Πέμπτη 27 Μαΐου 2010


Ο θρασύτερος ληστής όλων των εποχών


Ο θρασύτερος ληστής όλων των εποχών

Είχε ρημάξει τη νοτιοανατολική Αττική και δήλωσε διάρρηξη στο σπίτι του! Ο θρασύτατος ληστής που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στα νότια παράλια της Αττικής δεν γνώριζε πως η Ασφάλεια είχε μπει στο διαμέρισμά του και είχε κατασχέσει τα κλοπιμαία, κι έτσι πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τη διάρρηξη του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, έπειτα από πληροφορίες ότι διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος συμμορίας διαρρηκτών που άνοιγε αυτοκίνητα, πήγε στο σημείο και παρουσία εισαγγελέα εισέβαλε στο σπίτι. Εκπληκτοι οι αστυνομικοί αντίκρισαν δεκάδες αντικείμενα που είχαν αρπάξει οι διαρρήκτες από τα αυτοκίνητα που άνοιγαν σε διάφορες περιοχές, κυρίως στη νοτιοανατολική Αττική.

Οι άνδρες της Ασφάλειας μαζί με τον εισαγγελέα περίμεναν να εμφανιστούν οι δράστες προκειμένου να τους συλλάβουν. Εκείνοι, όμως, δεν εμφανίστηκαν κι έτσι κατέσχεσαν τα κλοπιμαία και έφυγαν.

Οταν ο ενοικιαστής του διαμερίσματος επέστρεψε και είδε την πόρτα του διαμερίσματος παραβιασμένη και τα κλοπιμαία να έχουν κάνει φτερά, πίστεψε πως... έπεσε θύμα διαρρηκτών.

Πήγε, λοιπόν, αμέσως στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε τη... διάρρηξη στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί, που δεν γνώριζαν πως είχαν μπροστά τους έναν κατά συρροή διαρρήκτη, ενημέρωσαν την Ασφάλεια για τη διάρρηξη στο σπίτι του 40χρονου Ιρακινού. Οταν όμως οι άνδρες της Ασφάλειας άκουσαν το περιστατικό, αλλά και την οδό όπου βρίσκεται το διαμέρισμα-αποθήκη, είπαν στους συναδέλφους τους να κρατήσουν τον αλλοδαπό στο τμήμα.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο αστυνομικό τμήμα ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ιρακινός έπινε αμέριμνος τον καφέ που του είχαν προσφέρει οι αστυνομικοί μέχρι να τακτοποιήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της καταγγελίας του. Δεν πρόλαβε να τελειώσει όμως το καφεδάκι του, γιατί έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι του πέρασαν αμέσως χειροπέδες. Στη συνέχεια, έπειτα από έρευνες συνέλαβαν και τους δύο συνεργούς του, έναν Ελληνα και μία Πολωνή.

Οπως αποδείχθηκε κατά την προανάκριση, η σπείρα είχε ανοίξει περισσότερα από εκατό αυτοκίνητα στις περιοχές Αναβύσσου, Καλυβίων, Βουλιαγμένης, Βάρης, Κερατέας, Λαυρίου και Βούλας. Από τα αυτοκίνητα άρπαζαν αντικείμενα αξίας, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην Ομόνοια. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα της σπείρας, ο Ιρακινός ήταν στην Ομόνοια και πουλούσε την πραμάτεια του.

Στο διαμέρισμα-αποθήκη, αλλά και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ολα τα κλοπιμαία έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προκειμένου να προσέρχονται οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής για να αναγνωρίσουν τα αντικείμενά τους.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/63857.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου