Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Δείτε τι έγινε στο κέντρο τύπου την ώρα που ήταν ο Αλκαίoς στη σκηνή


Ξεσηκώνει τον κόσμο το Opa! Δείτε τι έγινε στο κέντρο τύπου της Eurovision πριν λίγη ώρα όταν ο Αλκαίος τραγούδησε το OPA

ΔΕΙΤΕ VIDEO




 
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_6002.html

4,2 ριχτερ ο σεισμός στον Πύργο


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ

4,2 ρίχτερ ήταν ο σεισμός που έγινε πριν λίγη ώρα 5 χλμ δυτικά του Πύργου. Το επίκεντρο είχε βάθος 1 χλμ




http://troktiko.blogspot.com/2010/05/42_6406.html

Μαραθώνιος σε υψόμετρο 5,356 μέτρων!


ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ

Πάνω απο 100 ήταν τα άτομα που έλαβαν μέρος στον πιο "ψηλό" μαραθώνιο που έγινε ποτέ. Εγινε σήμερα στο Εβερεστ κοντά στη βάση στο...

Gorak Sheep σε ύψος 5,456 μέτρων και έληξε κάπου 2,000 μέτρα παρακάτω στην πόλη Namche Bazaar

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/5356.html


ME ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

<< ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ>>





Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟ
Ως αναληθή απέρριψε, η Βόρεια Κορέα, τα στοιχεία που παρουσίασε η Σεούλ, σύμφωνα με τα οποία, υποβρύχιο Βορειοκορεατικό υποβρύχιο τορπίλισε την κορβέτα 1.200 τόνων Cheonan, της Νότιας Κορέας, στην Κίτρινη Θάλασσα, τον Μάρτιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 46 άνδρες.
Η Βόρειος Κορέα υποστηρίζει ότι δεν διαθέτει κανένα «μικροσκοπικό» υποβρύχιο, όπως εκείνο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη επίθεση και τονίζει ότι η διεθνής ομάδα ειδικών που ανέλαβε την έρευνα για το δυστύχημα δε θα μπορούσε να είναι «αντικειμενική».
Ο ταξίαρχος Πακ Ριμ Σου, ανώτατο στέλεχος της Επιτροπής Άμυνας της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι η χώρα δεν διαθέτει κανένα υποβρύχιο 130 τόνων, της κλάσης Salmon, που σύμφωνα με τη Σεούλ εκτόξευσε την τορπίλη και βύθισε το πολεμικό της Νότιας Κορέας. «Δεν έχουμε κανένα υποβρύχιο σαν κι αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Επιπλέον τόνισε ότι «δεν έχει νόημα από στρατιωτικής πλευράς [το σενάριο] ένα υποβρύχιο 120 τόνων να μετέφερε μια βαριά τορπίλη 1,7 τόνου, να ταξίδεψε μέσω της ανοικτής θαλάσσης στο Νότο, να βύθισε το πλοίο και να επέστρεψε» στη Βόρεια Κορέα.
Ακόμη απέρριψε τον ισχυρισμό της Νότιας Κορέας ότι βρέθηκαν κομμάτια μιας Βορειοκορεάτικης τορπίλης με προδιαγραφές που ταιριάζουν σε εκείνες που διαθέτει στο οπλοστάσιό της, και φέρονται να είχαν σταλεί σε κάποιον μη κατονομαζόμενο δυνητικό αγοραστή τους στη Νότια Κορέα. «Ποιος θα παρέδιδε τα σχέδια μιας τορπίλης που πουλάει;», είπε.
Τη θέση του Πακ Ριμ Σου ενισχύει και άλλος αξιωματούχος του Βορειοκορεάτικου στρατού, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδή το σειριακό αριθμό που είχε γραφτεί με το χέρι πάνω σε ένα θραύσμα της τορπίλης. «Όταν βάζουμε σειριακούς αριθμούς σε όπλα, τους εγχαράσσουμε με μηχανήματα», είπε. Η χρήση του «1 bun» (αριθμός 1), πρόσθεσε, συνήθως αφορά «παίκτες του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ».
Η Πιονγκγιάνγκ υποστήριξε ακόμα ότι η διεθνής ομάδα ειδικών που ανέλαβε την έρευνα για το δυστύχημα δε θα μπορούσε να είναι "αντικειμενική".
http://tvxs.gr/news/

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εύκολο ήταν το απόγευμα του Σαββάτου για την εθνική γυναικών στην «Αρένα Σάμοκοφ». Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Πορτογαλίας με 3-0 (25-15, 25-10, 25-14), στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του β΄ προκριματικού τουρνουά, για τον ΣΤ΄ όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Ελλάδας στη διοργάνωση (πρώτη στο β΄ τουρνουά), επί του ίδιου μάλιστα αντίπαλου. Πλέον, οι διεθνείς αναμένουν......
 το αποτέλεσμα της αναμέτρησης που έπεται ανάμεσα στη Βουλγαρία και τη Φινλανδία, για να μάθουν αν στον αυριανό αγώνα εναντίον της σκανδιναβικής ομάδας θα παίξουν για τη 2η θέση του ομίλου, που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης.

http://liberovolley11.blogspot.com/2010/05/blog-post_4447.html

Πέρασε τα 5,000,000 followers η Britney Spears



ΣΤΟ TWITTER

Εχει πάρει φόρα η Britney Spears και ποιος την πιάνει. Η διάσημη τραγουδίστρια όχι μόνο ειναι αυτή τη στιγμή η "βασίλισσα" του twitter αφού έχει ...



τον πιο πολύ κόσμο αλλά ειναι και η πρώτη διάσημη που περνά τα 5,000,000. Με όλα αυτά ανεβαίνουν και οι μετοχές του "twitter" αφού οι διάσημοι το προτιμούν


http://troktiko.blogspot.com/2010/05/5000000-followers-britney-spears.html

FORMULA 1: ΙNSTANBUL PARK

Με τους δυο οδηγούς της Red Bull να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση και τους Αλόνσο, Μπάτον να ακολουθούν με διαφορά 3 και 8 βαθμών αντίστοιχα δύσκολα μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει στη Κωνσταντινούπολη...

Μέχρι τώρα οι «Ταύροι» δεν έχουν χάσει ούτε μια φορά την πρώτη θέση στην εκκίνηση. Το Istanbul Park είναι η πρώτη αριστερόστροφη πίστα του πρωταθλήματος που συναντούν οι ομάδες.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από τον Alpha το Σάββατο 29 Μαΐου στις 14:45 τη συγκλονιστική μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Τουρκικού Grand Prix.

Η στροφή No 8 με τις τέσσερις κορυφές είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια στροφή υψηλής ταχύτητας του πρωταθλήματος. Οδηγοί και ελαστικά δέχονται πλευρική πίεση 4g για 6sec σε καθέναν από τους 58 γύρους του αγώνα.


Λογικά όλοι θα ξεκινήσουν με τη μαλακή γόμα και θα βάλουν τη σκληρή μετά το 15ο γύρο προσπαθώντας να φτάσουν μέχρι το τέλος. Υπάρχει όμως και το σενάριο της μεγιστοποίησης χρήσης της μαλακής γόμας με τη σκληρή να χρησιμοποιείται ελάχιστα. Μένει να δούμε ποιος θα το τολμήσει, η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του αγώνα ξεκινά στον Alpha στις 14:15 το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαΐου.
http://www.noumerologio.com/2010/05/formula-1-nstanbul-park.html#more

Πέταξε από την Αγγλία στη Γαλλία με μπαλόνια

Πηγή: kalyterotera
Ένας παράτολμος άνδρας κατάφερε και έκανε τη διαδρομή Αγγλία-Γαλλία όχι με αεροπλάνο ή τρένο αλλά με μπαλόνια γεμισμένα με το αέριο ήλιο!
Ο Αμερικανός Jonathan Trappe έδεσε μια ειδική καρέκλα με τα μπαλόνια και ξεκίνησε την πτήση του το πρωί της Παρασκευής (28/5). Ο 36χρονος αφέθηκε στο “έλεος” των ανέμων και με εκκίνηση την περιοχή Kent διέσχισε το τούνελ που ενώνει Αγγλία-Γαλλία σε ύψος 7,500 ποδιών.
Τελικά, μετά από 5 ώρες έφτασε στην περιοχή Dunkirk της Γαλλίας καταφέρνοντας να ολοκληρώσει αυτή τη δύσκολη αποστολή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 36χρονος κάνει κάτι τέτοιο αφού τον περασμένο μήνα διήνυσε με τον ίδιο τρόπο 109 μίλια κατά μήκος της Βόρειας Καρολίνας.
Ο Jonathan μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και ανυπόμονος για το επόμενο ταξίδι του...
http://www.agoraartas.com/2010/05/blog-post_9847.html
 
 
 
 
Επιτέλους αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook.
 
Επιτέλους αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook.
Το Facebook ενεργοποίησε αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα (privacy) των μελών του. Έπειτα από τις επικρίσεις που δέχτηκε για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που φιλοξενεί, το Facebook δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν πιο εύκολα ποιος έχει πρόσβαση στα στοιχεία των προφίλ τους. Ο αριθμός των ρυθμίσεων που απαιτούνται για την απόκρυψη όλων των προσωπικών πληροφοριών μειώνεται από τις 50 στις 15, ενώ περιορίζονται τα δεδομένα που προβάλλονται στο ευρετήριο χρηστών.
Πλέον όλες οι ρυθμίσεις ασφάλειας βρίσκονται συγκεντρωμένες στην ίδια σελίδα, μέσα σε ένα ειδικό πίνακα.  Ο πίνακας περιέχει μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχει ενεργοποιήσει ο χρήστης και του δίνει τρεις επιλογές για την καθεμία από αυτές: ορατή μόνο για φίλους, ορατή και στους φίλους των φίλων, ή ορατή σε οποιονδήποτε. Έτσι μπορείτε να ορίσετε ποιος θα βλέπει το όνομα, την φωτογραφία προφίλ, το φύλλο και τα networks στα οποία πιθανόν να ανήκετε. Παράλληλα γίνεται πιο εύκολος και ο τρόπος με τον οποίο δίνεται άδεια (ή όχι) στο Facebook να μοιράζεται στοιχεία με applications και sites.
Παράλληλα με την παραμετροποίηση των ρυθμίσεων, σε κάθε χρήστη προτείνονται οι ιδανικές ρυθμίσεις (Recommended settings) που θα ήταν καλό να χρησιμοποιεί κάποιος, σύμφωνα πάντα με το Facebook.Σε κάθε περίπτωση, οι νέες ρυθμίσεις ασφαλείας είναι σημαντικά βελτιωμένες τουλάχιστον ως προς το πόσο κατανοητές είναι και μπορεί πλέον κάθε χρήστης, κυριολεκτικά με μια ματιά, να βλέπει τις διαθέσιμες επιλογές και να τις αλλάζει ανάλογα.
Η ανακοίνωση του Facebook ήρθε μετά από μια καταιγίδα διαμαρτυριών από Αμερικανούς γερουσιαστές, οργανώσεις για την ιδιωτική ζωή στο Διαδίκτυο αλλά και από αρκετούς χρήστες, οι οποίοι έβρισκαν υπερβολικά περίπλοκες τις ρυθμίσεις ασφάλειας. Οι πρώτες αντιδράσεις θέλουν τις αλλαγές ως ένα ικανοποιητικό «πρώτο βήμα» ενώ ανεπαρκή συνεχίζει όμως να τις θεωρεί το Electronic Privacy Information Center, μια οργάνωση που προασπίζεται το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο.
http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=1407

Γεγονότα στον αθλητισμό, σαν σήμερα 29 Μαΐου

1919 Με γκολ του σέντερ φορ της, Αρτουρ Φρίντεραιχ , στο… 122ο λεπτό η Βραζιλία στο Ρίο νικά με 1-0 την Ουρουγουάη στον 3ο τελικό του Κόπα Αμέρικα. Οι Ουρουγουανοί είχαν κερδίσει τους δύο προηγούμενους τελικούς
1924 Ανήμερα της ιστορικής επετείου της Άλωσης της Πόλης, γίνεται στην οδό Πατησίων 30, στο πατάρι του καταστήματος αθλητικών ειδών Ιωνά & Δημόπουλου, η πρώτη μίας σειράς συναντήσεων, που θα οδηγήσει στην ιδρυτική συνέλευση της ΑΕΚ. Πρόσφυγες του 1922 με επικεφαλής τους Αιμίλιο και Μενέλαο Ιωνά εκλέγουν πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, δημοσιογράφο και μετέπειτα βουλευτή, και γενικό γραμματέα τον Κώστα Δημόπουλο. Έμβλημα είναι ο Δικέφαλος Αετός, και χρώματα το κίτρινο και το μαύρο. Τον χώρο του γηπέδου θα τον αποκτήσει το 1929, και θα τον εγκαινιάσει στις 2 Nοεμβρίου του 1930, με το φιλικό εναντίον του Oλυμπιακού (2-2)
1953 Ο Νεοζηλανδός ορειβάτης σερ Έντμοντ Πέρσιβ αλ Χίλαρι, μαζί με το Νεπαλέζο οδηγό του Τενζίνγκ Νοργκάϊ κατακτούν την πιο ψηλή κορυφή στον κόσμο, το Έβερεστ (8.882 μ), στα Ιμαλάϊα μεταξύ Ινδίας και Θιβέτ.
1953 Ξεκινάει το πρώτο ράλι ”Ακρόπολις” με 26 πληρώματα στην εκκίνηση, εκ των οποίων 7 διεθνή. Νικητής θα ανακηρυχθεί δύο ημέρες μετά ο Νίκος Παπαμιχαήλ με συνοδηγό τον Σπύρο Δημητράκο σε Jaguar XK 120. Μόνο έξι αυτοκίνητα τερμάτισαν. Ανάμεσα σε αυτούς που δεν καταφέρνουν να τερματίσουν περιλαμβάνεται και ο Ζάχος Χατζηφωτίου. Την προηγούμενη χρονιά έχει διοργανωθεί το Διεθνές Ράλι ΕΛΠΑ, όπου νικητής ήταν ο Τζώνης Πεσματζόγλου και συνοδηγός ο Νίκος Παπαμιχαήλ με μια Chevrolet V8. Το 1956 το ράλι ”Ακρόπολις” θα συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και το 1973 που θα θεσπιστεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, θα ενταχθεί από την πρώτη χρονιά σε αυτό. Το 2010 δεν θα γίνει για οικονομικούς λόγους.
1958 Στο «Χέϊζελ» των Βρυξελλών στον 3ο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η Ρεάλ Μαδρίτης νικά 3-2 τη Μίλαν (Ντι Στέφανο 74ο, Ρίαλ 70ο, Χέντο 107ο – Σκιαφίνο 59ο, Γκρίλο 77ο) στη παράταση και κερδίζει το τρίτο τρόπαιο στη σειρά.
1968 Στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, στον 13ο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ νικά 4-1 στην παράταση την Μπενφίκα (Τσάρλτον 55ο, 100ο, Μπέστ 97ο, Κιντ 98ο – Γκράγκα 80ο).
1969 Στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στο «Σεν Τζέϊμς Πάρκ» η Νιούκαστλ νικά την Ουίπεστ με 3-0. Στη ρεβάνς (11 Ιουνίου) νίκησε με 3-2 και κατέκτησε το τρόπαιο.
1974 Στον επαναληπτικό τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η Φέγενορντ στο Ρότερνταμ νικά με 2-0 τη Τότεναμ και κατακτά το τρόπαιο. Στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες ήσαν ισόπαλες (2-2).
1985 Στον 30ο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Χέϊζελ» των Βρυξελλών στον τελικό Γιουβέντους και Λίβερπουλ,  Άγγλοι οπαδοί επιτέθηκαν στους Ιταλούς. Αποτέλεσμα να πεθάνουν 39 Ιταλοί, οι περισσότεροι από ασφυξία. Παρ΄όλα αυτά το ματς έγινε κανονικά και η Γιουβέντους νικά 1-0 με κάλπικο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μισέλ Πλατινί στο 58ο.
1991 Ο Ερυθρός Αστέρας κερδίζει τη Μαρσέιγ 5-3 στα πέναλτι (0-0) και γίνεται η πρώτη και τελευταία γιουγκοσλαβική ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Μαρσέιγ θα επανέλθει τη μεθεπόμενη περίοδο (1992-93) για να γίνει η πρώτη γαλλική ομάδα που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τη νίκη της επί της Μίλαν (1-0). Ήταν ο τελευταίος που περιέγραψε για την ΕΡΤ ο Γιάννης Διακογιάννης
2000 Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της Α’ Εθνικής, αποχωρεί από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ μετά από 21 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα Ελλάδος. Στην Ευρώπη, στο διάστημα αυτό, ο ΠΑΟ σε 45 αγώνες του Κυπέλλου Πρωταθλητριών σημείωσε 14 νίκες, 15 ήττες και 16 ισοπαλίες, φτάνοντας παράλληλα δύο φορές στα ημιτελικά. Αντίστοιχα ποσοστά σημείωσε και στο Κύπελλο Κυπελλούχων με 9 νίκες, 7 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 18 αγώνες και 10 νίκες, 12 ήττες και 4 ισοπαλίες σε 26 αγώνες του Κυπέλλου UEFA

http://retrosport.wordpress.com/2010/05/29/6361/

Γιατί πρέπει να περπατάμε λίγο, κάθε μέρα

Περπατήστε λίγο και ο οργανισμός σας θα σας ευχαριστεί. Περπατήστε πολύ και θα σας ευγνωμονεί... Αυτό είναι το μήνυμα από μια νέα μελέτη που έδειξε ότι έστω και λίγο, έστω και με αργό ρυθμό, το περπάτημα μπορεί να μας προστατεύσει σημαντικά από έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας: το μεταβολικό σύνδρομο.
Το μεταβολικό σύνδρομο προσβάλλει τουλάχιστον έναν στους τέσσερις ενηλίκους στην Ελλάδα και πρακτικά είναι το να έχει κανείς ταυτοχρόνως τρεις ή περισσότερους παράγοντες που υπονομεύουν την καρδιαγγειακή υγεία.
Οι παράγοντες αυτοί είναι:
 * Η χαμηλή «καλή» (HDL) χοληστερόλη (κάτω από 50 στις γυναίκες, κάτω από 40 στους άντρες)
 * Η αυξημένη πίεση (πάνω από 85/130)
 * Το αυξημένο σάκχαρο (πάνω από 100, όταν είμαστε νηστικοί)
 * Τα αυξημένα τριγλυκερίδια (πάνω από 150, όταν είμαστε νηστικοί)
* Η μεγάλη περίμετρος μέσης (πάνω από 88 εκατοστά στις γυναίκες, πάνω από 102 στους άντρες).
Οι πάσχοντες από μεταβολικό σύνδρομο διατρέχουν πολύ αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και διαβήτη στο μέλλον και μολονότι οι περισσότεροι είναι υπέρβαροι, μπορεί να πάσχουν και οι αδύνατοι.
Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου της «Αμερικανικής Επιθεώρησης Προληπτικής Ιατρικής», συμμετείχαν 1.446 εθελοντές, μέσης ηλικίας 47,5 ετών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν μετρητές βημάτων (ποδόμετρα).
Οσοι έκαναν λιγότερα από 5.000 βήματα την ημέρα ήταν αυτοί που έκαναν καθιστική ζωή. Οσοι έκαναν 5.000 έως 9.999 βήματα την ημέρα ήταν οι «κάπως δραστήριοι», ενώ όσοι έκαναν 10.000 και πάνω, ήταν οι «πολύ δραστήριοι».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 56% όσων εθελοντών έκαναν καθιστική ζωή έπασχαν από το σύνδρομο, έναντι του μόλις 13% όσων ήταν πολύ δραστήριοι.
Επιπλέον, οι «κάπως δραστήριοι» εθελοντές είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες από όσους έκαναν καθιστική ζωή να πάσχουν από αυτό, ενώ οι «πολύ δραστήριοι» 72% λιγότερες. Και το καλύτερο εύρημα απ' όλα: το περπάτημα μείωνε τον κίνδυνο ανεξάρτητα από το αν ήταν γρήγορο ή αργό και από το αν γινόταν για δουλειές ή για ψυχαγωγία!
ΠΗΓΗ:http://ygeia.tanea.gr/
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/05/blog-post_8800.html

«Χορός» ευρημάτων κάτω από την Ακρόπολη

Από το parthenon-sculptures.blogspot.com

Χορηγικό μνημείο, δημόσια κτίρια και ιερά έχουν φέρει στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές γύρω από τον Ιερό Βράχο

ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ | Παρασκευή 28 Μαΐου 2010
Ενα αρχαίο χορηγικό μνημείο «υψώνεται» σιγά σιγά στον βράχο της Ακρόπολης πάνω από το διονυσιακό θέατρο. Πρόκειται για το μνημείο του Θρασύλλου που αναστηλώνεται στην είσοδο του σπηλαίου όπου είχε κατασκευαστεί πριν από 2.300 χρόνια. Στις πλαγιές και στις υπώρειες του βράχου και γύρω από αυτόν, δημόσια κτίρια και ιερά αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, ενώ κάθε επέμβαση στην Πλάκα φέρνει στο φως μικρές ή μεγαλύτερες ανακαλύψεις.Γιατί Αρχαία Αθήνα δεν ήταν μόνο η Ακρόπολη… Καταιγιστικές ήταν λοιπόν οι πληροφορίες για τα ευρήματα και τις δράσεις της Α΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων που έδωσε χθες το απόγευμα ο προϊστάμενός της κ. Αλέκος Μάντης στην ομιλία του για το έργο των δύο τελευταίων ετών. «Κτίριο συνοδείας» στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης ήταν το μνημείο του Θρασύλλου (320-319 π.Χ. και 271-270 π.Χ.) το οποίο διατηρούνταν σχεδόν ακέραιο ως το 1827, οπότε «υπέκυψε» στον βομβαρδισμό του Κιουταχή κατά την πολιορκία του Ιερού Βράχου. Αρχιτεκτονικά μέλη του μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν αργότερα για την ανέγερση της ρωσικής εκκλησίας. Η σχεδιαστική αποτύπωση του μνημείου όμως από πολλούς περιηγητές έχει αποβεί εξαιρετικά χρήσιμη για τους αναστηλωτές που εργάζονται σήμερα στο έργο.

Ε ίναι γνωστό ότι είχε τη μορφή ενός μαρμάρινου ναΐσκου με δίφυλλη θύρα και κάλυπτε την είσοδο ενός από τα φυσικά σπήλαια του βράχου. Στο επιστήλιό του έφερε την επιγραφή του Θρασύλλου, ενώ στη ζωφόρο υπήρχαν ανάγλυφοι στέφανοι ελιάς και στο κέντρο ένας από κισσό. Λόγω μεγέθους και θέσης εξάλλου ήταν ορατό από πολύ μακριά- γι΄ αυτό ο Θράσυλλος, παρ΄ ότι μέγας χορηγός, είχε θεωρηθεί πολύ ματαιόδοξος. Η παράσταση του φόνου των Νιοβιδών από τον Απόλλωνα και την Αρτεμη όμως, που σύμφωνα με την περιγραφή του Παυσανία υπήρχε στο εσωτερικό του σπηλαίου, δεν σώζεται. Ούτε φυσικά το άγαλμα του Διονύσου για το οποίο μιλούν άλλες πηγές. Στο πλαίσιο του έργου πάντως έχει γίνει η συντήρηση των τοιχογραφιών του ναϊδρίου της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, το οποίο δημιουργήθηκε εκεί στους νεότερους χρόνους.

Το σπίτι της Μαρίας Κάλλας αγόρασε ο Δήμος Μελιγαλά



Το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας (Καλογεροπούλου) που βρίσκεται στο Νεοχώριο, απέκτησε ο Δήμος Μελιγαλά, μετά την υπογραφή των συμβολαίων την Τετάρτη μεταξύ της δημάρχου Ελένης Αλειφέρη και των ιδιοκτητών Σωτηρίας Καλογεροπούλου και Βασιλικής Καλογεροπούλου-Παπαϊωάννου. Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο
Μελιγαλά, μετά την αγορά του ακινήτου ανοίγει ο δρόμος για τη αξιοποίησή του, κάτι που είναι στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου.
http://meropitopik.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html
ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΩΝ Ι.Χ.


Αυξάνονται και πάλι τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων από τον Ιούλιο.

Οι αυξήσεις για τα ΙΧ αναμένεται να κυμανθούν από 5 έως 9% και για τις μοτοσικλέτες από 10 έως 46%.

Ήδη ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ανακοινώσει προς τα δίκτυα νέα τιμολόγια ενώ και σε ετοιμότητα είναι και οι υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου, που αναμένεται να αξιολογήσουν την πορεία των ζημιών το πρώτο εξάμηνο αλλά και την πολιτική που θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου η Εθνική Ασφαλιστική.

Οι εταιρίες μεταξύ άλλων βρίσκονται αντιμέτωπες με την άνοδο του κόστους αποκατάστασης των ζημιών μετά την αύξηση και του ΦΠΑ από 19% σε 23% στις υπηρεσίες των συνεργείων αλλά και την αντίστοιχη άνοδο των ανταλλακτικών που συνιστούν σημαντικό στοιχείο κόστους για το κλάδο
ΠΗΓΗ:skai.gr
http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/05/blog-post_9289.html

Eurovision 2010: Η Ελλάδα από την 11η θέση θα τραγουδήσει... Opa!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision, που θα διεξαχθεί απόψε στην Telenor Arena του Όσλο. Ο Γιώργος Αλκαίος και η Ελλάδα από την 11η θέση θα τραγουδήσει... Opa και ευελπιστεί σε πολλά δωδεκάρια...
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις δέκα το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και θα παρουσιαστεί ζωντανά από τη ΝΕΤ, με παρουσιάστρια τη Ρίκα Βαγιάννη.
Συνολικά συμμετέχουν 25 χώρες, οι κατάφεραν να προκριθούν στους δύο ημιτελικούς, που προηγήθηκαν. Το εισιτήριο για τον τελικό πήρε μετά από χρόνια και η Κύπρος, που θα διαγωνιστεί από την πέμπτη θέση.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό (κατόπιν κλήρωσης) είναι η εξής:..
1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισπανία
3. Νορβηγία
4. Μολδαβία
5. Κύπρος
6. Βοσνία
7. Βέλγιο
8. Σερβία
9. Λευκορωσία
10. Ιρλανδία
11. Ελλάδα
12. Ην. Βασίλειο
13. Γεωργία
14. Τουρκία
15. Αλβανία
16. Ισλανδία
17. Ουκρανία
18. Γαλλία
19. Ρουμανία
20. Ρωσία
21. Αρμενία
22. Γερμανία
23. Πορτογαλία
24. Ισραήλ
25. Δανία
Στον τελικό ψηφίζουν και οι 39 χώρες που διαγωνίστηκαν στους δύο ημιτελικούς. Φέτος συνυπολογίζεται κατά 50% η βαθμολογία πενταμελούς επιτροπής της κάθε χώρας που συμμετείχε στον ημιτελικό, των “Big four” (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) και της Νορβηγίας, και κατά 50% η ψηφοφορία του κοινού, που ψηφίζει μέσω τηλεφώνου και SMS.
Καινοτομία του διαγωνισμού είναι ότι οι γραμμές για το televoting θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν 15 περίπου λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης του τελευταίου τραγουδιού.
Τη βαθμολογία από την Ελλάδα θα ανακοινώσει ο Αλέξης Κωστάλας.


http://newsmessinia.blogspot.com/2010/05/eurovision-2010-11-opa.html

3η Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

STOP στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση, επιχειρούν να βάλουν οι διοργανωτές της 3ης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διοργανώνεται την Παρασκευή 4 Ιούνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι ποδηλάτες θα είναι “όσο γυμνοί τολμούν” ενώ υπολογίζονται περισσότερες από.....500 συμμετοχές. 


http://korkos.blogspot.com/2010/05/3.html

"Μήπως τελικά όταv θέλουμε τα λεφτά υπάρχουν;"


















http://freskoprama.blogspot.com

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/v_29.html
Ένας Έλληνας στην κορυφή του κόσμου

Την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το θρυλικό Έβερεστ των 8.848 μέτρων, κατάφερε να κατακτήσει ο ομογενής από τη Μελβούρνη Γιάννης Καζανάς, μαζί με ομάδα άλλων ορειβατών.

Η ανάβαση έγινε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αλλά ο 38χρονος που ασχολείται με την ορειβασία, την πεζοπορία, το σκι και άλλες ανάλογες δραστηριότητες εδώ και 18 χρόνια δεν το έβαλε κάτω και πέτυχε τον στόχο του. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάβασης και η επικοινωνία μαζί του είναι αδύνατη.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Imakge.jpeg Εμφανίσεις:  5 Μέγεθος:  22,2 KB 

Η μητέρα του, Κάθι Καζανά, από τη Μελβούρνη δήλωσε «συγκινημένη και περήφανη για τον άθλο του γιου της αλλά και ανακουφισμένη».

Πριν από λίγες μέρες, ο Αυστραλός Ντάνκαν Τσέσελ από την Αδελαΐδα πέτυχε τον δικό του άθλο. Είναι ο πρώτος Αυστραλός που κατόρθωσε να ανέβει στο Έβερεστ τρεις φορές.


πηγη :zougla.gr
http://www.inout.gr/showthread.php?t=63456&goto=newpost
 
 
 

Περισσότερες οι γυναίκες καπνίστριες από τους άνδρες


Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο αριθμός των γυναικών που καπνίζουν ξεπερνά κατά πολύ τον αντίστοιχο των αντρών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν εξ αιτίας των ασθενειών που προκαλεί το κάπνισμα, να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που προκαλεί ο καρκίνος του μαστού, επισημαίνει ο ειδικός καρδιοχειρουργός Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου).
Το κάπνισμα, εκτός από τον καρκίνο του πνεύμονα, ενοχοποιείται και για καρδιαγγειακά νοσήματα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.
«Με τη διακοπή του καπνίσματος ο κίνδυνος ελαττώνεται σημαντικά μέσα σε 1 ως 2 έτη. Είναι γνωστό ότι σε 20 λεπτά από τη διακοπή του καπνίσματος η πίεση και ο σφυγμός επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα, σε 8 ώρες, η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό μειώνονται στο μισό, σε 24 ώρες, ο οργανισμός αρχίζει να 'καθαρίζει' από το μονοξείδιο του άνθρακα, σε 48 ώρες, εξαφανίζεται από τον οργανισμό η νικοτίνη και αρχίζει να βελτιώνεται η γεύση και η όσφρηση, σε 2-12 εβδομάδες, βελτιώνεται αισθητά η κυκλοφορία του αίματος, σε 3-9 μήνες, η αναπνευστική λειτουργία αυξάνεται και μειώνεται ο πρωινός βήχας, σε 5 χρόνια, ο κίνδυνος για καρδιοπάθειες μειώνεται στο μισό και σε 10 χρόνια, ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων θα είναι ίδιος με κάποια που δεν έχει καπνίσει ποτέ», τονίζει ο κ. Παπαδάκης
Στατιστικές έδειξαν ότι από τη δεκαετία του 1950 παρατηρήθηκε 600% αύξηση των θανάτων στις γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα. Το 1950 ο καρκίνος του πνεύμονα ευθύνονταν για το 3% των θανάτων στις γυναίκες, ενώ το 2000 το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 25%, δηλαδή το 2000, περισσότερες γυναίκες πέθαναν από καρκίνο πνεύμονα παρά από καρκίνο μαστού, μήτρας και ωοθηκών. Αναμένεται ότι τις επόμενες δεκαετίες τα ποσοστά καρκίνου πνεύμονα στις γυναίκες θα υπερβούν τα αντίστοιχα των αντρών.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι σήμερα παγκοσμίως καπνίζουν 200 εκατομμύρια γυναίκες και μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 500 εκατομμύρια καπνίστριες γυναίκες, αν οι γυναίκες δεν πάρουν την απόφαση να κόψουν το κάπνισμα. Από αυτές, περισσότερες από 200 εκατομμύρια θα πεθάνουν πρόωρα από νοσήματα σχετιζόμενα με το κάπνισμα, γιατί δυστυχώς σχεδόν όλες οι γυναίκες που καπνίζουν ξεκινούν στην ηλικία της εφηβείας.
http://newscity1.blogspot.com/2010/05/blog-post_6232.html


Mega Star: Η Στικούδη φιλοξενεί την Παπαρίζου

Mega Star: Η Στικούδη φιλοξενεί την Παπαρίζου

Το πιο sexy και δροσερό «Mega Star», έρχεται απόψε στο Mega με φιλοξενούμενη την Ελενα Παπαρίζου. Η αγαπημένη μας μουσική εκπομπή μας εύχεται καλό καλοκαίρι με την απόλυτη star της ελληνικής pop μουσικής. Η Έλενα Παπαρίζου, θα είναι αποκλειστικά και άκρως αποκαλυπτικά στο πιο καλοκαιρινό «Mega Star»! Μας μιλά για τα μελλοντικά της σχέδια , για το χώρο των media αλλά και για πολύ προσωπικά θέματα. Θα δούμε ακόμη πλάνα από το γυρίσματα του video clip του τραγουδιού των ΝΕΒΜΑ με τίτλο «Εμμονή» στο οποίο συμμετέχει η Κατερίνα Στικούδη, αλλά και του νέου τραγουδιού των C Real.Το Top 10 των μουσικών προτιμήσεων παραμένει σταθερή αξία για το «Mega Star» παρουσιάζοντας τα αγαπημένα τραγούδια, όπως τα ψήφισαν οι τηλεθεατές.

http://www.gossip-tv.gr/story/40633/mega-star-e-stikoude-philoxenei-ten-paparizou

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου





Καλό καιρό προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά:

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά.Οι μάνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και το πρωί στα δυτικά βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησίου του Ιονίου, την Ηπειρο, την  δυτική Στερεά, και την  δυτική Πελοπόννησος, ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θ8α κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Στην Θεσσαλία, την  ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ ηυ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την  Κρήτη, οκαιρός προβλέπεται  γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


 Στην Θεσσαλονίκη, οκαιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και το πρωί βορειοδυτικοί 4μποφορ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=28584&catid=3

Γεννήσεις στον αθλητισμό, σαν σήμερα 28 Μαΐου

1888Γεννιέται ο Αμερικανός δεκαθλητήςΤζιμ Θορπ (Jacobus Franciscus “Jim” Thorpe). Ινδιάνος στην καταγωγή είχε εντυπωσιάσει τους πάντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στην Στοκχόλμη. Στο δέκαθλο συγκέντρωσε 8.412 βαθμούς. Στις 27 Ιανουαρίου 1913 η ΔΟΕ που αφαίρεσε το χρυσό μετάλλια με την δικαιολογία ότι είχε αγωνιστεί ως επαγγελματίας σε αμερικανική ομάδα του μπέϊζ μπολ. Η πραγματική αιτία ήταν οι αντιδράσεις μέσα στη χώρα του που δεν ήθελαν έναν ινδιάνο Ολυμπιονίκη. Αποκαταστάθηκε από τη ΔΟΕ το 1982! Πέθανε στις 28 Μαρτίου 1953.
Περισσότερα
1921Γεννιέται ο βασκικής καταγωγής Ισπανός αριστερός επιθετικόςΑγκουστίν Γκαϊνθα (Agustín “Piru” Gaínza Vicandi). Αγωνίστηκε για 19 ολόκληρα χρόνια στην Ατλέτικο Μπιλμπάο. Στην εθνική ομάδα έπαιξε 33 φορές (περίοδος 1945-55) και σημείωσε δέκα γκολ. Διακρίθηκε για τις ξαφνικές του ντρίπλες, αλλά και το καλό σουτ. Πέτυχε 204 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Πέθανε στις 6 Ιανουαρίου 1995.
1954Γεννιέται στα περίχωρα του Ρίο ο Βραζιλιάνος τριπλουνίστας Ζοάο ντε Ολιβέϊρα (João Carlos de Oliveira). Αθλητής με τεράστιες δυνατότητες που χτυπήθηκε στη σύντομη ζωή από ατυχίες και σοβαρούς τραυματισμούς. Το 1975 με τη βοήθεια του υψομέτρου στο Μεξικό σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ (17μ89). Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια για να το καταρρίψει ο Μπανκς (17μ97) Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 ήταν τραυματίας, αλλά κατάφερε να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο (16μ90) Στη Μόσχα οι σοβιετικοί κριτές έβγαλαν «άκυρο» ένα άλμα του γύρω στα 17μ70 και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (17μ22) πίσω από τους σοβιετικούς Ουντμάε και Σανέεφ. Στο Μόντρεαλ το 1976 πήρε μέρος και στο μήκος όπου κατέκτησε την5η θέση (8μ). Στη συνέχεια η αθλητική του καριέρα καταστράφηκε εξ αιτίας ενός τροχαίου. Οι γιατροί υποχρεώθηκαν να του κόψουν το αριστερό του πόδι. Πέθανε, αλκοολικός, στις 17  Μαΐου 1999.
1976Γεννιέται ο Ρώσος αθλητικής της γυμναστικής Αλεξέι Νέμοφ (Alexei Nemov), ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (12). Στις διοργανώσεις του 1996 και 2000 κέρδισε 4 χρυσά, 2 αργυρά και 6 χάλκινα.





http://retrosport.wordpress.com/2010/05/28/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-28/

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σε ρινγκ μετατράπηκε χώρος γαμήλιας δεξίωσης σε γνωστό κέντρο της Αθήνας


Σε ρινγκ μετατράπηκε χώρος γαμήλιας δεξίωσης σε γνωστό κέντρο της Αθήνας όταν ο γαμπρός εκδικήθηκε την άπιστη νύφη κάνοντάς τη ρεζίλι με μια αποκαλυπτική φωτογραφία που είχε βάλει κάτω από τις καρέκλες των καλεσμένων. Το ενσταντανέ έδειχνε τη νιόπαντρη γυναίκα σε... hot σεξουαλική στιγμή με τον κουμπάρο του ζεύγους!...
Ο 35χρονος θέλησε να πάρει με αυτό τον τρόπο το... αίμα του πίσω, επειδή είχε ανακαλύψει ότι η 29χρονη μέλλουσα γυναίκα του τον απατά. Εδωσε λοιπόν εντολή σε έμπιστούς του να πάνε λίγο νωρίτερα στο μαγαζί όπου θα δινόταν η δεξίωση και να βάλουν κάτω από τα καλύμματα των καθισμάτων, όπου θα κάθονταν οι ανυποψίαστοι προσκεκλημένοι, τα αντίτυπα της φωτογραφίας που έδειχνε το παράνομο ζευγάρι «εν ώρα δράσης».

Αφού έγινε η τελετή στην εκκλησία, όλοι οι καλεσμένοι πήγαν στο μαγαζί όπου θα γινόταν το γλέντι. Από την αρχή που μπήκαν στην αίθουσα ακουγόταν συνεχώς ένα συγκεκριμένο τραγούδι: αυτό του Μιχάλη Χατζηγιάννη «Χέρια ψηλά». Ολοι αναρωτήθηκαν γιατί επαναλαμβανόταν το συγκεκριμένο τραγούδι. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να ρωτήσουν και τον DJ, ο οποίος τους είπε πως το μόνο που γνωρίζει είναι ότι αυτή ήταν η ρητή εντολή του γαμπρού! Τη συνέχεια θα τη μάθαιναν λίγα λεπτά αργότερα, όταν οι νεόνυμφοι θα έφταναν στο χώρο της δεξίωσης.

Οταν το ζευγάρι μπήκε στο χώρο, τίποτα δεν προμήνυε τη θύελλα που θα ερχόταν: ο γοητευτικός γαμπρός (που μέχρι εκείνη την ώρα έκρυβε τέλεια την πικρία και τον θυμό του) και η εκθαμβωτική νύφη μπήκαν μέσα όλο χαμόγελα, χαιρέτισαν τους προσκεκλημένους τους και κατόπιν κατευθύνθηκαν στο κέντρο της αίθουσας για τα προβλεπόμενα από το γαμήλιο «πρωτόκολλο» (τούρτα, γαμήλιος χορός κ.λπ.). Και ενώ όλοι ετοιμάζονταν να χειροκροτήσουν τους νεόνυμφους, ο γαμπρός άρπαξε το μικρόφωνο και είπε τα εξής:

«Φυσικά θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο επέλεξα να ακούγεται συνεχώς το τραγούδι “Χέρια ψηλά”. Η απάντηση βρίσκεται κάτω από το κάθισμά σας». Με έκπληξη, όλοι κοίταξαν στο μαξιλαράκι της καρέκλας και διαπίστωσαν πως υπήρχε ένας φάκελος, τον οποίο άνοιξαν με ανυπομονησία. Αυτό που είδαν τους άφησε με το στόμα ανοιχτό: η ωραία νύφη βρισκόταν σε ερωτική περίπτυξη με τον κουμπάρο και μάλιστα εκείνη είχε απαθανατιστεί με τα χέρια ψηλά!

Το τι έγινε δεν περιγράφεται! Η «πρωταγωνίστρια» της ροζ φωτογραφίας έχασε τις αισθήσεις της, την ίδια ώρα που ο γαμπρός κατευθυνόταν προς το μέρος του κουμπάρου κάνοντάς τον... μαύρο στο ξύλο! Ο χώρος της δεξίωσης μετατράπηκε σε πολεμικό μέτωπο, ενώ οι καλεσμένοι κοιτούσαν άναυδοι όλα όσα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους και δεν ήξεραν αν έπρεπε να γελάσουν ή να κλάψουν. Σε λίγα λεπτά, η νύφη συνήλθε και με τη βοήθεια κάποιων δικών της έφυγε άρον-άρον από τον χώρο που μύριζε μπαρούτι!
Οι περισσότεροι πάντως αναρωτήθηκαν γιατί ο γαμπρός έκανε τον γάμο και μετά τον διέλυσε! Οπως έγινε γνωστό, ήταν τέτοιο το σοκ που υπέστη βλέποντας τη φωτογραφία (προφανώς είχε υποψίες και είχε προσλάβει ντετέκτιβ) που αποφάσισε να κρατήσει την ψυχραιμία του μέχρι τον γάμο και να τα... δώσει όλα στην τελετή!
http://kouventanaginetai-nikolos.blogspot.com
http://www.seleo.gr


Read more: http://24newslines.blogspot.com/2010/05/blog-post_2063.html#ixzz0pFwEyNwD

5ο Χαριστικό Παζάρι Θεσσαλονίκης Σάββατο 29 Μαΐου






Το Σάββατο 29 Μαΐου, το xariseto.gr στα πλαισια του THESSALONIKI URBAN FESTIVAL 2010 θα οργανωθεί χαριστικό παζάρι πίσω από την Ροτόντα. Όσα αντικείμενα δεν χρησιμοποιούνται θα στηθούν σε υπαίθριους πάγκους, από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 και θα χαριστούν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Σε μια προσπάθεια διάδοσης της ιδέας «Μην το πετάς, xariseTo» , είναι η καλή εποχή, επειδή «κατεβάζουμε» τα καλοκαιρινά και ανεβάζουμε τα χειμωνιάτικα μας ρούχα όπου πολλά από αυτά δεν τα θέλουμε για διαφόρους λόγους, γι′ αυτό ας ψάξουμε τα πατάρια μας, την αποθήκη και την ντουλάπα μας και να μαζέψουμε ότι δεν θέλουμε και δεν χρησιμοποιούμε και να τα χαρίσουμε σε «νέους» ιδιοκτήτες αντί να τα πετάξουμε και να καταλήξουν στις χωματερές.

-Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.

-Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ότι τους φανεί χρήσιμο, χωρίς να δώσουν χρήματα, αλλά με την προϋπόθεση πως θα το χρησιμοποιήσουν.
-Τα ρούχα που δεν θα βρουν ιδιοκτήτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διατεθούν σε γηροκομεία, ιδρύματα, εκκλησίες και φυλακές καθώς και στην τράπεζα αλληλεγγύης του Δήμου.

Φέρτε αντικείμενα, Ρούχα, Βιβλία, cd, Παιχνίδια και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείται στο παζάρι του Xariseto.gr και πάρτε ότι σας είναι χρήσιμο!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. 231.2.203040 | Fax: 21.21.21.93.01
Site: http://www.xariseto.gr | Email: info @ xariseto.gr

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο “ΔΩΣΕ-ΠΑΡΕ” μπορούν να φέρουν για “ανταλλαγή” τουλάχιστον ένα ρούχο ή αξεσουάρ. Τα ρούχα και τα αντικείμενα προς ανταλλαγή θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και πλυμένα … όχι σκισμένα κλπ.
Για λόγους υγιεινής, δεν θα γίνονται δεκτά ρούχα με έντονη μυρωδιά και βρόμικα.


Το είδαμε στα kala-nea.gr

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/05/5-29.html

ΚΑΦΕΪΝΗ, ΤΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια στη νευρολογική εκφύλιση, η οποία προκαλεί γήρανση του εγκεφάλου και νόσους όπως η Αλτσχάιμερ και η Πάρκινσον, σύμφωνα με περισσότερες από 20 διεθνείς μελέτες που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού «Journal of Αlzheimer΄s Research». Ειδικοί από τα Πανεπιστήμια της Λισαβόνας και της Κοΐμπρα στην Πορτογαλία σημειώνουν ότι η τακτική μακροπρόθεσμη κατανάλωση καφεΐνης φαίνεται να συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους, καθώς και με μειωμένα επίπεδα εκφύλισης του νευρικού συστήματος και προβλημάτων μνήμης στα ζώα...

Το όφελος για τον οργανισμό ήταν εμφανές όταν γινόταν μέτρια κατανάλωση καφεΐνης (περίπου τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα) για μακρό χρονικό διάστημα, σημειώνουν οι ερευνητές. Αλλη μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότας που παρουσιάζεται στο περιοδικό επικεντρώνεται στη δράση της καφεΐνης ενάντια στη χοληστερόλη, η οποία προκαλεί σκλήρυνση των νευρώνων. Πειράματα σε κουνέλια έδειξαν ότι όσα εξ αυτών κατανάλωναν καφεΐνη ενώ παράλληλα είχαν υψηλή χοληστερόλη δεν εμφάνισαν προβλήματα στη βάδιση, αλλά και σε τεστ μνήμης. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στα πειραματόζωα που δεν κατανάλωναν καφεΐνη.

Σημαντικό ήταν επίσης το εύρημα ότι η καφεΐνη αναστέλλει την έκφραση κατεστραμμένων από τη νόσο Πάρκινσον εγκεφαλικών κυττάρων βελτιώνοντας την κίνηση των ασθενών, καθώς και ότι αναστρέφει στα ποντίκια συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ, όπως η απώλεια μνήμης. πηγή
:http://www.tovima.gr..........................................................................................http://newsmme.blogspot.com/2010/05/blog-post_1213.html

Ο Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας


Ο Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από "ΑΑΑ" σε "AA +" λόγω των κακών προοπτικών ανάπτυξης από το βαρύ ιδιωτικό χρέος της χώρας.





http://troktiko.blogspot.com/2010/05/fitch_28.html



11χρονος έπεσε απ' το φωταγωγό!






Το παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.







Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ο 11χρονος έπαιζε σε ταράτσα κοντά στο σπίτι του, στην οδό Αγίου Στεφάνου. Κάποια στιγμή πάτησε πάνω στο γυάλινο προστατευτικό του φωταγωγού, αυτό υποχώρησε και... το παιδί βρέθηκε στο κενό από ύψος 8 μέτρων! Έρευνα για το συμβάν, κάνει το Αστυνομικό τμήμα Νεάπολης...

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=28558&catid=6

Σημαντική ποσότητα νέρου βρέθηκε στη Σελήνη


«Σημαντικές» ποσότητες παγωμένου νερού ανακαλύφθηκαν στην Σελήνη, ανακοίνωσε σήμερα η NASA, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης αυτής που θα έχει πιθανώς εξαιρετικά επακόλουθα.

«Βρήκαμε νερό, και όχι μόνο λίγο, αλλά σημαντικές ποσότητες», δήλωσε ο Αντονι Κολαπρίτ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) σε συνέντευξη τύπου.
Ένας άλλος αξιωματούχος της NASA εκτίμησε ότι πρόκειται για μια «μείζονος σημασίας» ανακάλυψη.
Κατά την αποστολή που έγινε τον περασμένο μήνα, η NASA είχε στείλει το διαστημικό όχημα LCROSS να συντριβεί σε έναν κρατήρα κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης, για να μπορέσει να μελετήσει τα υλικά που θα εκτινάσσονταν στον περιβάλλοντα χώρο μετά την συντριβή του διαστημικού οχήματος.

Πηγή: kathimerini.gr
http://xsefoto.blogspot.com/2010/05/blog-post_9090.html

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 6-15 ΕΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


O Δήμος Πειραιά θα φιλοξενήσει σε κατασκήνωση κατά το μήνα Ιούλιο και Αύγουστο 2010, παιδιά οικονομικά αδυνάτων δημοτών και κατοίκων του Πειραιά, ηλικίας από 6-15 ετών. 

http://g.imagehost.org/0716/Kataskhnosi.jpg
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

   1. Αστυνομική ταυτότητα του γονέα που υποβάλλει την αίτηση
   2. Πιστοποιητικό γέννησης παιδιού
   3. Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού (φωτοτυπία τις σελίδες των στοιχείων ταυτότητας και των εμβολίων)
   4. Αντίγραφο Εκκαθαριστικών Εφορίας οικ. έτους 2009
   5. Ιατρική βεβαίωση ότι μπορεί να συμμετάσχει το παιδί στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα

 

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές κατά τις εργάσιμες ημέρες από

1 Ιουνίου έως 14 Ιουνίου 2010 στο  τμήμα Κοινωνικών  Δραστηριοτήτων (Κουντουριώτου  100, 4ος όροφος) από ώρα 9.00 π.μ έως 13.00.
http://piraeuspress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6602:-6-15-&catid=93:2009-02-20-02-03-16&Itemid=18

Ο Bob Dylan αύριο στη Μαλακάσα


Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής παγκοσμίως, μια από τις επιδραστικότερες μορφές της τελευταίας πεντηκονταετίας, ο κύριος Bob Dylan, αύριο στην Ελλάδα!
Μαζί με το συγκρότημά του, στα πλαίσια του Never Ending Tour, της περιοδείας που ξεκίνησε το 1988 και συνεχίζει ακόμα, μετρώντας πάνω από 2000 εμφανίσεις, ανοίγει στην Αθήνα τον κύκλο των φετινών του ευρωπαϊκών shows, με μια μοναδική συναυλία, αύριο Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στο TerraVibe Park...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡ:http://troktiko.blogspot.com/2010/05/bob-dylan_28.html








                                                                        


Είχαν βάση οι φήμες. Δεν έφερε τροπολογία ο Γ. Ραγκούσης, αλλάΑνοιχτη η Κυβέρνηση για αλλαγές στο 50%+ 1   
Τελικά οι φήμες είχαν βάση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δεν έφερε τροπολογία αλλά τόνισε ότι εάν τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν, τότε, μπορεί να αλλάξει η διάταξη του 50%+1 με αντίστοιχη διάταξη που θα κατατεθεί τον Ιούνιο στον εκλογικό νόμο.

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3027