Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Ασημένιος» ο Ηλιάδης

Όπως τελείωσε, έτσι ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Τόκιο στα -90 κιλά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Masters που φιλοξενήθηκε στο Μπακού.
Ο Έλληνας τζουντόκα έφερε την πρώτη διάκριση για τα γαλανόλευκα χρώματα στη διοργάνωση, που αποτελεί την τρίτη σπουδαιότερη αγωνιστική εκδήλωση του αθλήματος, μετά το Ολυμπιακό τουρνουά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή των δεκαέξι καλύτερων αθλητών από κάθε κατηγορία. 

Ο Ηλιάδης, που βρισκόταν στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι και την έναρξη του τουρνουά, σημείωσε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στις αρχές της προολυμπιακής χρονιάς. 

«Είναι από τα μετάλλια που ενώ θέλεις να τα πανηγυρίσεις δεν μπορείς, λόγω του τρόπου που ηττήθηκα στον τελικό. Δυστυχώς, έπεσα θύμα της ίδιας μου της τεχνικής που προσπάθησα να πετύχω απέναντι στον Μαμέντοφ και το πλήρωσα ακριβά. Το ευχάριστο είναι πως για ακόμη μία διοργάνωση έδειξα ότι μπορώ να έχω ρόλο πρωταγωνιστικό κι αυτό που ανεβάζει την ψυχολογία. Ο δρόμος μέσα στο 2011 αλλά και μέχρι τον Απρίλιο του 2012 είναι μακρύς και ελπίζω ότι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, τότε θα πετύχω το στόχο μου, δηλαδή να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», δήλωσε μετά την επιτυχία του ο Ηλίας Ηλιάδης, o οποίος ηττήθηκε με Ippon από τον Αζέρο Ελκχάν Μαμέντοφ, κατακτώντας τελικά τη δευτέρη θέση, 240 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και χρηματικό έπαθλο 4.000 δολαρίων.



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου