Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Όλοι μαζί πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες


Συνέντευξη του ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ στην "Γνώμη"

Πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση… Έχει εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές πρώτος δημοτικός σύμβουλος στον διευρυμένο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, όπου σήμερα είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Απ’ τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έχει χρησιμοποιηθεί σε νευραλγικές θέσεις, έχοντας αποκομίσει τεράστια εμπειρία στην διοίκηση και την λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι οργανωμένος απ’ τα μαθητικά του χρόνια και κατά καιρούς έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις στην κομματική ηγεσία, όπως την θέση του γραμματέα στη Περιφερειακή Επιτροπή Αθήνας.
Ο λόγος για τον μηχανολόγο Θανάση Ντερέκα, που μπορεί να έχει μια πλούσια σε εμπειρίες διαδρομή στην πολιτική εκτός Άρτας, η μεγάλη του αγωνία όμως αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα και το πώς θα μπορέσει να πορευτεί τα επόμενα χρόνια, που η κρίση μεγαλώνει, αλλά παρουσιάζονται και πολλές ευκαιρίες, τι οποίες όπως δηλώνει, όλοι μαζί πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Ο Θανάσης Ντερέκας, είναι σήμερα προσκεκλημένος της «Γ» και καταθέσει τις απόψεις του.

Σεβασμός στον πολίτη και συνέπεια, οι βασικές αρχές της επιτυχίας...

-Πλούσια σε εμπειρίες, η διαδρομή σας στα κοινά, πως θα μπορούσατε να την περιγράψετε…
-Έχω μια μακρά διαδρομή απ’ τα μαθητικά μου χρόνια, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα μαζικά κινήματα. Ως φοιτητής στο φοιτητικό κίνημα, στον χώρο των επιστημονικών οργανώσεων, όπως επίσης και στην αυτοδιοίκηση, που για πολλά χρόνια, οι πολίτες της περιοχής που ζω, στο Μοσχάτο, με τιμούν με την ψήφο τους και εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος και ακολούθως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.  Δεν θα ήθελα να περιγράψω, τις θέσεις που κατέλαβα και στην κυβερνητική πυραμίδα, αλλά να αποτυπώσω, την εμπειρία αυτής της διαδρομής, που περιέχεται σε μια φράση. Ότι γίνεται, δεν μπορεί να γίνει από έναν, αλλά όλοι μαζί, πάντα πρέπει να λειτουργούμε και να έχουμε επιτυχίες. Με αυτή την φιλοσοφία πορεύτηκα ως τώρα στα κοινά και φυσικά έτσι θα συνεχίσω.

-Πλούσιο το βιογραφικό σας, δεν θέλουμε να επεκταθούμε σ’ αυτό. Ωστόσο καταγράφονται πολλές επιτυχίες, οι οποίες πρέπει να έχουν και κάποιο μυστικό…
-Όλοι εμείς που υπηρετούμε διάφορα αξιώματα και οι πολίτες μας εμπιστεύονται, πρέπει πάνω απ’ όλα να τους σεβόμαστε και να προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντί τους. Να σχεδιάζουμε με καταγεγραμμένο το όραμά μας και πάντα με τους πολίτες ενημερωμένους γι’ αυτό και την προσπάθεια που καταβάλλεται. Ο σεβασμός στον πολίτη, που οδηγεί στην συνέπεια, είναι για μένα η αρχή και το τέλος κάθε προσπάθειας. Με βάση λοιπόν το όραμα, που είναι πάντα καταγεγραμμένο και την επιλογή συνεργατών, είχα την δυνατότητα, κάθε φορά να κάνω θετικό απολογισμό σ’ όλες τις προσπάθειές μου και να έχω και την επιβράβευση των πολιτών.

περισσότερα στο http://www.gnomiartas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου