Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ!

To βράδυ της Κυριακής (11/07) θα πραγματοποιηθεί η τελευταία μέχρι το Νοέμβριο του 2012 ολική έκλειψη ηλίου.Ελληνική αποστολή, η οποία θα συμμετάσχει σε αστρονομικά πειράματα και παρατηρήσεις της έκλειψης, βρίσκεται ήδη στο Νησί του Πάσχα, από όπου θα “διέλθει” μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό φαινόμενο.Η έκλειψη θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις ...

11 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Το ίχνος της ολικότητας κατά την έκλειψη της 11ης Ιουλίου 2010 θα ξεκινήσει βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, θα διέλθει καταρχήν από μερικά μικρά νησάκια (με λιγότερους από 300 κατοίκους) στο σύμπλεγμα Κουκ, θα περάσει από το Νησί του Πάσχα (και πληθυσμό περίπου 3500 κατοίκους) και θα καταλήξει στις ακτές της Παταγονίας. Τα τελευταία δελτία καιρού προαναγγέλλουν καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της 4 λεπτών και 40 δευτερολέπτων έκλειψης. Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και μεταξύ των επιστημονικών αποστολών. H ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννη Σειραδάκη, η οποία θα συμμετάσχει στις παρατηρήσεις της ολικής έκλειψης Ηλίου, έφτασε στο Νησί του Πάσχα και εγκατέστησε τις πειραματικές διατάξεις με τις οποίες θα πραγματοποιήσει φασματοσκοπικές μετρήσεις του ιονισμένου σιδήρου (FeX και FeXIV), του Μαγνησίου (Mg) και του Υδρογόνου στην ατμόσφαιρα του Ήλιου. Στην αποστολή, εκτός από τον κ. Σειραδάκη, συμμετέχει ο ερασιτέχνης αστρονόμος κ. Αριστείδης Βούλγαρης, ο οποίος έχει κατασκευάσει ένα πρωτοποριακό όργανο ικανό να ανιχνεύσει συγχρόνως διάφορα χημικά στοιχεία στην ατμόσφαιρα του Ήλιου. Πολύ σημαντική είναι και η συμμετοχή στην αποστολή του Γρεβενιώτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγου, Θανάση Οικονόμου, ο οποίος έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει διαστημικές συσκευές για πολλές απoστολές της NASA. Στο Νησί του Πάσχα έχει φτάσει, επίσης, μία Αμερικανική και μία Ινδική αποστολή. Στο μικρό νησί του Νοτίου Ειρηνικού έχουν καταφθάσει επίσης μερικές χιλιάδες τουρίστες και θαυμαστές εκλείψεων με την παρουσία των οποίων, κατά τις επόμενες τρεις ημέρες, ο πληθυσμός του νησιού θα υπερδιπλασιαστεί. Να σημειωθεί, ότι οι ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης το φεγγάρι παρεμβάλλεται μεταξύ του Ήλιου και της Γης, εμποδίζοντας το φως του Ήλιου να φτάσει μέχρι τη Γη. Η έκλειψη της 11ης Ιουλίου είναι η πρώτη ολική έκλειψη που συμβαίνει μετά την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου, πέρυσι το 2009 και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα, καθώς εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί ελαφρά η ένταση του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και η θερμοκρασία του ηλιακού στέμματος.
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_2931.html

Πρωινό αίματος



Νεκρός από τα πυρά αγνώστων, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έπεσε ένας άνδρας στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Κηφισού στο περιστέρι. Εκτέλεση περιπτερά στον Αγ. Παντελεήμονα. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών των αιματηρών επιθέσεων

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου, στο Περιστέρι και στον Αγ. Παντελεήμονα.
Μαφιόζικη εκτέλεση σημειώθηκε στις οκτώ το πρωί στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Κηφισού στο Περιστέρι. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα πυροβόλησαν νεαρό Αλβανό, που βρισκόταν έξω από μια αντιπροσωπεία της Seat. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Παρόμοιο περιστατικό, με λίγη ώρα διαφορά, συνέβη στον Αγ. Παντελεήμονα στην οδό Αχαρνών και Ολυμπίας. Ένα τέταρτο πριν της εννιά, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, στάθμευσε δίπλα σε ένα περίπτερο.
Ένας από τους επιβάτες, κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Αλβανό υπάλληλο που εργαζόταν στο περίπτερο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW, ενώ λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση βρέθηκε από την αστυνομία ένα εγκαταλελειμμένο όχημα το οποίο εξετάζεται. Οι έρευνες συνεχίζονται και εξετάζεται το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται μεταξύ τους.

http://news247.gr/ellada/toys_ektelesan_en_psyxrw.400561.html

MOYNTIAΛ 2010 - Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ...

Γράφει ο Νίκος Σάνσης
(οικονομολόγος)
nisansis@hotmail.com


Την Κυριακή ολοκληρώνεται η μεγάλη εορτή του ποδοσφαίρου, που άρχισε περίπου ένα μήνα πριν στην Νότια Αφρική. Ένας μήνας, που καθημερινά για τον περισσότερο κόσμο, μας κρατούσε παρέα με ματς του ποδοσφαίρου. Την Κυριακή θα συναντηθούν η σχολή που καθιέρωσε το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, η Ολλανδία. Και η σχολή της ιβηρικής χερσονήσου, του passing game, και της...
τεχνικής, με υψηλής ποιότητας παίκτες η Ισπανία. Για τον αγώνα θα τα πούμε πιο κάτω. Προέχει νομίζω να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά της εν λόγω οργάνωσης. Και να πούμε για το αλγεβρικό αποτέλεσμα. Πρώτο χαρακτηριστικό οι φοβερές εκνευριστικές βαβουζέλες, ένα μαρτύριο ήχου που θα μας μείνει αλησμόνητο. Λέγεται ότι μπορεί να μεταφερθεί στην Ευρώπη. Εύχομαι ολόψυχα να μην το ζήσουμε. Άλλο χαρακτηριστικό η άψογη μετάδοση των αγώνων από τηλεοπτικής πλευράς, στάθηκε σε υψηλά στάνταρτ με νέες μεθόδους λήψης και εκπληκτικά replays με slow motion. Aπο όλες τις γωνίες για άρση κάθε αμφισβήτησης. Τα γήπεδα πολύ ωραία με κόσμο αλλά με λίγο προβληματικούς χλοοτάπητες μετά από τα πολλά ματς. Οι αναμεταδόσεις των Ελλήνων σπορτκαστερς, για μας τους παλαιούς επιεικώς απαράδεκτες. Ξερά λόγια χωρίς εμπλουτισμό γνώσης. Γιατί εμείς, τους συγκρίναμε με τον Γιάννη Διακογιάννη, τον Μαυρομάτη και άλλους. Ειδικά με τον πρώτο που οι αναμεταδόσεις ήσαν σκέτη πανδαισία εγκυκλοπαιδικής γνώσης και φωνητικής πανδαισίας. Απορώ γιατί δεν έγινε μια διακαναλική ομάδα και από άλλους δημοσιογράφους. Από απόψεως αγώνων το θέαμα υποφερτό, έχοντας παρακολουθήσει τουλάχιστο δέκα Μουντιάλ. Απλά και μέτρια τα πράγματα. Κατά την άποψη μου η παγκοσμιοποίηση, και στο ποδόσφαιρο, έβλαψε τις ομάδες σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η συμμετοχή πολλών ξένων σε όλη την Ευρώπη νομίζω χάλασε, μέχρι την λήψη νέων αποφάσεων, την μαγιά νέων αμιγών παικτών από κάθε κράτος. Η Αφρική σαν διοργανώτρια ήπειρος, αν εξαιρέσεις τη Γκάνα έχει ακόμα δουλειά να κάνει. Μεγάλοι παίκτες ιδιαίτερα δεν φάνηκαν. Αν εξαιρέσεις τον Ισπανό Βιγια τον γερμανό Σβαισταιγκερ τον Ολλανδό Σναιντερ, τον Ουρουγουανό Φορλάν και το τρομερό ισπανικό δίδυμο Ινιέστα και Τσάβι στα χαφ, δεν νομίζω ότι θα μας μείνει κανένας άλλος να θυμόμαστε ιδιαίτερα. Σαν ομάδα, προσωπικά, μου άρεσε η Γερμανική που σε στιγμές μου θύμισε τον Αγιαξ. Από διαιτησία νομίζω ότι το Μουντιάλ αυτό, δεν θα πρέπει ιδιαίτερα να μας κάνει να το θυμόμαστε. Κακή διαιτησία με ολέθριες αποφάσεις και δισταγμούς. Τελειώνω με το αγωνιστικό του μεγάλου τελικού. Εύχομαι να δούμε τον καλύτερο από όσους έχουμε μέχρι σήμερα δει. Προσωπικές αναμνήσεις με συνδέουν άρρηκτα με τον μεγάλο τελικό του 1970 με την τότε φοβερή Βραζιλία 4 -1 επί της Ιταλίας. Το 1966 με τον αμφίρροπο αγώνα Αγγλίας Γερμανίας 4 -2. Και το 1982 με την μεγάλη Ιταλία των Ταρντέλλι και Ρόσσι 3 -1 επί της Γερμανίας. Νομίζω ότι οι δύο ομάδες Ολλανδίας και Ισπανίας μπορούν να δώσουν το καλύτερο και να ικανοποιήσουν τα διψασμένα μάτια των ποδοσφαιρόφιλων φιλάθλων. Καλό αγώνα λοιπόν. Να κερδίσει σαφώς ο καλύτερος. Και εμείς οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, ραντεβού μετά 4 χρόνια στο Μαρακανά της Βραζιλίας.
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/moyntia-2010.html

Οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας


Η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας κοστίζει με το ισχύον καθεστώς ποσό ίσο με το 20% του μισθού κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Με το νέο καθεστώς, το κόστος θα αντιστοιχεί και πάλι στο 20% του μισθού, αλλά:...


Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 1/1/2011 έως 31/12/2014 θα γίνεται έκπτωση 30%. Σε αυτούς που θεμελιώνουν δι καίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 θα γίνεται έκπτωση 50% Ο χρόνος που θα μπορεί να συνυπολογίζεται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος καθορίζεται κατ΄ ανώτατο όριο:

Σε 4 έτη για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011. Σε 5 έτη για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2012. Σε 6 έτη για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2013. Σε 7 έτη για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2014 και μετά.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2011, ενώ η πληρωμή για τις αναγνωρίσεις θα μπορεί να γίνεται είτε εφάπαξ (εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης) με έκπτωση 15%, είτε σε διμηνιαίες δόσεις. Ειδικά για τον χρόνο φοίτησης και της ανεργίας για θεμελίωση δικαιώματος και προσαύξηση της σύνταξης θα γίνεται με την καταβολή κάθε μήνα ποσοστού 20% για τα ταμεία κύριας ασφάλισης και ποσοστού 6% για τα επικουρικά επί του 25πλασίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως θα ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους αυτοαπασχολούμενους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ να αναγνωρίσουν πέντε χρόνια πλασματικής ασφάλισης για έτη που εργάστηκαν ανασφάλιστοι πριν από την έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος και κατ΄ επέκταση ασφάλισης στα μητρώα του Ταμείου (ΟΑΕΕ). Αυτό ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι για το διάστημα αυτό δεν έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές.

tanea
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/90_10.html

Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ



Παραμένουν τα προβλήματα στην κίνηση των συρμών του ΗΣΑΠ λόγω των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής...



Υπενθυμίζεται ότι κλειστεί παραμένουν μέχρι νεωτέρας οι σταθμοί Περισσός, Πευκάκια, Καλλιθέα στην κατεύθυνση προς Πειραιά. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Ειρήνη - Νερατζιώτισσα. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ16.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1622.html

Περιορισμένη η διαδικτυακή επικοινωνία πολιτών - δημόσιας διοίκησης...

Tης Όλγας Σαράφη
Λίγοι ΄Ελληνες πολίτες αλλά πολλές ελληνικές επιχειρήσεις επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες ως μέσο επικοινωνίας με την Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα
Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Επιτρόπου κας Kroes σχετικά με την επιλογή χρήσης Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από τους πολίτες για την επικοινωνία τους με τη...
Δημόσια Διοίκηση.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που χρησιμοποιούν  το διαδίκτυο  για να αποκομίσουν στοιχεία από τις δημόσιες αρχές αντιπροσωπεύει μόλις το 10,7% του συνολικού πληθυσμού, την ίδια ώρα που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 ανέρχεται στο 27%. Εξάλλου, μόνο το 4% των Ελλήνων πολιτών χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για την αποστολή συμπληρωμένων εντύπων σε δημόσιες αρχές με τον μέσο όρο της  ΕΕ των 27 να διαμορφώνεται στο 13%.
Εντελώς διαφορετική εικόνα παρατηρείται στις επιχειρήσεις όπου το 81% των ελληνικών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με τις δημόσιες αρχές, ποσοστό 10% περισσότερο από το μέσο όρο της ΕΕ. Από αυτές, το 55% χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για επιστροφή συμπληρωμένων εντύπων - 6 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ των 27.
Η Επίτροπος σημείωσε πως σε ορισμένες βασικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με εμπορεύματα και υπηρεσίες, που είναι ευρύτερα διαδεδομένες ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου (με 88% και 79% αντίστοιχα), τα ποσοστά χρήσης είναι παρόμοια μεταξύ των ηλικιακών ομάδων. Το ίδιο ισχύει και για την ανάγνωση ειδήσεων.
Ωστόσο, για άλλες υπηρεσίες, η χρήση του διαδικτύου είναι χαμηλότερη μεταξύ των νέων σε σύγκριση με το μέσο όρο των χρηστών (περίπου κατά 30% λιγότερο), αντικατοπτρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την μικρότερη ανάγκη ή το ενδιαφέρον τους για τις εν λόγω υπηρεσίες. Σ' αυτές περιλαμβάνονται: αναζήτηση πληροφοριών που αφορούν την υγεία, υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια και πληροφορίες, τραπεζικές εργασίες μέσω διαδικτύου και υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html

Πλατφόρμα λογισμικού προβλέπεται να ανιχνεύει τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών



Ένα διαδικτυακό σύστημα που απεικονίζει τις δασικές πυρκαγιές και προβλέπει την εξέλιξή τους τελειοποιείται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασισμένο στους διαδικτυακούς χάρτες του Microsoft Bing Maps.
Η πλατφόρμα Virtual Fire (Εικονική Πυρκαγιά) αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες γεωπληροφορικής και τηλεπισκόπησης για να εκτιμά τον κίνδυνο πυρκαγιάς, να παρουσιάζει τα μέτωπα της φωτιάς, να προβλέπει την εξέλιξή τους και να βοηθά στον συντονισμό των επιχειρήσεων απεικονίζοντας σε πραγματικό χρόνο τη θέση των πυροσβεστικών οχημάτων και αεροπλάνων.

Σε επίδειξη της πλατφόρμας που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Μυτιλήνη, το σύστημα απεικόνιζε τις συντεταγμένες ενός πυροσβεστικού οχήματος και ενός αεροσκάφους από την αερολέσχη της περιοχής, στα οποία είχε εγκατασταθεί συσκευή GPS. Πάνω στους χάρτες του Bing Maps εμφανίζονται όχι μόνο τα οχήματα αλλά και οι θέσεις των δεξαμενών νερού και άλλων εγκαταστάσεων.
H πιθανότητα πυρκαγιάς υπολογίζεται με βάση το μοντέλο Skiron του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ για την εκτίμηση της εξάπλωσης χρησιμοποιούνται οι αλγόριθμοι Farsite και Flammap. Το σύστημα συνεκτιμά μια πληθώρα παραγόντων, από τις μετεωρολογικές συνθήκες και το είδος της βλάστησης μέχρι την απόσταση από οικισμούς και ηλεκτροφόρα καλώδια.
«Το Virtual Fire αναπτύσσει και οπτικοποιεί μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την πρόβλεψη του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών με βάση μετεωρολογικά και γεωγραφικά δεδομένα, σε συνδυασμό με προσομοίωση της διάδοσης της πυρκαγιάς» δήλωσε ο Κώστας Καλαμποκίδης, καθηγητής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος.
Το ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από τη Microsoft Research και για την ανάπτυξή του συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Microsoft Ελλάδας και το Κέντρο Καινοτομίας Microsoft.
Το Bing Maps είναι η υπηρεσία της Microsoft που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες Google Earth και Google Maps.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=7410



Το καινοτόμο όχημα θα μπορεί να ταξιδέψει κάτω από το νερό ως υποβρύχιο και στη συνέχεια θα εκτοξεύεται μέσα από τα κύματα και θα πετά ως αεροπλάνο!

Το τμήμα Στρατιωτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του αμερικανικού Πενταγώνου (DARPA) έχει καταπιαστεί με τη δημιουργία ενός αεροσκάφους που να μπορεί να πετάξει χαμηλά πάνω από τη θάλασσα, καθώς πλησιάζει το στόχο του, πριν εξαφανιστεί αιφνιδιαστικά κάτω από το νερό αποφεύγοντας την ανίχνευση από τα εχθρικά ραντάρ!

Εν συνεχεία, «υφέρποντας» υποβρυχίως για αρκετά μέτρα θα είναι σε θέση να πλησιάσει και πάλι το στόχο του πριν ξαναεπιτεθεί από ακόμη κοντινότερη απόσταση – πιθανώς βάλλοντας κατά πλοίου ή άλλου στόχου επιφανείας ή μιας παράκτιας εγκατάστασης.

Το περιοδικό New Scientist αναφέρει ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ το 2008 και πλέον έχει φτάσει στο στάδιο της υποβολής σχεδίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η DARPA δεν αποκλείεται να αρχίσει να χρηματοδοτεί την κατασκευή του μέσα στον επόμενο χρόνο. Η τεχνολογική πρόκληση είναι μεγάλη: θα πρέπει να συνδυαστούν οι αρχές της υδροδυναμικής και της αεροδυναμικής.

Από τη μια πλευρά τα αεροσκάφη πρέπει να είναι ελαφριά, ώστε με την ελάχιστη ώση του κινητήρα να πετούν, από την άλλη τα υποβρύχια πρέπει να είναι βαριά και δυνατά για να αντιστέκονται στην πίεση του νερού.

Για να υπερπηδηθούν τα εμπόδια η μέθοδος που ενδείκνυται είναι να κατασκευαστεί ένα υποβρύχιο ελαφρύτερο από το νερό που να χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο τα πτερύγια-φτερά του που να το «σπρώχνουν» έξω από την επιφάνεια και να του επιτρέπει στη συνέχεια να πετά και να ελίσσεται.

Ο σχεδιαστής υποβρυχίων Graham Hawkes είναι αισιόδοξος για την έκβαση του προγράμματος θεωρώντας ότι χάρη στις ίνες του άνθρακα – ένα υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό και με μικρό σχετικά βάρος – μπορούν να κατασκευαστούν σκάφη δυνατά και ελαφριά ταυτόχρονα, που να πετούν πάνω και κάτω από το νερό. «Δεν έχουμε παρά να μιμηθούμε τα πουλιά» σημειώνει. «Βάζουν το ράμφος τους στο νερό, βουτούν στο νερό ή σχίζουν την επιφάνειά του και ύστερα συνεχίζουν να πετούν».

Υπάρχουν όμως και οι απαισιόδοξοι, όπως ο Jim Mc Kenna, μηχανικός της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που βλέπουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην υλοποίηση του προγράμματος. Το κυριότερο ίσως είναι ότι οι μηχανές ενός αεροπλάνου – που έχουν θερμοκρασία αρκετούς βαθμούς Κελσίου – πιθανώς να εκρηγνύονταν από την αιφνίδια αλλαγή θερμοκρασίας κατά την κατάδυσή τους στο νερό. «Αν αφήσουμε το κρύο νερό της θάλασσας να μπει σε μια ζεστή μηχανή, θα υποστεί τεράστιο θερμικό σοκ» υπογραμμίζει. Πολύ κοντά ή πολύ μακριά;

Πάντως το Πεντάγωνο φαίνεται ότι θα επιμείνει αρκετά στο μεγαλεπήβολο όνειρό του για ένα υποβρύχιο που πετάει…

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/07/blog-post_6830.html

Ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας της Google στην Κίνα


Οι κινεζικές αρχές ανανέωσαν την άδεια λειτουργίας του ιστότοπού της Google, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αμερικανική μηχανή αναζήτησης.
«Εξασφαλίσαμε την ανανέωση της άδειας λειτουργίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της Google στο Πεκίνο Μάρσα Ουάνγκ. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που εξασφαλίσαμε την ετήσια ανανέωση της άδειας λειτουργίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους χρήστες μας στην Κίνα» πρόσθεσε.
H Google είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στις αγορές και στους καταναλωτές τον Ιανουάριο με την ανακοίνωσή της ότι μπορεί να εγκαταλείψει την Κίνα, επειδή δεν θέλει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο διαδίκτυο, όπως αξιώνουν οι κινεζικές αρχές.
Το Μάρτιο μάλιστα η Google είχε αρχίσει να παραπέμπει τους επισκέπτες του κινεζικού ιστότοπού της σε αυτόν που διατηρεί στο Χονγκ Κονγκ, τα αποτελέσματα του οποίου δεν λογοκρίνονταν.
Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα σταμάτησε να παραπέμπει αυτομάτως τους Κινέζους χρήστες προς τον ιστότοπο του Χονγκ Κονγκ, πράγμα που δείχνει σύμφωνα με αναλυτές, ότι η Google είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί για να διατηρήσει τον ιστότοπό της στην Κίνα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιτ εξέφρασε χθες σε συνάντηση στις ΗΠΑ την πεποίθηση ότι σήμερα θα εξασφαλιζόταν η ανανέωση της άδειας λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης στην Κίνα.
http://tvxs.gr/news/

Την ακούμπησε ο παίκτης και έπαθε σοκ



ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΓΕ



Η κοπέλα πήγε να δει έναν αγώνα μπεηζμπολ. Ο παίκτης κάποια στιγμή έφτασε δίπλα της για να πιάσει το μπαλάκι και την ακούμπησε. Τι ήταν να το κάνει; Για την επόμενη ώρα ο κόσμος κοιτούσε τις αντιδράσεις της και όχι τον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2598.html

"Ξεκινά σήμερα το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ"



"Σε όλο τον πλανήτη ταξιδεύει τους επισκέπτες του το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Άλσος Γουδή.

Για 15η χρονιά, συναυλίες, πολυεθνικές γεύσεις από μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας...

θεατρικές παραστάσεις, προβολές video και ταινιών αποτελούν τμήμα της μεγάλης αυτής γιορτής, στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν 15.000 έως 20.000 άτομα.

Φέτος διοργανώνεται μια σειρά συζητήσεων με θέματα την παγκόσμια κρίση, το ρατσισμό, τα εργασιακά δικαιώματα και την ανάγκη κοινής οργάνωσης και αγώνα των ντόπιων και ξένων εργαζομένων.

Συζητήσεις οργανώνονται επίσης για το Παλαιστινιακό, τους πολιτικούς κρατούμενους, τα ναρκωτικά, την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων και τη σχέση αθλητισμού-ρατσισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, συναυλίες σε ροκ, τζαζ και έθνικ ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή οι: Deus Ex Machina, Skaribas, Les SkartOi!, Dustbowl.

Αύριο, εμφανίζονται οι: Chicks On Speed, Μιχάλης Δέλτα, The Boy, MC Yinka & The Urbanix.

Τέλος, την Κυριακή, συναυλία θα δώσουν οι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Encardia, Salonumuz Klimalidir, Στάθης Δρογώσης.

Συγκροτήματα δεύτερης και τρίτης γενιάς θα υποδεχθούν τους επισκέπτες σε ρυθμούς hip-hop, rock και grunge: Kurorat Fiks, Familia Ideale, Le blonc, Κ. Παράξενoς, D.J Theo, Minus One, Fried Rice και The U.N. Band.
Παράλληλα, στη μεταναστευτική σκηνή θα εμφανιστούν συγκροτήματα από διάφορες χώρες του κόσμου: οι Rodina από τη Βουλγαρία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπανγκλαντές DOEL, το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν, οι Κούρδοι της Συρίας Koma Hawar και από την Παλαιστίνη, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών και παιδιά από την Κοινότητα της Τανζανίας, καθώς και οι Natural Sound Revival από τη Νιγηρία.

Τέλος, καθημερινά, θα εμφανίζονται και ρεμπέτικες κομπανίες.

Ώρα έναρξης: 18.00. Είσοδος: 6 ευρώ"

http://whitetoweraris.blogspot.com
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/15_10.html

Ο Μ Μ. Όθωνας πρόεδρος της Προανακριτικής για το Βατοπέδι


Ο βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Όθωνας εξελέγη από την κοινοβουλευτική επιτροπή πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Οι εργασίες της επιτροπής αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
http://tvxs.gr/news/

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Θα χαθούν 304.000 θέσεις έως τα τέλη του 2011!!!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaRSnXYhVxkwmG6DCGqHWlezsr7XH4CNvSuMRGRt9hIKuAVV_ep6JIaUKIT_Pax6MlGCtLjoh6T8jbYFTo4_v3FjXn7z5D6WmI-VRacomAL1KEyCOlvqOGzVqXprK9Gi1bZ_eFriT5JQG2/s1600/anerg.jpgΆκρως απογοητευτικά και ταυτόχρονα ενδεικτικά των επιπτώσεων στην πραγματική οικονομία, της κρίσης που διανύει η Ελλάδα είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την απασχόληση.Σύμφωνα με σχετική μελέτη του Οργανισμού, από το τέταρτο τρίμηνο του 2007 έως και το τέταρτο τρίμηνο του 2009, χάθηκαν στην Ελλάδα 50.000 θέσεις εργασίας.Ακόμα πιο απαισιόδοξη, όμως, είναι η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για το τι μέλει γενέσθαι έως τα τέλη του 2011.
Για φέτος και έως το τελευταίο τρίμηνο του επόμενου έτους,…ο Οργανισμός εκτιμά ότι στην Ελλάδα θα χαθούν 304.000 θέσεις εργασίας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα καταγραφεί και μεγάλη αύξηση της ανεργίας. Για φέτος εκτιμά ότι το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει στο 12,1% και στο 14,3% το 2011, από 9,5% το 2009.
Για τον ΟΟΣΑ οι αριθμοί αυτοί έχουν και την εξής ανάγνωση:Θα πρέπει να δημιουργηθούν πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας προκειμένου να επανέλθει το ποσοστό απασχόλησης στα προς κρίσης επίπεδα. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ως συνέπεια της παρατεταμένης ύφεσης που βιώνει η ελληνική οικονομία και των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης που προσπαθεί να επιτύχει μέσω και της εφαρμογής του Μνημονίου που έχει υπογραφεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ε. Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Η ύφεση έχει οδηγήσει σε δεινή θέση τις επιχειρήσεις, που προχωρούν σε περικοπές στο προσωπικό τους για να μειώσουν τα κόστη τους και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν της κρίσης. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση της φορολογίας καθιστά ακόμα δυσκολότερη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεωνΥπενθυμίζεται, ότι και το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία υπολογίζει ότι φέτος οι άνεργοι θα ανέλθουν σε περίπου 600.000 άτομα και θα είναι περισσότεροι κατά περίπου 130.000 άτομα σε σχέση με πέρυσι.(Kαθημερινή)
Από:   http://online-pressblog.blogspot.com/2010/07/304000-2011.html
http://www.realpolitics.gr/?p=22880

Δωρεάν διαδρομή από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα 

με το «Πράσινο τρένο»


Δωρεάν μετακίνηση με τρένο από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα, με ελεύθερη επιβίβαση και αποβίβαση σε οποιαδήποτε πόλη, εξασφαλίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε όλους τους πολίτες, την Παρασκευή, 9 Ιουλίου. 
Με το ειδικά ναυλωμένο «Πράσινο τρένο», οι Οικολόγοι κλιμακώνουν έτσι την εκστρατεία τους για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι επιβάτες του «Πράσινου Τρένου» θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αιτίες των ελλειμμάτων του ΟΣΕ, για την ιστορία των κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και για τις εναλλακτικές προτάσεις των Οικολόγων Πρασίνων, ώστε να γίνει ο σιδηρόδρομος βιώσιμος και από οικονομική άποψη. 

Όλα αυτά, με φόντο μια γραμμή που συμπυκνώνει η ίδια όλο το σημερινό παραλογισμό: ανακατασκευάστηκε ριζικά με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, επαναλειτούργησε μόλις πέρσι το καλοκαίρι με δρομολόγια που δεν εξυπηρετούσαν τους πολίτες, και τώρα ετοιμάζεται το κλείσιμό της ως «ζημιογόνας», χωρίς μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας που να ανατρέπει την αρχική μελέτη σκοπιμότητας για την ανακατασκευή της.
Το αρχικό ραντεβού για τους επιβάτες της γραμμής, με σύντομη συμβολική εκδήλωση, θα είναι στο Σταθμό Λαρίσης στις 12.45 το μεσημέρι, για επιβίβαση στον Προαστιακό για Κόρινθο. Το καθαυτό «πράσινο τρένο» θα ξεκινήσει από το σταθμό Κορίνθου του Προαστιακού λίγο μετά τις 2.15μμ, με ενδιάμεσες στάσεις για τοπικές εκδηλώσεις στην πόλη της Κορίνθου (παλιό σταθμό), το Άργος και την Τρίπολη. Τελικός προορισμός θα είναι η Καλαμάτα, σημείο σύγκλισης του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου που απειλείται με άμεσο κλείσιμο, αλλά και καρδιά των κινητοποιήσεων για την υπεράσπισή του
Για την υποδοχή του τρένου, λίγο μετά τις 8μμ, θα οργανωθεί εκδήλωση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Το τρένο θα είναι ανοικτό σε κάθε πολίτη που θέλει να στηρίξει με τη συμμετοχή του την εκστρατεία για το σιδηρόδρομο, ή και απλώς να ζήσει μια διαδρομή που μπορεί σύντομα να μην είναι πια διαθέσιμη. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στα


 
http://krmns.blogspot.com/2010/07/blog-post_2856.html

Ταυρομαχία με τραυματίες...

Με δύο τραυματίες ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ταυρομαχίας στην Παμπλόνα της Ισπανίας. Ο ένας εξ αυτών, Ισπανός, τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση...

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_6738.html

Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή κατασκόπων μέσω Βιέννης

Απογειώθηκε σήμερα από τη Βιέννη με προορισμό τη Ρωσία, το αεροπλάνο που μεταφέρει τους κατασκόπους που είχαν συλληφθεί και δικαστεί στις ΗΠΑ. Στη θέση των δέκα κατασκόπων που αντάλλαξαν με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ έλαβαν τέσσερις κρατούμενους για κατασκοπεία από τη Μόσχα. Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή είναι η πρώτη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το 1989-1990.
«Oι ΗΠΑ μετέφεραν με επιτυχία δέκα Ρώσους πράκτορες στην ρωσική ομοσπονδία και η ρωσική ομοσπονδία απελευθέρωσε τέσσερα άτομα που είχαν φυλακιστεί στην Ρωσία» ανέφερε σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. «Η ανταλλαγή αυτών των ατόμων που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη της Αυστρίας ολοκληρώθηκε» προσθέτει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, Αμερικανός δικαστής στη Νέα Υόρκη είχε διατάξει την άμεση απέλαση των δέκα ατόμων που συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Όπως μετέδιδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την ανταλλαγή των κατασκόπων, με τη Μόσχα να απαλλάσσει τέσσερα άτομα που κρατούνται και επίσης κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ δυτικών κυβερνήσεων.
Οι δέκα μυστικοί πράκτορες που επί χρόνια εργάζονταν για τη ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SRV) απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, μετέδωσε χθες αργά το βράδυ από τη Νέα Υόρκη το τηλεοπτικό δίκτυο NY1. «Όλοι όσοι παραδέχτηκαν την ενοχή τους θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο που θα τους οδηγήσει σε ένα από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης με προορισμό τη Μόσχα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρίτσαρντ Μπάουμ, ένας από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων.
Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε σήμερα τις αιτήσεις για απονομή χάρης, για τέσσερα άτομα που κατηγορούνται ότι μετέφεραν απόρρητες πληροφορίες στη Δύση. Το έγγραφο υπογράφηκε αφού οι τέσσερις δήλωσαν ένοχοι για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν. Οι κατάσκοποι ανταλλάχθηκαν με τους άλλους δέκα άλλους κατασκόπους που εργάζονταν στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Ρωσίας.
Οι τέσσερις που κρατούνταν στη Ρωσία είναι ο πυρηνικός ερευνητής Ιγκόρ Σουτιάγκιν πυρηνικός επιστήμονας, ο Γκενάντι Βασιλένκο και οι πρώην πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντερ Ζαπορόζσκι και Σεργκέι Σκριπάλ, που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών το 2006.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ρωσικού κέντρου Levada, η πλειοψηφία των Ρώσων πιστεύει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκεύασαν το σκάνδαλο κατασκοπείας για να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι συλλήψεις ενορχηστρώθηκαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Δήλωσαν μάλιστα ότι οι συλλήψεις «είναι μία πρόκληση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που έχει στόχο να υπονομεύσει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ».
Μόνο το ένα δέκατο όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ συνέλαβαν πραγματικούς Ρώσους κατασκόπους, ενώ το 37% δήλωσε ότι του είναι δύσκολο να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 2 και 5 Ιουλίου και συμμετείχαν 1.600 Ρώσοι από 130 πόλεις.
Τέλος, το 12% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος θα ξεκινήσει, ενώ το 58% υποστηρίζει ότι οι σχέσεις μεταξύ της χώρας τους και των ΗΠΑ θα παραμείνουν στενές.
http://tvxs.gr/news/