Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οι όμιλοι της Α2 κατηγορίας βόλλευ των Ανδρών.Στόν πρώτο όμιλο ο ΑΟΠΕ Μοσχάτου



Ολοκληρώθηκε η σύνθεση των τριών ομίλων της Α2 των ανδρών για την περίοδο 2012-2012 με την τοποθέτηση σ' αυτούς των ομάδων της Αττικής. Κάθε όμιλος έχει 12 ομάδες...
 και από τους τρεις ομίλους στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις τελευταίες θέσεις (10ος, 11ος, 12ος), ενώ όσον αφορά τον τρόπο ανόδου, αυτός θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με την ΕΣΑΠ σχετικά με το πόσες ομάδες (2 ή 3) θα μπορούν να ανέβουν στην Α1 της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

1ος όμιλος: ΑΟ Ταταύλα, ΑΕΚ, ΑΟ Παλλήνη, ΑΟΠ Μοσχάτου, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών, ΓΣ Πανελλήνιος, ΑΟ Οδυσσέας, ΑΟΝ Αργυρούπολης και ΣΦΠ Χανίων, ΓΕ Ηρακλείου, ΟΦΗ.

2ος όμιλος: ΑΚ Ζωγράφου, ΔΑΣ Δραπετσώνας, ΑΣΠ Μεταμόρφωσης, ΑΣ Ιωνικός, ΑΣ Πανερυθραϊκός και ΕΑ Πατρών, ΓΕ Παναχαϊκή, ΑΣ Αίας Μαλεσίνας, ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΑΣΠ Ερμής, ΑΠΣ Φθία Λαμίας, Ιωνικός Σάμου.

3ο όμιλοςΜΓΣ Απόλλων, ΑΟ Ορεστιάδος, ΣΠΑ Καρδίτσας, ΜΕΝΤ, ΑΣ Ελπίς, ΑΜΟ Γαλαξίας, ΧΑΝΘ, ΓΣ Μέγας Αλέξανδρος, ΑΠΣ Αίας, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ΣΦΚ Πιερικός, ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Η πρεμιέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων στο Μετς

Κερδίζοντας σχεδόν ένα σετ από τη θέση του σερβίς (21 άσοι), ο Αίας Ευόσμου δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Ένωσης Βύρωνα με 3-0 (25-09, 25-11, 25-14) στο Μετς, στο πρώτο παιχνίδι της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων.

Στο άλλο παιχνίδι, η πρωτάρα Ελπίδα Αμπελοκήπων έκανε καλό ποδαρικό, νικώντας τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό με 3-1 σετ (25-9, 21-25, 25-17, 25-15).
 

 Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων

Σάββατο 23/6

18:00   Α.Ο Παναθηναικός -Ενωση Βύρωνα

 20:00 Α Σ Ελπίς -ΑΠΣ Αιας









περισσότερα στο

ΟΑΕΔ: Επιδοτήσεις για πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων Αφορά νέους επιστήμονες μέχρι 35 ετών

Μια σημαντική «ανάσα» στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάσχεση της ανεργίας, προσφέρει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά νέους επιστήμονες μέχρι 35 ετών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο προβλέπει εργασία για 27 μήνες υποχρεωτικά, με επιδότηση της επιχείρησης για 24 μήνες. Οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις ήδη άρχισαν να υποβάλλονται.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προωθεί το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. 
 
 

Φωστήρας: Σε καλό... δρόμο με Ψυρόπουλο

Σε καλό... δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Κώστα Ψυρόπουλου και της διοίκησης του Φωστήρα. Από αμφότερες τις πλευρές υπάρχει η θέληση για ανανέωση της συνεργασίας, ενώ μέσα στις προσεχείς μέρες θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις λλωστε, ας μην ξεχνάμε πως ο έμπειρος τεχνικός στα δυο χρόνια παρουσίας του στο τιμόνι των 'κιτρινόμαυρων', μόνο επιτυχημένο έργο έχει να επιδείξει. Απόδειξη αποτελεί η κατάκτηση του νταμπλ την φετινή σεζόν, η οποία ήρθε μετά από τιτάνια προσπάθεια. 

Οπως γίνεται αντιληπτό, ο Καλαματιανός προπονητής έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορική ομάδα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για παραμονή του τελευταίου για τρίτη συνεχή χρονιά στο πάγκο του συλλόγου. Στο μεταξύ μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες επαφές με τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό των πρωταθλητών του 8ου ομίλου, ενώ συγχρόνως δρομολογούνται οι συζητήσεις με τους παίκτες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του Κώστα Ψυρόπουλου και των συνεργατών του.

Φωστήρας: Συνεχίζει πρόεδρος ο Καζαντζής

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί στην προεδρία του Φωστήρα ο Σταμάτης Καζαντζής, του οποίου η θητεία κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Ο 'ισχυρός' άνδρας του 'Φονέα' φρόντισε ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα, ικανή να κατακτήσει την επάνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως κι έγινε μόλις φέτος! Ως α' και β' αντιπρόεδρος ορίστηκαν οι Λευτέρης Χάρμπατσης και Όθωνας Αδαμόπουλος, αντίστοιχα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη που θα συγκροτήσουν τη διοίκηση του 'κιτρινόμαυρου' συλλόγου θα είναι οι Μανώλης Στουπάκης, Γεώργιος Μπατάνας, Δημήρης Βασιλακάκης, Τάκης Παπακυριακόπουλος, Γιάννης Μπίκος, Σάββας Χατζηκυριάκος, Γιάννης Λιωνής και Ανδρέας Χατζηχρήστος. Εντός των ημερών θα διανεμηθούν οι αρμοδιότητες ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που θα έχουν ελάχιστες έως μηδαμινές διαφορές με την κατάσταση της περσινής σεζόν. 

Ευχαριστούμε για το ταξίδι - Αντίο με...ψηλά το κεφάλι για την Εθνική!

Η πορεία της Εθνικής μας στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας σταμάτησε στους "8"
- Η Γερμανία επικράτησε της Γαλανόλευκης με 4-2 και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης
- Το γκολ του Γιώργου Σαμαρά έφερε το ματς στο 1-1 και σήκωσε στο πόδι ολόκληρη την Ελλάδα
- Οι Γερμανοί “πάτησαν γκάζι” πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ σε δεκατρία λεπτά
- Μείωσε στο τέλος ο Σαλπιγγίδης. Με Αγγλία ή Ιταλία στα ημιτελικά η ομάδα του Λεβ

περισσότερα στο 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=147505&catid=1

Φωτιά σε μονοκατοικία στο Μοσχάτο

Στις φλόγες παραδόθηκε στις 23.45 χθες το βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μια ακατοίκητη μονοκατοικία που βρίσκεται στην οδό Αιγέως 50, στην περιοχή του Μοσχάτου.

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.


Η οικία υπέστη υλικές ζημιές.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν (μετά τις 13:00 μ.μ. της Δευτέρας) να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr.

 Τη Δευτέρα μετά τις 13.00 θα ανακοινωθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν (μετά τις 13:00 μ.μ. της Δευτέρας) να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σύντομα ολοκληρώνονται από την μηχανογραφική υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.


Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Γενικά Λύκεια. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄, αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.


Όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο Λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

http://www.skai.gr/news/greece/article/206297/ti-deutera-ta-apotelesmata-ton-panelladikon/?utm_source=rss_news_top&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss 

Ανακοίνωση της Αθλητικής Ενωσης Μοσχάτου


Σήμερα Πέμπτη 21/6/2012 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Αθλητικής Ένωσης Μοσχάτου (ΑΕΜ) με σκοπό την συζήτηση της δήλωσης παραίτησης του Πρόεδρου του συλλόγου κ. Στέφανου Φαναρίτη, εξ’ αφορμής σοβαρών θεμάτων του γηπέδου Μοσχάτου, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τους αθλητικούς σχεδιασμούς της ΑΕΜ και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
Μετά από ευρεία συζήτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να μην γίνει δεκτή η παραίτηση, πράγμα που έγινε αποδεκτό από τον κ. Στέφανο Φαναρίτη,
2. Να στηρίξει απερίφραστα τις θέσεις του Προέδρου σχετικά με το γηπεδικό,
3. Να εκφράσει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την παρελκυστική του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και ειδικά του εντεταλμένου για τα Αθλητικά ζητήματα, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του γηπέδου,
4. Να συντάξει άμεσα Έκθεση αναφορικά με την κατάσταση του γηπέδου και να την παρουσιάσει στην πόλη του Μοσχάτου, αλλά και σε κάθε σχετικό θεσμικό φορέα,
5. Να προωθήσει με τον κάθε φορά προσφορότερο τρόπο τα αιτήματα του συλλόγου για ένα άρτιο και λειτουργικό γήπεδο που θα εξυπηρετεί αθλητές και φιλάθλους και θα προάγει τον αθλητισμό του Μοσχάτου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στο Μοσχάτο




Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις για τα παιδιά

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου από την Τετάρτη 20 Ιουνίου και για τις επόμενες Δευτέρες και Τετάρτες μέχρι και τον Ιούλιο
πραγματοποιεί παιδικές εκδηλώσεις
στην Πλατεία Μεταμορφώσεως στις 8 μ.μ.

 Η πρώτη εκδήλωση 20/6 περιλαμβάνει: DJ, MAGIC CLOWN, ΦΟΥΣΚΩΤΑ, HIP-HOP

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι επαγγελματίες της πλατείας Μεταμορφώσεως που ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Δήμου για παρόμοιες καλοκαιρινές παιδικές εκδηλώσεις στις πλατείες και τα πάρκα στο Μοσχάτο και στον Ταύρο ώστε να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία ψυχαγωγίας για τους μικρούς μας φίλους και να τονωθεί η εμπορική κίνηση της πόλης


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου), στο Μοσχάτο







ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου), στο Μοσχάτο

7.30-9.00 μμ: Κατασκευή φιγούρας και διαδραστικό παιχνίδι
9.00 μμ: Παράσταση θεάτρου Σκιών    


Το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών του Πνευματικού Κέντρου με τη διδασκαλία του Αθανασίου ξεκίνησε την λειτουργία του στο Δήμο το 1989. Σταμάτησε το 2001 για να ξεκινήσει εκ νέου το 2010 με μεγάλη συμμετοχή.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διδασκαλία και η διάδοση της
λαϊκής  τέχνης του Καραγκιόζη.

Για το Δ.Σ. Του Πνευματικού Κέντρου
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντώνης Μπούτσης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Οδηγίες προς... φορολογούμενους

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις

Το δράμα του κλειδάριθμου βιώνουν καθημερινά χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι συνωστίζονται σε ατελείωτες ουρές στις εφορίες, αναζητώντας τους «μαγικούς» κωδικούς που θα τους επιτρέψουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για όσα φυσικά πρόσωπα έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, με εξαίρεση τους συνταξιούχους, λίγο πριν αρχίσουν να τρέχουν οι προθεσμίες για την υποβολή τους.

Προκειμένου να… αποφευχθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία των φορολογουμένων, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι θα έστελνε με συστημένες επιστολές τους κλειδάριθμους σε περίπου 350.000 νέους υπόχρεους.

Το γράμμα είτε άργησε να σταλεί (οι αποστολές ολοκληρώθηκαν στα τέλη Μαΐου), είτε δεν εστάλη σε όλους τους νέους υπόχρεους. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό: ταλαιπωρία, εκνευρισμός και καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Τα Νέα κωδικοποιούν σε ερωτήσεις - απαντήσεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Ποιοι έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής;
Φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή εισόδημα από αλλοδαπή όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Περιλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι;

Εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Αν ο ένας σύζυγος είναι συνταξιούχος και ο άλλος μισθωτός;

Ο συνταξιούχος «καλύπτει» και τον υπόχρεο και παύει να ισχύει η υποχρεωτικότητα ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης για το ζευγάρι.

Τι χρειάζεται για ηλεκτρονική υποβολή;

Ο κλειδάριθμος και κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, όπου υποβάλλονται οι δηλώσεις.

Δεν έχω κωδικούς, τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά δείτε, πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) και στην παραπομπή «Ενημέρωση για ταχυδρομική αποστολή κωδικών TAXISnet», στην ενότητα «Υπηρεσίες προς τους πολίτες», αν έχει εκδοθεί κλειδάριθμος και σας έχει αποσταλεί από τη ΓΓΠΣ.

Δεν έχουν εκδοθεί αυτόματα κωδικοί. Τι να κάνω;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε αυτοπροσώπως στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ με ταυτότητα και ΑΦΜ.

Εχω κωδικούς από πέρυσι, ισχύουν;

Ναι, ισχύουν. Εως το τέλος του έτους, όμως, θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέους κλειδάριθμους, με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Μητρώο, εξαιτίας της προγραμματισμένης αναβάθμισης του TAXISnet.

Είμαι υπόχρεος σε ηλεκτρονική υποβολή αλλά δεν έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τι θα κάνω;

Φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι σε απομακρυσμένες περιοχές ή μεγάλης ηλικίας ή που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση του Διαδικτύου, παίρνοντας άδεια από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, μπορούν να υποβάλουν κατ' εξαίρεση, χειρόγραφα τις δηλώσεις τους.

Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής αφορά και τροποποιητικές δηλώσεις;

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, αντιθέτως οι τροποποιητικές ή οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Πότε λήγουν οι προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης για φυσικά πρόσωπα;

Στις 16 Ιουλίου.

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/371077/odigies-pros-talaiporimenous-forologoumenous/ 

Δευτέρα ή Τρίτη οι βαθμολογίες

Άρχισε η ανατίστροφη μέτρηση για χιλιάδες υποψηφίους

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των φετινών περίπου 110.000 υποψηφίων οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα δημοσιοποιήσει τη συγκεντρωτική εικόνα των επιδόσεων, η οποία βοηθά στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το ύψος της πτώσης ή της ανόδου των βάσεων εισαγωγής, οι οποίες θα ανακοινωθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η πτώση θα είναι εντονότερη στις σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου και μικρότερη στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου. Αντίθετα, ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις των νομικών και κοινωνικών επιστημών και στα ίδια με πέρσι οι βάσεις των σχολών οικονομίας

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/371046/deutera-i-triti-oi-vathmologies/ 

Για πρώτη φορά 60 γυναίκες στη Βουλή

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εξελέγησαν 60 γυναίκες στην ελληνική βουλή, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 20%, το οποίο είναι αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές του 2009 κατά 2,7%.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με ανακοίνωσή της, η συμμετοχή των γυναικών κατά 1/5 στη νέα βουλή εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα της θεσμοθετημένης ποσόστωσης του 1/3 στους εκλογικούς συνδυασμούς όλων των κομμάτων «και ακόμη χαμηλότερα από το στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, στόχο που προωθούν οι πολιτικές του "Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013", της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».
Το ποσοστό των γυναικών στις κοινοβουλευτικές ομάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος  έχει ως εξής:
Νέα Δημοκρατία: 13,95% (18 γυναίκες)
ΣΥΡΙΖΑ: 30,99% (22 γυναίκες)
ΠΑΣΟΚ 9,09% (3 γυναίκες)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 35,00% (7 γυναίκες)
Χρυσή Αυγή: 5,56% (1 γυναίκα)
Δημοκρατική Αριστερά: 29,41% (5 γυναίκες)
ΚΚΕ 33,33% (4 γυναίκες)

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/politiki/story/186354/gia-proti-fora-60-gynaikes-sti-voyli

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ποια είναι η σέξι «μούσα» της Εθνικής

Η Ελληνίδα καλλονή που σκοράρει στα γήπεδα της Πολωνίας

Με τα νύχια βαμμένα μπλε, φορώντας στο ένα χέρι ελληνικό περικάρπιο και στο άλλο δύο κομποσκοίνια, η Ελληνοπολωνέζα Αγγελική-Αντριάννα Γ. (δεν θέλει να αποκαλύψει το επώνυμό της) δήλωσε «παρούσα» και στα τρία παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα η Εθνική μας στο Euro.

H 26χρονη αισθητικός με πατέρα Έλληνα- ο κ. Γιώργος από τα Τρίκαλα- και μητέρα από την Πολωνία- η κ. Μπάρμπαρα από το Στρζέγκομ, κοντά στο Βρότσλαλ- διαμένει πλέον μόνιμα στην Καλαμπάκα την τελευταία εξαετία και αν και καλλονή, η ίδια δηλώνει μετριοπαθής.

«Υπάρχουν πολύ πιο ωραίες από εμένα στο γήπεδο» εξομολογείται στο Έθνοσπορ αλλά σπεύδει να συμπληρώσει πώς «δεν είναι λίγοι αυτοί που μου την… πέφτουν. Ορισμένοι με έξυπνο τρόπο, άλλοι με πιο άκομψο. Τα κλασσικά που κάνουν οι άντρες».
Στο «τοπ» των ξένων επιλογών της φιγουράρουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπαλοτέλι. Ωστόσο θεωρεί τους Έλληνες «από τους ομορφότερους παγκοσμίως» και στην εθνική ομάδα «ψηφίζει» τον Τζαβέλλα ενώ θεωρεί «αγαπημένο της» το Φορτούνη λόγω της εντοπιότητας, καθώς και αυτός κατάγεται από την Καλαμπάκα.

Εντός των συνόρων δηλώνει ερυθρόλευκων αποχρώσεων…

http://www.newsbeast.gr/sports/EURO2012/arthro/370685/poia-einai-i-sexi-mousa-tis-ethnikis/ 

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων στην Καλαμάτα

Στόχος η ενίσχυση των αναξιοπαθούντων με νέα είδη ένδυσης και υπόδησης

Είκοσι ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, για συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών τοποθετούνται σήμερα σε ισάριθμα κεντρικά σημεία στην πόλη της Καλαμάτας, από ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου οι πολίτες να πηγαίνουν και να αποθέτουν εκεί τα ρούχα που δεν χρειάζονται. Στη συνέχεια τα ρούχα που συγκεντρώνονται, θα οδηγούνται σε ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού η εταιρεία, που θα τοποθετεί τους κάδους και θα συλλέγει τα ανακυκλώσιμα, θα προσφέρει καινούργια ρούχα και παπούτσια τα οποία μέσω του δημοτικού παντοπωλείου, θα πηγαίνουν σε οικονομικά αδύνατες κι αναξιοπαθούσες οικογένειες της πόλης. 


http://www.newsbeast.gr/efprattein/arthro/370750/kadoi-anakuklosis-rouhon-stin-kalamata/ 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


«ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ
ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



Στο ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης» Μοσχάτου Ταύρου
θα γίνουν καλοκαιρινές γιορτές για τα νήπια
των  Βρεφονηπιακών Σταθμών και τους γονείς τους.

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, από τις 20:00 έως τις 24:00 Το Ατενέουμ γιορτάζει και πάλι την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό μία τετράωρη μουσική πανδαισία στον πεζόδρομο της Αδριανού 3, στο Θησείο


ATHENAEUM

International Cultural Center

MARIA CALLAS GRAND PRIX

Opera, Oratorio-Lied and Piano

3 Adrianou St. GR 105 55 Athens.
 Tel. +30210 3211987 fax +30210 3211196
e-mail contact@athenaeum.com.gr www. Athenaeum. com. gr



Αθήνα, 18 Ιουνίου 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, γιορτάζει η ΜΟΥΣΙΚΗ.

Έτσι, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, από τις 20:00 έως τις 24:00, το ATHENAEUM μεταμορφώνει τον  πεζόδρομο της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτήριο του, σε υπαίθρια σκηνή, όπου νεώτεροι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες - συνεργάτες του, με μία τετράωρη γιορτή αφιερωμένη στη ΜΟΥΣΙΚΗ θα συντροφεύσουν τους περιπατητές της νύχτας σε τέλεια αρμονία με τη μαγεία του περιβάλλοντος χώρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από προκλασικά έργα και τραγούδια έως  σύγχρονη ελαφρά μουσική και  τζαζ μελωδίες, όπως και αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και σε Τραγούδια από τον Κινηματογράφο.

Συμμετέχουν: η Χορωδία νέων του Ωδείου ATHENAEUM, το Κουαρτέτο Σαξοφώνων ATHENAEUM από τις Σ. Αραμπατζόγλου, Α. Μ. Καρδάμη, Ι. Βλάσση και Μ. Τσακμακλή σε συνεργασία με τον Γ. Τσανακαλιώτη στο πιάνο,  και τα Ατελιέ  Jazz ATHENAEUM σε διδασκαλία-ενορχηστρώσεις  Σύλβιου Σύρρου.  Ο διακεκριμένος σολίστ κλασικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος και η εκρηκτική Αργεντίνα τραγουδίστρια από το Buenos Aires  Natalia Soledad Petsalis. Στο αφιέρωμα στη μουσική κινηματογράφου συμμετέχουν οι  Σουζάνα Γιαννακοπούλου και Έλσα Σκλαβενίτη- τραγούδι, Σοφία Ροσμαράκη πιάνο, Ευαγγελία Λοφίτου ακορντεόν, Galina Bratuska βιολί, Στέφανος Γιαννόπουλος βιολοντσέλο, Εugeni Bratuska κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Μουζακίτης, Χριστίνα Κατσιαρή - κιθάρα, Νίκος Πιτλόγλου, κρουστά, ενώ το αφιέρωμα σε Χατζιδάκι - Θεοδωράκη παρουσιάζει  και η δεκαπενταμελής Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ υπό τη διεύθυνση του Άρη Δημητριάδη, και τις Μόρφω Τσαϊρέλη και  Ναταλία Κάντζια στο τραγούδι.


Ατενέουμ, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012
Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20: 15
·   Χορωδία νέων του Ωδείου ATHENAEUM
   H Χορωδία Νέων του ATHENAEUM σε ρεπερτόριο προκλασικής έως και σύγχρονης   
   ελαφράς μουσικής.
   Διδασκαλία – Διεύθυνση Βασίλης Κιοσόγλου.

20: 45
·   Κουαρτέτο Σαξοφώνων ATHENAEUM
Το Athenaeum Saxophone Quartet  σε ένα ταξίδι με μόνη αποσκευή την μουσική κι ενδιάμεσους σταθμούς την Καζαμπλάνκα, το Αλγέρι, τη Λισσαβόνα κ.α. γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Θησείο.
Το κουαρτέτο αποτελείται από τις Σ. Αραμπατζόγλου, Α.Μ. Καρδάμη, Ι. Βλάσση και Μ. Τσακμακλή.
Μαζί τους στο πιάνο ο Γ. Τσανακαλιώτης

21: 15
·   Από την Μεσόγειο στην Αργεντινή
Ο διακεκριμένος σολίστ κλασικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος, σε ένα ρεσιτάλ με έργα για solo κιθάρα από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία των : F. TARREGA, I .A LBENIZ, L. BROUWER, R. DYENS, A. PIAZZOLLA, M. ΣΟΥΡΒΙΝΟΥ και η εκρηκτική Αργεντίνα τραγουδίστρια,  από το Buenos Aires,  Natalia Soledad Petsalis με τη συνοδεία στην κιθάρα του Μ. Σουρβίνου παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής με αυθεντική Αργεντίνικη μουσική. Το φλογερό Ισπανικό ταπεραμέντο του ρεπερτορίου της κιθάρας συναντά τη γεμάτη λυρισμό μουσική του Α. Piazzolla, η αισθησιακή και αυθεντική φωνή της τραγουδίστριας αποδίδει με πάθος τα παραδοσιακά Αργεντίνικα Τangos & Milongas των J. Dames, S. Piana, C. Gardel κ.α.

Κιθάρα-διασκευές για κιθάρα: Mιχάλης Σουρβίνος
Τραγούδι : Natalia Soledad Petsalis

22:00
·   Swinging Jazz ATHENAEUM

Τα ατελιέ του Ωδείου ATHENAEUM παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά ρεύματα 
Jazz του 20ου αιώνα.
Διδασκαλία – ενορχηστρώσεις: Σύλβιος Σύρρος.

22:45
·   Μουσική από τον κινηματογράφο

Μια μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη οθόνη με έργα των  Maurice Jaubert,  Astor Piazzolla και Μάνο Χατζιδάκι έως τους Madredeus, Goran Bregovic και Έλληνες σύγχρονους συνθέτες.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Σουζάνα Γιαννακοπούλου, Έλσα Σκλαβενίτη , τραγούδι, Σοφία Ροσμαράκη, πιάνο, Ευαγγελία Λοφίτου, ακορντεόν, Galina Bratuska, βιολί, Στέφανος Γιαννόπουλος, βιολοντσέλο, Εugeni Bratuska, κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Μουζακίτης, Χριστίνα Κατσιαρή, κιθάρα, Νίκος Πιτλόγλου, κρουστά.

23:30
·   Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ

Για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2012 η δεκαπενταμελής Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ υπό τη διεύθυνση του Άρη Δημητριάδη, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό ένα Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη. Θα ακουστούν γνωστές μελωδίες από το Αρχιπέλαγος, την Οδό Ονείρων, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Μαγική Πόλη, διανθισμένες και από κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες των δύο μεγάλων συνθετών.
Τραγουδούν η Μόρφω Τσαϊρέλη και η Ναταλία Κάντζια.


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, από τις 20:00 έως τις 24:00
Το Ατενέουμ γιορτάζει και πάλι την
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
και προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό μία μουσική πανδαισία
στον πεζόδρομο της Αδριανού 3, στο Θησείο


ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ


ATHENAEUM
Αδριανού 3, 10555 Θησείο
Τηλέφωνα: 2103211987-49-55

Με την παράκληση της δημοσίευσης