Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σύλληψη 25χρονου για βιασμό 17χρονης


ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται, το τελευταίο 24ωρο, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας που κατηγορείται ότι βίασε 17χρονη, την οποία γνώριζε.

Σύμφωνα με...
όσα έγιναν, μέχρι στιγμής, γνωστά από την Αστυνομία, το βράδυ της 19ης Ιουνίου, ο 25χρονος, ενώ προσφέρθηκε να μεταφέρει την ανήλικη με ΙΧ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, την οδήγησε στο Σέιχ Σου, όπου και τη βίασε.

Ο δράστης, που ομολόγησε την πράξη του, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/25-17.html

Πατέρας βοήθησε το γιο του να βιάσει ανήλικη!


Σοκαριμένη είναι η τόπική κοινωνία της Κορίνοθου καθώς ένας 56χρονος κι ένας 17χρονος, γιος του ενήλικα, συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται για βιασμό ανήλικης.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συλληφθέντες που επέβαιναν σε ΙΧ φορτηγό, άρπαξαν 15χρονο κορίτσι, την... έβαλαν στο όχημα παρά τη θέλησή της και αφού τη μετέφεραν σε ερημική παραλία, ο 17χρονος τη βίασε. Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και έφυγαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου. 
http://prionokordela.blogspot.com/2010/06/blog-post_5738.html

Επιστολή Παπανδρέου στη G20

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών του G-20, επιστολή, με την οποία τους κοινοποιεί Ψήφισμα του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για την παγκόσμια οικονομία και την οικονομική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή αφού σημειώνει την «ευρεία συναίνεση για την απαιτούμενη στρατηγική εξόδου από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση», που επιτεύχθηκε μεταξύ των 350 συμμετεχόντων στις συζητήσεις του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, επισημαίνει ότι «παρά το γεγονός ότι οι χώρες του G-20 αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακουστούν και οι φωνές των χωρών που δεν εκπροσωπούνται στο G-20».
  Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αναφέρει ότι το ψήφισμα περιλαμβάνει μια σειρά από απτά μέσα πολιτικής που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και εφιστά την προσοχή των παραληπτών της επιστολής στις συγκεκριμένες προτάσεις για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

«Η πρόταση αυτή εξασφαλίζει ότι, δεν θα χρειαστεί ποτέ πια να διασώσουν οι φορολογούμενοι τις τράπεζες. Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα συμβάλλει επίσης στον περιορισμό της φτώχιας στον κόσμο....

επιτρέποντας τη χρηματοδότηση έργων, την κατάρτιση και τις υποδομές, που θα μας οδηγήσουν στην πράσινη οικονομία, ενώ θα δημιουργήσουν νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από τους συρρικνωμένους προϋπολογισμούς μας. Η καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων και η διασφάλιση ότι όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι διαφανή και ρυθμίζονται σωστά, αποτελούν επίσης επιτακτικές προτεραιότητες», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.

«Οι προτάσεις αυτές δεν είναι μόνον εφικτές, αλλά και δίκαιες», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «στενότερος συντονισμός και περισσότερο εναρμονισμένες πολιτικές για τη στήριξη της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία οποιασδήποτε νέας χρηματοπιστωτικής δομής».


«Αναμένουμε από το G-20 να αποδείξει ότι, στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι παγκόσμιοι ηγέτες μπορούν να λάβουν αποφασιστική και συλλογική δράση που θα εξασφαλίσει ότι η παγκόσμια οικονομία μας είναι βιώσιμη. Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία για το θέμα αυτό», καταλήγει στην επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου.      nooz.gr    
 
http://ostria-gr.blogspot.com/2010/06/g20.html

Αναστέλλεται η απεργία των σιδηροδρομικών στις 30 Ιουνίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ανέστειλε την απεργία που είχε εξαγγείλει για τις 30 Ιουνίου, μιας και θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση της Τρίτης, 29 Ιουνίου...



Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ επισημαίνει ότι θα κηρύξει και νέα κινητοποίηση την ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ.



Η Ομοσπονδία εκφράζει την αντίθεσή της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και του κλεισίματος των 2/3 του δικτύου που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ζητώτας ένα ενιαίο, δημόσιο, εκσυγχρονισμένο και εξυγιασμένο σιδηρόδρομ, στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών.

http://tsiliadoros.blogspot.com/2010/06/30_26.html
"Κανένα αυθαίρετο δεν γκρεμίστηκε στον Κηφισό"


Ούτε μια αυθαίρετη κατασκευή δεν μπόρεσαν να γκρεμίσουν από τον Κηφισό, οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια. 

Αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Κηφισού, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Σίσκος.

Πρόσθεσε οτι οι υπηρεσίες δεν κατάφεραν να γκρεμίσουν ακόμα και πρόχειρες κατασκευές αθίγγανων στην Άλφα ζώνη προστασίας του Κηφισού.

Ανέφερε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά τα χρήματα ξοδεύτηκαν για να ενοικιαστούν νέα γραφεία, να αποκτηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός και επίπλωση και να αποκτηθούν δύο αυτοκίνητα.

Τόνισε ότι όσες αυτοψίες και αν έγιναν σε αυθαίρετα, παρουσία εισαγγελέα, δεν υπήρχε αποτέλεσμα.

Ο ΣΚΑΪ άρχισε από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή εβδομάδα εκστρατείας για τον Κηφισό

Για το ζήτημα του Κηφισού μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ειδική Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη.

«Ο Κηφισός έχει Προεδρικό Διάταγμα από το 1994, το οποίο προέβλεπε ότι το 2004 έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί όλες οι βιομηχανίες. Ωστόσο άρχισαν σταδιακά νέες επεκτάσεις έως το 2009. Εμείς δεν θα δώσουμε άλλη παράταση. Αν χρειαστεί θα δούμε και μπουλντόζες» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Καραβασίλη.
--------------------------
Πηγή: ΣΚΑΙ



http://www.inout.gr/showthread.php?t=64103



Σεληνιακή έκλειψη σε «μεγέθυνση» λόγω δυσεξήγητου φαινομένου


Μερική έκλειψη Σελήνης που θα γίνει ορατή το Σάββατο από τη Βόρειο Αμερική και μέρος της Ασίας θα φαίνεται ασυνήθιστα μεγάλη, λόγω ενός δυσεξήγητου φαινομένου που...



κάνει το φεγγάρι να φαίνεται μεγαλύτερο όταν βρίσκεται χαμηλά πάνω από τον ορίζοντα.

Η έκλειψη θα ξεκινήσει στη 01.17 ώρα Ελλάδας την Κυριακή και η σκιά της Γης θα καλύψει σταδιακά το 54% του δίσκου της Σελήνης.

Το παράξενο φαινόμενο της μεγεθυμένης έκλειψης δεν θα είναι ορατό από την Ευρώπη -θα γίνει αντιληπτό μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιαπωνία και ορισμένες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3039.html

Βελγικοί «ευσεβείς πόθοι» για την ονομασία των Σκοπίων


EΛΛAΔA και ΠΓΔΜ αισιοδοξούν ότι οι διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, θα καταλήξουν σύντομα σε επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Αυτή είναι η άποψη του Βέλγου υπουργού Εξωτερικών Στέβεν Βανάκερε, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά μετά την παρουσίαση σε συνέντευξη Τύπου των στόχων της βελγικής προεδρίας που παίρνει από τις αρχές Ιουλίου τη σκυτάλη από την ισπανική, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Οι δύο πλευρές μού είπαν ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση (στο πρόβλημα της ονομασίας) σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον Βέλγο υπουργό, που βρίσκεται σύμφωνα με διπλωματικές πηγές σε συνεχή επαφή το τελευταίο διάστημα με Αθήνα και Σκόπια, "όταν οι δύο πλευρές σου λένε αφήστε μας να δούμε μήπως βρούμε λύση μόνοι μας, εγώ, ως παρατηρητής, πρέπει να περιμένω". Και πρόσθεσε με νόημα: Eχουμε, όμως, και τη γενικότερη θέση ότι όταν μιλάμε για διεύρυνση πρέπει να αποφεύγουμε τα διμερή προβλήματα να εμποδίζουν τη διαδικασία. Πρέπει να επιδεικνύουμε ευρωπαϊκό πνεύμα. Συχνά μπερδεύουμε τα διμερή με την ουσία του θέματος που είναι η προσαρμογή μιας χώρας στο κοινοτικό κεκτημένο και η ένταξη στην Ε.Ε.".

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/06/blog-post_38.html
Το δίλημμα «ανάπτυξη ή λιτότητα» βρίσκεται στοεπίκεντρο της συνόδου του G8, με τις ΗΠΑ να ανησυχούν ότι η πολιτικήπερικοπών που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μπορεί να οδηγήσει εκνέου σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία
Οι ηγέτες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας, τηςΒρετανία, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίαςξεκίνησαν τις συνομιλίες του την Παρασκευή έξω από το Τορόντο τουΚαναδά και έχει προγραμματισθεί να συναντηθούν με τους ηγέτες τωναναδυομένων δυνάμεων –μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Βραζιλία, η Τουρκίακαι η Ινδία- το απόγευμα του Σαββάτου. Στην ατζέντα των οκτώ βρέθηκεχθες η οικονομία, ενώ οι διαβουλεύσεις αναμένεται να επικεντρωθούνπλέον στο ζήτημα των πυρηνικών όπλων και το «αγκάθι» του Ιράν.
Παρά τους αμερικανικούς φόβους για τις επιπτώσειςπου μπορεί να έχει η ευρωπαϊκή λιτότητα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσεσήμερα ότι υπάρχει «κοινή αντίληψη» μεταξύ Ευρώπης και Ουάσινγκτον:«Ξεκαθάρισα ότι χρειαζόμαστε βιώσιμη ανάπτυξη και ότι η ανάπτυξη καιέξυπνα μέτρα λιτότητας δεν είναι κατ’ ανάγκην αντιφατικά», δήλωσε ηκυρία Μέρκελ και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ,αλλά «πολλή αμοιβαία κατανόηση».
Τις αμερικανικές ανησυχίες εξέφρασε και ο υπουργόςΟικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαϊκέςκυβερνήσεις πρέπει να επιλέξουν πολιτικές που θα εγγυώνται υψηλότερουςρυθμούς ανάπτυξης. «Η σύνοδος αυτή μας δίνει την ευκαιρία νααναζητήσουμε από κοινού στρατηγικές για να τονώσουμε την ανάκαμψη τηςπαγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο κ. Γκάιτνερ ενώ και ο πρόεδρος Ομπάματόνισε ότι πρέπει βρεθεί κοινός τόπος καθώς, όπως είπε, οι οικονομίεςτων κρατών είναι πλέον είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.
Στον αντίποδα, ο βρετανός πρωθυπουργός ΝτέιβιντΚάμερον, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που δίνει προτεραιότητα στη μείωσητων ελλειμμάτων, αν και αρνήθηκε ότι υπήρξε διαφωνία με τον πρόεδροΟμπάμα. «Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ελλείμματα πρέπει να επισπεύσουν τηναντιμετώπισή τους. Ο πραγματικός, μεγάλος κίνδυνος για τις οικονομίεςμας είναι να μην κάνουμε τίποτε για τα ελλείμματα», δήλωσε ο Κάμερον.
Πηγή: fimotro
http://gr.hadnews.com/
Το ΔΝΤ «πάγωσε» την πέμπτη δόση στη Ρουμανία

 
Το ΔΝΤ ανέβαλε την καταβολή νέας δόσης του δανείου του προς τη Ρουμανία, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματική τη μείωση των συντάξεων κατά 15%.


Το Ταμείο δήλωσε ότι τα περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ της πέμπτης δόσης θα τεθούν στη διάθεση της Ρουμανίας «μόλις οι αρχές υιοθετήσουν τα μέτρα που υποσχέθηκαν».

«Αναμένοντας την εξεύρεση μέτρων αντικατάστασης, η σύνοδος του Συμβουλίου διοίκησης του ΔΝΤ, η οποία αναμενόταν να εγκρίνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου την αποδέσμευση του πέμπτου τμήματος της βοήθειας του Ταμείου στη Ρουμανία, "αναβλήθηκε"», αναφέρει ο διεθνής οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, η ανάγκη περιορισμού των ελλειμμάτων χωρίς να προκληθεί ασφυξία στην οικονομική ανάπτυξη είναι το θέμα που κυριαρχεί στη σύσκεψη των 8 πλουσιότερων χωρών στον Καναδά.

Το θέμα έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίες φοβούνται ότι τα μέτρα λιτότητας μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη που παραμένει εύθραυστη.
----------------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-------------------------------
http://www.inout.gr/showthread.php?t=65345&goto=newpost

Νεκρή «καρέτα-καρέτα» 

 

εντοπίστηκε 

 

στην Πρέβεζα

 

 


Μια νεκρή χελώνα «Καρέτα-Καρέτα» εντοπίστηκε από λουόμενους στην παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας.


Η χελώνα, μήκους 70 εκατοστών, δεν έφερε σήμα αναγνώρισης, ενώ ο θάνατός της προήλθε, πιθανότατα, από χτύπημα κάτω από τον λαιμό...
Από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι σήμερα, το λιμεναρχείο της Πρέβεζας έχει καταγράψει περισσότερα από 10 περιστατικά με νεκρές χελώνες «Καρέτα-Καρέτα» στις παραλίες της περιοχής.

Το υλικό που συνέλεξε το Λιμεναρχείο θα αποσταλεί στον Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας, προκειμένου οι ειδικοί να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.



Πηγή:pamepreveza.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://kataggeilte.blogspot.com/2010/06/blog-post_26.html#ixzz0rxYV8Hqp

1oς Γύρος Αττικού ΄Αλσους


Το 1ο ερασιτεχνικό αγώνα δρόμου 3.000μ. διοργανώσει η Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς στο πρόσφατα ανακαινισμένο Αττικό Άλσος.
Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα με αποτέλεσμα σε χρόνο κατά κατηγορία και φύλο.
Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 και ώρα 10.00
Πληροφορίες: 210 69.20. 266
http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/1o.html

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ 303 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΙΝΔΙΑ ΕΩΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !!!!

                          Η γλώσσα μας σε 303 πανεπιστήμια από την Ινδία ως τη Βενεζουέλα




πηγη...http://www.schizas.com/site3/el/i-glossa-mas-se-303-panepistimia-apo-tin-india-os-ti-venezoyela.html


Τα ελληνικά είναι μια δύσκολη και λίγο ομιλούμενη γλώσσα. Ποιος γνωρίζει όμως πως στην Αυστραλία υπάρχουν 18 πανεπιστημιακές σχολές και 149 δημόσια σχολεία που διδάσκουν τη πιέστε για μεγέθυνση νεοελληνική γλώσσα, στην Ινδία δύο πανεπιστημιακές σχολές, στην Ιταλία 15 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία, στην Ισπανία 20 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία; Αλλά και στη Συρία, τη Λιθουανία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, τη Βενεζουέλα, τη Σλοβενία, τη Ρωσία, το Ισραήλ... 


Διευθύνσεις και πληροφορίες για όλα τα ακαδημαϊκά, δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα που παρέχουν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό περιέχει ο οδηγός στην αγγλική με τον τίτλο «Institutions Offering Courses of Modern Greek in Greece and abroad» (Ιδρύματα που προσφέρουν μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό) που εξέδωσε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του υπουργείου Παιδείας. 


Ο νεοεκδοθείς οδηγός παρέχει διευθύνσεις και πληροφορίες για 303 πανεπιστημιακές σχολές σ' ολόκληρο τον κόσμο και για 269 δημόσια σχολεία, αφενός για μαθήματα «νέας ελληνικής για ξένους» που παρέχονται με οργανωμένο τρόπο στην Ελλάδα (από ακαδημαϊκούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς) και αφετέρου για τα πλήρη προγράμματα νεοελληνικών σπουδών, τα προσφερόμενα από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Σε επίμετρο δίνονται: μικρή δειγματοληψία κοινοτικών (παροικιακών, εκκλησιαστικών κ.ά) σχολείων στην αλλοδαπή όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, βασική βιβλιογραφία εγχειριδίων και βοηθημάτων για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας και τέλος οι διευθύνσεις των ελληνικών προξενικών αρχών στο εξωτερικό, όπου μπορούν να απευθύνουν οι ενδιαφερόμενοι τα σχετικά ερωτήματά τους                    Η νέα έκδοση αποτελεί πλήρη αναθεώρηση και συμπλήρωση της έκδοσης του 1995 με τον ίδιο τίτλο. Ο οδηγός όπως και οι δώδεκα μέχρι σήμερα εκδόσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας διατίθεται μέσω του βιβλιοπωλείου της «Εστίας» ενώ το υλικό του θα είναι σύντομα προσπελάσιμο και στους επισκέπτες της ηλεκτρονικής σελίδας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο διαδίκτυο (http://www.greeklanguage.gr).

http://toksipnitiri.blogspot.com/2010/06/303.html

Ποιοι οργανισμοί του Δημοσίου καταργούνται, ποιοι υπάλληλοι απολύονται




Του Ηλία Μπενέκου



Ξεκινά ο εξορθολογισμός της οργάνωσης στη δημόσια διοίκηση, μέσω των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου. Βάση των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών -που χθες ετέθη σε δημόσια διαβούλευση- 21 φορείς, υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ καταργούνται ή τίθενται υπό καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης και 7 νομικά πρόσωπα συγχωνεύονται.

Οι αρμοδιότητες ορισμένων από αυτούς μεταφέρονται σε άλλους φορείς. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό το μεν τακτικό οδηγείται σε μετατάξεις, ενώ οι απασχολούμενοι με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου θα απολυθούν.
Στο υπουργείο Εσωτερικών καταργούνται:
  • Μουσείο και η Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου
  • Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής
  • Στο υπουργείο Οικονομικών καταργούνται:
  • Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής
  • Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών
Στο υπουργείο Παιδείας
  • Η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών
  • Η Ιόνιος Ακαδημία
Στο υπουργείο Υποδομών:
  • Η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία
  • Η Ενωση για την Αντισεισμική Προστασία των κρατών-μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου
Στο υπουργείο Υγείας:
  • Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας
  • Ινστιτούτο Ερευνας και Κέντρου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας
  • Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος
  • Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας
  • Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταργούνται:
  • 51 Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταργείται:
  • το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.
Λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση:
  • Εταιρεία διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Αττικής «Λεύκιππος ΑΕ».
  • Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ Α.Ε.), εποπτευόμενη από το υπουργείο Περιβάλλοντος,
  • Το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου Α.Ε. Που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας,
  • Το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και
  • Η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.
Το τακτικό προσωπικό των φορέων που καταργούνται υποβάλει αίτηση μεταφοράς ή μετάταξης σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Εξαίρεση αποτελεί το προσωπικό της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε. που προσελήφθη προεκλογικά τον Αύγουστο του 2009 και απολύεται.
Σε συγχώνευση οδηγούνται:
  • Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών με το ΕΚΔΔΑ του υπουργείου Εσωτερικών
  • Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Επίσης συγχωνεύονται οι Α.Ε. Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης, ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ, Κέντρο Ελληνικής Γούνας (απορροφώνται στο ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε). Τέλος, η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ Α.Ε.) απορροφά την Εταιρεία Διανομής Αερίου.
Το προσωπικό των φορέων που συγχωνεύονται μεταφέρεται αυτοδικαίως στον νέο φορέα, με εξαίρεση την εταιρεία Διανομής αερίου Α.Ε. οι μόνιμοι υπάλληλοι της οποίας θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για μεταφορά τους στη ΔΕΠΑ, ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Το μετατασσόμενο ή μεταφερόμενο προσωπικό κατατάσσεται σε μισθολογικά κλιμάκια της οικείας κατηγορίας, ανάλογα με τα τυπικά του προσόντα και το συνολικό χρόνο προϋπηρεσίας και λαμβάνει τις αποδοχές της υπηρεσίας υποδοχής. Τυχόν πρόσθετες αποδοχές και ειδικά επιδόματα δεν διατηρούνται ως προσωπική διαφορά. Το προσωπικό δε εξακολουθεί να υπάγεται ως προς την ασφάλισή του στους φορείς που υπαγόταν πριν τη μετάταξη.

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_4691.html

Δεντρόσπιτο για …μεγάλους

Αυτό το όμορφο έργο, το οποίο αποτελεί την κατοικία των Wilkinson, είναι τοποθετημένο στο δάσος του Πόρτλαντ. Με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σε τέλεια αρμονία με τη φύση, αυτό το σπίτι χτίστηκε κυριολεκτικά ανάμεσα στα δέντρα και επινοήθηκε από τον δημιουργό Robert Harvey Oshatz. Ρίξτε μια ματιά…

rc-cafe

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_26.html

Το έθιμο του κλήδονα στην Νέα Αγαθούπολη Πιερίας




Το τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου < Οι Αγάθωνες> διοργάνωσαν διήμερες εκδηλώσεις...για το παραδοσιακό έθιμο του κλήδονα στο Δημοτικό Σχολείο Αγαθούπολης.Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα.Ο κλήδονας είναι μια λαική μαντική διαδικασία, απο τις πιο ..

τελετουργικές όλων των παραδόσεων του τόπου.Στο έθιμο αυτό αποκαλύπτεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου.
Όταν τελειώσει η μαντική διαδικασία, η κάθε κοπέλα γεμίζει το στόμα της με αμίλητο νερό και στέκεται μπροστά σε ανοιχτό παράθυρο, έως ότου ακούσει το πρώτο αντρικό όνομα.Αυτό πιστεύεται ότι θα είναι και το όνομα του άνδρα που θα παντρευτεί.
Μετά το τέλος όλης της διαδικασίας στήνεται μεγάλο γλέντι στο οποίο συμμετέχει όλο το χωριό.

APOSTOLOS LAGIOS
ΚΡΑΧΤΗΣ

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_6961.html

Κάθετη πτώση στην κατανάλωση τσιγάρων



Κάθετη πτώση στην κατανάλωση τσιγάρων, η οποία συνεπάγεται τη φθίνουσα πορεία των κρατικών εσόδων από τη φορολογία, και στροφή των καπνιστών είτε στην παράνομη αγορά των λαθραίων προϊόντων καπνού είτε στις λεγόμενες «φθηνές» μάρκες του 1,80 ευρώ και στο στριφτό τσιγάρο διαπιστώνουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων της Ελλάδας. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Ενωσης Ιδιοκτητών Περιπτέρων Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Μάρτιο, η ζήτηση προϊόντων καπνού συνολικά παρουσιάζει πτώση που φθάνει ακόμη και το 50% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιπτερούχων στο κέντρο της Αθήνας η πτώση ξεπερνά το 60%. Παράλληλα παρατηρείται έκρηξη στο παράνομο εμπόριο λαθραίων τσιγάρων, ενώ πολλοί «θεριακλήδες» στρέφονται στα φθηνά πακέτα του 1,80 ή των 2 ευρώ, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι περιπτερούχοι, η ζήτησή τους δεν ευνοεί την αύξηση του πραγματικού τζίρου τους, αφού αφαιρεθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις.

Με τις αλλεπάλληλες όμως αυξήσεις στον συνολικό ειδικό φόρο κατανάλωσης και τη μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, καθώς και τις αυξήσεις του ΦΠΑ, η μέση διαφορά μεταξύ των ακριβών τσιγάρων, που καθίστανται ακριβότερα, και των φθηνών από περίπου 1,20 ευρώ σκαρφαλώνει πλέον σε 1,40 ευρώ, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,70 ευρώ, μετά και την προς τα επάνω προσαρμογή των τιμών, λόγω της τελευταίας αύξησης της φορολογίας (Μάιος 2010).

Μάλιστα οι περιπτερούχοι επι σημαίνουν ότι με τα ως σήμερα φορολογικά δεδομένα η αύξηση από τον ειδικό φόρο στα καπνικά προϊόντα κατά το τρέχον έτος θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα προσδοκώμενα από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα, όπως εκτιμούν, να υπάρχει απόκλιση ακόμη και 1 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν ως βάση την ήδη πτωτική πορεία της ζήτησης στα προϊόντα καπνού, ειδικά εκείνα στα οποία έχει αυξηθεί η τιμή πώλησής τους και συνακόλουθα θα απέφεραν μεγαλύτερα έσοδα στον κρατικό κουμπαρά, την παρατηρούμενη στροφή στο παράνομο εμπόριο και την καταναλωτική μετακίνηση των καπνιστών σε φθηνότερες μάρκες και εμπορικά σήματα. Παράλληλα, λόγω της αυξανόμενης παράνομης διάθεσης, το κράτος χάνει επιπλέον 160 εκατ. ευρώ για κάθε 1 δισεκατομμύριο λαθραίων τσιγάρων που κυκλοφορεί στην αγορά και καταλήγει στις τσέπες των καπνιστών.

http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_8605.html

Αναστέλλονται τα νυχτερινά δρομολόγια του ΗΣΑΠ


Αναστέλλονται μέχρι το φθινόπωρο όλα τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου που γίνονταν τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Οι εργασίες για την ανακαίνιση των γραµµών και την ενίσχυση της υπόγειας σήραγγας από την Οµόνοια έως το Μοναστηράκι πρέπει να...
πραγµατοποιούνται από τη 1 µετά τα µεσάνυχτα έως τις 4 τα ξηµερώµατα (ώρες µη λειτουργίας της γραµµής).

Για τους λόγους αυτούς, ο χρόνος άφιξης των τελευταίων συρµών του ηλεκτρικού στην Κηφισιά και τον Πειραιά, θα είναι πλέον η 01.06 µετά τα µεσάνυχτα και θα ισχύει για όλες τις ηµέρες της εβδοµάδας. Στο µεταξύ, από σήμερα αρχίζει η σταδιακή εφαρµογή του θερινού προγράµµατος δροµολογίων (θα είναι λιγότερα και πιο αραιά) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες µπορεί να επικοινωνεί µε το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ ή να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Οργανισµού στη διεύθυνση http: // www.oasa.gr
zougla online
Read more: http://zapnew.blogspot.com/2010/06/blog-post_4398.html#ixzz0rw9XM0bu

Τα ζευγάρια του Mundial στη φάση των 16


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-Ν.ΚΟΡΕΑ

ΗΠΑ-ΓΚΑΝΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΜΕΞΙΚΟ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΧΙΛΗ

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ-ΙΑΠΩΝΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

http://pithia-gr.blogspot.com/2010/06/mundial-16.html


ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΔΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ




AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O Πνευματικός σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην αναβίωση του εθίμου του κλήδονα το Σάββατο 26/6 και ώρα 8μιση στην πλατεία Δημαρχείου (τέντα).
Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργου Λαγουδάκη. Επίσης θα ακολουθήσει πλήρες γεύμα.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ

http://www.facebook.com/group.php?gid=336953045993

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ 
ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ"
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ




ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ-ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ(ΓΚΡΑΣ)-ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΚΑΡΕΦΙΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΚΑΣΣΩΤΑΚΗΣ





ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ &ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΟΔΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ




































Πνιγμός 44χρονου στα Μέθανα


Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ενός 44χρονου στήθηκε χθες το βράδυ από τη Λιμενική Αρχή Μεθάνων, η οποία προηγουμένως είχε βρει το σκάφος «ΔΕΛΦΙΝΙ» στο οποίο επέβαινε, στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Μεθάνων. Στο σκάφος υπήρχαν τα προσωπικά του αντικείμενα, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι και τις 08:00 το πρωί, οπότε και ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, σε βραχώδες σημείο της περιοχής μεταξύ Βιολογικού Καθαρισμού και Στενού Μεθάνων. Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το άψυχο σώμα του αναμένεται να παραδοθεί στο νεκροτομείο Πειραιά για νεκροψία-νεκροτομή.

http://press-argolida.blogspot.com/2010/06/44.html

Τοπικές βροχές...

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα Κεντρικά και στα Βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε Δυτική Μακεδονία στην Ήπειρο καθώς επίσης και σε Στερεά και Πελοπόννησο. Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/

http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_4610.html

Σεισμός 4,2 ρίχτερ στην Κρήτη



ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 22:28, 69 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άγιου Νικόλαου. Το εστιακό βάθος...



του σεισμού εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/42_25.html

Έρευνες για πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα


Την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο εντός του έτους προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στον Real Fm. «Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», τόνισε....
Απαντώτας για το ποιες περιοχές ενδεχομένως να έχουν κοιτάσματα σημείωσε ότι «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. 
Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ». 
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσίως υπουργοί υποστηρίζουν την έρευνα πιθανών κοιτασμάτων...

http://newspressagrinio.blogspot.com/2010/06/blog-post_3008.html