Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Έκτακτό δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο βορειοδυτικό Αιγαίο
Έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να επικρατήσουν στο βορειοδυτικό Αιγαίο, εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Το λιμεναρχείο, επικαλούμενο σχετικό δελτίο καιρού της ΕΜΥ, επισημαίνει πως τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από σφοδρούς, βορειοανατολικούς ανέμους, έντασης 7 με 8 Μποφόρ.

Την Παρασκευή στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στα ανατολικά και βόρεια του νομού, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο στους 17 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φθάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 και στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.

Το Σάββατο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, τις πρωινές ώρες, και πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, που το βραδύ στα δυτικά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα προκαλέσουν τοπικές βροχές. 

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου