Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Χ. Κλίντον: Οι ΗΠΑ θέλουν να επενδύσουν στον τομέα της ενέργειας στην Ουκρανία


Την επιθυμία των ΗΠΑ να επενδύσουν στον τομέα της ενέργειας στην Ουκρανία, κυρίως στους τομείς των πυρηνικών και του αερίου, εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η ίδια τόνισε πως «οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας για τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες είναι ένας από τους καλυτερους τρόπους να προσφέρουν βοήθεια στην Ουκρανία. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», ενώ επισήμανε πως «περιλαμβάνεται και ο τομέας της πυρηνικής ενέργειας καθώς και ο αναπτυσσόμενος τομέας του αερίου που δημιουργεί προϋποθέσεις για ανάπτυξη των επενδύσεων. Πιστεύω ότι αρκετοί Αμερικανοί επενδυτές θα ενδιαφέρονταν κυρίως για την ειρηνική πυρηνική ενέργεια, την βιομηχανική ανάπτυξη, για το μεθάνιο και για σε βάθος γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα».

Στη συνέχεια η Κλίντον επεσήμανε ότι ο διπλωμάτης Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, αρμόδιος σύμβουλός της για θέματα ενέργειας, θα παραμείνει στο Κίεβο για συγκεκριμένες συνομιλίες για το ζήτημα αυτό με την ουκρανική κυβέρνηση. Η περιοδεία της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών μετά την Ουκρανία θα συνεχιστεί στην Πολωνία, και σε περιοχές του Καυκάσου.
Agelioforos.gr
















Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_03.html#ixzz0sbyI1myv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου