Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Σάντος: Η νίκη δεν θα σημαίνει τίποτα χωρίς «διπλό» στη Λετονία

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, μετά τη νίκη της Εθνικής επί του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ. Ο Πορτογάλος κόουτς τόνισε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, καθώς οι τρεις πόντοι στο «Μπλούμφιλντ» δεν θα σημαίνουν τίποτα αν δεν συνδυαστούν με νίκη στη Ρίγα επί της Λετονίας την Τρίτη
"Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνά μας. Νομίζω ότι το Ισραήλ ουσιαστικά δεν είχε κάποια επικίνδυνη φάση στην περιοχή μας. Στο δικό μας μισό ήμασταν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά επιθετικά δεν τα καταφέραμε τόσο καλά γιατί κάναμε πολλά λάθη, κάποια αχρείαστα. Στο ημίχρονο είπαμε στους παίκτες ότι έπρεπε να συνεχίσουμε έτσι αμυντικά, να μην χαλαρώσουμε, αλλά επιθετικά έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιωθήκαμε και στον επιθετικό τομέα και δημιουργήσαμε φάσεις για γκολ και το πετύχαμε. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν θα έχει αντίκρισμα η νίκη αν την Τρίτη δεν κερδίσουμε τη Λετονία", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος δεν θέλησε να απαντήσει για τους τραυματισμούς του Παντελή Καφέ και του Σωτήρη Νίνη. Ο πρώτος φαίνεται πως έχει διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου και θα χάσει το ματς της Λετονίας, ενώ πιο αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για τον Νίνη, που πρέπει να έχει κάκωση στο γόνατο.

Ως "παράδεισο" και διάλλειμμα από όσα ζει στο ελληνικό πρωτάθλημα θεωρεί τη συμμετοχή στην Εθνική ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο διεθνής τερματοφύλακας πρόσθεσε σχετικά με το σερί 13 αγώνων χωρίς ήττα με τον Σάντος στον πάγκο: "Είναι θετικό ότι δεν έχουμε χάσει. Το 13ο παιχνίδι δεν ήταν γρουσούζικο και η Εθνική έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της. Ήταν αλάνθαστη αμυντικά, δεν απειληθήκαμε καθόλου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε πολύ καλή ανάπτυξη, τρεξίματα, βγήκαν φάσεις και είχαμε μεγάλη κατοχή της μπάλας. Όλοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και το έχει ανάγκη τόσο η ομάδα, όσο και χώρα".

Προσγειωμένος και ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης: "Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Είναι μια μεγάλη νίκη και γενικά τα 13 παιχνίδια χωρίς ήττα, για μια χώρα όπως η Ελλάδα, είναι μεγάλο κατόρθωμα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και την Τρίτη απέναντι στη Λετονία πρέπει να παίξουμε με το ίδιο σκεπτικό και με το ίδιο ομαδικό πνεύμα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι τώρα. Για την πρόκριση, θα δούμε".
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=306527

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου