Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ταινία των 100 ευρώ που ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Υπάρχει λύση για κάποιον που θέλει να κάνει την ταινία του εάν δεν υπάρχουν χρήματα. Ο Θάνος Τσαβλής αποδεικνύει πως μπορείς να φτιάξεις μια αισθητικά άρτια ταινία μεγάλου μήκους με 100 ευρώ. Στην πραγματικότητα με λιγότερα από 100 ευρώ. Η DIY (do it yourself- καν’ το μόνος σου) λογική της ταινίας F.L.S. τον οδήγησε μέχρι το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο σκηνοθέτης μάς μιλά για το πώς τα κατάφερε.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία manga, πολεμικών τεχνών, αλλά με μια ρεαλιστική οπτική και φωτογραφία και ύφος που παραπέμπει στο πειραματικό σινεμά, ο Θάνος Τσαβλής διηγείται στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία την ιστορία ενός άνδρα, ο οποίος μπαίνει σε ένα παιχνίδι με δολοφόνους, οι οποίοι προσπαθούν να ξεπαστρέψουν ο ένας τον άλλο.


Ο Θάνος Τσαβλής ανέλαβε μόνος του δεκάδες ρόλους (ανάμεσά τους σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, σεναριογράφος, παραγωγός, μοντέρ). Μίλησε στο
in.gr για τις manga επιρροές της ταινίας του, λέει πού ξόδεψε τα (ελάχιστα) χρήματα (όχι πάντως σε σάντουιτς για το συνεργείο) και αφηγείται την πρώτη του μεγάλη φεστιβαλική εμπειρία.





περισσότερα στο http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231136957

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου