Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ : HΦΑΙΣΤΕΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ !!!

Τροχιοδεικτικό κατά τη διάρκεια της ύψιστης πολιτικής σημασίας ψήφισης του επίμαχου ασφαλιστικού νομοσχεδίου αλλά και ενδεικτικό της εν γένει κατάστασης στην κυβέρνηση και στο κόμμα είναι το «μπαϊράκι που σήκωσε» η Βάσω Παπανδρέου.

Ένα ένα τα παραδοσιακότερα στελέχη του κινήματος ξεσπαθώνουν κατά των μελών της κυβέρνησης, αφουγκραζόμενα αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν οι έχοντες τα κυβερνητικά πόστα.

Δηλαδή τα μηνύματα οργής του κόσμου που βλέπει το κύμα λεηλασίας να γιγαντώνεται και την ελπίδα να πεθαίνει.

Τελευταία που ξέσπασε κατά του κυβερνητικού έργου η Βάσω Παπανδρέου, η οποία δεν έμεινε στα λόγια, αλλά προχώρησε σε πράξεις, καταψηφίζοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζουν τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων στους προμηθευτές.

Η κα Παπανδρέου, πρώην υπουργός και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της ουσίας κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ότι με το νομοσχέδιο νομιμοποιεί παρανομίες δισεκατομμυρίων.

Η Βάσω Παπανδρέου προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς το κυβερνητικό νομοσχέδιο «σκάνδαλο», καθώς, όπως είπε, παρόμοια τροπολογία είχε καταθέσει επί Νέας Δημοκρατίας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και τότε το ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει για σκάνδαλο, αναγκάζοντάς τον να την πάρει πίσω.

Δεν είναι δυνατόν να κόβουμε μισθούς και συντάξεις και να νομιμοποιούμε  παρανομίες δισεκατομμυρίων, είπε εμφανώς προβληματισμένη για τις κυβερνητικές προθέσεις η κα Παπανδρέου.

Το επεισόδιο με τη ρήξη Βάσως Παπανδρέου – Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου είναι ένα ακόμη στο μεγάλο σίριαλ των εσωκομματικών συγκρούσεων στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, πνέει τα μένεα κατά της ηγεσίας των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, κατηγορώντας τους -εμμέσως πλην σαφώς- ότι καταστρατηγούν το νομικό πολιτισμό της χώρας.

Προφανής αιτία για τις «βολές» Κακλαμάνη η κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των βασικότερων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αποδεικνύουν ότι οι πολυδιαφημιζόμενες μεταρρυθμίσεις μοιάζουν με δουλειές του… ποδαριού.

Αλλά και στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας, η σοβούσα κόντρα Παπακωνσταντίνου – Κατσέλη δεν έχει τέλος.

Μετά τα διαδοχικά επεισόδια και τις αλληλοκατηγορίες για την αύξηση του ΦΠΑ, την έκρηξη του πληθωρισμού και την αδυναμία κίνησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας, έρχεται η έμμεση κόντρα τους. «Πεδίο λαμπρό» της νέας σύγκρουσης κορυφής το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής του Νομικού Συμβουλίου τους Κράτους.

Όλα αυτά, την ώρα που η βάση του κινήματος ομοιάζει με το ηφαίστειο της Ισλανδίας και η πιθανή της έκρηξη θα σκεπάσει με τέφρα τις υπερπτήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα των δανειστών.

zougla.gr 

http://simatoros.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου