Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πτώση τιμών αλλά και ζήτησης στα καύσιμα

 

Πτώση τιμών και ζήτησης στα καύσιμα!

Πάνω από 20% η μείωση στην κατανάλωση


Θεαματική μείωση σημείωσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες η ζήτηση σε υγρά καύσιμα στην Ελλάδα.

Μετά τις πολλαπλές αυξήσεις των ειδικών φόρων, οι καταναλωτές περιόρισαν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση σε ποσοστά πάνω από το 20 %.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πρατηριούχων, στο Ηράκλειο η μείωση των τεσσάρων πρώτων μηνών του έτους βρίσκεται στο 15 %, ενώ στο 22 % παρατηρήθηκε η μείωση για τον Απρίλιο. Ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στη ζήτηση των καυσίμων προβλέπονται για τους επόμενους μήνες.

Η συγκεκριμένη κατάσταση, σε συνδυασμό με τη Διεθνή μείωση στις τιμές του πετρελαίου, οδήγησε τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές τους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίζουν τη ζημιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως, από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι και χθες, η πτώση στην τιμή της βενζίνης για το Ηράκλειο ήταν δύο λεπτά ανά λίτρο. Κύκλοι της αγοράς παράλληλα εκτιμούν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν πρόσθετες μειώσεις, που μπορεί να φθάσουν ακόμα και τα τέσσερα λεπτά ανά λίτρο.

Ο ανταγωνισμός επιπρόσθετα έχει αμβλυνθεί στην αγορά υγρών καυσίμων στο Ηράκλειο, με την είσοδο νέων και μικρότερων εταιριών, που μπορούν να προσφέρουν χαμηλότερο κόστος στις τιμές.
http://www.inout.gr/showthread.php?t=63388

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου