Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κόντρα Ρέππα - Παπακωνσταντίνου με φόντο τους μισθούς 7.000 ευρώ στην ΕΘΕΛ

Δύσκολο το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο


Εκτός από την άγρια κόντρα ανάμεσα στην Βάσω Παπανδρέου και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, άλλη μια κόντρα μεγατόνων ξέσπασε χθες εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου με αφορμή τις προαναγγελθείσες αλλαγές στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημτρης Ρέππας φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από τις αναφορές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε εκπομπή του Mega ότι: «Δεν μπορεί τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα των ΔΕΚΟ να πληρώνονται πλέον από τους φορολογούμενους.
Τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχουν τελειώσει. Η κατάσταση είναι υπερβολικά σοβαρή για να παίζουμε». Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μάλιστα αποκάλυψε ότι στην ΕΘΕΛ έχουν εντοπιστεί εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 6.000 και 7.000 ευρώ «που δεν συμβαδίζουν με τα προβλήματα της εταιρείας».
Το κλίμα ανάμεσα στα δύο υπουργεία επιβάρυναν οι δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι έρχονται αλλαγές τύπου ΟΣΕ και σε άλλους συγκοινωνιακούς φορείς, κάτι που από την πλευρά του υπουργείου μεταφορών ερμηνεύθηκε ως αιφνιδιασμός σε συνδυασμό με την άποψη που εκφράζεται από κύκλους του συγκεκριμένου υπουργείου ότι ήταν μέγα λάθος η καθυστέρηση πληρωμής της μισθοδοσίας της ΕΘΕΛ, δημιουργώντας λάθος μηνύματα στην κοινωνία.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/21112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου