Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το ίδρυμα που καταπολεμά την πείνα


Το ανθρωπιστικό έργο της Τράπεζα Τροφίμων

Ανάμεσα στις οργανώσεις που προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, η προσφορά μιας τράπεζας ξεχωρίζει. Όχι, δεν πρόκειται για τράπεζα που ασχολείται με τα οικονομικά, αλλά για την Τράπεζα Τροφίμων.

Σκοπός του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι η συγκέντρωση τροφίμων, αναψυκτικών και άλλων ειδών, και η προσφορά αυτών σε άπορους και όσους έχουν ανάγκη.

Η προσπάθεια της Τράπεζας Τροφίμων επικεντρώνεται στη «διάσωση» από τη χωματερή προϊόντων που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης, έχουν σχισμένη ετικέτα ή λόγω προβλημάτων στην εμφάνιση, δεν πρόκειται να αγοραστούν. 

Αφού η Τράπεζα συγκεντρώσει αυτά τα είδη διατροφής, στη συνέχεια θα τα διανείμει δωρεάν σε ιδρύματα, ενορίες που διοργανώνουν συσσίτια, ηλικιωμένους και άλλες ομάδες πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία παίζουν οι εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή βάση, ενώ τα λειτουργικά της έξοδα καλύπτονται από δωρεές του ιδρυτή της και άλλων υποστηρικτών του έργου της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου