Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Καθάρισε... με Μόλναρ την αήττητη ΑΕΚ

Τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας θύμισε ο Παναθηναϊκός στο Μετς, όπου σε ένα παιχνίδι με τρομερές διακυμάνσεις και ανατροπές, πανηγύρισε τελικά την νίκη με 3-2 επί της μέχρι πρότινος αήττητης ΑΕΚ, για την 10η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών. Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για το Τριφύλλι, προκειμένου να μπει στην εξάδα που θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε 2-0 και ισοφαρίστηκε 2-2, στο τέλος έδειξε καρδιά πρωταθλητή και κατέκτησε την νίκη, έχοντας την σέρβα ακραία, Μπριτζίτκα Μόλναρ σε εξαιρετική μέρα.

Το αποτέλεσμα βέβαια μόνο ανησυχία δεν προκαλεί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, αφού τα κορίτσια του Γιώργου Σαμαρά παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει την θέση στην εξάδα και όπως όλα δείχνουν και την πρώτη θέση, δεν παράτησαν το παιχνίδι στο 2-0, αντιθέτως τα έδωσαν όλα και δείχνοντας στοιχεία μεγάλης ομάδας, έφτασαν κοντά στο διπλό, κάτι που όμως δεν κατάφεραν, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.
Πράσινο ξεκίνημα
Ψυχωμένες μπήκαν στο παιχνίδι οι πράσινες, θέλοντας από νωρίς να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να οδηγήσουν την κούρσα στο σκορ. Η πίεση στο σερβίς και η "χαλασμένη" υποδοχή της ΑΕΚ, οδήγησαν το συγκρότημα του Σπύρου Χουντουμάδη στο 9-4, ενώ η Γελένα Μλαντένοβιτς εξασφάλισε τόσο με το έξυπνο σερβίς της, όσο και με τα... φαρμακερά καρφιά της το προβάδισμα στο σκορ, μέχρι το 16-14. Το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ όμως, το ισχυρό μπλοκ από Κις, Μποροβίντσεκ και Λαμπρινίδου έφερε στα ίσια το παιχνίδι (19-19), κάτι που όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού οι γηπεδούχοι με τις Μόλναρ και Μαχόν, αλλά και έναν συνδυασμό λάθος επιλογών από την Ενωση, έδωσαν το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό με 25-20.

Το δεύτερο ήρθε... από Σερβία
Με κεκτημένη ταχύτητα και την Μπριτζίτκα Μόλναρ σε μεγάλα κέφια, μπήκαν στο δεύτερο σετ οι πράσινες, εξασφαλίζοντας και πάλι ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ. Η σέρβα ακραία καθάριζε κάθε σχεδόν φάση για το Τριφύλλι, την ώρα που οι κιτρινόμαυρες παρουσίαζαν ολιγωρία τόσο στην επίθεση, όσο και την άμυνα. Τα λάθη στην υποδοχή συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα οι πράσινες να βγαίνουν στην κόντρα επίθεση με χαρακτηριστική ευκολία και να τελειώνουν τις φάσεις με τις δύο σέρβες (Μόλναρ, Μλαντένοβιτς), αλλά και την Μαχόν, που έδωσε ρεσιτάλ στο μπλοκ, κάνοντας το 2-0.

Η αντεπίθεση της Κις
Η αδικαιολόγητη όμως, για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της, απόδοση της ΑΕΚ άρχισε να αλλάζει, αφού τα κορίτσια του Γιώργου Σαμαρά άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και να κάνουν το παιχνίδι τους. Με πρώτο... βιολί την διαγώνιο, Κάταλιν Κις, το εξαιρετικό μπλοκ και το ρίσκο στο σερβίς, η Ενωση βγήκε στην αντεπίθεση μειώνοντας σε 2-1 και αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στους 12 (!) μόλις πόντους στο τρίτο σετ.

Στα ίσια
Η... επέλαση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο τέταρτο, με τις φιλοξενούμενες να προχωρούν ασταμάτητες από πόντο σε πόντο. Οι κεντρικές, Μποροβίντσεκ και Λαμπρινίδου είτε... εκτελούσαν σε πρώτο χρόνο, είτε έβαζαν στοπ στις πράσινες, κάνοντας τη ζωή των αμυντικών εύκολη, τη στιγμή που τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη έδειχναν να έχουν βραχυκυκλώσει και ούτε η είσοδος της Ελευθερίας Χατζηνίκου μπόρεσε να βοηθήσει, με την ισοφάριση να έρχεται μοιραία.

Το σόου της Μπίκι
Παρά το πεσμένο ηθικό και την απώλεια των δύο προηγούμενων σετ, το Τριφύλλι έδειξε χαρακτήρα και με το... one woman show της Μπριτζίτκα Μόλναρ, μπόρεσε να πανηγυρίσει τελικά την νίκη, σε ένα τάι μπρέικ που έσπασε καρδιές.

Τα σετ: 25-20, 25-21, 12-25, 13-25, 15-13


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=84527#ixzz1BJyS6BUU
http://liberovolley11.blogspot.com/2010/01/11_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου