Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΟΑΕΔ: Επιδοτήσεις για πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων Αφορά νέους επιστήμονες μέχρι 35 ετών

Μια σημαντική «ανάσα» στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάσχεση της ανεργίας, προσφέρει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά νέους επιστήμονες μέχρι 35 ετών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο προβλέπει εργασία για 27 μήνες υποχρεωτικά, με επιδότηση της επιχείρησης για 24 μήνες. Οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις ήδη άρχισαν να υποβάλλονται.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προωθεί το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου