Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ


Σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση ρήξης αορτής υπεβλήθη ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Τα νέα για την υγεία του Αμερικανού διπλωμάτη έγιναν γνωστά με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπαρτμεντ.

Ο Χόλμπουργκ είναι σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός για την αμερικανική παρέμβαση στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας που κατέληξε στη συμφωνία του Ντέιτον το 1995. 
http://www.star.gr/

Επεισόδια και 250 τραυματίες σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ιορδανία -Μάνος Ανδρουλάκης

Το μεγάλο μίσος με πολιτικές προεκτάσεις που χωρίζει τους οπαδούς της Αλ Βεχντάτ και της Αλ Φεϊζαλί και η βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας, ήταν η αιτία για να τραυματιστούν περισσότερα από 250 άτομα, μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ των δύο συλλόγων, που βρήκε νικήτρια την πρώτη με 1-0.
Η Αλ Φεϊζαλί υποστηρίζεται κυρίως από οπαδούς που προέρχονται από γενιές Βεδουίνων, εν αντιθέσει με αυτούς της Αλ Βεχντάτ που υποστηρίζεται από Ιορδανούς πρόσφυγες με παλαιστινιακές ρίζες, γεγονός που τους φέρνει συχνά σε αντίθεση με άλλες ομάδες της χώρας.
Το χρονικό της παρ' ολίγον τραγωδίας ξεκίνησε όταν μία ομάδα ανεγκέφαλων οπαδών που βρισκόταν εκτός γηπέδου, άρχισε να πετά πέτρες προς τους αντίπαλους οπαδούς, που βρίσκονταν ακόμα στις εξέδρες του "Καουασμέ Στάντιουμ". Σε αυτό το σημείο άρχισε να προκαλείται πανικός στις τάξεις των φιλάθλων που δεν είχαν βγει από το γήπεδο, ενώ παράλληλα οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να το εκκενώσουν χρησιμοποιώντας βία.
Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα οι φίλοι της Αλ Βεχντάτ να στριμωχτούν σε ένα σιδερένιο κιγκλίδωμα, το οποίο τελικά κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 250 άτομα, μεταξύ αυτών και δεκάδες αστυνομικοί. Έντεκα άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Αμμάν.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων "Agence France-Presse" για το θλιβερό συμβάν: "Η αστυνομία επενέβη βίαια όταν ορισμένα άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες μες στο στάδιο. Άρχισαν να χτυπούν ανθρώπους αριστερά και δεξιά. Επίσης ορισμένοι εξαγριωμένοι οπαδοί πέταξαν πέτρες σε αυτοκίνητα και καταστήματα που βρίσκονται έξω από το γήπεδο".
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφαντί, αναφερόμενος στο συμβάν, είπε: "H κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα σε εκείνους που παραβίασαν το νόμο και προκάλεσαν αυτό το δυσάρεστο περιστατικό".
Πέρυσι οι οπαδοί της Αλ Φεϊζαλί είχαν καταφερθεί με συνθήματα εναντίον της Βασίλισσας Ράνια, που έχει παλαιστινιακές ρίζες.

Να σημειωθεί, τέλος, πως τον τελευταίο καιρό πολλοί πρόσφυγες υποστηρίζουν ότι έχουν αποκλειστεί από καίριες θέσεις της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας.

http://www.contra.gr/

«Είμαι τυχερή κι ευλογημένη»


Την όμορφη Άννα ενσαρκώνει η Ευγενία Δημητροπούλου στην τηλεοπτική σειρά «Νησί»… μια ηρωίδα δραματική και μοιραία που θα μας απασχολήσει πολύ στα προσεχή επεισόδια.

«Είμαι τυχερή κι ευλογημένη που είμαι σ’ αυτή τη δουλειά. Είχαμε πάρει μια αναβολή και είχαμε κάποιες αμφιβολίες για το αν τελικά θα γίνει και αν θα πρέπει να λέω ''όχι'' σε άλλες δουλειές, ώστε να είμαι ελεύθερη, όταν μας δώσουν το ''πράσινο φως''. Από ένστικτό περίμενα κι έτσι βρίσκομαι εδώ».


Τι λέει η ίδια για τη θερμή υποδοχή του κοινού; «Πίστευα ότι θα πάει καλά, δεν περίμενα αυτήν την επιτυχία. Δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποτιμάμαι το κοινό. Πρέπει να τιμάμε τη δουλειά μας και αυτό γυρίζει πίσω. Έχω δεχθεί μηνύματα από ανθρώπους που δεν βλέπουν τηλεόραση και την ανοίγουν για το ''Νησί''. Και αυτό είναι πολύ όμορφο».


Πηγή: Tηλεθεατής
http://www.zougla.gr/

Πόσο άσχημα αισθάνονται οι άνθρωποι, όταν απιστούν;


Εξαρτάται από τον τύπο της απιστίας και το φύλο του…άπιστου!
Άνδρες και γυναίκες έχουν διαφορετική άποψη για το ποιο είδος απιστίας είναι χειρότερο: Οι άνδρες τείνουν να ενοχλούνται περισσότερο από τη σεξουαλική απιστία, ενώ οι γυναίκες από τη συναισθηματική. Η κύρια εξήγηση για αυτή τη διαφορά είναι οι μοναδικοί εξελικτικοί ρόλοι που έχουν τα δύο φύλα. Η ευρέως διαδεδομένη εξελικτική εξήγηση θεωρεί πως οι άνδρες τοποθετούν ιεραρχικά τη σεξουαλική απιστία ως τη μεγαλύτερη αμαρτία, επειδή ιστορικά «έμαθαν» να είναι υπερβολικά προσεκτικοί με το σεξ, καθώς δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι απολύτως σίγουροι πως τα παιδιά τους ήταν πραγματικά δικά τους.
Οι γυναίκες, απ’ την άλλη, κατέληξαν να ενοχλούνται πολύ περισσότερο από τη συναισθηματική απιστία, επειδή... τους απασχολεί να έχουν έναν σύντροφο που θα τις βοηθήσει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Μοιάζει πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την απιστία έχει να κάνει περισσότερο με τους τύπους των δεσμών που διαμορφώνουν αλλά και με το πώς βλέπουν τις σχέσεις.
Συνήθως, αναφερόμαστε σε δύο τύπους δεσμού: στον «απορριπτικό» και τον «ασφαλή». Ένα άτομο με απορριπτικό τύπο δεσμού «δεν βλέπει την αξία των σχέσεων, είναι «υπέρ ανεξάρτητο» και απορρίπτει την αξία των σχέσεων, κάτι που βεβαίως μπορεί να σημαίνει αποφευκτική πρόσδεση και γενικότερη αδυναμία δημιουργίας σχέσεων εγγύτητας.
Αντίστροφα, οι άνθρωποι των οποίων οι δεσμοί είναι «ασφαλούς τύπου» βλέπουν την αξία των σχέσεων και είναι άνετοι με την αλληλεξάρτηση που προκύπτει απ’ αυτές. Εν συνεχεία, ίσως ενοχληθούν περισσότερο από τη συναισθηματική απιστία, ενώ αυτοί με τον απορριπτικό τύπο θεωρούν τη σεξουαλική απιστία μεγαλύτερο πρόβλημα, προφανώς γιατί ούτως ή άλλως δεν εμπλέκονται συναισθηματικά.
Σεξουαλική εναντίον συναισθηματικής απιστίας. Για να εξετάσουν αυτή την ιδέα οι ερευνητές, έβαλαν 400 προπτυχιακούς φοιτητές (περίπου τα ¾ κορίτσια) να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, για να εκτιμήσουν τον τύπο του δεσμού στις ρομαντικές σχέσεις κι επίσης ερωτήθηκαν τι θα έβρισκαν πιο δυσάρεστο, τη συναισθηματική ή τη σεξουαλική απιστία.
Οι διαπιστώσεις της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Psychological Science», υποστήριξαν τις υποψίες των ειδικών: Οι άνδρες με απορριπτικό τύπο δεσμού έβρισκαν τη σεξουαλική απιστία πιο ενοχλητική, ενώ οι άνδρες με ασφαλή τύπο βαθμολόγησαν τη συναισθηματική απιστία ως χειρότερη. Κάπως αναπάντεχα, το ίδιο διαπιστώθηκε και στις γυναίκες.
Επομένως, μοιάζει πως η ανησυχία για τη σεξουαλική απιστία είναι συνδεδεμένη με τον απορριπτικό τύπο δεσμού, είτε πρόκειται για άνδρα είτε για γυναίκα.
Αν και θα λέγαμε πως τα άτομα με απορριπτικού τύπου δεσμό δεν θα ενδιαφέρονταν για οποιαδήποτε μορφή απιστίας, οι ερευνητές αναφέρουν πως αυτού του είδους ο δεσμός είναι αμυντικός, αφού τα άτομα αποστασιοποιούνται από τις σχέσεις, για να αποφύγουν τα βαθύτερα αισθήματα, ώστε να μη γίνονται ευάλωτα. Η ανησυχία τους για τη σεξουαλική απιστία δείχνει μια ανησυχία για τις σχέσεις τους με τους άλλους, αλλά σε μη συναισθηματικό επίπεδο.
Ο δεσμός είναι ένας μηχανισμός που βοηθά τους ανθρώπους να συνδέονται με άλλους- μια σημαντική τεχνική επιβίωσης στην ανθρώπινη κοινωνία. Αυτούς τους δεσμούς τούς «μαθαίνουμε» από τις πρώτες σχέσεις μας, κυρίως με τους γονείς αλλά και με όσους έχουν πάρει τη θέση τους, και φαίνεται να συνεχίζονται σε όλη μας τη ζωή, ως την πιο σημαντική μετάβαση σχέσεων από τους γονείς μας, στους φίλους μας και τελικά στις ρομαντικές μας σχέσεις.
Επομένως, φαίνεται πως ο τύπος δεσμού που εμφανίζουν οι ενήλικες στις σχέσεις τους μαθαίνεται από νωρίς και δεν προγραμματίζεται αργότερα.
Αυτή η κατανόηση μπορεί να μας δείξει τρόπους να μειώσουμε κάποια συγκεκριμένα αρνητικά συναισθήματα, που, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, συνδέονται με κάθε είδους συμπεριφορές ελλιπούς ή κακής προσαρμοστικότητας», μαθαίνοντας στα παιδιά τον ασφαλή δεσμό ή αντίστοιχα στους ενήλικες τα οφέλη αυτού του είδους του δεσμού.
Διαβάστε αύριο: Ποιο είδος απιστίας βιώνουν περισσότερο ενοχικά άνδρες και γυναίκες όταν έχουν το ρόλο του... άπιστου;


Πηγή:zougla.gr
http://alepounews.blogspot.com/2010/12/blog-post_1839.html

Κουβέλης: Δεν χρεωκοπεί η Ελλάδα, δεν το θέλουν οι δανειστές μας


Με τρίπτυχο, «Ανανέωση στην πολιτική, τόλμη στη δράση, ευθύνη για την κοινωνία και τη χώρα», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από την Ξάνθη όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, παρουσίασε τους βασικούς στόχους του νεοσύστατου πολιτικού φορέα.
Ο κ. Κουβέλης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ξάνθη, τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά απαρτίζεται από δυνάμεις του Συνασπισμού, ανένταχτους αριστερούς, στελέχη της πολιτικής οικολογίας αλλά και ενεργούς πολίτες.
Αναφέρθηκε στα κριτήρια με τα οποία η Δημοκρατική Συμμαχία στήριξετις υποψηφιότητες των κ. Καμίνη και Μπουράρη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κάνοντας λόγω για επιβράβευση των επιλογών του κόμματος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη δομών που δεν έχει η χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε ανάλογη κρίση.
«Είμαστε το κράτος με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες», τόνισε ο κ. Κουβέλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για να συμπληρώσει στη συνέχεια λέγοντας ότι το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία που παρήγαγαν την κρίση. «Η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κουβέλης, «δεν έκανε τίποτα για να πατάξει τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος που αποτελούν βασικές αιτίες για την αποδόμηση του κράτους».
Χαρακτήρισε εντελώς λάθος την πολιτική της επιβολής των έμμεσων φόρων και τάχθηκε κατά των επιχειρησιακών συμβάσεων οι οποίες όπως είπε ισοπεδώνουν πολίτες και αποδυναμώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει γιατί όπως σημείωσε, «δεν το θέλουν οι δανειστές μας».
Επίοσης χαρακτήρισε ως καταστροφή τυχόν έξοδό μας από το ευρώ, τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.
Αναφερόμενος στην είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα μέσω του μηχανισμού στήριξης, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως έγιναν λάθος χειρισμοί από την κυβέρνηση που πλέον η προσφυγή της χώρας σ΄αυτό, ήταν αναπόφευκτη. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «ως Δημοκρατική Αριστερά «δε συμπράττουμε στο αντιμνημονιακό μέτωπο αν και καταψηφίσαμε το μνημόνιο».
Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά και την επίλυση του κυπριακού ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε πως το κυπριακό βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή - λόγω της αδιαλλαξίας της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων - ι σε μια στασιμότητα που παγιώνει τον τεμαχισμό της Κύπρου.
Τέλος, τάχθηκε υπέρ της προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό -Προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης «βλέπουν» οι Πορτογάλοι



 
O πρωθυπουργός της Πορτογαλίας στο Κοινοβούλιο

Η πλειοψηφία των Πορτογάλων εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει και τελικά θα ζητήσει τη βοήθεια από το Μηχανισμό Στήριξης, για να βγει από την κρίση, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Eurosondagem, αναφέρει ότι το 46,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Πορτογαλία θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Εκτιμήσεις για το αντίθετο κάνει το 35,8%. Παράλληλα, το 47,1% δηλώνει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να ζητήσει βοήθεια», ενώ το 44,8% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στο εσωτερικό.


Μία μεγάλη πλειοψηφία των Πορτογάλων (62%) αναφέρει ότι η χώρα δεν πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, ενώ το 29,1% είναι υπέρ της εξόδου.


Πάντως, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακοινώσει άμεσα νέο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων.


Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Diario de Noticias, ο Σόκρατες επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η Πορτογαλία «δεν έχει ανάγκη» από εξωτερική βοήθεια και δεν έχει κανένα πρόβλημα που να απαιτεί την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


«Το πρόβλημά μας είναι θέμα προϋπολογισμού το οποίο πρέπει να διορθώσουμε, όπως και άλλες χώρες» δήλωσε, για να υπενθυμίσει ότι η Πορτογαλία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% του ΑΕΠ.


«Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας λέει αυτό που πρέπει να κάνουμε» κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231070870#ixzz17otAsKOd

Η Σεράινα "μαγεύει" την πόλη


Μοδάτο ημερολόγιο by Σεράινα! Η ψηλόλιγνη μελαχρινή καλλονή που κέρδισε το τρόπαιο το πρώτου κύκλου του «Next top model» έχει εξαφανιστεί από τα κοσμικά σουαρέ και τα «in» happenings, αλλά τα περνάει σούπερ.

Κυκλοφορεί παντού χαμογελαστή - και όχι τυχαία, αφού οι μετοχές της στο χρηματιστήριο της μόδας έχουν απογειωθεί....


Η δουλειά της για γνωστή εταιρεία ρούχων είναι ημερολόγιο που αποτυπώνει τις περιπέτειές της στην πόλη... Τα γυρίσματα διήρκεσαν τέσσερις μέρες, με τη Σεράινα να ποζάρει πότε ως neo-boheme στον φακό του πολύ γνωστού στον χώρο Θοδωρή Μαλεκάκη, πότε ως νεαρή ντίβα και πότε ως rock girl. Ακούραστη, άλλαζε συνεχώς ρούχα και image για το look book της εταιρείας, που είναι εμπνευσμένο από τον top art director Θοδωρή Λαλάγκα.

Η νικήτρια του μοντελοριάλιτι του ANT1 μέσα από τη χειμερινή καμπάνια της εταιρείας ενσαρκώνει μια νέα, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Το ημερολόγιό της αποτυπώνει την καθημερινότητα στην πόλη μιας γυναίκας που μέσα στο πλήθος ξεχωρίζει, φυσικά λόγω της εμφάνισής της, αλλά και λόγω της ήρεμης δύναμης που αποπνέει...

Ο φακός παρακολουθεί τις περιηγήσεις της στο κέντρο της πόλης -από τα πιο αριστοκρατικά μέχρι τα πιο εναλλακτικά στέκια- και καταγράφει κάθε της κίνηση, «σκιαγραφώντας» τα συναισθήματά της.


http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/12/blog-post_3993.html

Μετά την απολογία του... Στη φυλακή ο Ψωμιάδης


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Παύλος Ψωμιάδης, πρώην πρόεδρος της ΑΣΠΙΣ. Ο Ψωμιάδης σήμερα οδηγήθηκε  υπό άκρα μυστικότητα στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί, μετά την αναβολή της απολογίας του την Παρασκευή, λόγω των επεισοδίων έξω από τα δικαστήρια.


περισσότερα:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=94893

Έφτασε η Πάτι στην Ελλάδα

Έφτασε η Πάτι στην Ελλάδα
Η 16χρονη Laura Natalia Esquivel ή όπως τη γνωρίζετε, η Πάτι, που γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή έφτασε χθες το βράδυ στην Ελλάδα ύστερα από ένα αρκετά κουραστικό ταξίδι μιας και βρισκόταν στον αέρα για πάρα πολλές ώρες. Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια των μικρών παιδιών, χάρηκε για τη θερμή υποδοχή που είχε από τα κοριτσάκια που την περίμεναν στο αεροδρόμιο, όμως έδειχνε πραγματικά κουρασμένη μιας και δεν είχε κοιμηθεί καθόλου. Έδειχνε όμως πραγματικά χαρούμενη για όλα τα events στα οποία θα συναντήσει από κοντά όλους τους Έλληνες θαυμαστές της. 

 http://www.gossip-tv.gr/story/70458/ephtase-e-pati-sten-ellada

Eγκλωβίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας...


Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους στην ορεινή περιοχή Ανωγείων Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο λόγω της κακοκαιρίας. Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους διεξάγει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Ρεθύμνου, Α. Μπαγιαρτάκης, οι τέσσερις άνδρες πήγαν στην
περιοχή με οχήματα 4χ4 και σήμερα το πρωί διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να κινηθούν.

Από την κακοκαιρία έχουν πληγεί όλοι οι νομοί της Κρήτης με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους να καθιστούν σε πολλά σημεία του νησιού αδύνατη την κυκλοφορίας.

http://nonews-news.blogspot.com/2010/12/e_11.html

Η Ατζελίνα Τζολί στον Λάρι Κινγκ



Η πανέμορφη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί έδωσε μία συνέντευξη στο Λάρι Κινγκ και μίλησε για την προοπτική να μεγαλώσει την οικογένειά της με τον Μπραντ Πιτ.

«Δεν σκοπεύω προς το παρόν να κάνω κι άλλα παιδιά, αλλά είμαστε πάντα ανοιχτοί στην ιδέα».

Όσον αφορά στο κυνηγητό των παπαράτσι δήλωσε:...
«Προσπαθούμε να μην τα ανακατεύουμε (τα παιδιά). Απλώς τους χαμογελάμε και τους λέμε να μην ανησυχούν και ότι απλά τους αρέσει να τραβάνε φωτογραφίες».

«Σαν γονιός το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σιγουρέψω ότι δεν νοιώθουν ότι απειλούνται, απλά φέρομαι σαν να μην ανησυχώ και συνεχίζω να χαμογελάω για να μην νοιώθουν αρνητική ενέργεια».

πηγή: gossip247
http://atithasos.blogspot.com/2010/12/blog-post_1311.html

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ...ΜΙΣΘΟΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Ευελιξία αλλά και µικρότερες αποζηµιώσεις στις απολύσεις µαζί µε µειώσεις µισθών στον ιδιωτικό τοµέα φέρνει το πολυνοµοσχέδιο της κυβέρνησης. Σε ισχύ παραµένουν οι κλαδικές συµβάσεις µόνο όπου δεν εφαρµόζεται επιχειρησιακή σύµβαση, ενώ το...
νοµοσχέδιο θεσµοθετεί την Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και ανοίγει τον δρόµο για µειώσεις µισθών και στον ιδιωτικό τοµέα, µε κατώτατο όριο τα 740 ευρώ.


http://3.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TQNAF6F9hTI/AAAAAAABlrE/5qXPtXJrga8/s1600/ContentSegment_16841513%2524W800_H_R0_P0_S1_V1%2524Jpg.jpg
Σε... ελεύθερη πτώση θα βρεθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων. Το ποσοστό της μείωσης φτάνει έως και το 26%, καθώς το...
μόνο που διασφαλίζεται είναι πως δεν θα σπάσει ο κατώτερος μισθός της εθνικής συλλογικής σύμβασης (σήμερα είναι 740 ευρώ). Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα γυρίσει τριάντα χρόνια πίσω.


http://2.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TQNAgbzfCWI/AAAAAAABlrI/M9knZZqDcYM/s1600/assets_LARGE_t_420_39779539.JPG

αποσπάσματα από το fimotro
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/12/blog-post_2241.html

Στα λευκά η Αττική



Λευκό πέπλο έχει σκεπάσει τις τελευταίες ώρες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και πολλές πόλεις της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας.

Από τα μεσάνυκτα και μετά σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, ακόμη και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=219485&cid=4

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Γάτος
(από την Ημερησία)
«Παράθυρο» για την κατάργηση, σε επίπεδο επιχείρησης και κατόπιν συμφωνίας, των κλαδικών συμβάσεων, την καταβολή χαμηλότερων αποδοχών (έως τα όρια της ΕΓΣΣΕ) και την πραγματοποίηση «συμφωνημένων» απολύσεων με χαμηλότερες...
αποζημιώσεις, «ανοίγει» το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις επιχειρήσεις. Με το τελικό σχέδιο της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λ. Κατσέλη, που ενέκριναν χθες η τρόικα και το Υπουργικό Συμβούλιο:
Οι επιχειρήσεις (ακόμη και με λιγότερους από 50 εργαζόμενους) και τα σωματεία θα μπορούν, ακόμη και για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, να μειώνουν έως τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ τους μισθούς (και όχι χαμηλότερα όπως ορίζει ο νόμος Λοβέρδου). Οι συμβάσεις δεν θα έχουν χρονικό περιορισμό (μπορεί να υπογράφονται κάθε χρόνο), θα μπορούν να προβλέπουν μειώσεις αποδοχών ακόμη και πάνω από 26% και να καθορίζουν τον αριθμό των απολύσεων που θα γίνονται σε ετήσια βάση (η αποζημίωση θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο μισθό και θα υπολογίζεται με το μισθό της κλαδικής σύμβασης μόνο αν η απόλυση γίνεται πέρα από το συμφωνημένο όριο).
Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι των κλαδικών και των ομοιοεπαγγελματικών (δεν θα μπορούν να επεκτείνονται με απόφαση υπουργού). Οι κλαδικές και οι ομοιοεπαγγελματικές θα ισχύουν, ωστόσο, με απόφαση του εκάστοτε υπουργού, όπου δεν υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση και στον εργοδότη που δεν είναι μέλος οργάνωσης. Δημιουργείται δηλ. ένα «ανάχωμα» στις ατομικές συμβάσεις.

Οι «υπό δοκιμή» εργαζόμενοι (για διάστημα 1 έτους αντί των 2 μηνών που είναι σήμερα) δεν θα αποζημιώνονται όταν απολύονται.
Μειώνεται σε 1 μήνα ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση εργαζόμενου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 μήνες έως 24 μήνες. Σε περίπτωση μη προειδοποίησης, θα καταβάλλεται αποζημίωση απόλυσης ενός μηνός (αντί των 2 σήμερα).
Καταργείται η προσαύξηση 10% για την υπερωριακή απασχόληση των μερικώς απασχολουμένων.
Επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από 6 σε 9 μήνες.
Αυξάνεται από 18 σε 36 μήνες η επιτρεπόμενη διάρκεια της απασχόλησης εργαζομένων σε έμμεσο εργοδότη (με τυχόν παρατάσεις).
Περιορίζεται η δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία στον καθορισμό βασικού ημερομισθίου ή και βασικού μισθού.
Ορίζεται ημερομηνία λήξης για τη διατήρηση ή κατάργηση της διαιτησίας ύστερα από απόφαση των κοινωνικών εταίρων και περιορίζεται το Δ.Σ. του ΟΜΕΔ σε 7μέλη, από 11. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. θα πρέπει να λαμβάνονται με την ομόφωνη απόφαση και των 7 μελών του.


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_9918.html

Φόρος στα τσιγάρα ανάλογα του...μήκους,




Ανάλογα με το μήκος τους φορολογούνται τα τσιγάρα, όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατατέθηκε χθες βράδι στη Βουλή, τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη να ψηφισθεί. Είναι η τέταρτη φορά σ΄ένα χρόνο που αυξάνεται ο φόρος στα τσιγάρα, προκαλώντας την αντίδραση και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Σωκ. Ξυνίδη, ο οποίος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε εκφράσει τον προβληματισμό του ότι με τις αυξήσεις φόρου στα τσιγάρα και κυρίως στα λεγόμενα φτηνά τσιγάρα μπορεί να πληγεί η ελληνική καπνοβιομηχανία. Με το άρθρο 99 του νομοσχεδίου καθορίζεται επακριβώς πώς θα φορολογούνται τα τσιγάρα, αλλά και τι είναι... τσιγάρο, πούρο, στριφτό τσιγάρο και πουράκια. Μια ειδική ορολογία, προσδιορίζονται πλέον τι είναι τσιγάρα και που λαμβάνει υπόψη το υπουργείο Οικονομικών για την φορολογία τους.

Ετσι στο νομοσχέδιο αναφέρεται:

Τσιγάρα: οι κύλινδροι καπνού που μπορούν να καπνίζονται ως έχουν. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό γλιστρούν μέσα σε σωλήνες τσιγάρων. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό περιτυλίγονται σε τσιγαρόχαρτα.

Πούρα ή πουράκια θεωρούνται: α) οι κύλινδροι καπνού με εξωτερικό περίβλημα από φυσικό καπνό. β) οι κύλινδροι καπνού με τεμαχισμένο μείγμα καπνού και με εξωτερικό περιτύλιγμα στο σύνηθες χρώμα του πούρου από ανασυσταθέντα καπνό.

Στριφτά τσιγάρα: ο κομμένος καπνός, φιλαρισμένος ή πεπιεσμένος σε πλάκες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάπνισμα του οποίου τουλάχιστον το 25% του βάρους των σωματιδίων καπνού έχει πλάτος κοπής μικρότερο από 1,5 χιλιοστόμετρο ή έχει πλάτος κοπής, ίσο προς 1,5 χιλιοστόμετρο ή μεγαλύτερο εφόσον ο καπνός αυτός πωλείται ή έχει πωληθεί για στρίψιμο τσιγάρων.

Στη σχετική σελίδα του νομοσχεδίου, στο άρθρο 99, αναγράφεται και συντελεστή που θα φορολογηθεί το τσιγάρο και αυτός καθορίζεται ανάλογα από το μήκος του. Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) καπνού, ανάλογα με το μήκος του τσιγάρου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ούτε το φίλτρο ούτε και το επιστόμιο θεωρείται: ως ένα τσιγάρο όταν έχει μήκος μέχρι οκτώ εκατοστά. Ως δύο τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από οκτώ εκατοστά και μέχρι έντεκα εκαρτοστά. Ως τρία τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από έντεκα εκατοστά και μέχρι δεκατέσσερα εκατοστά, κ.οκ.

Οι αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, που θα ισχύσουν από το νέο έτος, θα έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες αυξήσεις κατά 0,20_0,30 ευρώ το πακέτο, αλλά και αύξηση του περιθωρίου κέρδους για τους περιπτερούχους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αύξηση του πάγιου φόρου από 10_15% και η παράλληλη μικρή μείωση του ειδικού φόρου καπνού από 67% σε 65% προς όφελος του περιθωρίου κέρδους των περιπτερούχων.
Αναδημοσιευση Απο το Βημα
http://molemou1.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη τον τοπικό Αστέρα.
Ο πρωταθλητής θα παίξει μόνο για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, για να συνεχίσει την πορεία του προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, αλλά η αποστολή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί...

Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι τα λογικά φαβορί, καθώς θα υποδεχθούν Ατρόμητο και Λάρισα αντίστοιχα, και έχουν τον πρώτο λόγο για να προσθέσουν μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους. Σημαντικά είναι και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αρη και της Ξάνθης με την Καβάλα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 14ης ημέρας στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, έχει ως εξής:
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Πανθεσσαλικό 17:15      Ολυμπιακός Βόλου-Άρης NOVA
Τούμπα 19:30                  ΠΑΟΚ-Ηρακλής NOVA
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Πηγάδια 15:00                 Ξάνθη-Καβάλα NET
Σερρών 15:00                   Πανσερραϊκός-Πανιώνιος NOVA
Παγκρήτιο 15:00             Εργοτέλης-Κέρκυρα NOVA
Καραϊσκάκη 17:15          Ολυμπιακός-Ατρόμητος ΝΕΤ
ΟΑΚΑ 17:15                    ΑΕΚ-Λάρισα NOVA
Αστέρα Τρίπολης 19:30  Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός NOVA


http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/DsnQ5J1eoRc/blog-post_3837.html

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μέρες Πόλης. Υπέρ ποιου;



«Γιατί κάποιος που θέλει σε όλα τα ζητήματα να φανερώσει καλοσύνη, φυσικό είναι να καταστρέφεται μέσα σε τόσους που δεν είναι καλοί». Ν. Μακιαβέλι, Ο Ηγεμόνας

Το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος  διοργανώνουν τις Μέρες Πόλης  στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας  την Κυριακή 12/12 σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που θέλει ανοιχτά τα καταστήματα την συγκεκριμένη Κυριακή, παρά την αντίθετη άποψη της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων και του Συλλόγου των Εργαζομένων.
Επειδή είναι  γνωστή η αφόρητη πίεση των μεγάλων εμπορικών κέντρων, που έχουν γίνει στην περιφέρεια της πόλης να μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές.
Επειδή τα τελευταία χρόνια  την «τελευταία» Κυριακή του χρόνου, που παραδοσιακά ανοίγουν τα καταστήματα, η κίνηση μεταφέρεται από το ιστορικό - εμπορικό κέντρο της Αθήνας στα διάφορα «mall».
Αν πραγματικά ήθελε η Κυβέρνηση, ο Δήμος, να ενισχύσει την Μικρομεσαία Επιχείρηση θα έπρεπε να διοργανώσει τις Μέρες Πόλης την Κυριακή 19/12, που  είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα.
Η Μικρομεσαία Επιχείρηση περνάει κρίση και  αυτό εκτός των άλλων αιτιών, που γεννά η οικονομική κρίση, οφείλεται και στην ανυπαρξία  «εμπορικής» χωροταξίας.
Εκτός κι εάν θεωρούμε ότι  καλώς «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».
ΥΓ. Παράκληση.. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων, που συναίνεσαν να διαβάσουν Μακιαβέλι.   
Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΝΑΒΡΑΤΙΛΟΒΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ


Σε νοσοκομείο στην Κένυα μεταφέρθηκε εσπευσμένα η πρώην πρωταθλήτρια του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με υγρό στους πνεύμονες. Η Ναβρατίλοβα είχε επιχειρήσει να σκαρφαλώσει στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία κι έπαθε πνευμονικό οίδημα που οφείλεται σε μεγάλο υψόμετρο...

«Είναι εν δυνάμει επικίνδυνο, όταν κάποιος βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά όταν μεταφέρεται στα πεδινά, η ανάρρωση γίνεται γρήγορα. Η Μαρτίνα τα πάει καλά και θα συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά», δήλωσε ο γιατρός της Δρ. Ντέιβιντ Σίλβερστεϊν.

Η ομάδα στην οποία συμμετείχε η Ναβρατίλοβα αποτελείτο από 27 άτομα και αντιμετώπισε σφοδρές χιονοπτώσεις και ομίχλη από τη Δευτέρα, οπότε ξεκίνησε την προσπάθεια να ανεβεί στο όρος, στα 5,895 μέτρα. «Είμαι απογοητευμένη που δεν είμαι σε θέση να ολοκληρώσω αυτό το υπέροχο ταξίδι», τονίζεται σε δήλωσή της.

«Ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω εδώ και πολύ καιρό αλλά... δεν έμελλε να γίνει».Η Ναβρατίλοβα ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_2162.html

Καταμαράν με ηλιακές κυψέλες .

Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels http://rc-cafe.blogspot.com/2010/12/blog-post_1318.html

Και ο Τουρέ στο φιλικό κατά της φτώχειας - Δείτε όλα τα μεγάλα αστέρια που θα βρεθούν στην Αθήνα

4,5 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό, ο Γιάγα Τουρέ επιστρέφει στο Γ. Καραϊσκάκης και θα αγωνιστεί... στο φιλικό φίλοι Ζιντάν-Ρονάλντο με τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού.


Ο Ιβοριανός άσος της Μάντσεστερ Σίτι μιλώντας στο katimagiko αναφέρθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού:

"Χαίρομαι που θα βρεθώ ξανά στο Καραϊσκάκη, θα δω την παλιά μου ομάδα και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Μου έλειψε ο κόσμος του Ολυμπιακού, δεν ξεχνιέται και έρχομαι να τους συναντήσω ξανά."

Μέχρι τώρα οι παίκτες που έχουν τσεκάρει τη συμμετοχή τους είναι οι: Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντιντιέ Ντρογκμπά , Πέδρο Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Πίντο, Λούις Μπόα Μόρτε, Μιγκέλ, Νούνο Γκόμεζ, Πάβελ Νέντβεντ, Πιερ Βαν Χόιντονκ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Τζιοβάνι Βαν Μπρόνκχορστ, Γκεόργκε Ποπέσκου, Λουτσιάνο Ντα Σίλβα, Ουίλιαμ, Σόνι Άντερσον, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαχαμαντού Ντιαρά, Σάμπρι Λαμουσί.


NewsIt.gr 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_4067.html

Οδυσσέας Ελύτης: "Ο ποιητής του Αιγαίου"

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1979, όταν o Οδυσσέας Ελύτης παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας από τα χέρια του Σουηδού βασιλιά Κάρολου Γουστάβου. Και μ' εκείνη την, καθιερωμένη από το πρωτόκολλο, ελαφρά υπόκλιση ευγενείας, "ο ποιητής του Αιγαίου" ύψωνε την Ελλάδα στους γαλαξίες του λόγου.
Σήμερα, τριάντα ένα χρόνια από τότε, το όνομα "Ελύτης" αντιφεγγίζει στη γη της παγκόσμιας ποίησης. Δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατό του, (18 Μαρτίου του 1996, από ανακοπή καρδιάς) ο ποιητής είναι εδώ. Τραγουδιέται. Διαβάζεται. Μελετάται. Το όνομά του διαπέρασε το χρόνο: 'Έχει κι θάνατος τη δικιά του Ερυθρά Θάλασσα".
Ο κατά κόσμον Οδυσσέας Αλεπουδέλης, του Παναγιώτη και της Μαρίας Βρανά, με πατρική καταγωγή από την Παναγιούδα Λέσβου, γεννηθείς στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο Κρήτης, το τελευταίο παιδί από τα έξι της οικογένειας, ο γιος που αρνήθηκε να συνεχίσει το πατρικό εργοστάσιο σαπωνοποιίας και πυρηνελαιουργίας, πήρε δικό του όνομα για να πορευτεί στο δρόμο της ποίησης.
Η δόξα, που ήρθε το 1964 με την μελοποίηση του "'Αξιον Εστί" από τον Μίκη Θεοδωράκη και η υποδοχή που είχαν τα προηγούμενα έργα του "Προσανατολισμοί", "Ήλιος ο Πρώτος", "Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας", "Η καλοσύνη στις λυκοποριές", δεν τον άλλαξαν.
Στην επτάχρονη χούντα, αν και δεν προχώρησε σε δήλωση κατά της δικτατορίας, κυκλοφόρησε δυνατά έργα συμβολισμού όπως: "Ήλιος ο ηλιάτορας", "Το φωτόδεντρο", αλλά και "Τα ρω του έρωτα", που είναι αλληγορικά και ριμαδόρικα τραγούδια με παιχνιδίσματα του στυλ: "Θαύμασα τον Παρθενώνα/ και σε κάθε του κολόνα / βρήκα τον χρυσό κανόνα/ Όμως σήμερα το λέω/ βρίσκω το καλό κι ωραίο/ σε μία σπόρ Alfa Romeo"…
Συνέχισε την ποιητική γραφή μέχρι το τέλος της ζωής του, με κυριότερα δημιουργήματα "Τα ετεροθαλή", "Η Μαρία Νεφέλη", "Τρία ποιήματα σε σημαία ευκαιρίας", "Το μονόγραμμα", "Ο Μικρός ναυτίλος".
Τιμήθηκε και βραβεύτηκε από πολλούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του κόσμου. Ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αμερική τιμώμενος για το έργο του με το οποίο ανανέωσε την ποίηση. 

nooz
http://kapistri.blogspot.com/2010/12/blog-post_2740.html

Καλυτερο το 2011 λεει η Τροικα!

http://asimonis.wordpress.com/

Ήρωες οι έλληνες πιλότοι για τους ισραηλινούς



Ήρωες έιναι για τους Ισραηλινούς οι έλληνες πιλότοι, που συνέβαλλαν με αυτοθυσία στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών. Οι έλληνες πιλότοι έλαβαν τιμητικές διακρίσεις από την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, αλλά και τον έλληνα Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο...



«Παντού μας αντιμετώπιζαν ως ήρωες» έλεγαν οι 36 Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των πυροσβεστικών αεροσκαφών που επέστρεψαν την Πέμπτη (09/12), στην πατρίδα. Και όχι άδικα: χάρη στην εμπειρία και την τόλμη τους, πετώντας πολύ χαμηλά, έσωσαν ανθρώπους και περιουσίες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Ισραήλ.


περισσότερα:http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/12/blog-post_5373.html

Η Σταρ Ελλάς στο πρωινό του ΑΝΤ1

Η Σταρ Ελλάς στο πρωινό του ΑΝΤ1

Εμπλουτίζεται με νέα στήλη το 10 με 1 μαζί

Νέα είσοδος στο πρωινό του ANT1 με στόχο να ανανεωθεί το δυναμικό της εκπομπής. Η Σταρ Ελλας 2010 Άννα Πρέλεβιτς, αποδέχτηκε την πρόταση που της έγινε από τους υπεύθυνους του σταθμού, και έτσι θα την βλέπουμε να παρουσιάζει τη δική της στήλη στην εκπομπή « 10-1 Μαζί».

Το μοντέλο θα παρουσιάζει μια στήλη με μυστικά ομορφιάς και μόδας κάνοντας δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση.

Αν η είσοδος της Άννας Πρέλεβιτς θα ωφελήσει την εκπομπή, θα το δείξουν τα νούμερα τηλεθέασης.

http://www.newsbeast.gr/media/arthro/88890/i-star-ellas-sto-proino-tou-ad1/

Όχι Παναθηναϊκού για Σισέ-Γκοβού

Όχι Παναθηναϊκού για Σισέ-Γκοβού


Οι δύο άσσοι δεν θα δώσουν το παρόν στον αγώνα κατά της φτώχειας


Μια ανάσα από το Καραϊσκάκη βρέθηκαν Σισέ και Γκοβού λόγω της επιμονής του Ζιντάν να συμμετάσχουν στο φιλανθρωπικό φιλικό, αλλά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είπε «όχι»!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επέμεινε στις επαφές που είχε με τον Ολυμπιακό, στην παρουσία των δύο συμπατριωτών του, στο φιλανθρωπικό φιλικό της Τρίτης, καθώς τα ονόματα τους και η αξία τους, ξεπερνάνε τα σύνορα της Ελλάδας αφού είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο και ο «Ζιζού» γνωρίζει ότι η εμφάνιση τους θα προσδώσει μεγαλύτερο κύρος στο ματς.


Μάλιστα, ενώ αντιλήφθηκε την ιδιαιτερότητα ότι ενδεχόμενη παρουσία των δύο παικτών του Παναθηναϊκού στο γήπεδο του «αιώνιου» αντίπαλου Ολυμπιακού, μπορεί να προκαλούσε προβλήματα, αλλά στάθηκε στην σημασία του αγώνα που είναι για να βοηθηθούν φτωχοί άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη και πίστευε ότι ο φιλανθρωπικός του ρόλος μπορεί να υπερκεράσει οποιαδήποτε συλλογική αντιπαράθεση, ακόμα και στα μυαλά των πιο φανατικών οπαδών.


Με την επιμονή του Ζιντάν πείστηκαν και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που στην αρχή είχαν εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις, επειδή ήθελαν να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο να χαλάσει η φιέστα της Τρίτης. Τελικά κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα δώσουν το «παρών» οι δύο Γάλλοι, ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε την σχετική άδεια. Η πράσινη ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί την φιλανθρωπική σημασία του αγώνα, ενώ είδε με θετικό μάτι την επιμονή του Ζιντάν, αλλά επειδή στον Παναθηναϊκό υπάρχει νέος προπονητής, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν ήθελε να χάσει τους Γάλλους ούτε μια μέρα από την προπόνηση για να δουλέψει μαζί τους και αυτός ήταν ο λόγος που δεν τους επιτράπηκε να βρεθούν στο Φάληρο την Τρίτη.


Πηγή: gazzetta.gr
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/88850/ohi-panathinaikou-gia-sise-govou/

“Χτίζουν” μεσογειακό χωριό στη... θάλασσα!

“Χτίζουν” μεσογειακό χωριό στη... θάλασσα!
Μετά την άρνηση του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να δώσει 150 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μεσογειακού χωριού στο Βόλο, η Κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χαθούν οι αγώνες
Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο το οποίο έχει επεξεργαστεί εδώ και καιρό το υπουργείο πολιτισμού και θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες σαν πρόταση προς την Κυβέρνηση. Αυτό προβλέπει τη δημιουργία ενός μεσογειακού χωριού στη... θάλασσα!
Ένας ξενώνας με όλες της ανέσεις, αλλά με κόστος όχι τα 150 εκατ. ευρώ, αλλά 15 εκατ. ευρώ! Πως θα γίνει αυτό; Οι 6.000 αθλητές που θα βρίσκονται στο Βόλο για τους Μεσογειακούς αγώνες θα φιλοξενηθούν σε κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα επινοικοιαστούν για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και θα βρίσκονται αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Βόλου.
Επίσης στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, έχει προβλεφθεί και τι θα γίνει με τους 1.000 αθλητές που θα διαμένουν στη Λάρισα. Θα δημιουργηθεί εκεί ένα “μινι” μεσογειακό χωρίο, του οποίου το κόστος δεν θα είναι μεγάλο και θα μπορεί να προσφέρει όλα όσα οι αθλητές χρειάζονται.
Το συγκεκριμένο σχέδιο θα πάει από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες και αν γίνει δεκτό, τότε θα προωθηθεί στη ΔΕΜΑ (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων). Αν η Επιτροπή το απορρίψει, τότε αυτό θα σημάνει και το τέλος των αγώνων στην Ελλάδα, με πιθανότερους προορισμούς την Ιταλία ή την Τουρκία.
Και αυτό διότι η εκταμίευση του ποσού των 150.000 εκατ. ευρώ δεν επιτρέπεται από την Τρόικα στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελληνική οικονομία και άλλες εναλλακτικές δεν υπάρχουν.
http://www.soccerplus.gr/article/xtizoyn-mesogeiako-xorio-sti-thalassa

Βενιζέλος: «Απαιτούνται θυσίες»


Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου για το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚO.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη, όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Προσερχόμενος στην ΑΔΙΣΠΟ και ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚO, δήλωσε τα εξής:
«Η χώρα διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδο γι' αυτό οφείλει να κάνει με μια πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση. Απαιτούνται θυσίες. Θυσίες με δικαιοσύνη. Άρα, στόχος μας είναι μετά την υπέρβαση της κρίσης να αποκαταστήσουμε αδικίες που δυστυχώς στη φάση αυτή είναι αναπόφευκτες».
«Είναι αναμφίβολα πολύ δυσάρεστο να περικόπτουμε αποδοχές, ιδίως όταν οι αποδοχές αυτές είναι από μεσαίες και κάτω. Και είναι δυσάρεστο να μην μπορείς να προστατέψεις όσο θέλεις και όπως πρέπει και τον εργαζόμενο αλλά και τον άνεργο».
«Η ανάπτυξη, η ανάσχεση της ύφεσης, η δημοσιονομική αποκατάσταση της χώρας είναι τα μέσα που θα φέρουν τη λύση. Βρισκόμαστε σε ένα διεθνές περιβάλλον που σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο και έχει πολύ συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια. Και πρέπει η χώρα να σωθεί. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα και όλοι οι Έλληνες πρέπει να συμβάλουμε, στο μέτρο που ο καθένας υποχρεούται με βάση τις δυνατότητές του, για να πετύχουμε αυτό τον στόχο».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΛΟΓΩ ΕΞΑΓΩΓΩΝ


Σημαντική βελτίωση στο ισοζύγιο εμπορευματικών συναλλαγών καταγράφουν τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Οκτώβριο μήνα, με τις εξαγωγές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη μηνιαία (34,8%) και ετήσια (24%) άνοδο από το 2007 και τις εισαγωγές να συνεχίζουν να μειώνονται (-2,7% και -16,2% αντίστοιχα) αλλά με υποδιπλάσιο των προηγούμενων μηνών ρυθμό. Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι τον Οκτώβριο...
η μείωση των εισαγωγών είναι σχεδόν διπλάσια από τις τρίτες χώρες (-22,9%) συγκριτικά με την Ε.Ε. (-12,5%), ενόσω η αύξηση των εξαγωγών προς τις δύο περιοχές είναι σχεδόν παρόμοιας έντασης (22,9% προς Ε.Ε. έναντι 26% προς τρίτες χώρες).
Ειδικότερα :
Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων κατά το μήνα Οκτώβριο 2010 ανήλθε στο ποσό των 3.163,9 εκατομ. ευρώ έναντι 3.777,2 εκατομ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2009, παρουσιάζοντας μείωση 16,2%.
Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων κατά το δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2009-Οκτωβρίου2010 παρουσίασε μείωση 19,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2008 - Οκτωβρίου 2009.
Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών κατά τον μήνα Οκτώβριο 2010 ανήλθε στο ποσό των 1.583,9 εκατομ. ευρώ έναντι 1.276,8 εκατομ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 24,1%.
Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών κατά το δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2009-Οκτωβρίου 2010 παρουσίασε αύξηση 1,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2008 - Οκτωβρίου 2009. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_8039.html

Τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα!


Τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα είναι γεγονός! Χιονίζει αυτή την ώρα λίγο πιο πάνω από το Τελεφερίκ. !!! Οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και θα κατέβουν πιο χαμηλά.


http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/2Lqc7oV-o40/blog-post_7973.html

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΠΑ...


Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 11% σε 13%, αναστολή εφαρμογής του «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας και απαλλαγή από τον φόρο δωρεών και γονικών παροχών, προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πάει...
«κατεπειγόντως» στη Βουλή.
Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται παράλληλα το μέτρο της απόσυρσης των παλαιών Ι.Χ. για την αγορά νέων, έως και 2.000 κυβικών, για την τόνωση της αγοράς, μαζί με μειώσεις του φόρου πολυτελείας στα ακριβά αυτοκίνητα.

Από το μέτρο μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι κάτοχοι παλαιών ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας έως τις 31.12.1998. Η μείωση του Τέλους Ταξινόμησης θα είναι ανάλογη της κατηγορίας που ανήκει το μοντέλο που θα αγοραστεί.

Εξάλλου, αυξήσεις τουλάχιστον κατά 30% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και επιπλέον περικοπές δαπανών σε φάρμακα και στρατιωτικές δαπάνες, με σκοπό τον περιορισμό του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ, το 2011, προβλέπει το αναθεωρημένο μνημόνιο.

Προβλέπει ακόμα τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων στις τιμές λιανικής πώλησης στο 15%-20 %, από 35% που είναι σήμερα.

Το σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την ερχόμενη Τρίτη. 


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_8511.html

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Όλες οι εκδηλώσεις - δράσεις «Μέρες Πόλης-Η Αθήνα αλλιώς», που είχαν προγραμματιστεί στην οδό Πανεπιστημίου για την Κυριακή, αναβάλλονται καθώς αυτές συμπίπτουν με την εξαγγελθείσα στάση εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα (10.00-16.00)...

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή η οδοός Πανεπιστημίου προγραμματιζόταν να τεθεί στην αποκλειστική διάθεση των πεζών, με πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ και του υπουργείου Μεταφορών.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_8218.html

Ιβκοβιτς: «Δεν τα παρατήσαμε κι αυτό είναι θετικό»

 
Στο πείσμα των παικτών εστίασε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά την ήττα από τη Μάλαγα για ένα καλάθι. Ο Σέρβος κόουτς υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε σωστό μοίρασμα των ασίστ. Στόχος είναι η νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια για να πάρει ο Ολυμπιακός την πρώτη θέση στον Όμιλό του.

«Ήταν ένα καλό, σκληρό και περίεργο παιχνίδι. Η Μάλαγα άξιζε τη νίκη, γιατί είχε τον έλεγχο την περισσότερη ώρα, αλλά κι εμείς στο τέλος χάσαμε για ένα σουτ.


Στο πρώτο ημίχρονο, δεν ελέγξαμε το παιχνίδι με το επίπεδο που θα ήθελα και επιτρέψαμε στη Μάλαγα να πετύχει εύκολα καλάθια στο tranzision. Ένας ακόμα λόγος που λέω ότι το παιχνίδι είναι περίεργο, είναι γιατί νικήσαμε τη Μάλαγα στο τελευταίο δεκάλεπτο, που είναι το καλύτερό της εντός έδρας» τόνισε ο Ίβκοβιτς :


«Δεν τα παρατήσαμε κι αυτό είναι θετικό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για τα δυο επόμενα παιχνίδια μας. Η σχέση λαθών και ασίστ ήταν και πάλι το "κλειδί" του αγώνα και ο βασικός λόγος αυτής της ήττας».

http://www.protothema.gr/

Ζουν τον έρωτά τους


Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα ζευγάρια του 2010 είναι η 20χρονη star της country Taylor Swift με τον 29χρονο ηθοποιό Jake Gyllenhaal, που τον τελευταίο διάστημα περνούν πολύ χρόνο μαζί.

Αν και μέχρι τώρα, το ρομάντζο δεν είχε επιβεβαιωθεί, αυτήν την εβδομάδα διέρρευσαν φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι δύο stars έχουν σχέση. Οι δυο τους εθεάθησαν την ημέρα του Thanks Giving  στο Brooklyn της Νέας Υόρκης να κάνουν βόλτα κρατώντας το χέρι και φλερτάροντας.


Μάλιστα αργότερα η Taylor συνόδευσε τον Jake και στο σπίτι της  αδελφής του Maggie, ενώ το απόγευμα βγήκε και μόνη της, χωρίς τον Jake, για βόλτα με την Maggie και την κόρη της Ramona. 

http://www.zougla.gr/

«Δεν μου αρέσουν οι δεσμεύσεις»


Μία «εκ βαθέων» συνέντευξη έδωσε η Άβα Γαλανοπούλου στην εκπομπή «Πρωινό mou».
Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων είπε ότι σιχαίνεται τις δεσμεύσεις και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλει να κάνει παιδί.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι πολύ συχνά θέλει να μένει μόνη της. «Θέλω να είμαι και μόνη μου. Όχι μόνο μόνη μου. Και μόνη μου» είπε. «"Όπου αγαπάς, μην πολύ- πας" λέω εγώ. Πρέπει να σε επιθυμεί ο άλλος».


Πολύ ανεξάρτητη η Άβα! 

http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο μύθος του Μάικ Πάουελ (vid)- Από Δημήτρης Κωτσέλης |

Ο μύθος του Μάικ Πάουελ (vid)

Ο άνθρωπος που κατέρριψε το στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ του θρυλικού Μπομπ Μπίμον, στο άλμα εις μήκος, με επίδοση 8.95μ, θα μείνει στην ιστορία τόσο για τις επικές του μονομαχίες με τον Κάρλ Λιούις όσο και για το ανεπανάληπτο άλμα του στα 8.99μ, από το οποίο συμπληρώνονται σήμερα ακριβώς 18 χρόνια.
Τον Οκτώβρη του 1968, στην πόλη του Μεξικού, σε υψόμετρο 2.240μ ο αμερικανός αθλητής Μπομπ Μπίμον, συμμετείχε στο αγώνισμα του μήκους στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό που πέτυχε εκείνο τη μέρα ο θρυλικός άλτης φαινόταν πως θα μείνει αξεπέραστο για πάντα. Άλμα στα 8.90μ το οποίο αχρήστευσε ακόμη και το σύστημα μέτρησης των κριτών (έφτανε μετά βίας τα 8.50μ), που αποτέλεσε απίθανο Παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μπίμον, βλέποντας τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει «8.90μ»  δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συναισθηματική του φόρτιση και κατέρρευσε στο ταρτάν. Όπως αποφάνθηκαν αργότερα οι γιατροί, ο Μπίμον είχε πάθει κρίση καταπληξίας, ένα σύνδρομο μυϊκής ατονίας το οποίο παραλύει ολόκληρο το σώμα λόγω ακραίας συναισθηματικής φόρτισης. Το «άλμα του αιώνα» όπως χαρακτηρίστηκε αργότερα ήταν γεγονός και η ιστορία έμελλε να το κρατήσει στο χρονοντούλαπό της για περίπου 23 χρόνια.
Στο Τόκιο, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου για το 1991, οι θεατές παρακολούθησαν τη μεγαλύτερη μονομαχία όλων των εποχών στο αγώνισμα του μήκους. Μονομάχοι, ποιοι άλλοι; Ο κάτοχος 6 –μέχρι τότε- χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων  (θα ακολουθούσαν άλλα 3), Κάρλ Λιούις και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στο μήκος στη Σεούλ το 1988, Μάικ Πάουελ, μια αμερικανική μάχη με ξεκάθαρο φαβορί τον Λιούις καθώς ο «γιος του ανέμου» όπως τον αποκαλούσαν ήταν ανίκητος στο μήκος για περίπου μια δεκαετία!
Ο Λιούις απογειώθηκε και έπειτα… προσγειώθηκε στα 8.87μ επίδοση που άγγιζε παρά… 3 μόλις εκατοστά το στοιχειωμένο ρεκόρ του Μπίμον. Ο ανταγωνισμός φαινόταν πως είχε εκμηδενιστεί. Ο Πάουελ είχε μια ακόμη προσπάθεια και το ατομικό του ρεκόρ (8.66μ) μαρτυρούσε τη δυσκολία της προσπάθειας του να τον ξεπεράσει. Παρόλα αυτά, το θεωρητικά ανέφικτο έγινε πραγματικό! Ο Πάουελ προσγειώθηκε στα 8.95μ! Ήταν ο νέος παγκόσμιος Πρωταθλητής, και το ρεκόρ του Μπίμον έδωσε τη θέση του στον μεγάλο Μάικ Πάουελ.
19 χρόνια αργότερα η επίδοση του 47χρονου πλέον αμερικανού μένει ακατάρριπτη, αλλά ο Πάουελ μπορεί να υπερηφανεύεται πως θα μείνει στην ιστορία και για έναν ακόμη λόγο. Το 1992, ένα χρόνο δηλαδή μετά το μεγάλο του άλμα, πραγματοποίησε ένα ακόμη μεγαλύτερο, σε μίτινγκ της Ιταλίας πραγματοποιώντας πτήση που όμοιά της δεν ξανάδε ο παγκόσμιος αθλητισμός. Ο Πίνακας έγραψε 8.99μ (!) όμως λόγω του πολύ ευνοϊκού αέρα δεν καταμετρήθηκε σαν παγκόσμιο ρεκόρ. Παρόλα αυτά, εκείνη η επίδοση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου του 1992 (σαν σήμερα πριν 18 χρόνια δηλαδή) θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο ανθρώπινο άλμα, σε αγώνες στίβου και πλάθει έτσι τον αξεπέραστο μύθο του μεγάλου Μάικ Πάουελ.
http://www.gazzetta.gr/

Συνάντηση με Νικητιάδη η ΕΠΣΠ

Από Μιχάλης Κουκάς
Συνάντηση με Νικητιάδη η ΕΠΣΠ

Η διοίκηση της ΕΠΣΠ, μέσω του προέδρου της, Στέλιου Μπρατσόλη, κατέθεσε τα αιτήματα των σωματείων του Πειραιά στον υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιώργο Νικητιάδη, στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Αυτά ήταν τα εξής:
1. Πλήρη ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ.
2. Δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου ήπιας μορφής με τεχνητό χλοοτάπητα στην παραλιακή ζώνη και δη στον χώρο αμέσως μετά το ΣΕΦ.
3. Δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου με τεχνητό χλοοτάπητα στον χώρο του πρώην Λατομείου στο Σχιστό του Δήμου Κορυδαλλού.
4. Ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου των δημοτικών γηπέδου ποδοσφαίρου Μοσχάτου και Περάματος, καθώς και ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Αμπελακίων με την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα.
5. Προώθηση των συνολικών έργων βελτίωσης του γηπέδου ποδοσφαίρου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

http://www.gazzetta.gr/piraeus/item

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΡΕΤΖΑΚΗ

http://tomoschato.blogspot.com/2010/12/1512.html

Εκλεψαν τα τρόπαια του Σάμπρας

Εκλεψαν τα τρόπαια του Σάμπρας
Το πρώτο τρόπαιο που κατέκτησε ποτέ σε Αυστραλιανό Οπεν και τα έπαθλα που συμβόλιζαν την πρωτιά του στην Παγκόσμια κατάταξη από το 1993 έως το 1998, αναζητά ο Πιτ Σάμπρας, ο οποίος δημοσιοποίησε πως του τα έκλεψαν από μια αποθήκη στο Λος Αντζελες. Ο 39χρονος ανακάλυψε την κλοπή πριν 3 εβδομάδες και αποφάσισε να κάνει την ανακοίνωση τώρα μήπως καταφέρει να τα ανακτήσει. «Για μένα ήταν ανεκτίμητα γιατί τα έχω για τα παιδιά μου. Απλά ελπίζω να μην τα κατέστρεψαν. Γι αυτό ήθελα να το μάθει ο κόσμος. Ξέρω ότι είναι σχεδόν απίθανο να τα βρω αλλά θα το μετάνιωνα αν δεν προσπαθούσα τουλάχιστον. Ισως κάποιος γνωρίζει κάτι» είπε ο Σάμπρας, πατέρας δύο αγοριών 5 και 8 ετών.
Ο Αμερικανός τενίστας τοποθέτησε τα τρόπαια σε αποθήκη καθώς το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε συνεχείς μετακομίσεις και δεν θεωρούσε ότι θα ήταν κάτι που θα επιχειρούσε κάποιος να κλέψει.
«Ξαφνιάστηκα. Νόμιζα πως υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, πως αυτά τα πράγματα ήταν κλειδωμένα σωστά. Εμεινα έκπληκτος».
Από τα 14 τρόπαια Grand Slam τα 13 είναι ασφαλισμένα στο σπίτι του στο Πόρτλαντ αλλά οι πλειονότητα των επάθλων του και πολλά από τα πρωτοσέλιδά του σε εφημερίδες και περιοδικά, πλέον δεν είναι στην κατοχή του. «Το ότι έχασα όλα αυτά είναι σαν να μου έσβησαν την ιστορία της ζωής μου», είπε ο Σάμπρας.

Πηγή: www.theplayer.gr http://www.gossip-tv.gr/story/70129/eklepsan-ta-tropaia-tou-sampras

Για την κατασκευή ποδηλατοδρομίου...

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»
ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ
Ο πρώτος ποδηλατόδρομος κατασκευάζεται στο Δήμο Θεστιέων με βάση το σχεδιασμό της σημερινής δημοτικής αρχής και τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε.
Ο Δήμος Θεστιέων πρωτοπόρος στην ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος, εντάχθηκε στο δίκτυο «Πόλεις χωρίς αυτοκίνητα» και με το σύνθημα «ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ», προχώρησε στη δημιουργία του...
 πρώτου ποδηλατόδρομου και δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και αναψυχής (πλακόστρωτου) στα Αμπάρια Παναιτωλίου, δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα, έτσι ο Δήμος Θεστιέων δίνει την κατεύθυνση για την προώθηση ήπιων μορφών ανάπτυξης στην περιοχή και φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, και ταυτόχρονα αποτελούν οικοτουριστικές υποδομές που καθιστούν ελκυστικότερη την περιοχή μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

http://press-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_8795.html

'ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ' ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

«Εφιαλτική» αναμένεται η επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσαν απεργιακό μπαράζ, που περιλαμβάνει 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας από την Κυριακή έως την Πέμπτη...

«Χειρόφρενο» αναμένεται να τραβήξουν όλα τα μέσα (Μετρό, Ηλεκτρικός, Προαστιακός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) την ερχόμενη Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, οπότε οι εργαζόμενοι κήρυξαν 24ωρες απεργίες.

Επίσης, τα σωματεία έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τετάρτη, ημέρα της γενικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΜ έχουν κηρύξει:

- Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, δηλαδή τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

- Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

- Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

- Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στάση εργασίας, το πρωί και το βράδυ (δεν έχουν ανακοινωθεί οι ώρες), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.

- Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία.

Η συνεδρίαση των σωματείων των εργαζομένων συνεχίζεται, προκειμένου να ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_6979.html

ΚΕΚΠΑ:ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ


Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, που απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, «τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε άνοδο της τιμής της βενζίνης και πλέον, πολύ δύσκολα, ο καταναλωτής μπορεί να βρει την αμόλυβδη, σε τιμή μικρότερη του 1,5 ευρώ, ανά λίτρο».
Γι αυτό, ζητάει από την κυβέρνηση, να εποπτεύσει την αγορά και να παρέμβει με πλαφόν, στα φαινόμενα αισχροκέρδειας...

Ταυτόχρονα, καλεί τους καταναλωτές «να δείξουμε τη δύναμή μας επιβραβεύοντας όσους σέβονται τα δικαιώματα και την τσέπη μας:
• Κάνουμε έρευνα τιμών, σε αρκετά βενζινάδικα, ώστε να εντοπίσουμε το φθηνότερο.
• Εφόσον χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων www.fuelprices.gr , για να ενημερωθούμε, για τις τιμές της βενζίνης, στην περιοχή μας.
• Αγοράζουμε βενζίνη από πρατήρια με τιμή κάτω από 1,5 ευρώ κι αν αυτό δεν είναι δυνατό, προτιμούμε τη φθηνότερη που υπάρχει στην περιοχή.
• Εάν πρόκειται να ταξιδέψουμε, γεμίζουμε το ρεζερβουάρ πριν ξεκινήσουμε, από το φθηνότερο πρατήριο στην περιοχή μας. Αν χρειαστούμε βενζίνη στη διαδρομή, βάζουμε όσο λιγότερη ποσότητα γίνεται. Δυστυχώς, τα πρατήρια στις εθνικές οδούς, πωλούν τη βενζίνη ακριβότερα, από τα πρατήρια, στις πόλεις».

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/15_09.html

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά το βράδυ του Σαββάτου

Κλειστό από τις 11.00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τη λήξη της κυκλοφορίας θα παραμείνει το τμήμα του ΗΣΑΠ Ειρήνη-Κηφισιά λόγο εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.
Τα τελευταία δρομολόγια πριν από την διακοπή θα έχουν ως εξής: Από Κηφισιά προς Ειρήνη: 10:45 και από Ειρήνη προς Κηφισιά: 10:46.
Από εκεί και πέρα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ5. Εκτός λειτουργίας εξακολουθεί να είναι το τμήμα  Μοναστηράκι-Αττική. 

http://www.tanea.gr/

15.000 ευρώ δίνει ο δήμος Κορίνθου για τρόφιμα σε άπορες οικογένειες..!


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Τετάρτη 8/12/2010 και λήφθηκαν οι παρακάτω σημαντικές αποφάσεις στα σπουδαιότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

• Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας των συμπολιτών μας το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε πίστωση 15.000 € για την προμήθεια ειδών διατροφής στους οικονομικά αδύνατους συνδημότες μας εν όψει των προσεχών εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

• Έγινε αποδοχή πίστωσης 88.680 € από το Δ΄ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) για την Λειτουργική ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων του Δήμου Κορινθίων για την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Το συγκεκριμένο έργο είναι ήδη σε εξέλιξη , μετά από την δημοπράτησή του , και τις προσεχείς ημέρες αρχίζει η εφαρμογή του.

• Εγκρίθηκε η παραλαβή της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονείται , όσον αφορά το αντικείμενο της σηματοδότησης των διασταυρώσεων στην πόλη της Κορίνθου. Πρόκειται για την μελέτη τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στις διασταυρώσεις των οδών Εθνικής Ανεξαρτησίας+Δαμασκηνού και Αποστόλου Παύλου+Κολιάτσου. Επίκειται η σύνταξη της τεχνικής μελέτης για την δημοπράτηση του έργου, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Κορίνθου. Παράλληλα σε άλλες δύο διασταυρώσεις (Γ.Παπανδρέου+Πατρών και Γ. Παπανδρέου+Εθν. Αντίστασης) έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή κυκλικών κόμβων , με την ολοκλήρωση των οποίων θα βελτιωθεί αισθητά το κυκλοφοριακό πρόβλημα και περιοριστούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων πεζών και οχημάτων.

• Εγκρίθηκε η διακήρυξη για την εκπόνηση στατικής μελέτης για την κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Αδειμάντου , στην εκβολή του χειμάρρου Ξηριά στον Κορινθιακό κόλπο. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 40.000 € και θα ανατεθεί στα πλαίσια του νόμου 3316. Ήδη έχει εκπονηθεί η αρχιτεκτονική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με την οποία προβλέπεται στις δύο όψεις της πεζογέφυρας η τοποθέτηση σχήματος Κορινθιακής Τριήρους. Με την κατασκευή του έργου αυτού , πέραν της αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής, θα ενοποιηθεί όλο το παραλιακό τμήμα από την περιοχή «Καλάμια» μέχρι το λιμάνι της Κορίνθου, υλοποιώντας το στόχο για ενιαιοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου της πόλης της Κορίνθου.

• Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Ευθύμειου Κέντρου προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες με το ποσόν των 10.000 €, για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του , συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανακούφιση των προβλημάτων που απασχολούν το συγκεκριμένο Κέντρο.


http://diogenis-press.blogspot.com/2010/12/15000.html

Συνάντηση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ


Συνάντηση αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Ν. Σηφουνάκη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Για το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, συζήτησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης, και ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης, κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νικό Σηφουνάκη.
Η διοίκηση της ΠΑΕ ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ για τα σχέδια της ομάδας σε ό,τι αφορά το θέμα της μόνιμης στέγασης της, ενώ ο κ. Σηφουνάκης επισήμανε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις, όταν το θέμα προχωρήσει περαιτέρω.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ