Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκδηλώσεις Καθαρής Δευτέρας στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου στις 11 το πρωί: στην Παραλία Μοσχάτου - στην πλ. Ατταλείας στον Ταύρο.ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                                     15 / 3/  2013
            Γραφείο τύπου      
            τηλ.: 21320919636                                         


       
Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις «Καρναβάλι 2013» του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου με τα καθιερωμένα Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας. Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρέλαση της περασμένης Κυριακής με τη ζωντάνια των μεταμφιεσμένων τμημάτων και την υψηλή συμμετοχή πολιτών στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη, η κορύφωση θα γίνει την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου:

Στις 11 το πρωί στην Παραλία Μοσχάτου και την ίδια ώρα στην Πλ. Ατταλείας στον Ταύρο
Σας περιμένουμε με χορούς και τραγούδια, την παραδοσιακή λαγάνα και σαρακοστιανούς μεζέδες.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Το όραμα γίνεται σύντομα πραγματικότητα» Πετυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου    ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                                            15 / 3/  2013
            Γραφείο τύπου      
            τηλ.: 21320919636                                                    
Στη κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μοσχάτο έγινε την Τετάρτη η παρουσίαση της τελικής μελέτης του Φαληρικού Όρμου (παραλία Μοσχάτου) που αποτελεί πλέον ένα ώριμο τεχνικά και χρηματοδοτικά έργο που σύντομα μπαίνει στη φάση της υλοποίησής του. Η εκδήλωση αφορούσε τη δημόσια παρουσίαση- ενημέρωση για την τελική μελέτη προς ενημέρωση, κυρίως, των πολιτών καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει εκ νέου το θέμα με αφορμή την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης.
 Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου στην ομιλία του έκανε μια σύντομη αναδρομή στο θέμα της παραλίας και στους αγώνες που δόθηκαν ώστε να μην γίνει η παραλία χωματερή ούτε να κτισθούν κτίρια και εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πάγια στρατηγική του Δήμου που τελικά επικράτησε και ορίζει την παραλιακή ζώνη ως υπερτοπικό Πάρκο μητροπολιτικού χαρακτήρα όπου προβλέπεται η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου και πνεύμονα πρασίνου, αθλητικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και εναλλακτικές δραστηριότητες ήπιου χαρακτήρα. Επιπρόσθετα, διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της παραλίας, εξασφαλίζεται η ανοικτή πρόσβαση των πολιτών, κατοχυρώνεται η κοινωφελής χρήση της παραλίας και η διευρυμένη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης. Το σημαντικότερο, όμως, είναι η άμεση συσχέτιση των έργων αξιοποίησης της παραλίας με τα αντιπλημμυρικά έργα, τη βύθιση των γραμμών του τραμ, τη μετατόπιση και βύθιση της υπερυψωμένης παραλιακής λεωφόρου και την κατασκευή πεζοδιαβάσεων.
Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση που παρείχε το Ίδρυμα για την εκπόνηση της  μελέτη ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.
Στην δική της παρέμβαση η αρχιτέκτων και συντονίστρια της μελέτης κ. Ήβη Νανοπούλου παρουσίασε με ανάγλυφο τρόπο όλες τις βασικές παραμέτρους της μελέτης. Ειδικά θέματα όπως τα κρίσιμα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα παρουσιάσθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της μελετητικής ομάδας Κωνσταντίνο Ζέκκο και Νικόλαο Μαυρομιχάλη.  
Στην εκδήλωση χαιρέτησε η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη ενώ παρευρέθησαν ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρακλιούμη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ειρήνη Βασιλάκη και Γιάννης Αξαρλής και ο γενικός διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής κ. Θόδωρος Καρδοματέας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο π. Δήμαρχος Μοσχάτου κ. Ταξιάρχης Παπαντώνης ο οποίος  ανέφερε ότι η μελέτη αυτή αποτελεί την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την αξιοποίηση της παραλίας ενώ και ο π. Δήμαρχος Ταύρου κ. Δημήτρης Σούτος κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα «ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που ζήσαμε στον Ελαιώνα», όπως ανέφερε. Παρεμβάσεις έκαναν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Βασίλης Σπανάκης, Γρηγόρης Σωπάκης όπου ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους διατυπώνοντας επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία και παραμέτρους του έργου. Ερωτήσεις στους μελετητές του έργου υπέβαλαν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων αλλά και επιστήμονες και πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής: «Τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε ένα αγώνα δρόμου με ένα πλήθος ενεργειών και παρεμβάσεων. Η δική μας συμβολή στην ωρίμανση του έργου ήταν καθοριστική με τις παραστάσεις στην Ελληνική Βουλή όπως στη μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος, με  επιστολή στον πρωθυπουργό, επιστολές στους αρχηγούς των κομμάτων και επίσημη ενημέρωση σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς όπως και συναντήσεις με όλους τους Δημάρχους του παραλιακού μετώπου.
Διατηρούμε, ωστόσο, ορισμένες επιφυλάξεις και είμαστε σε ετοιμότητα μέχρι την τελευταία στιγμή. Έχουμε χαράξει και τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Είναι κάθετη η  αντίθεσή μας στη δημιουργία προβλήτας κρουαζιεροπλοίων στο Φαληρικό Όρμο.
Ο Δήμος μας έχει διατυπώσει μία σημαντική διεκδίκηση για την ίδρυση φορέα διαχείρισης όπου η Αυτοδιοίκηση θα συμμετέχει αποφασιστικά ώστε το έργο να καταστεί βιώσιμο. Επίσης, διεκδικούμε την πρόβλεψη αντισταθμιστικών μέτρων όπως και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή προς όφελος των πολιτών. Οι διεκδικήσεις πολλών δεκαετιών αποτελούν πλέον μία απτή πραγματικότητα. Η παραλία μας και γενικότερα ο Φαληρικός Όρμος θα αποτελέσει ανάσα ζωής για την πόλη και ολόκληρη την Αττική και φυσική διέξοδο των κατοίκων προς τη θάλασσα. Ανοίγεται μια νέα εποχή για το Μοσχάτο και την ευρύτερη περιοχή. Σύντομα θα μπορέσουμε να χαρούμε και πάλι τη θάλασσά μας ενώ οι νέες γενιές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε μία πόλη όχι κατ΄ ευφημισμό αλλά πραγματικά παραλιακή.»


Από το Γραφείο Τύπου

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜMΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

Γίνε και εσύ υποστηρικτής του αθλητισμού.
Ο Εθελοντισμός και ο Αθλητισμός είναι δυο έννοιες που συναντούν τα υψηλά ανθρώπινα ιδεώδη.
Οι εθελοντές είναι η κινητήρια δύναμη και η ψυχή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μικρής ή μεγάλης.
Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες που αξίζουν σε εμάς αλλά κυρίως στα παιδιά μας διαθέτοντας μέρος από τον ελεύθερο χρόνο μας .
Στήριξε με τις  γνώσεις , την  ενέργεια και
τις δεξιότητες  σου την πόλη σου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου
Μιαούλη 60, τηλ. 2109407820
Mail: onadmos@yahoo.gr

http://moshatotaurossporty.blogspot.com/2013/03/m_14.html 

Δημόσια παρουσίαση της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (Παραλία Μοσχάτου) στο Πολιτιστικό Κέντρο-Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού.

Στο  κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Μοσχάτου&Ταύρου πραγματοποιήθηκε η δημόσια παρουσίαση της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου(παραλία Μοσχάτου)
 
Την έναρξη και ανακοίνωση της διαδικασίας έκανε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Ντερέκας.Ακολούθησε η Ομιλία του Δημάρχου  Μοσχάτου&Ταύρου κυρίου Ευθυμίου "Ανάπλαση παραλίας Μοσχάτου:το όραμα γίνεται πραγματικότητα".
 

Οι Χαιρετισμοί εκπροσώπων Υπουργείων και Οργανισμών(ΥΠΕΚΑ-Υπουργείο Τουρισμού-Περιφέρεια Αττικής-ΚΕΔΕ-ΠΕΔΑ-ΕΤΑΔ-Οργανισμός της Αθήνας -Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου).
Παρουσίαση της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου από την κυρία Ηβη Νανοπούλου,αρχιτέκτων,συντονίστρια της μελέτης και εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας Φάληρο 2014,Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες ΑΕΜ.Τον κύριο Κωσταντίνο Ζέκκο,Θέματα συγκοινωνιακών μελετών"Δρόμος Σύμβουλοι Μελέτης ΕΠΕ".Τον  κύριο Κωσταντίνο Τζάνο, θέματα λιμενικών μελετών"Denco Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ"Τον κύριο Αβραάμ Μπενδασσάν ,Νικόλαος Μαυρομιχάλης,θέματα υδραυλικών μελετών "Εξάρχου, Νικολόπουλος, Μπενσασσών Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε".Την κυρία Ελλη Παγκάλου,θέματα πρασίνου"Ελλη Παγκάλου και Συνεργάτες ΕΕ"


Και στο τέλος τέθηκαν ερωτήσεις απο πολλούς παρευρισκομένους και δώθηκαν οι απαντήσεις απο τους σχετικούς εκπροσώπους της παρουσίασης.
 

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Σάββατο 16, Κυριακή 17, Δευτέρα 18, Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στις 21:00- «Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη» H νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου στο ΙΜΚ.

Η καινούρια ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη» παρουσιάζεται στoν Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για πέντε προβολές από το Σάββατο 16  έως και την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στις 21:00.

Η ταινία εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα και διαδραματίζεται σ’ ένα μικρό ελληνικό λιμάνι στον Νότο της Πελοποννήσου, όπου έχει αναπτυχθεί μια μικρή εμπορική πόλη με εύκολη επικοινωνία για εμπορικές συναλλαγές με Μαρόκο-Τυνησία-Αλγέρι.

Στη δραστήρια πόλη έχει δημιουργηθεί επίσης μια πολύγλωσση στοά μασόνων, ενώ σ’ ένα παλιό αρχοντικό έχει στεγαστεί το κέντρο των κοριτσιών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης – ένας ολόκληρος κόσμος από γυναίκες, που η υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή τις έφερε στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, μια ομάδα Παλαιστινίων κομάντος επιδιώκουν την κατάληψη ενός πλοίου που μεταφέρει πολεμικό υλικό από την Πελοπόννησο στο λιμάνι τις Χάιφα.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Σενάριο:
Νίκος Κούνδουρος
Παίζουν:
Θεοδόσης Ζαννής,
Εύα Ψυλλάκη,
Μανώλης Παπαδάκης,
Γιώργος Κοψιδάς,
Ιερώνυμος Καλετσάνος,
Δέσποινα Μοίρου,
Ερρίκος Λίτσης,
Αγάπη Μανουρά,
Ελένη Κωνσταντίνου,
Πανάγος Ιωακείμ,
Θέμης Μητρόπουλος,
Μιχάλης Μπογέας,

Άννα Βοργία κ.α.
Παραγωγός:
Παντελής Καλατζής
Διευθυντής Φωτογραφίας:
Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Μουσική:
Βαγγέλης Μπόντας
Μοντάζ:
Γιάννης Αγελαδόπουλος


Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη
H νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου στο ΙΜΚ
16, 17, 18, 19 και 20 Μαρτίου 2013, στις 21:00

Διάρκεια: 120΄
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Τιμές εισιτηρίων: 7€ Κανονικό
                              4€ Μαθητές/ Φοιτητές/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ),  Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65


Λίγα Λόγια για τον Νίκο Κούνδουρο

O Νίκος Κούνδουρος έχει σημαδέψει με την πρωτοποριακή εικαστική αλλά και πολιτική του διάσταση το ελληνικό σινεμά ήδη από τη δεκαετία του ‘50. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης έχει αντιπροσωπεύσει τον ελληνικό κινηματογράφο πολλές φορές στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου για τις «Μικρές Αφροδίτες» το 1963 και με το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία «Το ποτάμι» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1959. Η ταινία «Ο Δράκος» χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη ελληνική ταινία της δεκαετίας του 1950-1960. Σημειώνεται, επίσης, πως κόπιες πολλών ταινιών του βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Κινηματογράφου, στη Γαλλική Ταινιοθήκη, καθώς και στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.


-----
Με αφορμή την καινούρια ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη», θα πραγματοποιηθεί και ένα αφιέρωμα στο σημαντικό έργο του, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από την καινούρια ταινία του Έλληνα δημιουργού και τέσσερα παλιότερα και αντιπροσωπευτικά δείγματα της φιλμογραφίας του.  Από τις 14/3 στην αίθουσα Β της Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα πραγματοποιούνται καθημερινά τρεις προβολές της ταινίας «Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη», ενώ στην αίθουσα Α θα τρέχει ένα παράλληλο αφιέρωμα με τις ταινίες «Μπάυρον Μπαλάντα σ’ έναν Δαίμονα», «Μπορντέλο», «Μικρές Αφροδίτες» και «Μαγική Πόλη». Οι ταινίες θα παίζονται επίσης στο Τριανόν.
******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι.
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr