Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Κόντρα κυβέρνησης-Κομισιόν για τις αλλαγές-σοκ στο Ασφαλιστικό




Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Κομισιόν έχει ξεσπάσει, με αφορμή την επιστολή της τρόικας προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, με την οποία ζητεί να εφαρμοστούν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό όχι από το 2018, αλλά από το 2015! “Όσα αναφέρονται στην επιστολή για το ασφαλιστικό είναι κατά βάση όσα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο το οποίο έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο της επιστολής. Αφού επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε πως όσα αναφέρονται στην επιστολή, δεν περιέχουν κανένα νέο στοιχείο, διευκρινίζοντας ότι ανάλογες επιστολές εντάσσονται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν οι κοινοτικές υπηρεσίες με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την απόλυτη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.
Ωστόσο… η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει διαφορετική γνώμη. «Το θέμα της επιστολής είναι εκτός των συμφωνηθέντων», αντέτεινε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει να αντιτάξει επιχειρήματα απέναντι σε αυτά που ζητούνται και αναφέρονται στην επιστολή. «Αυτό», συμπλήρωσε, θα φανεί με την αναλογιστική μελέτη η οποία έχει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις της ασφάλειας και της πραγματικής αξιοπιστίας».
«Δεν συζητείται τίποτα, υπάρχουν συμφωνηθέντα τα οποία είναι τα μόνα που ισχύουν. Ό,τι είναι στο νομοσχέδιο και στο μνημόνιο είναι αυτά που συμφωνήθηκαν», ξεκαθάρισε ο κ.Πεταλωτής.
Ερωτηθείς εξάλλου, με ποιο σκεπτικό ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε το περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως «ο υπουργός είπε το αυτονόητο, ότι υπάρχει ένα μνημόνιο που έχει υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση και από την τρόικα» και πρόσθεσε: «Εμείς δεν κάνουμε μυστικές συμφωνίες, είναι σαφές πως ό,τι πέφτει στην αντίληψή μας το αναφέρουμε».
«Δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα», υπογράμμισε, «κι αυτό που λέμε είναι εγγύηση».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr
http://www.zoomnews.gr/?p=30542

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου