Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σας ευχόμαστε απο καρδιάς χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το "2012"



ΣΟΪΜΠΛΕ : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ


«Η Ελλάδα πρέπει μέσω της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μιας αποτελεσματικότερης χρήσης της ευρωπαϊκής βοήθειας να επιστρέψει και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης», σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt ο Βόλφγκανγκ... 
Σόιμπλε που για πρώτη φορά ομολογεί ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ».
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, μέσω του οποίου το συνολικό χρέος της χώρας πρόκειται να μειωθεί σε ποσοστό 120% επί του ΑΕΠ μέχρι το 2020» λέει ο κ. Σόιμπλε.
«Πέραν τούτου η Ελλάδα πρέπει μέσω της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και μέσω μιας αποτελεσματικότερης χρήσης της βοήθειας από την ΕΕ να επιστρέψει και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και μέσω της εξαγωγής της ενέργειας αυτής στο εξωτερικό. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάλιστα να γίνει εξαγωγή και στο εξωτερικό.
Αναφέρει ότι η Γερμανία θα παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικονομικής διοίκησης. Για τις ιδιωτικοποιήσεις τονίζει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των εξαγγελθέντων στην πράξη.


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις έγιναν σήμερα το βράδι στο Πνευματικό Κέντρο μας στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Μοσχάτου&Ταύρου σε συνεργασία με την περιφέρειακή ενότητα Ν.Αθήνας


Πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως:


θεατρική παράσταση για παιδιά απο το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
"Τα δώρα των παραμυθιών "


και εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού.
με Καλλιτεχνική Οργάνωση απο το   Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών


Παρεβρέθηκαν η αντιπεριφεριάρχης Νοτίου 
Τομέα Αθηνών 
κυρία Μαρία Καρακλιούμη και η συνεργατής της κυρία Καραμουρτζάκη, ο Δήμαρχος Μοσχάτου &Ταύρου κύριος Ανδρέας Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Πνευματικού  Κέντρου κύριος Αντώνης Μπούτσης 
και ο κύριος Νότης  Μιταράκης επικεφαλής του οικονομικού τομέα της  Νέας Δημοκρατίας. 



Δικαίωμα αυτασφάλισης για τους απολυμένους, ηλικίας 55-64 ετών


Προϋπόθεση να είναι άνεργοι για τουλάχιστον τρεις συνεχείς μήνες

Με αυτασφάλιση μπορούν να συμπληρώσουν ασφαλιστικό χρόνο και να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι απολυμένοι ηλικίας 55 έως 64 ετών, εφόσον παραμένουν άνεργοι για τρεις τουλάχιστον συνεχείς μήνες.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με τον πρόσφατο νόμο για την «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας» (άρθρ. 66 του ν.3996/2011), με τον οποίο επεκτάθηκε προηγούμενη ρύθμιση για την προαιρετική ασφάλιση των μακροχρόνια ανέργων.

Με τον προηγούμενο νόμο (άρθρο 10 του ν. 2874/2000), τη δυνατότητα αυτή είχαν όσοι παρέμεναν άνεργοι για 12 τουλάχιστον μήνες και στους οποίους υπολείπονταν 5 έτη για να αποκτήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.


Στο εξής, το δικαίωμα της αυτασφάλισης παρέχεται σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ηλικίας 55 έως 64 ετών που καταγγέλθηκε η σχέση εργασίας τους, (αορίστου χρόνου, εκ περιτροπής ή μερικής απασχόλησης) και έχουν 15 χρόνια ασφάλισης (σε οποιονδήποτε φορέα) ή 4.500 ημέρες εργασίας, ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις.

Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του το ΙΚΑ, παρέχει διευκρινίσεις για την εφαρμογή της διάταξης, η οποία αφορά την κύρια και την επικουρική ασφάλιση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για να μπορέσουν οι απολυμένοι να υπαχθούν στη διάταξη θα πρέπει:

α) Να είναι άνεργοι επί 3 τουλάχιστον συνεχείς μήνες, να παραμένουν άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.

β) Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης και να μην έχουν υπερβεί το 64ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

γ) Κατά την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση να μην είναι ανάπηροι κατά την έννοια του άρθρου 28 παρ. 5 στοιχ. β΄ του Α.Ν 1846/51, όπως ισχύει μετά την τροποποίηση με τις διατάξεις του άρθρ. 27 παρ. 1 περ. 5β του ν. 1902/90, δηλ. να μην έχουν ασφαλιστική αναπηρία άνω το 67%.

δ) Ο υπολειπόμενος χρόνος για την συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού ημερών ασφάλισης για την θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος στο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. να μην υπερβαίνει τα 5 χρόνια (1500 ημέρες).
Σύμφωνα με το νόμο, η άσκηση του δικαιώματος αυτού μπορεί να γίνει μέσα σε 60 ημέρες από την απόλυση, ενώ η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση, λήγει στις 31.12.2012.

Τα βραβεία και τους επαίνους του 2011 απένειμε η Ακαδημία Αθηνών

Από την πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών.   (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 
Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, η Ακαδημία Αθηνών στην ετήσια πανηγυρική συνεδρία της στη λαμπρή αίθουσα τελετών του μεγάρου Χάνσεν απένειμε το βράδυ της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου τα βραβεία και τους επαίνους του Ιδρύματος για το έτος που κλείνει.

Για το σύνολο του έργου τους βραβεύτηκαν από το Ίδρυμα Πέτρου Χάρη ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς και από το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος και ο πεζογράφος Δημήτρης Πετσετίδης. Για το σύνολο του έργου του βραβεύθηκε επίσης ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης.

Στους βραβευθέντες συγκαταλέγονται οι λογοτέχνες Μιχάλης Μοδινός, Τάσος Καλούτσας, Έρση Σωτηροπούλου, Γιάννης Ζερβός και Αθηνά Παπαδάκη, ο κριτικός Διονύσης Μουσμούτης, οι νεοελληνιστές Γιώργος Κεχαγιόγλου και Λευτέρης Παπαλεοντίου για το βιβλίο τους «Ιστορία της Νεότερης Κυπριακής Λογοτεχνίας», ο κλασικός φιλόλογος Γεώργιος Ξενής για τη μελέτη του για τα σχόλια στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, ο συνθέτης Δημήτρης Τερζάκης, ο πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης, ο γλωσσολόγος Χαράλαμπος Συμεωνίδης.

Με το βραβείο Σίμωνος Σίνα τιμήθηκε το Κέντρο Αρχαίων, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών «Φώτιος Μαλλέρος» (1968) του Πανεπιστημίου της Χιλής για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό. Έπαινο για το μορφωτικό της έργο έλαβε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Τιμήθηκαν επίσης «Το χαμόγελο του παιδιού» για το κοινωφελές έργο του και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για την προσφορά του στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Aναλυτικά τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών που απονεμήθηκαν είναι τα ακόλουθα:



περισσότερα στο 
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231143899

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ παραμονή Πρωτοχρονιάς

Σταδιακά από τις 10 το βράδυ θα αποσύρονται παραμονή Πρωτοχρονιάς στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία τα τρόλεϊ καθώς και οι συρμοί του μετρό του τραμ και του ΗΣΑΠ. 

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου τα λεωφορεία τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα Σαββάτου το ίδιο θα ισχύσει και για το μετρό με τα δρομολόγια ωστόσο τις ώρες αιχμής να είναι αυξημένα.
Το τραμ από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη θα κινείται με πρόγραμμα Σαββάτου.

Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αναλυτικά τα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς:

Γραμμή 1 Μετρό ΗΣΑΠ
Από Πειραιά προς Κηφισιά στις 22.20
Από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 22.39
Από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22.20
Από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22.52
Γραμμές 2 & 3 Μετρό

Δύο ανατροπές στην Α1 βόλεϊ ανδρών


Τη μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο βόλεϊ, ο οποίος επικράτησε τελικά με 
3-2 της Καλαμαριάς, αν και έχανε 2-0 σετ.

Ανατροπή είχαμε όμως και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε 
3-2 του Άρη, παρότι έχανε με 2-1.


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου η προμήθεια των σημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας


Η προμήθεια τους θα γίνεται μόνο από τις τράπεζες

Τρεις φορές άλλαξε μέσα σε 24 ώρες η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας. 

Χθες, ο Γενικός Γραμματέας Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννης Καπελέρης, διαβεβαίωνε πως η προμήθεια των τελών θα γινόταν έως τις 10 Ιανουαρίου. Σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως τελικά η προμήθεια των σημάτων κυκλοφορίας - όπως και η πλυηρωμή κάθε άλλου φόρου και τέλους - θα γίνει έως τις 2 Ιανουαρίου και τελικά πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως οι φορολογούμενοι θα λάβουν παράταση έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011 καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012. Για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες».

Το ίδιο το υπουργείο από νωρίς το μεσημέρι είχε αναρτήσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «υπενθυμίζεται η πάγια ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση μη λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. για οποιονδήποτε λόγο, να παρατείνονται όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών στις Δ.Ο.Υ., την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα. Ειδικότερα, οι φορολογικές εκκρεμότητες με διορία αντιμετώπισης το τέλος του χρόνου, μπορούν να επιλύονται την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012».

Οι ευχές του Ίκαρου για το 2012

Η ΚΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας με ανακοίνωσή της εξέφρασε τις ευχές της για βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και για υγεία σε όλο τον κόσμο, εν όψει του ερχομού του 2012. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ίκαρος Καλλιθέας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχές του για το νέο έτος. Είθε να φέρει υγεία και ευημερία σε όλους τους Έλληνες σε αυτή την δύσκολη εποχή, αλλά και καλύτερες συνθήκες για το κορυφαίο άθλημα της χώρας μας, το μπάσκετ». 

Τα σημαντικότερα διεθνή γεγονότα του 2011

Το τσουνάμι της Ιαπωνίας και η καταστροφή της Φουκουσίμα, οι εξεγέρσεις και η «αραβική άνοιξη», η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ο θάνατος του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν το έτος 2011.

Ιανουάριος

14/01 - Τυνησία: Έπειτα από 23 χρόνια εξουσίας, ο πρόεδρος Ζιν Αλ Αμτίντιν Μπεν Αλι διαφεύγει στη Σαουδική Αραβία. Αιτία η λαϊκή εξέγερση που άρχισε τον Δεκέμβριο (300 νεκροί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ). 

Ο Μπεν Αλι καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 66 και μισού ετών σε τρεις δίκες οι οποίες διεξήχθησαν ερήμην.

Φεβρουάριος


11/02 - Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, όντας στην εξουσία από το 1981, παραιτείται κατά την 18η ημέρα λαϊκής εξέγερσης, παραδίδοντας την εξουσία στον στρατό. Περίπου 850 πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αιγυπτιακής εξέγερσης. Η δίκη του Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και φόνους διαδηλωτών, άρχισε στις 3 Αυγούστου.

14/02 - Μπαχρέιν: Έναρξη κινήματος διαμαρτυρίας του σιϊτικού πληθυσμού κατά της σουνιτικής μοναρχίας. Ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών του Κόλπου. Ο βασιλιάς αποδέχεται τον Νοέμβριο τα συμπεράσματα ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας για την καταστολή των διαδηλώσεων και υπόσχεται μεταρρυθμίσεις. Η επιτροπή κάνει λόγο για 35 νεκρούς.

15-16/02 - Λιβύη: Έναρξη στη Βεγγάζη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, στην εξουσία 42 χρόνια. Η αντιπολίτευση συγκροτεί το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το οποίο θα αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και από περισσότερες από 60 χώρες. Στις 19 Μαρτίου, αρχίζει η στρατιωτική επέμβαση συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ για τον τερματισμό της καταστολής. Στις 31, το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης. Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών καταλαμβάνουν την Τρίπολη τον Αύγουστο.

20/02 - Μαρόκο: Έναρξη διαδηλώσεων δεκάδων χιλιάδων νέων με αίτημα περισσότερη δημοκρατία και καταπολέμηση της διαφθοράς. Νέο Σύνταγμα, το οποίο εγκρίνεται τον Ιούνιο με δημοψήφισμα ενισχύει τις εξουσίες του πρωθυπουργού και του Κοινοβουλίου, διαφυλάσσοντας παράλληλα την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του βασιλιά.

25/02 - Ιρλανδία/Πορτογαλία: Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπράιαν Κάουεν είναι το πρώτο θύμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, με την ήττα του κόμματός του «Φιάνα Φέιλ» στις εκλογές. Τον Μάρτιο, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες αναγκάζεται σε παραίτηση. Το Δουβλίνο θα επιτύχει τη χαλάρωση των όρων του ευρωπαϊκού σχεδίου στήριξης και η Λισαβόνα θα λάβει δάνειο από την ΕΕ και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα την εφαρμογή προγράμματος λιτότητας.



Περισσότερα στο 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=443805&cid=5

Καλλιτεχνικό πατινάζ και τραγούδι στο κέντρο της Αθήνας


Για όσους λατρεύουν το καλλιτεχνικό πατινάζ δεν έχουν παρά να επισκεφτούν σήμερα 29 και αύριο 30 Δεκεμβρίου το Athens Heart Mall, που διοργανώνει ένα μοναδικό εορταστικό show στον πάγο!

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές του «Dancing On Ice», Πάμελα, Janek, Μαριάννα και Alexey, καθώς και έλληνες πρωταθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη…

Το ίδρυμα που καταπολεμά την πείνα


Το ανθρωπιστικό έργο της Τράπεζα Τροφίμων

Ανάμεσα στις οργανώσεις που προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, η προσφορά μιας τράπεζας ξεχωρίζει. Όχι, δεν πρόκειται για τράπεζα που ασχολείται με τα οικονομικά, αλλά για την Τράπεζα Τροφίμων.

Σκοπός του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι η συγκέντρωση τροφίμων, αναψυκτικών και άλλων ειδών, και η προσφορά αυτών σε άπορους και όσους έχουν ανάγκη.

Η προσπάθεια της Τράπεζας Τροφίμων επικεντρώνεται στη «διάσωση» από τη χωματερή προϊόντων που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης, έχουν σχισμένη ετικέτα ή λόγω προβλημάτων στην εμφάνιση, δεν πρόκειται να αγοραστούν. 

Αφού η Τράπεζα συγκεντρώσει αυτά τα είδη διατροφής, στη συνέχεια θα τα διανείμει δωρεάν σε ιδρύματα, ενορίες που διοργανώνουν συσσίτια, ηλικιωμένους και άλλες ομάδες πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία παίζουν οι εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή βάση, ενώ τα λειτουργικά της έξοδα καλύπτονται από δωρεές του ιδρυτή της και άλλων υποστηρικτών του έργου της. 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων - (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Ποιος είναι o «γιατρός της πείνας»;


Έχει αποσπάσει το 2007 το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας

Ο «γιατρός της πείνας» που έχει ξετρελάνει το τηλεοπτικό κοινό με τις ατάκες του αλλά και με τις γκριμάτσες του είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός με λαμπρή πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Το όνομά του είναι Μανώλης Μαυροματάκης και πέρα από αυτήν την ομολογουμένως πετυχημένη διαφήμιση, έχει κάνει σημαντική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.Ο λόγος που έχει στραφεί στις διαφημίσεις είναι γιατί οι δουλειές στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά έχουν περιοριστεί λόγω κρίσης. 

Σουξέ κάνει η έκφραση «ομορφάντρα μου», όπου ως πωλητής «βρώμικων» έξω από γήπεδο στήνει ολόκληρη παρλάτα προώθησης του προϊόντος του, τονίζοντας τις ειδικές προσφορές προς τον πελάτη αναλόγως τα γούστα του.

Όμως ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ένας πολύ αξιόλογος ηθοποιός. Έχει πάρει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Δράμας, για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.

Έχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής στις ταινίες: Μαριονέτα – Marionette (2007), Uranya (2006), Το Όνειρο του Σκύλου – A Dog’s Dream (2005), Quo Vadis (2004), Μπραζιλερο (2001), Ενας Λαμπερός Ηλιος – A Bright Shinning Sun (2000), Η Γωνία του Παραδείσου (1998), Πριν το Τελος του Κοσμου – Before the End of the World (1996), Ελεύθερη Κατάδυση – Love Knot (1995), Λευτέρης Δημακόπουλος – Lefteris (1993), ενώ στο θέατρο έπαιξε στην παράσταση «Ο Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία». Τέλος, έχει συνεργαστεί και με τον Πάνο Κοκκινόπουλο σε επεισόδια του Κόκκινου Κύκλου.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα διαφημιστικά σποτ στο οποίο ο «ομορφάντρας» πετυχαίνει αυτό που για κάποιους φαντάζει πολύ δύσκολο: να μας κάνει να χαμογελάμε σε αυτήν την δύσκολη εποχή. 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γ. Δεσποτίδης προπονητής στην Αναγέννηση Μοσχάτου


Τον Γιάννη Δεσποτίδη προσέλαβε για την τεχνική της ηγεσία η Αναγέννηση Μοσχάτου . Ο 39χρονος προπονητής που ήταν μέχρι από πριν λίγες μέρες στον ΑΟΑΔ,  θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Ορφανού . Θα έχει μάλιστα και την ευθύνη των προπονήσεων . Ουσιαστικά θα αναλάβει  τον ρόλο που είχε ο Μιχάλης Πανούσης την προηγούμενη χρονιά στην ομάδα.
Το κλίμα στην Αναγέννηση είναι ιδανικό μετά και την εκτός έδρας νίκη επί του Θησέα. Το επόμενο παιχνίδι είναι μετά τις γιορτές με τον ΑΟΚ Φαλήρου στο Μοσχάτο . Δεν υπάρχει  κανένα πρόβλημα και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση της ομάδας.
ΑΝΤ.ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

KYKΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟ, ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗ


Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ απόσήμερα Τετάρτη έως την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2012 σε δρόμους των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, λόγω εργασιών...
κατασκευής δικτύου ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ. 

Όταν δεν θα εκτελούνται εργασίες, το οδόστρωμα θα αποδίδεται ολόκληρο στην κυκλοφορία, ενώ εργασίες δεν θα εκτελούνται καθημερινά κατά τις ώρες 15.00 έως 17.00. 

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις: 

Α’ ΦΑΣΗ

α) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε μέγιστο πλάτος μίας λωρίδας από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος της οδού Πειραιώς, στο τμήμα της από την οδό Χαμοστέρνας έως την οδό Πολυκράτους και σε μέγιστο μήκος 300 μέτρων ανά θέση, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά. Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται στην κατεύθυνση προς Πειραιά από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.
β) Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε σαράντα (40) χλμ./ ώρα στην οδό Πειραιώς, κατά μήκος των εκτελούμενων έργων, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά. 

Β’ ΦΑΣΗ:

α) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μυρτάκης, στο μεταξύ των οδών Πειραιώς και Σμύρνης τμήμα της, για μέγιστο χρονικό διάστημα 24 ωρών, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου και των περιοίκων .
β) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακεδονίας, στο μεταξύ των οδών Πειραιώς και Σμύρνης τμήμα της, για μέγιστο χρονικό διάστημα 24 ωρών, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου, των περιοίκων και του ΟΑΣΑ.
γ) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Γεωργίου, στο μεταξύ των οδών Πειραιώς και Σμύρνης τμήμα της, για μέγιστο χρονικό διάστημα 24 ωρών, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου και των περιοίκων.
δ) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κυδωνίων, στο μεταξύ των οδών Πειραιώς και Σμύρνης τμήμα της, για μέγιστο χρονικό διάστημα 24 ωρών, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου και των περιοίκων.
ε) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ταύρου, στο μεταξύ των οδών Πειραιώς και Παπάζογλου τμήμα της, για μέγιστο χρονικό διάστημα 24 ωρών, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου και των περιοίκων.
στ) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγρινίου, στο μεταξύ των οδών Πειραιώς και Παπάζογλου τμήμα της, για μέγιστο χρονικό διάστημα 24 ωρών, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου και των περιοίκων.

Δελτίο Τύπου .. Γιορτινά Σαββατοκύριακα - προσφορά για όλη την Οικογένεια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τον Ιανουάριο 2012- 7-8 & 14-15 Ιανουαρίου 2012 - *etsi OΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ @ MCF


Αθήνα, 12.12.2011
 



Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών -Γραφείο Διασύνδεσης σε συνεργασία με τις ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ/Metropolis και τη Red Design Consultants διοργανώνουν από κοινού διήμερα γιορτής για τα παιδιά, που προσφέρονται και λειτουργούν και ως χώρος συνάντησης και διαλόγου για τους μεγάλους.

 Έτσι τα Σαββατοκύριακα  7-8  & 14-15 Ιανουαρίου 2012  το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης μαζί με τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, τους παλιούς και νέους φίλους του και  πολύτιμους  συνεργάτες,  ανοίγει τις πόρτες του από το μεσημεράκι σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την ελληνική οικογένεια για να απολαύσει δημιουργικές, όμορφες ώρες ψυχαγωγίας με ένα ενιαίο εισιτήριο!

Τα προγράμματα και οι δράσεις ξεκινούν στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα. Στη διάρκειά τους, οι μικροί μας φίλοι, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν παραδοσιακές ιστορίες και  Σύγχρονα Αθηναϊκά Παραμύθια, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές και να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και δράσεις  δημιουργικής απασχόλησης. Nα μάθουν Κουβανέζικους χορούς, κηπουρική για το σαλόνι, και μυστικά του υπολογιστή, πώς φτιάχνουν μουσική για μια ταινία και μετά από ένα απολαυστικό μακιγιάζ, να επιδείξουν το ταλέντο τους στο καραόκε!

Την ίδια στιγμή, οι γονείς τους θα μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν έξυπνα και φτηνά δώρα όπως:
        μικρά έργα τέχνης από φοιτητές και τελειόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου (ενιαία τιμή για κάθε έργο 50€)

Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζητήσεις και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις όπου νέοι επιχειρηματίες και νέοι δημιουργοί αφηγούνται τη δική τους μικρή προσωπική ιστορία.
Και όλα αυτά με ένα ενιαίο εισιτήριο 10€ για κάθε άτομο, που μπορεί να συνοδεύει και ένα παιδί δωρεάν!
Εισιτήριο για δύο ημέρες: 16€
Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης: www.mcf.gr
Επίσης, παρακολουθείστε τις δραστηριότητες στο twitter και το  facebook
http://twitter.com/#!/MCacoyannis_mcf

Συνοπτική παρουσίαση δραστηριοτήτων

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12:00-14:00 Γυμναστική & Χορός με τον Κ. Αντωνάτο  

12:00-13:00 Πολυθέαμα Σύγχρονα Αθηναϊκά Παραμύθια

13:00-15:00 Ταινίες των Charlie Chaplin - Buster Keaton από το Studio Παράλληλο Κύκλωμα

13:30-14:30 Ιστορίες Δημιουργίας  Μαθαίνω για την ελληνική επιχειρηματικότητα!

17:00-19:00 Προβολές με ταινίες των Monty Python από τη New Star

17:00-18:00 Το Μαγεμένο Πράσινο της Κυριακής Δοξαρά

18:00-20:00 Ανοικτή Πρόβα Σύγχρονου Χορού:  work in progress  από τους κι όμΩς κινείται

19:00-20:00 Μαθαίνω Κουβανέζικους χορούς


ΑΚΟΜΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ:

11:00 - 19:00 Bazaar προσφοράς - Φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ  προσφέρουν μικρά έργα τους, σε εκπληκτική τιμή,  για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

11:00-18:00 Φυτώριο, ένας κήπος στο σαλόνι μας!

11:00-18:00 BODY SHOP - Christmas look make up for free



ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11:30-13:30 Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους από μέλη της Unima Ελλάς με το έργο Ένα Μαμούθ στον Υπολογιστή μου

12:00-13:30 Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου, από τον Λώτινο Ήλιο

12:00-13:00 Πολυθέαμα Σύγχρονα Αθηναϊκά Παραμύθια

12:00-16:00 Το Γκράφιτι του 2012!

12:30-13:30 Οι ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες με τη Σάσα Βούλγαρη

13:30-14:30 Ιστορίες Δημιουργίας  Μαθαίνω για την ελληνική επιχειρηματικότητα!

14:00-14:30 Παιδική Χορωδία του Ωδείου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

14:00-16:00 Ταινίες των Charlie Chaplin - Buster Keaton από το Studio Παράλληλο Κύκλωμα

15:00-17:00 Καραόκε, για Κυριακάτικα απογευματινά!

16:00-18:00 Σεμινάριο Δημιουργικής Κίνησης για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών από την Μαίρη Φώτου Ανέστου

16:00-18:00 Film scoring - μουσική για κινηματογράφο- από την Άννα Στερεοπούλου

17:00-19:00 Προβολές με ταινίες των Monty Python από τη New  Star


ΑΚΟΜΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ:

11:00 -19:00 Bazaar προσφοράς - Φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ  προσφέρουν μικρά έργα τους, σε εκπληκτική τιμή,  για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

11:00-18:00 Φυτώριο, ένας κήπος στο σαλόνι μας!

11:00-18:00 BODY SHOP - Christmas look make up for free



Υποστηρικτές προγράμματος - Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης:

The Body Shop
Unima Ελλάς
Τ-Short
Studio, Παράλληλο Κύκλωμα
NEW STAR
PCV
GNS GENESIS ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
Konstantinos
Playground Productions



Χορηγoί  Επικοινωνίας Προγράμματος - Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης:

Μega
BHMA FM 99.5
ΤΑ ΝΕΑ
 Το Ποντίκι
METROPOLIS     
Αθήνα 9,84         
Ως 3
ελculture.gr        
clickatlife.gr       
culturenow.gr
mediasoup.gr      
monopoli.gr     
 in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com
***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Πληροφορίες – πώληση εισιτηρίων στο τηλ: 210-3418579 και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) καθημερινά Δευ – Παρ 11:00 – 14:00 και τα Σαββατοκύριακα (17-18 Δεκεμβρίου 2011, 7-8 & 14-15 Ιανουαρίου 2012) από τις 10:00 το πρωί.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr