Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αποκλείστηκαν Παπαχρήστου-Πανέτα .....Σον τελικό του ύψους ο Χονδροκούκης!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό του ύψους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού πήρε ο Δημήτρης Χονδροκούκης αφού υπερέβη τα 2.31μ, ενώ άτυχος στάθηκε ο Κώστας Μπανιώτης που δεν τα κατάφερε λόγω προσπαθειών παρά το γεγονός ότι πέρασε τα 2.28μ.

Ο Χονδροκούκης που μετείχε στο Β΄ προκριματικό γκρουπ προκρίθηκε ως πρώτος μεταξύ και των 32 αθλητών, αφού βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη (2.16μ, 2.21μ, 2.25μ, 2.28μ, 2.31μ). Πίσω του άφησε μεγάλα ονόματα να παλεύουν για την πρόκριση, από τους οποίους οι περισσότεροι τελικά έστω και δύσκολα τα κατάφεραν.


«Αισθανόμουν πολύ καλά ψυχολογικά, αλλά σωματικά ήμουν λίγο σφιχτός. Περνούσα όμως τα ύψη και το ευχαριστήθηκα. Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας, θα δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι, αν δηλαδή θα είμαι καλύτερα η χειρότερα», είπε ο Χονδροκούκης λίγο μετά τη μεγάλη επιτυχία του, εμφανώς χαρούμενος από το αποτέλεσμα.


Ο Μπανιώτης στο Β΄ γκρουπ με 2.28μ πήρε την 8η θέση και την 15η στο σύνολο, μένοντας για λίγο εκτός, χάνοντας ουσιαστικά στις λεπτομέρειες την πρόκριση και αφού έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ στον ανοικτό στίβο.


Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.16μ, τη 2η τα 2.21μ, την 1η τα 2.25μ και την 2η τα 2.28μ, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 2.31μ, αν και το πρώτο του άλμα ήταν εξαιρετικό.


«Ορισμένα τεχνικά σφάλματα μου στοίχισαν την πρόκριση. Ήμουν καλά αλλά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης με έκανε να χάσω κάποιες προσπάθειες, κυρίως την πρώτη στα 2.28μ που μου στοίχισε την πρόκριση. Έτσι είναι ο αθλητισμός, συνεχίζω να κοιτάζω μπροστά στους επόμενους αγώνες μου», είπε ο Μπανιώτης.


Συνολικά προκρίθηκαν στον τελικό 13 αθλητές και εκτός του Χονδροκούκη οι υπόλοιποι είναι οι: Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ), Ντάρβιν Εντουαρντς (Σάντα Λουτσία), Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία), Τζέσε Ουίλιαμς (ΗΠΑ), Αλεξάντρ Σουστόφ (Ρωσία), Ντόναλντ Τόμας (Μπαχάμες), Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία), Γουοβέι Ζανγκ (Κίνα), Ντμίτρο Ντεμιάνιουκ (Ουκρανία), Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία), Ραούλ Σπανκ (Γερμανία), Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες). Στον αγώνα δεν κατέβηκε τελικά ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου.


Αποκλείστηκαν Παπαχρήστου-Πανέτα


Δεν τα κατάφεραν οι δύο Ελληνίδες άλτριες του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου και Νίκη Πανέτα να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος κατά την 4η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού.


Η Παπαχρήστου κατετάγη 8η στο Β΄ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη προσπάθεια στα 14.05μ (έκανε 13.71μ στην 1η ενώ η 3η ήταν άκυρη) και πήρε την 16η θέση στο σύνολο, ενώ η Πανέτα με 13.97μ (έκανε 12.87μ το πρώτο και 13.785μ το δεύτερο) ήταν 11η και 20η στο σύνολο.


«Ήμουν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν μπορώ να καταλάβω πως εξελίχθηκε έτσι ο αγώνας. Έχω μια πικρία γιατί μπορούσα να είμαι μέσα στις 12 του τελικού, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Κοιτάζω μπροστά. Από την εφετινή σεζόν συνολικά, είμαι πολύ ευχαριστημένη κυρίως με το μεγάλο ατομικό ρεκόρ που πέτυχα (14.72μ. Τώρα ολιγοήμερες διακοπές και μετά προετοιμασία για τη νέα σεζόν, όπου θα κάνω και κλειστό, αλλά μεγάλος στόχος παραμένουν οι Ολυμπιακοί», είπε η Παπαχρήστου που προπονείται με το Γιώργο Πομάσκι.

 
περισσότερα στο http://sports.in.gr/stivos/article/?aid=1231125794

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου