Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ανεμοστρόβιλοι και «καταιγίδες» προβλημάτων
 
Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας από χθες και δεν αναμένεται να υποχωρήσει πριν από την Τετάρτη. Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συνιστά μέτρα αυτοπροστασίας και τον κρατικό μηχανισμό να δηλώνει ετοιμότητα.

Ζημιές από την μανία της φύσης υπέστησαν το βράδυ της Κυριακής σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ κατέπεσε το σκέπαστρο του λιμεναρχείου της πόλης. Δέντρα και μία κολώνα της ΔΕΗ έπεσαν, ενώ αποκολλήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα προκαλώντας ζημιές 6 σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Λόγω των καταιγίδων όχημα έπεσε σε χαντάκι στο 20ο χιλιόμετρο Ναυπλίου - Ληγουρίου και οι πυροσβέστες κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ενώ οι δυνατοί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία ανοικτού τύπου που εκτελούν δρομολόγια στο Ιόνιο.

Την ίδια ώρα, ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» το Βασιλικό Ζακύνθου προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες, καθώς και διακοπή της ηλεκτροδότησης. Στη Μυτιλήνη, η Πυροσβεστική δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, από τις οποίες στις 12 έγιναν ενέργειες.

Διακοπές ρεύματος έγιναν και στην ανατολική Αττική, ενώ πολλά δέντρα έπεσαν σε Κορωπί, Παλλήνη, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και ενημερώνουν πως θα υπάρχουν μικρής διάρκειας διακοπές.

Kαθίζηση σημειώθηκε στην οδό Σολωμονίδου στην Καισαριανή, ενώ από υπερχείλιση ρέματος πλημμύρισε η οδός Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι. Επίσης, η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε Παλλήνη, Ίλιον και Πικέρμι.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά να καθαρίσουμε τις υδρορροές και τα φρεάτια των σπιτιών μας, να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις και να αποφεύγουμε την παραμονή σε υπόγεια εάν είναι δυνατόν.

http://www.star.gr/elements/logo.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου