Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Έως τις 8 Αυγούστου οι αποφάσεις για τις μετατάξεις σε νομαρχίες και περιφέρειες

Υποχρεωτικές μετακινήσεις από Σεπτέμβριο
Εξέπνευσε την Πέμπτη η προθεσμία εθελοντικής μετάταξης των εργαζομένων που απασχολούνται σε τομείς των νομαρχιών και των περιφερειών.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που καθόρισε στα μέσα Ιουνίου το υπουργείο Εσωτερικών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν εθελοντικά να καταθέσουν στις νομαρχίες αίτηση μετάταξης μέχρι την 8η Ιουλίου.
Από σήμερα, Παρασκευή, το γραφείο του εκάστοτε νομάρχη θα βεβαιώνει ότι ο φάκελος του υποψηφίου είναι πλήρης και τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου και κατόπιν θα διαβιβάζει στην αρμόδια υπηρεσία της κρατικής περιφέρειας τον φάκελο του υποψηφίου με την αίτηση που έχει υποβάλει.


Για την πραγματοποίηση της μετάταξης θα πρέπει η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας μέχρι τις 8 Αυγούστου 2010 να εκδώσει απόφαση, με την οποία να μετατάσσει το προσωπικό σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου ή ειδικότητας στην έδρα του δήμου που θα προκύψει βάσει του «Καλλικράτη». Οι εργαζόμενοι που μετατάσσονται διατηρούν το ασφαλιστικό καθεστώς της θέσης στην οποία υπηρετούσαν.

Οι μετατάξεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στον δήμο της έδρας του νομού ή σε δήμο που βρίσκεται εντός των ορίων της -υπό κατάργηση- νομαρχίας. Το προσωπικό των αποκεντρωμένων νομαρχιακών υπηρεσιών που λειτουργούν στα όρια του Νομού Αττικής μπορεί να μεταταγεί στους δήμους, στους οποίους εδρεύουν αυτές οι υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα εθελοντικής μετάταξης είχαν οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι κεντρικών και αποκεντρωμένων υπηρεσιών των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, οι οποίοι εργάζονται σε διευθύνσεις που μεταφέρονται στους δήμους στο σύνολό τους (πολεοδομία, κοινωνική πρόνοια) ή μεμονωμένα από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Στη διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων δεν μετείχαν εργαζόμενοι που διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών, ή ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων

Σημειώνεται πως η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων των εργαζομένων που απασχολούνται σε τομείς των νομαρχιών και των περιφερειών, θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2010. Οι υπάλληλοι των περιφερειών από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις, αφού θα έχουν υπογραφεί μέχρι το τέλος του 2010 τα προεδρικά διατάγματα για τους οργανισμούς των υπό σύσταση 13 περιφερειών που ετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Εσωτερικών. Οι υπάλληλοι των 323 νέων ΟΤΑ θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2011, αφού τότε θα ψηφιστούν από τα δημοτικά συμβούλια οι νέοι οργανισμοί των δήμων.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/07/8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου