Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ιστιοπλοϊκά σκάφη του κόσμου, με κορυφαίο τεχνολογικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έγινε - εξ αποστάσεως - αντικείμενο θαυμασμού από τους περιπατητές της παραλίας.
Όπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές, το διάσημο ιστιοπλοϊκό πρόκειται να παραλάβει επιβάτες για ιδιωτική κρουαζιέρα. 
Πάντως, δεν έγινε γνωστό πότε θα αποπλεύσει (πιθανότατα αύριο ή μεθαύριο).
Το "Maltese Falcon", όπως είναι η ακριβής του ονομασία, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε πριν ένα χρόνο περίπου, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών και το διαθέτει προς ενοικίαση.
Προηγουμένως, ανήκε στον πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής διαδικτυακής εταιρίας Google.
Η ιδιοκτήτρια έχει δηλώσει πως επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πολυτελές γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο.
Η ίδια ταξιδεύει συνεχώς με το ιδιωτικό της αεροσκάφος μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Κύπρου. Θεωρεί όμως ότι το σκάφος αποτελεί μια πρώτης τάξης επιχείρηση και το διαθέτει προς ενοικίαση έναντι 375 χιλιάδων στερλινών την εβδομάδα.
Με μήκος 88 μέτρα, το "Γεράκι της Μάλτας" είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου. 
Έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ψηφιακά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.
Κινείται με ταχύτητα...
20 κόμβων, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς. Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα.

Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ένα - περίφημο στους γνώστες της τέχνης - γλυπτό, που αναπαριστά ιστορικό μοντέλο αυτοκινήτου της Μαζεράτι. Ξεχωρίζει επίσης ένα αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου, με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. Μέσω του αιθρίου αυτού διαχέεται στο εσωτερικό του σκάφους το φυσικό φως.
Μεταφέρει δύο σκάφη των 32 ποδών, έξι βάρκες, μερικά τζετ σκι και ένα μικρό υποβρύχιο.

http://24gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_7251.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου