το μονοξείδιο και το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και το ελεύθερο νάτριο.

Οι επιστήμονες, οι οποίοι παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, το BBC και τα περιοδικά New Scientist και Νature, ανέφεραν ότι σε ένα μόνο κρατήρα της Σελήνης ανακαλύφθηκαν όλα αυτά τα χημικά στοιχεία, ανατρέποντας ουσιαστικά την μέχρι τώρα εικόνα για την γεωλογική και χημική «φτώχεια» της Σελήνης.

«Αυτό το μέρος μοιάζει με θησαυροφυλάκιο στοιχείων, γεμάτο συστατικά που έχουν απελευθερωθεί σε όλη τη Σελήνη», δήλωσε ο Σουλτς. Όπως είπε, οι αστροναύτες των αποστολών «Απόλλων», που περπάτησαν στο φεγγάρι πριν από δεκαετίες, είχαν βρει όχι μόνο ίχνη αργύρου αλλά και χρυσού στην πλευρά του δορυφόρου που «βλέπει» μόνιμα τη Γη. Όμως η νέα ανακάλυψη στους πόλους, στη μόνιμα σκοτεινή πλευρά, δείχνει ότι το ασήμι είναι εξαπλωμένο παντού, αν και, όπως επεσήμανε ο αμερικανός γεωλόγος, «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε να το εξορύξουμε».

Από την άλλη, ο ελληνικής καταγωγής επιστήμων Πολ Σπουδής του Σεληνιακού και Πλανητικού Ινστιτούτου της NASA στο Χιούστον εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την ανακάλυψη αργύρου. «Χρειαζόμαστε μια αποστολή με όχημα ρόβερ στη σεληνιακή επιφάνεια. Θέλω να δω επιτόπιες μετρήσεις πριν το πιστέψω πράγματι».

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι το 5,6% της συνολικής μάζας υλικών κρατήρα που έγινε η πρόσκρουση, αποτελείται από νερό, ενώ εκτιμούν ότι στους πόλους, κάτω από το μόνιμα παγωμένο επιφανειακό στρώμα, μπορεί να υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια λίτρα νερού, τα οποία θα αποτελέσουν πολύτιμο πόρο για την υποστήριξη μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη. Όπως είπε ο Κολαπρέτε, «υπάρχουν μέρη στη Σελήνη που είναι πιο υγρά από τη Γη, αυτό είναι ένα σοκ!».

Το παγωμένο υπόγειο νερό (που εύκολα μπορεί να επανέλθει σε υγρή μορφή με αύξηση της θερμοκρασίας του) εκτιμάται ότι δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στο νότιο πόλο, αλλά βρίσκεται συγκεντρωμένο σε κατά τόπους σκοτεινούς κρατήρες, όπου οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάνουν και τους μείον 244 βαθμούς Κελσίου, όπως έδειξαν τα όργανα του σεληνιακού δορυφόρου LRO της NASA.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_85.html

Ανακαλύφθηκε το μαθηματικό μυστικό της αντοχής για να τερματίζουν οι μαραθωνοδρόμοι


(ακόμα και οι κάποιας ηλικίας)
Ουκ ολίγοι δρομείς του Μαραθωνίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μπορεί να προπονούνται επί μήνες και χρόνια και στο τέλος...
να μην καταφέρνουν καν να φτάσουν στη γραμμή του «φίνις». Τώρα, μια νέα επιστημονική έρευνα, με τη βοήθεια των μαθηματικών και της βιολογίας, έρχεται να προσφέρει το μυστικό του τερματισμού: δεν πρέπει ο δρομέας να εξαντλήσει πολύ γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας από υδατάνθρακες που διαθέτει ο οργανισμός του, γιατί αλλιώς θα βιώσει το οδυνηρό φαινόμενο να «πέφτει πάνω σε ένα τοίχο», οπότε ή θα κόψει απότομα ταχύτητα ή σε λίγα λεπτά θα αναγκαστεί να σταματήσει τελείως.

Η νέα έρευνα από τον Μπένζαμιν Ράποπορτ, της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του τμήματος Επιστημών Υγείας και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου ΜΙΤ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μαθηματικής βιολογίας “PLoS Computational Biology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το Live Science, υπολόγισε μια νέα μαθηματική «φόρμουλα» που επιτρέπει σε κάθε δρομέα να υπολογίσει με ακρίβεια πόσες θερμίδες από υδατάνθρακες πρέπει να έχει πάρει εκ των προτέρων για να διαθέτει αρκετό απόθεμα, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην κούρσα και να μην αναγκαστεί να την εγκαταλείψει.

Περίπου το 40% των μαραθωνοδρόμων «πέφτουν πάνω σε ένα τοίχο», εκτιμά ο Ράποπορτ, ο οποίος ο ίδιος έχει τρέξει 18

Μαραθώνιους και έχει άμεση πείρα των προβλημάτων της απαιτητικής κούρσας. Όπως αναφέρει, σε αυτές τις περιπτώσεις, που συχνά οδηγούν στην αδυναμία συνέχισης, ο αθλητής έχει «κάψει» όλους τους υδατάνθρακές του, που είναι αποθηκευμένοι στο ήπαρ και τους μυς του, με συνέπεια να υποχρεώνεται να επιβραδύνει δραματικά, καθώς ο οργανισμός του αρχίζει πλέον να «καίει» το διαθέσιμο λίπος του.

«Νιώθεις σαν να μην μπορείς να προχωρήσεις πια. Η θέλησή σου δεν σε υπακούει και δεν είσαι πλέον σε θέση να τρέξεις πιο γρήγορα», δήλωσε. Πολλοί μάλιστα μαραθωνοδρόμοι πιστεύουν ότι αυτό το αίσθημα είναι αναπόφευκτο, κάποια στιγμή, σε μια τόσο μεγάλη διαδρομή όπως ο Μαραθώνιος, όμως ο Ράποπορτ υποστηρίζει ότι το μυστικό της αντοχής κρύβεται στην «φόρμουλά» που ανακάλυψε.

Αρκεί κάποιος να συνυπολογίσει τρία πράγματα: το βάρος του, το χρόνο που θέλει περίπου να κάνει μέχρι τον τερματισμό και την μέγιστη ικανότητά του για λήψη οξυγόνου από τους πνεύμονές του (ονομάζεται VO2max), κάτι που δείχνει την ικανότητα του για αερόβια άσκηση. Η τελευταία αυτή παράμετρος μπορεί να μετρηθεί σε ειδικό μηχάνημα, ενώ μπορεί να υπολογιστεί πιο χονδρικά και λιγότερο επιστημονικά, αν κάποιος διαιρέσει τον μέγιστο αριθμό σφύξεων της καρδιάς τους (σε συνθήκες μέγιστου στρες) με τον ρυθμό σφύξεων σε ανάπαυση και να πολλαπλασιάσει μετά το αποτέλεσμα με το 15. Μια χονδρική εκτίμηση για τον μέγιστο αριθμό σφύξεων γίνεται αν αφαιρέσει κανείς την ηλικία του σε έτη από τον αριθμό των 220 σφύξεων το λεπτό.

Ο συνδυασμός του βάρους, του επιθυμητού χρόνου της διαδρομής και της αεροβικής ικανότητας -μέσα από μια μαθηματική φόρμουλα- δίνει ένα αριθμό που δείχνει στους δρομείς πόσες έξτρα θερμίδες από υδατάνθρακες θα πρέπει να πάρουν πριν τρέξουν. Αρκετοί δρομείς αναπληρώνουν τις «αποθήκες» των υδατανθράκων τους παίρνοντας καθ’ οδόν διάφορα ποτά, αλλά, όπως είπε ο Ράποπορτ, ένας δρομέας μπορεί να μεταφέρει μέσα στο ήπαρ και τους μυς του πολύ περισσότερα «καύσιμα», αν έχει προετοιμαστεί επιστημονικά, χωρίς πια να χρειάζεται να μαντεύει.

Ο αμερικανός ερευνητής έχει μάλιστα δημιουργήσει ένα online «εργαλείο» υπολογισμού, που μπορεί να βοηθήσει τους υποψήφιους μαραθωνοδρόμους να κάνουν τους σχετικούς υπολογισμούς, στη διεύθυνση hhtp://endurancecalculator.com.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_9913.html