Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πόλεμος ΣΕΓΑΣ -Πολιτείας για την επιχορήγηση


Πόλεμο χαρακωμάτων με την Πολιτεία προανήγγειλε ο ΣΕΓΑΣ μετά την συνάντηση που είχαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στίβου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή και την ανακοίνωση του ύψους της τακτικής επιχορήγησης από τη ΓΓΑ που θα δοθεί για το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα είναι μειωμένη κατά περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη (ήταν περίπου 8.5 εκ. ευρώ) ποσοστό που εξόργισε τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ και τον πρόεδρό του Βασίλη Σεβαστή.
Το ΔΣ της αρχαιότερης ομοσπονδίας συνέταξε αμέσως σκληρή ανακοίνωση που μιλάει για διάλυση του αθλητισμού ενώ προανήγγειλε και την λήψη νέων αποφάσεων τις οποίες θα πάρει στην επόμενη συνεδρίασή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
Η Πολιτεία αποφάσισε να διαλύσει τον Ελληνικό Αθλητισμό. Αυτό ξεκινάει από το Υπουργείο Οικονομικών, που στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας της Χώρας περιέκοψε δραστικά τα χρήματα που διαθέτει για τον Αθλητισμό, αλλά ολοκληρώνεται από την ΓΓΑ με τον πιο αδόκιμο, ψυχρό και ισοπεδωτικό τρόπο που αποφάσισε ότι στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία πρέπει να διαθέσει το 33% της συνολικής χρηματοδότησης της ΓΓΑ για το 2011.
Την ίδια περίοδο υπάρχει παντελής έλλειψη ενός σχεδίου για τον Αθλητισμό που θα επαναπροσδιορίζει τους στόχους του, θα προχωράει σε διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές και θα εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του, όπως συμβαίνει στα περισσότερα Υπουργεία. Ταυτόχρονα η Χώρα προχωράει στην διοργάνωση μεγάλων και υποβαθμισμένων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, που απαιτούν δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο, κλείνουν κολυμβητήρια, Εθνικά στάδια παραχωρούνται σε ιδιώτες ή εγκαταλείπονται χωρίς συντήρηση, αδρανοποιείται το ΕΣΚΑΝ, ματαιώνονται τα σχολικά Πρωταθλήματα, έχουν καταργηθεί τα κίνητρα, καταργήθηκε η χρηματοδότηση για Ολυμπιακή προετοιμασία, τα Αθλητικά Σωματεία στα οποία οφείλονται τακτικές επιχορηγήσεις πέντε ετών, μετατρέπονται από φορείς κοινωνικού χαρακτήρα σε γραφειοκρατικές και οικονομικές μονάδες και υπαλληλοποιούνται οι εν ενεργεία Πρωταθλητές υψηλού επιπέδου της Χώρας.
Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενόψει αυτής της εφιαλτικής για την Ελληνική αθλούμενη νεολαία κατάστασης.

http://www.contra.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου