Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Διαγραφή για όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό


ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σαφές μήνυμα προς όλους τους βουλευτές του στέλνει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία. Λέει πως "Η υπερψήφιση του ασφαλιστικού έχει χαρακτήρα ψήφου ευθύνης από όλους τους βουλευτές απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στις επόμενες γενιές. Παίζεται η τύχη της χώρας μας". Ξεκαθαρίζει πάντως πως...
δεν πρόκειται να γινουν πρόωρες εκλογές όπως και να έχει αφου «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν ήδη τόπο». «Είμαστε στο σωστό δρόμο» ενω λέει πως «υπάρχει φως στο τούνελ», στο τέλος της τετραετίας.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3031.html

Παραγουάη – Ισπανία …. 0-1


Στο 83’ οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ ύστερα από φάση διαρκείας με γκολ του Βίγια.
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/0-1.html

Οι αντιδράσεις του Ντιέγκο (video)


Δύο φορές πήγε να κάνει αλλαγή για να βοηθήσει την Αργεντινή από τον πάγκο στον αγώνα με την Γερμανία και δέχθηκε γκολ. Δείτε τις αντιδράσεις του Ντιέγκο Μαραντόνα μετά τα γκολ των Πάντσερ.
Στο πρώτο είδε νωρίς τους Γερμανούς να ανοίγουν το σκορ και δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό ξεκίνημα. Στο δεύτερο είχε δίπλα του τον Παστόρε, έγινε το 2-0 και τράβηξε τη μύτη του και στο τρίτο βρήκε αποκούμπι στον γαμπρό του, Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος ακόμα δεν είχε μπει στο ματς. Στο τέταρτο, δεν είχε κουράγιο να κάνει τίποτα...
Δείτε το video:
http://alepounews.blogspot.com/2010/07/video.html

Η Αμερική τα έχει χαμένα με τη Τουρκία


Ένας από τους βασικούς πυλώνες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής καταρρέει μπροστά στα μάτια μας, και είναι σοκαριστικό. Πρόκειται για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας, που για πολλά χρόνια θεωρούνταν δεδομένες. Η σημερινή διάσταση μεταξύ των δυο χωρών μοιάζει σοβαρή και είναι κάτι που η Αμερική μάλλον  θα το μετανιώσει στο μέλλον. Μέχρι πρότινος, η Τουρκία θεωρούνταν μοναδικό στρατηγικό κεφάλαιο, συνδυάζοντας τη δημοκρατία με τον ισλαμισμό. Αυτός ο συνδυασμός έχει πλέον γίνει αρνητικός. Οι ΗΠΑ σήμερα, δεν χαίρουν καμίας εκτίμησης από τη τουρκική κοινή γνώμη.
Από όλα τα μέλη του G-20, που συμπεριλαμβάνει πλέον τις αναδυόμενες αγορές και οικονομίες σε αυτές του παλιού G-8, η Τουρκία είναι το μόνο κράτος του οποίου οι σχέσεις με την Αμερική χειροτέρεψαν από τότε που ανέλαβε ο Ομπάμα. Ήταν μάλιστα η μόνη σύμμαχος χώρα, που καταψήφισε τις προτεινόμενες κυρώσεις εναντίον του Ιράν στο πρόσφατο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ακόμη και πριν το αιματηρό περιστατικό με το στολίσκο της Γάζας, ο Ερντογάν είχε ξεφύγει τελείως από την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή, αναγνωρίζοντας την Χαμάς ως τη μοναδική πραγματική φωνή του παλαιστινιακού έθνους.
Αυτού του είδους οι προκλήσεις είναι κάτι που οι ΗΠΑ δεν έχουν συνηθίσει. Τις περισσότερες φορές,  οι Αμερικανοί έχουν να κάνουν με ανασφαλείς συμμάχους που τους θέλουν στο πλευρό τους. Το πρόβλημα όμως με τους Τούρκους  δεν είναι η ανασφάλεια τους, αλλά η υπερβολική τους  αυτοπεποίθηση. Δεν μας θέλουν δίπλα τους. Έτσι απλά.
Η Ουάσιγκτον έχει τρόπους να δείξει τη δυσαρέσκεια της, και ήδη το ξεκίνησε απέναντι στην Άγκυρα. Η μείωση των επίσημων επαφών είναι ένας από αυτούς τους τρόπους. Η διπλωματική «σιγή ασυρμάτου» όμως φέρνει αποτέλεσμα όταν τα προβλήματα είναι μικρής εμβέλειας. Και επειδή το ζήτημα με τη Τουρκία δεν μοιάζει για τέτοιο, η Ουάσιγκτον θα χρειαστεί μάλλον να υιοθετήσει μια από τις δυο σοβαρές μεθόδους αντίδρασης που διαθέτει ιστορικά.
Η πρώτη μέθοδος αντίδρασης είναι το λεγόμενο «μοντέλο de Gaulle». Πρόκειται για μια πλήρη δαιμονοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στις ψυχολογικές απαρχές, της συμπεριφοράς του αντιπάλου. Έτσι είχαν αντιδράσει οι Κένεντι και Τζόνσον απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο τη δεκαετία του 1960. Αντιμετώπισαν το εθνικιστικό «μεγαλείο» του ως μια προσωπική του νεύρωση και την επιθυμία του για διπλωματική αυτονομία ως ένα απλό αντι-αμερικανικό πείσμα. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Dean Rusk θεωρούσε τον de Gaulle ως «διάβολο με κέρατα». Προς το παρόν, η Αμερική απέχει ελάχιστα από το να αρχίσει να θεωρεί και τον Ερντογάν παρομοίως.
Η δεύτερη μέθοδος είναι το «μοντέλο Brandt», που μεταχειρίστηκαν οι Νίξον και Κίσσιγκερ τη δεκαετία του 1970 στη προσπάθεια τους να εξουδετερώσουν την Ostpolitik του Willy Brandt απέναντι στην ΕΣΣΔ. Αν και δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη στα γερμανικά κίνητρα και στην γερμανική αποφασιστικότητα, ούτε και στον ίδιο τον Γερμανό καγκελάριο, οι δυο Αμερικανοί προσπάθησαν να σταματήσουν το άνοιγμα της Γερμανίας προς τους Σοβιετικούς, κάνοντας μεγαλύτερα ανοίγματα οι ίδιοι. Για τους δυο πολιτικούς, η καλύτερη απάντηση στους κινδύνους της Ostpolitik ήταν μια ζωηρή αντίστοιχη πολιτική εκ μέρους των ΗΠΑ. Έτσι προέκυψε η περιβόητη détente.
Η κάθε μια από αυτές τις στρατηγικές έχει τη δική της λογική, όμως έχει ρίσκα και κόστη. Το «μοντέλο de Gaulle» ανέδειξε  την αμερικανική αποφασιστικότητα, αλλά χάθηκε η Γαλλία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ για δεκαετίες ολόκληρες. Το «μοντέλο Brandt» κράτησε την Αμερική ένα βήμα μπροστά από τη Γερμανία, αλλά έκανε πολλούς να αναρωτηθούν το κατά πόσο ήταν χρήσιμη ευθύς εξαρχής η συμμαχία μεταξύ των δυο χωρών. Την εποχή που η détente κατέρρευσε, οι περισσότεροι Γερμανοί θεωρούσαν πως το αρχικό φταίξιμο οφείλονταν στις ΗΠΑ, και όχι στη Μόσχα.
Πάντως, καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να συμβιβαστεί με τη τουρκική περίπτωση, ελάχιστοι είναι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που θα θελήσουν να εφαρμόσουν κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα εξωτερικής πολιτικής. Και τα δυο έχουν τη τάση να εξασθενούν την όποια αμερικανική επιρροή. Πρέπει λοιπόν η Αμερική να βρει έναν νέο τρόπο αντίδρασης.
The New Republic
By Stephen Sestanovich (Professor of International Diplomacy at Columbia University’s School of International and Public Affairs)
Απόδοση: Strange Attractor

http://www.antinews.gr/?p=52387

Η Φινλανδία και πάλι νικήτρια


ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΥΒΑΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΖΎΓΩΝ 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Φινλανδία με τον Taisto Miettinen και τη γυναίκα του Kristiina τερμάτισε πρώτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κουβαλήματος γυναικών που ...

έγινε στην πόλη Sonkajaervi της χώρας. Κατάφεραν να τρέξουν τη διαδρομή σε μόλις 1 λεπτό και 4 δευτερόλεπτα

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1026.html

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο το Πακιστάν κατά της τρομοκρατίας


Μετά από την επίθεση στην Λαχόρη. 

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα σε μεγάλες πόλεις του Πακιστάν για να διαμαρτυρηθούν κατά της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας που στοίχισε την Πέμπτη στην Λαχόρη την ζωή 43 ανθρώπων, ζητώντας ...
παράλληλα από την κυβέρνηση να ενεργήσει πιο αποφασιστικά κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Τα καταστήματα και τα γραφεία παρέμειναν κλειστά σε αρκετές πόλεις λόγω της απεργίας μιας σουνιτικής οργάνωσης.

Περίπου 6.000 άτομα συγκεντρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια στην Λαχόρη, την μεγαλύτερη πόλη στο ανατολικό Πακιστάν, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Θάνατος στον Ταλιμπάν" και κατηγορώντας τις αρχές της επαρχίας Πουντζάμπ, της οποίας η Λαχόρη είναι πρωτεύουσα ότι δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τους εξτρεμιστές.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Καράτσι, στο Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ και σε άλλες πόλεις της χώρας.

"Θα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μας μέχρι η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ενεργειών" δήλωσε ο Ραγκχίμπ Ναέμι, εκπρόσωπος της σουνιτικής οργάνωσης που διοργάνωσε την απεργία και τα συλλαλητήρια.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4768.html

12 νεκροί στην Κορέα


ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν λίγο έξω απο τη Σεούλ και 12 άλλα τραυματίστηκαν, κάποια απο αυτα πολύ σοβαρά, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε απο γέφυρα. Το...
λεωφορείο προσπάθησε να αποφύγει ένα διερχόμενο αμάξι και έπεσε αππο τη γέφυρα σκοτώνοντας τους ανθρώπου

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/12_03.html

Αργεντινή - Γερμανία 0-4


Η Γερμανία ταπείνωσε την Αργεντινή νικώντας την με 4-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι της Παραγουάης με την Ισπανία.

Ο Τόμας Μίλερ ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ, δημιούργησε το δεύτερο και γενικά ήταν ο κορυφαίος.

Ο μέσος της Μπάγερν όμως χάνει τον ημιτελικό, καθώς συμπλήρωσε κάρτες, ενώ είναι πλέον στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς, ενώ το τέρμα του ήταν πιο γρήγορο στην διοργάνωση.

Φυσικά 4 γκολ έχει και ο Μίροσλαβ Κλόζε στο τουρνουά, καθώς πέτυχε το...


Read more: http://www.enimerwsi.com/#ixzz0seEmGDZH

35ετία για όλους τους ένστολους

Χακί συντάξεις στα 35 χρόνια υπηρεσίας
Θα προστίθενται έως 5 πλασματικά έτη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Με έως δέκα επιπλέον χρόνια υπηρεσίας επιβαρύνονταιόσοι υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, το όριο συνταξιοδότησης για τους ένστολους αυξάνεται στα τριάντα πέντε χρόνια πραγματικής υπηρεσίας συν πέντε πλασματικά, ανάλογα με την υπηρεσία τους. 

Ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας θα λογίζονται και οι σπουδές στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Με τη ρύθμιση η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει τέλος στο καθεστώς των 48άρηδων συνταξιούχων που έχει κυριαρχήσει στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Η ρύθμιση συμφωνήθηκε χθες Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ε. Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Στους ένστολους αυτούς θα προσμετρώνται και πέντε χρόνια πλασματικής υπηρεσίας. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η ρύθμιση αυτή θα αφορά όσους βγουν στη σύνταξη από το 2011 και μετά.

Για τους ιπτάμενους και άλλες κατηγορίες ειδικοτήτων υψηλής επικινδυνότητας, ο χρόνος συνταξιοδότησης αυξάνεται από τα 18 στα 25 χρόνια συν 15 πλασματικά υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι από το 93, οι περισσότεροι ιπτάμενοι καταβάλλουν διπλά ασφάλιστρα.


Ολόκληρη η τροπολογία για τους ένστολους 

Άρθρο... [1] 
1.Συνταξιοδοτικά δικαιώματα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2010 δεν θίγονται από την παραμονή τους στην υπηρεσία μετά την ημερομηνία αυτή και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους ή το δικαίωμα απόληψης και καταβολής της σύνταξης.

2.Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που θεμελιώνουν, σύμφωνα με τις υφιστάμενες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου διατάξεις, συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους 2011, η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά ενάμισι (1) επιπλέον έτος. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά τρία (3) επιπλέον έτη. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2013 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά τεσσεράμισι (4) επιπλέον έτη και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2014 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά έξι (6) επιπλέον έτη.

3.Το δικαίωμα απόληψης και καταβολής της σύνταξης, καθώς και ο τρόπος υπολογισμού της, ως προς τις κατηγορίες προσωπικού των παραγράφων 1 και 2, ρυθμίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου σχετικές διατάξεις. Ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης όσων θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2014, ισχύουν οι υφιστάμενες διατάξεις του άρθρου 42 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) και του άρθρου 1 του νόμου 3029/2002. Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-2015 και μετά, ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

4.Εξαιρουμένων των κατηγοριών προσωπικού των προηγουμένων παραγράφων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης και αυτή καταβάλλεται εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ο) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας, στα οποία συνυπολογίζονται αθροιστικά:

α. Ο χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, όπως αυτός προσδιορίζεται στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007), όπως ισχύει σήμερα.

β. Ο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο μέχρι πέντε (5) έτη, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007), όπως ισχύει σήμερα.

γ. Ο χρόνος που λογίζεται σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ως χρόνος διαδοχικής ασφάλισης.

5.Εξαιρουμένων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπάγονται στις παραγράφους 1 και 2, η σύνταξη όσων απομακρύνονται από την ενεργό υπηρεσία με αίτησή τους ή αυτεπαγγέλτως, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος απόληψης σύνταξης, καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ου) έτους της ηλικίας. 6.Το εδάφιο α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) τροποποιείται ως εξής: «Ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών της παρ. 1 γίνεται μόνο εφόσον αυτοί που διατέλεσαν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.» Το εδάφιο β΄ της παραγράφου 9 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) τροποποιείται ως εξής: «Ο διπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο γίνεται μόνο εφόσον αυτοί συμπλήρωσαν πραγματική στρατιωτική υπηρεσία είκοσι πέντε (25) ετών.» Άρθρο... [2] 
1.Ο χρόνος υπηρεσίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) του νόμου 1848/1989 που διανύθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ιδιότητα του Οπλίτη Πενταετούς Υποχρέωσης (ΟΠΥ) ή του Εθελοντή Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας των ανακαταταγμένων Εφέδρων Αξιωματικών Μακράς Διάρκειας, οι οποίοι ανανέωσαν την παραμονή τους στο Στράτευμα με χρήση των διατάξεων του νόμου 1680/1987, που χώρισε ασφάλιση στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. Η αναγνώριση γίνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, με πράξη της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στα ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για το παραπάνω χρονικό διάστημα αποδίδονται στο Δημόσιο εντός εξαμήνου από την κοινοποίηση σ΄ αυτά της σχετικής πράξης αναγνώρισης.

2.Οι έφεδροι εξ εφέδρων Αξιωματικοί του άρθρου 53 του νόμου 833/1937 ασφαλίζονται στο δημόσιο και αποκτούν δικαίωμα σύνταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που αποκτούν δικαίωμα σύνταξης και οι μόνιμοι Αξιωματικοί, ανεξαρτήτως του χρόνου κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο χρόνος ασφάλισής τους, ενώ είχαν τη στρατιωτική ιδιότητα, σε άλλα Ταμεία πλην εκείνων των Ενόπλων Δυνάμεων λογίζεται ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας.

3.Τα πρόσωπα του άρθρου 7 του νόμου 2084/1992 ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο Δημόσιο από την κατάταξή τους ως στρατιωτικοί και προαιρετικά σε άλλου ασφαλιστικούς φορείς συναφούς με την απόκτηση νέας ιδιότητας, χωρίς χρονικό περιορισμό, με δήλωση και καταβολή σε αυτούς του συνόλου των εισφορών από τους ασφαλισμένους. Τυχόν εισφορές που παρακρατήθηκαν υπέρ των εν λόγω ασφαλιστικών φορέων για χρόνο που συμπίπτει με το χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο συμψηφίζονται με τις εισφορές όσων επιλέξουν την προαιρετική ασφάλιση στους φορείς αυτούς.

4.Οι διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ήδη εξέλθει της υπηρεσίας μέχρι την ισχύ του νόμου αυτού, καθώς και για τις οικογένειες αυτών που έχουν αποβιώσει, τα δε οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την πρώτη του επομένου της υποβολής της αίτησης μήνα.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

http://alfanea.blogspot.com/2010/07/35.html



Ένα νησί στο μέγεθος της Χαβάη φτιαγμένο εξολοκλήρου από πλαστικά μπουκάλια αποτελεί μέρος ενός πραγματικά απίστευτου περιβαλλοντολογικού οράματος για ένα πιο οικολογικό μέλλον. Μια ομάδα από Ολλανδούς επιστήμονες το έχουν βάλει σκοπό να δημιουργήσουν το νησί της ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας 44 εκατ. κιλά πλαστικά μπουκάλια!

Μάλιστα, η ηλιακή και αιολική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει το νησί και τους 500.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του project, το συγκεκριμένο σχέδιο έχει τρεις σκοπούς: "πρώτον να καθαρίσουμε τους ωκεανούς από την τεράστια ποσότητα πλαστικού, να δημιουργήσουμε νέα γη και να φτιάξουμε ένα διατηρήσιμο περιβάλλον".



Ο Ειρηνικός ωκεανός κατέχει τα ηνία της μεγαλύτερης ποσότητας πλαστικών απορριμμάτων στο κόσμο τα οποία είναι θανάσιμα για τη θαλάσσια ζωή. Η ομάδα σκοπεύει να ανακυκλώσει το πλαστικό και να δημιουργήσει πλωτές εξέδρες οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν το έδαφος για 10.000 τετ. χλμ του νησιού.

Παράλληλα, μέσα στα σχέδια των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν μεγάλες εκτάσεις οι οποίες θα επιτρέπουν την καλλιέργεια, ενώ το νησί θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να είναι αυτάρκεις οι κάτοικοι προσφέροντάς τους τροφή και εργασία.
http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/07/blog-post_8688.html

Ντόμινο στις Πανελλαδικές


Εξι νέα δεδομένα που αλλάζουν τον τρόπο επιλογής των σχολών και προκαλούν πρωτοφανή «έκρηξη» των αιτήσεων για μετεγγραφές στα μεγάλα αστικά...



κέντρα, φέρνει η διαφαινόμενη πτώση των βάσεων που θα επηρεάσει το σύνολο, σχεδόν, των σχολών, αλλά και η οικονομική δυσπραγία των οικογενειών.


Την ίδια στιγμή, οι μόνες σχολές που φαίνεται να κινούνται σε αντίθετη τροχιά, δηλαδή ανοδική, είναι οι αστυνομικές και στρατιωτικές, εξαιτίας των μειωμένων θέσεων και κατ’ επέκταση αύξηση του ανταγωνισμού αλλά και της επαγγελματικής ασφάλειας που παρέχουν.

ethnos
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_7020.html

Άνδρας παρασύρθηκε από τρένο


Αμαξοστοιχία του ΟΣΕ παρέσυρε και σκότωσε έναν άνδρα που περπατούσε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή...



στην περιοχή Μεζουρλο.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_7730.html

Απέτυχε να συνδεθεί με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ρωσικό διαστημόπλοιο



http://www.newsblog.gr

Χ. Κλίντον: Οι ΗΠΑ θέλουν να επενδύσουν στον τομέα της ενέργειας στην Ουκρανία


Την επιθυμία των ΗΠΑ να επενδύσουν στον τομέα της ενέργειας στην Ουκρανία, κυρίως στους τομείς των πυρηνικών και του αερίου, εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η ίδια τόνισε πως «οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας για τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες είναι ένας από τους καλυτερους τρόπους να προσφέρουν βοήθεια στην Ουκρανία. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», ενώ επισήμανε πως «περιλαμβάνεται και ο τομέας της πυρηνικής ενέργειας καθώς και ο αναπτυσσόμενος τομέας του αερίου που δημιουργεί προϋποθέσεις για ανάπτυξη των επενδύσεων. Πιστεύω ότι αρκετοί Αμερικανοί επενδυτές θα ενδιαφέρονταν κυρίως για την ειρηνική πυρηνική ενέργεια, την βιομηχανική ανάπτυξη, για το μεθάνιο και για σε βάθος γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα».

Στη συνέχεια η Κλίντον επεσήμανε ότι ο διπλωμάτης Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, αρμόδιος σύμβουλός της για θέματα ενέργειας, θα παραμείνει στο Κίεβο για συγκεκριμένες συνομιλίες για το ζήτημα αυτό με την ουκρανική κυβέρνηση. Η περιοδεία της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών μετά την Ουκρανία θα συνεχιστεί στην Πολωνία, και σε περιοχές του Καυκάσου.
Agelioforos.gr
















Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_03.html#ixzz0sbyI1myv

Σύνταξη με 28,5 χρόνια ασφάλισης μόνο για τους υπαλλήλους της Βουλής



ΤΟΥ Ζ. ΤΣΩΛΗ
Προκλητικές ανισότητες, παρά τις μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιχειρεί η κυβέρνηση, κρύβει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από τις επώδυνες αλλαγές εξαιρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές. Χθες έγινε γνωστό ότι και οι ένστολοι πλέον θα συνταξιοδοτούνται με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή θα πρέπει να συμπληρώνουν 40 χρόνια απασχόλησης. Ομως θα τους δίνεται το δικαίωμα, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, να αναγνωρίζουν και πλασματικό χρόνο ασφάλισης.
Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, 
καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και διατήρησε σε ισχύ όλα τα προνόμια.

Οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, 
ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Επιπροσθέτως η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (βασική, ανα λογική και επικουρική σύνταξη, οι οποίες στο εξής θα ισχύουν για όλους, κατόπιν των υποδείξεων του ΔΝΤ), αφού το ποσοστό αναπλήρωσης- μόνο γι΄ αυτούς- παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα κατά την αποχώρησή τους πριμοδοτούνται ανεβαίνοντας ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.
Οι «300» θα εξακολουθήσουν να συνταξιοδοτούνται με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή με τη συμπλήρωση οκτώ ετών θητείας, χωρίς μάλιστα να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που θα πάρουν από την κύρια απασχόλησή τους. Οι παλαιότεροι βουλευτές μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη με τέσσερα χρόνια βουλευτικής θητείας (συνεχούς ή διακεκομμένης), απολαμβάνοντας μηνιαίες αποδοχές κοντά στις 5.000 ευρώ.

Είναι προφανές ότι την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσηςκαι όταν όλοι καλούνται να κάνουν θυσίες και να αποδεχθούν μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους- οι κραυγαλέες αυτές ανισότητες εξοργίζουν. Πολύ περισσότερο όμως εξοργίζει η μεθοδικότητα την οποία έχουν επιδείξει ως σήμερα οι πολιτικοί για να μην αποκαλυφθεί η εύνοια με την οποία αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και το προσωπικό της Βουλής στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν.


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/285.html#ixzz0sbxNL0yg

Νοσταλγικό...



Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1985
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή:
περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να
περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο
ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές
έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή..

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα
ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα
σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και
μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα
ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ,
καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν
φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες
κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε
κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε
ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε
«μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..

Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και
δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα
στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν
υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν
υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους»
Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν
έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα
θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε
κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε
καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το
ξεπερνάμε.
 


Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια,
βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε
φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε
χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη
βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους
πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα
στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν
ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
 

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των
φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να
ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο
σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν
υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!

Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη
προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ..
Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με
ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
 

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί....
http://anemo-milos.blogspot.com/2010/07/blog-post_7376.html
Στο ΙΚΑ στρατιωτικοί, δικαστικοί και … ιερείς..

Στο ΙΚΑ θα υπάγονται από την 1ιανουαρίου του 2011 , όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων των ενστολων των ιερέων και των δικαστικών σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για τις αλλαγες στο ασφαλιστικό του δημοσίου που κατατέθηκε το στη Βουλή

To νεο καθεστώς για τους στρατιωτικους - σύμφωνα με το σχεδιο που μελετά το υπουργείο αμυνας -θα προβλέπει 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας συν 5 πλασματικά ενώ οι πιλότοι των μαχητικών για να θελ=μελιρώσουν διακαιωμα συνταξιοδοτησης θα απαιτούνται 25 ετη ασφάλισης αντί για 18 που ισχύει σήμερα.

Με το νομοσχέδιο για το δημόσιο επιβαρύνονται σχεδόν ακαριαία μέσα σε 3 χρόνια από 2011 έως το 2013 από πέντε έως 15 χρόνια τα όρια ηλικίας των γυναικών ώστε να εξιψωθούν με των αντρών συναδέλφων τους . Στο εξής το όριο συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 65ο έτος ηλικίας, ενώ ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων οδηγεί σε μείωση έως 30% .

Aπό 1η αυγούστου καθιερώνεται και για του συνταξιούχους του δημοσίου άνω των 1400 ευρώ η ειδική εισφορά(νεος ΛΑΦΚΑ) απο 3% εως 10% αναλογα με το ποσό της σύνταξης

Στο νομοσχεδιο για το ασφαλιστικο του ιδιωτικού τομέα , το υπουργείο εργασιας προχωρησε σε βελτιώσεις . 

Ετσι μεγάλωσε την περίοδο προσαρμογής για τις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα οι οποιες θα επιβαρύνονται με ένα χρόνο ετησίως αντί για δύο ώστε να φτάσουν από τα 60 στα 60 ενώ οι ασφαλισμενες με καθεστώς βαρεων θα επιβαρύνονται κατά ενα χρόνο εως το 2015 ωστε να φτάσουν από τα 55 στα 60 
-----------------------------
Πηγή: protothema.gr
http://www.inout.gr/showthread.php?t=65769

«Καλλικράτης» και στην Παιδεία-Ενοποιήσεις, ή ακόμα και καταργήσεις τμημάτων, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας


"Καλλικράτη" και στην Παιδεία, με ενοποιήσεις, ή ακόμα και καταργήσεις τμημάτων, προανήγγειλε στη 42η σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ στην Καλαμάτα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Όπως είπε η κυρία Διαμαντοπούλου θα δημιουργηθεί Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης σε κάθε περιφέρεια, που θα συμπεριλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, ώστε να ....

διαπιστωθεί πως θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ενοποιήσεις των Ιδρυμάτων.
Αναφερόμενη εξάλλου στην έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΙ διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
skai
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/07/blog-post_392.html

Γνωστή ηθοποιός σε οίκο ανοχής!

Μιλάμε για ένα πραγματικά πολύ αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Μια εντυπωσιακή γυναίκα που υπήρξε ιδιαίτερα πετυχημένη και καλοαμοιβόμενη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι συνθήκες όμως άλλαξαν και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Η showbiz που άλλοτε σε κάνει Θεό και άλλοτε σε στέλνει στα αζήτητα τα έχει αυτά και η όμορφη και γνωστή ηθοποιός προσπάθησε καιρό να βγάλει τα προς το...
ζειν κάνοντας διάφορα επαγγέλματα. Δυστυχώς για εκείνη τίποτα δεν πήγε καλά. Και πριν από λίγο καιρό συνειδητοποίησε πως η κατηφόρα για εκείνη δεν έχει τέλος και πως πλέον όχι μόνο δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα βασικά για να ζήσει αλλά... τα χρέη της αυξάνονταν μέρα με την ημέρα και περισσότερο. Έφτασε στην απόγνωση. Έτσι πήρε την απόφαση να βγει στο...
αρχαιότερο των επαγγελμάτων και μάλιστα σε οίκο ανοχής της Αθήνας. Ήταν λογικό να υπάρξουν και άνθρωποι που την αναγνώρισαν. Αυτά τα πράγματα δεν μένουν κρυφά για πολύ.
http://alepounews.blogspot.com/2010/07/blog-post_03.html

Η συμβουλή ενός θρύλου


"Φελίπε Μέλο, απόφυγε να έρθεις να περάσεις τις διακοπές σου στη Βραζιλία", ήταν το εν θερμώ σχόλιο του Ρονάλντο στο Twitter μετά τον αποκλεισμό της "σελεσάο"...
από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με το "φαινόμενο" να έχει συμβόλαιο με μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας της πατρίδας του για να σχολιάσει το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.Πιστεύω πως η πρόταση του Ρονάλντο έχει βάση καθώς οι Βραζιλιάνοι φανατίζονται αρκετά με την στρογγυλή θεά...

ΠΗΓΗ: http://www.tapi.gr/
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1513.html

"Ο ποταμός Κηφισός αναπνέει"


"Από τους Δρ. Σταμάτη Ζόγκαρη (Γεωγράφο –Βιολόγο), Λεωνίδα Βαρδάκα (Ιχθυολόγο) και τον Νίκο Κούτσικο (Ιχθυολόγο)
Παρά τη έντονη ρύπανση του ποταμού και τα προβλήματα υποβάθμισης του παραποτάμιου τοπίου, ο Κηφισός αντιστέκεται. Ένα ψάρι μήκους 31 εκατοστών (αλλά και αμέτρητα ακόμα μικρότερα) το...


αποδεικνύει.

Αν ρωτήσεις έναν Αθηναίο κατά που πέφτει το ποτάμι θα σε στείλει στην Πέτρου Ράλλη και την Ιερά Οδό. Η Εθνική Οδός έχει αποτυπωθεί στην συνείδηση όλων ως το Ποτάμι, και τωρα που μετατρέψαμε τον Κηφισό σε έναν μεγάλο αστικό υπόνομο, θεωρούμε οτι εξαφανίστηκε. Πράγμα αναληθές.
Ύστερα από 2 δειγματοληπτικές επισκέψεις της ιχθυολογικής ομάδας του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (12/6/2010 και 16/6/2010) στον ποταμό Κηφισό, αποδείχθηκε οτι το ποτάμι ακόμα αναπνέει. Στο ύψος από το Νοσοκομείο των Αγίων Ανάργυρων και πάνω εντοπίστηκαν μεγάλοι πληθυσμοί από ποταμοκέφαλους (Squalius sp.) και
μπριάνες (Barbus sp.), αλλά δυστυχώς πουθενά το απειλούμενο ενδημικό είδος, που είχε καταγραφεί κατα το παρελθόν στον Κηφισό, το Αττικόψαρο (Pelasgus marathonicus). Προς το παρόν, δεν μπορεί να εξαχθεί με ασφάλεια οτι το Αττικόψαρο εξαφανίστηκέ καθώς επίσης δεν μπορεί να πεί κάποιος με σιγουριά το πότε και πώς βρέθηκαν τα άλλα είδη στο ποτάμι. Ενδεχομένως, κάποιοι εισήγαγαν τα ψάρια στο σύστημα. Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός να βρίσκονται και άλλα είδη ακόμα και το Αττικόψαρο σε άλλα σημεία του ποταμού.


Έως και σήμερα η Πολιτεία δεν γνώριζε πώς και τι να ερευνήσει στον Κηφισό και τα πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει επικάλυπταν την οικολογική σπουδαιότητα του. Ο Κηφισός έχει στιγματιστεί αρνητικά λόγω της σοβαρής υποβάθμισης και των πολεοδομικών συγκρούσεων που σκιάσανε τις ευκαιρίες ανάπτυξης μιας προστατευόμενης φυσικής περιοχής μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Αντί να ερευνηθεί και να αναγνωριστεί η σημασία της φύσης, για να αποκατασταθεί και να βρεθούν τρόποι οργάνωσης ενός νέου πάρκου – όλοι απλά πονάμε ή ξεχνάμε τον Κηφισό.
Ωστόσο, ο Κηφισός δεν είναι μια χαμένη υπόθεση – αξίζει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις φυσικές ομορφιές του και να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που τον υποβαθμίζουν! Τώρα όλοι γνωρίζουμε πως ο Κηφισός αναπνέει
http://oikoinfo.wordpress.com/"
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9290.html

Αποκλεισμένη η Γαύδος

Παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στο νησί
Απαγορεύτηκε στα πλοία να μεταφέρουν επιβάτες εξαιτίας Ευρωπαϊκής Οδηγίας, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται σε πλοία τέτοιου τύπου να μεταφέρουν επιβάτες πέραν των...
παράκτιων δρομολογίων.

Το Σάββατο, συνεδριάζει εκτάκτως το κοινοτικό συμβούλιο Γαύδου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.


Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/07/blog-post_3630.html#ixzz0sag6KzSg