Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη ο MrWikiLeaks στο Λονδίνο


Στη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασαντζ προχώρησε το πρωί της Τρίτης η βρετανική αστυνομία. Η σύλληψη έγινε στο Λονδίνο, σε εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος που έχει εκδοθεί στο πλαίσιο ερευνών της σουηδικής Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασαντζ κατηγορείται για βιασμό, ωστόσο έχει προκαλέσει και πονοκέφαλο στις ΗΠΑ με τις αποκαλύψεις εγγράφων που έκανε από την ιστοσελίδα του.

«Αντιμετωπίζει ενώπιον των σουηδικών Αρχών μία κατηγορία για παράνομο εξαναγκασμό, δύο κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και μία κατηγορία για βιασμό, για πράξεις του τον Αύγουστο του 2010» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου.

Μην φανταστείτε πάντως καμία κινηματογραφική καταδίωξη. Ο Ασαντζ παραδόθηκε ο ίδιος, καθώς η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκε κατόπιν ραντεβού σε αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks πρόκειται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον δικαστηρίου, όπου νομικές πηγές βρετανικών ΜΜΕ εκτιμούν ότι θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, απολαμβάνοντας όμως και πάλι τη... νομιμότητα.

Ο Τζούλιαν Ασαντζ κρυβόταν σε άγνωστη τοποθεσία στη Βρετανία από την περασμένη εβδομάδα, όταν άρχισε η δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων διπλωματικών εγγράφων των Ηνωμένων Πολιτειών από το δικτυακό τόπο WikiLeaks...

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71599/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου