Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Βροχές και καταιγίδες και πιθανότητα χαλαζόπτωσης


Τελευταία ενημέρωση: 06.07.2010 | 22:39
Πρώτη δημοσίευση: 06.07.2010 | 22:25

Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι ή ισχυρούς άνεμους θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας για την Τετάρτη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι η ισχυρούς άνεμους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά από το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και ανοιχτά του Ιόνιου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθεί τοπική βροχή η καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=33621&catid=3&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου