Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Αρχίζει το...κοσκίνισμα στο ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τους 325 δήμους της χώρας φτάνουν τους 5.200! Δηλαδή σε κάθε δήμο αναλογούν 16 υποψήφιοι! Ενώ για τις 13 περιφέρειες οι υποψήφιοι για το χρίσμα του περιφερειάρχη είναι 83 και για του αντιπεριφερειάρχη 338! Η αρμόδια κεντρική επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, υπό τον Θανάση Τσούρα και την εποπτεία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, ζητεί από το σύνολο των κριτών να προτείνουν μια αποτελεσματική και ταχύτατη διαδικασία για δήμους και περιφέρειες, όπου αρχίζουν τα... δύσκολα: π.χ. προκριματική εκλογή; Τοπική Διαβούλευση; Και αφού γίνουν αυτά, να αποφασίσει η κεντρική Επιτροπή ή στις πολυσύνθετες περιπτώσεις να γίνουν γκάλοπ;
Το σίγουρο είναι ότι εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν τα χρίσματα, θα συνεδριάσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλη ή θα αναβληθεί για το τέλος Αυγούστου (αρχές Σεπτέμβρη) ώστε οι υποψήφιοι να μη «λαβωθούν» και έχουν φθορά από τα αναγκαία μέτρα λιτότητας.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν σκανάρει τις λίστες των υποψηφίων ανά περιφέρεια και δήμο. Ειδικά για τις περιφέρειες (θα είναι αρκετοί έως πολλοί «επώνυμοι» οι υποψήφιοι), έχουν προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα και είναι κοινό μυστικό ότι έχουν σχεδόν και ήδη αποκλείσει προτάσεις και αυτοπροτάσεις υποψηφίων.

Σε ότι αφορά τον δήμο της Αθήνας τρία γκάλοπ που εξετάζει η Ιπποκράτους μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με αυτά η Φώφη Γεννηματά μπορεί να κερδίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη. Πολύ κοντά σε ποσοστά, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που σε ένα από τα γκάλοπ έρχεται πρώτος. Οι άλλοι που μετρήθηκαν ακολουθούν με απόσταση. Θα κριθεί στο παρά πέντε ο υποψήφιος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/06/blog-post_3069.html#ixzz0rQRnaCtR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου